|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
ale dla spokojności sprawdź![]() Cytat:
Cytat:
ja mam sudocrem, wiec dokupię tylko kremik może nivea i zasypkę. Cytat:
![]() zmykam na kolacyjkę
|
|
|
#1622 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
krem też mam ,ale jeszcze nie używałam,mam też bephanten i sudocrem w razie w
Cytat:
Cytat:
![]() Idę się położyc bo dziś kąpiel ,mała śpi wiec mam chwilę na drzemnke o ile usnę
|
|
#1623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje za odpowiedzi w sprawie tych nieszczesnych wod. To chyba nie moglby byc one, bo jak sie polozylam, zeby sprawdzic,czy to to, to niechcacy usnelam i dopiero teraz sie obudzilam i wkladka tylko delikatnie wilgotna. Ufff... moze w koncu dzieki temu spakuje swoja torbe
![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
|
|
#1624 |
|
Zadomowienie
|
Nie chce nic mowic...
o 18,30 wykapalam swoje dziecko bo wstalo to po co czekac do 19 nasmarowalam oliwka ubralam w pajacyka z kubusiem z pepco za 7,99 dalam jedne witaminki, drugie, lek na kolki lyzeczka![]() dalam jesc raz 5minut odbicie drugi raz 5 minut odbicie i patrze spi wiec mysle wloze do lozeczka to sie zacznie.. wlozylam go a ten spi![]() kocham go niech pospi teraz z 2h i potem tak samo
|
#1625 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki dziekuje za wsparcie
Ja juz po wizycie, w poniedzialek mam byc w szpitalu kolo poludnia a we wtorek raniutko cc... Czyli Stas przyjdzie na swiat 31.01.2012 troche mnie teraz strach oblecial ale bedzie dobrze musi byc... Ciekawe jak tam bebi ![]() Mam pytanie do Mam po cc - czy juz po ubieralyscie tez te majtki siateczkowe w szpitalu czy normalne? i jak pielegnujecie blizne i przez jaki czas jest ona w opatrunku a kiedy go sie sciaga??? Edytowane przez natisska Czas edycji: 2012-01-26 o 19:38 |
|
|
|
#1626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po zdjeciu szwu trzeba pryskac albo smarowac tym co pepek maluszkowi jak juz sie zablizni dobrze mozna zaczac smarowac Cepanem.. ale mi gin powiedzial zeby w ogole nie smarowac ze w tym miejscu sama zblednie.. a pani w aptece powiedziala zeby kupic masc perlowa i smarowac i blizne i rozstepy
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opatrunek ściągnęły położne na drugi dzień po cięciu, albo jeszcze wieczorem tego samego dnia (nie pamiętam). Oczywiście my zaczełyśmy zakładać swoje majtki, bo jak nam dzieci zaczęli zostawiać na cały dzień (i potem noc), to jak wstawać do tego dziecka?? Ale raz nie zdążyłam ściągnąć przed obchodem i ordynator mi kazał tam zdejmować przy tych wszystkich lekarzach
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-01-26 o 20:38 |
|
|
|
|
#1628 |
|
Raczkowanie
|
Dziś to chyba mam jakiegos kaca. Wypiłam dwie herbaty pod rząd i jeszcze mi się chce pić. Macie tak czasem??
Oooo a najlepiej to bym się napiła zimnego Leszka albo Heinekena. mmmm Edytowane przez Angelika_26 Czas edycji: 2012-01-26 o 20:48 |
|
|
|
#1629 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja też sobie nie wyobrażam opieki nad dwójką... A lada dzień będę mamą dwójki Ja też tak miałam. Cytat:
Cytat:
No nie cała, ale troszkę typowo chłopięcych ubranek mam Ale będzie zaskoczenie... Na razie nie informujemy nikogo że być może będzie córeczka - zrobimy niespodziankę. Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co szpital to obyczaj:Ptak jak ultre dopiero na drugi dzien pinowali a ja po 7h wstawalam z lozka
|
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy - nie tylko ja mam takie problemy widzę...
Kinia też ma odparzenia- dziś się zrobiły linomag poszedł w ruch... a tak to PRZECIW ODPARZENIOM stosowałam krem nivea przeciw odparzeniom.Była znowu kąpiel, darcie się, zjadła trochę mm, teściowa dała, albo ja nie pamiętam
|
#1632 |
|
Raczkowanie
|
Haniula wszystkiego najlepszego
a ja dziś byłam na usg. Malutka waży około 2700 a termin dopiero za miesiąc nie chcę by za duża urosła bo się boję... i ma takie pulchniutkie policzki i przychorowałam niestety katar męczy i gardełko boli
|
#1633 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny ja po pierwszym porodzie też długo chodziłam w pizamie, nie sprzątałam łóżka, nie ogarniałam domu, nie miałam kiedy obiadu ugotować itp.... dopiero potem zrozumialam, że takie zachowanie wcale nie pomagało mi w powrocie do normalności, miałam obniżony nastrój, nic mi się nie chciało i byłam pelna obaw, też co chwilę chodziłam do łóżeczka i sprawdzałam czy wszystko ok.
Dlatego teraz od razu po powrocie do domu wzięłam się w garść. Normalnie się ubieram, zawsze sprzątam bety, przed południem codziennie wychodzę na godzinkę spaceru plus jakieś zakupy, potem wstawiam obiad, kładę Emi na drzemkę i jeśli Fifi śpi w tym samym czasie, to ja też mam chwile na relaks. Co dwa dni odkurzam, bo przy Emi to wszędzie pełno okruszków, teraz jeszcze wiecznie piach się wnosi na kółkach od wózka. Dopiero koło 21 mam wolne, bo Emi idzie spać ![]() Ale dzięki temu, ze wiecznie mam co robić, nie mam czasu na "głupie" myślenie, a nad Fifim się tak nie roztkliwiam jak robiłam to przy Emi. Także dziewczyny głowy do góry, za niedługo na pewno się ogarniecie, grunt to dobra organizacja
|
|
|
|
#1634 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Śliczna dziewczynka ![]() Cytat:
![]() Mi porodowe w ogóle na ktg nie wykazywało tzn. dopiero na sali porodowej jak było elektroniczne![]() Cytat:
też mam chwilami takie dołki, chyba każda ma Cytat:
jutro będzie położna, to powiem, że jest takie cuś tańsze a skład analogiczny![]() Cytat:
Co do maści na pupcię, to ja niczym nie smaruję, bo położna nie kazała bez potrzeby i póki co nic się nie dzieje ![]() Coś jeszcze miałam odp., ale zapomniałam... _________________________ ____ Dzisiaj z młodym miałam ciężki dzień, od 10-16 na przemian spał po max. godz.,jadł, marudził i leżał obserwując świat... Teraz śpi już dość długo, zmęczony chyba całym tym dniem zasadniczo powinnam już go obudzić, ale ta cisza i spokój![]() Umówiłam się z Mężem, że jak w nocy będę nieprzytomna, to w lodówie jest porcja mleka... zobaczymy, ale jak siebie znam będę wstawać mimo wszystko... sama się sobie dziwię skąd mam w nocy tyle samozaparcia
|
|
#1635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez sie wzielam w garsc i wstaje rano przed tztem i sa kapie on jedzie do pracy szykuje co na obiad, przebieram karmie malego i spacer i drobne zakupy wracamy jedzonko i bujaczek albo spanie a ja obiad i sprzatanie dzis nie bylo obiadu to wyszorowalam kafelki w kuchni![]() zgodze sie tez ze SS to to samo co bobotic.. zreszta pisalam o tym kiedys a co do odparzen to ja zapobiegawczo nie msaruje niczym.. tylko jak juz to sudocrem albo maka ziemniaczana.. ale od kiedy nie uzywam pampersow tylko DADY nic sie nie dzieje
Igorek jest już z nami i tuli się całymi dniami http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png Edytowane przez uska000 Czas edycji: 2012-01-26 o 21:22 |
|
|
|
|
#1636 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bedzie kombinowanie pod prysznicem dobrze ze mam bidet a majtki to ja mm chyba wszystkie niskie jutro jade na zakupy w takim razie cos mi wlasnie switalo ze siateczkowe odpadaja, dzieki za odpCytat:
![]() dobrze ze tylko 3 dni trzymaja (jak wszystko jest ok).... a zdjecie szwow po jakim czasie?? sorki ze mecze ale jestem niedoinformowana w tym temacie |
||
|
|
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1638 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po paru godzinach podmyli i zmienili sprzęt. Następnego dnia rano położna mnie podmyła na łóżku nad basenikiem i spryskała środkiem dezynfekującym i założyła majtki (najlepsze okazały się z mięciutkiej mikrofibry, za duże o rozmiar z wysokim stanem), a potem kazała wstać z łóżka i się ogarnąć w łazience. Pod prysznic nie mogłam jeszcze iść bo był opatrunek, ale ogarnęłam się przy umywalce. Opatrunek zdjęli mi po 48h po cc i wtedy mogłam iść pod prysznic i to było cudowne. Wyszorowałam się, umyłam włosy, krem i podkład na buzię i poczułam się troszkę kobieco. Trzy doby po cc wyciągnęli mi ze szwu takie dwie żyłki i już - szwy były rozpuszczalne a te żyłki coś tam trzymały. Blizny niczym nie pielęgnuję - przy mojej hodowli rozstępów ta blizna to pikuś Te wielkie podpaski-podkłady używałam 3 doby, wtedy krwawienie było na prawdę duże. Od czwartej doby po cc używałam już zwykłych podpasek. Gatki siateczkowe też miałam - były ok, ale ja nie miałam supełków na szwie, tylko te nowoczesne szwy rozpuszczalne które nie wystawały ze skóry. Ale słyszałam, że jak zakładają te standardowe szwy z supełkami, to majtki siateczkowe mogą o nie zahaczać.---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- mi to zajmuje ok 10 min. Średnio odciągam 110-130 ml, ale Gad zasysa to nosem nie mam na razie nadwyżek pokarmu. Mam zamrożony tylko jeden pojemniczek 110ml.
|
|
|
|
|
#1639 |
|
Zadomowienie
|
Agatku a co do odbijania i ulewania to mojemu sie 10 razy odbije jak staremu a za chwile i tajk chlusnie;p moze ja przekarmiasz? a co do odbicia to mojej kuzynce nigdy malej sie nie odbijalo i to olala i nawet nie dawala do pionu jak zasnela.. tylko kladla na boku spac i juz;p
|
#1640 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję nowym mamusiom!! Ultra, gratulacje!!
Wyobraźcie sobie, że udało mi się dzisiaj dodzwonić do jednego ze sklepów, gdzie wczoraj nikt nie odbierał i przyjęli moje zamówienie na ten cholerny pas!! Koszt 50zł, więc nie tak źle w porównaniu do 120zł na allegro... Po weekendzie będzie do odbioru ![]() Mijus, a gdzie byłaś na KTG? w mswia? Cytat:
Zośka, hyhy... jak przeczytałam o tej gąbce, to przypomniałam sobie, jak na początku ciąży drażniły mnie różne zapachy. Byłam na tyle dziwna, że wywoływałam wymioty wąchając gąbkę do kąpieli - odrzucał mnie zapach żelu do kąpieli (chyba to był Johnson egzotyczny) |
|
|
|
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje kochane za życzenia
A tymczasem pędze z nowiną od BebiBebi: : dziś o 17:05 przyszła na świat Julia. Waży 3760 gram i ma 55cm. Jestem bardzo zmęczona, miałam znieczulenie ale samo wyparcie było bardzo cięzkie. Pozdrowienia dla mam. Kolejny lutowy maluszek
|
|
|
|
#1642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja sie kapalam tak wlosy pod prysznicem na wpol zgieta potem cycki i pachy nachylona ;p a potem dol odgieta i dalam rade kup rozmiar 2 wieksze takie babcine;p u mnia sa po 3zeta;p btw mam swoje i juz nie uzywam to Ci moge pozyczyc po co kupowac ![]()
|
|
#1643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i jak ktoś pyta jakie pampry przynieść, to prosimy o DADY i mamy już 2 paki w zapasie + jedną ledwo napoczętą![]() Co do karmienia, to mogę się pochwalić, że przetrwaliśmy kryzys i teraz tylko cyc jedzonka mam tyle, że jak wieczorem nie odciągnę, to mam pościel zalaną![]() No i co do majtek w szpitalu, to u nas był zakaz jakichkolwiek, ale ja założyłam chyba 3 dnia bawełniane, tylko musiałam pamiętać, żeby na obchody ściągać ![]() Mam pytanko: ten BOBOTIC można podawać młodszym maluszkom? tam jest napisane, że od 28 dnia życia
|
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1645 | ||
|
Rozeznanie
|
GRATULACJE DLA BEBI
Cytat:
Haha tylko wyslij kurierem bo w poniedzialek ide juz do szpitala dzieki za dokladny opis higieny osobistej po cc zamierzam robic tak samo krok po kroku![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zmykam zaraz przyjdzie mąż z siatkówki, mały potworek niedługo się obudzi, bo śpi już 2,5 godziny. miałam się z nim przespać, ale od porodu nie umiem jakoś spać w dzieńBranoc
|
|
#1647 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla synusia, oby tak dalej!!Cytat:
majtki nosiłam te siateczkowe, takie wysokie, o rozmiar wieksze ![]() szwy miałam rozpuszczalne, tylko końcówki supełki miałam zdjete przy pierwszej wizycie połoznej w domu a teraz blizny na razie niczym nie smaruje.... Cytat:
![]() a szwy, hmm... nie wiem czym teraz szyją p.ipki ale jak rodziłam ge te 4 lata temu, to iałam takie zwykłe, ktore trzeba bylo zdjac.... Cytat:
a na zimne piwko tez mam chetke... ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1648 | ||||||
|
Rozeznanie
|
WITAM
![]() TŻ w pracy, mały śpi a ja leże i wkurzam się moim katarem... normalnie całą ciążę nic mi nie było i na koniec taki katar dziadoski! :P Cytat:
, a wiem, ze wtedy dla mnie bóle parte były zbawieniem w porównaniu z skurczami i bólami (miałam głównie krzyżowe), ale nie martw się na zapas, poród to nie SPA ale przeżyć się da (o jak mi się zrymowało:P)![]() Cytat:
a ja nie mogę!!:P a tak pozatym to STO LATEK wychodzi, że my jeden rocznik jesteśmy?? 87??? tyle, że ja 25 dopiero w lipcu bd mieć ![]() Cytat:
Ja też tak mam... i to od w sumie już dawna, ale kilka dni jest spocenie, nawet powiem że dość mocna wilgoć i potem przechodzi, a na wizycie gin nic nie mówił więc to nie wody ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
GRATULACJE dla BebiBebi Dziś powróciły skurcze... miałam spokój jakoś 3 dni i dziś mnie złapał skurcz... ale fest potrzymał..., że normalnie myślałam, że to już coś się kręci, no i na zmianę ze stawaniem się... ostatnio tak było cały tydzień i na wizycie wyszło rozwarcie.. więc może szyjka dalej pracuje i na wizycie coś już gin zadecyduje..o ja bym już chciała :P
Tomuś - 17.09.2007 Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2012-01-26 o 21:56 |
||||||
|
|
|
#1649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hanula - i najlepsze życzenia dla Ciebie! |
|
|
|
|
#1650 | ||||
|
Zadomowienie
|
ok 10 min
Cytat:
a rota bierzesz ![]() Cytat:
![]() kurcze bo weranduje od paru dni i chcialam isc w week na 1szy spacer a tu mroz zapowiadaja Cytat:
![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.

ale dla spokojności sprawdź
i radzi sobie - dziś znowu mnie obsrała przy zmianie pieluchy - ale samodzielnie
i stosuje tormentiol lub sudokrem plus zasypka alantan bądź mąka ziemniaczana 
teściowa przyjdzie i zostanie na ten czas z małą 

linomag poszedł w ruch... a tak to PRZECIW ODPARZENIOM stosowałam krem nivea przeciw odparzeniom.

Bo wlasnie dzis skonczyłam ćwierć wieku 
bedzie kombinowanie pod prysznicem

a tak pozatym to STO LATEK