|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,29% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
5 | 7,14% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
3 | 4,29% |
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
2 | 2,86% |
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
5 | 7,14% |
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
3 | 4,29% |
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
7 | 10,00% |
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
42 | 60,00% |
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 |
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Ja miałam zeszłej zimy ten problem. Mam w pracy bardzo zimno i miałam tak suchą skórę, że mi aż z tego zimna pękała, to bardzo bolesne i nieestetyczne. Drogeryjne kremy nie dały rady (włącznie z Neutrogeną), pomógł mi jedynie Alantan. Słyszałam też, że dobra jest maść z wit.A i maść nagietkowa. Z tym, że na nagietkowej jest napisane, żeby nie stosować w okresie ciąży bez porozumienia z lekarzem, sama nie wiem czemu, ale tak jest napisane.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3272 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Nie lubię maści... Teraz smaruję sobie ręce kremem głęboko nawilżającym z oliwkami. Przywiozłam sobie z Grecji, już mi mało zostało.. A jest taki fajny...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3273 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Wczoraj byliśmy na spotkaniu ze znajomymi, wracaliśmy do domu po 23 i było -12 stopni! Brrr jak zimno. Byłam dzisiaj rano u dentysty i w drodze powrotnej wstąpiłam do sklepu, w którym kupiłam body, śpioszki i kocyk dla maleństwa ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-01-27 o 11:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3274 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3275 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przebijam - u mnie ok. 8.00 rano było -15!!! Okolice Tarnowa, niby bieguna ciepła hiehiehie ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3276 |
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31882709]No ja też wolę kremy, tamto to już była ostateczność, bo inaczej nie dałabym sobie rady.[/QUOTE]
Ja jak mi się zbytnio przesusza skóra na dłoniach to smaruję oliwą z oliwek, a noc dodatkowo zakładam bawełniane rękawiczki, skóra od razu robi się elastyczniejsza i szybciej się regeneruje, taki nocny zabieg pomaga na cały dzień i wtedy wystarcza mi czerwony garnier ![]() Nie odzywałam się od dwóch dni bo po chwilach szczęścia że Synuś zdrowy, odezwał się mój kręgosłup a dokładnie szyja i bark, 2 dni w płaczu i bólu:-( Na szczęście neurolog powiedział że to tylko przeciążenie mięśni, a masaż i kinesiotaping odrobinę ulżyły - ale wygląda na to że do końca ciąży będę miała problemy z karkiem:-( Zastanawiam się nad pasem podtrzymującym brzuch takim ortopedycznym, bo to ponoć od tego to przeciążenie mięśni - a ja dopiero przytyłam 4 kilko więc boję się co dalej. ps. Ciągle próbuję nauczyć się odpowiadać cytując kilka w jednej wypowiedzi ale jakoś mi nie idzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3277 |
Zadomowienie
|
witam,
przez ten mróz diesel nie odpalił mi i po pracy jechałam pociągiem ![]() ![]() ![]() ![]() mam ten trymer do bikini ale chyba już jest za stary bo ostatnio cos mi nie szło więc zapadła decyzja o depilacji ![]() dziś w nocy kochanie wraca ![]() a jutro moi rodzice przyjadą ![]() i pozytywne rozpatrzono nasz wniosek o kredyt a raczej wniosek jaki doradca nam podsuną pod nos do podpisania ![]() ![]() gratuluję wizyt |
![]() ![]() |
![]() |
#3278 |
Konto usunięte
|
Dobra, podjęłam tę najtrudniejszą decyzję o wstaniu z łóżka :P To się ogarniam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3279 |
Zadomowienie
|
gratuluje decyzji,
przypomniało mi się P. twierdzi ze mi pępek zaczyna wychodzic na wierzch ![]() i najfajniejsze ja dziś wchodzę na wagę a tam -2kg od ostatniego pomiaru czytaj waga normalna ,a brzuch duży się robi cycki urosły na tyle ze nowy stanik trzeba było kupic, więc nie wiem o co tej wadze chodzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3281 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3282 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę sobie trymer kupić... ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31883905]Dobra, podjęłam tę najtrudniejszą decyzję o wstaniu z łóżka :P To się ogarniam ![]() ![]() No, to już połowa sukcesu. Najtrudniej jest wstać... ![]() Cytat:
![]() Czuję się uspokojona. ![]() Poczytałam i muszę trochę odpocząć... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3283 |
Zadomowienie
|
aktualnie wg pierwszego usg bo tak cały czas licze dziś mam 19 t i 5d a waga raz wskazuje +2 lub +o i bądź tu mądry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3284 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3285 |
Zakorzenienie
|
Ja w mieszkaniu wagi nie mam
![]() Co do smarowideł... ja używam oliwki dla dzieci. Ładnie pachnie i szybko się wchłania, no i pozbyłam się problemu suchej skóry. Jutro nam (mam nadzieję) przywiozą pralkę ![]() ![]() ![]() Na pana od internetu dalej czekam :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3286 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki coby Panowie od Internetu się pospieszyli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3287 |
Zadomowienie
|
u lekarza zawsze podaję wagę z domowej bo wizyty mam ok 18-20 i po całym dniu jedzenia picia i jeszcze w ciuchach jakby mnie zważyli to bym się przestraszyła i na pewno nie cieszyła z tej ciązy
|
![]() ![]() |
![]() |
#3288 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Super z tą wagą. Ja już wróciłam z zakupów. Pierwszy raz wlasnie robie kapuśniak. Jestem ciekawa czy mi wyjdzie. Właśnie pochłonełam miseczkę desorową kapusty kiszonej, aż dzidziuś sie odezwal - chyba go trochę zakwasiłam, siebie zreszta też. A teraz mam ochotę na mleko czekoladowe. Na szczęście jestem przygotowana na taką ewentualność i mam w lodówce -mniam. A w ogóle to przez Wasz wczorajsze 3bitowe rozmowy dzisiaj nie wytrzymałam i musiałam sobie chociaż takiego sklepowego kupić. Chyba zaczynają się zachcianki ciażowe. ![]()
![]() |
#3289 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/ ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3290 |
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie: czy dziecko w 23tyg. może mieć czkawkę? I jak to czuć?
![]() ![]() PS. Ja mam +4kg i osiągnęłam właśnie moją graniczną wagę 62kg, więcej nigdy nie miałam, ciekawe jak to jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3291 |
Zadomowienie
|
wg kalkulatora powinnam miec przynajmniej +4 kg ale mówie sobie że ja mam z 8 kg zapasowego swojego tłuszczyku
![]() ![]() |
![]() |
#3292 |
Konto usunięte
|
OK, mieszkanie i ja ogarnięte, teraz idę do sklepu. Ja mam zachcianki, ale nie jakieś konkretne, tylko np. muszę zjeść coś słodkiego albo konkretnego, czasami mam zachciankę na mleczko w tubce, a czasami na frytki. Ale tylko tyle. A więc zakupię i mleko w tubce i pączki i w ogóle zapas ;P
Dla mnie optymalna waga to ok. 54 kg, teraz mam jakieś 10-11 więcej, ale zaczynałam od 61, więc i tak musiałabym już wtedy zrzucić. Zrobi się po ciąży ![]() Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-01-27 o 13:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3293 |
Wtajemniczenie
|
Byłam z młodym u lekarza,bo kończyła mi się inhalacja.Słuchajcie jak oni bezbłędnie wyprowadzają człowieka z równowagi
![]() ![]() Zazdroszcze wam że mężusiowie wracają,mój nadal w Słoweni i narazie nie wróci a ja już tak tęsknie i Filip. ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Aaaa o wadze nie napisałam.Więc ja mam wyjsciową wagę 50kg a teraz waże 56,tzn ważyłam 5 stycznia.Zważę się dopiero u gina 2 lutego.Postanowiłam w ogóle się nigdzie nie ważyć tylko tam. Jem praktycznie cały czas,chodzę tylko do kuchni i wszystko co kupię wyzeram,można powiedzieć że moje zapasy na zime pochłaniam.Frytki robie bardzo często,co 2-3 dni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3295 |
Zakorzenienie
|
Rinco, dzidziuś może mieć czkawkę. On się nie męczy. Ćwiczy płuca. To jest jak najbardziej normalne
|
![]() ![]() |
![]() |
#3296 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() teraz dzień bez czkawki to dzień stracony ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3297 |
Konto usunięte
|
Położyłam się na chwilkę, bo jakoś mi się kręci w głowie i przy próbie wstawania wyć mi się chciało z bólu
![]() ![]() Nie mogę się doczekać USG 31.01, chcę się zobaczyć z moim małym akrobatą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3298 |
Zakorzenienie
|
W końcu się ogarnęłam bo przez ostatnie dni wyglądałam jak czarownica
![]() ![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-01-27 o 15:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3299 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Umówiłam się jutro z koleżankami i od 2 dni myślę, jak się ubrać i aż się cieszę, bo wyprostuję włosy i się pomaluję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3300 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31887851]Pociesz się, mam to samo.
Umówiłam się jutro z koleżankami i od 2 dni myślę, jak się ubrać i aż się cieszę, bo wyprostuję włosy i się pomaluję ![]() No właśnie jak jest okazja to aż się chce ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.