|
|
#661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012
Hej dziewczyny
![]() Co do mówienia rodzinie, czy znajomym.. Nie powiedzieliśmy jeszcze nikomu a okazuje się że wszyscy wiedzą ;/ Podejrzewam że to moja znajoma, która pracuje w recepcji ośrodka gdzie chodzę do gina. Akurat była na zmianie i wydawała mi moją karte, więc zapewne po wizycie sobie zajrzała bo czemu nie.. ale do cholery czy takie osoby nie obowiązuje przypadkiem jakaś tajemnica słuzbowa czy coś do cholery ??!! No cóż, ludzie wiedzą to więdzą, ale szczerze troszke to nam sprawe komplikuje w tym momencie, chcieliśmy odczekac jeszcze z miesiąc.
|
#662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#664 |
|
Wtajemniczenie
|
czytam sobie o byciu eko-rodzicem i płaczę
|
|
|
|
#665 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Doberek.
Ja miałam dzisiaj iść do pracy ale mdłości miałam takie że ledwo stałam na nogach,nie wiem jak to wytrzymam,czuję się paskudnie. Właśnie przed chwilą wstałam,co chwilę jestem głodna,ale zjem tylko kawałek i już mnie muli. Jagódka już dziś trzymam kciuki za wizytę. ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
Nie martw się,wierzę że wszystko się ułoży ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
Ale bym nagadała takiej ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
gratulacje
|
|
#666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do brzucha.. też już go zauważam. Każde spodnie cisną, więc niedługo będzie trzeba pomyśleć o jakiś nowych ![]() Cytat:
![]() Chciałabym do Was częściej zaglądać, ale całe dnie, po powrocie ze szkoły, przesypiam Zaparcia nadal męczą.. Choć mdłości występują tylko wieczorem, więc chociaż taki plus! |
||
|
|
|
#667 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamusie!
Ja czekam na meza, bo dziś wraca do domu ![]() Nadrobiłam wszystko i odpisuję, co spamiętałam ![]() Co do palenia, to dzeiwczyny, które odrzuca od samego zapachu, to bardzo dobrze, a te które mają ochotę na papierosa, to lekarz zawsze zaleca STOPNIOWE rzucanie palenia, od razu nie można! Znam kilka osób, które tak robiły i było dobrze, dzidzia zdrowa. W walentynki może pojedziemy w góry, ale nie dlatego, że obchodzimy jakoś specjalnie to święto, tylko mąż akurat będzie miał trochę wolnego i pojedziemy odpocząć, pospacerować, dotlenić się, uwielbiamy to ![]() A jeśli chodzi o nakręcanie się, to ja też jestem straszną panikarą! To moja pierwsza ciąża, doświadczenia brak i stąd zamiast się cieszyć, to znajduję powody do zamartwiania się. Jak i Morenika, wkeciłam już ciążę pozamaciczną, bo jak byłam u gina, to ciąży nie widział, a wyszło, że to był 1-2tydź. więc jak miał ją widzieć!? tamlin111, zobaczysz, wszystko będzie dobrze. Dziecko magicznie działa na ludzi, bardzo zbliża rodzinę i rozwiązuje wiele konfliktów. Agnus, wiesz co, byłam u niego na NFZ, ale jak czytałam opinie, to i tak i tak obsługuje pacjentli beznadziejnie. marta1986222, kochana, życzę ci, żeby mdłości jak najszybciej przeszły Morenika, no właśnie widzisz, ja też poszłam do gina w piątym tyg. i mi powiedział, że USG nie zrobi, bo to za wcześniej i że w 5tym tyg. jest tylko podejrzenie ciąży, bo jeszcze niewiadomo, czy dalej cos z tego będzie. No, niefajnie to brzmi, ale rzeczywiście już teraz wiem, że lepiej pójść później i coś więcej się dowiedzieć. Choć z drugiej strony, już teraz by się chciało wiezieć, czy wszystko jest ok. Po 7tc już jest szansa usłyszeć serduszko, więc trzymam kciki za wizytę Jagódka, kochana, trzymam za ciebie z całego serca kciuki! ![]() sojka, skandaliczne zachowanie tej twojej znajomej!!!! odebrała wam jeden z najprzyjemniejszych aspektów zajscia w ciażę! wtargnęła w wasze życie prywatne! Następnym razem jak będziesz na wizycie, to jej powiedz, że nie zagląda się do kart pacjentów, bo do nich ma wgląd tylko lekarz i niech się nauczy trzymać język za zębami!!! Bo ja powiedziałam tylko najbliższej rodzinie i przyjaciółce i na razie nikomu więcej nie będę mówić. |
|
|
|
#668 |
|
Zadomowienie
|
kurde teraz jak was poczytalam to mysle ze moze tez powinnam sie umowic w 7tc a ja bede w 6. nie wiedzialam ze im pozniej tym lepiej. w sumie czuje sie bardzo dobrze, nic mi nie jest i nawet zastanawiam sie czy ja w tej ciazy jestem czy nie
![]() a od zaplodnienia to liczycie odrazu dni czy dajecie jeszcze kilka na dotarcie kijanek do jajeczka. bo gdzies czytalam ze do zaplodnienia dochodzi po okolo 7 dniach.
|
#669 |
|
Zadomowienie
|
jagódka czekamy na relacje
![]() Baobabek nie, nie pracuje, ani w szkolnictwie, ani nigdzie chodzilo mi o to, ze teoria sie teraz przyda bardzo podobaly mi sie wszelkie psychologie na studiach, zwlaszcza psychologia dziecka i rozwoju czlowieka, teraz notatki beda jak znalazl
|
#670 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie kochane
![]() Ja tak po cichu podejrzewałam że jestem w ciąży, ale dopiero dzis miałam usg i lekarka potwierdziła - 4-5 tydzień termin przewidywany to koniec września.
Edytowane przez leemonka Czas edycji: 2012-01-27 o 19:44 |
|
|
|
#671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem zła, bo uwielbiam jeść! Dziś pojechałam do ulubionej knajpy na ulubione danie i nie smakowało tak dobrze jak zawsze... A przed chwilą próbowałam zjeść mandarynkę i musiałam wypluć, bo smakowała jak zepsuta! Mój chłopak twierdzi, że smakuje normalnie![]() Wam też się zmienił smak? Ogólnie to przechodzę katusze i czuję się fatalnie Zazdroszczę dziewczynom, które tak świetnie znoszą początki ciąży... Cytat:
Idę znowu w poniedziałek, będę w połowie 7 tygodnia, mam nadzieję, że coś zobaczymy!
|
||
|
|
|
#672 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=gda;31892039]O rany, ja mam tak samo... Mam teraz ferie na uczelni na szczęście, ale po prostu nie jestem w stanie wstać rano z łóżka. Cały czas mi słabo i niedobrze, boli głowa i odrzuca mnie od każdego jedzenia, a jednocześnie ciągle boli mnie brzuch z głodu.
Jestem zła, bo uwielbiam jeść! Dziś pojechałam do ulubionej knajpy na ulubione danie i nie smakowało tak dobrze jak zawsze... A przed chwilą próbowałam zjeść mandarynkę i musiałam wypluć, bo smakowała jak zepsuta! Mój chłopak twierdzi, że smakuje normalnie![]() Wam też się zmienił smak? Ogólnie to przechodzę katusze i czuję się fatalnie Zazdroszczę dziewczynom, które tak świetnie znoszą początki ciąży... witam u mnie jest dokładnie to samo cały czas jestem głodna i jem a później cierpię, dziś t chyba było apogeum tego jadałam i prawie płakałam tak mi niedobrze, mąż mówi do mnie to nie jedz, zjesz za chwile a ja do niego mówie musze teraz i już a pożnej masakra
|
|
|
|
#673 |
|
Zadomowienie
|
to jak nie widac to odrazu jest sie umawianym na za tydzien?
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mogłabym nie jeść wcale, nie mam apetytu. Rano zjem bułkę a później już prawie nic.
|
|
|
|
#675 |
|
Zadomowienie
|
ja tez tak ostatnio malo jadlam : brak apetytu az do momentu jak bylam w sklepie i zaczelo mi sie slabo robic. myslalm ze zemdleje. teraz nawet na sile cos wciskam oby jesc. ale chyba mi apetyt wraca.
---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- przyszedl moj olejek ale w skladzie jest witamina A i E. nie wiem jak z E ale wiem ze A nie mozna uzywac w ciazy!! i teraz jestem w kropce bo na opakowaniu pisze ze mozna od pierwszych miesiecy uzywac. chyba wezme go do lekarza w czwartek i zapytam. myslicie ze to moje ugryzienie moglo miec jakis wplyw na rozwijajace sie baby? znalazlam kolejny olejek dzisiaj w drogerii przez przypadek z nivei Q10 i mylsle ze ten zakupie jeszcze. i zacznie smarowanie bo jeszcze nic nie teges tylko zwakle balsamy.
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja akurat mam robione usg po znajomości i doktor kazał wpaść za tydzień.
|
|
|
|
|
#677 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
leze pod ciepla kolderka i herbatke z cytryna pije
|
|
|
|
#678 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Ja wczoraj ujrzałam 2 kreski. Tak więc prawdopodobnie do Was dołączę, choć najpierw wolę upewnić się u lekarza. Mam wizytę na za tydzień.
|
|
|
|
#679 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi wczoraj jednak nie zrobili tego usg bo bylo za duzo ludzi,popatrzyla mi tylko ginekolog na wyniki z bety i pow."ze prawdopodobnie jestem w ciazy" no wooow w poniedzialek znowu tam musze isc.U mnie o ciazy wszyscy wiedza,oprocz mojego taty,boje sie jak fiks mu powiedziec,mimo,ze sama sobie radze i nie chce od nikogo pomocy to bedzie mowil ze co rok prorok,tyle dzieci itd. Mimo ze mam jednego synka i miedzy nim a dzidziusiem bedzie 4 lata roznicy ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Ja nie mam dalej mdlosci Jem caly czas hehe tylko musialam zmienic troche menu tzn.normalnie to jadlam chipsy,pizze,frytki... teraz budze sie przed 8 juz (gdzie normlanie spalam do 11 ) i ide cos wrzucic na zab bo z glodu nie moge spac,Nie jestem fanka zdrowego odzywiania,ale skoro mam dziecko staram sie ile moge. Zrezygnowalam z fast foodow. Pije codziennie sok z warzyw (fuuuj), robie sobie salatki np.moja ulubiona to a'la grecka:ser (pseudo) feta, ogorki,pomidory,cebulka,o liwki,czosnek i troche ziół i przedwczoraj zjadlam az 2 miski-pyszne.Dzis bede robic sobie paste z jajek ze szczypiorke na kanapke a na obiad pomidorowa i wątróbke-mam taka ochote,ze szok. A co najlepsze to odrzucilo mnie od słodyczy,wogole nie mam na nie ochoty i jestem w szoku
|
|
|
|
|
#681 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teoria teorią, wiem coś o tym![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
na neta wyników nie wysyłają
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() I ja już po ostatnim egzaminie Wy tu piszecie o zaparciach a u mnie wręcz przeciwnie... emylkaZ skoro test tak pokazał to pewno tak też jest witaj koleżanko ![]() leemonka witaj w naszym gronie ![]() Ja od jakiegoś czasu zauważyłam że nie mam takich mdłości jak wcześniej co mnie bardzo cieszy aczkolwiek ten ból głowy przez niskie ciśnienie mnie przerasta :/ niegrzeczna88 no dbaj dbaj o siebie
|
#683 |
|
Raczkowanie
|
Ja w ogóle nie mam objawow, oprocz braku @ oczywiście no i piersi mam wrażliwe i takie cięzkie, poza tym nic mi nie dolega.
|
|
|
|
#684 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamuśki
axxxa, do zapłodnienia dochodzi w ciągu 30minut, czyli kiedy plemniczek się wdziera do komórki jajowej, natomiast do 7dni trwa zagnieżdżenie zarodka, czyli kiedy zapłodniona komówrka przemieszcza się jajowodem do macicy i tak jakby wrasta w ściankę macicy Ogólnie lekarze liczą czas od 1go dnia miesiączki, bo niewiadomo w którym konkretnie dniu doszło do zapłodnienia, ale szaczuje się, że wiek dziecka to o dwa tyg. mniej niż ustala lekarz, czyli 1szy dzień @ + ok.2tyg do owulacji w której doszło do zapłodnienia A w momencie zagnieżdżania się zarodek już się rozwija. Mam nadzieje, że co nieco wyjaśniłam i pomogłam![]() niegrzeczna, teraz smaczne jedzonko, gorące picie i opieka męża i szybko wrócisz do zdrówka zielona, ależ mi narobiłaś smaku na grecką!!! Ogólnie też ją uwielbiam, ale teraz nie mam na nic apetyty i nie wiem, co sobie ugotować, żeby jeść ze smakiem i chyba to jest to ![]() emylka, leemonka, witam i gratuluję nowym mamuśkom |
|
|
|
#685 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
"maz" na studiach hehe wiec nie jest w stanie mnie ogrzac;p we wtorek wizyta juz sie doczekac nie moge co mi juz 3 lekarz z kolei powie hehe milego dnia mamuski |
|
|
|
#686 |
|
Zadomowienie
|
Elmira:
|
#688 |
|
Raczkowanie
|
Hej kobiety!
Melduję się po wizycie u ginka. Ciąża jest serduszka narazie nie dał mi lekarz posłuchać ale na następnej wizycie pewnie już usłyszę(11.02.2012)wtedy też ma mi założyć kartę ciążyDostałam skierowanie na badania. P.S. ołączam zdjęcie z usg. Maleństwo ma 9 mm.
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
Jagoda gratulacje! mam nadzieje ze mi w poniedzialek tez zrobi usg tylko zdjecia mi pewnie nie da,bo przy ostatniej ciazy tez mi nie dala. Ale planuje isc po 20tygodniu na usg 4d.
To Jagoda ktory masz juz tydzien? |
|
|
|
#690 |
|
Zadomowienie
|
haha a ja znalazłam sposób na swoje mdłości
![]() Wiecie co mi pomaga??? Chipsy o smaku fromage :P siedze właśnie i wcinam wielką pake i z każdym czuje sie coraz lepiej ![]() Zaznaczam że wcześniej nie jadałam takich rzeczy... a tu prosze... no i nie dobra wredna matka popija coca-colą.... ale cóż zrobić jak tak czuje się najlepiej i wreszcie się uśmiecham do mojego faceta pierwszy raz od kilku dni
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.

Jesteście dorosłe, masz tż, jesteś odpowiedzialna, wychowujesz dziecko...to, że w trakcie rozwodów jesteście, to wasza sprawa, robicie, to, żeby być razem ze sobą. Wg mnie rodzice mogliby mieć jakieś wąty gdybym była jakąś siksą, która wpadnie z przypadkowo poznanym facetem, będącą na ich utrzymaniu, bez pracy, wykształcenia...to ok, a tak??? przecież dorosłe jesteście

a ja z tego co wyliczylam zaczelam w srode 3 miesiac
Zaparcia nadal męczą.. Choć mdłości występują tylko wieczorem, więc chociaż taki plus! 

Jestem zła, bo uwielbiam jeść! Dziś pojechałam do ulubionej knajpy na ulubione danie i nie smakowało tak dobrze jak zawsze... A przed chwilą próbowałam zjeść mandarynkę i musiałam wypluć, bo smakowała jak zepsuta! Mój chłopak twierdzi, że smakuje normalnie

leze pod ciepla kolderka i herbatke z cytryna pije

w poniedzialek znowu tam musze isc.