|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
A z ciuszkami masz rację - szaleństwo jak oni rosną I a propos jedzenia - zapomniałam sie pochwalić. Otóż Tymuś nauczył się "mówić", że chce jeść Nie płacze (zresztą od tylko na początku płakał gdy był głodny, potem po prostu widziałam po nim, bo robił się w taki charakterystyczny sposób nerwowy, ale nie płakał), tylko rusza buzią. Tak trochę jak ryba Otwiera i zamyka usta, raz za razem, bezgłośnie. Bosko to wygląda. Od kilku dni tak robi, wczesniej nie byłam pewna, ale już dziś na 100% wiem, że to na jedzenie ![]() Wasze też tak robią?
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
trzymam kciuki żeby koleżanka szczęśliwie bezproblemowo donosiła ciąże
|
|
|
#1833 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
żartujesz?? dziękuję dziewczyny za wszystkie gratulacje Ja też pocztę uwielbiam .. natomiast ostanio wkurzył mnie empik. Zamówiłam tydzień temu prezent dla TŻa na jutro na urodziny. Przysłali maila że zamówienie przyjęte, do odbioru w salonie empik, wtorek lub środa. A w środę wieczorem napisali maila "Twoje zamówienie zostało anulowane ze względu na braki w magazynie"No i zamawiałam gdzie indziej modląc się żeby kurier dotarł, ale wczoraj kupiłam a dziś kurier przywiózł ![]() Z allegro też miałam ostatnio historię - zupełnie przypadkiem, bo zbieram punktu payback i widziałam że anulowali 90pkt. Allegro mi uparcie odpisywało że nic nie anulowali, payback twierdził że tak. Wreszcie okazało się wiecie co? Że sprzedający otrzymał zwrot prowizji, stąd anulowanie. Tylko ciekawe dlaczego, aukcja doszła do skutku, nic nie zwróciłam... no i mają wyjaśniać ze sprzedawcą - czy się pomylił czy próbował allegro naciągnąć... No to się rozpisałam Idę bo TŻ wzywa, dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
|
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jula nadal buszuje ale już ją łamie chyba sen powoli ![]() edit- 23,10 sen zmorzył moje dziecko nareszcie - tż do pracy na noc pojechał... eeech kto mnie ogrzeje w nocy..? lece sie myc i spadam do wyra - jeszcze klub nadrobie i się żegnam na dzis.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-01-27 o 23:15 |
|
|
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mialam dzis gosci - chrzestny Marysi z mama czyli ciocia TZ. Niedawno dopiero pojechali. Marys jak zwykle w centrum zainteresowania. A ja gotowalam dzis dwa obiadki, TZ kurczaka w sosie smietanowo ziolowym i dla mnie w parowarze piers z kuraka z warzywami Ale jutro na tapecie znowu szpinak - a co. Musze troszke poprobowac wszystkiego co mozna - bo ja noga jesli chodzi o gotowanie![]() Brumku ja tez lubie Cooka ale zeby az myslec o takim kierunku NIEE
|
|
|
|
|
#1836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój jak bardzo chce jesć to wyciąga rączki do butelki albo otwiera buzię i nachyla się do smoczka (wtedy jak jest juz przygotowywane mleko). A tak poza tym nie musi się domagać bo ma stałe pory karmienia ![]() za to boski jest jak już nie chce jesć, też robi taki dziu(ó)bek , poważną minę , spina się tak śmiesznie, wydaje groźny dzwięk i odtrąca butelkę
|
|
|
|
|
#1837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez z empikiem miałam przez świetami podobne przejścia: zamawiałam, pisali że jest, potem że jednak nie ma i czy poczekam. Czekałam i znowu to samo sie powtarzało, aż w końcu zrezygnowałam. A po 2 dniach przysłali maila, że to czekanie to z winy ich systemu było i w ramach przeprosin dali kod rabatowy na tę rzecz którą chciałam w wysokości 70% ![]() A mówią że to kobiety mówią nie, myślą tak Cytat:
Dziewczyny, tę hennę to mam kupować samą, czy ze wszystkimi tymi pierdółkami, typu zmywacz, patyczki, płatki? Dam sobie rade bez tego chyba, nie?
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadam tylko na chwilkę, bo juz późno.
Byliśmy dzisiaj w Lbn u gina z Julką , no i za pomocą jakiejś maści rozkleiła jej te wargi, więc juz jest wszystko ok, ale one mogą się sklejac aż do 8 r.ż. także możemy jeszcze nie raz ja odwiedzic. Julcia troszkę płakała, bo ona tę maśc tak jakby wepchnęła do środka i to podobno szczypało, ale za chwilkę się uspokoiła i już było ok. Iustyna a jak tam Zuzia? Pewnie pisałaś, ale raczej nie nadrobię, więc napisz jak możesz jeszcze raz Dobranoc |
|
|
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam Doidy
|
|
#1840 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do Twojego postu odnośnie zamiłowania do bólu, to dziwię się Brumeczku, że nie jesteś jeszcze cała "wydziarana". Ja sama musiałabym się wybrać na ekstrakcję 8, która rośnie poziomo, ale strasznie się boję, a Twój opis mnie jeszcze bardziej utwierdził, że strach ten jest słuszny )Cytat:
![]() Mnie do środy w Poznaniu nie będzie, ale później jak najbardziej bym się pisała na takie wyjście. Cytat:
![]() Cytat:
Pochwal się co kupiłaś , ja też się nie mogę nadziwić, że Hania rośnie w takim tempie. ![]() PS. U mnie dalej baby radio- leci Nothing else matters (Metallica) w wersji takich przyjemnych dzwoneczków.
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-01-27 o 23:26 |
||||
|
|
|
#1841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
#1842 | |
|
Raczkowanie
|
i jaki kolor?
![]() Cytat:
A w następną może też, zależy co będą grać
|
|
|
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma problemy z ósemkami, ale żadna siła go znie zmusi do usunięcia Morski
|
|
#1845 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajne to, jaki kolor? Może i ja się skuszę. Hania jest ewidentnie antybutelkowa- co dziwne bo smoka lubi, a jak widzi że My coś pijemy to cała się aż trzęsie bo też by chciała. Jak ją "przystawialiśmy" do pustego kubka to, aż byłam w szoku bo widać, że wiedziała "jak to działa". Mam nadzieję, że będzie coś ciekawego i wybierzemy się razem. Sama jakoś nie mam odwagi. Blondynko, Nataszka a Wy dziewczyny byłybyście chętne? |
|||
|
|
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bój się, to nic strasznego teraz to już idę, pa. |
|
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek jak opanujecie picie to sprzedaj złote rady , u nas klapa.
Oliweczka dobrze,że juz po , dzielną dziewczynę masz ![]() Justynko , Wy też ![]() będzie dobrze Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-01-27 o 23:51 |
|
|
|
#1848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Cieszę się, że Wy już po i że to nic strasznego.Dzięki dziewczyny, muszę jeszcze się u pediatry upewnić, ale na moje oko, to są sklejone.
|
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
Takiej ciszy dawno tu nie było...
Nawet nocny-Stronczek się dziś nie pojawił. Dobranoc
|
#1851 |
|
Wtajemniczenie
|
ja weszłam i Was nadrabiam, muszę czuwać nad Nati bo pół godz. temu miała 39,2 i dałam nurofen, ale po 15 min pół czopka bo za wolno temp, spadała, a co do kubka Nati piję z kubka niekapka juz a uczyła się z kapka ale kupiłam jej juz z ustnikiem twardym ,
|
|
|
|
#1852 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku byłam ale nic nie pisałam. Jakoś tak... Mam wrażenie jakbym w krzakach siedziała, ale za karę a nie z własnej woli. Wracam spać, Wiki Juz Zasnela.
|
|
|
|
#1853 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() wpadłam na momencik tylko z kubkiem kawy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
fajnie ![]() JA nie czekałam bo potrzebne na dziś...no i dlatego mnie wkurzyli. A z all to nawet nie pech, przez przypadek sprawdziłam a że dociekliwa jestem to chciałam wyjaśnić, no i chyba sprzedawcę wkopałam jaki? A, już doczytałam ze morski Daj znać jak przyjdzie ![]() Oliweczko, dla dzielnej pacjentki
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-01-28 o 07:34 |
||
|
|
|
#1854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Głuptasku Dzień dobry. Zaraz do pracy. Czy ja pochwaliłam wczoraj Dominika? Chyba tak, bo dziś od 4 armagedon
|
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
krzyknie ostrzegawczo i jak na nia spojrze rusza buzia![]() Dzien dobry Siedze z Wami przy porannej kawce i zgadzam sie, ze cisza. Weszlam nadrabiac a tu nie ma co, 2 posty Marys wstala, przewinelam ja i dalam mleczko i usnela z tatusiem w lozku. Wiec ja robie liste zakupow i szybciutko lece, zanim TZ do roboty pogoni.
|
|
|
|
|
#1856 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no i już, ale je o stałych porach mniej więcej.Dzień dobry ![]() zabieram się za śniadanko
|
|||
|
|
|
#1857 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
My Juz wstalysmy dla Antosia i Jasia za skończone 5 miesięcy. Ide na kawke... |
|
|
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
hej - ja witam się znad.... kanapek
miałam od kawy zacząć ale najpierw jednak zgłodniałam - kawa będzie poźniej - Jula się bawi właśnie - wstałyśmy o 7,30 tz z pracy wrócił i poszedł spać więc do popołudnia nuuuda u nas będzie... musze pobuszować po all może coś ciekawego znajdę
|
|
#1859 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
znow pisze i czytam z telefonu,a to niestety nie iphone troche mi ciezko...ale cos skrobne![]() aania 100lat dla meza ![]() oliweczko dzielne z was dziewczyny8-) iustynka bedzie dobrze nie martw sie![]() ide czytac dalej |
|
|
|
#1860 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
to oznacza, że się napiła![]() Ale kiedy jest bardzo głodna już i widzi, że jej mleko robię to ostentacyjnie się bije rękami w brzuch Cytat:
to jest najważniejsze.. ja kiedyś z braku laku nakładałam hennę zapałką (tą stroną bez siarki) i też dało radę.. da radę też końcówką od łyżeczki, od patyczka do ucha ściągnąć watkę i tym plastikiem nakładać.. możliwości wiele, byle hennę mieć![]() Cytat:
![]() No i dzień dobry.. noc? - tragedia.. o 3:30 wiercenie.. dałam jeść.. w połowie butli kuuuuupa, przebrałam, dałam znowu jeść.. trochę pomiętoliła smoka i wierci się, kręci, gada, piszczy.. po godzinie tych wariacji wzięłam ją do siebie i tak w końcu zasnęła.. łeb mi pęka przez to.. No i marudna znowu.. ten ząb się przebija i nic jej nie pasuje |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

choc juz troche lepiej marudna jest przez to strasznie

Aż biegł za mną, bo szybko szłam, i jak dogonił to powiedział, że takimi spacerkami krzywdę dziecku mogę zrobić
natomiast ostanio wkurzył mnie empik. Zamówiłam tydzień temu prezent dla TŻa na jutro na urodziny. Przysłali maila że zamówienie przyjęte, do odbioru w salonie empik, wtorek lub środa. A w środę wieczorem napisali maila "Twoje zamówienie zostało anulowane ze względu na braki w magazynie"

Nie będzie tam choćby maluteńkiego kompika?
)

. Cieszę się, że Wy już po i że to nic strasznego.

dla dzielnej pacjentki
no i już, ale je o stałych porach mniej więcej.