Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-27, 11:10   #3181
cottonpuma
Rozeznanie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
No to świetnie, że wyniki Ok
lekarza muszę zapytać bo biorę cały czas a może już nie powinnam
Mój gin, bez badania poziomu Mg we krwi stwierdził, że magnez to pierwiastek życia, i żadna rozsądna ilość nigdy nie zaszkodzi. W szpitalu bez tych samych badań dawali mi dziennie 6 tabletek magnezu na dobę. Moja lekarka-pediatra stweirdziła, że 2xdziennie forte jest akurat. Czyli 1gram na dobę!
Ale skonsultuj, może masz magnez w swoich witaminkach albo innych lekach.
Stary 2012-01-27, 11:11   #3182
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:

znowu poszłam spać po 3 w nocy, a przed 7 wstałam - leżałam do 9:30 i wstałam właśnie jem śniadanie i mam zamiar wytrzymać cały dzień bez spania żeby położyć się w miare normalnie i spać całą noc - ciekawe czy mi się to uda.
Oby mnie nie zmuliło bo jak zrobie drzemke to znowu cała noc bez snu
Trzymam kciuki żeby się udalo
Stary 2012-01-27, 11:14   #3183
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

co do infekcji jak mnie mąż pyta czemu tak mam, czemu znowu itp. to już nie wiem co odpowiadać bo skąd ja mogę wiedzieć czemu

jak brałam tabletki anty to nie wiedziałam nawet co to jest infekcja bo w sumie wogóle nie przychodziła do mnie, a teraz masakra po przestaniu z tabletkami miałam ją dość często a w ciąży troszkę mniej, ale jednak się pojawia...

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 11:14   #3184
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
właśnie tym które są jeszcze w ciąży i zbliżają się do porodu
O ludzie!
Co to za lekarze

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 11:15   #3185
iw32
Rozeznanie

No i widzę, że jako jedyna chyba zamiast Sudocremu kupiłam polecany przez moją siostrę Sofeo (tańszy a podobno łagodniejszy).
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 11:17   #3186
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Mój gin, bez badania poziomu Mg we krwi stwierdził, że magnez to pierwiastek życia, i żadna rozsądna ilość nigdy nie zaszkodzi. W szpitalu bez tych samych badań dawali mi dziennie 6 tabletek magnezu na dobę. Moja lekarka-pediatra stweirdziła, że 2xdziennie forte jest akurat. Czyli 1gram na dobę!
Ale skonsultuj, może masz magnez w swoich witaminkach albo innych lekach.
mi w sumie tylko 2 razy przepisał w recepcie, a tak to sama kupuje i biorę 2xdziennie, ale zapytam na wizycie

a co do moich witamin ja biorę obecnie falvit mama kończę drugą paczke bo wcześniej brałam inne

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki żeby się udalo
no zobaczymy

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
O ludzie!
Co to za lekarze
no właśnie dla mnie to dziwne

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-27, 11:18   #3187
19claudia91
Rozeznanie

Hej przyszłe mamusie
Tydzień minął świetnie, mieszkam u TŻta przyjechałam dzisiaj mamę odwiedzić, popłakała się że nie chce być po porodzie u niej bo sobie nie poradzę że ona by mi pomogła kąpać itd.. mówię że nie tylko ja będę matką i poradzę sobie poza tym mam wsparcie TŻta i nie zrezygnuje także z jej pomocy ale chce sama się zająć moim dzieckiem. Doszło, ale swoje zdążyła powiedzieć o ślubie itd.. Miałam być u niej do popołudnia ale chyba godziny nie dam rady :/ bo chodzi i nagaduje..
W ogóle przykra sprawa bo moja znajoma miała wypadek, wjechała pod tira na prostym odcinku drogi.. Kolega pracujący w straży powiedział że będąc na miejscu zdarzenia musiał pierw zwymiotować później wziąć się do pracy do ciało istna galaretka :/.. auto zmasakrowane wracała od swojego chłopaka.. w tym roku miałaby 20 lat.. No ale już po pogrzebie, nie byłam bo w ciąży bym nie ustała..

