|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
tylko dlatego że nie widzę takiej potrzeby
![]() za kciuki
|
|
#1682 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
U mnie -7
|
|
|
|
|
#1683 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek.
To jak jest tak zimno to ja nie idę do pracy. Z wami będę siedzieć Ja ostatnio byłam u fryzjera w marcu, albo kwietniu zeszłego roku. A włosy mi bratowa farbowała tydzień przed porodem. I od tego czasu nic Dominik dziś nie obudził się na jedzenie w nocy. Chyba się wyspałam, ale ciiiiii ![]() DaKaro
|
#1684 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam
czuję się jak bym była przejechana przez walec wczoraj miałam najdłuższe usypianie Mai ever od godz. 20 do 22 walczyłam z nią, żeby spała u siebie w łóżeczku... Jak ją tylko odkładałam to ona w ryk i tak po kilkanaście razy na rękach natomiast spała cudnie nie miałam sumienia wrzucić ją do łóżeczka i zostawić aż się wypłacze, to nie w moim stylu ech, niepedagogicznie ale co zrobić ![]() Cytat:
no ale skoro dziewczyny z wizażu mówiły, że fajna, to chyba ok, nie? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A propos fryzjera - idę jutro bo moja grzywka wygląda tak:![]() Uploaded with ImageShack.us No i po prostu muszę coś z tym zrobić ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek ja sobie nie wyobrażam takiej trgedii jaką przechodzi Twoja znajoma. Coś strasznego.. WIELKA radość z nardzin dziecka przerodziła się w czarną rozpacz, tak w 1 sekundzie...
U mnie w rodzinie dalszej ..a zresztą. Lepiej nie pisac na takie tematy. DaKaro co się dzieje? pisz nam tu szybko. Lilii ja nie wiem czy tak możesz. Ostatnio do deserku dałam Sarze łyżeczkę kaszki bobovita ( takiej suchej prosto z opakowania, bez mleka) i wymieszałam. I też nie wiem czy dobrze? ![]() Jaciee no no, dało się dziecko wyspać. ![]() Wczoraj czytałam watek na temat spania/niespania dzieci w nocy. Nie nastawiam się na szybkie przesypianie nocy przez Sarę...u niektórych to trwa i 2 lata Scio i to ta 8 Cię boli czy inny ząb z próchnicą? Nieźle, rośnie poziomo.. po co te pozostałości po przodkach w postaci ósemek ![]() Ja się boję iść..a czuję jak mnie tam "łupie" Wstawałam co 2 h. Przez sen z zamkniętymi oczami płakała. Smoczek dałam i spała. Od 6 witamy dzień. Nie mam huumoru. Na 16 do gin trzymajcie kciuki. Wiem, ze nie jest dobrze.
|
#1686 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
Aania a możesz napisać plan jak u Was karmienie wygląda?
![]() Cytat:
należa ![]() Może tak już zostanie? ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- ![]() Wiecie co? Zrobiłam Radkowi dzisiaj herbatkę wieloowocową z Hipp i wypił duszkiem 30ml, wypiłby więcej ale mu zabrałam. Pierwszy raz mi tak herbatkę pił. Rumiankowe i koperkowe niet ![]() Pozwalać mu pić ile chce czy ograniczać? |
|
|
|
|
#1688 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
minsk to moj powiat czyli ja gdzies w połowie między Brumkiem bo doczytałam że goc a mmz dziś wlasnie wypuszczamy się z Jasiuniem do promenady i reala, po kapsułki i do mothercare bo od dziś słyszalam końcowa wyprzedaż 70% podobnież, o może którejś się też info przyda ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Stronczek27 pierwsze zapoznanie już z języczkiem no ładnie pokazałam Jasiowi na komputerze, coś się ślinił więc może cos z tego będzie
|
|
|
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaa aaaaaaaa AAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#1690 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry ,pisałam rano z telefonu i nie widze posta
Tak z ciekawostek,pamiętacie naszą Inutil? bo ja pamiętam i oto jej synuśhttps://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1653 ale fajnie,tak mnie to cieszy ,że jej się też powiodło...ciekawe co u reszty naszych dziewczyn... |
|
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry!!!
Marys spala spokojnie, ale kolo 2 cos jej sie musialo przysnic, bo tak plakala, ze sie uspokoila jak dobieglam i ja na rece wzielam - przy okazji TZ objechalam, bo zgaszone swiatlo, ta ryczy wnieboglosy a on do niej ciiiiiiiii ciiiiiiiii - mowie czlowieku ogarnij sie wez ja na rece. Rzucilam butelke z mlekiem i hop ja na raczki uspokoila sie i usnela przy butli. Ja tez lubie wspolne gotowanie - milo leci czas i zawsze mozna podpatrzyc cos ciekawego. Takze my po wczorajszym wspolnym pichceniu szpinaku alez mi posmakowalCo do wlosow - mnie natura obdarzyla czarnymi a farbuje na blond bo lepiej wygladam. I takim sposobem srednio co 2 miesiace musze byc u fryzjera - bo jak chodzic z takim pasem startowym przez srodek glowy.
|
|
|
|
#1692 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
z poligonu chorobowego daję znać, że żyjemy (ale co to za życie )ostatnio chyba pisałam do Agi, że Hania lepiej się czuła i..... chyba załapała katar od Majki, no i masakra.... dobrze, że ten tydzień się już kończy, bo moje zdrowie psychiczne ucierpiało na tych chorobach najbardziej. Dobrze, że przynajmniej słońce od rana optymistycznie świeci bo ostatnio jakoś cierpliwości zaczęło mi brakować...Szkoda tylko, że nie będzie mi dane iść na spacer, bo dziewczyny dalej ponad 37 mają i jakoś się boję tak je na mróz wystawiać. zaległe Hania bardzo dziękuje wszystkim cioteczkom za życzenia półroczkowe zaległe życzenia urodzinowe, za wszystkie skończone miesiące, nowe ząbki i umiejętności ![]() i dla potrzebujących ogromne ![]() piszę tak ogólnie, bo mam straszne zaległości i cięzko przewidzieć jak się dzień rozwinie i czy dane mi jeszcze będzie dziś wizaż zobaczyći jeszcze jedno pytanie Stronczek, Telik polecacie tapatalka? bo z tego co pamiętam to korzystacie no to nasmarowałam... buziaki |
|
|
|
#1693 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dziekuję
[QUOTE=Natka_;31875634 Zdrówka dla Was dziewczyny [/QUOTE] dziękuję Cytat:
ja nie iustyna, ale co się stało ?? trzymam ![]() Cytat:
hej dziewczyny my dzisiaj na 13.45 i 14 do lekarza jesteśmy zapisane, Oliwka brzydko kaszle i ma katarzysko, Nati zakatarzona a ja lekki katar i ból gardła, a tak to może być |
||
|
|
|
#1694 |
|
Wtajemniczenie
|
Co się stało??
|
#1695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Coś miałam pisać ale zapomniałam
|
||
|
|
|
#1696 |
|
Wtajemniczenie
|
Heja Ho
Adrji Ciesze sie ze Jasiowi Wicia przypadła do gustu. JustPi ja korzystam z Tapatalk codziennie. Praktycznie tylko z tego. Na włączenie komputera nie mam czasu. Mi sie sprawuje OK. Nie wyświetla tylko zdjęć. JAKIS błąd wyskakuje. |
|
|
|
#1697 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() EDIT: To chyba nie ta... Szkoda... Nie wiem, co u niej słychać... A ja właśnie się dowiedziałam, że moja przyjaciółka nie będzie moją świadkową na ślubie (co było ustalone już dawno temu) i nie będzie je nawet na weselu przedwczoraj pochowali ojca jej męża i są w żałobie smutno mi, tyle razem przeszłyśmy (ja w tamtym roku byłam świadkową na jej ślubie). No i muszę szukać sobie teraz nowej...
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2012-01-27 o 09:51 |
||
|
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisałam w K. Agadus kciuki za wizytę. gonię to chorubsko od Was
|
|
|
|
|
#1699 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
nie podaje kaszek, ale podaje Zuzi kleik kukurydziany(na którym jest napisane, żeby robić na mleku) na wodzie i dodaje do niego np.: starkowane jabłko albo banana.Np. 100 ml wody+2 łyżki kleiku+ jedno starkowane jabłko i myśle że jest ok. z Kaszką zrobiłabym tak samoCytat:
Cytat:
Kciuki za gina oczywiście trzymamy mocno Cytat:
![]() Dzień dobry
|
|||||
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo też na wesele a tańczyć nie muszą. Tym bardziej, że to taka bliska przyjaciółka... Nie wiem. |
|
|
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
karoline moje zdanie takie jak Lili. Ja nawet jakbym w zalobie byla, a chodziloby o przyjaciolke przysjc bym przyszla i posiedziala dla zrobienia jej przyjemnosci.
|
|
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
Hello!
Ale się wstrzeliłam w zębowy temat. Dziś jak myłam zęby to wyplułam coś dużego białego. I ząb mi się rozkruszył na pół ( takie mam zęby właśnie - żyją własnym życiem ). No i nie mam pół siódemki, która na dodatek cholernie boli. A do dentysty nie mam się jak wybrać, bo: a) nie mam z kim dziecka żywcem zostawić. Mieli mi tak niby wszyscy pomagać, jak Marek wyjedzie a tu ☠☠☠☠a nikt żywcem się mną nie interesuje ( nawet moja mama ). O, nie, sorry dzisiaj wpadnie na pół godziny, bo ma zawieść ojca na dochodzące. b) kasy zero. c) na NFZ nie udało mi się zapisać. Za☠☠☠iście. Jeszcze jutro egzamin, nic nie umiem, zero. Jutro też nie mam z kim młodego zostawić. Jezu, ale jestem zła. Wybaczcie laski, musiałam się wygadać. Najchętniej to bym kogoś zabiła. Wrr
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1704 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do ślubu to nie wiem... Może przyjdą do kościoła... Byłam lekko w szoku... nie zapytałam... No i mówiłam jej - przyjdźcie, nie musicie tańczyć, a ona powiedziała, że on stwierdził, że na pewno na żadne wesele nie pójdzie, a ona, że przecież sama nie przyjdzie bez niego, bo jak to tak... Ja też niby rozumiem (jego ojciec zmarł nagle, nie wiadomo czy nie chciał popełnić samobójstwa, zostawił firmę z takimi długami, że teraz po nocy nie śpią...), ale z drugiej strony trochę mnie to ukłuło
|
||
|
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinko moze tak na swiezo sa, w szoku itd.
a juz wiem co mialam pisac. pisałyście o eomocjach rodziców, ze nie płakali itd. Ja jestem taka. Zamykam się w takie skorupie i na zewnątrz wygląda jakby mnie nie ruszało (tak było przy śmierci babci), natomiast w srodku masakra. inie przezyłabym takiej tragedii jaka spotkala ta rodzine. |
|
|
|
#1706 |
|
BAN stały
|
Izula dizękuje z amotywacyjne brawa
![]() Stronczek a to ładnie nas i ludzi w Tesco traktuje tym jezusiem Kajool brawa za ząbka ![]() Shira idz do sasiadki i odbierz,co Twoje ![]() Baboniku wiem jak cierpisz przy Bromergonie Miałam to samo na zbicie prolaktyny![]() Agaduś goń choróbsko z wielka pała!!! ![]() Zdrówka dla Filipka Dla Inutil ogromne gratulacje wyczekanej pociuechy ![]() klask i:![]() Co do zębów-moja stomatolog(była) tak spaprała mi sprawę,ze na 6 plomb wypadło....6/ 2 sie ukruszyły.Teraz chodzę do Eurodentu do jednej zdolnej p.doktor,zrobiłam panoramę paszczy i naprawiamy co tamta zepsuła. 2 zęby do usuniecia chirurgicznego(koszt jednego to 550 zł) udało mi załatwić na NFZ w marcu i za jednym zamachem pójdą.Jestem delikatnie mówiiac wniebowzięta ta stratą ![]() Kot mi nasikał na ziemniaki
|
|
|
|
#1707 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
wybaczcie mi, ja ostatnio w "krzakach" (sama ze sobą w donicy przyniosłam Jak odzyskam choć trochę formy, to popiszę z Wami.Brumek ja wczoraj wieczorem też zamawiałam doidy cup - 10 minut kolor wybierałam, w końcu czerwony zamówiłam ![]() W domu juz podawałam małej pić z kubka zwykłego i w miarę czai o co biega, więc mam nadzieję, że to doidy się u nas sprawdzi. Wracam do mojej wściekłej miniaturki (mam nadzieję, że mi kiedyś wybaczy te wyzwiska - ale sama się o nie prosi. Po kim ona ma temperament |
|
|
|
#1708 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
Cytat:
kupiłam te jaglane w zasadzie jakiś facet mi znalazł mój tż mówi ale na pewno jaglanka może jednak chcesz perłówkę ja już wściekła mówię "NIE JAGLANKĘ MÓWIĘ"!! i jakiś facet podchodzi i podaję mi paczkę proszę bardzo tutaj jest ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=youyou;31873158] aa i odebrałam kolejne badanie Lilki - owsików brak ![]() /QUOTE] schowały się bestie ja w dwóch TRZYMAM NIECH MOC BĘDZIE Z TOBĄ! Cytat:
Cytat:
a serio co się stało?idę do fryzjera! zrobić się na wredną ruda sucz moja siostra ta wspomniana w K tak mi powiedziała jak zobaczyła mój nowy kolor "też nie miałaś się na jaki kolor za farbić!! rude są wredne i fałszywe! kocham moją siorkę
|
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Gotuję Radkowi zuppę.
Ziemniak+marchewka+brokuł y. Mogę dodać tej kaszy ???: http://www.☠☠☠☠☠☠.pl/product/5902172...kawiczna.xhtml Najpierw osobno ugotuję i zmiksuję z resztą. My dopiero zaczynamy wprowadzać gluten, ile mam wsypać tej kaszki? ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
Rany, wygląda jak normalny kupek, a Radek jeszcze nie bardzo z nie kapkiem sobie radzi
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-01-27 o 11:01 |
|
|
|
|
#1710 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ma kociak wyczucie miejsca! (wybacz to nie jest śmieszneCytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

za kciuki 

zębole
od godz. 20 do 22 walczyłam z nią, żeby spała u siebie w łóżeczku... Jak ją tylko odkładałam to ona w ryk i tak po kilkanaście razy
nie miałam sumienia wrzucić ją do łóżeczka i zostawić aż się wypłacze, to nie w moim stylu 

Niby normalnie mówiła, ale jak jakiś automat - zero emocji. Zresztą do dziś jest na lekach i chodzi do psychologa 

. Nie chce smecic, u mnie dola ciag dalszy...Reszta wiecie gdzie. Stesknilam sie za Wami, ale weny brak zupelnie 

gonię to chorubsko od Was 
klask i: