|
|
#691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012
Jagódka, piękna fasolka, tez mam podobną
To są pierwsze zdjęcia naszych pociech ![]() Kochane trzymajcie za mnie kciuki od jutra do soboty. Wyjeżdżam z dziećmi na ferie do Gliczarowa (pracuję jako wychowawca w domu dziecka). Trochę się martwię, że będę się źle czuć, ale muszę jakoś dać radę. Na szczęście jedzie ze mną jeszcze jeden wychowawca. Mam nudności od kilku dni, to mnie najbardziej martwi przed tym wyjazdem, ale może przy górskim powietrzu mi przejdą. Wy też uważajcie na siebie i ubierajcie się ciepło w ten mroźny czas.
|
|
|
|
#692 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Super Jagoda!! Ja się już nie mogę doczekać. Zielona ja też idę w poniedziałek
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
W końcu na mnie przyszła kolej się pochwalić, że też będe wreszcie mamą Proszę dopisać mnie do listy Iwona lat 31, termin porodu to około 17 wrzesień. 2 lutego czeka mnie wizyta u lekarza, tak myśle że zrobi mi USG i już będzie słychać serduszko bo to 7tc więc chyba już słychać prawda? Jak byłam 9 stycznia na USG to moja fasolinka miała niecałe 7mm ![]() Jedyne co mnie denerwuje to to, że nabawiłam sie lekkiej grzybicy, ale lekarz powiedział że na razie nic nie przepisze na to bo to za wcześnie i żeby nie zaszkodziło fasolce. No i oczywiście zakazał przytulania, a mnie już rozrywa i jak mi mężuś krąży po domu z gołym tyłkiem to właże pod kołdre bo nie wyrabiam. Już miesiąc przerwy więc z trudem wytrzymuje Zazdroszczę dziewczynom, które sie bez przeszkód mogą poprzytulać Wcinam też duphaston bo miałam plamienia, które mnie tak wystraszyły że spać nie mogłam, ale że już na szczęście mineły to stres troszke opadł, poza tym folik w diecie ![]() A mam do Was dziewczynki pytanie bo jak zwykle sie naczytałam w necie, że też już zgłupiałam, mianowicie chodzi o odżywianie. Ja tam zawsze byłam zdania, że jeść wszystko ale z umiarem, a gdzieś tam pisało, że nie jeść bułek bo za dużo mąki, nie jeść smażonego mięsa bo coś tam, nie jeść marchewki bo za dużo witaminy A i w pieron innych takich. Czy Wy sie w czymś ograniczacie specjalnie?? (pomijając oczywiście mdłości i że czegoś nie dacie rady zjeść) ![]() I sie wzięłam rozpisałam
|
|
|
|
#694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() o dzizyz bułki powiadasz?? godzine temu pochłonełam sztuke z marmoladą truskawkową Marchewka?? Wczoraj była z groszkiem na obiad ![]() Sądzę, że nie ma co się wczytywać za bardzo w ciążowe internetowe diety ![]() Masz wątpliwości zapytaj lekarza, ale wydaje mi się, że nasz organizm w tym momencie wie najlepiej czego nam wolno a czego nie, jak chce Ci się zjeść bułe to wcinaj, chcesz marchewke to też jedz a tak w ogóle to przecież soki marchwiowe w ciąży zalecane, to co marchewka sama w sobie zła???
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ja też wszystko wpierniczam na co mam ochotę, ale po przeczytaniu jakichś głupot człowiek sam już nie wie co z czym
![]() Marchewke uwielbiam, o bułce nie wspomne ![]() Zapytam lekarza dla spokoju ducha i mózgu, ale pewnie usłysze to co myśle i myślałam. W dawnych czasach ludzie jedli co było dostepne w sklepach i raczej wątpię, żeby się martwili co można jeść a czego nie, moja mama jadła wszystko i ja jakoś na zdrowie odpukać nie narzekam
|
|
|
|
#696 | |
|
Zadomowienie
|
witaj Iwoncia81.i gratulacje !!
ja tez jem wszystko. organizm sam dyktuje na co ma zapotrzebowanie. tez czytalam o tej marchewce zeby w nadmiarze nie jesc bo za duzo wit.A jest szkodliwe dla plodu i moze powodowac poronienia lub jakies wady. a to dlatego ze wit.A nie jest wydala z organizmu gdy jest jej za duzo i s ie gromadzi i powoduje szkody. to samo jest o kremach z retinolem i pochodna wit.A. trzeba ostawic na czas ciazy, kremy na tradzik i z kwasami rowniez bo sie mozna plam nabawic. a jak wyjdzie slonce to koniecznie trzeba filtry w ciazy. i to z wysokim filtrem. tyle z neta. ostatno jadlam po 2-3 marchewy dziennie. i jak narazie wszystko ok. ale nie wiem ile to jest w nadmiarze. ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
monia ja to bylam takim lasuchem ze na jedno posiedzenie potrafilam wchłonąc cale pudelko ptasiego mleczka,a teraz na zapach zielonego ogórka trzęsą mi sie uszy
![]() Denerwuje mnie ten bol w dole brzucha,tak czasami mnie mocno zakłuje i to po lewej stronie przewaznie,mam nadzieje ze to tylko temu ze macica sie powieksza i nic wiecej... Kurcze strasznie sie denerwuje przed jutrzejszym usg, dzis mi sie nawet snilo,ze spotkalam swoja ginekolog i mi powiedziala,ze martwi sie o mnie i na nastpnej wizycie ma dla mnie niemila wiadomosc... Przerazilam sie troche,bo caly czas sie boje ze ten wirus hpv moze cos zrobic dzidziusiowi ![]() ale mam nadzieje,ze nic zlego sie nie stanie. ![]() :pro si:
|
|
|
|
#698 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was Dziewczyny, wróciłam wczoraj w nocy z wygnania studenckiego, semestr z głowy, ale nie mogę przestać myśleć o tej porwanej dziewczynce i jej rodzicach. Studiuje w Sosnowcu, więc co jakiś czas napotykałam ogłoszenia o jej zaginięciu, aż nie mogę sobie wyobrazić takiej sytuacji. Mam siostrę 3-letnią i gdyby coś takiego stało się u mnie to wydaje mi się, że zgłupiałabym ze strachu...
Tak poza tym mam pytanie odnośnie zakazów jedzeniowych. Ostatnio zapomniałam się i zjadłam serek biały z odrobiną wędzonego łososia. Przełknęłam jeden kawałek i w momencie przypomniałam sobie wszystkie możliwe posty z internetu na temat wędzonych ryb... Myślicie, że taka porcja mogła w jakiś sposób zaszkodzić dzidziusiowi? Od wczoraj mam zawał i nie mogę przestać o tym myśleć |
|
|
|
#699 |
|
Wtajemniczenie
|
adunia89 napewno taki maly kes nie zaszkodzil twojemu malenstwu
|
|
|
|
#700 |
|
Zadomowienie
|
niegrzeczna88, pocieszyłaś mnie!
zazwyczaj nie jestem panikarą, ale słyszałam o różnych nieciekawych rzeczach czających się w takich produktach. Też sobie to właśnie tym tłumaczę, tyle kobiet nie ma świadomości o początkach swoich ciąż, a dzieciaczki i tak się zdrowe rodzą. |
|
|
|
#701 |
|
Wtajemniczenie
|
adunia89 wiem jak to jest, sama sobie duzo rzeczy wkrecam tymbardziej ze choruje na tarczyce i boje sie o malenstwo ale trzeba myslec pozytywnie, wkoncu maluch wszystko czuje
a ja oczywiscie od rana nie mam ochoty na nic do jedzenia a musze sie zmusic bo biore tabletki.. |
|
|
|
#702 |
|
Zadomowienie
|
Współczuję w takim razie, mnie to chyba już minęło, czasem mnie zemdli, ale to tylko w sytuacji, gdy jestem głodna, albo rzeczywiście za dużo jedzenia w siebie wcisne. Dzisiaj zaczyna mi się 10 tydzień, więc idę świetować w kąpieli, odprężę się przy okazji po 2-dniowym maratonie egzaminów
|
|
|
|
#703 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Zgadzam się z Wami, że lepiej słuchać organizmu i jeść to na co ma się ochotę. Oczywiście wszystko w umiarze. Ja od kiedy jestem w ciąży nie mogę patrzeć na herbatę, a wcześniej piłam jej bardzo dużo. Kawy też oczywiście nie pije. Mam tylko wrażenie że przez to, że nie pije herbaty, teraz piję znacznie mniej. Ciężko pić wodę cały dzień, a na soki też nie mam ochoty. Mama codziennie gotuje mi kompot, żebym mogła się czegoś ciepłego napić. ![]() Też miałam pokazać swoje usg. U mnie to nawet już nieźle widać małego Nie mogę się doczekać 12 tygodnia, wtedy będzie kolejne usg.Pokazujcie swoje zdjęcia dziewczyny |
|
|
|
#704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#705 |
|
Wtajemniczenie
|
ja niestety nie dostalam zdjecia usg ide we wtorek wiec moze wtedy;-) wiem aby ze moje dziecie ma juz 5mm
|
|
|
|
#706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz będę szła na badanie w 12tc to myślę, że zrobi mi już normalne. