|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
no my prawie trzy lata temu płaciliśmy 130zł od osoby, ale wszyscy z okolicy w promieniu 50km...
Ale moja siostra ma narzeczonego z małopolski i jakoś sobie tego wszystkiego nie wyobrażam. Ale póki co daty ślubu nie mają
|
#1892 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
Sto lat dla JasiaPogrubione - Sto lat również dla Antosia My zaliczyliśmy wypad po zakupy do Biedronki - kupiłam grającą biedronkę po 20zł.. były jeszcze pluszowe klocki, ale wybrałam jednak biedronkę.. ogólnie nic ciekawego nie było.. Obkupiliśmy się też w pampersy rosmanowskie, chusteczki i kaszkę manną Nestle.. zaczynamy wprowadzać gluten Czy mogę tą kaszkę wsypać do MM jak jej będę robić? Nam pediatra kazała zacząć od pół łyżeczki.. będzie ok? Jakoś w temacie kaszek zielona jestem.. kiedy mogę jej zwiększać ilość kaszki? Po jakim czasie mogą wystąpić objawy niepożądane? I co to np może być? Heeeeelp
|
|
|
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
WITAMY
Zmalowana SUPER, że byłaś na randce, a tak się zarzekałaś swojego czasu ![]() Patik a co to za brak humorku??? My dzisiaj nie spacerujemy- za zimno... Musimy się pochwalic, że mamy DRUGIEGO ZĄBKA JAŚ, ANTOŚ buziaczki dla Was
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-01-28 o 15:16 |
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
A Nam udało się kupić chodzik żyrafkę
Emilie dostała ją od dziadzia ![]() Zjadła, niby jadła, ale jej nie smakowało. W pewnym momencie przestała, kwasząc się. Dodałam odrobinkę cukru i buzia się sama otwierała. Od dziś nie wierzę że w słoiczkach nie ma cukru ! Zmalowana będę szukać słodkich ziemniaków ? Bataty ? Brunetka cieszę się , że sprawa się rozwiązała ! Nataszaaaaa wydaję mi się możesz dodać do mleka.Jakie są objawy i kiedy zwiększyć to nie wiem, bo kiedyś czytałam że gluten u karmiących MM wprowadza się w 4 miesiącu życia... |
|
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszaaa ja kaszke manne daje do obiadku. Ale chyba mozna tez do MM.
---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Oliweczka za drugiego zabka. Moja nadal bezzebna. |
|
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
zanetkaa u nas nazywa się patat ale chyba sie pomylili z nazwąc
![]() o taki
|
#1897 |
|
Wtajemniczenie
|
dla Jasia i Antosia za kolejne miesięcznice
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko w swoim czasie
|
|
|
|
#1899 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Podpinam się.
chłopcy!Cytat:
Radek miał rajstopy, body+sweterek i na to kombinezon. Kocyk i pokrowiec na wózek. Chyba nie mało? Cytat:
Cytat:
Cytat:
I ciufcię, kręgle, i chodzik z królikami ![]() Z glutenem nie pomogę... Ja dałam łyżkę kaszki do deserku bo miałam owocową, a wczoraj do obiadku łyżeczkę zwykłej manny ugotowanej. Dziś nie dałam. Cytat:
dla ząbka!---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Dziubek upiekłam ciasto marchewkowe ![]() Brumek dasz linka do kubka? Dziewczyny jak ucieram jabłko dla Radka to mam je... nie wiem, zagotować, ugotować czy na surowo? Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-01-28 o 16:24 |
|||||
|
|
|
#1900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
lili musze zapytac
co sciagasz - ja tez upieklam ciasto marchewkowe - ale na przyszlosc musze dac mniej cukru bo troszke za slodkie i dalam tez zurawine do srodka
Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-01-28 o 16:42 |
|
|
|
#1902 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie u nas się załatwia spanie, jak się zaprasza to informuje, że nocleg jest zapewniony. Nie zawsze w jakimś hotelu, niekiedy w domu i po rodzinie (zależy od stosunków i zażyłości
). Trochę mnie zaskoczyło to, że każdy ma sobie sam płacić za nocleg i szukać na własną rękę . No i nie kryję zaskoczenia ceną.... U nas niewiele więcej płaci się za parę
|
|
#1903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje ciasto wyszło super! Nie jest za słodkie. Ile cukru dałaś? Ja 1,5 szklanki... i jeden cukier wanilinowy. Cytat:
dzięki Beatka.Ja właśnie podawałam na surowo ale niedawno wyczytałam o gotowanych jabłkach i zgłupiałam trochę
|
||
|
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
lili tak samo, ale na wierzch polewa czekoladowa. Ja lubie mniej slodkie i temu nastpenym razem zrobie z 1 szklanka cukru i bez polewy. A ja z takim samym przepisem, robie ciasto z jablkami - 4 jablka scieram na grubych okach i reszte tak samo ucieram i wychodzi pychotka.
|
|
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj ja mam dosyc tego dziecka!!!!
Nie mam cierpliwości. Ciągle marudzi i kwęczy, piszczy, nie wiadomo o co cho, wszędzie i wszystko źle Wstyd pisać co za wiązanki mam w głowie, łącznie z wystawieniem jej na mróz. i spała tylko rano, a no i od 6 tak się mordujemy. dzisiaj zaczęłam nutrę mieszać z bebillonem ha. 1 miarka ha, 4 nutry. I już były 4 kopy, więc nie wiem czy to reakcja na mleko? help![]() AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AA trzymajcie mnie bo nie wytrzymam
|
#1906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zrobię za tydzień ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
Z kupami nie pomogę bo nie wiem.... |
||
|
|
|
#1907 |
|
Wtajemniczenie
|
patik zanies ja
![]() co tak sama bedziesz sie meczyc moge Cie tylko wirtualnie przytulic ...
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
patik dawaj ja do mnie - niech sie z Marysia pobawi a ty odpoczniesz
![]() Lili pychotka z tymi jablkami - mowie ci. Tylko jablka wez mniej soczyste. Jak zrobisz daj znac - ciekawa jestem opinii. A ja doprowadzilam wlasnie kuchenke do wygladu i uzytecznosci - jak ja nie znosze myc kuchenki - kurczak blady. Czlowiek sie stara zeby nie kipialo i lecialo itd a i tak zawsze wyglada jak po huraganie. |
|
|
|
#1909 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja na swoim na pewno będę zapewniać gościom nocleg.. Cytat:
Widziałyście to? http://www.youtube.com/watch?feature...GxqTOgT58&NR=1 zakochałam się
|
||||||
|
|
|
#1910 |
|
Wtajemniczenie
|
Wielkie buziaki dla Jasia
I dziekujemy za zyczenia! Moze cos z tego bedzie? A wie o Filipie?Dziekujemy. Dziekujemy. Dziekujemy. Dziekujemy. Dziekujemy. Dziekujemy. Dziekujemy. Wiecej nie nadrobie, bo maly jubilat strasznie marudny. (zeby ) Jak tylko go poloze spac jade na impreze firmowa - bal karnawalowy.Poza tym Antek zadebiutowal z glutenem. Dostal setke mojego mleka z kaszka i wypil do dna! |
|
|
|
#1911 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękujemy za miłe zyczenia
AgaG miłej zabawy ale cichutko tu dzisiaj
|
#1912 | |||
|
Wtajemniczenie
|
To jeszcze na chwile z maruda na kolanach:
Cytat:
Ja dalam kaszke do swojego mleka, ale ona byla bezmleczna. Cytat:
![]() Dziekujemy. Dziekujemy. Dziekujemy. Cytat:
A z kupami nie pomoge, u nas od kilku dni cisza, juz stracilam rachube ile to dni. ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Dziekuje. |
|||
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
AgaGuernsey wie, a on z tych nie lubiących dzieci w sensie ogromnej odpowiedzialności. Więc nie nastawiam się na nic głównie z tego powodu. To taki realista w tych kwestiach.
|
#1914 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Nadal walczymy z katarem - ściąganie to istny koszmar. Natan drze się że go na rynku pewnie słychać, a mieszkamy od niego dość daleko. Poza tym na noc robimy paćkę z majeranku i smarujemy klatkę piersiową i plecki, z w dzień polecany przez Eveeve o ile się nie mylę Pulmex baby I tak jakby nie jest źle... Przynajmniej stan podgorączkowy spadł z 38 do 37,2 ![]() Zresztą zobaczymy jak nocka minie, bo dzisiaj to był obłęd... Młody spał ze 3 godziny w sumie i to na brzuchu u męża, bo o łóżeczku nie było mowy, a jak mu się obydwie dziurki zatykały to był straszny ryk Najlepszego dla Jasia i Antosia
|
#1915 |
|
Wtajemniczenie
|
Sześć Dziewszyny
![]() Antoś, Jaś za skończone miesiące.Iustyna u Nas zapewnia się nocleg, ale my "rozłożyliśmy" gości po rodzinie, a sami dostaliśmy pokój dla nowożeńców Zmalowana fajnie, fajnie ![]() Eveewe też nienawidzę myć kuchenki. Jeszcze mam taką c h o l e r n ą czarną i wszystko na niej widać
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
iustyna no ceny macie masakryczne. Natomiast goście u mnie sami się dowiadywali czy nocleg będzie u Naszej rodziny, czy u wujka itd. Ja nie musiałam się o nic martwić.Jeżeli ktoś chciał to nocleg był także w domu weselny, ale płacili sobie sami.U mnie nie ma zwyczaju żeby Para Młoda przejmowała się noclegiem gości,co mnie bardzo odpowiada i się podoba.
Patik mam nadzieję, że lada dzień wyjdzie jakiś ząbek i marudzenie Sary będzie wytłumaczone. Ostatnio sobie myślałam, jak to Sara miała mieć na imię ? Noami ?KTÓRA MA KRZESEŁKO do karmienia FIRMY MUMMY LOVE ? proszę o opinię ![]() Ja od 3 dni mam problem przy zasypianiu Emilie, w dzień ładnie je, fakt nie raz UU sobie pocyca i pomarudzi dużo, ale jest to do wytrzymania.Jakby mogła to wbiła by mi dziąsła w brodę, jak leży mi na brzuchu.Przychodzi czas spania to takie stękanie, płacz z rozpaczy, że nie wie czy ma płakać,czy spać, czy nogami mocno ruszać. I przy zasypianiu bardzo mało co zjada ![]() Mam nadzieję,że to na zęby ! |
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu dzisiaj cisza..........
Kąpaliśmy Radzia dzisiaj w dużej wannie. Wystraszył się bidulek na początku, nawet płakać zaczął. Później już spokojnie siedział, ale spięty był strasznie. Mam nadzieję, że się przyzwyczai. Nie chcę go już w wanience kąpać bo strasznie chlapie wszystko mokre dookoła.
|
|
|
|
#1918 | |||
|
Zakorzenienie
|
hello
Telik, AgaGuernsey, ![]() dla Waszych skarbów!mąż dziękuje ![]() Cytat:
Ja też się tym nie martwię, Adaś był malutki i drobniutki po urodzeniu więc lekarka też stwierdziła że trudno żeby był grubszy teraz : )Cytat:
Brawo!! to jedynek nie ma?![]() Cytat:
ja daję surowe A nam dzień bardzo fajnie minął, rano poszłam z Adasiem TŻa budzić z prezentem, dostał jeszcze tort i prezent od moich rodziców, po południu pojechaliśmy sobie na maleńkie zakupy więc poszliśmy jeszcze na fajne lody -urodzinowo, teraz TŻ drinkuje z teściem na dole więc mam czas. Przy okazji - jeszcze nawet nie mówiłam TŻowi o tekstach Waszych (Dziubek, Natka), a na zakupach pytam go już na przyszłość o nocniki itp, a ten do mnie "a co na ten temat wizaż mówi?" A teraz się chwalę - Adaś postanowił zrobić tacie dodatkowy prezent urodzinowy i wyszedł wreszcie ząbek
|
|
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
wieczór (bo ze dobry to nie dodam
Jasiu, Antoś sto lat chłopaki Lili, Eveewe za ciacho dajcie kawałek Oliweczka za 2 ząbkaco do cen za salę, to ja 1,5 roku temu płaciłam za 1 dzień 150zł i to był dom weselny a nie restauracja. Wtedy najtańsza knajpa w Katowicach to był koszt 180zł minimum. Co do noclegów, u mnie nie ma tego zwyczaju jesli, wesele odbywa się w mieście zamieszkania pary młodej. Po prostu Ci co maja blisko do domu wracają a Ci z daleka spią u rodziny. Para młoda organizuje samochody rozwożące. Co innego jeśli wesele gdzieś na wyjeździe , wtedy najczęsciej sala ma w cenie wliczony nocleg. no i zapomniałam co jeszcze ![]() moje dziecko od 19 wariuje, gada, wrzeszczy, wali nogami i głową w materac i ani myśli spać ![]() Patik łączę się w bólu Aania za ząbka !!!
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-01-28 o 21:05 |
|
|
|
#1920 |
|
Rozeznanie
|
iustyna u nas niestety jest tak ze to mloda para zapewnia gosciom nocleg my w sumie musielismy zaplacic za hotel 40 osobom
z tym ze cena za talerzyk na sali weselnej duzo nizsza jak u was my poltora roku temu placilismy 130 zł a za hotel niepamietam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

Sto lat dla Jasia

help
mam nadzieję, że lada dzień wyjdzie jakiś ząbek i marudzenie Sary będzie wytłumaczone. Ostatnio sobie myślałam, jak to Sara miała mieć na imię ? Noami ?