|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
i najlepiej isc z ta recepta do apteki ze 2 dni wczesniej przed planowanym szczepieniem, bo nie zawsze maja na stanie, a i trzeba miec specjalne opakowanie termiczne (do kupinia w aptece), bo one musza byc caly czas w zimnie a na rotawirusy nie szczepie...bardziej boje sie pneumokoków-ale to ze wzgledu, ze Iga moze cos przyniesc z przedszkola... no nareszcie moja głodomorra sie najadła ![]() szybko odciagne reszte i ide spac, bo padam ![]() dobranoc Edytowane przez mala_stopka Czas edycji: 2012-01-26 o 23:47 |
|
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Witajcie po długiej nieobecności...
![]() GRATULUJĘ DZIECIACZKÓW, POSYPAŁO SIĘ ICH TYLE, ŻE GRATULACJE SĄ OGÓLNE nie mam siły nadrabiać, ani pisać za wiele. Przedstawię Wam tylko naszego Julinka i zmykam. Mam nadzieję, że jutro znajdę chwilę na lekkie nadrobienie ![]() PS. Neska otworzyłam na stornie na której opisałaś poród... i hmmm, ten przyrząd do przebijania pęcherza to UWAGA! 1/2 kulociągu jednozębowego ![]() :brzyda l: brzmi i wygląda strasznie, ale nic a nic nie boli (tak na przyszłość dla mam nierozpakowanych) No i Julian we własnej osobie, od razu po przywiezieniu do mnie na sale pooperacyjną Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-01-26 o 23:55 |
|
|
|
#1653 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1654 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Suuuper Słodziak
|
|
|
#1655 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w sensie przy zmianie pieluchy chusteczka nawilzana, pampersiak i juz ? tak po prostu??![]() Cytat:
![]() jejciu jaki slodziuchny ![]() --------------------------- a ja własnie leze w lozku i prawie placze bo od 19 tak mnie boli dol plecow ze nie wyrabiam... nic dzis nie robilam nawet z domu nie wychodzilam a tak mnie ciagnie ze szok we wszystkie mozliwe strony jakby ktos mi go złapal i wykrecal we wszystkie strony.... juz nie wiem co robic w kazdej pozycji zle.... ech nie wiem czy dam rade zasnac dzis
|
|
#1656 |
|
Raczkowanie
|
GRATKI DLA BEBI
|
#1657 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a nazwa przyrzadu brzmi strasznie - ni strasz nierozpakowanych mamus ![]() Cytat:
dzieki za odp ![]() ---------- Dopisano o 03:38 ---------- Poprzedni post napisano o 03:26 ---------- http://www.edziecko.pl/szkolakarmien..._6__Kolka.html a tutaj Zawitkowski o kolce mówi - pokazuje masaz brzuszka
|
|
|
#1658 |
|
Zadomowienie
|
hej mamuski
nasza noc co by nie mowic super![]() Maly sie wlasnie gramoli u nas na lozku a ja pije kawke inke z mlekiem kokosowym i wizaz![]() Inutil Sliczny Julianek ![]() \Bebi gratki ![]() Natiska ee kurierem to sie nie opyla;p kup nowe lepiej
|
#1659 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzidziusie do karmienia przywieźli nam jakoś wieczorem po cesarce, i tak na płasko je karmiłysmy .... Cytat:
Mam nadzieję, że ja też się tak zorganizuję. Tak sobie to wyobrażałam po porodzie, ale tera jeszcze się nie ubieram, bo rana boli, a łożka nie składam bo liczę na to, że jak mała uśnie to i ja się zdrzemnę, ale ciężko mi to idzie .... Cytat:
Ona jest bardzo nisko, czasem mnie majty urażały faktycznie, nawet jeśli były wysokie. Szwy mam rozpuszczalne, z wyjątkiem końcówek, które trzeba podciąć. Mam się zgłosić w któryś dzień do swojego lekarza to mi podetnie Cytat:
![]() Inutil, śliczny Julianek A nasza noc dzisiaj to koszmarek ... mała się wyspała wieczorem, i potem do 3-ciej się męczyłam - płacz, cyc, kupa, płacz, cyc, kupa, itd ... już się bałam, że może mam mało pokarmu i się nie najada, ale w końcu się zlitowała i usnęła na 2,5 godziny ...
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-01-27 o 08:22 |
||||
|
|
|
#1660 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!!
Zapraszam na torcik i kawusie, a dzieciaczki na mleczko
|
|
|
|
#1661 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wszystkiego Naj! |
|||
|
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane e-ciotki, przywitajcie sie z naszą córeczką
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-02-02 o 18:37 |
|
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego Najlepszego
|
|
#1664 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak urodziłam córkę to wtedy były od początku takie mrozy do -10 i ja z nią codziennie wychodziłam na godzinę dwie. Nie wiem, czy to zasługa tych spacerków, ale jeszcze mi nie chorowała oprócz katarku przy wyrzynaniu zębów. |
|
|
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
przepiękne te Wasze Maleństwa ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Pearl, sesja się udała? Wybacz, jeśli o niej już pisałaś, ale ostatnio czytam powierzchownie
|
|
|
|
#1666 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1667 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1668 |
|
Zadomowienie
|
Sliczne te wasze bobaski juz nie moge doczekać się swojej
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj ładnie pocytowałam ale net się rozłaczyl
gratulacje dla Bebi ![]() ja chyba poleże w szpitalu do porodu. Ordynator stwierdził że z takim rozwarciem i tym łożyskiem strach mnie do domu wypuszczać i muszą mnie jeszcze poobserowac. Dobrze że na sali mam fajne kobietki to przynajmniej się nie nudzę. A wczoraj nawet do północy gadalismy więc jakoś przeżyje. |
|
|
|
#1670 | |
|
Zadomowienie
|
skoro dziewczyny idą na zdjęcie to widocznie są,u mnie obyło się bez uff
![]() Cytat:
sliczna i na 1 zdjeciu podobna do mojej włochatki
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy
No na oddziale wysyłali nas do fryzjera
|
|
#1673 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślicie, że to wąchanie gąbki to jednak całkiem normalne?
Jeszcze tydzien do terminu, ale ten czas leci
|
|
|
|
#1674 |
|
Zadomowienie
|
To moze opisze moj poród
W nocy budziłam się co jakiś czas z takim bolem brzucha jak na okres,ale zasypiałam dalej,w koncu juz ból mnie tak rozbudził ,że lezałam sobie i nagle słyszę takie puknięcie w brzuchu jak czasami kośc biodrowa przeskakuje i czuje ,ze zaczyna mi coś cieplego lecieć.Szybko wyskoczyłam z łózka ,zeby nie zalać go i pobiegłam do łazienki,zdjęłam majtki a tu kapie ze mnie,akurat maz wstał na siku i mu mowię ,ze wody mi odeszły zobacz,a ten oczy w 5 zł ,patrzył i mi żółwika przybił .Całe szczęscie dyżur miała położna która jest z gabinetu mojego gina i powiedziała ,ze im da mnie odesłać ,napewno,założyła kartę porodowa szpitalna,zadzwoniła po połozna z bloku porodowego ,zeby mnie zbadała,ta mnie zbadała i powiedziała,ze mam rozwarcie na 3 cm i ,ze wody rzeczywiscie strasznie cieknąi dała mi kawał ligniny ,zebym sie zabezpieczyła.Później skurcze zaczęły sie już co 2-3 min ,dokończyłam podpisywać dokumenty i przyszła po mnie dziewczyna z 3 roku studiow zabrać mnie na sale porodową.Tamta moja położna powiedziała jeszcze ,ze super trafiłam i poszłyśmy ,a raczej poszlismy bo z meżem na sale sliwkowa porodową.Tam sie przebrałam i kręciłam ósemki biodrami w skurczach.Ta dziewczyna przychodziła co chwile ,zapytałam ,czy z wanny tez można skorzystać,ona powiedziała,że oczywiście ,nalała wody bo stwierdziła,że już na tym etapie porodu nadaje się do wody .Pytałam jeszcze o zzo ale powiedziała,ze spróbujemy moze innych metod łagodzenia bólu i jak dam radę bez to będe bardzo dumna z siebie.Tak wiec wskoczyłam do wanny nagusieńka jak Bóg mnie stworzył,mąż mi masował i polewał ze słuchawki plecy i brzuch a ja w klęczałam ,albo kucałam i cały czas kreciłam dup.skiem w skurczach .Położne sie zmieniły ,były super bo jak sie zmieniały to podały mi rękę na dzień dobry i do widzenia,ale ta studentka stwierdziła,że zostanie ze mną do końca i doszło do niej jeszcze jedna.Ja do niej mowię,ze ja znam ,ze chyba mi dawła kroplówki w 1 trym,ona ,ze nie bo pracuje na porodówce ,wiec stwierdziłam,ze pewnie z filmikow w internecie,a ta przytaknęła.Tak wiec meczyłam sie z bólami ,one kucały przy wannie ,nawet podkładały mi swoje barki,zebym mogła się przytulić w skurczu,ta młoda to nawet pojękiwała ze mna tak aaaaaa......aaaaaa.Pilnow ała mnie tez z oddychaniem przeponą bo to pomaga.No po prostu niesamowita,podawały mi pić jak maz akurat mi masował plecki,no bajka o ile tak można powiedzieć i cały czas mi powtarzały ,ze świetnie rodzę ,super daje sobie rradę.Nie powiem bardzo mnie to motywowało.W koncu mnie zbadała w wannie i mówi ,ze już 8 cm i ,ze juz gorzej boleć nie bedzie mam sie przygotować na parte czyli poczuje szczypanie i takie odczucie jak na ku.pe i zaraz zaczęłam to czuć.zapytałam czy mogę przeć ,a te ,że pewnie.Cały czas dolewały mi do pi.pki parafinę ,żeby był poślizg i nawet zaproponowały ,zebym włozyła sobie palca to poczuję główkę i tak było.Powiedziały ,ze bedę miała poród w wodzie .c.d.n.---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- już daję resztę.Skurcze niestety zaczęły byc co 7 min i głowka wolno schodziła,więc zaproponowały ,zebym pokrzyczała w skurczach bo to otwiera całe krocze,oczywiście podarłam sie tam ,ale nie raz wolałam przec po prostu bez krzyku.W przerwach siadałam sobie w wannie na pośladku ,zeby mi nogi odpoczeły bo w partych musiałam kucać na pełnych stopach,a ,ze to długo trwało to nie miałam siły.Prawie cały poród miałam zamknięte oczy.W końcu po 1hi ok 15 min musiałam wyjść ,zeby poprzeć bez wody bo za bardzo wyciszała.przeszłam na łożko porodowe i tam dalej w kucki i przeć.Zaczęło iść ale nie za szybko.W końcu padłam i się położyłam a nogi położyłam w tych strzemionach .Położne pomagały mi dociskajac nogi do brzucha i głowę do klatki,a maż w skurczach trzymał moja rękę ,a ja ją ściskałam tak ,ze myślałam,ze ma wszystkie paznokcie powciskane w skórę.Do sali weszli jakaś doktor i doktorek i sie tak mi przyglądali takiej nagiej,ale mi było obojętne wszystko.połozne zaproponowały ,zebym dotknęła głowki i zobaczyła jakie ma długie włoski i tak było ,w końcu poczułam szczypanie ,zaczęłam krzyczeć ,ze czuje to bo wtedy mnie nacięła i kilka razy zaparłam usłyszałam lekki płacz ,zaczeli sie śmiać ,ze jeszcze sie nie urodzila ,a juz sie odzywa,znowu parcie i już dali mi maleńka na klatkę taka płaczacą.Niesamowite przeżycie ,nagle ból sie skończył.Malutka tak leżała sobie ,a ja ją całowałam i mówiłam jaka rózowiutka,jaka śliczna.Mążprzeciął pępowinę i robił zdjecia ,no bajka po prostu.Połozna kazała zaprzeć ja 2razy zaparłam i podobno wyszło łożysko,ja tego nie czułam.Zaczęli mnie zszywać ,a ja zaczęłam karmić malutką i tak sobie lezałyśmy.Mąż sie śmiał póżniej z mojego lożyska ,ze duży obiad by był bo to wygladało jak watróbka .Leżałyśmy sobie tak z mała ze 3 godz ,póxniej zabrali mała z mezem zbadać mała ,a mi położna pomogła wstac i poszłam sie umyć.Później znowu na lózko porodowe bo nie było miejsc na poporodowej sali i mała juz była w tej mydelniczce i sobie spała.Przynieśli mi obiad ,a poźniej musiałam zwolnic sale i połozyli mnie na korytarzu na położniczym ale tylko ze 3 godz bo sie zwolniło łożko ,zresztą w sali gdzie lezała MissZuzia.ogólnie poród nie był jakoś straszny,da sie przeżyć ,ale na bol trzeba sie przygotować.Lece bo Nika sie budzi
Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2012-01-27 o 11:09 |
|
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
kochana,ja bym mogla zyc w drewutni albo drukarni,
wachanie swierzej gazety albo moich skorzanych rekawiczek przyprawia mnie prawie o orgazm ![]() dzis mialam koszmarna noc,brzuch mnie boli jak na okres pomimo no-spy. eliza1984 kawal dobrej roboty Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2012-01-27 o 11:21 |
|
|
|
#1676 |
|
Zadomowienie
|
Inutil gratuluje pieknego synka
|
|
|
|
#1677 |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Od jakiegoś czasu podczytywałam Wasze forum a że nigdy nie udzielałam się jakoś specjalnie w internecie to też nie pisałam, ale stworzyłyście taką fajną ekipę wsparcia, że chętnie bym do niej dołączyła ![]() Mam termin wyliczony na 19 lutego i spodziewam się kolejnej lutowej dziewczynki kobitki widzę rządzą w tym miesiącu! Tak więc zostało mi jakieś 3 tygodnie i zaczęło się już prawdziwe odliczanie. Tak więc siedzę sobie i czekam spokojnie i powiem, że mam wiele z oznak, o których pisałyście, np. czasem mi coś strzela w brzuchu tak jak opisywany przez Was balonik - kurcze jak dobrze wiedzieć, że nie jest sie osamotnionym w tym wszystkim ![]() Postaram się pisać od teraz choć jeszcze trochę przygotowań dla dzidzisia mi zostało, więc zobaczymy jak to pójdzie. |
|
|
|
#1679 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień doberek
Cytat:
![]() Cytat:
ledwo co urodziła i już się przy obcych facetach rozbiera![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
cześć kochana, jaka ty śliczna jesteś! ![]() Cytat:
Cytat:
oczywiście końcowy opis poroduja dzisiaj miałam tak silny ból podbrzusza jak na okres, ze myślałam że jajo zniosę ale stres był... bo nie wiedziałam czy to skurczybyk czy co...teraz wróciłam z zakupów , oczywiście kasiory tyle wydałam ![]() ale pajacyka kupiłam z napisem kocham mamusie - mała rzecz, a cieszy do tego kosmetyki dla dzidzi, zdecydowałam się na mydełko, oliwkę i krem na mróz z nivea. oby to był dobry wybór. w razie czego w domku mam jeszcze oliwkę bambino. dostałam gratis jakiś kremik pielęgnacyjny z hippa , muszę obadać dokładnie do czego to![]() jeszcze tylko pampersów nie kupiłam, gdyby mnie przypiliło, to mam nadzieję, ze tz zdąży kupić
![]() Edytowane przez bybella Czas edycji: 2012-01-27 o 11:35 |
|||||||||
|
|
|
#1680 | |||
|
Wtajemniczenie
|
My po wizycie u naszego doktora gbura. Nietopinka skopala go w gruszke podczas badania usg Oczywiscie nic nie wiem - ile wazy,mierzy itd. 3-go mam zadzwonic do lekarza,ktory pracuje w szpitalu, gdzie chce rodzic i u niego mam sie umowic na usg szacujace,czy dam rade sn czy cc. Gbur powiedzial tylko ze "hoho, szyjka zamknieta, wiec porodu ja tu jeszcze w ogole nie widze" Aaa...kolejna dobra wiadomosc to taka, ze nie mam paciorkowca Niestety mam cos z pecherzem i musze lykac urosept ![]() Cytat:
i takich potow poprosimy wiecej ![]() eee...potow to moeze lepiej nie ![]() postow, oczywiscie ze postow Cytat:
Moze troszke popuscilam i nawet nie wiedzialam o tym albo to jakis taki dziwny wodnisty sluzA z tymi szwami to jakas masakra. Myslalam, ze stosuja juz tylko te rozpuszczalne, a nie mecza te biedne kobitki normalnymi Cytat:
podczas samej sesji bylo milo i smiechowo - ubaw mialam z tzta - modela ![]() Bebi, gratulacje !!!! Inutil, Agawoo, sliczne te Wasze Dzieciaki Ranula, odzywaj sie czesciej Uska, ten bobotic dziala zupelnie tak samo jak sab simplex? Gdzies wyczytalam, ze mamy jednak twierdzily, ze sab simplex byl lepszy, pomimo identycznego skladu. Mozliwe to
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-01-27 o 11:51 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.

(tak na przyszłość dla mam nierozpakowanych)
i jaki włochaty!
w sensie przy zmianie pieluchy chusteczka nawilzana, pampersiak i juz ? tak po prostu??
we wszystkie mozliwe strony jakby ktos mi go złapal i wykrecal we wszystkie strony.... juz nie wiem co robic w kazdej pozycji zle.... ech nie wiem czy dam rade zasnac dzis

.Całe szczęscie dyżur miała położna która jest z gabinetu mojego gina i powiedziała ,ze im da mnie odesłać ,napewno,założyła kartę porodowa szpitalna,zadzwoniła po połozna z bloku porodowego ,zeby mnie zbadała,ta mnie zbadała i powiedziała,ze mam rozwarcie na 3 cm i ,ze wody rzeczywiscie strasznie cieknąi dała mi kawał ligniny ,zebym sie zabezpieczyła.Później skurcze zaczęły sie już co 2-3 min ,dokończyłam podpisywać dokumenty i przyszła po mnie dziewczyna z 3 roku studiow zabrać mnie na sale porodową.Tamta moja położna powiedziała jeszcze ,ze super trafiłam i poszłyśmy ,a raczej poszlismy bo z meżem na sale sliwkowa porodową.Tam sie przebrałam i kręciłam ósemki biodrami w skurczach.Ta dziewczyna przychodziła co chwile ,zapytałam ,czy z wanny tez można skorzystać,ona powiedziała,że oczywiście ,nalała wody bo stwierdziła,że już na tym etapie porodu nadaje się do wody

Niestety mam cos z pecherzem i musze lykac urosept