|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
![]() Jutro zakupie na Telikowa przekaske, juz mi smaka narobilyscie. Stronczek sliczny ten jezyczek |
|
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
|
|
|
|
#1653 |
|
Wtajemniczenie
|
Marzena i Madziaranew dziekujemy
Magda ja czekam na zdjecie Sophie My Dzis z Wiki zabralysmy sie za gotowanie. Zrobiłam w sumie 13 sloiczkow. M. In buraczki, brokuly z ziemniaczkami i zupka marchewkowa z ryżem i z piersią z kurczaka. Zapas na 2 tygodnie Bedzie. Deserkow tylko sama nie robie. Kupuje gotowe. Dzis były gruszki williamsa z gerbera. Az sie cała trzesla jak posmakowala pierwsza lyzeczke
|
|
|
|
#1654 |
|
Zadomowienie
|
A na wodzie nie da rady?
![]() Wy tu o kursie gotowania, a ja powinnam iść na szybki kurs efektywnego odciągania mleka. ![]() Ehh, w takim razie idę dalej męczyć cycki... |
|
|
|
#1655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do buznesu kanapkowego, no coz przynajmniej duzego ryzyka, ze sie nie powiedzie nie ma :P Jszcze raz dziekujemy za gratulacje zebowe. Maly nieawno usnal. BAbonik sa tez lekarstwa na bazie szalwi na strate pokarmu. Antilactin
|
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i ja witam wieczorowo- Brumek pewnie karmi a ja ciekawa musiałam nadrobic cou Was - jutro mam egz to trzymajcie kciuki o 10
|
|
|
#1659 | |||
|
Zakorzenienie
|
Straszna
Dziewczyna została wdową w wieku 29 lat, a dziecko sierotą w wieku 3 dni. To się stało pół godziny po tym, jak ich przywiózł ze szpitala po porodzie. Chodzili z małym po mieszkaniu i mu je "pokazywali", a on nagle upadł i koniec. Tętniak mózgu. Nic o tym wcześniej nie wiedział. Był zdrowy jak koń.Cytat:
Na narty, może to Karpacza.Cytat:
A z pozoru pustymi piersiami to bym się nie przejmowała. Ja i laktator od początku się nie znosimy i z całego dni udało mi się kiedyś maksymalnie ściągnąc 120 ml A sądzą po wadze Tymka i tym jak przybiera, raczej mleka tam nie brakuje ![]() Cytat:
DdaKaro - co sie dzieje?
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- ![]() ![]() klask i:
|
|
|
#1661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale wtopa Cytat:
Jeszcze jestem, ale właśnie zmykam na wygnanie
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
lece do klubu na moment i spadam spać :P dobranoc
|
|
#1663 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i (brumuś zboczuszku)Cytat:
Przyjaciółki znajoma została wdową w ciąży. Moja koleżanka z podstawówki została wdową w wieku 22 lat, dziecko było malutkie...Mąż miał wypadek samochodowy.
|
|
|
#1664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Okropny dzień dziś. Pojechałam z tatą na prześwietlenie zębów (robiłam panoramiczne zdjęcie) i cudowna wiadomość 8 mi rośnie poziomo A jak wracaliśmy to się ojcu doszczętnie spaliło sprzęgło, śmierdziało okropnie i czekałam w zimnym samochodzie pół godziny aż przyjechał nas jego znajomy scholować ![]() Przeczytałam. Ale pobieżnie
|
||
|
|
|
#1665 |
|
Wtajemniczenie
|
Dośc na Dzis. Uciekam. Dobranoc
|
|
|
|
#1666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1668 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Będą usuwać? Że co? Własnym oczom nie wierzą, że tak wcześnie ![]() Cytat:
BEATKA - kciuki za egzamin
|
|
#1669 |
|
Wtajemniczenie
|
Mąż mnie namawiał na usunięcie wszystkich 4, ale się boję... pewnie pójdę dopiero jak zaczną boleć i będę musiała je usunąć... cykor jestem
![]() Piwnooka co tam u Was? Nie nadrabiaj, pisz na bieżąco
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-01-27 o 00:45 |
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak zrobiłam i się ciesze, bo do końca życia spokój z ósemkami ![]() Tylko że ja mam małe zboczenie, do którego do tej pory się Wam nie przyznałam. Otóż lubię jak mnie trochę ... poboli Tzn. może nie do końca o ból chodzi, ale lubie takie różne drastyczności. Uwielbiam jak mi krew pobierają, uwielbiam chodzić do dentysty i w ogóle na różne badania i to usuwanie ósemek też coś w sobie miało Po pierwszych dwóch bolało bardzo i dwa dni spuchnięta chodziłam, ale dwie kolejne przeszły bez echa i już drugiego dnia jadłam prawie normalnie. A najniesamowitsze w tym zabiegu było to, że słyszałam jak ten ząb jest wyrywany, takich chrobot z pluskiem połączony, widziałam jak lekarz - wielki facet - z całej siły ciągnie szczypcami, głowa mi podskakiwała, a sama nic nie czułam Chore, co?
|
|
#1671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szalona ![]() Od godziny idę spać i nie mogę dojść. Ale już serio idę, nie próbujcie mnie zatrzymać! Miłej nocy
|
|
|
#1672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1673 |
|
Raczkowanie
|
Iustyna a ja właśnie nadrobiłam
Witam się nocna porą, małżonek już obok chrapie, dziecko przed chwilą nakarmione zostało ![]() to zaczynam: Ellika - Helena ma taką http://www.nino-espana.pl/kolekcje-p...i/paseo-violet jest nawet miękka, druga taka, tylko, że biała http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=8476942 I co z tego, że mam dwie jak Helenka śpi pod kocem, będzie miała pościel na później ![]() Bobonik jak ja Ci zazdroszczę tego wypadu narty. Ja jeżdżę, mąż niestety nie i ciężko o taki wypad. W zeszłym roku wybieraliśmy się na narty do Włoch, mąż miał się uczyć i co jak zarezerwowaliśmy kwatery to się okazało, że jestem w ciąży i nie chciałam już ryzykować. Brida - sukienka bardzo fajna. Hmmm aż się rozmarzyłam, fajnie było mierzyć sukienki ślubne (a kupiłam pierwszą, którą zmierzyłam) Carmela moja na razie nie próbuje wstawać, no może czasem jej się to zdarza podczas mycia główki a raczej spłukiwania. Helena od niedawna zaczęła chlapać i to i tak nie za każdym razem na szczęście, bo kąpiemy ją w pokoju. sygine wow, ![]() dla Nataniela![]() dla Pieleszkowej Hani,Madziulkowego Szymka i SweetAngelowego Igorka za skończone miesiące![]() Naataaszkaa podziwiam, że chciało Ci się biegać w takie zimno. Ja kiedyś trochę biegałam ale to było wiosna/lato i nawet mi się podobało. Adrij ale ten Twój Jaś słodki, i taki elegancik ![]() ![]() dla drugiego Tymkowego ząbka![]() ![]() dla Izuni Karolinee mój mąż ostatnio zaserwował te żeberka w coli i muszę przyznać, że smakowały nam ![]() ---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ---------- Iustyna zostań!! ![]() ---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ---------- A ja dzisiaj ściągnęłam teściową by została z Helenką i wybrałam się do roboty by załatwić urlop wypoczynkowy, zdolność do pracy i co nie było mojego szefa...wrrrrrrrr i jutro znowu muszę jechać tam. A wczoraj podjęliśmy kolejna próbę karmienia Helenki z butelki, tzn ja zrobiłam sobie krótkie wychodne, zostawiając Helenkę z tatusiem i jakby co mleczko w butelce. Helena za nic nie chciała pić, był tylko jeden głośny ryk. Jak wróciłam też próbowałam dać jej mleko z butelki to był tylko ryk i szukała cyca i go dostała. |
|
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
Piwnooka, faktycznie hurtowo nadrobiłaś
Brawo za poświęcenie ![]() helenka mądra dziewczynka, wie że mama fajniejsza... Co sie będzie z jakąś butlą wygłupiała ![]() Ja też lecę spać. Dziś może trochę wcześniej się uda położyć
|
#1675 |
|
Raczkowanie
|
Ja też już
zmykam spać...
|
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jeszcze nie poszłam
Kupuję mu ten Doidy Cup. I nie wiem czy morski, czy niebieski To są dylematy dojrzałej kobiety
|
#1677 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello. Jestem pierwsza, ale Ide dalej spać bo co tu Bede sama siedzieć
|
|
|
|
#1678 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z kucem pomykam cały czas. Cytat:
Straszne. Jak tak człowiek może zniknąć? Cytat:
Cytat:
![]() Zamiast mleka to woda i owoce...ale nie wiem czy dobrze robię? Albo zagęszczę kleikiem ryżowym co? Na kleiku też pisze żeby mleko dodać... Pisze też, że do zagęszczania m.in. deserków, obiadków- więc bez mleka się obędzie. Co myślicie? Cytat:
Beatka ![]() Cytat:
Nie wyobrażam sobie tego nawet ![]() Cytat:
![]() Brumek a lateks i bicze ? Cześć! Radek po kąpieli śpi w swoim łóżeczku, po pierwszym karmieniu zostaje z nami. Tż śpi w nogach. |
|||||||
|
|
|
#1679 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
ja też, bo tak mi najwygodniej. Choć wypadałoby coś ze sobą zrobić, a nie mam pomysłu co Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oj.... Łączę się w bólu, od dwóch lat zbieram się do chirurgicznego usuwania ósemek.... Cytat:
Chyba dziewczyny mają rację ---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- Jedziemy z Adasiem o 12.00 na kontrolę do pediatry do poradni...ciekawe co powie... Popatrzyłam na termometr i aż mi zimno... -16*C
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę!U mnie -19,5 stopnia Radek przez sen stęka... ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Ciekawe jak tam Sweet. Jakoś o niej ostatnio myślę.... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

Na tych z bobovity jest napisane, żeby dodać mleko.
.

. Ja nie wiem, czy to moje dziecko tak doszczętnie je oczyszcza, czy one mają swój mózg i jeśli spostrzegą, że to nie Hania się do nich dobiera to zakręcają kranik.
klask i:

(brumuś zboczuszku)
, ja się trzymam, nie pytajcie kiedy ostatnio byłam u fryzjera