http://kalisz.naszemiasto.pl/artykul...adku,id,t.html

Co do maluszka wierci się niesamowicie cały czas dosłownie, ale czuje że już mam mało miejsca.. brzuszek już mi się obniżył, lepiej mi się oddycha, kolejna wizyta 17 lutego.. Ostatnio Tżta kopał po plecach jak się do niego obróciłam ) Wczoraj tż dotykał brzuszka i czuł kopniaki i się śmiał "Co tam jest ?!"=D tak to wszystko się układa i cieszę się że u was też wszystko w porządku co do ręki jest lepiej ale same palce drętwieją :/

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 11:23   #3188
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Brawa dla męża

Uważaj z kosmetykami Johnsona. Podobno często uczulają , niestety. Ja jestem na razie w fazie szukania ale na J&J raczej się nie zdecyduję.
też słyszałam taką opinię o kosmetykach J&J, nawet karolca pisała, że Ją uczuliły

ja chyba ściągnę od koni Ziajkę
do pupki przeciew odparzeniom dużo osób radzi Linomag albo Bepanthen, dopiero w razie odparzeń - Sudocrem, więc też się posłucham

koniakonia jako że masz Córcię - na sr ostatnio kobitka mówiła, żeby smarować tylko pupkę tymi środkami przeciw odparzeniom, a już pachwin nie. Ty też przy pipci małej juz nic nie majstrowałaś kremami?

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
własnie odebrałam wyniki badania na paciorkowca i mam wynik negatywny
do tego z rana też zrobiłam sobie chyba juz przedostanie przed porodem badania krwi i moczu

lena_mi my bedziemy starali sie załatwić żłobek, ale wiem, że może byc ciężko
gratuluję dobrych wyników!!!

Aga, my też będziemy się starać o żłobek zobaczymy jak to będzie
Stary 2012-01-27, 11:23   #3189
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a ja nadal z wyprawki nie mam nic czy jestem sama? czy tylko ja mam kilka ciuszków i jedną grzechotkę? ale myślę że trzeba będzie niedługo zacząc kompletowac
Nie jesteś sama.
Ja mam ciuszki Szaaał. I nic więcej :/

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Witam! My dziś zaczynamy 33 t.

Ale właśnie Mamusie napiszcie mi proszę jakie kosmetyki kupiłyście??? do kąpieli, do ciałka i buzi po kąpieli i co do pupy na co dzień?

Ja mam Płyn do mycia ciała i włosków 3 w 1 z Johnsona , mleczko intensywnie pielęgnujące do ciałka z J, Oliwkę, Sudocrem i Bepanten...
*ale nie wiem czy np. do buzi ma być coś specjalnego? i czy kupujecie puder do pupci?

PS: A wiecie co zapomniałam się wczoraj pochwalić... wysłałam męża na zakupy...kupił wszystko ładnie... i jeszcze zastałam w wazonie bukiet czerwonych tulipanów Piękne są
Gratuluje 33 tygodnia i kwiatków od męża

Jeśli chodzi o kosmetyki, na pewno nie kupię J&J. Do mycia ciała i głowki kupuję Mustelę (na all jest za około 34 zł za 500 ml), a resztę pewnie Nivea Baby.

Cytat:
Uważaj z kosmetykami Johnsona. Podobno często uczulają , niestety. Ja jestem na razie w fazie szukania ale na J&J raczej się nie zdecyduję.
Cytat:
a ja J&J mam próbki podwójne i zamierzam je chyba też wykorzystać
Używałam próbek na sobie, strasznie mnie podrażniły. Więc nie będę tego używała w ogóle. Krem jest jeszcze do zniesienia, ale są lepsze kosmetyki w lepszych cenach (choćby Babydream)

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
ja też mam wszystko z Bambino. a do pupy kupiłam sudokrem.
Bambino też nie kupię. Jesli chodzi o szampon to równie dobrze możesz kupić zwykły"Familijny z rumiankiem", skład niemal identyczny

Mam ropny kaszel, katar, że aż głowa boli (ale jest przezroczysty więc nie jest infekcyjny). No i na 13.45 wizytę u gina

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 11:26   #3190
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Mam nadzieje że łącza internetowe nie zamarzną, bo dzisiaj u nas -13stopni. Noc miałam bardzo średnią, wybudzały mnie skurcze, w pewnym momencie zaczęło mnie ciągnąć podbrzusze-tak okresowo. Ale potem przestało. Na koniec jeszcze przyśniło mi się że zaczęłam krwawić -chyba już porodowe schizy mnie dopadają. Ale rano jak już się obudziłam ostatecznie po wielu pobudkach, leżałam na plecach to pogłaskałam się po brzuszku-a przy samym wzgórku łonowym taka góreczka okrągła -chyba malutka "podpłynęła" trochę wyżej i odchyliła główkę-bo pod żebrami zwykle tyłeczek lub plecyki z boku. Pogłaskałam ją i grzecznie się schowała Fajne uczucie chciałabym już ją zobaczyć

Ja już od kilku położnych słyszałam że można moczyć kikut pępowinowy i w niczym to nie zaszkodzi. Wystarczy potem osuszyć gazikiem. My będziemy moczyć pępuszek bez strachu.
W szwecji mocza juz od kilku ladnych lat i nic sie nie dzieje (chyba bo inaczej by zakazali)
Wiec ja sie tym nie martwie i jakby co to tez zamocze

Co do mrozu to ja go wykorzystuje i rozmrazam zamrazarke a wszystko z iej wywalilam na ogrodek

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-27, 11:26   #3191
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość

Używałam próbek na sobie, strasznie mnie podrażniły. Więc nie będę tego używała w ogóle. Krem jest jeszcze do zniesienia, ale są lepsze kosmetyki w lepszych cenach (choćby Babydream)

Bambino też nie kupię. Jesli chodzi o szampon to równie dobrze możesz kupić zwykły"Familijny z rumiankiem", skład niemal identyczny

Mam ropny kaszel, katar, że aż głowa boli (ale jest przezroczysty więc nie jest infekcyjny). No i na 13.45 wizytę u gina
Ja próbki wypróbuję i bambino również mam zamiar wykorzystać, a potem przejdę na babydream albo Nivea

trzymam kciuki za wiyzte

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-27, 11:28   #3192
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
A co myślicie o tym wózku? http://allegro.pl/hepakos-wozek-3-fu...069344289.html
zastanawiam sie nad jego kupnem.
Piankowe koła-dla mnie dyskwalifikacja.
Dobre mocowanie gondoli i siedziska.
Biała wyściółka, ale nie widać z jakiego materiału i jak mocowana.
Nie widzę kratek wentylacyjnych w budkach.
Nie kupowałabym w ciemno, bez obejrzenia.

W podobnej cenie, ale wyoglądane polecam Baby Merc - naprawdę dobre wrażenie, w którymś modelu nawet się chyba przekłada rączka!
Raf-Pol też widziałam, pozytywne wrażenie.

Tak czy owak, polecam kupowanie wózka z roczną gwarancją ze sklepu nie z allegro - kupując w sklepie do 12 miesiecznej gwarancji producenta otrzymujesz 12-miesieczna rekojmie sklepu, w sumie 2 lata!
Cytat:
dzien dobry Mamusie
koniakonia dzięki za info w sprawie Ziajki, chyba tez na początek to spróbujemy.
Zmoczyć, umyć tak, ale za długo trzymać w wodzie, to mi sie wydaje że może się potem "gliździć", no ale będziemy sprawdzać w praktyce

Błeeee, nie pomagasz...
Stary 2012-01-27, 11:30   #3193
Madziara 26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
A teraz tak do pośmiania. Seksiku nie mam, sprzątanko mi zabrano i sieedzenie na wizazu mi zabrano wszystkie przyjemnostkii mi zabrano.no ale odbije sobie

żeby po takim poście zaraz 3 nie było w drodze

A mnie troszkę przeziębiene wzieło a tak dzielnie sie trzymalam

dziewczyny co myślicie o pieluchomajtkach po porodzie???wczoraj polożna na sr mówiła ze są niezastąpione ale ja jakoś sie w tych majtkach nie widze

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 11:32   #3194
lena_mi
Zakorzenienie

claudia fajnie że u Ciebie wszystko zaczęło sie układać, a mama zawsze chyba juz będzie sie martwić

straszne te zdjęcia( współczuję..(( aż mnie zmroziło(

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-01-27 o 11:39
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 11:36   #3195
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
żeby po takim poście zaraz 3 nie było w drodze

A mnie troszkę przeziębiene wzieło a tak dzielnie sie trzymalam

dziewczyny co myślicie o pieluchomajtkach po porodzie???wczoraj polożna na sr mówiła ze są niezastąpione ale ja jakoś sie w tych majtkach nie widze
Myślę, że to może być dobre rozwiązania, sama o tym myślałam. Higiena jest? Jest. Czysto jest? Jest. No ale jeszcze zobaczymy jakie zakupy zrobię.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-27, 11:38   #3196
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

Błeeee, nie pomagasz...
przepraszam
na swoje usprawiedliwienie powiem że zacytowałam położną
Stary 2012-01-27, 11:39   #3197
tynka88
Zadomowienie

Czesc mamuski

ja sie dzis wyspałam, przebudziłam sie o 7 jak zwykle i do 10 pospalam, sniadanko zjedzone, Tz z rana zrobił soczek z marchewki,jablka i cytrynki i wybieram sie dzis do rodziców, moze brat mnie zawiezie do galerii to sobie pospaceruje po sklepach troszke, ii w planach mam pizze a mama zrobila pierogi

dziewczyny odbija mi! mialam dzis sen ze swoim ginem, bylam u niego na wizycie, on bez koszulki z gołym torsem badał mnie, ja z rozkraczonymi nogami a tu do gabinetu wchodzi mój tata , pozniej ten moj gin chcial mnie odwiedzac w domu, ale moj brat i tata go wyganiali-to tak w skrocie nie wiem skad takie koszmary

Gosia wlasnie boje sie ze te rzepki pozniej nie beda tak trzymac i ze moga stracic ksztalt, dzis jest -15 wyniose na dwór i mysle ze bedzie ok.

Co do ttego spania jeszcze to ja raczej problemów nie mialam, ale jesli juz mi sie zdarzyło ( najczesciej ze zdenerwowania, przepracowania) to uprawialam jakis sport ,tak zeby sie porzadnie zmeczyc ( tearz w ciazy to niestety niemozliwe) ,albo wypijalam sobie małego drinka i jakos szlo, a jeszcze porzadny masaż TZ mnie usypia.

Ja pokrowca nie kupuje, bede klasc pieluszke

Witam nowe mamusie
ja stres rozładowywuje płaczem

Pączki uwielbiam, najbardziej lubie takie pączki nazywaja sie Malibu z budyniem kokosowym , lukrem i wiórkami)

Mała sliczne zdjecie, ale chcemy cała sesje zobaczyc

KAro_z ciesze sie ze wizyta udana, a co do tego namydlania na reczniczku a pozniej splukiwania,to ja sama nie wiem, zobaczymy jak nam bedzie najwygodniej Ja tez zamierzam uzywac ziajki do kapieli, chyba zeby sie cos dzialo to kupie cos w aptece. Aguska tu polecala jeszcze mydelko Nivea, tez chyba zakupie.

Do pupki mam kupiony kremik tez z ziajki i mam jeszcze proble z hipp i johnsons, gdyby sie cos dzialo to wtedy sudocrem, i jeszcze do szpitala kupie linomag albo bepanthen, tak polecala polozna,

Planuje tez kupno oliwki bambino i ejszcze nie mam kremu takiego na kazda pogode

Jolka co do tej cesarki, to jak juz bedziemy zdychac, mdlec, a porod i tak nie bedzie postepywał to moze wtedy sie zlituja i zaleca cesarke po 20 godzinach boli i skurczy

Co do ulozenia dzidzi, to mój synek ma po prawej stronie brzucha tułów a po lewej mnie boksuje raczkami, a wpycha mi tez cos pod prawe zeberko

Wczoraj mialam lekkie bole jak na miesiaczke, bez twardnien, mam nadzieje ze to normalne...

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 11:44   #3198
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Hej przyszłe mamusie
Tydzień minął świetnie, mieszkam u TŻta przyjechałam dzisiaj mamę odwiedzić, popłakała się że nie chce być po porodzie u niej bo sobie nie poradzę że ona by mi pomogła kąpać itd.. mówię że nie tylko ja będę matką i poradzę sobie poza tym mam wsparcie TŻta i nie zrezygnuje także z jej pomocy ale chce sama się zająć moim dzieckiem. Doszło, ale swoje zdążyła powiedzieć o ślubie itd.. Miałam być u niej do popołudnia ale chyba godziny nie dam rady :/ bo chodzi i nagaduje..
Matki... Wszystko wiedzą i potrafią lepiej. Może to kwestia tego, że ciężko im się pogodzić z faktem, że córeczka dorosła.
A ona do Ciebie się nie wybiera? Moja próbowała "zamieszkam z wami na jakiś czas (ehe, pułapka numer 1) będę gotowała, prasowała, bawiła dziecko, a Ty sobie odpoczniesz. W praktyce? "Oddaj mi swoje życie." Nie ma mowy jak dla mnie, każda z nas ma prawo do cudów i przekleństw macierzyństwa. Nie pozwolę, by mnie to ominęło!

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o kosmetyki, na pewno nie kupię J&J. Do mycia ciała i głowki kupuję Mustelę (na all jest za około 34 zł za 500 ml), a resztę pewnie Nivea Baby.
Ja nie ufam nivea - mnie uczulają produkty dla dorosłych, a na większości dziecięcych nie ma informacji od kiedy można używać, więc podejrzewam,że od 1-2 miesiąca. A skoro tak późno, to skład nie jest aż tak cudowny jakby się wydawało.

Zapomniałam o tym Babydream - sama myję się w kopfbisfuss, jest świetny. Mleczko miałam - jakieś takie, nie wiem... jakby dwufazowe - część się wchłaniała, część oblepiała i zostawała na skórze - nie jestem przkeonana, ale cena zachęca do próby. Na bank wezmę chusteczki babydream.

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
przepraszam
na swoje usprawiedliwienie powiem że zacytowałam położną
wybaczone ale tak czy owak, jak się ktoś kikuta brzydzi, to wizja gliżdżącego kikuta to już apogeum

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Czesc mamuski

ja sie dzis wyspałam, przebudziłam sie o 7 jak zwykle i do 10 pospalam, sniadanko zjedzone, Tz z rana zrobił soczek z marchewki,jablka i cytrynki i wybieram sie dzis do rodziców, moze brat mnie zawiezie do galerii to sobie pospaceruje po sklepach troszke, ii w planach mam pizze a mama zrobila pierogi

dziewczyny odbija mi! mialam dzis sen ze swoim ginem, bylam u niego na wizycie, on bez koszulki z gołym torsem badał mnie, ja z rozkraczonymi nogami a tu do gabinetu wchodzi mój tata , pozniej ten moj gin chcial mnie odwiedzac w domu, ale moj brat i tata go wyganiali-to tak w skrocie nie wiem skad takie koszmary
O jaaaa, też chcę takie śniadanko! Ale masz obsługę Zazdroszczę!

A co do snu... Padłam! Ciekawe jak następnym razem się przed nim rozkraczysz, czy Ci się nie przypomni
Mój śp dziadek mawiał, że przed snem trzeba iść na spacer wypuścić bąki, po potem w nocy fruną do głowy i stąd się biorą pos*ane sny może coś w tym jest?
Stary 2012-01-27, 11:46   #3199
tynka88
Zadomowienie

Co do kosmetyków babydream to ja zamierzam stosowac w pozniejszym czasie, sama uzywam i uzywalam i sa super i ceny tez rewelacyjne

Co do kosmetyków nivea, to krem nivea soft jest jedynym kremem ,który mnie nie uczula, a mam bardzo wrazliwa skore na twarzy i jak zmienie krem to zaraz mnie piecze i sie czerwieni, a zwykły krem nivea jest niezastapiony do stóp i na zajady

Cotton ,ale twój dziadek to jajcarz ale masz racje, jak sie człowiek najje na noc i nie spali tego to czasem sie tak wlasnie w nocy meczy i moze stad te sny

zmykam sie ubierac milełgo dnia dziewczyny

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-01-27 o 11:49
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 11:47   #3200
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
30tc ile przytyłam sprawdzając rano na czczo to na plusie miałam ostatnio ok 7kg ale sprawdzając po jedzeniu nie wielkim (śniadanie i mały obiad) to miałam +10kg więcej - porypane to wszystko.
Lecz ja liczę wage od 10tc bo jak bym miała liczyć od początku ciąży to było by więcej troszkę
No ale zawsze powinno sie rano na czczo!
Wiec 7 kg to malo w 30 tygodniu!
A wieczorkiem moze byc 2 kg wiecej z jedzenia, zatrzymanej wody itd, plus do tego ubranie tez wazy wiec pewnie stad 10 kg
Jolka, ja wiem ze to latwo powiedziec, ale naprawde nie warto sie tym przejmowac!
Ja przytylam jak slon z adasiem, co dzien pod koniec ciazy ryczalam z tego powodu i dalej zajadalam smutki, teraz wiem ze nie ma sensu bo to wszystko schodzi pozniej!
Zreszta sama widzialas rozpiske co ile wazy w organizmie kobiety w ciazy, wszytsko ponad 10 kg to tluszczyk, a TY nawet 10 kg nie masz!
A do ginalu tylko 10 tygodni, to ile mozesz przytyc?

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-27, 11:48   #3201
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Matki... Wszystko wiedzą i potrafią lepiej. Może to kwestia tego, że ciężko im się pogodzić z faktem, że córeczka dorosła.
A ona do Ciebie się nie wybiera? Moja próbowała "zamieszkam z wami na jakiś czas (ehe, pułapka numer 1) będę gotowała, prasowała, bawiła dziecko, a Ty sobie odpoczniesz. W praktyce? "Oddaj mi swoje życie." Nie ma mowy jak dla mnie, każda z nas ma prawo do cudów i przekleństw macierzyństwa. Nie pozwolę, by mnie to ominęło!

Ja nie ufam nivea - mnie uczulają produkty dla dorosłych, a na większości dziecięcych nie ma informacji od kiedy można używać, więc podejrzewam,że od 1-2 miesiąca. A skoro tak późno, to skład nie jest aż tak cudowny jakby się wydawało.

Zapomniałam o tym Babydream - sama myję się w kopfbisfuss, jest świetny. Mleczko miałam - jakieś takie, nie wiem... jakby dwufazowe - część się wchłaniała, część oblepiała i zostawała na skórze - nie jestem przkeonana, ale cena zachęca do próby. Na bank wezmę chusteczki babydream.

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

wybaczone ale tak czy owak, jak się ktoś kikuta brzydzi, to wizja gliżdżącego kikuta to już apogeum

O jaaaa, też chcę takie śniadanko! Ale masz obsługę Zazdroszczę!
Uśmieszki

A co do snu... Padłam! Ciekawe jak następnym razem się przed nim rozkraczysz, czy Ci się nie przypomni
Mój śp dziadek mawiał, że przed snem trzeba iść na spacer wypuścić bąki, po potem w nocy fruną do głowy i stąd się biorą pos*ane sny może coś w tym jest?
Nie, ze względu na to że mieszkam u TŻ a wtedy mój ojciec zrobił mu taką zadymę.. to Nie pokaże się tam.. ale Chyba raczej ze wstydu że tak on postąpił.. Ale nie zmuszam do niczego. Sama chcę się dzieckiem zająć być z Moim TŻtem mama i tatą i sami sobie poradzimy. A to zdanie wyjęłaś mi z ust..

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 11:49   #3202
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Czesc mamuski

Gosia wlasnie boje sie ze te rzepki pozniej nie beda tak trzymac i ze moga stracic ksztalt, dzis jest -15 wyniose na dwór i mysle ze bedzie ok.

Co do ttego spania jeszcze to ja raczej problemów nie mialam, ale jesli juz mi sie zdarzyło ( najczesciej ze zdenerwowania, przepracowania) to uprawialam jakis sport ,tak zeby sie porzadnie zmeczyc ( tearz w ciazy to niestety niemozliwe) ,albo wypijalam sobie małego drinka i jakos szlo, a jeszcze porzadny masaż TZ mnie usypia.

Ja pokrowca nie kupuje, bede klasc pieluszke

Witam nowe mamusie
ja stres rozładowywuje płaczem

Pączki uwielbiam, najbardziej lubie takie pączki nazywaja sie Malibu z budyniem kokosowym , lukrem i wiórkami)

Mała sliczne zdjecie, ale chcemy cała sesje zobaczyc

KAro_z ciesze sie ze wizyta udana, a co do tego namydlania na reczniczku a pozniej splukiwania,to ja sama nie wiem, zobaczymy jak nam bedzie najwygodniej Ja tez zamierzam uzywac ziajki do kapieli, chyba zeby sie cos dzialo to kupie cos w aptece. Aguska tu polecala jeszcze mydelko Nivea, tez chyba zakupie.

Do pupki mam kupiony kremik tez z ziajki i mam jeszcze proble z hipp i johnsons, gdyby sie cos dzialo to wtedy sudocrem, i jeszcze do szpitala kupie linomag albo bepanthen, tak polecala polozna,

Planuje tez kupno oliwki bambino i ejszcze nie mam kremu takiego na kazda pogode

Jolka co do tej cesarki, to jak juz bedziemy zdychac, mdlec, a porod i tak nie bedzie postepywał to moze wtedy sie zlituja i zaleca cesarke po 20 godzinach boli i skurczy

Co do ulozenia dzidzi, to mój synek ma po prawej stronie brzucha tułów a po lewej mnie boksuje raczkami, a wpycha mi tez cos pod prawe zeberko

Wczoraj mialam lekkie bole jak na miesiaczke, bez twardnien, mam nadzieje ze to normalne...

Ty to masz sny hehe...:P

a co do cesarki owszem, ale wcześniej chyba lekarz też może zalecić np jak dziecko nie jest dobrze ułożone czy coś?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-27, 11:50   #3203
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tych Nivea dla dorosłych także nie używam. Mnie potrafi uczulić lub podrażnić wszystko, ale miałam kilka próbek Nivea Baby i osobiście byłam zadowolona. Ale kurs za kosmetykami będę dopiero robiła i uważnie porównam co i jak w składach i od kiedy można używać. Na pewno kupię Mustelę do mycia (sama zamierzam używać co kilka dni).
Dla mojej skóry i tak najlepiej sprawdza się sama woda, ale sama woda to może być aby się "lekko odświeżyć" a nie pozbyć bakterii.

No i raczej żadnej oliwki nie będę kupowała. Nie lubię tych okropnie tłustych oliwek i ich zapachu.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-27, 11:51   #3204
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiedziałam, że tak Cię ten temat odstrasza
nam na sr ostatnio położna pokazywała zdjęcia kikutów

i co bardziej przykre -zdjęcia piersi z poranionymi sutkami od "nieprawidłowego przystawiania dzidziusiów".
Cytuję bo sama nie wiem od czego mogą tak wyglądać, i czy rzeczywiście może wynikać to tylko z błędów przy karmieniu.

Ale wyglądały tak, że współczuję bólu, bo na pewno musiało to boleć te mamusie.
Mam nadzieję, że my tego unikniemy.
Stary 2012-01-27, 11:53   #3205
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
A wieczorkiem moze byc 2 kg wiecej z jedzenia, zatrzymanej wody itd, plus do tego ubranie tez wazy wiec pewnie stad 10 kg
Jolka, ja wiem ze to latwo powiedziec, ale naprawde nie warto sie tym przejmowac!
Ja przytylam jak slon z adasiem, co dzien pod koniec ciazy ryczalam z tego powodu i dalej zajadalam smutki, teraz wiem ze nie ma sensu bo to wszystko schodzi pozniej!
Zreszta sama widzialas rozpiske co ile wazy w organizmie kobiety w ciazy, wszytsko ponad 10 kg to tluszczyk, a TY nawet 10 kg nie masz!
Ja się tak martwię bo wiem, że u mnie ciężko z pozbywaniem się kg dlatego, że kiedyś walczyłam z wagą (byłam grubaskiem już jako dziecko) i żeby schudnąć jako tako potrzebowałam dużo czasu... i czuję, że teraz czeka mnie to samo będę walczyć z kilka ładnych miesięcy chyba, że stanie się jaki cud.
Może trochę przesadzam, może nie...ale boję się i tyle...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-27, 11:55   #3206
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
30tc ile przytyłam sprawdzając rano na czczo to na plusie miałam ostatnio ok 7kg ale sprawdzając po jedzeniu nie wielkim (śniadanie i mały obiad) to miałam +10kg więcej - porypane to wszystko.
Lecz ja liczę wage od 10tc bo jak bym miała liczyć od początku ciąży to było by więcej troszkę
Jolka to niewiele przytyłaś, tym bardziej że Ty wysoka kobitka jesteś z tego co kojarzę?
Ja też mam 7 kg na plusie, a jestem w trakcie 28 tyg.. No i mała jestem
Nie ma się co przejmować zanadto, wiadomo, że dla nas to troszkę szok, jak ciało się zmienia, ale to normalne po ciązy zrzucimy szybciochem
Stary 2012-01-27, 11:55   #3207
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Ej!
Ja w 30 tygodniu też miałam 7 kg na plusie.
Teraz mam 9 kg na plusie a tydzień mam chyba 33/34 Lekarz uważa, że tyję bardzo ładnie. Choć pewnie dziś waga pokaże trochę więcej. Jednak dwa dni temu miałam równe 64 kg i tym samym +9

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-27, 11:57   #3208
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Mój brat jest straszny wkurza mnie niesamowicie czasami

drze jape jak nie poważny tzn nie krzyczy tylko rozmawia, ale tak głośno że w całym domu go słychać i tak jest zawsze

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-27, 11:57   #3209
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję negatywnego wyniku Od kiedy zaczniecie się starać o żłobek ? Czy w Warszawie jest łatwo dostać miejsce bo w Poznaniu to raczej kiepściuchno

dzięki
my wniosek złożymy za raz po porodzie do żłobka, który od 4 miesiąca juz maluchy przyjmuje, ale dziecko poszłoby tam dopiero od września lub października
z miejscami jest do państwowych złobków jest kiepsko, do tego zmienili przepisy dot. naboru, które są paranoiczne, ale próbowac będziemy...
wczoraj udało mi się dowiedzieć jak wyglada ilosciowo sprawa juz złozonych wniosków i sie okazało, że naszej okolicy (mieszkamy prawie w centrum) jeszcze nie ma tragedii (może spełnimy warunki, które nas zakfalifikują, ale było by prościej gdybyśmy np. sie rozwiedli )
najgorzej jest w tzw. sypialnianych dzielnicach

lena_mi a wytypowaliście już jakieś 3 żłobki, które by Was interesowały

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2012-01-27 o 12:01
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 11:57   #3210
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Hej przyszłe mamusie
W ogóle przykra sprawa bo moja znajoma miała wypadek, wjechała pod tira na prostym odcinku drogi.. Kolega pracujący w straży powiedział że będąc na miejscu zdarzenia musiał pierw zwymiotować później wziąć się do pracy do ciało istna galaretka :/.. auto zmasakrowane wracała od swojego chłopaka.. w tym roku miałaby 20 lat.. No ale już po pogrzebie, nie byłam bo w ciąży bym nie ustała..

http://kalisz.naszemiasto.pl/artykul...adku,id,t.html

Co do maluszka wierci się niesamowicie cały czas dosłownie, ale czuje że już mam mało miejsca.. brzuszek już mi się obniżył, lepiej mi się oddycha, kolejna wizyta 17 lutego.. Ostatnio Tżta kopał po plecach jak się do niego obróciłam ) Wczoraj tż dotykał brzuszka i czuł kopniaki i się śmiał "Co tam jest ?!"=D tak to wszystko się układa i cieszę się że u was też wszystko w porządku co do ręki jest lepiej ale same palce drętwieją :/
Fajnie ze sie uklada
Zycze aby juz tak pozostalo!
Mama sie nie przejmuj, kiedys w koncu trzeba przeciaz pepowinke chociaz dla matki to ciezka sprawa

Karolca trzymam kciuki!

Tynka, jakie sny,ale wiesz ze w kazdym snie ziarenko prawdy?
Hm, nastepna wizyta moze byc ciekawa, koniecznie musisz zrelacjonowac jakie mialas odczucia

Viki 28.04.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości