Nasz ślubny rok zaczynamy, na pierwszą relację czekamy - PM 2012 cz. XVII - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-27, 17:26   #3811
Nika0208
Rozeznanie

Dot.: Nasz ślubny rok zaczynamy, na pierwszą relację czekamy - PM 2012 cz. XVII

jamee wszystkiego najlepszego
i odraz skladam życzenie dla naszej jutrzejszej panny młodej

arletko - Życze wam dużo szcześci na nawej drodze zycia, samych słonecznych dni, aby wasza miłość z dnia na dzień było mocniejsza....wg mojego ulublinego cytatu " kocham Cię bardziej niż wczoraj a mniej niz jutro"

Nena
słodka twoja kicia... i najbardziej moim zdanie pasuje - ZARA
a i gratuluje takiej pięknej rocznicy z TŻ

A ja dziś zdobylam skrócony akty urodzenia, jutro wybieram się do parafi po odpis aktu chrztu i TŻ ma przymiarke garnituru i prosimy dalej gość.

Podczytuje was codziennie ale chwilowo nie mam kiedy aktywnie się udzielac wieć jak prosicie o kciuki to je zawsze trzymam
Nika0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 17:27   #3812
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Tzcik jest juz po operacji!!! czuje sie dobrze...jestesmy jeszcze w szpitalu ale o 20 stej idziemy juz do domku i to w dodatku bez gipsu... Ma tylko taki grubszy bandaz... Za 2 tygonie mu to zdejma, dokladnie dzien przed wylotem, i dostanie taki maly obcasik no i pewno kule bedziemy musieli zabrac, ale pojawl sie cien szansy ze jednak polecimy!!!!

to teraz zaciskamy kciukasy za was żeby pomimo przeciwności wasz slub marzeń się odbył
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 17:33   #3813
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Tzcik jest juz po operacji!!! czuje sie dobrze...jestesmy jeszcze w szpitalu ale o 20 stej idziemy juz do domku i to w dodatku bez gipsu... Ma tylko taki grubszy bandaz... Za 2 tygonie mu to zdejma, dokladnie dzien przed wylotem, i dostanie taki maly obcasik no i pewno kule bedziemy musieli zabrac, ale pojawl sie cien szansy ze jednak polecimy!!!!
O! Świetne wieści. Teraz już na pewno się uda. Trzeba być dobrej myśli I dużo zdrówka życz TŻtowi!!!

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 17:34   #3814
(kicia)
Zakorzenienie

Nika jak już podpiszecie umowę na cenę to dasz mi znać ?? noi oczywiście relacja ze spisywania protokołu tez mile widziana

Stary 2012-01-27, 17:39   #3815
Nika0208
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Nika jak już podpiszecie umowę na cenę to dasz mi znać ?? noi oczywiście relacja ze spisywania protokołu tez mile widziana
kicia zdam Ci wszystkie relacje na bieżąco, protokół idziemy podpisywac w drugi weeken lutego jak się wyrobimy z papierkami, a na sale rowniez wybieramy sie w lutym
Nika0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 17:43   #3816
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nika0208 Pokaż wiadomość
kicia zdam Ci wszystkie relacje na bieżąco, protokół idziemy podpisywac w drugi weeken lutego jak się wyrobimy z papierkami, a na sale rowniez wybieramy sie w lutym

ok dzięki bo ja to nawet nie mam kiedy się wybrać na sale

Stary 2012-01-27, 17:44   #3817
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

Zaraz lecę nadrabiać, co to od wczoraj nawypisywałyście, ale czym prędzej przedstawiam Wam moją wczorajszą niespodziankę, jaką miał dla mnie Tż z okazji 10-tej rocznicy. Czy mówiłam już jak bardzo go kocham ? Teraz zastanawiam się nad jakimś słodkim imieniem, jakieś sugestie?? Aha i to jest dwumiesięczna koteczka rasy maine coon, jest cuuudowna, czyż nie?
Mmm jaki słodziaczek

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Ale jestem zła, na aparcie miałam upatrzone kolczyki i zawieszkę w kolorystyce fioletowej. Niedawno zniknęły kolczyki i dowiadywałam się czy jeszcze będą dostępne, to odp i, że już w ogóle.
Nie mam koncepcji na biżuterię
Głowa do góry, może znajdzie się coś podobnego

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
poklocilam sie z TZ
nie wyrabiam dzisiaj juz psychicznie
na pewno wszystko się wyjaśni

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
Dziewczyn wstawię wam swoją inspirację bo przygotowuję się już bo niedługo moja studniówka i już powoli piszę sobie swoje zestawienie dla was jak myślicie w miarę to zgrane jest?? bukiet chcę wyraźny bo ja się zlewam troszkę z suknią i chcę żeby był mocniejszy akcent. Bo na początku chciałam jaśniejszy bukiet (taki jak załącznik nr.2) ale myślę że ten ciemniejszy jednak lepszy.
Świetne zestawienie według mnie ten ciemniejszy bukiecik będzie jednak lepszy

Cytat:
ooo i niepotrzebne było takie zamartwianie się ciesze się, że się wszystko udało

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-27, 17:49   #3818
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

nena bossska kicia! Ja proponuję imię NOA tak mi się nasunęło jak na nią patrzę No ale zara tez super A jesli już muffinka to ja wziełabym końcówkę - Inka lub początek Muffi

marylka Kochanie trzymam kciuki za zdrowie Tż!! Niech z tego szybko wyjdzie chłopak! Ciesze się, że operacja już była i że nie ma gipsu Wszystko na pewno będzie dobrze!! W tym egzotycznym klimacie od razu zapomnicie o chorej nodze I nawet nie myśl o tym, że nie polecicie.... Uda sie!!

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 17:52   #3819
justyna_g4
Zakorzenienie

Witajcie!

Miałam bardzo ciężki powrót do domu. Wydostanie się z Krakowa w piątek popołudniu graniczy z cudem. Jeszcze busiarz tak mi podniósł ciśnienie, że szok. Dziewczyny które podróżują busami codziennie wiedzą na pewno jak to jest. Przychodzę na przystanek o 14.30 bo chciałam być wcześniej bo bus miał jechać o 15,03. Patrzę a on już na drodze i odjeżdża. Wiec wiem, że nic nie zrobię i czekam na następny miał jechać o 15,20. Przyjechał następny burak. Ludzie się pytają co z tamtym busem a ja mówię, że pojechał dokładnie o 14,32 (aż dziwne, że nic więcej się nie odezwałam bo pyskata z reguły jestem, ale stwierdziłam, ze szkoda moich nerwów) wsiadam, a on do mnie, że on nie zamierza wysłuchiwać mojego gadania (a nic wiecej nie mówiłam), że on ma tego dosyć w domu bo też ma taką pyskatą czarnule. Ja mu mówię, że takie ryzyko zawodowe i chyba musi zmienić pracę bo już mi poniósł ciśnienie. Póżniej chamsko oddzywał się do starszej babki, której powiedział, że wogole nie weźmie bo za blisko jedzie, a innej powiedział, żeby szła sobie do konkurencji bo jest ich stałą klientką. Normalnie taki burak, że szok

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Właśnie przeczytałam o problemach z suknią justyny_g4: bardzo Ci współczuję, a babę bym chyba zamordowała!
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
o rany współczuję sytuacji.... dobrze ze jakoś w miarę udało Ci się to załatwić, ale i tak dla tej baby należą się
Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

justyny_g4 bardzo współczuje sytuacji z sukienką, dobrze, że udało się odzyskać pieniądze
Dziewczyny dziękuję wam wszystkim za wparcie. Na was zawsze mogę liczyć.

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
12.02.2012 - Targi Ślubne w Bielsku-Białej może się którejś to info przydać
Szkoda, że ja mam egzaminy

marylka80 trzymam mocno, żeby jednak wszystko się udało.

Cytat:

Zaraz lecę nadrabiać, co to od wczoraj nawypisywałyście, ale czym prędzej przedstawiam Wam moją wczorajszą niespodziankę, jaką miał dla mnie Tż z okazji 10-tej rocznicy. Czy mówiłam już jak bardzo go kocham ? Teraz zastanawiam się nad jakimś słodkim imieniem, jakieś sugestie?? Aha i to jest dwumiesięczna koteczka rasy maine coon, jest cuuudowna, czyż nie?
kocham kotki, a Twoja jest przesłodka!!

Cytat:
no niestety pani nie ma racji, kupując na odległość zawsze możesz zwrócić towar, nawet gdyby był z likwidacji, to święte prawo konsumenta i nie ważne że mogłaś się godzić na towar gorszej jakości, skoro nie widziałaś go na żywo, to zawsze możesz zwrócić bez podawania przyczyny. Rozumiem, że nie chcesz się z babką kłócić, ale na przyszłość radzę nie wierzyć w takie bzdury. co do zatrzymania tego "zadatku", to również pani pisze bajki, ale rozumiem że chcesz mieć już z nią spokój.
Ciesze się, że chociaż tyle mi odda. Jakoś przeboleje te 200zł lepiej tak niż jakbym miała się po sądach włóczyć czy coś. Przynajmniej spokój będę miała. Ale jak narazie odechciało mi się szukania sukni!!

Aż taki mi głupio pisać bo wy już odliczacie poniżej setki ddś, a ja mam dzisiaj dokładnie 9 miesięcy do ślubu!!
Mam nadzieję, ze teraz już poleci szybciutko!

jamee 100lat

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 17:55   #3820
kasia_kuku
Zakorzenienie

Witam się z Wami jeszcze raz wieczornie…
Wcięłam się w rozmowę wcześniej, ale teraz mam trochę więcej czasu, żeby napisać do Was coś więcej

Neno, Zara to dobry pomysł Myślę, że to oryginalne, krótkie imię wiążące się z Twoim zamiłowaniem do ubrań Kindziulindziu, jak ktoś nie odpowiada Ci na maile ( z allegro) to uwierz, założenie mu sporu może szybko podziałać. ( U mnie na przykład coś ruszyło w 2/2 przypadkach ) Kiciu- łączę się z Tobą w sesjowym bólu, ale kto jak nie my? Rozwalimy egzaminy Mi już tylko jeden został, ale mam 2 prace semestralne No i licencjat muszę już pisać a jeszcze książek wszystkich nie mam. Jamee- wszystkiego naj naj naj! Dużo radości, dużo miłości pięknego wesela i cudownego życia razem z TŻ Marylko: Trzymam kciuki i przesyłam dobre wizażowe wibracje do Was. Pozdrów od nas TŻ! Dzielny chłopak na pewno szybko wróci do dobrej kondycji

Jutro o tej godzinie pierwsza PM 2012 będzie już żoną… A pamiętam jak dołączałam do wątku, to było tyle gadania kiedy to będzie Tyle dziewczyn się przewinęło tutaj, tyle doszło w czasie mojej przerwy.. Ciągle mam w myśli np.: Moniczkę, która walczyła o dzieci z pierwszym mężem, szkoda, że nie ma wieści od niej…

Ale mnie na wspomnienia wzięło Chyba się stara robię

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Edytowane przez kasia_kuku
Czas edycji: 2012-01-27 o 17:58
kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 18:08   #3821
zubi89
Zakorzenienie

Witam

Jestem strasznie szczęśliwa bo pomimo moich obaw to była moja najszybsza sesja i najlepsza same 5 i 4 Wreszcie mogę odpocząć cały czas wydaje mi się że coś zaniedbuje ale nie wiem co...po prostu mam takie przeczucie.

Żałuję, że nie mam jak was regularnie przynajmniej podczytywać nie mamy już wifi do którego mogłabym się podczepić :/.

Ze spraw ślubnych przyszły mi konfetti strzelające oraz balony (fiolet i ecru)

Jemee wszystkiego najlepszego

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 18:13   #3822
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma grzeczniejszych i mniej grzecznych ras to jest czysty przypadek ja mam dwa pekińczyki jeden spokojny non stop by spał pieszczoch itd. a drugi postrzelony lata to tu to tam czasami potrafi się rozpędzić i przywalić w ścianę ale też pieszczoch straszny.
To tak jak moj

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
poklocilam sie z TZ
nie wyrabiam dzisiaj juz psychicznie
Winko, wanna i rozmowa z kims sympatycznym...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 18:16   #3823
XxMartaxX
Raczkowanie

Witajcie

mogę dołączyć??
mój ślub jest 15 września
XxMartaxX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 18:24   #3824
sloneczko740
Rozeznanie

Cytat:
świetna wiadomość wiedziała że nie może być aż tak źle trzymałam kciuki żeby wszystko ułożyło sie jak najlepiej - chyba pomogły niech zdrowieje
Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość

Ze spraw ślubnych przyszły mi konfetti strzelające oraz balony (fiolet i ecru)

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Napisane przez XxMartaxX Pokaż wiadomość
Witajcie

mogę dołączyć??
jasne że możesz opowiadaj co macie już załatwione i pokazuj nam tu szybko
sloneczko740 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 18:27   #3825
(kicia)
Zakorzenienie

kasiu musimy dać radę dobrze że ja przed ślubem nie muszę pisać i bronić inzynierki bo by mnie stres zjadł

Stary 2012-01-27, 18:29   #3826
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Witajcie!

Miałam bardzo ciężki powrót do domu. Wydostanie się z Krakowa w piątek popołudniu graniczy z cudem. Jeszcze busiarz tak mi podniósł ciśnienie, że szok. Dziewczyny które podróżują busami codziennie wiedzą na pewno jak to jest. Przychodzę na przystanek o 14.30 bo chciałam być wcześniej bo bus miał jechać o 15,03. Patrzę a on już na drodze i odjeżdża. Wiec wiem, że nic nie zrobię i czekam na następny miał jechać o 15,20. Przyjechał następny burak. Ludzie się pytają co z tamtym busem a ja mówię, że pojechał dokładnie o 14,32 (aż dziwne, że nic więcej się nie odezwałam bo pyskata z reguły jestem, ale stwierdziłam, ze szkoda moich nerwów) wsiadam, a on do mnie, że on nie zamierza wysłuchiwać mojego gadania (a nic wiecej nie mówiłam), że on ma tego dosyć w domu bo też ma taką pyskatą czarnule. Ja mu mówię, że takie ryzyko zawodowe i chyba musi zmienić pracę bo już mi poniósł ciśnienie. Póżniej chamsko oddzywał się do starszej babki, której powiedział, że wogole nie weźmie bo za blisko jedzie, a innej powiedział, żeby szła sobie do konkurencji bo jest ich stałą klientką. Normalnie taki burak, że szok

Dziewczyny dziękuję wam wszystkim za wparcie. Na was zawsze mogę liczyć.

Szkoda, że ja mam egzaminy

marylka80 trzymam mocno, żeby jednak wszystko się udało.

kocham kotki, a Twoja jest przesłodka!!

Ciesze się, że chociaż tyle mi odda. Jakoś przeboleje te 200zł lepiej tak niż jakbym miała się po sądach włóczyć czy coś. Przynajmniej spokój będę miała. Ale jak narazie odechciało mi się szukania sukni!!

Aż taki mi głupio pisać bo wy już odliczacie poniżej setki ddś, a ja mam dzisiaj dokładnie 9 miesięcy do ślubu!!
Mam nadzieję, ze teraz już poleci szybciutko!

jamee 100lat
Teraz już będzie szybciej lecieć i z dnia na dzień coraz mniej

Również nigdy nie lubiłam jeździć autobusami, niektórzy kierowcy to tak jakby za karę tam byli, a nie zapomnę takiego jedno, któremu popsuł się..., to do wydawania biletów i wypisywał je ręcznie, nie znał drogi powrotnej i pytał się pasażerów jak ma jechać. I zamiast jechać 1,5h to jechałam 2,5h.

Cytat:
Witajcie

mogę dołączyć??
Witaj, powiedź coś o sobie

Franuś
Stary 2012-01-27, 18:35   #3827
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

mogę dołączyć??
Cześć!

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
kasiu musimy dać radę dobrze że ja przed ślubem nie muszę pisać i bronić inzynierki bo by mnie stres zjadł
I to jest właśnie jeden z powodów dlaczego nie został u mnie 12

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 18:38   #3828
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

mogę dołączyć??
Witaj

Zauwazyłam, że nasza data jest najczęściej wybierana z września. A tak swoją drogą to dobrze, że ją wcześniej zaklepaliśmy okazało się, że mojej mamy koleżanki córka też bierze w tym dniu ślub więc mogłabym mieć problem z godziną.

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 18:47   #3829
sloneczko740
Rozeznanie

ja mam 29 września chociaż chciałam 21 lipca ale przez zespół musimy mieć we wrześniu bo to był ich najwcześniejszy termin jak rok temu w kwietniu dzwoniłam
sloneczko740 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-27, 18:52   #3830
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
Dziewczyn wstawię wam swoją inspirację bo przygotowuję się już bo niedługo moja studniówka i już powoli piszę sobie swoje zestawienie dla was jak myślicie w miarę to zgrane jest?? bukiet chcę wyraźny bo ja się zlewam troszkę z suknią i chcę żeby był mocniejszy akcent. Bo na początku chciałam jaśniejszy bukiet (taki jak załącznik nr.2) ale myślę że ten ciemniejszy jednak lepszy.
Jasny jest bardzo łądny, ale wydaje mi się że ciemny będzie lepszym kontrastem

Cytat:
No widzisz! Nie trzeba było się tak zamartwiać

Cytat:
Witajcie

mogę dołączyć??
Witaj

My wczoraj z tżetem robiliśmy etykiety na koperty z zaproszeniami i pakowaliśmy je i chyba pierwszy raz poczułam, że mój ślub tuż tuż już
Pokazuje poniżej zaproszenia, wiem że są inne niż wy pokazujecie, ale ja po prostu miałam ochotę na coś innego, zabawnego tak to wygląda..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0139.jpg (56,4 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (87,7 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (67,7 KB, 46 załadowań)

Edytowane przez Lily ofthe Valley
Czas edycji: 2012-01-27 o 18:57
Lily ofthe Valley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 18:59   #3831
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość

Witaj

My wczoraj z tżetem robiliśmy etykiety na koperty z zaproszeniami i pakowaliśmy je i chyba pierwszy raz poczułam, że mój ślub tuż tuż już
Pokazuje poniżej zaproszenia, wiem że są inne niż wy pokazujecie, ale ja po prostu miałam ochotę na coś innego, zabawnego tak to wygląda..
Fajne na prawdę ja ostatnio trochę pożałowałam, że wzięliśmy takie proste zaproszenia, choć Tż wolał coś w tym stylu co Twoje... chyba muszę bardziej się go słuchać

Franuś
Stary 2012-01-27, 19:03   #3832
Blacky
Zadomowienie

Dobry wieczór

Nadrobiłam do strony 117. Więcej na razie nie dam rady. Piszę to bardziej dla siebie, żebym wiedziała gdzie skończyłam w razie czego.

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Ale teskno mi za mlekiem
A spróbuj może sojowego alko kokosowego? Takiego dla wegan.

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
ehh sama nie wiem, mam nadzieje ze beda dobre
w sumie dlugosci mojej stopie nadale duzy paluch wiec jak sie wcisnie w piptołka to mu nie bedzie ciasno

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
WSZYSTKO SIĘ DZIEJE W ŻYCIU W ODPOWIEDNIM MOMENCIE!
Też tak uważam. Z M. znaliśmy się wcześniej dłuższy czas, ale początek naszego związku wypadł w idealnym dla wszystkich momencie.

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
po tych romantycznych opowieściach powrócę na chwilę do spraw typowo śłubnych
Otóż zastanawiam się nad bukietem taki by pasował do sukni. Mam kilka typów i pytam się Was dziewczęta który wybrać? Myslę o dwóch rozwiązaniach: tulipany albo stokrotki.
Dopowiem, że moja suknia to notizia z niebieskim pasem i planuję mieć w kościele sweterek zakrywający pas (planuję zrobić gościom suprajz na sali weselnej).
Na zdjęciu tulipany są sztuczne, ale ich kolor idelanie pasowałby do pasa w sukni....
Oba ładne. Mi się bardziej podobają stokrotki, ale do tej sukni chyba bardziej tulipany.

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Goszowe zestawienie ślubne na 75 dni przed wielkim dniem

Data ślubu 10 kwietnia 2012

Mamy:

Kościół : godz. 12. 30; protokół spisany
Nauki przedmałżeńskie i poradnia Polecamy!!!
Sala Kryształowa domu weselnego Rege w Bieńkowicach
Fotograf Jarosław Gnot- Nowy Fotoart Racibórz
Zespół Sami Swoi 2
wódka: Żubrówka Biała
obrączki: Zakład Jubilerski Tik Tak w Raciborzu
samochód: czarny dwudrzwiowy Mercedes- Benz 560 sec 5.5L + kierowca
kwiaciarka (kościół, samochód, bukiet, butonierka): Pani Małgosia
tort i ciasta: piekarnia Wyleżoł Bieńkowice
kucharka do kruchych ciastek: ciocia Łucja
zaproszenia (prawie wszystkie rozdane): wg własnego projektu
suknia: szyta na zamówienie w pracowni krawieckiej "Michalina Styl"
garnitur dla Pana Młodego
buty dla Pani Młodej- taneczne firmy Akces2
buty dla Pana Młodego
materiały na winietki, zawieszki i menu
zamówione busy do rozwozu gości po weselu
fryzjer: Salon Urody Image- p. Mariola
wizażystka: Salon Urody Image- p. Klaudia

Do załatwienia w najbliższym czasie (z uwzględnieniem pewnych rzeczy na luty) :

oprawa muzyczna- kościół !!!
bielizna dla Młodej
bielizna dla Młodego
pończochy
wino
alkohole kolorowe
koszula i krawat dla Młodego
spowiedź
podziękowania dla rodziców
niezbędnik Młodej
niezbędnik Młodego
wybrać konkretny apartament na noc poślubną !!!
zamówić kołacz weselny

W załączniku kolarz sukni ślubnej z dodatkami

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
Wiecie co, nie rozumiem, czemu wszyscy mi ciągle mówią, że wszystko robię "dużo za wcześnie". Czy wg Was za wcześnie jest to, że zaklepałam sobie fryzjera? Moja mama, TŻ, teściowa mówią "ojej po co tak wczesnie zaklepujesz fryzjera?". Niedawno taka gadka była odnosnie zaproszeń. Bo już zaczęłam się rozglądać gdzie, co i za ile. No i to samo tyczy się butów. ja juz kupilam swoje ślubne, bo panie z salonu powiedziały, że jak zadzwonią w lutym, że mam przyjść na przymiarkę sukni, to muszę miec swoje buty (mam szytą). A wszyscy mi mówia, że moglam poczekac do sierpnia i wtedy kupic i skrócić suknię.
Kurka, a czemu by nie teraz?
Czy u Was też tak gadają?
Ja mam już większość rzeczy pozałatwianą, a resztę chcę dopiąć do końca marca. Bzdury ludzie gadają. Jak się chce mieć wszystko idealnie, a nie iść na kompromisy, to trzeba dużo wcześniej załatwiać. A nie potem szukać innej fryzjerki/kwiaciarki/sukni na szybko.

Cytat:
My sie pokłocilismy na amen...

Ide sobie chyba zaraz do kina po pracy.... doła załapalam strasznego
Cytat:

Tz zadzwonił, że nie możemy sie kłocic, że zycie tak szybko ucieka.
Mam brac taxi i wracac do domu szybciutko bo musi mnie przytulić

Po obiecie pojedziemy na basen

Cytat:
Witajcie!

Dziękuję za kciuki egzamin nawet nawet poszedł.

Suknia też przyszła i aż płakać mi się chce. Babka pisała mi, że ma nowe suknie z metkami, a przyszła jakaś nie prawie nie podobna do tamtej na zdjęciu. W dodatku za krótka na mnie i bez trenu. Dzwonię do niej, a ona, ze nie możliwe. Że suknia może się różnić od oryginału bo jest szyta na wzór (czego wcześniej nie wiedziałam). Kazała mi zmierzyć i napisać jej jaka długa musi być skoro ta jest za krótka. Powiedziałam jej że wolałabym żeby mi oddała kasę a ona, że nie musi bo to wyprzedaż z likwidacji. Ja jej mówię, że mogę 100zł jej odpuścić za fatygę, a ona, że to przez zus przeszło i że nie wie bo z koleżanką prowadziła salon i nie wie czy ona się zgodzi. Ale zadzwoniłam na infolinie UOKiK i prawnik mi powiedział, że tak samo mam prawo sie ubiegać o zwrot kasy bo towar jest nie zgodny z umową.
Normalnie mam już dość jak można tak oszukiwać ludzi!!!
Koniecznie reklamuj! Nie ma co się w ogóle krygować. Napisz najpierw pismo do firmy, że reklamujesz i żądasz zwrotu pieniędzy, a jak odmówią, to ze swoim pismem i ich odpowiedzią do UOKiK.

nena gratuluję pięknej rocznicy.

XxMartaxX witamy! Wrzesień to najlepszy miesiąc.

Ja zdecydowałam się wstrzymać z wazonami i najpierw pojechać w Ikei poszukać.

Mam w czwartek wstępną rozmowę kwalifikacyjną i jeśli dacie radę zorganizować jakieś kciuki, to będę super wdzięczna, bo bezrobocie mi nie służy... Nie muszą być kciuki za to konkretne spotkanie - po prostu za znalezienie porządnej pracy.

Ze spraw ślubnych: miałam spięcie z babcią, która twierdzi, że jak nie zapraszam Pani X córki ciotki Y, to ona (ciotka) się obrazi na śmierć i babci już nigdy do domu nie wpuści. A Pani X chociaż mieszka w tym samym mieście co ja nigdy jakoś nie nawiązała ze mną znajomości, widujemy się tylko u ciotki od wielkiego dzwonu. Jak babci powiedziałam, że nie dam się szantażować, to usłyszałam, że rodziny ze strony babci w takim razie w ogóle może nie być.
A ja myślałam, że grzeczność babci robię, że w ogóle ciotkę zapraszam. A teraz jeszcze jej córkę mam zapraszać z mężem i dzieckiem. Mowy nie ma.

Jestem na najlepszej drodze do sfinalizowania zaproszeń - w weekend dogram ostatnie szczegóły i wyślę wszystko do firmy. Miałam dziś, ale nie wyrobiłam się z ostateczną listą gości.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 19:08   #3833
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

mogę dołączyć??
Witaj Opowiedz coś o sobie i Tż

Cytat:
No mnie już ta sesja wykańcza,a zaczyna się na dobre dopiero w poniedziałek. Mam jeszcze 4 egzaminy i to takie "kobyły" dwa załatwiliśmy, żeby pisać przed sesją bo brakło by nam dni. Swoją drogą na prawdę ktoś bardzo mądry wymyślił plan moich studiów, żeby na piątym roku taką sesję chyba najgorszą w czasie całych studiów. Ja najprawdopodobniej będę się bronić w lipcu ( jeśli przejdę tą sesję i wezmę się za pracę ).

Cytat:
Napisane przez sloneczko740 Pokaż wiadomość
ja mam 29 września chociaż chciałam 21 lipca ale przez zespół musimy mieć we wrześniu bo to był ich najwcześniejszy termin jak rok temu w kwietniu dzwoniłam
A my znów chcieliśmy od początku we wrześniu ale sala miała pierwszy wolny termin nasz i zespół też. Dobrze, że chociaż to się zgrało. Ale rezerwowałam w lutym w tamtym roku.

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:

Witaj

Rewelacyjne te zaproszenia. Zamawiałaś na allegro?

Laura

Stary 2012-01-27, 19:13   #3834
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
Fajne na prawdę ja ostatnio trochę pożałowałam, że wzięliśmy takie proste zaproszenia, choć Tż wolał coś w tym stylu co Twoje... chyba muszę bardziej się go słuchać
Dziękuję Słuchaj się go słuchaj

Cytat:

Dzięki tak na allegro po 1,10 zł (chociaż na wcześniejszej aukcji były po 1 zł)
Stary 2012-01-27, 19:19   #3835
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj Opowiedz coś o sobie i Tż

No mnie już ta sesja wykańcza,a zaczyna się na dobre dopiero w poniedziałek. Mam jeszcze 4 egzaminy i to takie "kobyły" dwa załatwiliśmy, żeby pisać przed sesją bo brakło by nam dni. Swoją drogą na prawdę ktoś bardzo mądry wymyślił plan moich studiów, żeby na piątym roku taką sesję chyba najgorszą w czasie całych studiów. Ja najprawdopodobniej będę się bronić w lipcu ( jeśli przejdę tą sesję i wezmę się za pracę ).

A my znów chcieliśmy od początku we wrześniu ale sala miała pierwszy wolny termin nasz i zespół też. Dobrze, że chociaż to się zgrało. Ale rezerwowałam w lutym w tamtym roku.

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Jeszcze chwila i będzie koniec odetchniesz pełną parą

Mnie natomiast na początku było wszystko jedno jaki termin, Tż chciał sierpień więc tu szukaliśmy sali, i padło na 11-tego, kiedy zostało wszystko dograne do tej daty mnie się zamarzył 18 sierpnia

Cytat:

Będę musiała a jak mu powiedziałam wczoraj, że mogliśmy wybrać jednak inne, to się tylko spojrzał wymownie i dodał, że te co wybraliśmy są piękne

Franuś

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2012-01-27 o 19:24
Stary 2012-01-27, 19:28   #3836
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie natomiast na początku było wszystko jedno jaki termin, Tż chciał sierpień więc tu szukaliśmy sali, i padło na 11-tego, kiedy zostało wszystko dograne do tej daty mnie się zamarzył 18 sierpnia
Moja data
Stary 2012-01-27, 19:33   #3837
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

A podasz linka??
Oglądam te zaproszenia i ceny mnie przerażają. Wszystkie, które były po 1zł już około 1,20 a nawet 1,49. Masakra co się dzieje.

Laura

Stary 2012-01-27, 19:33   #3838
niut0
Zakorzenienie

Cytat:

ale słoooodziak
Stary 2012-01-27, 19:40   #3839
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Ale jestem zła, na aparcie miałam upatrzone kolczyki i zawieszkę w kolorystyce fioletowej. Niedawno zniknęły kolczyki i dowiadywałam się czy jeszcze będą dostępne, to odp i, że już w ogóle.
Nie mam koncepcji na biżuterię
może wklej zdjęcie, u mnie w miescie są dwa aparty, to popytam

Cytat:
juz to szybko. Widać holenderska służba zdrowia działa sprawniej niż w Polsce. Dużo zdrowia dla Tżta!

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 19:44   #3840
niut0
Zakorzenienie

Kurde Kiciu, E87 - nie mam na tym nowym lapku żadnego programu do zmniejszania zdjęć i nie umiem ich wrzucić

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości