|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kca
Cytat:
![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3122 |
Rozeznanie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kca
#3123 |
Zakorzenienie
|
hej laseczki
![]() JA dziś w dobrym humorze ![]() ![]() Także waga działa (chyba) i spadła o 0,4 ![]() W nocy tak mi się chciało pić po tych wczorajszych śledziach, że co chwile się budziłam i piłam! Nad ranem to już zwykłego Kubusia piłam marchwiowo - pomarańczowego :P Ale był pyszny :P Także jestem w szoku, że waga jest dziś niższa, no albo waga faktycznie szwankuje. Na dworze zimno i ja dziś nigdzie nie wychodzę bo synuś mi coś kaszle lekko. Drugi jest u babci więc mam spokój ![]() ![]() Zjadłam płatki+otręby+błonnik+mle ko i zaraz sobie kawkę zrobię. Muszę dziś mieszkanie posprzatać bo już tak brudno, że wstyd kogoś do domu zaprosić :P Dzieci nie pozwalają mi się nudzić i dbają aby mamusia się ruszała ![]() ![]()
#3124 |
Rozeznanie
|
Gratuluje spadku i miejmy nadzieje, ze to jednak zasluga Twoja i Twojego organizmu a nie psujacej sie wagi
![]() widzisz, masz "wsparcie", chlopcy widocznie bardzo chca, zebys osiagnela swoj cel ![]() ![]()
#3125 |
Zakorzenienie
|
Noooo 40 min rowerka + sprzatanie zaliczyłam
![]() ![]() Teraz sie szykuje wreszcie i bede zaraz uciekac do miasta ![]() bialaczekoladka aa to rzeczywiscie podetnij troche ![]() ![]() heroine86 jak miałam 17 lat zrobiłam na lopatce rozyczke malutka niestety nie wstawie foto, bo juz probowalam zrobic, ale komorka to sie rozmazuje i nic prawie nie widac, ale juz wyblakł strasznie i mi sie nie podoba, wiec chce albo go poprawic albo przykryc innym wzorem , ale co to bedzie jeszcze nie wiem na 100% cos delikatnego chcialabym i kobiecego a jednoczesnie seksownego, ale nie wulgarnego wiec troche klopotu Panu od tatuazy narobie zanim sie zdecyduje ![]() ![]() ![]() Napewno jak juz bede miała zrobionego to Wam wkleje fotki ![]() kamilon o tatoo wszystko wyzej napisałam ![]() ![]() ![]() dobrze mowisz o wypracowaniu nawyków zywieniowych ![]() ![]() ![]() Własnie jakbyscie miały jakies ciekawe wzory bede wdzieczna za podesłanie ![]() ![]() monika01011986 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DObra ide sie szykowac, bo nigdy z domu nie wyjde ![]() ![]() Odezwe sie popoludniu ![]()
#3126 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozbawilas mnie czesci wyrzutow sumienia moge teraz dzielnie isc na przod ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale agunia mow nam szybko co i jak! ![]() Kochana ja tez wierze ze damy rade! ![]() Pozatym kto jak nie MY? ![]() Bedzie dobrze czuje to w kosciach ![]() A tak na powaznie nad moimi nawykami musze jeszcze wiele pracowac. Najturdniej mi jesc 5 posilkow w ciagu dnia i ograniczac poracje, jest to dla mnie masakra, ale da sie to zrobic inni moga wiec i ja moge ![]() Co do wlosow to wlasnie w celu regeneracji chce je sciac, bedą lzejsze tak jak mowisz, bede miala z nimi mniej problemow, przedewszytskim beda zdrowo wygladaly. Wiadomo ze nie zetne niewiadomo ile bo sama bym tego nie przezyla bo jestem z nimi bardzo zwiazana od dziecka, zawsze mialam dlugie wloski ![]() Edytowane przez bialaczekoladka Czas edycji: 2012-01-28 o 12:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3127 |
Zadomowienie
|
Kamikadze miło że pytasz
![]() ![]() Niby mam dużo czasu wiec powinnam sie udzielac, ale jestem podłamana i nie chce wprowadzac negatywnej tu atmosfery bo tu zawsze świeci słońce ![]() Buziaki dla Was trzymam kciuki za nas wszystkie bo wiosna tuż tuż ![]() ![]()
#3128 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mi też się po śledziach zawsze pić chce ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() to wcześniej trzeba zaliczkę dawać? a dużo taka przyjemność kosztuje? ![]() no i czekamy na fotki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tinekk, współczuję tej złamanej kostki... wiem, że to bardzo meczące, bo sama przez to przechodziłam w gimnazjum ![]() ![]() ![]() ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3129 |
Rozeznanie
|
Tinek, biedactwo, wspolczuje strasznie tej zlamanej kostki. Ale nie martw sie, po zdjeciu gipsu wszystko wroci do normy
![]() Agunia, tak, tez widzialam te "nugetsy". Kiedys je uwielbialam i mialam nadzieje, ze to jedna z lepszych i ''mniej przetworzonych'' rzeczy z Maca. Ale to zdjecie obrzydzilo mi niesamowicie i teraz mam lekki uraz do jakichkolwiek fast foodow ![]() Macie jakies sposoby na rozdwajajace sie paznokcie? Bo jem owoce, warzywa itp, maluje odzywka wzmacniajaca i non stop mi sie rozdwajaja. Juz nie mam pomyslu co robic ;((( No i wysprzatalam pokoj, bylo 30 min steperka, zaraz jade do sklepu z mamusia po jakies cos na obiad. A jutro wycisk na silowni <3
65- 63,3- 62,3- 61,3- 59,9- 59,3- 58,0----> 52 cel I: 55kg mż-wr Edytowane przez kamilon Czas edycji: 2012-01-28 o 14:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#3130 |
Zakorzenienie
|
Co to, wszystkie maja dzis faze na miodek?
![]() Mysle, ze to dlatego, ze jest tak zimno, i dokladamy sobie tak kalorii ''na rozgrzewke'' ![]() ![]() ![]() A ja sie ciesze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3131 |
Zakorzenienie
|
poodkurzałam całe mieszkanie! ufff aż mnie uda bolą
![]() Zjadłam przed chwilką drugie śnaidanie : kromka chleba razowego i reszta śmietanki z ogórkiem i cebulką która mi została z wczorajszych śledzi :P mało jej było także jest ok ![]() ![]() Dzwonił mąż że jedzie obejrzeć mieszkanie swojego szefa które jeśli mu się spodoba to będzie mógł w nim mieszkać. Jego szef ma kilka mieszkań i wszystkie wynajmuje ludziom, a że mój mąż u niego pracuje to dostanie od szefa mieszkanie i nie będzie nic za nie płacił. Najlepsze jest to, że te mieszkanie ma 90 metrów i ma 4 pokoje! Także pozostaje mi się spakować i wyjeżdżać ;p Jedyny problem to taki, że mieszkanie jest puste i musielibyśmy je umeblować itp. Krzyśka kuzyn ma takiego wielkiego busa i bez problemu by nam większość mebli i sprzętu przewiózł no ale musimy się jeszcze zastanowić. Z jednej wypłaty mojego męża tam w Niemczech może być ciężko bo tam wszystko drogie, ja bym do pracy chętnie poszła ale co z dziećmi? ![]() Do wakacji musimy się zastanowić co dalej. No i ciekawe czy mężowi się te mieszkanie spodoba w ogóle... a może to jakaś rudera hihi? no ciekawe.... Okaże się nie długo, czekam na telefon ![]()
![]() |
#3132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mam nadzieję, że będzie Ci smakować ![]() to super się trafiło Twojemu mężowi z tym mieszkaniem ![]() ![]() ![]() jeśli Ty byś znalazła pracę w Niemczech (co myślę, nie byłoby trudne) to opiekunka by Wam się przydała wtedy ![]() ![]() Powiem Ci, że my się zastanawiamy nad wyjazdem do Niemiec. Mój mąż jest teraz na stażu w szpitalu, a już dostaje oferty pracy z Niemiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3133 |
Zakorzenienie
|
monia powiem Ci ze fajnie i to bardzo. Super ze Twoj maz ma taka prace i caly czas cos u Was sie dzieje, macie jakies perspektywy. Ja bym sie na Twoim miejscu nie zastanawiala tylko jechala. Sama mam w glowie taka opcje ze jakbym przykladowo stracila prace w instytucie to juz bym w pl nie szukala pracy tylko odrazu bym gdzies wyjechala. Odpukac oczywiscie bo narazie nie narzekam, ale mam w glowie taka opcje, tzn plan awaryjny.
Co do pracy w Niemczech mysle ze bys znalazla szybko, pozatym tam polityka prorodzinna jest bardzo dogodna, sluzba zdrowia generalnie wszytsko. Jest tam lad porzadek, podoba mi sie bardzo ![]() Swego czasu jak zaczynalam swoja ala kariere poznalam taka babeczke ktora szukala wizazystek do Niemiec. Udalo mi sie tam wkrecic i zaliczylam dwa lata temu ok 8 wyjazdow po ok 2tyg, glownie do Hamburga ale jezdzilismy tez w inne miejsca w Niemczech, pozniej to sie rozszerzylo tez o Holandie, wiec zjedzialm te dwa kraje w zdluz i szerz ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3134 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jest zima, były Święta, Ty miałas sporo problemów także nie dziw się że waga nie spada. Zacznie się wiosna, będzie cieplej, częsciej na dwór będziemy chodziły, Twoje problemy do tego czasu mam nadzieję że się zakończą i wtedy będziesz mogła wziąć się za dietkę ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
![]() Ja też mam nadzieję że buty będą dobre... JA zawsze patrzę na długość wkładki w centymetrach i te kozaki są ponoć idealne. Ale ja wiem jak niektórzy sprzedający mierzą byle jak wkładki... więc to różnie bywa. Kiedyś kupiłam szpilki i wg centymetrów powinny być idealne a były chyba o 3 cm za duże! spadały okropnie i nie dało się w nich chodzić. Też wymieniłam na rozmiar mniejszy i było już ok. ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
![]() Moi chłopcy to prędzej chcą mnie wykończyć niż abym osiągnęła swój cel hehe ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3135 |
Raczkowanie
|
Moje kochane niedawno wróciłam z uczelni, zaliczyłam informatyke na 4.Bardzo sie ciesze.
A co do tatuazy .....sa cudowne! Ostatnio na fejsie ciagle z kumpelą zachwycami sie jakimis cudami. Jak byłam dzis na uczelni dostałam sms od męża,że dzis szef kuchni serwuje pyszny dietetyczny krupnik z masa jarzynek i gulasz z brazowym ryzem oraz półmisek salaty.Byłam w szoku.Sam zrobil sos czosnkowy :wziął jogurt naturalny starł czosnek.Pychotaaaa
![]() |
#3136 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jejuuuu Kochana! jak ja Ci współczuję ... ![]() ![]() Straszne ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
![]() To ile już dzisiaj obejrzałaś? ![]() Cytat:
Allegro to była moja jedyna szansa kupic buty na zime i na szczęście jako takie znalazłam ![]() Ja na tych jesiennych to też jak na łyżwach! Ile razy już bym się wywaliła! W sumie to ze dwa razy się wywaliłam.... ale na szczęscie chyba nikt nie widział... Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3137 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Na pewno będzie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do Ciebie i Twojego męża to dla Was to super sprawa ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja już posprzątałam w sumie to tylko ogarnęłam, wytarłam kurze i poodkurzałam. Nic więcej mi się nie chce! :P
![]() |
#3138 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no no fajnie masz z mężem ![]() ![]() ![]() 12 kończę ![]() ![]() Cytat:
![]() ja jeszcze nie zaliczyłam gleby, ale codziennie niemal do tego dochodzi ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a u mnie jest kilka takich mega górek! ![]() ![]() ![]()
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3139 | |||
Zakorzenienie
|
Co do tatuaży to mam jeden.. brzydki, wyblakły i ogólnie beznadziejny. Mówię o tym na brzuchu którego już wszystkie widziałyście na zdjęciach :P
Byłam młoda i głupia, żałuję, że go zrobiłam.... Myślałam aby usunąć ale nawet po laserze zostaje wielka czerwona plama/blizna. Jedyne co to zostaje mi go poprawić... W Grudziądzu ( ok. 50 km ode mnie) jest świetne profesjonalne studio tatuaży. Koleś robi takie dziary, że w głowie się nie mieści. Ma też stronkę w internecie ale linku Wam nie wrzucę bo zaraz pewnie dostanę ostrzeżenie za REKLAMĘ. Także chcę tam pojechać na wiosnę i poprawić ten tatuaż. Pewnie go powiększe bo chcę aby ciagnął się na całym boku brzucha aż pod żebra - ale tylko z jednej strony. Zapewne będzie to dużo kosztowało dlatego nie wiem czy będzie mnie stać... tym bardziej, że samochód przecież sobie kupuję więc z kasa będzie krucho. Ale pożyjemy i zobaczymy ![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
Ja bym mogła spróbować i wyjechać ale mam dwa problemy. Nasze mieszkanie i dzieci. Mieszkanie musiałabym wynająć komuś, ale kredyt i tak będe musiała płacić. Dzieci : młodszy pójdzie do przedszkola więc niemieckiego się nauczy ale polskiego już nie będzie umiał.... tzn. nie będzie umiał pisać i czytać. Starszy synek musiałby już iść tam do 1 klasy od września więc pisać i czytać też po polsku nie będzie umiał.Niemieckiego nie zna kompletnie więc będzie mu na początku bardzo ciężko. A jak po 3 latach będziemy chcieli wrócić do Polski? Co wtedy? ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Ooo no to idziesz jak burza ![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie strasznie ślisko ! Na prawdę nie trudno o glebe ![]() ![]() Cytat:
No to dzieciaki by się zdziwiły jak byś podeszła i zapytała czy pożyczą Ci sanki hehehe ![]()
![]() |
#3140 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() My no właśnie też się zastanawiamy... bo też ciężko tak po prostu wyjechać na stałe do obcego w sumie kraju... ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3141 |
Zakorzenienie
|
Mąż dzwonił. A więc:
Mieszkanie na prawdę duże ale sporo by trzeba było w nim zrobić ;/ jakieś wykładziny i podłogi położyć, pomalować ściany albo najlepiej tapety połozyć bo tam juz na ścianie są tapety ale brzydkie i zniszczone. Trzeba też drzwi wejściowe wymienić i tyle ponoć. Okna sa plastiki. No i nie ma ogrzewania!!!! Ale ten szef ma w poniedziałek kupić takie dwa wielkie grzejniki na prąd i wstawić do mieszkania. Balkonu też nie ma ![]() Poza tym mieszkanie jest w samym centrum miasta, schodze po schodach i mam same sklepy, centra handlowe itd. Ciekawe czy jest jakieś podwórko dla dzieci ![]() Co do opłat to ZERO opłat. Prąd i gaz będzie płacił szef Krzyśka. I nie ważne że ja tam będę z dziećmi. Umeblować je trzeba również bo jest puste..... Nie wiem co o tym myśleć ![]() No i jeszcze jedna wiadomość - 15stego lutego mąż przylatuje na 5 dni ![]() ![]()
#3142 |
Przyczajenie
|
Pomocy!!! Zgubiłam swoją motywacje.Tak bardzo chcę zrzucić 15kg i za każdym razem "daje ciała".Pewnie za rzadko tu zagladam
---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Zaczynam kolejny raz na start 75kg ![]()
#3143 | |
Zakorzenienie
|
Monia, no naprawdę trudna decyzja z tym mieszkaniem... a Twój mąż jak myśli?
Super, że przyjeżdża na 5 dni ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3144 |
Zakorzenienie
|
Ale żeście napisały
![]() ![]() Tineczko strasznie mi przykro, że złamałaś kostkę ![]() ![]() Kamikadze gratuluję zaliczenia ![]() Monia super, że waga spadła, oby tak dalej a szybko osiągniesz swój cel ![]() ![]() ![]() A co do mieszkania, to sama nie wiem co Ci radzić. Musicie to dobrze przemyśleć, bo jeżeli chcielibyście zostać w Niemczech to warto by było zainwestować w to mieszkanie i tam byli byście razem ![]() A co do tatuaży to ja też mam dwa i uwielbiam tatuaże ![]() ![]() A ja dziś sobie trochę pojeździłam autkiem ![]() ![]()
#3145 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to nie chodzi tylko o mieszkanie, głównie o dzieci i czy finansowo damy radę.... Dzieci to się strasznie ucieszą jak tatusia zobaczą w lutym ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
Gdyby Cie policja złapała to miałabyś 5cio letni zakaz robienia prawka a właściciel samochodu za to że Ci dał prowadzić dostałby niezły mandat.... Kiedyś u nas koleżankę złapały gliny a prawka nie miała i taką własnie "kare" dostała. ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Zrobiłam pierś z serkiem wiejskim na patelni (teflonie bez tłuszczu). Dorzuciłam marchewkę i groszek ze słoika, wymieszałam i wyszło całkiem dobre danie ![]() Serek wiejski się roztopił i ciagnął się jak prawdziwy ser ![]() Najadłam się strasznie choć wcale duzo tego nie było ![]() Ale że serek wiejski mozna usmażyć to nie wiedziałam ![]() ![]()
175 cm , 29 lat 06.2010 - 85 kg ![]() 06.2011 - 57 kg ![]() 2013 - 60-62 kg 2014 - 61-65 2016 - 71 kg aktualnie jest : 66 kg ![]() cel : 60 kg Edytowane przez monika01011986 Czas edycji: 2012-01-28 o 18:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3146 |
Zakorzenienie
|
Monia mój kuzyn jeździł pez prawka i jak go policja złapała to dostał 500zł mandatu a zakazu żadnego
![]() ![]()
#3147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3148 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
taaak w Niemczech zawsze długi karnawał maja i wtedy wszyscy wolne maja , Mój Tata jak jeżdził zawsze wracał na tydzień wtedy co ten karnawał ![]() a co PRZEPROWADZKI Hmmm ja bym stawiała na wszystko ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
ee pewnie strasznie boli ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Babciam co u Ciebie ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3149 |
Zakorzenienie
|
Monia a może to też zależy od policjanta
![]() ![]()
#3150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że za granicą łatwiej znaleźć pracę ale ja przez kilka lat bym nie mogła pracować no bo ktoś będzie musiał z dziećmi być. Zaprowadzać ich do szkoły i przedszkola, odbierać a jak zachorują to w domu ktoś musi z nimi zostać. My będziemy tam sami. Nie wiem więc czy to sens tam siedzieć bo za jedną wypłatę będzie troszkę ciężko. Już sama nie wiem.... no i nie mam pojęcia czy my tam będziemy chcieli na długo zostać czy tylko na pare miesięcy/kilka lat. Cięzko mi cokolowiek powiedzieć bo tam nigdy nie byłam. ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- a u mnie dziś ładnie z dietką : 1. płatki Just Fit+otręby+błonnik+mleko 2. 50 g śmietanki z ogórkiem kiszonym i cebulką+ kromka chleba razowego+ kawa rozpuszczalna z mlekiem i 4 tabl.słodzika 3. pół małej piersi z kurczaka + pół słoika marchewki z groszkiem + pół serka wiejskiego - wszystko uduszone na teflonie pod przykrywką na odrobinie wody. 4. pół serka wiejskiego czyli 100g/ ok 100kcal wymieszanego z dwiema małymi łyżeczkami dżemu niskosłodzonego + herbata z 3 tabl.słodzika Najedzona jestem ![]() Zaczynają mnie cycki boleć.... jutro już pewnie nie będę mogła się dotknąć! No i waga zacznie rosnąć bo okres mam dostać za ok. 5 dni. ;/ I tak dziwne, że dopiero teraz mnie piersi zaczynają boleć bo całe życie już na 2 tygodnie przed okresem mnie zaczynały boleć! Kolejna sobotnia noc w domu... dobrze, że mam WAS i facebooka ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.