|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2008 Lipcowo-Sierpniowe Przedszkolaki!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4233 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Zakorzenienie
|
no u nas takie ceny, wiec chyba nie mamy najgorzej
![]() a własnie , Jowisz, Wy robiliscie remont w domu jakis wiekszy? interesuje mnie ile trzeba kasy na taki remont, wiadomo, panele, gładzie, kafle itd my musimy wszystko wliczyc bo meble tez będziemy kupowac. Jedynie zabierzemu łóżko i szafę Wiki ![]() ![]()
#4235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i do tego nie wiadomo jak faktycznie wyglada mieszkanie. czy np nie bedziesz musiala kuc wszystkich scian i wymieniac instalacji el. na nowa? a to juz nie maly koszt. do tego np. wymiana rur wodnych, pionow....okna. takze wiesz ciezko wycenic, najlepiej przed zakupem wziac fachowca, nawet 100zl mu zaplacic, za to ze przyjdzie z wami i powie co i jak do roboty jest, no a co do ceny, to w tej cenie to bym od razu min 100m2 brala ![]() ![]() ceny ile nizsze, a zarobki te same... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam wybór: wakacje lub remont. wybór prosty w moim przypadku ![]() meble kupowaliśmy sami ![]() jedynie stół z bydgoskich (ok. 3300, w tym 6 krzeseł), no i łóżko może być większym wydatkiem (narożnik przeciętnie 2500 i więcej) ale jak się chce porządne meble to trzeba zabulić. tylko czy warto ? ja zmienna więc wolę zmienić potem... a taka zwykła płytka komoda drewniana w bydgoskich kosztowała np. 1700. za parę mebli na krzyż wyszłoby ponad 10 tys. dlatego tylko stół mam porządny, ale to była miłość od pierwszego wejrzenia i prezent od moich rodziców ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- i to boli najbardziej ![]() edit. słucham Stuhra na tvn24 - rak krtani, ale kicha.. Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2012-01-28 o 22:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do mebli, to wiesz mozna kupic z ikei i mozna miec niezle (nie mowie o jakosci) z dobra cena. meble kuchenne i zabudowa agd to tez zalezy. ja kupilam meble do kuchni w bodziu, a to dlatego, ze nie chcielismy inwestowac tu, bo chcemy sprzedac za jakis czas mieszkanie, a zazwyczaj kazdy chce miec kuchnie w swoim stylu. zaplacilam za nie ok1500zl. ale np. z ikei wycenili je nam (podobny uklad) za ok 7-8tys. znajomi kupowali agd do kuchni ostatnio i wszystko przez neta, zeby taniej bylo i wydali ok 10000 zl ps. jak kupowalismy tesciowej mieszkanie, to na obrzezach miasta placilismy w super cenie 4900zl i to za stan deweloperski Edytowane przez ver_ona Czas edycji: 2012-01-28 o 22:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to mam zdecydowanie liche mieszkanie. nie było nasze to zawsze żałowałam inwestować. teraz niby nasze,a mnie się nie chce dalej ![]() i wolę wydać 6koła w Chorwacji niż doprowadzić tu coś to porządku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4240 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My przed chwilą wróciliśmy do domu, Tymek pierwszy raz w swoim życiu zasnął o 1;30 w nocy ![]() ![]() ![]() Taka sobie myślę że musisz liczyć 50 tysięcy na meble, sprzęt agd, panele itp.. Dużo zależy od czynników o których pisała Veronka-ile będziecie w stanie zrobić sami i co trzeba będzie wymienić na nowe (okna itp). |
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Zakorzenienie
|
Babeczki kochane postaram się wieczorem wstawić fotki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lasencje sprawa jest... pomóżcie mi torebkę wybrać. Linki umieszczę w miejscu wiadomym. Sama się nie zdecyduję ![]()
#4242 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() ![]() ![]() ![]() jak tak piszecie o cenach mieszkan u Was to sie zastanawiam jakie kredyty ludzie biorą ![]()
#4243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
znajomi maja 440tys. za mieszkanie i rata ok 2600zl (przez 30 lat ![]() takze, na serio gdybym miala mieszkanie za 3000zl kupowac, to bralabym 100m2 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my mamy nadzieje ze zmiescimy sie w 150 tys, i to będzie niecały tysiak raty. Do tego wkład własny, a i tak nas to przeraza ![]() matko , niezle muszą zarabiac Twoi znajomi skoro taka rata jest do przyjęcia. Wasz tez niczego sobie ![]()
![]() |
#4245 |
Zakorzenienie
|
Takuśna rata 2000 + opłaty jest raczej na porządku dziennym
![]() co do wynagrodzeń to różnie ale jest w drugą stronę - oszczędzają ludzie na innych rzeczach jak się da i tyle. a dziewczyny po macierzyńskim muszą wracać do pracy i innej opcji nie ma bo druga pensja idzie w całości na chatę. i to nie jest kwestia wyboru, ludzie przecież muszą gdzieś mieszkać. a w miastach gdzie mieszkania drogie to i wynajem jest b.drogi. więc raczej nie ma innej opcji. |
![]() ![]() |
![]() |
#4246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mojej kumpeli w Pl cala nauczycielska pensja idzie na rate (2000 z hakiem) zyja z wyplaty meza, za ktora na szczescie da sie przezyc i jeszcze na cos odlozyc (np. auto) ale naleza raczej do oszczednych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4248 |
Zakorzenienie
|
hejka
remonty brrr wolałabym mieszkanie z pierwszej ręki, odchodzą tony gruzu i kurzu rozbiórkowego ale oczywiście wszystko zależy od ceny, i niejednoktronie za niższą kwotę zaciska sie zęby i remontuje ![]() ![]() ![]() moja sąsiadka nie może opylić swojego mieszkania, coś koło 6-7 tys/m2, ceni sie , ale w takim tempie to nie wiem ile będzie szukać, albo podwinie kitę i cenę obniży żeby to jeszcze jakaś luksusowa okolica, ale nie po sąsiedzku 4 wieżowce i pełno psich kup ![]() 2 tys z małym hakiem, płacił tż jak nabywał swoje kawalerskie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Zakorzenienie
|
My kupiliśmy od dewelopera taniej niż w bielsku w wieżowcu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4250 |
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny, widzę że Wy macie pojęcie o średnich zarobkach w innych częściach kraju
![]() Mijuś gdzie nauczycielka dostaje ponad 2000zł pensji? Bo przykładowo u nas (miasto powiatowe) to 1400zł na rękę ![]() ![]() U nas ceny za mieszkania podobne jak u Takuśnej. Ale przykładowo ceny na osiedlu na którym obecnie mieszkam podskoczyły o prawie 50% bo Krakusy zaczęły traktować je jako swoją sypialnię. |
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Zakorzenienie
|
zgadzam sie z Cestią, znam rodziny gdzie rodzina zyje z 2 tys z hakiem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4253 |
Zakorzenienie
|
Witam się niedzielnie
![]() Ale fajnie się tu zrobiło // jest tyle do czytania, jak mało kiedy ![]() CO do cen to się nie orientuję co gdzie i po ile. Ja znam nawet takie rodziny co to za niecałe 2000 maja na miesiąc i muszą sobie radzić Nie wyobrażam sobie takiej dużej raty, przez tak długi czas. Właśnie mi się zapowiedzieli goście muszę pomyśleć nad czymś do kawy, bo nie mam nic |
![]() ![]() |
![]() |
#4254 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Zakorzenienie
|
zgadza się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
dla mnie rata 2000 z hakiem oznaczałaby brak wakacji rok w rok, brak większych wyadtków na moje pierdoły. ot życie z dnia na dzień i spłacanie mieszkania do śmierci. no mogłabym jeszcze mieszkać z rodzicami na 60m ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kolezanka jest dyplomowanym ![]() sprostowanie: zerknelam w czelusci historii bankowej i zarabialam jako kontraktowy 748zl na reke, na zarobki stazysty wole nie patrzec ![]() Edytowane przez Mijalea Czas edycji: 2012-01-29 o 16:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4258 |
Zakorzenienie
|
dokładnie Jowisz, masakra jak ludzi nie stac na własne cztery kąty, bo zarobki niskie, a wiadomo teraz dostac mieszkanie z urzędu to chyba prędzej sie człowiek zestarzeje
![]() ![]() Wiki dzis biega przez pół dnia w sukni królewny ![]() ![]() ![]()
#4259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i tak do przeprowadzki do P-nia. tu też było 1300, ostatni rok z premią niecałe 1600netto. przy czym zawsze trafiałam na firmę, która kombinowała i niestety niecałe wynagordzenie miałam na umowę o pracę, część na zlecenie. a jak miałam całość to np. zusu nie płacili i tak w kółko ![]() ja zdaję sobie sprawę,że małż jednak jakoś tam zarabia. minimum 3 razy tyle co ja. gdyby w wojsku nie był mógłby mieć przecież bardziej przeciętną pensję. i mielibyśmy kredyt na 30parę lat jak wszyscy dookoła.. i byłaby większa dupa. no ale może lepiej patrzeć w drugą stronę, na tych co mają np. 20tys. miesięcznie. i się na to programować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Zakorzenienie
|
O babeczki, temat mieszkaniowy na tapecie, temat ciekawy bardzo
![]() ![]() Wklejam moje zakupy ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.