|
|
#721 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Najbardziej skąpy facet- ranking:)
Ależ to chyba oczywiste, że ja nie uważam drobnych prezentów za sponsoring.
Tyle że nie uważam też ich za konieczne. Tak samo bardzo miło jest gdy facet coś zrobi sam, albo zerwie kwiatek z łąki i nam go da - tyle że nie każdy ma tyle polotu i fantazji. A to, że nie ma - nie znaczy, że nie kocha.
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest roznica w zachowani faceta skapca, a faceta, ktoremu zwyczajnie do paly nie przyszlo, zeby zerwac tego kwiatka z laki, czy kupic batonik. Jesli facet1 akurat jest z tych, co lubia dawac drobne podarunki to fajnie, ale jesli nie, a nie zachowuja sie jak wielu z opisanych tutaj, to ja nie widze problemu. Moj facet skapy nie jest, ale poczatkowo nie zasypywal mnie drobnymi podarunkami czy kwiatami bez okazji. Kiedys rozmawialismy o bylych zwiazkach i wyszlo, ze kilku moich bylych czesto dawalo mi cos bez okazji. To nie byl wyrzut ani sugestia, ot wyszlo w rozmowie. I strasznie musialo go to wstrzasnac bo teraz bardzo czesto dostaje cos bez okazji, co wprowadza mnie w zaklopotanie bo to ja jestem ta BEZ POLOTU . Ostatnio sobie plakalam - ot hormony ciazowe - na drugi dzien moj mezczyzna padl do domu z DWOMA bukietami, czekoladki, ☠☠☠☠☠☠☠y - 'zeby nie bylo mi smutno'. Nie, ze sie chwale, ze mam takiego mega goscia, ale ja z drugiej strony jak juz pisalam - nie mam czegos takiego we krwi... tych drobnych podarunkow, teraz sie staram bo mi... glupio. A uwierzcie mi - podejscie do kasy to ja mam raczej luzne... (za luzne dla wlasnego dobra czasem) |
|
|
|
|
#723 |
|
Wtajemniczenie
|
Serio ? : O nic jej nie powiedziałaś przez te dwa lata? Żadnego "Ok kupię, kosztuje chyba 3,50 a wiesz nie mam drobnych" albo "ok ale musisz mi dac pieniądze bo mi nie starczy" itp? Ona nie była raczej skąpa tylko zwyczajnie Cię wykorzystywała..
|
#724 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej cwaniactwa...
|
|
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to nie jest skąpstwo, bo czajnik elektryczny naprawdę dużo prądu żre, sama zrezygnowałam z tego urządzenia, gdy wynajmowałam mieszkanie, bo dzięki temu można było zaoszczędzić na rachunkach.
|
#727 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#728 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Idac Twoim sposobem ,,splycania" powinnam napisac, ze to nie swiadczy o skapstwie lecz o sklerozie ![]() widzisz ludzie czasmi na jedna sprawe patrza z roznych katow. Stwierdzilas, ze bledy mojego eksa nie swiadca o skapstwie - ok twoje zdanie. DLa mnie jednak swiadcza. Dzieki za wyrazenie opinii. poza tym pisal tu ktos ze to btak polotu. Otoz nie to nie byl brak polotu. Znalam go i brak polotu objawia sie tez w inný sposob. Z jego polotem bylo wszytsko ok. Byl po prostu skapy. I nikt nie wmowi mi ze nie byl bo to ja z nim bylam. Teraz juz ogolnie ma taka zesputa opinie, wiem bo czesc jego znajomych pokrywa sie z mala czescia jego znajomych. Dla mnie skapsto objawialo sie tez w tych sytuacjach ktore opisalam w pierwszych postach. Edytowane przez Mila 23 Czas edycji: 2012-01-23 o 19:11 |
|
|
|
|
#729 |
|
Rozeznanie
|
Byłam kiedyś z takim gościem, starszym ode mnie o 7 lat, czas gdy się z nim spotykałam to zima, tak więc:
*za każdym razem chodziliśmy po parku bądź po prostu siedzielismy w aucie , żeby nie trzeba było wydawać pieniędzy w żadnym pubie itp.* gdy podczas naszego posiedzenia w aucie zaproponowalm mu zebysmy w koncu gdzies poszli to powiedzial ze ma przy sobie tylko 2 zł. *gdy jechalismy do parku i powiedzialam mu ze w lato pobierają tam opłate za wjazd powiedział "jak coś to ty płacisz" ....
|
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pomoglo podsuwanie paragonow ze sklepu czy dopytywanie czy jej smakuje jogurt |
|
|
|
|
#731 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie miałam takich przebojów, ale moja koleżanka mi opowiadała o byłym.
Facet zarabiał, ale nigdy jej nie kupił kwiatka, a na urodziny też nic. Walentynek nie obchodził, dnia kobiet też niet ![]() No i kiedyś kumpela mówi do niego, że idzie do sklepu, bo sobie upatrzyła bluzkę (30 zł) i idzie sobie kupić, a on do niej: -To ja ide z toba pokażesz mi ją, ale nie kupuj, Ona : -A dlaczego? On: -Bo kupie ci ja jako prezent, na urodziny ( miała je mieć za 2 tyg) Moja kumpela zdziwiona, ale się cieszy-może coś się zmieni I co???? Urodziny mineły a bluzki nie kupił ktoś inny ją zgarnął ze sklepuinna sytuacja On daje jej kwiatka, ona w szoku, że on pamiętał. Niestety czar prsył, jak on powiedział, że tego kwiatka wszyscy dostali w pracy
|
|
|
|
#732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zamiast rzucac aluzjami moglas przeciez powiedziec wprost "nie bede ci juz nic kupywala bo nie oddajesz mi za to pieniedzy a mi tez nie spadaja one z nieba" albo "kupie ci, tylko daj mi teraz pieniadze po pozniej nie bede miala drobnych na bilet", takich wymowek mozna znalezc mnostwo i nie trzeba sie wstydzic tego ze nie chcesz byc wykorzystywana, to ta dziewczyna byla bezczelna ze na tobie zerowala z premedytacja.
|
|
|
|
|
#733 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kto uzyczyl Ci owych informacji? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ze tak powiem - nie ogarniam... ! Jak tak mozna traktowac kobiete? Ilu mialas chlopakow, jesli moge spytac? Moze w jakis sposob byl to ten sam typ.. |
||||
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
Może Główny Urząd Statystyczny?
Co prawda na ich stronie ostatnie statystyki co do płci znalazłam z 2010 roku, ale myślę, że przez rok sytuacja jakoś gwałtownie się nie zmieniła ![]() http://demografia.stat.gov.pl/bazade...ia/Tables.aspx W ogóle ciekawe te statystyki. Np. w 2010 roku 110 osób powyzej 85 roku życia wzięło ślub A na Wizażu 20-latki narzekają, ze starymi pannami są
Edytowane przez Lea_ny Czas edycji: 2012-01-27 o 20:53 |
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#736 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Warto jednak podkreślić, że te statystyki dotyczą wszystkich grup wiekowych, a jesteśmy starzejącym się społeczeństwem, więc liczebność kobiet zawyża duża grupa kobiet w wieku 60+ Z tego co kojarzę, to w grupie wiekowej 20-30 liczba facetów przekracza liczbę kobiet, więc można przebierać do woli, a nie użerać się ze skąpusami
|
|
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
facetów jest mniej w grupie wiekowej 20-35 lat.
czytałam jakieś statystyki i dotyczyły woj. mazowieckiego, łódzkiego i śląskiego. w Warszawie jest kompletna posucha i wiele moich koleżanek również z korporacji nie ma facetów od wielu lat. ładne, zgrabne, inteligentne, z własnym mieszkaniem i własnym wszystkim. nie wiem, o co tu chodzi. doszło do tego, że jedna, obawiam się, że z desperacji wyszła za mąż za Araba. |
|
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W woj. mazowieckie i w grupie wiekowej 20-29 lat jest więcej facetów, niż dziewczyn. Od 30. w górę faktycznie zaczyna być więcej kobiet, ale różnice ilościowe nie są aż tak wielkie - dopiero od 50. w górę różnica zaczyna robić się znaczna. W łódzkim mężczyźni mają przewagę aż do 39. roku życia. Za to w śląskim aż do 44. roku życia!
|
|
#739 |
|
Konto usunięte
|
W miastach jest generalnie więcej kobiet. A ogólnie w Polsce jest więcej mężczyzn do 40-5o roku życia, potem sytuacja się odwraca - bo więcej się rodzi chłopców, za to kobiety dłużej żyją
|
|
|
|
#740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jasne, ladna, zgrabna i z mieszkaniem a musiala sie za Araba brac bo chlopow w Polsce zabraklo Sorry, ale glupoty opowiadasz.
|
|
|
|
|
#741 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#742 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- http://www.stat.gov.pl/cps/rde/xbcr/...rafia_2010.pdf jest tabelka obrazująca różnicę między liczbą kobiet a męzczyzn w 2010 r. między 23 a 40 rokiem życia jest nadwyżka kobiet w miastach. nie wiem, jak my czytamy te tabelki, ale ewidentnie jest nadwyżka kobiet w mazowieckim. poza tym ludność się starzeje. średni wiek to 39 lat.no chyba, że proponujecie dziewczynom 30-letnim facetów po 80-tce
|
|||
|
|
|
#743 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja akurat nie jestem poszukująca, ale często jest tak, że w klubach nie można się opędzić Może to zależy od klubu? W zeszłym roku pracowałam w Warszawie i poznałam kilku singli. Moim zdaniem niesparowani faceci z reguły nie robią z tego faktu tragedii, stąd tak bardzo nie rzucają się w oczy. A kobiety biadolą, szukają na siłę (stąd pewnie te klubu przepełnione singielkami - chociaż ja nie zauważyłam nic takiego ), a desperacja odstrasza potencjalnych kandydatów i błędne koło się zamyka
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem, to może tylko moje środowisko ma takie doświadczenia dodajmy 30 plus, że gdzie się nie obejrzysz tam tylko żonaci faceci. wszędzie żonaci, dzieciaci, a singli w tym wieku - niet. nie wiem, gdzie są, może są gejami, może zameldowani, a wyjechali do irlandii na wykopki. nie wiem! ![]() a z moich doświadczeń, to chodziłyśmy do wszystkich klubów warszawskich, wszystkich! i była tam totalna bryndza. w Holandii - wchodzisz do klubu i masa przystojniaków, a u nas? posucha. nie wiem, może to tylko moje doświadczenia, moje spostrzeżenia i moich koleżanek. większość zresztą już mężata, dzieciata, ale parę lat temu, jak temat nas interesował, to sprawa była dość ewidenta. posucha. |
|
|
|
|
#745 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
No ale czy to dziwne, że z wiekiem wolnych facetów ubywa?
|
#746 |
|
Zadomowienie
|
Ani troche zwlaszcza ze co fajniejsze babki tez sa juz pozajmowane. Kto pierwszy ten lepszy, ot cala tajemnica.
|
|
|
|
#747 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#749 |
|
Rozeznanie
|
wchodzę na wątek z myślą, że poczytam sobie o skąpych facetach a tu ostra debata na temat ilu to w Polsce mężczyzn a ile kobiet i brak jakiegokolwiek porozumienia w tej sprawie... Nie ukrywam, że trochę mnie to zniesmaczyło, tym bardziej, że ten wątek na pewno nie miał tego na celu....
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
O facetach zaraz ale jak Wam opowiem o koleżance-skąpcu ze studiów to szczęki będziecie zbierać (przynajmniej wszyscy zawsze po tej historii tak robią) i po takim wstępie czuje się jak plotkara ale co tam:P
Otóż owa koleżanka-skąpiec mieszkała w mieście (bez nazw będzie), z rodzicami i rodzeństwem. Na studiach mieliśmy kilka osób dojeżdżających na zajęcia. Była tam jedna koleżanka, która została zaproszona na noc do naszej głównej bohaterki (po prostu trochę się kumplowały itd., to było na drugim roku studiów). Obie miały jakieś piwka, po jakimś czasie stwierdziły, że może by jeszcze coś dokupiły do picia. Zaproszona koleżanka powiedziała, że nie za bardzo ma kasę po czym koleżanka-skąpiec powiedziała, że ok, ona sama zapłaci za to i tyle. Po zakupach zrobiły pizzę jeszcze. Rano koleżanka zwijała się do domu, poprosiła kol-skąpca o wodę, ta powiedziała, że ma sama ją sobie wziąć z lodówki (a wiadomo, głupio u kogoś obcego się rządzić i grzebać po lodówkach, tym bardziej, że domownicy dookoła) no ale jakoś sobie poradziła i pojechała do domu. Po jakimś czasie (koło 2-3h później) dostała rachunek za nocleg u koleżanki-skąpca. Było wyliczone to co jednak kupiły dnia poprzedniego w sklepie a co miało być na rachunek koleżanki-skąpca, podzielone cenowo produkty do pizzy, za wodę, którą koleżanka zużyła/wypiła z rana, za prąd i wszelkie inne opłaty. Razem wyszło chyba koło 50zł. Fajnie nie? Co do skąpców facetów. Mój trochę takim skąpcem jest. On lubi pieniądze a póki ich nie zarabia a zbiera to trudno go namówić do szaleństw. Czasem mi jakoś dziwnie (siostra mi tak nagadała) ale jak proszę partnera by mnie zawiózł do domu (mieszkam 30km od niego) to płacę Mu za to. W sumie nie znam kto by tak robił ale wiem, że on nie zarabia, ja nie chce by spełniał moje zachcianki (bo najczęściej nie chce wracać pociągiem więc wolę by on mnie odwiózł a pociąg mam za darmo w sumie) i tak się umówiliśmy. Gdy wozi mnie po mieście czy coś to nic się nie dorzucam ale i rzadko korzystam z takich usług. Czasem mi dziwnie o tym mówić, siostra się śmieje, że jak taksówka trochę ale z drugiej strony ja nie mam sumienia by wydawał swoje pieniądze na takie coś. Poza tym, że nie szaleje za bardzo to nie mam co narzekać, przypomni mu się czasem, że fajnie kupić mi lizaka czy żelki. Na prezenty też nigdy nie żałuje i spełnia moje zachcianki (więc nigdy nie są wygórowane) więc chyba jeszcze będzie z niego człowiek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

, żeby nie trzeba było wydawać pieniędzy w żadnym pubie itp.
ktoś inny ją zgarnął ze sklepu

Zamiast rzucac aluzjami moglas przeciez powiedziec wprost "nie bede ci juz nic kupywala bo nie oddajesz mi za to pieniedzy a mi tez nie spadaja one z nieba" albo "kupie ci, tylko daj mi teraz pieniadze po pozniej nie bede miala drobnych na bilet", takich wymowek mozna znalezc mnostwo i nie trzeba sie wstydzic tego ze nie chcesz byc wykorzystywana, to ta dziewczyna byla bezczelna ze na tobie zerowala z premedytacja.