ZNOwu jemy i gadamy, nowy wątek zaczynamy!!!- ZNO część 29 :) - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-27, 09:50   #631
Katrusiaa
Zakorzenienie

Dot.: ZNOwu jemy i gadamy, nowy wątek zaczynamy!!!- ZNO część 29 :)

norka ale ja też pierwszy raz o tym słyszę i mnie tego na biologii nie uczyli

Razem: 16 V 2006r
Zaręczeni: 16 V 2011r

Konkursik KLIK
Katrusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 10:03   #632
norka27
Zakorzenienie

Ok w kazdym razie wam to wytlumacze - sa to roznice w fizjologicznej budowie miedzy kobieta a mezczyzna spowodowane hormonami. Mezczyzni tyja na brzuchu a kobiety na udach, posladkach i w cycuchach bo tam wlasnie sie zbiera tluszczyk. No i kobiecy tluszczyk jest magazynem na czarna godzine dla zarodka - stad organizm pobiera skladniki kiedy kobieta niedojada. czyli np zyga wyjatkowo silnie w pierwszym trzymestrze ciazy Dlatego wiele kobitek po ciazy (oczywiscie nie mowimy o tych gigantach co to wpieprzaly jak dzikie i przytyly z 50kg) ma smukle nozki - bo organizm zuzyl tluszczyk z udek Dlatego tez kobieta wychudzona nadmiernie nie zajdzie w ciaze lub bedzie miala poronienia. W kobiecym tluszczyku produkowany jest bowiem estrogen - a co to jest etsrogen chyba tlumaczyc nie musze Bo wiecie ze to wlasnie estrogen jest odpowiedzialny za formowanie sie budowy ciala kobiety i rozwoj narzadow plciowych. A o budowie ciala kobiety mozecie sobie poczytac - bedzie opisane o roli tluszczyku u kobiet.

Edytowane przez norka27
Czas edycji: 2012-01-27 o 10:08
norka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 10:06   #633
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Ja z biologii miałam 2
jakoś nie moja bajka

ale się dzisiaj ladna czuje
dobra zapale papierosa i ide na ten mróz cholerny
znowu mnie głowa boli
dziwne.. tak dzień w dzień przez tydzien..
może bym z tym do lekarza poszla?
ale nie.. nie chce mi się
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 10:06   #634
Babcia Jaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez norka27 Pokaż wiadomość
Babcia tak przy okazji - nie cykaj z tym jak dasz sobie rade bo dasz spokojnie. Powiem ci tak - jedna moja kolezanka urodzila na drugi dzien po obronie pracy magisterskiej - na ostatnich nogach szla A 2 kolezanki urodzily przed - jedna 3 miesiace przed a druga 4 miesiace przed. I co? mialy sotatnie egzaminy, prace magisterska, obrone pracy, male dziecko, pieluchy, nieprzespane noce i daly rade i zdaly. A wiesz czemu? Bo mialy tak jak ty swoich partnerow przy sobie ktorzy starali sie jak mogli pomagac (lepiej badz gorzej ale nie byly same) mialy swoich rodzicow a przede wszystkim niesamowita determnacje jaka tylko mlode mamy moga miec w sobie. Dla mlodej mamy wszystko jest mozliwe. Co nie zmienia faktu ze potrzebowaly tez pomocy od kolegow ze studiow i ze byly zmeczone tak ze jedna pilota chowala do lodowki a butelka z mlekiem chciala przelaczac telewizor Bedzie dobrze
Dziękuję Norcia

Dzień dobry

Czy jest Karolca ?
Babcia Jaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 10:08   #635
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Cytat:
Ok w kazdym razie wam to wytlumacze - sa to roznice w fizjologicznej budowie miedzy kobieta a mezczyzna spowodowane hormonami. Mezczyzni tyja na brzuchu a kobiety na udach, posladkach i w cycuchach bo tam wlasnie sie zbiera tluszczyk. No i kobiecy tluszczyk jest magazynem na czarna godzine dla zarodka - stad organizm pobiera skladniki kiedy kobieta niedojada. czyli np zyga wyjatkowo silnie w pierwszym trzymestrze ciazy Dlatego wiele kobitek po ciazy (oczywiscie nie mowimy o tych gigantach co to wpieprzaly jak dzikie i przytyly z 50kg) ma smukle nozki - bo organizm zuzyl tluszczyk z udek Dlatego tez kobieta wychudzona nadmiernie nie zajdzie w ciaze lub bedzie miala poronienia. W kobiecym tluszczyku produkowany jest bowiem estrogen - a co to jest etsrogen chyba tlumaczyc nie musze
O to dukan mi nie potrzebny
zajdę w ciążę i będę miala sexy nogi
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 10:09   #636
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

hej babciu
Stary 2012-01-27, 10:11   #637
Katrusiaa
Zakorzenienie

Dzięki norka, człowiek uczy się całe życie w sumie to ma sens co napisałaś

Konkursik KLIK
Stary 2012-01-27, 10:12   #638
Babcia Jaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
hej babciu
hej
co tam u was tak zimno ?
no i słyszałam, ze śnieg macie czyli zima pełną gebą

mam dziś egzamin i nic nie umiem
Stary 2012-01-27, 10:13   #639
norka27
Zakorzenienie

Hej babcia

Kopka to nie takie proste - bo kobiety, ktore maja troche wiecej cialka przed ciaza niz te chude musze bardziej uwazac by nadmiernie nie przytyc w czasie ciazy. Ich organizm ma wystarczajaco duzo zapasow z ktorych ma kozystac i nie sa mu potrzebne nowe zloza tluszczu
Stary 2012-01-27, 10:13   #640
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

dla the http://kuchnia-pelna-cudow.blogspot....8/roza-ii.html
http://kuchnia-pelna-cudow.blogspot....m-na-kawe.html i masz kwiatuchy za darmo do tego jakaś wstążeczka, kokardka i już masz
Stary 2012-01-27, 10:13   #641
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
podejrzewam ze wlasnie tu jest problem ze mna ze nie mam za duzo sadelka tylko miesnie i organizm zwyczajnie moze nie produkowac jajeczek wiadomo - sadelko na udach i brzuszku ma zaopatrywac plod w skladniki odzywcze a tego u mnie za duzo nie ma no jest ale moze za malo wedlug mojego organizmu
Bzdura i tyle. Ja nie mam tłuszczyku nigdzie i co?

Cytat:
Kopka dlatego wlasnie kobiety tyja najbardziej na udach i w brzuszku - jest to zapas na czarna godzine, kiedy kobieta jest w ciazy - by embrion mial z czego czerpac skladniki odzywcze. Czego cie na biologi kolezanko uczylli? zaraz ci w necie poszukam o anatomii kobiety
np to Kopka: Tkanka tłuszczowa pełni rolę magazynującą energię oraz dzięki właściwościom fizycznym pełni rolę termoizolacyjną. Tłuszcz w ciele kobiety sprzyja także płodności, gdyż to właśnie w tkance tłuszczowej gromadzone są hormony żeńskie – estrogeny.
Bzdura
Płód czerpie składniki pokarmowe przez pępowinę. Tłuszcz, który gromadzimy w ciąży nie jest po to, aby odżywiać dziecko z brzuchu a na okres karmienia piersią. Ponoć dziennie idzie ok. 500 kcal na karmienie piersią (czyli produkcję mleka). Dlatego krążą mity, że karmiąc cycuchem szybciej się chudnie (w brzuchu i owszem, bo jak dziecko ciągnie pierś, macica się szybciej kurczy i wraca do swoich normalnych rozmiarów).

Cytat:
Napisane przez Babcia Jaga Pokaż wiadomość
Dziękuję Norcia

Dzień dobry

Czy jest Karolca ?
Jestem

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 10:14   #642
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

babciu no od dłuższego czasu śnieg jest, ale taki mróz to dopiero dzisiaj, tak mi się wstać ie chciało, że mało się do pracy nie spóźniłam
Stary 2012-01-27, 10:30   #643
norka27
Zakorzenienie

Karolcia to nie sa bzdury - studiowalam na AM wiec mam jakies tam pojecie o tych sprawach. Poczytaj. Ja nie pisze o bardzo otluszczonych kobietach tylko o normie - cialo kobiety z reguly ma wiekszy procent tkanki tluszczowej niz mezczyzny wlasnie z powodow plodnosci kobiety. To sa medyczne fakty. Obtluszczona kobieta bedzie miala problemy z plodnoscia tak samo jak wychudzona. To ze bylas chuda nie oznacza ze mialas maly procent tkanki tluszczowej do tkanki miesniowej. Masz drobna budowe ciala, kosci i tak dalej i jestes osoba szczupla. nawet na glupiej wikipedi w skrocie o tym masz.
Zeby dokonczyc moj wywod - mezczyzni maja wiecej testosteronu i dlatego maja mniejszy procent tluszczyku w ciele i gorzej im idzie z tyciem. Ci co tyja maja za duza produkcje estrogenow - co wiadomo wiaze sie z ich plodnoscia. Dlatego kobiety w pierwszej kolejnosci zwracaja uwage na mezczyzn szczuplejszych - to czyste zwierzece zachowania, podswiadome. facet ktory tyje dostaje damskie cycki - a to jest wlasnie wina estrogenu.

Edytowane przez norka27
Czas edycji: 2012-01-27 o 10:31
Stary 2012-01-27, 10:34   #644
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Karolcia to nie sa bzdury - studiowalam na AM wiec mam jakies tam pojecie o tych sprawach. Poczytaj. Ja nie pisze o bardzo otluszczonych kobietach tylko o normie - cialo kobiety z reguly ma wiekszy procent tkanki tluszczowej niz mezczyzny wlasnie z powodow plodnosci kobiety. To sa medyczne fakty. Obtluszczona kobieta bedzie miala problemy z plodnoscia tak samo jak wychudzona. To ze bylas chuda nie oznacza ze mialas maly procent tkanki tluszczowej do tkanki miesniowej. Masz drobna budowe ciala, kosci i tak dalej i jestes osoba szczupla. nawet na glupiej wikipedi w skrocie o tym masz.
Zeby dokonczyc moj wywod - mezczyzni maja wiecej testosteronu i dlatego maja mniejszy procent tluszczyku w ciele i gorzej im idzie z tyciem. Ci co tyja maja za duza produkcje estrogenow - co wiadomo wiaze sie z ich plodnoscia. Dlatego kobiety w pierwszej kolejnosci zwracaja uwage na mezczyzn szczuplejszych - to czyste zwierzece zachowania, podswiadome. facet ktory tyje dostaje damskie cycki - a to jest wlasnie wina estrogenu.
ok, hormony hormonami itp. Ale płód nie czerpie niczego z naszej tkanki tłuszczowej
o tym drugim to wiem, że tak jest. I dlatego podświadomie facet w pierwszej kolejności spojrzy na kobietę nie chudą, nie grubą, ale 'normalną', z szerokimi biodrami, wąską talią i [niestety] ładnymi piersiami. Ale ja jako kobieta też na takie kobiety spojrzę, bo taka po prostu ładnie wygląda. Ale rzecz jasna może być szczupła w tym wszystkim. Chodzi o proporcje.

Dzis mam wizytę u lekarza, ciekawa jestem jakie parametry ma dziecko

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-27, 10:37   #645
Babcia Jaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
babciu no od dłuższego czasu śnieg jest, ale taki mróz to dopiero dzisiaj, tak mi się wstać ie chciało, że mało się do pracy nie spóźniłam
no w cale Ci się nie dziwię, że ciężko wstać ;D
ja wstaję do wc i jest ciemno to z błogim uśmiechem wskakuje z powrotem pod kołderkę wiedząc, że mogę sobie pospać

Karolca jakie Ty łykasz witaminy ? Ja miałam folik a teraz mi dał centrum materna ale naczytałam się jakiś głupot na necie że są niby szkodliwe ;| poza tym cena to prawie 60 zł....
Stary 2012-01-27, 10:43   #646
norka27
Zakorzenienie

Karolcia zgadzam sie z toba odnosnie roli tluszczu na udach i posladkach w produkcji mleka po ciazy ale ten sam tluszczyk pelni bardza wazna role rowniez jako magazyn na okres ciazy na czasy kryzysowe kiedy kobieta nie dostarcza cialu pokarmu. Pisalam to wczesniej - na czas kryzysowy. Wiadomo ze pepowina dostarcza i lozysko ale tluszczyk jest zapasem na wszelki wypadek. I z niego tez organizm czerpie w pierwszym trymestrze kiedy to kobieta przewaznie wymiotuje wszystko co je i dlatego tez wiele kobiet bardzo chudnie w tym okresie.

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Wlasnie sie zastanawiam czy powinnam brac jakies witaminy przed ciaza? Tyle o tym kwasie foliowym pisza a sama nie wiem czy mam zaczac sie juz faszerowac czy dopiero kiedy zajde?

Karolcia z pewnoscia mala jest juz calkiem spora - pewnie ma juz z 1,5kg wagi
Stary 2012-01-27, 10:47   #647
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
no w cale Ci się nie dziwię, że ciężko wstać ;D
ja wstaję do wc i jest ciemno to z błogim uśmiechem wskakuje z powrotem pod kołderkę wiedząc, że mogę sobie pospać

Karolca jakie Ty łykasz witaminy ? Ja miałam folik a teraz mi dał centrum materna ale naczytałam się jakiś głupot na necie że są niby szkodliwe ;| poza tym cena to prawie 60 zł....
Ja biorę PregnaPlus. Kosztują... ok 36 zł i starczają na miesiąc.
Niestety - WSZYSTKIE witaminy dla ciężarnych są drogie. PregnaPlus ma niezbędne minimum - wit. B, kwas foliowy, jod, żelazo, kwasy DHA w małej ilości. I niestety ciężko je dostać. Na pewno kupisz przez internet w aptekach DOZ

Cytat:
Karolcia zgadzam sie z toba odnosnie roli tluszczu na udach i posladkach w produkcji mleka po ciazy ale ten sam tluszczyk pelni bardza wazna role rowniez jako magazyn na okres ciazy na czasy kryzysowe kiedy kobieta nie dostarcza cialu pokarmu. Pisalam to wczesniej - na czas kryzysowy. Wiadomo ze pepowina dostarcza i lozysko ale tluszczyk jest zapasem na wszelki wypadek. I z niego tez organizm czerpie w pierwszym trymestrze kiedy to kobieta przewaznie wymiotuje wszystko co je i dlatego tez wiele kobiet bardzo chudnie w tym okresie.
tłuszcz zawsze pełnił taką rolę Ja w pierwszym trymestrze dużo wymiotowałam, ale też na szczęście jadłam więc moja waga drastycznie się nie zmieniła (bo wiedziałam, że nie mam z czego chudnąć).

Wczoraj o pierwszej w nocy wymyślałam co zrobiłabym dziś na obiad bo mi się warzyw zachciało jeść i takie pomysły miałam, że byłam w szoku Warzywa z mięsem i podsmażanym makaronem. Najlepiej mieszkanka chińska z bambusem i takimi tam innymi. Do tego kurczak marynowany oczywiście w sosie sojowym i cytrynie
albo mieszanka warzywna Warzywa na patelnie z papryką i ziołami na ostro (bo ja przyprawiam jeszcze po swojemu wszystko).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-27, 10:50   #648
0d1f34119766eee4653101d15d3559db3eb5311a_5de84883b0bb6
Konto usunięte

Dzień dobry

Nadrobię wasze wpisy później

Zaraz muszę iść sprzątać a tak mi się dzisiaj nie chce
0d1f34119766eee4653101d15d3559db3eb5311a_5de84883b0bb6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 10:52   #649
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Wlasnie sie zastanawiam czy powinnam brac jakies witaminy przed ciaza? Tyle o tym kwasie foliowym pisza a sama nie wiem czy mam zaczac sie juz faszerowac czy dopiero kiedy zajde?

Karolcia z pewnoscia mala jest juz calkiem spora - pewnie ma juz z 1,5kg wagi
Wg moich obliczeń powinna ważyć około 2 kg.
miesiąc temu ważyła 1,2 kg
Teraz możesz brać tylko kwas foliowy. Nic innego nie jest wymagane. Chyba, że zdrowa, bogata w witaminy dieta. Ale bez przesady.
Chociaż ja poprawiłam sposób odżywiania i swój i TŻ. Ale pogoda ku temu sprzyjała

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-27, 10:58   #650
Babcia Jaga
Zakorzenienie

[1=0d1f34119766eee4653101d 15d3559db3eb5311a_5de8488 3b0bb6;31881267]Dzień dobry

Nadrobię wasze wpisy później

Zaraz muszę iść sprzątać a tak mi się dzisiaj nie chce[/QUOTE]

hej

Dzięki Karolca
Stary 2012-01-27, 11:06   #651
Tur_kus
Zakorzenienie

cześć Wam

przyszłam się tylko przywitać, bo trochę ponadrabiałam wcześniej i miałam o 12 zacząć się uczyć, a już jest po 12 więc uciekam...

będę jak się zmęczę botaniką
.
..
...

Tur_kus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 11:07   #652
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

miłej nauki turkusiku
Stary 2012-01-27, 11:11   #653
0d1f34119766eee4653101d15d3559db3eb5311a_5de84883b0bb6
Konto usunięte

Cytat:
hej
Hej

Ja was niestety już opuszczam bo muszę posprzątać

Zajrzę do was później

Miłego dnia Wam życzę
0d1f34119766eee4653101d15d3559db3eb5311a_5de84883b0bb6 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-27, 11:12   #654
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

miłego sprzątania un
Stary 2012-01-27, 11:20   #655
Babcia Jaga
Zakorzenienie

nic nie umiem, nie nauczę się już więc nawet do tego nie zaglądam
Stary 2012-01-27, 11:35   #656
Katrusiaa
Zakorzenienie

Ale świetna pogoda - mrozik, słoneczko... Idealna pogoda na narty a ja siedzę nad książkami

Konkursik KLIK
Stary 2012-01-27, 11:36   #657
12 Stonka
Zakorzenienie

GG do 12 Stonka

Hej Wam

Poszłam spać koło 1 i miałam ambitne plany, żeby wstać o 8 i zacząć się uczyć.
Jednak obudził mnie budzik o 8, przestawiłam go na 9, a potem... wstałam o 11.
No i tak mi zeszło do tej pory. Ale teraz by wypadało już zacząć ogarniać językoznawstwo.
12 Stonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 11:36   #658
Katrusiaa
Zakorzenienie

Babcia nie załamuj się, a nuż będziesz miała farta i zdasz

Konkursik KLIK
Stary 2012-01-27, 11:37   #659
12 Stonka
Zakorzenienie

GG do 12 Stonka

Babcia- dasz radę!
Trzymam kciuki

A ja też mam ładną pogodę. Słońce świeci ładnie, za oknem sopelki. Miodzio.
Szkoda, że trzeba siedzieć w domu i kuć...
12 Stonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 11:39   #660
Katrusiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 12 Stonka Pokaż wiadomość
Babcia- dasz radę!
Trzymam kciuki

A ja też mam ładną pogodę. Słońce świeci ładnie, za oknem sopelki. Miodzio.
Szkoda, że trzeba siedzieć w domu i kuć...
Oj tak, taką mam ochotę wyjść i posiedzieć na ławce w parku z buzią do słońca niby byłam na krótkim spacerku, ale musiałam wracać, no bo nauki dużo

Konkursik KLIK
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości