Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-27, 11:36   #3271
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Ja już posmarowana i wybrana. Zrobiłam sobie przerwę w czytaniu. Skórę dłoni mam tak suchą, że muszę co kilkanaście minut smarować kremem...
Ja miałam zeszłej zimy ten problem. Mam w pracy bardzo zimno i miałam tak suchą skórę, że mi aż z tego zimna pękała, to bardzo bolesne i nieestetyczne. Drogeryjne kremy nie dały rady (włącznie z Neutrogeną), pomógł mi jedynie Alantan. Słyszałam też, że dobra jest maść z wit.A i maść nagietkowa. Z tym, że na nagietkowej jest napisane, żeby nie stosować w okresie ciąży bez porozumienia z lekarzem, sama nie wiem czemu, ale tak jest napisane.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 11:38   #3272
Tacca
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Nie lubię maści... Teraz smaruję sobie ręce kremem głęboko nawilżającym z oliwkami. Przywiozłam sobie z Grecji, już mi mało zostało.. A jest taki fajny...
Stary 2012-01-27, 11:46   #3273
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Wczoraj byliśmy na spotkaniu ze znajomymi, wracaliśmy do domu po 23 i było -12 stopni! Brrr jak zimno.
Byłam dzisiaj rano u dentysty i w drodze powrotnej wstąpiłam do sklepu, w którym kupiłam body, śpioszki i kocyk dla maleństwa

Cytat:
Napisane przez latequila89 Pokaż wiadomość
Ja się aż dziś wystraszyłam, kichnęło mi się nad ranem i po tym złapał mnie tak ogromny skurcz w podbrzuszu, ze nie wiedziałam co mam robić ( Też tak czasem macie?
Ja też tak mam Skurcze mnie łapią z każdej strony brzucha. Ból niesamowity. Teraz wzięłam się na sposób i przed każdym kichnięciem napinam mocno mięśnie brzucha i kegla. Pomaga.

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-01-27 o 11:47
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 11:53   #3274
Konto usunięte

Cytat:
Nie lubię maści... Teraz smaruję sobie ręce kremem głęboko nawilżającym z oliwkami. Przywiozłam sobie z Grecji, już mi mało zostało.. A jest taki fajny...
No ja też wolę kremy, tamto to już była ostateczność, bo inaczej nie dałabym sobie rady.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 12:21   #3275
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Ale w takim normalnym markecie? Może za mało się rozglądam w tych przyprawach
No w normalnym, ewentualnie w takim większym, lepiej wyposażonym Mnie akurat te ziarenka kminku wnerwiają, a smak lubię, więc wolę mielony

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Co do przewijaka, to widziałam u koleżanki, że cały czas leży na łóżeczku. Jak dziecko jest małe, to przewijak w niczym nie przeszkadza, dziecko się mieści do łóżeczka.
Gdyby tak go chować i wyciągać jak będzie potrzebny, to pół dnia na samo chowani i wyjmowanie zejdzie.
Może nie będzie tak źle Ja jestem trochę pedantką i nienawidzę jak mi wszystko leży na wierzchu, a co to za problem schować pod łóżeczko czy za

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Ja się trochę bałam, że ludzie będą mówić, że upadliśmy na głowę, że obydwóm synom daliśmy takie ''psie'' imiona ale stwierdziliśmy, że nie będziemy się tym przejmować, bo Maksymilian i Kajetan to piękne imiona! Ale chętnie też posłucham, co Wy o tym myślicie
Psie imiona? Mnie się one w ogóle nie kojarzą z psami, w moich kręgach rodziny/znajomych pies to Misiek albo Burek

Cytat:
Ja się aż dziś wystraszyłam, kichnęło mi się nad ranem i po tym złapał mnie tak ogromny skurcz w podbrzuszu, ze nie wiedziałam co mam robić ( Też tak czasem macie?
Też mi się tak zdarza. Wtedy zazwyczaj się skulam i czekam aż przejdzie i zawsze za chwilkę przechodzi

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Po wigilii moja siostra pomagała się babci ubrać w kurtkę i ją dopiąć i mówi:" No! Babciu...biust do góry!" a babcia:" A ja wiem które to które??"( w sensie czy to biust czy to już brzuch)

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
PS. U mnie było -13 o 8.00 (okolice Krk).
Przebijam - u mnie ok. 8.00 rano było -15!!! Okolice Tarnowa, niby bieguna ciepła hiehiehie
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 12:23   #3276
Michalowa79
Raczkowanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31882709]No ja też wolę kremy, tamto to już była ostateczność, bo inaczej nie dałabym sobie rady.[/QUOTE]

Ja jak mi się zbytnio przesusza skóra na dłoniach to smaruję oliwą z oliwek, a noc dodatkowo zakładam bawełniane rękawiczki, skóra od razu robi się elastyczniejsza i szybciej się regeneruje, taki nocny zabieg pomaga na cały dzień i wtedy wystarcza mi czerwony garnier

Nie odzywałam się od dwóch dni bo po chwilach szczęścia że Synuś zdrowy, odezwał się mój kręgosłup a dokładnie szyja i bark, 2 dni w płaczu i bólu:-( Na szczęście neurolog powiedział że to tylko przeciążenie mięśni, a masaż i kinesiotaping odrobinę ulżyły - ale wygląda na to że do końca ciąży będę miała problemy z karkiem:-(

Zastanawiam się nad pasem podtrzymującym brzuch takim ortopedycznym, bo to ponoć od tego to przeciążenie mięśni - a ja dopiero przytyłam 4 kilko więc boję się co dalej.

ps. Ciągle próbuję nauczyć się odpowiadać cytując kilka w jednej wypowiedzi ale jakoś mi nie idzie
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 12:41   #3277
diablica071086
Zadomowienie

witam,
przez ten mróz diesel nie odpalił mi i po pracy jechałam pociągiem już wolałam auto na gaz

mam ten trymer do bikini ale chyba już jest za stary bo ostatnio cos mi nie szło więc zapadła decyzja o depilacji

dziś w nocy kochanie wraca
a jutro moi rodzice przyjadą
i pozytywne rozpatrzono nasz wniosek o kredyt a raczej wniosek jaki doradca nam podsuną pod nos do podpisania teraz tylko muszę męża złapac i podpiszemy umowę kredytową w przyszlym tygodniu i M będzie już prawie nasze co z tego że to na razie gołe mury z instalacją elektryczna ale jak cieszą

gratuluję wizyt
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 12:47   #3278
Konto usunięte

Dobra, podjęłam tę najtrudniejszą decyzję o wstaniu z łóżka :P To się ogarniam Miłego i do później
Stary 2012-01-27, 12:51   #3279
diablica071086
Zadomowienie

gratuluje decyzji,

przypomniało mi się P. twierdzi ze mi pępek zaczyna wychodzic na wierzch ale ja tego nie widzę

i najfajniejsze ja dziś wchodzę na wagę a tam -2kg od ostatniego pomiaru czytaj waga normalna ,a brzuch duży się robi cycki urosły na tyle ze nowy stanik trzeba było kupic, więc nie wiem o co tej wadze chodzi
Stary 2012-01-27, 12:57   #3280
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, jak długo trwa założenie licznika na prąd? Tata odebrał mieszkanko i mam przykaz pojechać i przypilnować sprawy we wtorek. Mają liczniki zakładać od 8smej a ja jestem na 11 umówiona i nie wiem czy przekładać, czy zdążę dojechać. Szkoda mu brać urlop, bo będzie musiał wykorzystać kilka dni na załatwianie części moich budowlanych spraw w gminie. Także robimy sobie "przysługę za przysługę" i nie mogłam odmówić. A rodzicom zależy na tym, żeby szybko wykończyć nową chatę.
samo założenie 10-15 min max.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 12:57   #3281
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
gratuluje decyzji,

przypomniało mi się P. twierdzi ze mi pępek zaczyna wychodzic na wierzch ale ja tego nie widzę

i najfajniejsze ja dziś wchodzę na wagę a tam -2kg od ostatniego pomiaru czytaj waga normalna ,a brzuch duży się robi cycki urosły na tyle ze nowy stanik trzeba było kupic, więc nie wiem o co tej wadze chodzi
a w którym jesteś tygodniu?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-27, 13:10   #3282
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
witam,
przez ten mróz diesel nie odpalił mi i po pracy jechałam pociągiem już wolałam auto na gaz

mam ten trymer do bikini ale chyba już jest za stary bo ostatnio cos mi nie szło więc zapadła decyzja o depilacji

i pozytywne rozpatrzono nasz wniosek o kredyt a raczej wniosek jaki doradca nam podsuną pod nos do podpisania teraz tylko muszę męża złapac i podpiszemy umowę kredytową w przyszlym tygodniu i M będzie już prawie nasze co z tego że to na razie gołe mury z instalacją elektryczna ale jak cieszą

gratuluję wizyt
Ale optymistycznie się zrobiło!
Muszę sobie trymer kupić...
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31883905]Dobra, podjęłam tę najtrudniejszą decyzję o wstaniu z łóżka :P To się ogarniam Miłego i do później [/QUOTE]
No, to już połowa sukcesu. Najtrudniej jest wstać...
Cytat:
gratuluje decyzji,

A ja już 5 do przodu... Trudno się mówi...
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
samo założenie 10-15 min max.
Czuję się uspokojona.

Poczytałam i muszę trochę odpocząć... Chyba pomarańczę wsunę... Może by tak ograniczyć słodycze...? Jak nigdy wcześniej codziennie muszę zjeść coś słodkiego. Nigdy przed ciążą tak nie miałam...
Stary 2012-01-27, 13:22   #3283
diablica071086
Zadomowienie

aktualnie wg pierwszego usg bo tak cały czas licze dziś mam 19 t i 5d a waga raz wskazuje +2 lub +o i bądź tu mądry
Stary 2012-01-27, 13:27   #3284
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
aktualnie wg pierwszego usg bo tak cały czas licze dziś mam 19 t i 5d a waga raz wskazuje +2 lub +o i bądź tu mądry
a waga u lekarza też tak płata figle??
Ja do 18 tygodnia miałam takie wahania max do + 2 a teraz w niedzielę zaczynam 21 tc i już +5
Stary 2012-01-27, 13:32   #3285
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Ja w mieszkaniu wagi nie mam , a położna ani razu mnie nie ważyła. Ostatni kontakt z tym urządzeniem miałam na starym mieszkaniu. Ogólnie wiem, że mam spokojnie + 5 kg.

Co do smarowideł... ja używam oliwki dla dzieci. Ładnie pachnie i szybko się wchłania, no i pozbyłam się problemu suchej skóry.

Jutro nam (mam nadzieję) przywiozą pralkę i wręcz czekam na widok wnoszących ją panów... bo na szerokość wątpię, żeby się zmieściła w klatce schodowej i pewnie przyjadą z takim specjalnym podnośnikiem i mi ją wniosą przez okno .

Na pana od internetu dalej czekam :/
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 13:36   #3286
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Ja w mieszkaniu wagi nie mam , a położna ani razu mnie nie ważyła. Ostatni kontakt z tym urządzeniem miałam na starym mieszkaniu. Ogólnie wiem, że mam spokojnie + 5 kg.

Co do smarowideł... ja używam oliwki dla dzieci. Ładnie pachnie i szybko się wchłania, no i pozbyłam się problemu suchej skóry.

Jutro nam (mam nadzieję) przywiozą pralkę i wręcz czekam na widok wnoszących ją panów... bo na szerokość wątpię, żeby się zmieściła w klatce schodowej i pewnie przyjadą z takim specjalnym podnośnikiem i mi ją wniosą przez okno .

Na pana od internetu dalej czekam :/
Ja mam ważenie co wizytę + zapisywane w karcie ciąży.
Trzymam kciuki coby Panowie od Internetu się pospieszyli
Stary 2012-01-27, 13:37   #3287
diablica071086
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
a w którym jesteś tygodniu?
Cytat:
Ja do 18 tygodnia miałam takie wahania max do + 2 a teraz w niedzielę zaczynam 21 tc i już +5
u lekarza zawsze podaję wagę z domowej bo wizyty mam ok 18-20 i po całym dniu jedzenia picia i jeszcze w ciuchach jakby mnie zważyli to bym się przestraszyła i na pewno nie cieszyła z tej ciązy
Stary 2012-01-27, 13:38   #3288
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
witam,

gratuluję wizyt
Gratuluję mieszkania/domu. My w tamtym roku kupowaliśmy i na lato urzadzaliśmy. Super sprawa Cie czeka, naprawdę i też takie własnie gołe mieszkanie, ale powiem Ci, że radochy z umeblowania i wykoańczania co niemiara.
Super z tą wagą.

Ja już wróciłam z zakupów. Pierwszy raz wlasnie robie kapuśniak. Jestem ciekawa czy mi wyjdzie.
Właśnie pochłonełam miseczkę desorową kapusty kiszonej, aż dzidziuś sie odezwal - chyba go trochę zakwasiłam, siebie zreszta też. A teraz mam ochotę na mleko czekoladowe. Na szczęście jestem przygotowana na taką ewentualność i mam w lodówce -mniam. A w ogóle to przez Wasz wczorajsze 3bitowe rozmowy dzisiaj nie wytrzymałam i musiałam sobie chociaż takiego sklepowego kupić.
Chyba zaczynają się zachcianki ciażowe.
Stary 2012-01-27, 13:47   #3289
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
u lekarza zawsze podaję wagę z domowej bo wizyty mam ok 18-20 i po całym dniu jedzenia picia i jeszcze w ciuchach jakby mnie zważyli to bym się przestraszyła i na pewno nie cieszyła z tej ciązy
mnie waży położna widziałam fajny kalkulator wagi w ciąży
http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Gratuluję mieszkania/domu. My w tamtym roku kupowaliśmy i na lato urzadzaliśmy. Super sprawa Cie czeka, naprawdę i też takie własnie gołe mieszkanie, ale powiem Ci, że radochy z umeblowania i wykoańczania co niemiara.
Super z tą wagą.

Ja już wróciłam z zakupów. Pierwszy raz wlasnie robie kapuśniak. Jestem ciekawa czy mi wyjdzie.
Właśnie pochłonełam miseczkę desorową kapusty kiszonej, aż dzidziuś sie odezwal - chyba go trochę zakwasiłam, siebie zreszta też. A teraz mam ochotę na mleko czekoladowe. Na szczęście jestem przygotowana na taką ewentualność i mam w lodówce -mniam. A w ogóle to przez Wasz wczorajsze 3bitowe rozmowy dzisiaj nie wytrzymałam i musiałam sobie chociaż takiego sklepowego kupić.
Chyba zaczynają się zachcianki ciażowe.
Ja w zeszłym tygodniu pierwszy raz robiłam kapuśniak, wyszedł przepyszny sama zjadłam większość a przegryzałam lodami czekoladowymi jak byłam zakwaszona

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-27, 13:47   #3290
rinco
Wtajemniczenie

Mam pytanie: czy dziecko w 23tyg. może mieć czkawkę? I jak to czuć? Bo mi właśnie od 3 min brzuch podskakuje tak regularnie co parę skund i raczej to nie są takie spontaniczne kopniaczki. A jeśli to czkawka to co zrobić, żeby przeszła i żeby się nie męczył bidulek?

PS. Ja mam +4kg i osiągnęłam właśnie moją graniczną wagę 62kg, więcej nigdy nie miałam, ciekawe jak to jest
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 13:49   #3291
diablica071086
Zadomowienie

wg kalkulatora powinnam miec przynajmniej +4 kg ale mówie sobie że ja mam z 8 kg zapasowego swojego tłuszczyku więc dziecko rośnie a ja tracę tłuszczyk, bo optymalna waga dla mnie to 62 kg a przed ciążą było 71 ale jakoś tego optimum nie potrafię utrzymac a całe życie na diecie i biegając na siłownię to nie ja
Stary 2012-01-27, 13:56   #3292
Konto usunięte

OK, mieszkanie i ja ogarnięte, teraz idę do sklepu. Ja mam zachcianki, ale nie jakieś konkretne, tylko np. muszę zjeść coś słodkiego albo konkretnego, czasami mam zachciankę na mleczko w tubce, a czasami na frytki. Ale tylko tyle. A więc zakupię i mleko w tubce i pączki i w ogóle zapas ;P

Dla mnie optymalna waga to ok. 54 kg, teraz mam jakieś 10-11 więcej, ale zaczynałam od 61, więc i tak musiałabym już wtedy zrzucić. Zrobi się po ciąży

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-01-27 o 13:57
Stary 2012-01-27, 14:21   #3293
anulka4771
Wtajemniczenie

Byłam z młodym u lekarza,bo kończyła mi się inhalacja.Słuchajcie jak oni bezbłędnie wyprowadzają człowieka z równowagi Więc pan doktorek wypisał mi recepte,mówi że da mi coś do nosa i pulmicort,który wcześniej kosztował 3,2 teraz kosztuje 26.Ale da mi większa dawkę(dawać mu po pół ampułki) to wyjdzie taniej.Ide do apteki pani mi mówi,żeby doktor mi napisał refundacje na to do nosa,więc poszłam po raz kolejny do lekarza.Znowu do apteki a ta mi mówi że ten pulmicort co wcześniej kupowałam jest po 3,2 a ten 26.No do ch.... ide jeszcze raz do lekarza żeby mi wypisał tamten pulmicort bo ja na pieniądzach nie śpię.A sprawdzal doktorek cene w internecie i skołowany mówi że nie wie o co chodzi.Tak się wpieniłam,żeby tak babe w ciąży ganiać

Zazdroszcze wam że mężusiowie wracają,mój nadal w Słoweni i narazie nie wróci a ja już tak tęsknie i Filip.

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Aaaa o wadze nie napisałam.Więc ja mam wyjsciową wagę 50kg a teraz waże 56,tzn ważyłam 5 stycznia.Zważę się dopiero u gina 2 lutego.Postanowiłam w ogóle się nigdzie nie ważyć tylko tam.
Jem praktycznie cały czas,chodzę tylko do kuchni i wszystko co kupię wyzeram,można powiedzieć że moje zapasy na zime pochłaniam.Frytki robie bardzo często,co 2-3 dni obiad jem po 2 razy

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-27, 14:24   #3294
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
mnie waży położna widziałam fajny kalkulator wagi w ciąży
http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/

Ja waże idealnie do tego tyg. ciązy, jeszcze 3 tyg. temu miałam niedowagę Ja to sie ciesze ze cos przybrałam na wadze, oby tylko nie za duzo
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 14:26   #3295
mala77
Zakorzenienie

Rinco, dzidziuś może mieć czkawkę. On się nie męczy. Ćwiczy płuca. To jest jak najbardziej normalne
mala77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 14:52   #3296
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Powiem póki co najważniejszą wiadomość: w tamtym tygodniu byliśmy na USG i.... mamy córeczkę , będzie Maja : love:
gratulacje!!!!

Cytat:
ja tak mam nie tylko przy kichaniu, ale np przy wstawaniu z łóżka albo gwałtownym zgięciu się najczęście "ciągnie mnie" po lewej stronie
Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Mam pytanie: czy dziecko w 23tyg. może mieć czkawkę? I jak to czuć? Bo mi właśnie od 3 min brzuch podskakuje tak regularnie co parę skund i raczej to nie są takie spontaniczne kopniaczki. A jeśli to czkawka to co zrobić, żeby przeszła i żeby się nie męczył bidulek?
pewnie, że może mieć moje dziecię miało pierwszą czkawkę w 9 tc - moj drugi gin mówił, że najwcześniej czkawkę u dziecka widział w 7 tc

teraz dzień bez czkawki to dzień stracony
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 15:18   #3297
Konto usunięte

Położyłam się na chwilkę, bo jakoś mi się kręci w głowie i przy próbie wstawania wyć mi się chciało z bólu Ja bym musiała mieć wszędzie zainstalowane takie uchwyty, bo jak jest TŻ to pół biedy, pomoże mi wstać, ale sama - masakra Tak mnie boli strasznie u dołu kręgosłupa/kość ogonowa, że nie wiem :/

Nie mogę się doczekać USG 31.01, chcę się zobaczyć z moim małym akrobatą
Stary 2012-01-27, 15:35   #3298
Dasti80
Zakorzenienie

W końcu się ogarnęłam bo przez ostatnie dni wyglądałam jak czarownica umyłam i pofalowałam włosy, zrobiłam make up, wyskoczyłam z dresów i od razu lepiej nie przypuszczałam że się tak zaniedbam w ciąży, zawsze bardzo dbałam o wygląd, a teraz mi się nie chce

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-01-27 o 15:37
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 15:37   #3299
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
W końcu się ogarnęłam bo przez ostatnie dni wyglądałam jak czarownica umyłam i pofalowałam włosy, zrobiłam make up i od razu lepiej nie przypuszczałam że się tak zaniedbam w ciąży, zawsze bardzo dbałam o wygląd, a teraz mi się nie chce
Pociesz się, mam to samo.
Umówiłam się jutro z koleżankami i od 2 dni myślę, jak się ubrać i aż się cieszę, bo wyprostuję włosy i się pomaluję
Stary 2012-01-27, 15:41   #3300
Dasti80
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31887851]Pociesz się, mam to samo.
Umówiłam się jutro z koleżankami i od 2 dni myślę, jak się ubrać i aż się cieszę, bo wyprostuję włosy i się pomaluję [/QUOTE]
No właśnie jak jest okazja to aż się chce

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Według tego kalkulatora mieszczę się w górnych granicach wagi w danych tc a myślałam ze jest gorzej bo już 10 na +

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości