Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-26, 11:23   #1501
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Myślałam o tej małej Madzi... Nawet nie mogę sobie wyobrazić co jej mama czuje... Mi by chyba pękło serce, gdyby nie wiedziała co się dzieje z moim dzieckiem, czy żyje, czy je jeszcze zobaczę, czy nie płacze, czy nie jest głodne...
W dodatku malutka była w trakcie ząbkowania... A jeżeli ta kobieta karmiła piersią... Ehh... Straszne to...
Też o niej myślę

Trudno uwierzyć, że coś takiego mogło się komuś przytrafić

Dziewczyny stopniowo przechodzą jednego mleka na inne, rozszerzamy powoli dietę.... jak ten "ktoś" karmi małą Madzię?

Boże dziewczyny, mała matki pewnie szuka..

Idę, muszę się wyryczeć teraz.....

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

CO TO ZA MAJTASY Z PAMPERSA?

http://www.pampers.pl/pl_PL/proddeta.../3/sectionid/0

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-01-26 o 11:37
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 11:26   #1502
nerola
BAN stały

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Dziubku spokojnieKażdy dzień przynosi wiele.Tydzień to ogromna róznica w postępach

Takich historri nie jestem w stanie czytac i oglądać
Maleńka biedna dziewczynka

W ogóle jak można straszyc dziecko?Ufa nam bezgranicznie a my mamy straszyc?To okrutne.
Ja moich nigdy nie straszyłam babą,dziadem,zastrzykami czy cyganami....
I nie boja sie niczego.
Mają jakieś obawy-wiadomo-np. do obcych,ciemnego lasu czy cmenatarza wieczorem ale to wpływ trochę bajek,niby ładne oglądają ale i tam czasem wrzuca teksty niezgodne z etapem rozwoju dizeci

Shirko a gdzie forma się podizała?
Co jest?
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 11:26   #1503
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

IZA nauczyła sie dziś raczkować: jupi:
klask i:

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Brumku zazdroszczę masażyku

Mam pytanko: czy któraś z Was posiada iPhona? Czy warto kupić? Bo mąż ma okazję wziąść w fajnej cenie na firmę, on nie lubi dotykowych więc może ja bym się skusiła? Nie jestem za głupia na niego?
ja tam nie wiem nawet czym różni się iPhon od zwykłego telefonu kom.
ale wizaz to wizaż,
mnie wczoraj Oliwka zapytała czy znowu będę się śmiała do komputera

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

ZĄB nr. 2 własnie się przebił
klask i:

Lena, Lila, Wiki , za skończone miesiące

a tak w ogóle to witam

my przeziebione i ja i Nati i Oliwka, tylko ja jeszcze mocnego kataru nie mam tylko troche mnie w gardle drapie , ale dziewczynki katar mają

dziubek a jak u Was ?? lepiej

a co do tych pampków majteczek to różnią się dziewczynki od chłopców tym wkładem chłonnym, ja kupowałam Oliwce jak miała ok 2 lat, ale drogo wychodziło i przeżuciłam się na babydream sa takie same i o wiele tańsze, polecam

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 11:27   #1504
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

nerola za raczkowanie izydzielna dziewczynka
moja zjadla i usnela - za godzine przyjedzie kumpela i na spacer idziemy z nia i po produkty na obiadek
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 11:28   #1505
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Też o niej myślę

Dziewczyny stopniowo przechodzą jednego mleka na inne, rozszerzamy powoli dietę.... jak ten "ktoś" karmi małą Madzię?

Ja też ryczę

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 11:33   #1506
agadus
Wtajemniczenie

Patik Ty lec do ginekologa, dla swojego świętego spokoju, po co masz się martwić

Marina
, luuuudzie ja lubię wszystko powyższe co napisałas, a żeberka z cebulką, zrazy, bitki, ale bym zjadła, ni o kiełbaska dobra np, z ogniska

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Zabierz mu kluczyki

A mnie już nerwy biorą.. mieszkam z debilami w bloku.. na serio, nie ma dnia, żeby ktoś nie stukał, nie wiercił, nie remontował.. niby same dziadki naokoło a ja się czuję, jakbym na budowie mieszkała.. i tak dzisiaj od 8 rano nad pokojem Hani jeden wielki stuk i wiertara mała nie może spać a chce i zaraz pójdę i narobię hałasu ja!!

http://slodziaki.com/straszenie-dziecka/ - widziałyście ten filmik? Aż mi się szkoda tego dziecka zrobiło..
Nataszka u mnie też taki jeden był co remontował, ale jak zacząl stukać przed 7 to już się wkurzyłam i poszła nauczyć kultury, od tamtej pory jak ma wiercić to po 9

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 11:45   #1507
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
my przeziebione i ja i Nati i Oliwka, tylko ja jeszcze mocnego kataru nie mam tylko troche mnie w gardle drapie , ale dziewczynki katar mają
Zdrówka dziewczyny

Wiecie co Radek robi?
Jak go noszę na rękach to strasznie mi wbija dziąsła w ramię, aż czasem zaboli. Całe ramię mam mokre.
I strzela dziąsłami, tak jedno o drugie

Zęby nie?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 12:05   #1508
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Też o niej myślę

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

http://www.pampers.pl/pl_PL/proddeta.../3/sectionid/0
ja też rycze

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

http://www.fakt.pl/Urodzila-w-samoch...,143882,1.html

widziały?
Stary 2012-01-26, 12:12   #1509
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
klask i:

ja tam nie wiem nawet czym różni się iPhon od zwykłego telefonu kom.
ale wizaz to wizaż,

klask i:

Lena, Lila, Wiki , za skończone miesiące

a tak w ogóle to witam

dziubek a jak u Was ?? lepiej

a co do tych pampków majteczek to różnią się dziewczynki od chłopców tym wkładem chłonnym, ja kupowałam Oliwce jak miała ok 2 lat, ale drogo wychodziło i przeżuciłam się na babydream sa takie same i o wiele tańsze, polecam

zdrówka dla Was

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
ja też rycze

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

widziały?

właśnie po takich akcjach ludzie mają wrażenie ,że poród to pikuś
ale nasza You You mogłaby byc dla kobiety konkurencją

czytam jeden z artykułów o tym porwaniu i zdziwiło mnie to zdanie (pod warunkiem,że jest prawdą ):
"...Od wczorajszego ranka matka uczestniczyła w wizji lokalnej. Jej twarz była smutna, ale nie płakała. .."
albo ta kobieta jest taka,że nie okazuje uczuć czy jest w szoku albo coś jest nie tak, ja nie byłabym w stanie przestać płakać, byłabym w totalnej histerii...

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-01-26 o 12:17
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 12:13   #1510
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

ł
Cytat:
ja też rycze

widziały?
właśnie oglądałam

w
Stary 2012-01-26, 12:18   #1511
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Żeberka - wiecie, że nie miałam nigdy w ustach, i nie odważę się wziąć ? Tak jak na przykład jakichś flaczków, zrazów, kotletów wieprzowych, pulpetów, sznycli...Ja to straszny niejadek i wybrzydacz jestem
No i ostatnia rzecz, której nie ruszę - kiełbasa...Pod każdą postacią. A najgorsza pieczona.
Nie jesz żeberek? Ja, jak są dobrze przyrządzone to lubię a kiełbasy też nie jadam bo te sklepowe mnie po prostu odrzucają bo mało z kiełbasami mają często wspólnego jedyna kiełbasa, którą lubię to ta zrobiona przez mojego dziadka - innej nie tykam

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ale to też pampers jako firma więc zakładam,że skuteczność ta sama
aż się zastanawiam czy nie spróbować bo to są majteczki więc może będzie wygodniej ??
No, to że to są majtki jest dosyć intrygujące dla mnie

Cytat:

Dzięki za przepisy żeberkowe. Jeszcze nie wiem co zrobię. Na wielkie zarcie znalazłam prościznę: miód i ketchup wymieszać, polać, cebulka do tego i upiec w piekarniku. Myślicie że dobre?
Brzmi ciekawie

A któraś robiła te żeberka w coli????? Zastanawia mnie, jak takie coś może smakować

Cytat:

A co do filmiku...
Nie podoba mi się coś takiego! Straszyć dziecko tylko po to żeby nagrać jego reakcję i na internecie zamieścić

Szkoda mi się tego maleństwa zrobiło....
Dla mnie też porażka bidulek tak się wystraszył ani to fajne, ani zabawne

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość

hah, gadałam teraz z mamą. i chyba pierwszą rzeczą którą bed musiała zrobić po powrocie do domu to pójść i uśpić naszego psa.. moja mama nie jst w stanie psychicznie tego zrobić.. Chodziliśmy z nim od małego na kilkanaście(!) szkoleń, wykastrowaliśmy, podawaliśmy uspokajacz.. ale nic nie pomaga.. on ma 7 lat i od szczeniaka jest bardzo agresywny. rzuca sie do wszystkich ludzi, nawet domowników, gryzie, warczy, najbardziej ni lubi dzieci, od razu skacze do szyi z zębami.. atakuje inne psy. a to jest mega silne bydle, jestogromny i nikt nie ma siły go dobrze utrzymać. a moja matka już ni daje rady.ciągle coś.. traz ma wykręconą reke, bo psu zamarzyło się zatakować jakiegoś faceta i tak pociągnął matke ż na glbe polciała. i co robić? do schroniska? tam tż go uśpią, bo nikomu nawt ni da do siebie poddejść
Szkoda psiaka (kocham psy! ) ale w Waszej sytuacji to chyba naprawdę jedyne racjonale wyjście

Cytat:
Też myślałam nad tymi pieluchomajtkami, ale jedna rzecz mnie zastanawia - pampersy mają w pasie rzepy do regulacji, a tam Przecież wiadomo, że jedno dziecko jest grubsze, a drugie chudsze
O tym samym pomyślałam

Cytat:
Wiecie co wczoraj wieczorem nie mogłam długo zasnąć...
Myślałam o tej małej Madzi... Nawet nie mogę sobie wyobrazić co jej mama czuje... Mi by chyba pękło serce, gdyby nie wiedziała co się dzieje z moim dzieckiem, czy żyje, czy je jeszcze zobaczę, czy nie płacze, czy nie jest głodne...
W dodatku malutka była w trakcie ząbkowania... A jeżeli ta kobieta karmiła piersią... Ehh... Straszne to...

Ja też jeszcze dzisiaj czytałam jakiś artykuł na ten temat... Nie wyobrażam sobie, że mogłabym coś takiego przeżyć

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
ja też rycze

widziały?

-

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 12:20   #1512
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry
U nas nocka super na szczęściem, tylko strajk głodowy znowu się nasilił. Ale trudno - pewnie już bliżej niż dalej do końca tych bóli ząbkowych (bo liczę że zrobi krótką przerwę przed górnymi )

Dziękuję pięknie wszystkim ciociom za gratulacje za drugiego ząbka

Liluś, Lenka i Wikusia
-
wszystkiego najlepszego dziewczynki! Rośnijcie nam pięknie i zdrowo

Brunetko - załatwiłaś coś w sprawie tego krzesełka z allegro? Kontaktowałas się z tą babką?

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
ale się wstrzeliłaś w godzinę duchów z postem

Czekam też na ząbka jak na zbawienie, może wreszcie trochę się uspokoi z bólem..... już go widzę wyraźnie, a dalej się gad nie przebił Ile może wychodzić skoro już tak blisko jest....?

Jadę na uczelnię... dziś ostatnie zajęcia, i potem sesja

1. To tak specjalnie wymierzone, żeby klimat odpowiedni zapanował
2. Doczekasz się! U nas było tak, że nie widziałam zęba pod powierzchnią, tylko inne objawy _ te dziąsła spuchnięte. A samego ząbka dostrzegałam jakiś dzień-dwa przed tym, jak się przebił.
3. Uuu, sesja - współczuję

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Ciekawe kto za mnie będzie pracował.
Na mnie nie licz

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
No naprawdę idziecie jak burza! Ciekawe, kiedy u nas drugi pójdzie, bo też jest już bliże niż dalej
Też idziemy praktycznie łeb w łeb

Cytat:
Małe sprostowanie:
źle wczoraj opisałam sytuację z teściową, ona żadnego tekstu nie walnęła w stylu że sara do mnie rąk nie wyciąga. Nic (absolutnie) nie powiedziała, tylko ja wywnioskowałam po jej minie, po uśmiechu, po zachowaniu że jej to w głowie siedzi, po tym że nie chciała mi dziecka oddać, tylko czekała aż sara sama ręce wyciągnie.Teściowa nie wykonała żadnego ruchu takiego w stylu nawet pochylenia jak się dziecko daje z rąk o rąk. Wiecie o co mi chodzi? A ja wkońcu prawie siłą ja wzięłam. Trzeba by było to zobaczyć...
Czy ja znowu widzę coś czego nie ma?

Dzisiaj na obiad żeberka. Tylko pomóżcie jak je przygotować?
No to źle zrozumiałam, sorki. Myślałam że palnęł cos w tym stylu, że dziecko nie chce do mamusi iść (w domyśle: niedobra mamusia). Bo wiem, że nierzadko się to zdarza, niby w żartach

A żeberka pyszne robi moja mama (innych nie biorę do ust, a jej lubię ): robi taki sos z ketchupu i miodu, zalewa je tym i piecze. Coś takiego: http://o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl/i...l?ticaid=6dced

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Nie było mnie wczoraj bo mój szanowny mąż się wkurzył, że przed kompem siedzę i schował mi laptopa i zabrał kabel od głównego kompa ale oddał jak wychodził do pracy o 3.30 - ZAZDROSNY O WIZAZ
A teraz wstałam bo Maryś się na jedzonko obudziła i nadrabiam te stronice

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość

Brumek
miałam pisać że są różne rozmiary
Dzieki Jeden sobie ściągnęłam

Cytat:
Tyle tylko Brumku witaj świecie 2 ząbków

IZA nauczyła sie dziś raczkować

I OLBRZYMIE BRAWA dla Izuni

Cytat:
chodzi o kwestię umiejscowienia wkładu chłonnego, dla chłopców z przodu a dla dziewczynek w środku ja ich w sklepach nie widziałam stąd moje zdziwienie
Dawno temu były takie reklamy, że chłopcy moczą pieluszki z przodu a dziewczynki po środku Ale myślałam że to takie dla większych dzieci tylko, a tu widać ze 4 już są. Może warto spróbować

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
A mnie już nerwy biorą.. mieszkam z debilami w bloku.. na serio, nie ma dnia, żeby ktoś nie stukał, nie wiercił, nie remontował.. niby same dziadki naokoło a ja się czuję, jakbym na budowie mieszkała.. i tak dzisiaj od 8 rano nad pokojem Hani jeden wielki stuk i wiertara mała nie może spać a chce i zaraz pójdę i narobię hałasu ja!!

http://slodziaki.com/straszenie-dziecka/ - widziałyście ten filmik? Aż mi się szkoda tego dziecka zrobiło..
U nas tez jak na poligonie - nie dość że tej wody nie ma już tydzień, to jeszcze od 1,5 tygodnia mamy generalny remont na klatce. Śmierdzi farbą, kurzy się niemiłosiernie, stukają i wiercą. Ale już kończą na szczęście. Za to ładnie będzie

Filmik znam i nie lubię. Szkoda go , masz rację. Nie wiem czemu rodzice sami robią coś, co "dokucza" dziecku
Stary 2012-01-26, 12:22   #1513
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Agadus, tak jak dziewczyny pisały- naklejkę nagrzej suszarką, powinna dać się ładnie ściągnąć. Swoją drogą zobaczcie ile korzyści z takiego niepozornego urządzenia. I dziecko uśpi i naklejkę odklei.
a ja bede przestrzegac przed suszarka - w ten sposob moi rodzice sobie rozwalili szybe w domu bo chcieli cos tam odkleic,za cieple bylo, minusowo na zewnatrz, roznica temperatur sprawila ze zwyczajnie szyba trzesła... lepiej kupic płyn na nalepki (np. w castoramie)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 12:28   #1514
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Brumek Ferrum Lek 2x dziennie po 2ml + kwas foliowy i witamina b po 1/2 tabletki.
To taki sam zestaw jak my mieliśmy. I świetnie się sprawdził Tylko ja dawałam mniej żelaza, bo tyle Tymuś nie tolerował za dobrze. W końcu dawałam 1,5 ml rano i 1 ml wieczorem. I starczyło, bo z anemii wyszedł.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

Brumeczku ja nawet biznes plan napisałam(to była czesc mojej pracy mgr)
przyznaj ze gdzies sie wywiedziałaś???
Ha! Czułam W końcu jesteśmy bratnimi duszami, nie?

Cytat:
Ostatnio na wizycie u gina byłam w XI. Miałam wybrać globulki, potem w styczniu 2 opakowanie i przyjść na powtórkę cyto.
Ja jeszcze tego 2 op globulek nie wybrałam, bo okres przyszedł ( miałam zamiar po okresie), no i teraz te plamienia
Nie wiem, czy czekać aż skończy ze mnie to coś lecieć, wybrać globulki i do gina, czy nie czekać i nie brać globulek i iść>
Ale zamotałam.
Marsz do gina!

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Ja też się zdziwiłam,bo Ssawka kończąc 5 miesięcy miał już 2 zęby, a ja miałąm później na pewno. Nie wiem, jak mąż, ale tego nikt nie pamięta
I przez to przegapiłam ząbkowanie Synka
To się tylko cieszyć, bo znaczy że bardzo nie cierpiał

Cytat:
hah, gadałam teraz z mamą. i chyba pierwszą rzeczą którą bed musiała zrobić po powrocie do domu to pójść i uśpić naszego psa.. moja mama nie jst w stanie psychicznie tego zrobić.. Chodziliśmy z nim od małego na kilkanaście(!) szkoleń, wykastrowaliśmy, podawaliśmy uspokajacz.. ale nic nie pomaga.. on ma 7 lat i od szczeniaka jest bardzo agresywny. rzuca sie do wszystkich ludzi, nawet domowników, gryzie, warczy, najbardziej ni lubi dzieci, od razu skacze do szyi z zębami.. atakuje inne psy. a to jest mega silne bydle, jestogromny i nikt nie ma siły go dobrze utrzymać. a moja matka już ni daje rady.ciągle coś.. traz ma wykręconą reke, bo psu zamarzyło się zatakować jakiegoś faceta i tak pociągnął matke ż na glbe polciała. i co robić? do schroniska? tam tż go uśpią, bo nikomu nawt ni da do siebie poddejść

Nie ma innej rady? są oaoby, które zajmują się szkoleniem i socjalizowaniem agresywnych psów. Może nawet by go wzięli na stałe...

Cytat:
Boże
A wiadomo coś nowego, bo ja żadnych wiadomości nie oglądam?

Cytat:
W ogóle jak można straszyc dziecko?Ufa nam bezgranicznie a my mamy straszyc?To okrutne.
Otóż to!

Cytat:

Słodka jest
Stary 2012-01-26, 12:30   #1515
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Czy są kaszki dla dzieci bez dodatku mleka modyfikowanego? Jeśli tak to powiedzcie jakie?
szukaj bezmlecznych np. sama kukurydziana, ryzowa. czesc bobovity ma kaszki bezmleczne (zółte opakowania)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 12:33   #1516
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Czekam też na ząbka jak na zbawienie, może wreszcie trochę się uspokoi z bólem..... już go widzę wyraźnie, a dalej się gad nie przebił Ile może wychodzić skoro już tak blisko jest....?
Pewnie kilka dni, u Zuzy drugi już jest tak bliziutko. Trzymam kciuki za sesję, chociaż wiem, że wszystko zaliczysz

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

Wszystkiego najlepszego dla Lenki i Lilianki a także Wiktorii !!!! Za ich dzisiejsze miesięcznice
Bardzo ładne życzenia, więc również się dołączę. Najlepszego dziewczynki !
Cytat:
Boże ciekawe kto się szybciej wkończy...
Ty, złego () diabli nie biorą .

Cytat:
IZA nauczyła sie dziś raczkować: jupi:
Wielkie gratulacje! To teraz już całkiem przekichane, jak kolejne dziecko mobilne .

(już się boję co będzie, jak Zuzia zacznie raczkować ...)

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
witam sie i ja na chwilke
noc slaba, obie dziewczyny budzily sie zdecydowanie za czesto
a ja w srodku nocy (na 7.00 rano) musialam jechac na badania okresowe (zeby dostac urlop wypoczynkowy he he)
Padam na twarz...

u mnie to samo, zamiast lepiej jest coraz gorzej

Natko, nie tylko widzialam, ale i wyprobowywalam, bo moja przyjaciolka ma takie. To jest wylacznie moje zdanie, Tobie z pewnoscia pasuje to krzeselko skoro je kupilas
nie chodzilo mi o ilosc miejsca, bo nie jest ciasne, chodzi calosciowo o budowe ograniczajaca ruchy, glebokosc itp. moja cora nie potrafila w tym usiedziec przyzwyczajona do ikeowskiej krzeselkowej "wolnosci"
No gorzej gorzej, chociaż po nurofenie przed snem nocka całkiem znośna . Kurde kusi mnie to krzesełko z ikei... Polecasz?

Cytat:
pytanie
czy jest jakieś pogotowie sprzątające zaplute panele zaraz się utopię
Mój tż, do tego jest ratownikiem wodnym . Podesłać drania?

Cytat:
Patik szoruj do gina!!!

Kurde, ciężko. Co to za rasa? Wydaje mi się, że jak zrobiłyście wszystko co się da, to niestety ale.... Bałabym się o Zuze.

Cytat:
Też cały czas o tym myślę... Nie wyobrażam sobie tego.

Cytat:
czytam jeden z artykułów o tym porwaniu i zdziwiło mnie to zdanie (pod warunkiem,że jest prawdą ):
"...Od wczorajszego ranka matka uczestniczyła w wizji lokalnej. Jej twarz była smutna, ale nie płakała. .."
albo ta kobieta jest taka,że nie okazuje uczuć czy jest w szoku albo coś jest nie tak, ja nie byłabym w stanie przestać płakać, byłabym w totalnej histerii...
Ja sobie myślę, że czasami to już brakuje łez. Może jest nafaszerowana środkami uspokajającymi? Ja podejrzewam, że musiałabym dostać końską dawkę, żeby nie zwariować. Dziecko w wieku naszych....

Dobry - nocka znośna. Jedna pobudka na mleko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czyżby cud po Nurofenie?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 12:47   #1517
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Dobry - nocka znośna. Jedna pobudka na mleko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czyżby cud po Nurofenie?

No to może mamuśka w końcu też sie "naprawi", co?
Stary 2012-01-26, 12:52   #1518
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:

Aż tak popsuta jestem ?
Zobaczymy, bo u mnie to się parę rzeczy na siebie nakłada .
Dziadki zakochani we wnuczce, zwłaszcza dziadek. Pół dnia mi ją nosi na rękach. Będzie wesoło jak pojadą
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 12:53   #1519
brunetka2000
Zakorzenienie

Ech przykro mi, że ta mała zaginęła
Poczytałam dzisiaj sporo artykułów na ten temat, płakać się chce bo jest w wieku naszych dzieciaków.
Niestety w jednym z nich znalazłam takie coś i doznałam szoku
"Początkowo policja twierdziła, że idącą z wózkiem 22-letnią matkę niemowlęcia ktoś zaatakował. Teraz wiadomo już, że napadu nie było, a kobieta z niewyjaśnionych powodów straciła przytomność. Kiedy się ocknęła córeczki nie było już w wózku.
Policji nie udało się jej we wtorek przesłuchać. Podczas krótkiej rozmowy kobieta twierdziła jednak, że szła z dziewczynką do mamy, potem, że do pracy. Kiedy jednak okazało się, że jest bezrobotna, powiedziała, że właśnie szła szukać pracy"

I zgłupiałam !!!
Co o tym myślicie ?
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 12:54   #1520
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

tu jedna ze stronek z informacją
http://sosnowiec.naszemiasto.pl/arty...l#czytaj_dalej

najbardziej przeraża mnie taka mała odległość od tej tragedii

Justyna dawaj meża (będę udawać ,że się topię )
za nockę

moje dziecko towarzyszyło mi przy gotowaniu obiadu
na przemian gwizdał i maltretował gryzaka
siedział prezes w krzesełku do karmienia więc wszystko widział
te jedynki a przynajmniej jedna , już tuż tuż

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-01-26 o 12:56
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 13:03   #1521
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

u nas noc jako tako, po tym jak położyłam się z Filipem przed 23, niestety gorączkował całą noc i dawaliśmy mu paracetamol, spałam z nim na jego łóżeczku do 2 bo mi się usnęło....
Lila zasnęła o 19:30, pierwsza pobudka właśnie o 2, ale o tej porze przebudził się również Filip,. Zaczął gadać, rozbudził się i tym samym rozbudził Lilę, przewalali się oboje w łóżku do 3, a ja między nimiwstaliśmy po 7

ja dalej ścigam księdza, byłam już u niego 3 razy muszę mu zawieźć papiery na chrzciny. Wieczorem podejście czwarte

zrobiłam sobie kawkę i idę nadrobię, bo Gluty śpią, a potem umówiłam sie z Filipem do lekarza, mam nadzieję że nie rozchoruje się na chrzciny

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Co do promocji pampków dziś zakupiłam w Carrefourze karton Mega paka po 79zł. Kupiłam 2 takie kartony bo to dobra cena a można właśnie było brać tylko po dwa

Natka ja mam iphone'a i mogę spokojnie polecić. CHoć ja właściwie nie używam tych wszystkich aplikacji, gadżetów, ale jest bardzo przydaty, korzystam z gpsa, fajnie robi zdjęcia, dobrze serfuje się po necie.
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 13:19   #1522
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Żeberka - wiecie, że nie miałam nigdy w ustach, i nie odważę się wziąć ? Tak jak na przykład jakichś flaczków, zrazów, kotletów wieprzowych, pulpetów, sznycli...Ja to straszny niejadek i wybrzydacz jestem
No i ostatnia rzecz, której nie ruszę - kiełbasa...Pod każdą postacią. A najgorsza pieczona.
flaczków ja też nie tykam
ale zrazy, kotlety, czy sznycle drobiowe to uwielbiam
Marinko - to nie dziwie się że Ty taki szczuplaczek jesteś czym Ty żyjesz? oprócz tego że miłością oczywiście

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:

Tymek jest mega szybki mója półroczna jeszcze szczerbata
moja też

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 13:24   #1523
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:

Nie ma innej rady? są oaoby, które zajmują się szkoleniem i socjalizowaniem agresywnych psów. Może nawet by go wzięli na stałe..
na szkoleniu dla agresywnych psow tez byl wszyscy rozkladali rece po kilku spotkaniach.. i radzili zeby go wywiezc na wies na podworka na lancuch bo to jdyne wyjscie
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Kurde, ciężko. Co to za rasa? Wydaje mi się, że jak zrobiłyście wszystko co się da, to niestety ale.... Bałabym się o Zuze.

to mieszaniec, weterynarz twierdzi ze amstafa z akita, my go przygarnelismy z patologicznego domu jako szczeniaka..

dla Zuziiiiiii
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 13:29   #1524
youyou
Zakorzenienie

OO Bellki dziś świętują
Sto Lat dla Lenki i Lilki
i dla Wiki

Ja robilam te żeberka w coli, ale jak dla mnie to zbyt mdłe są, wolę zeberka w wersji pikantej.

brumek za drugi ząbek pamiętam że Filipowi w ciągu dwóch tygodni wyszły 4 zęby - wszystkie jedynki miał wtedy skończone 7 miesięcy, pamiętam dokładnie bo to były moje pierwsze dwa tygodnie w pracy po macierzyńskim, nie powiem jak wtedy wyglądałam

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Od 3 praktycznie nie śpię Ciekawe kto za mnie będzie pracował.
a co się działo??

nerolka za raczki

Lila też już raczkuje jak szalona, jak ją zostawię na podłodze to przyjdzie za mną do kuchni i zaczyna się wspinać jak do czegoś podejdzie.

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

ta co urodziła w samochodzie to wow!! podziwiam męża że jeszcze pomyślał o tym żeby to nagrywać

u nas o mało co też by się tak skończyło więc wiem co ta laska czuła
Stary 2012-01-26, 13:36   #1525
wodaqua
Zadomowienie

Hej!
Jeju, jak gonicie, z jęzorem na brodzie za Wami lecę.
Po ostatnich 2 stronach mam do napisania tyle:

Nerolka, gartki dla Izy, teraz to juz będzie z chłopakami latać

Bliźniaczki, sto lat!
Wiktora! Tobie również wszystkiego dobrego!

Nataszka, moi sąsiedzi cały tydzień cisza, a w nd pranie, wiercenie, remonty... A najlepsze że oboje nie pracują

Patik, do ginekologa, ale już!

Brumek, ale Tymkowi się śpieszy do gryzienia prawdziwymi zębolami Może teraz będziecie mieli trochę spokoju w ząbkowaniu U nas CHYBA kreseczkę widać
Doczytałam, że zęby dalej idą...

Możecie Zosię dopisać do latających dzieciaczków, choć też się zdarzy, że z maty ucieknie

Żaneta, mięso na płocie? Muszę zapamietać

Cookie, szkoda psa, ale może zrobić jeszcze większe szkody i krzywdy niż dotychczas, jest niebezpieczny

Cytat:
Ja to samo myślałam, sziedzisz z dzieckiem już tyle miesięcy, znasz je na wylot a tu nagle nie ma i NIE WIESZ CO SIĘ Z NIM DZIEJE!
Płakać mi się chce, mam nadzieję, że znajdą malutką

Cytat:
Ja moich nigdy nie straszyłam babą,dziadem,zastrzykami czy cyganami....
I nie boja sie niczego.
Mają jakieś obawy-wiadomo-np. do obcych,ciemnego lasu czy cmenatarza wieczorem ale to wpływ trochę bajek,niby ładne oglądają ale i tam czasem wrzuca teksty niezgodne z etapem rozwoju dizeci
Mądre co piszesz! Moja córka bardzo strachliwa, wystarczy że coś spadnie lub ktoś kichnie, od razu drętwieje i patrzy co będzie dalej, ale chyba dzięki temu, że zawsze z takich rzeczy robimy wielka radochę, to wyluzowała i chociaż podkówki i płaczu nie ma.
Ja pamiętam jak mi babcia opowiadała bajkę - jedną jedyną - o tym jak ojcu macocha kazała dzieci do lasu wywieźć i zostawić, ale one węgielki na drodze zostawiały i wracały, kiedyś nie dały rady - czy to bajka dla mełego dziecka??? Nie lubie do teraz tej babci i bajkę pamietam

Dziubek, może ta matka na silnych uspokajaczach jedzie?

Youyou, zdrowia dla Filipa!

A u nas noc nawet nawet, dopiero o 4 Zoch wylądował u nas w wyrku, z małą przerwą pospałyśmy do 9, co już daaawno się nie zdarzyło...
Wczoraj spać nie chciała wieczorem, przy cycu usnęła, kiedy ją odkładałam, uraczyła mnie przeciągłym piardem z ust i śpiewem Ale karuzelka zrobiła swoje i zasnęła po 21.
Dzisiaj dostanie pierwszy raz ziemniaka ze szpinakiem. Coś czuję że wszamie ino kurz

Pamiętacie o zmienianiu stron leżenia dziecka w łóżeczku - my co 2 miesiące zmieniamy i właśnie nadszedł ten czas.

Zabieram się za piersi Brumka Te z bloga oczywiście Tak zareklamowałyście, że się skusiłam
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 13:48   #1526
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Boże
A wiadomo coś nowego, bo ja żadnych wiadomości nie oglądam?
Nie znaleźli jeszcze tej dziewczynki...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 13:57   #1527
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
księżczniczka wita księżniczkę

a czemu tak bez formy??

pytanie
czy jest jakieś pogotowie sprzątające zaplute panele zaraz się utopię
właśnie nie wiem depresja zimowabrak snu, ból ramion hmmm wszystko razem może do jutra mi przejdzie

chyba nie ma, ale może warto pomyśleć otworze własny biznes czyszczenie oślinionych mebli, podłóg, dywanów, rodziców...

Cytat:

zrobiliście wszystko co się dało nie czekajcie aż stanie się coś złego

Cytat:

Shirko a gdzie forma się podizała?
Co jest?
moja forma wzieła nogi za pas i poszła do sąsiadów, bo widzę właśnie, że koleżanka z za płota lata i odśnieża plac kurza twarz mała złodziejka...

Cytat:
na szkoleniu dla agresywnych psow tez byl wszyscy rozkladali rece po kilku spotkaniach.. i radzili zeby go wywiezc na wies na podworka na lancuch bo to jdyne wyjscie

to mieszaniec, weterynarz twierdzi ze amstafa z akita, my go przygarnelismy z patologicznego domu jako szczeniaka..
mieszanka zabójcza i teraz wychodzi to co pisała Carmelka tak się dzieję gdy ludzie krzyżują psy wedle własnego uznania

[QUOTE=youyou;31859809

Ja robilam te żeberka w coli, ale jak dla mnie to zbyt mdłe są, wolę zeberka w wersji pikantej.

[/QUOTE]

a jak się robi w coli?

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

Pamiętacie o zmienianiu stron leżenia dziecka w łóżeczku - my co 2 miesiące zmieniamy i właśnie nadszedł ten czas.

Zabieram się za piersi Brumka Te z bloga oczywiście Tak zareklamowałyście, że się skusiłam

Brumek lepiej uważaj na cycuchy
Stary 2012-01-26, 14:00   #1528
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Nie znaleźli jeszcze tej dziewczynki...
nie mogę po prostu nawet sobie tego wyobrazić
biedna, malutka dziewczynka

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

a jak się robi w coli?

kupujesz colę, żeberka i to http://www.uhenryka.eu/pl/przyprawy/...la-4-osob.html

i postępujesz według przepisu na opakowaniu
Stary 2012-01-26, 14:10   #1529
Marina1
Zakorzenienie

I ja przeżywam porwanie tej dziewczynki...Wczoraj aż mi łzy leciały ciurkiem, jak słuchałam tego w wiadomościach.
Wiem jedno, wolałabym umrzeć, niż przeżyć coś takiego.

Chociaż mam jakieś mieszane uczucia jeśli chodzi o tą mamę - nie wiem, namiętnie oglądam Polsat crime i wiele takich przypadków jest tam zobrazowanych, w niektórych takich sytuacjach właśnie matki upozorowywały zaginięcie czy porwania maluchów...
Broń Boże nie mówię, że tak było, ale brunetka napisała jakąś taką informację, która daje jakiś sprzeczny obraz tej kobiety.

A jeśli chodzi o dziewczynkę, mam nadzieję, że nic jej nie jest...
Niestety w dzisiejszych czasach dzieje się coś strasznego. Wiem, że ludzi potrafią uprowadzić dziecko nawet dla organów...

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
flaczków ja też nie tykam
ale zrazy, kotlety, czy sznycle drobiowe to uwielbiam
Marinko - to nie dziwie się że Ty taki szczuplaczek jesteś czym Ty żyjesz? oprócz tego że miłością oczywiście [COLOR="Silver"]
Beatko ja kocham nabiał no i dania mączne ( właśnie jem pierogi ruskie )

Jednym okiem oglądam teraz ,,sąd rodzinny" na tvn-ie. Ten Artur Łapa co tam gra tego obrońcę, czy tam prokuratora to syn mojej doktorki z Uniwerku. Zawsze o tym wspomina, co ćwiczenia
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-01-26 o 14:16
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 14:15   #1530
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
nie mogę po prostu nawet sobie tego wyobrazić
biedna, malutka dziewczynka

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

kupujesz colę, żeberka i to http://www.uhenryka.eu/pl/przyprawy/...la-4-osob.html

i postępujesz według przepisu na opakowaniu

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości