Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-27, 20:03   #1801
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
u mnie tydzień stało i teraz spadło o 0.5kg
a wiesz, że u mnie podobnie??!! a nawet mi troche doszło i teraz znowu zaczęło spadać . Może to prawidłowe
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 20:14   #1802
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

[QUOTE=Lili 83;31887838
Jak kuraka po meksykańsku robiłaś?

A jak włosy? Pytałam kiedyś ale chyba Ci umknęło
[/QUOTE]

Lili przepraszam, widocznie nie nadrabiałam wizażu tego dnia co pytałaś. A włosy już po steremu puszaki. Zyją własnym życiem, jak moje zęby zresztą też. Ale to wina tżta, bo robił zabieg byle jak.

A kuraka robiłam z Fixem Knorra. Fix - kurczak po meksykańsku.
http://www.knorr.pl/produkt/fixy/sta...ksyka%C5%84sku
Dobre wyszło.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Marina na ile starcza taka tubka henny ?
Ławo się samemu nakłada?
Ja jak brwi nie przyciemnie co muszę ich w lusterku szukać bo nie widać na twarzy
Mi baaardzo długo.
Tak jak Carmela pisała
Ja mam taki pędzelek skośno ścięty z inglota i jest łatwiej nakładać niż szpatułką która jest w zestawie.
łatwo się nakłada, po prostu przejeżdza po brwiach, bo jest to henna w żelu.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Może jednak dasz radę jakiego dentystę załatwić, co? Bo z czasem będzie tylko gorzej...
A zza egzamin trzymam kciuki
dziękuję kochana, ale czuję, że zawalę...No cóż, poprawka mnie czeka i tyle.
A dentysta już umówiony w poniedziałek na 15 ( niestety prywatnie, ale M. ma mi przesłać kasę na konto na niego )

Cytat:
Za czasów liceum marzyło mi się iść na medycę i zostać np. patologiem Ale to pewnie dlatego, że się za dużo książek Cooka naczytałam

Chyba tego samego dziadka spotkałyśmy
patolog

Myslisz, że dziadek przemierzył Warszawę aż po Mielec ?

Cytat:
Marinka ( i inne dziewczyny), a powiedz krok po kroku, jak się robi taką hennę samemu? Bo nigdy nie próbowałam, zawsze tylko u kosmetyczki. Jakoś sie boję że bym sobie pół czoła na czarno zafarbowała A kusi mnie już od jakiegoś czasu, tylko właśnie odwagi brak...
Brumeczku myślę, że napewno byś sobie poradziła. Wybróbowałam juz kilka henn i ta, do której wstawiłam linka jest najlepsza. Jest w żelu, daje delikatny kolor ( nie żadna kruczoczarna czerń, o zgrozo ! )
Ja po prostu - wyciskam trochę i pędzelkiem ( można też szpatułką z zestawu ) siup na brwi. Staram się nie wychodzić za bardzo po za brzeg włosków.
Raczej starannie to robię. No i trzymam kilka ( ok 3 )minutek. Potem zmywam wodą ciepła z mydłem.
I już.

lecę dziewczynki pod prysznic, bo mały padł. Sorki, że nie odniosę się do większości, ale każda minuta jest cenna !
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-01-27 o 20:15
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 20:22   #1803
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
To teraz z zadziwiających rzeczy...
Moja córka- za 3 miesiące skończy 3 lata. Kąpie się wczoraj wieczorem w wannie i nagle bardzo zaciekawiona mnie woła...wchodzę ,patrzę a moje dziecko rozchyla sobie bardzo wargi sromowe i mówi: MAMO ,POPATRZ -TAM JEST DZIURA .... byłam w szoku,że ona tam coś wynalazła... Więc ja jej odpowiedziałam,że to "psipsia" i tamtendy wychodzą dzieciaczki a ona się tylko usmiechnęła i temat się skończył...ale byłam w szoku ... dzieci...

za odpowiedź.. teraz coraz więcej takich pytań pewnie będzie

Cytat:
Wiecie co?
Żałuję, że kupiłam parowar... Dałam ponad 300zł.
Mogłam posłuchać Iustyny jak pisała o tym metalowym garnku... ehhh.

TŻ chyba by mnie przetrącił jakby zobaczył co napisałam o parowarze
Ja mam to samo.. a naciągnęłam Tżta żeby mi w ramach prezentu kupił i użyłam go dosłownie ze 3 razy.. stoi już ponad rok i zbiera kurz.. nie smakuje mi jedzenie z niego..

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
W Starym Browarze, na 12.00, cena biletu 15 zł. W pozostałych multikinach grają "kota w butach"

A i zaszalałam dzisiaj i kupiłam sobie kolczyki, chociaż uszu jeszcze nie przekłułam, to takie pierwszy krok w tę stronę
O to pomyślę.. chociaż z moją Hanią to za dużo bym nie pooglądała bo to ostatnio szatan wcielony..

Łeee to jak masz już kolczyki to już bliżej niż dalej do przekłucia

Cytat:
Za czasów liceum marzyło mi się iść na medycę i zostać np. patologiem Ale to pewnie dlatego, że się za dużo książek Cooka naczytałam

Brawa za ząbek A przypomnij, ile czasu temu wyszły dwa poprzednie?
Przed świętami pojawił nam się pierwszy.. drugi jakoś na początku stycznia.. teraz widzę już 3

Cytat:
Marinka ( i inne dziewczyny), a powiedz krok po kroku, jak się robi taką hennę samemu? Bo nigdy nie próbowałam, zawsze tylko u kosmetyczki. Jakoś sie boję że bym sobie pół czoła na czarno zafarbowała A kusi mnie już od jakiegoś czasu, tylko właśnie odwagi brak...
Te henny Refectoil są żelowe i nie barwią skóry więc nie ma obawy, że coś się nie uda.. tam w opakowaniu jest taki patyczek, ale ja jak sobie robię to używam starej szczoteczki po tuszu.. rozrabia się pastę z wodą utlenioną na taką papkę nie za rzadką, nie za gęstą i nakłada na włoski.. a jak się gdzieś wyjedzie to patyczkiem do ucha raz dwa się wyrówna i jest pięknie.. chwilę czekamy i siup zmywamy

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
No więc - pani doktor stwierdziła że wszystko bardzo dobrze, na ten wiek rozwija się pięknie (zwłaszcza jak jej zgarnął dokumenty ze stołu i jakiś pojemnik z leżanki - leżał, pojemnik kusił więc hop na brzuszek i dopadł zabawkę )
Przybrał niewiele bo tylko 400g za miesiąc ale stwierdziła że jest ok Więc mamy się tam pokazać dopiero za 3 miesiące

Ałłć........TŻ pokazuje Adasiowi jak się w mamę rzuca piłką pluszową

A u nas jak nigdy prawie 40 minut usypiania po kąpieli.. szok! Oglądała swoją rękę, ruszała nią i tak ją to fascynowało, że ani myślała spać.. w końcu padła..

No i znowu ją wysypało!!!! i teraz nie wiem od czego bo już dużo różnych rzeczy je i kurde... na twarzy krostki, na pleckach czerwone plamy suche... załamka...

no i nie wiem czemu moje odpowiedzi są na szaro ale nie umiem tego zmienić
edit: chyba się udało

Edytowane przez Naataaszkaa
Czas edycji: 2012-01-27 o 20:25
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 20:26   #1804
zanetaa88
Zakorzenienie

I co która zrobiła jeszcze przepyszną granolę ?!

Ja zrobiłam dzisiaj z niej ciasteczka,
zrobiłam małe kupki i polałam czekoladą

TELIK mąż zachwycony ! z mlekiem pożera to jakby nigdy nic dobrego nie jadł chodzi za mną jeszcze biscoti :P

PATIK dobrze że poszłaś

BABONIK
!! Ja się nie mogę doczekać, kiedy Emilie mi z czymś podobnym wyskoczy jak samopoczucie?

Tiru tiru.
Nie wiem co miałam pisać.

A!

VANILIOVA jutro kupuje olej rzepakowy i robię jeszcze raz sama obiadek, jeżeli to nie pomoże to chyba przejdę na te słoiczki bo TY polecałaś nie? olej?

COKKIE
Ja to mojej teraz widzę, że najpierw muszę dać na usta jak jej posmakuje buzię sama otwiera. Niestety przy moich obiadkach tego nie robi.

Któraś pisała o SOKU Z WINOGRON, też zauważyłam, że jest dodawany, natomiast dzisiaj najpierw dostała marchew z ziemniakiem w którym tego soku nie było i otwierała buzię sama, potem widziałam że jeszcze che to dostała zupę marchewkową z ryżem, bo nic innego nie miałam( już sok był)...i zjadła też cały słoik. PO 2 h dostała kasze manne z owocami i zjadła pół słoika owoców i 1 łyżkę kaszy manny... Nie rozumiem czasem mojego dziecka. Jutro to samo zestawienie z godzinami jedzenia co dzisiaj ale z moim obiadkiem zobaczymy co będzie..

BELLA
powiedz mi zadowolona jesteś z tych krzesełek do jedzenia, są do regulacji ? Kurde zabrakło mi słowa, chodzi mi o to czy są masywne kiedy siedzą w nim dzieciaki czy takiej bardziej wiesz sztumowate? bo nie widać na zdjęciu czy to plastik czy co to tam jest...Jak jest ok to to samo biorę, po co mam wydawać ponad 100-200zł jak mogę mieć za 60zł i dobre ? jak jest dobre?

Dobra spadam.
Mąż wrócił.

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Lili a czemu nie jesteś zadowolona z parowaru ? Ja za mój dałam 90zł który potem zszedł na 60zł! z Biedrony ! i wiesz jaki wypas w ogóle mam bardzo dużo sprzętu z Biedronki i jestem strasznie zadowolona nic nigdy mi się jeszcze nie zepsuło...odpukać !

Dobra idę.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 20:33   #1805
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hello!

Ale się wstrzeliłam w zębowy temat.
Dziś jak myłam zęby to wyplułam coś dużego białego. I ząb mi się rozkruszył na pół ( takie mam zęby właśnie - żyją własnym życiem ).
No i nie mam pół siódemki, która na dodatek cholernie boli.
A do dentysty nie mam się jak wybrać, bo:
a) nie mam z kim dziecka żywcem zostawić. Mieli mi tak niby wszyscy pomagać, jak Marek wyjedzie a tu ☠☠☠☠a nikt żywcem się mną nie interesuje ( nawet moja mama ). O, nie, sorry dzisiaj wpadnie na pół godziny, bo ma zawieść ojca na dochodzące.
b) kasy zero.
c) na NFZ nie udało mi się zapisać. Za☠☠☠iście.
Współczuję Ci z tym zębem, sama mam to samo...
Właśnie wróciłam od dentysty i znów mi się kolejny pokruszył
Trzeba chyba bank obrabować...

Cytat:
Moja córka- za 3 miesiące skończy 3 lata. Kąpie się wczoraj wieczorem w wannie i nagle bardzo zaciekawiona mnie woła...wchodzę ,patrzę a moje dziecko rozchyla sobie bardzo wargi sromowe i mówi: MAMO ,POPATRZ -TAM JEST DZIURA .... byłam w szoku,że ona tam coś wynalazła... Więc ja jej odpowiedziałam,że to "psipsia" i tamtendy wychodzą dzieciaczki a ona się tylko usmiechnęła i temat się skończył...ale byłam w szoku ... dzieci...[COLOR="Silver"]
Haha najlepsza

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
myśle tak samo. Ja patrze swoja miarą, bo jakoś strachliwa się zrobiłam już jakiś czas temu.. Jak nie musze to po zmroku żadna siła mnie z domu nie wyciągnie a i w dzien jak ide sama czy z dzieckiem i widze, że ktoś sie dziwnie w moim odczuciu zachowuje, to robie wszystko,żeby być blisko ludzi, samochodów, wchodze do sklepu, przyspiszam kroku. Może to i dziwnie wygląda z boku, ale tak mi sie poprzestawiało bo kiedyś to mogłam za gówniarza po nocy po mieście z koleżanką łazic i byłam 'nieśmiertelna'
Mam to samo Teraz się zapobiegliwa zrobiłam, a kiedyś nie bałam się niczego...

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
I kto mi wytłumaczy, taki fakt że moje dziecko POŻERA nie je, tylko pożera słoiczki 125ml to za mało, a mojego obiadku nie chce
A mój się żadnego słoiczka czepić nie chce właśnie Już tyle pieniędzy do kosza poszło z tych słoiczków, zupek i dań tyle smaków...
A domowe właśnie prędzej zje
Stary 2012-01-27, 20:38   #1806
Marina1
Zakorzenienie

właśnie, zapomniałam - rozrabia się tą hennę z wodą utlenioną.

zapałeczko - pamiętasz? - obie zostaniemy na forum za kilkanaście lat jako bezzębne mamuśki
A tak serio - współczuję... U kogo byłaś ? Ja się zapisałam w poniedziałek do Dziubowej ( zbieżność nazwiskowa, może zrobi jaką zniżkę :P)
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-01-27 o 20:42
Stary 2012-01-27, 20:44   #1807
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
I co która zrobiła jeszcze przepyszną granolę ?!

Ja zrobiłam dzisiaj z niej ciasteczka,
zrobiłam małe kupki i polałam czekoladą

TELIK mąż zachwycony ! z mlekiem pożera to jakby nigdy nic dobrego nie jadł chodzi za mną jeszcze biscoti :P

PATIK dobrze że poszłaś

BABONIK
!! Ja się nie mogę doczekać, kiedy Emilie mi z czymś podobnym wyskoczy jak samopoczucie?

Tiru tiru.
Nie wiem co miałam pisać.

A!

VANILIOVA jutro kupuje olej rzepakowy i robię jeszcze raz sama obiadek, jeżeli to nie pomoże to chyba przejdę na te słoiczki bo TY polecałaś nie? olej?

COKKIE
Ja to mojej teraz widzę, że najpierw muszę dać na usta jak jej posmakuje buzię sama otwiera. Niestety przy moich obiadkach tego nie robi.

Któraś pisała o SOKU Z WINOGRON, też zauważyłam, że jest dodawany, natomiast dzisiaj najpierw dostała marchew z ziemniakiem w którym tego soku nie było i otwierała buzię sama, potem widziałam że jeszcze che to dostała zupę marchewkową z ryżem, bo nic innego nie miałam( już sok był)...i zjadła też cały słoik. PO 2 h dostała kasze manne z owocami i zjadła pół słoika owoców i 1 łyżkę kaszy manny... Nie rozumiem czasem mojego dziecka. Jutro to samo zestawienie z godzinami jedzenia co dzisiaj ale z moim obiadkiem zobaczymy co będzie..

BELLA
powiedz mi zadowolona jesteś z tych krzesełek do jedzenia, są do regulacji ? Kurde zabrakło mi słowa, chodzi mi o to czy są masywne kiedy siedzą w nim dzieciaki czy takiej bardziej wiesz sztumowate? bo nie widać na zdjęciu czy to plastik czy co to tam jest...Jak jest ok to to samo biorę, po co mam wydawać ponad 100-200zł jak mogę mieć za 60zł i dobre ? jak jest dobre?

Dobra spadam.
Mąż wrócił.

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Lili a czemu nie jesteś zadowolona z parowaru ? Ja za mój dałam 90zł który potem zszedł na 60zł! z Biedrony ! i wiesz jaki wypas w ogóle mam bardzo dużo sprzętu z Biedronki i jestem strasznie zadowolona nic nigdy mi się jeszcze nie zepsuło...odpukać !

Dobra idę.
Zaneta krzesełka są dość stabilne bo nawet niby plastik a są masywne.
Sa szelki do zabezpieczenia a i można regulować siedzonko, ale tylko na dwa razy bo na prosto (dziecko ma plecki podoarte) i tak trochę na leżąco.
Ale ma jednego minusa u mnie ale dopiero jak się rozłoży na stoliczek i krzesełko to się trochę chwieje.
My te krzesełka dostaliśmy od Leny chrzestnego
Stary 2012-01-27, 20:49   #1808
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
w ogóle mam bardzo dużo sprzętu z Biedronki i jestem strasznie zadowolona nic nigdy mi się jeszcze nie zepsuło...odpukać !

Dobra idę.
Ja kiedyś kupiłam sztućce w biedronce.. i zostały mi tylko łyżki i 2 widelce bo reszta się w pół połamała.. za każdym razem jak ktoś kroił coś nożem i widelcem było trach a takie piękne były.. amerykańskie...
Stary 2012-01-27, 20:51   #1809
Natka_
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Przyszłam się tylko przewitać i zarazem pożegnać. Uczę się cały dzień, bo mam jutro i pojutrze kolokwia (w sumie chyba z 5...). Także żegnam sięz Wami na trochę, może wpadnę w poniedziałek. Może coś tam mi się uda nadrobić.

Nie jestem na bieżąco, nie wiem co u Was od wczoraj...

Miłego weekendu Wam życzę Pa!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 20:57   #1810
sygine
Zadomowienie

Dziewczyny pilnie potrzebuję pomocy!!! Zna któraś nazwę plastrów na katar dla niemowląt??? Czytam że aromactiv jest powyżej 3 r.ż. a Natan dostał taki katar że nosek nie może oddychać!
Stary 2012-01-27, 20:58   #1811
Vaniliova11
Zadomowienie

Helo

Zakończyłam pierwszy tydzień pracy i mam wekend
Nie było tak źle jak myślałam . Oczywiście stasznie tęskniłam za Krystkiem a on za mną nie bardzo
Zmęczona jestem bo Krystek ostatnio budzi sie w nocy i popłakuje zwykle smok załatwia sprawe ale na krótko . Dzis nie śpie od 5

Nie cytowałam i nie pamiętam co mam pisać ale jak cytuje to i tak nie zaznacza mi wszystkiego więc na jedno wychodzi

Zaneta o tym oleju pisała Aania ja dodalam oliwe z oliwek
I dałam sobie spokój z gotowaniem dla synka bo nie ma sensu , może kiedyś znowu zacznę

Ide do klubu
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 20:59   #1812
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Dziewczyny pilnie potrzebuję pomocy!!! Zna któraś nazwę plastrów na katar dla niemowląt??? Czytam że aromactiv jest powyżej 3 r.ż. a Natan dostał taki katar że nosek nie może oddychać!
Ja nie wiem kochana, może maść majerankowa.
Albo kropelka olbas oil czy jakoś tak na piżamkę, czy pieluszkę.
Stary 2012-01-27, 21:12   #1813
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Natko
trzymam kciuki
doszła paczka?
priorytetowa była wieć powinna(jak nie to dobije mendy z poczty)
Cytat:
Telik przesyłka z przysmakiem doszła

KUR.. jakie to dobre!!! Pyszne, BOSKIE wręcz

A ten przysmak Telikowy to dietetyczny?
Shira nie rób dużo bo wszystko zjesz naraz

smacznego
przysmak zdrowy ale i kaloryczny

Cytat:
Ja się uparłam,że do picia będę dawać tylko wodę...nie chce się jej Nikoś za chiny chwycić...ale mu biedakowi nie popuszczę.Co dzień po troszkę,mam nadzieje,że sie przyzwyczai .Na MM trzeba obowiązkowo dopajać??

Moja córka- za 3 miesiące skończy 3 lata. Kąpie się wczoraj wieczorem w wannie i nagle bardzo zaciekawiona mnie woła...wchodzę ,patrzę a moje dziecko rozchyla sobie bardzo wargi sromowe i mówi: MAMO ,POPATRZ -TAM JEST DZIURA .... byłam w szoku,że ona tam coś wynalazła... Więc ja jej odpowiedziałam,że to "psipsia" i tamtendy wychodzą dzieciaczki a ona się tylko usmiechnęła i temat się skończył...ale byłam w szoku ... dzieci...[COLOR="Silver"]
Ja Jaśkowi też czasami wode daję
ale dziwnie na mnie patrzy i wypluwa

ale się uśmiała z tej Twojej córeczki: hahaha:

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Ps. kurczak powiadasz? Ale będzie smrodek po mięsku , ja ostatnio myślałam, że bez maski przeciwgazowej się nie obejdzie, tak jechało
Czyli nadejszla wiekopomna chwila gdy kupy zaczynają śmierdzieć?!
Cytat:

Wiecie co?
Mogłam posłuchać Iustyny jak pisała o tym metalowym garnku... ehhh.

Lili ja używam parowar głownie w lecie gdy są świeże warzywa
poczekaj az spróbujesz fasolki szparagowej z parowara
kolosalna różnica

Cytat:
Dzień dobry pięknym paniom

1)Moje dziecko wróciło do żywych - zęby dopuściły. Pięknie je, gada, ani razu (i to dosłownie ani razu) dziś jeszcze nie płakał. Ba, nawet nie kwękał
A same zębiska coraz większe

2)No i byliśmy za cudownym ,długim zimowym spacerze. Nie chciało mi sie, bo -8 na zewnątrz, ale jak wyszłam, to było tak przyjemnie że mi się wracać nie chciało. Milion razy lepiej niż jak jest +1 a szaro i ponuro.

3) Ja jednak kupię. Zdanie są podzielone pól na pół, ale mnie kusi. Bo i tak nie zamierzam używać niekapka, tylko od razu normalny kubek. Więc czemu nie taki?
.
1)
2) mnie ta aura zimowa nie zauroczyła-spacerek był ekspresowy
3) aczemu nie chcesz niekapka

ide dalej nadrabiać...

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Shira i Dziubek wielkie brawa za utracone kg(też tak chce)
no żanetko biscotti też dobre i lekkie przynajmniej
Vaniliowa gratuluje pierwszego tygodnia w pracy
agadus uwielbiam Twoją córkę
cały czas mi się przypomina smok analny

u nas dziś zabiegany dzien
byłam u koleżanki(mieszka klatkę obok chodziłyśmy razem do liceum)
ona jest w 13 t ciążu
i całą ciąże ma leżeć w łóżku
(2 poprzednie ciąże straciła)
jeszcze jakiś torbiel ma na jajniku
dziękuję Bogu że całą ciążę się dobrze czułam, śmigałam do pracy, zakupy nawet na imprezy

ale mam nadzieje że donosi tą ciąże.

pozatym zaliczyłam swoje biuro, zakupy no i na koncu spacerek
i ugotowałam buritto
ale chyba nie mam się czym chwalić(w sensie obżarstwazwiązanego z ww)
Stary 2012-01-27, 21:14   #1814
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wiem kochana, może maść majerankowa.
Albo kropelka olbas oil czy jakoś tak na piżamkę, czy pieluszkę.
no też wyczytałam,że ten olejek, maśc majerankowa i sól morska. U takich maluszków nie ma co więcej chyba podać bez konsultacji z lekarzem
Stary 2012-01-27, 21:21   #1815
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:

zapałeczko - pamiętasz? - obie zostaniemy na forum za kilkanaście lat jako bezzębne mamuśki
A tak serio - współczuję... U kogo byłaś ? Ja się zapisałam w poniedziałek do Dziubowej ( zbieżność nazwiskowa, może zrobi jaką zniżkę :P)
Pamiętam bardzo dobrze
Ja chodzę do dr Lupy na osiedlu, bo wg mnie jest najlepsza Przyjmuje razem z drugą, która jest równie dobra Przemiłę, dobrze robią zęby, lecz niestety prywatnie.
Na fundusz byłam u innej 5 miesięcy temu i tak mi zrobiła, że obydwa mam do kanałowego teraz Więc nigdy więcej już nie pójdę, bo dokładać do interesu mnie tym bardziej nie stać...

A co do Dziubowej, to mieszka bardzo blisko mnie Mój mąż do niej chodzi i sobie chwali w sumie
Stary 2012-01-27, 21:43   #1816
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
No i byliśmy za cudownym ,długim zimowym spacerze. Nie chciało mi sie, bo -8 na zewnątrz, ale jak wyszłam, to było tak przyjemnie że mi się wracać nie chciało. Milion razy lepiej niż jak jest +1 a szaro i ponuro.
Tez mialam takie same odczucia po dzisiejszym spacerze.

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
po egz ok

Cytat:
Mały, dzielny twardziel

Cytat:
No więc - pani doktor stwierdziła że wszystko bardzo dobrze, na ten wiek rozwija się pięknie (zwłaszcza jak jej zgarnął dokumenty ze stołu i jakiś pojemnik z leżanki - leżał, pojemnik kusił więc hop na brzuszek i dopadł zabawkę )
Przybrał niewiele bo tylko 400g za miesiąc ale stwierdziła że jest ok Więc mamy się tam pokazać dopiero za 3 miesiące

Ałłć........TŻ pokazuje Adasiowi jak się w mamę rzuca piłką pluszową
Swietnie, ze wizyta udana
Niedobry Tz

Cytat:
Aha, no i stwierdziła że ząb będzie lada moment
No to czekamy...

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
U gina: zrobiła mi usg przezpochwowe, badanie palpacyjne. Jest stan zapalny ( ale to żadna nowość, ciągle łapie jakieś g**), plamienie nie wiadomego pochodzenia w zasadzie, może to taki przedłużający się okres. Na usg wszystko ok.
Oczywiście leki za 60zł, w lutym cytologia. Jak wyjdzie nadal 2/3 to trzeba się pozbyć nadżerki za pomoca zabiegu.
Wydaje mi się, że i tak trzeba będzie to zrobić, nie wiem dlaczego to przeciąga... ciągle biorę globulki, ciągle stany zapalne..
Zeby infekcja szybko sobie poszla precz.

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
walczę ale u mnie o 0,5kg mniej spadło niż u Ciebie
Dobrze Ci idzie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Przyszłam się tylko przewitać i zarazem pożegnać. Uczę się cały dzień, bo mam jutro i pojutrze kolokwia (w sumie chyba z 5...). Także żegnam sięz Wami na trochę, może wpadnę w poniedziałek. Może coś tam mi się uda nadrobić.

Nie jestem na bieżąco, nie wiem co u Was od wczoraj...

Miłego weekendu Wam życzę Pa!
Nawzajem!
I trzymam kciuki za kolokwia.

Cytat:
Kurcze nie pomoge, nawet nie wiedzialam, ze cos takiego jest.

aaa caly dzien zapominam sie pochwalic, ze Antek na dzien przed skonczeniem 5 miesiecy zaczal sie obracac z plecow na brzuch! Sam. Wczesniej mu sie to kilka razy udalo, ale jak mu troche pomagalam. A dzis zrobil to sam!

To dobranoc!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 21:46   #1817
youyou
Zakorzenienie

dobry wieczór

Lila miała dziś znowu dzień marudy, na szczęście zasnęła ładnie, może dziś pośpi lepiej..

Co do gotowania to u mnie jak do tej pory najsmaczniejsza była zupka marchew+burak+ziemniak+ku rczak w ziołach (pietruszka, zielenina mix, majeranek, bazylia).

Ale też szału nie ma... słoiczki lepiej jadała, ale nie poddam się i będę jej zawzięcie gotować bo wcale to takie trudne nie jest.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

Pytanko macie sprawdzony przepis na ciasto marchewkowe?? Bardzo bym prosila o przepis.
o fajnie że pytałaś bo też szukałam ostatnio fajnego przepisu na to ciasto

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Jaaaaa cały dzień pisałam tego posta. Też ugotowałam dzisiaj zupkę małej i jak słoiczki przeschną, to zobaczę ile ich wyszło. Kurde a myślałam, że będę leciała na kupnych... Przy Kubie nie gotowałam, bo on nie chciał jeść ( ani moich ani kupnych). Teraz za to cały dzień mieli paszczą .
Zauważyłam, że jak dam więcej pietruszki (korzeń), to zupka ma lepszy, wyrazisty smak. Dzisiaj małej prawie smakowało . Aaa i nie miksuję na gładko, je z grudkami .
a mojej korzeń nie podszedł, bo ma chyba zbyt intensywny, taki gorzkawy posmak

brumek jakby co to może kiedyś się wybierzemy do kina do promenady? bo ja też mam do tego kina najbliżej

oj i kusicie tą henną...., ale ja mam chyba dwie lewe ręce żeby samej cokolwiek takiego zrobić

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2012-01-27 o 21:47
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 21:55   #1818
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Tak z ciekawostek,pamiętacie naszą Inutil? bo ja pamiętam i oto jej synuś
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1653

ale fajnie,tak mnie to cieszy ,że jej się też powiodło...ciekawe co u reszty naszych dziewczyn...
Pamiętamy , ostatnio któraś z dziewczyn wklejała informację, że urodziła synka. Bardzo miło czyta się takie wieści.

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
my dzisiaj na 13.45 i 14 do lekarza jesteśmy zapisane, Oliwka brzydko kaszle i ma katarzysko, Nati zakatarzona a ja lekki katar i ból gardła, a tak to może być
Wracajcie szybko do zdrowia.

Cytat:
A w środę postanowiłam się wybrać do kina na seans z maluszkiem na "Musimy porozmawiać o Kevinie". Jeżeli któraś z poznańskich mam ma również ochotę to możemy się wybrać razem.
Ja chcę, ja chcę! Dużo było osób na seansie? Dało się coś obejrzeć ?

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
chwalę się -5kgi włosy pofarbione
Wow, pięknie waga spada, a co do włosów to proszę się nam ładnie pokazać w nowym kolorze.

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
1. Ja jutro mam w planach podac Antkowi moje mleko z kasza manna. Mam troche mleka sciagnietego, zobacze jak mu pojdzie. Generalnie u mnie po karmieniu tez niewiele leci, 20 ml to max. Ja te zapasy mam jeszcze z czasow jak Antek byl na butli. Ta kasze mozesz zrobic na wodzie, ale wg mnie jest wtedy bezplciowa. A jakbys zrobila ja raz na mm, czy nawet na tej wodzie i podala jako posilek, to wtedy to jedno karmienie piersia Ci wypada i wtedy sciagnij to mleko, ktorego nie zjadl? I bedziesz miala na kolejny posilek.
Moje odciąganie mleka poszło na marne. Nie chciała w ogóle zjeść tej kaszki- było strasznie słodkie. Wcześniej kaszkę miała bez cukru i taką awanturę mi urządziła, że szybko dorabiałam kleik ryżowy z łyżką tej kaszki jabłkowej na mm z hippa, ale i ta nie zadziałało, musiały być proporcje 1:1. Moja mała wybrednisia-nieźle się wkopałam z tymi kaszkami (wszystko przez ten gluten, do 6 miesięcy miały być tylko UU). Ona teraz codziennie na nią wręcz czeka i cycek jest wtedy be, a jak tu jej wytłumaczyć, że tej której lubi dostać nie może. Muszę jutro sinlac (dzięki Scio) kupić, mam nadzieję że jej zasmakuje... Jak nie to zacznę jej wprowadzać warzywa w to miejsce.

Cytat:
A i zaszalałam dzisiaj i kupiłam sobie kolczyki, chociaż uszu jeszcze nie przekłułam, to takie pierwszy krok w tę stronę
No to teraz już nie ma wyjścia- do kosmetyczki marsz.
Nic się nie bój, to nie boli i trwa sekundę dosłownie. Ja miałam przekłuwane 3-krotnie. Za każdym razem mi strasznie ropiały i po dwóch pierwszych przekłuciach dziurki mi zarosły. Za trzecim się nie dałam, przeczekałam i się udało.

Cytat:
No to za udaną wizytę i czekamy na debiut Adasiowego ząbka.

Cytat:
Już myślałam, że nasza Dziubkowa ma stomatologiczne zdolności.

Cytat:
Powodzenia na egzaminach! Będę trzymać kciuki.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Czyli nadejszla wiekopomna chwila gdy kupy zaczynają śmierdzieć?!

Uff, nadrobiłam i poprasowałam stertę Haniowych ciuchów. Słuchając przy tym baby radio, żeby moją krzątaniną nie obudzić małej. I tak w tle leci kołysanka, której tekst był następujący " Pada deszcz, wicher dmie, w kole w beczce nie jest źle" i tak myślę o co chodzi z tym kołem i beczką- że to bez sensu. Wsłuchuje się dalej a tam "pada deszcz, wicher dmie, w kolebeczce nie jest źle"- chyba laryngologa trzeba odwiedzić. Muszę jeszcze Nas spakować, bo jutro wyjeżdżamy do rodziców. Tata odchodzi na emeryturę i ma urodziny, więc będziemy imprezować.
Tak więc żegnam się z Wami na kilka dni, bo w domu pewnie nie uda mi się być na bieżąco...
Stary 2012-01-27, 21:56   #1819
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, no i stwierdziła że ząb będzie lada moment

Cytat:

Brawo
A co do tej wagi, to ostatnio poczytałam co nieco i faktycznie jest tak, że w drugim półroczu życia norma jest od 300 g miesięcznie! Tylko ten pierwszy trymestr życia to ok. 1kg. Czyli 400g jest jak najbardziej ok

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
w
U gina: zrobiła mi usg przezpochwowe, badanie palpacyjne. Jest stan zapalny ( ale to żadna nowość, ciągle łapie jakieś g**), plamienie nie wiadomego pochodzenia w zasadzie, może to taki przedłużający się okres. Na usg wszystko ok.
Oczywiście leki za 60zł, w lutym cytologia. Jak wyjdzie nadal 2/3 to trzeba się pozbyć nadżerki za pomoca zabiegu.
Wydaje mi się, że i tak trzeba będzie to zrobić, nie wiem dlaczego to przeciąga... ciągle biorę globulki, ciągle stany zapalne..
Mam nadzieję, ze te leki pomogą i przestaniesz się bujać z tymi nadżerkami

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Brumku mnie tez cały czas kusi ten kubek
To ulegniej pokusie

Cytat:
Myslisz, że dziadek przemierzył Warszawę aż po Mielec ?
Chyba tak, bo spotkałam dziś ten sam rodzaj dziadka Aż biegł za mną, bo szybko szłam, i jak dogonił to powiedział, że takimi spacerkami krzywdę dziecku mogę zrobić

Cytat:
Brumeczku myślę, że napewno byś sobie poradziła. Wybróbowałam juz kilka henn i ta, do której wstawiłam linka jest najlepsza. Jest w żelu, daje delikatny kolor ( nie żadna kruczoczarna czerń, o zgrozo ! )
Ja po prostu - wyciskam trochę i pędzelkiem ( można też szpatułką z zestawu ) siup na brwi. Staram się nie wychodzić za bardzo po za brzeg włosków.
Raczej starannie to robię. No i trzymam kilka ( ok 3 )minutek. Potem zmywam wodą ciepła z mydłem.
I już.
Dziękuje bardzo To kupuję
Jak się zrobię na Fridę Kahlo to będzie na Ciebie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Te henny Refectoil są żelowe i nie barwią skóry więc nie ma obawy, że coś się nie uda.. tam w opakowaniu jest taki patyczek, ale ja jak sobie robię to używam starej szczoteczki po tuszu.. rozrabia się pastę z wodą utlenioną na taką papkę nie za rzadką, nie za gęstą i nakłada na włoski.. a jak się gdzieś wyjedzie to patyczkiem do ucha raz dwa się wyrówna i jest pięknie.. chwilę czekamy i siup zmywamy
Dzięki, dzięki, dzięki

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
No i znowu ją wysypało!!!! i teraz nie wiem od czego bo już dużo różnych rzeczy je i kurde... na twarzy krostki, na pleckach czerwone plamy suche... załamka..
Kurczę, od czego to

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Współczuję Ci z tym zębem, sama mam to samo...
Właśnie wróciłam od dentysty i znów mi się kolejny pokruszył
Trzeba chyba bank obrabować...
Co to za pechowy dzień dla zębów

Cytat:
O, dzięki za radę!

Cytat:
Żartujesz Dziubasku, krewna?

Cytat:
Z całych sił ściskam Ale Ty i bez nich sobie świetnie dasz radę

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Zakończyłam pierwszy tydzień pracy i mam wekend
Nie było tak źle jak myślałam . Oczywiście stasznie tęskniłam za Krystkiem a on za mną nie bardzo
No to pierwsze koty za płoty On tez na pewno zauważa Twój brak, mogę sie założyć! Ale przecież nie ma jak powiedzieć

Cytat:
doszła paczka?
priorytetowa była wieć powinna(jak nie to dobije mendy z poczty)

1)
2) mnie ta aura zimowa nie zauroczyła-spacerek był ekspresowy
3) aczemu nie chcesz niekapka
Poczta Polska to jedna z niewielu rzeczy na tym świecie, które wzbudzają we mnie agresję i wściekłość Dziś przyszła faktura nadana priorytetem 9 stycznia!!!!

Niekapka nie chcę, bo to trochę butlę przypomina w piciu. A skoro butli w ogóle uniknęliśmy w życiu Tymcia, to chcę go od razu uczyć normalnie jeść i pić. Łyżeczką i z normalnego kubasa. To lepsze i dla ząbków, i dla rozwoju aparatu mowy. Tak logopedzi twierdzą. Więc skoro mogę, to czemu nie
Stary 2012-01-27, 22:00   #1820
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

brumek dlaczego nie chcesz niekapka?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 22:02   #1821
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
u nas dziś zabiegany dzien
byłam u koleżanki(mieszka klatkę obok chodziłyśmy razem do liceum)
ona jest w 13 t ciążu
i całą ciąże ma leżeć w łóżku
(2 poprzednie ciąże straciła)
jeszcze jakiś torbiel ma na jajniku
dziękuję Bogu że całą ciążę się dobrze czułam, śmigałam do pracy, zakupy nawet na imprezy
Rany, trzeba mieć wielką odwagę, żeby po kilku poronieniach decydować sie na ciążę. Tzn. też bym pewnie tak zrobiła, bo chęć urodzenia własnego dziecka jest strasznie silna, ale ten strach. Takie ciemne widmo nad głową Chyba ani na minutę człwiek nie jest się w stanie wyluzować...

Cytat:
aaa caly dzien zapominam sie pochwalic, ze Antek na dzien przed skonczeniem 5 miesiecy zaczal sie obracac z plecow na brzuch! Sam. Wczesniej mu sie to kilka razy udalo, ale jak mu troche pomagalam. A dzis zrobil to sam!
To dopiero jest nowina Od tego trzeba było zacząć
Brawo Antoś Dziś miał udany dzień chłopak

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
brumek jakby co to może kiedyś się wybierzemy do kina do promenady? bo ja też mam do tego kina najbliżej
Taaaaaaaaak! Ja sie piszę
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Uff, nadrobiłam i poprasowałam stertę Haniowych ciuchów. Słuchając przy tym baby radio, żeby moją krzątaniną nie obudzić małej. I tak w tle leci kołysanka, której tekst był następujący " Pada deszcz, wicher dmie, w kole w beczce nie jest źle" i tak myślę o co chodzi z tym kołem i beczką- że to bez sensu. Wsłuchuje się dalej a tam "pada deszcz, wicher dmie, w kolebeczce nie jest źle"- chyba laryngologa trzeba odwiedzić.

Bawcie sie dobrze u rodziców, ale może jednak zajrzysz czasem, co? Nie będzie tam choćby maluteńkiego kompika?
Stary 2012-01-27, 22:04   #1822
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
idę powoli kąpać małą i kłaść ją spać. Przetrzymałam ją popołudniu więc mam nadzieję, że zaśnie po tej 20tej, bo wczoraj byłam załamana - zasnęła dopiero o 22 a ja zaraz po niej padłam
moja przez ostatnie dwa tygodnie chodzi spać ok. 22-22.30 własnie leży w łóżeczku i radośnie grzechocze grzechotkami i ma w nosie spanie
i chyba kupę produkuje jeszcze na dobranoc bo coś zaczęła stękac

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 22:05   #1823
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
brumek dlaczego nie chcesz niekapka?
Napisałam piętro wyżej
Tu coś o tym tez mówią, choć ja akurat z innych "źródeł" korzystałam
http://dziendobry.tvn.pl/video/kubki...est,10456.html
Stary 2012-01-27, 22:10   #1824
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Ja chcę, ja chcę! Dużo było osób na seansie? Dało się coś obejrzeć ?

No to teraz już nie ma wyjścia- do kosmetyczki marsz.
Nic się nie bój, to nie boli i trwa sekundę dosłownie. Ja miałam przekłuwane 3-krotnie. Za każdym razem mi strasznie ropiały i po dwóch pierwszych przekłuciach dziurki mi zarosły. Za trzecim się nie dałam, przeczekałam i się udało.
Ja (a raczej my - ja i Helena) dopiero wybieram się do kina w najbliższą środę, pierwszy raz więc nie wiem jak to wygląda. A jak chcesz to chodźcie z nami

Już prawie dojrzałam, już naprawdę niewiele brakuje....
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 22:12   #1825
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
My tez w pokoju się wiaderkujemy, całe szczeście z chlapaniem troche sie uspokoiła, teraz to stanie.

U mnie -7
zapomnialam ci odpisac ostatnio, ze my juz wiaderka nie uzywamy, bo Szymka nie dalo sie posadzic. Caly czas stal

Cytat:
I kto mi wytłumaczy, taki fakt że moje dziecko POŻERA nie je, tylko pożera słoiczki 125ml to za mało, a mojego obiadku nie chce

masz sloiczkowa dziewczyne

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
dziękuję dziewczyny za kciuki,
byliśmy u lekarza i na szczęście obyło się bez antybiotyków, Nati przeziębiona, ( antybiotyk wypisała gdyby się pogorszyło), Oliwka gardełko, ale bez antybiotyków, a ja , ja najgorzej, gardło zawalone, i antybiotyk gdy będę się gorzej czuła, to tyle

obczajacie ta reklamę (chyba plus) smok analog??
no właśnie mnie dzisiaj Oliwka pyta co to jest smok analny
Zdrowka i oliwka the best

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Przeleciałam po łepkach

Egocentrycznie:
Agata od dwóchdni pokasłuje, wiec byłam z nią u pediatry. Osłuchowo czyta, gardło czyste. Alemoże ją coś brać skoro ja jestem na antybiotyku, albo nadmiar śliny przez ząbkowanie, albo reakcja na kaszke mleczną
Wam tez zdrowia

Cytat:
Plastrow dla takich maluchow to chyba nie ma ale jest nasivin. Nam ratuje zycie w poczatkowej fazie kataru.

Booooshe jaka ja jestem zmeczona. Dzisiaj spalam pare godzin i to na siedzaco, bo przez tego zeba mlody inaczej nie chcial spac.
Bylam z nim dzis tez u lekarki, z tym jego beznadziejnym katarem. Osluchowo czysto,s tosowac nasivin i wode morska.
Obkupilam nas tez w H&M sobie kupilam kiecke, bluzke i sweterek a mlodemu na chrzciny rzeczy :P

Wiecej grzechow nie pamietam....
Nerolka mamad1 dziekujemy za gratulacje.
Stary 2012-01-27, 22:18   #1826
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:

To dobranoc!

Cytat:
Uff, nadrobiłam i poprasowałam stertę Haniowych ciuchów. Słuchając przy tym baby radio, żeby moją krzątaniną nie obudzić małej. I tak w tle leci kołysanka, której tekst był następujący " Pada deszcz, wicher dmie, w kole w beczce nie jest źle" i tak myślę o co chodzi z tym kołem i beczką- że to bez sensu. Wsłuchuje się dalej a tam "pada deszcz, wicher dmie, w kolebeczce nie jest źle"- chyba laryngologa trzeba odwiedzić. Muszę jeszcze Nas spakować, bo jutro wyjeżdżamy do rodziców. Tata odchodzi na emeryturę i ma urodziny, więc będziemy imprezować.
Tak więc żegnam się z Wami na kilka dni, bo w domu pewnie nie uda mi się być na bieżąco...
aż zawyłam ze śmiechu

Cytat:

Kurczę, od czego to
No właśnie nie wiem i teraz się zastanawiam co jej jutro podać na obiadek.. bo nie wiem od czego to może być.. znowu wracać do marchewki i stopniowo wprowadzać? kurcze nooo a tak się cieszyłam, że nic jej nie wychodzi ostatnio...

Idę spać.. smutki mnie jakieś ogarnęły na noc.. Dobranoc
Stary 2012-01-27, 22:20   #1827
editka2022
Rozeznanie

Cytat:

Niekapka nie chcę, bo to trochę butlę przypomina w piciu. A skoro butli w ogóle uniknęliśmy w życiu Tymcia, to chcę go od razu uczyć normalnie jeść i pić. Łyżeczką i z normalnego kubasa. To lepsze i dla ząbków, i dla rozwoju aparatu mowy. Tak logopedzi twierdzą. Więc skoro mogę, to czemu nie
moja butla wypije tylko mleko herbatke ,wode,kasze musze podawac jej lyzeczka,wiec u nas niekapek zapewne tez sie niesprawdzi i cieszy mnie to
Nela dalej przeziebionachoc juz troche lepiej marudna jest przez to strasznie
kupialm jej dzis pare rzeczy na allegro tzn ciuszkow ,ona tak szybko rosnie nawet niewiem kiedytylko na ciuszkach to znacbody 68 za male,wiec ja zmierzylam a ona ma 72 cm!!!
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 22:27   #1828
dziubek79
Zakorzenienie

oświadczenie:

ja dziubkowa , z pełną świadomościa i odpowiedzialnością stwierdzam,iż stomatolog , która ma naprawić marinowe ząbki nie była , nie jest i nie będzie moją krewną

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-01-27 o 22:28
Stary 2012-01-27, 22:32   #1829
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
1 1/4 szkl. oleju
4 jajka
2 szkl. mąki
2 szkl. drobno utartej marchewki
2 szkl. cukru (ja daję 1,5 i jeden cukier waniliowy)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka sody oczyszczonej
szczypta soli, bakalie, polewa czekoladowa

jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodawać stopniowo mąkę i olej, potem , proszek, cynamon, sodę. Na końcu dodać marchewkę i bakalie. Te ostatnie mieszać z ciastem ręcznie , nie mikserem.
Piec w temp. 180 st. ok 40 minut

na ciepłe ale nie gorące ciasto wylać polewę

smacznego
Dziekuje pewnie jutro skorzystam

Cytat:

ooo, to może kupię, dzięki

jaką?

Rozczuliłam się:
http://www.youtube.com/watch?v=O8HwJaDIKe0

Wiecie co?
Mogłam posłuchać
Iustyny jak pisała o tym metalowym garnku... ehhh.

A powiesz dlaczego zalujesz?? ja zaczelam od garnka i prawde powiedziawszy piz.ne.lam go w kat. Za to w parowarze robie sobie czesto obiadek, bo mam 3 poziomy, nastawiam czas i nie musze pamietac, mam pojemnik na ryz i najwazniejsze wszystko to na tym parowarze "dochodzi" razem, a w garnku kurnia musialam wszystko oddzielnie i w dodatku ryz jeszcze oddzielnie Ba nawet dzis jadlam obiad z parowaru
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 22:35   #1830
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Jeszcze jutro egzamin, nic nie umiem, zero.
Wybaczcie laski, musiałam się wygadać.
Najchętniej to bym kogoś zabiła. Wrr
trzymam kciuki za jutro - będzie dobrze zobaczysz uda się zdać i współczuję zęba- swego czasu mi też się tak skruszyła 6 albo 7 nie pamiętam - wieksza część ząbka się rozleciała.

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości