|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Śląskie Panny Młode cz.II
Ale ze mnie gapa
dopiero dziś wpadłam na ten wątek:P Jestem z okolic Orzesza Muszę nadrobić i przeczytać te 115 stron. Fajnie że tak ktoś z okolicy jest
|
|
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy ślubujecie ? Co już macie załatwione ?
|
|
|
|
|
#3454 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3455 | |
|
Zadomowienie
|
Właściwie to mamy tylko zaklepaną datę w kościele i zaproszenia narazie, a dokładniej to ich pierwszą część ...po 20tym jadę po sukienkę ![]() A to dlatego,że nie robimy żadnego wesela, a jedynie obiad w domu...na naszych 38m2 musimy zmieścić ponad 20osób ...nie wiem jak my to zrobimy...hehe![]() Poza tym całe jedzenie przygotowujemy sami począwszy od pieczenia ciast, ciasteczek a skończywszy na zrobieniu obiadu ...mam nadzieję ze wszystko nam się uda ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj już to obadam
|
|
#3456 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dzięki, za tą krawcową. Wpisałam w wyszukiwarkę i znalazłam, że był tu na forum nawet taki wątek. Jeśli chodzi o fotografa to mam takiego Jacka z Żor. przytulanka87 za sukienkę
Edytowane przez oleksis Czas edycji: 2012-01-25 o 20:27 |
|
|
|
|
#3457 |
|
Raczkowanie
|
Witam, przystępuję do wątku, choć na razie jestem na etapie poszukiwania sali.
Bardzo się cieszę, że mogę poczytać o Waszych poczynaniach i zaplanować swoje własne Póki co załamuje mnie wybór miejsca, bo wszystko co sprawdzone nie podoba mi się zupełnie, natomiast "moje miejsca" nie mają jeszcze opinii zbyt wiele
|
|
|
|
#3458 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A skąd jesteś i na kiedy planujecie wesele? Jakie sale bierzesz pod uwagę?
|
|
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3461 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
Może idz na obiad, może w necie coś pisza na temat tych restauracji
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3463 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hotel Rycerski - Czeladź - po skosztowaniu potraw odpada - tragedia ![]() Marysin Dwór - za duża sala, Hotel Vacanza Siemianowice - póki co super! Jedzenie przepyszne i sala ładna Szafranowy Dwór - trochę za drogo, Bierzemy jeszcze pod uwagę: Piramidę w Tychach, ale brak konkretnych opinii - to był mój faworyt, no i znalazłam wczoraj Rezydencja Piekary Śląskie, jeszcze nie jest otwarty, ale zapowiada się super Wesele planujemy wstępnie na 02.08.2014, bo na wtedy zamówiliśmy wodzireja/dj, ale jeżeli trafi się jakaś fajna okazja z salą to zawsze można zmienić na wcześniejszą datę
|
|
|
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie nowe PMki
A ja dzisiaj się dowiedziałam, że odwołali mi jutrzejszy egzamin |
|
|
|
#3465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3466 |
|
Raczkowanie
|
Panny Młode z okolic Rybnika i Mikołowa gdzie planujecie zrobić wieczór panieński?
|
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3468 |
|
Zadomowienie
|
My mieliśmy z Złotej Iglicy w Pogrzebieniu
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawialiśmy się nad tą sala ale nigdy tam nie byliśmy i jakoś bałam się mieć wesele w niesprawdzonej sali. Jak Wam się podobało? Wszystko się Wam udało? Mogłabyś polecić tą salę z czystym sumieniem?
|
|
|
|
#3470 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zastanawiam się ile powinno być porcji dania głównego (mam na myśli mięso/ryby/potrawy jarskie) na osobę - widziałam rozpiętość od 1szt/os do nawet 3szt/os - z Waszego doświadczenia wynika, że jaka ilość jest najsłuszniejsza, żeby goście nie byli głodni?
Edytowane przez shonya Czas edycji: 2012-01-27 o 11:55 Powód: literówka |
|
|
|
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślę że nie ma znaczenia ile kawałków mięsa a jakie one będą. Bo mogą Ci zaproponować 4 kawałki mięsa a będą wagowo bardzo małe albo 2 a będą duże. Facet który prowadzi restaurację mi tłumaczył że powinno wystarczyć 36 dag mięsa na osobę czyli ok 2,5-3 kawałki mięsa na osobę no ale wszystko zależy od rodzaju mięsa. U nas rodzice stwierdzili że tego jest za mało i oczywiście musieli sobie domówić(oni tak zawsze maja) oczywiście zostało wszystkie pełno przez 2 tyg jedliśmy tylko mięso z wesela
|
|
|
|
|
#3474 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() podpytam jak już się w końcu zdecyduję którą knajpę wybieramy
|
|
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
I jak byliście/jesteście zadowoleni ?
Byliśmy oglądać tą salę - spodobała nam się, ale zniechęcił nas jeden z właścicieli , bo przy pytaniu ile będzie osób na weselu (powiedzieliśmy, że zapraszamy 70-80 osób) stwierdził, że on nam może wynająć małą salę z kominkiem, bo na tą dużą jest za mało osób i nie będzie mu się to opłacało ... Na innych salach nie spotkaliśmy się z takim traktowaniem, nawet na naszej (która jest na 120 os) właścicielka stwierdziła, że zrobi wesele bez względu na ilość osób (a mieliśmy chwilowo obawę, że może być ok 35-40 osób).
|
|
|
|
#3476 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Dziewczyny, potrzebuję Waszej pomocy! Wynajęliśmy już z Narzeczonym salę, ale dopadły mnie takie wątpliwości i potrzebuję, żeby ktoś je rozwiał. Co sądzicie o tej sali: http://restauracjamustang.pl/galery.php (a może któraś akurat z okolicy i zna lokal?)
|
|
#3477 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie mogę się doczekać relacji, bo dostałam namiar właśnie do tej krawcowej.Cytat:
|
||
|
|
|
#3478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I zamówiłam fryzjera i makijażystkę dzisiaj Tylko niestety dzisiaj już jej nie zastałam w salonie, ale sobie do niej w wolnej chwili podskoczę i obgadamy szczegóły.
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3480 |
|
Przyczajenie
|
Co do kawałków mięcha to ja coś 3 kawałki będę mieć, z tego co pamiętam to po 2 kawałki ciasta na osobę musimy jedynie kupić te takie ciasteczka czy któraś z Was orientuję się ile tego schodzi ...na ok 80 osób ?? nie mam pojęcia ile kg kupić ;/ ?????
Jestem po próbnym makijażu i stwierdzam że 45zł psu w dupe...w sumie dobrze że tylko tyle.... Po porażce pierwszego próbnego zadzwoniłam w desperacji do p.Mai Magdziak i tu masakra w dniu ślubu jedyna wolna godzina to 6 rano !!!! Ale co tam biorę więcej porażek makijażowych nie chcę !! W ogóle to może być opcja że zwolni się godz 10 więc mocno trzymam kciuki TRZYMAJCIE I WY ![]() Obrączki zamówione !!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

dopiero dziś wpadłam na ten wątek:P Jestem z okolic Orzesza

pani wprawdzie jest trochę nawiedzona
no i jest się na tym spotkaniu całą grupą, która się zebrała, a nie indywidualnie więc zawsze trochę raźniej (wiem ze czasami jest tak ze trzeba się indywidualnie w poradni spotykać) 

za sukienkę

- to był mój faworyt, no i znalazłam wczoraj Rezydencja Piekary Śląskie, jeszcze nie jest otwarty, ale zapowiada się super 

... Na innych salach nie spotkaliśmy się z takim traktowaniem, nawet na naszej (która jest na 120 os) właścicielka stwierdziła, że zrobi wesele bez względu na ilość osób (a mieliśmy chwilowo obawę, że może być ok 35-40 osób).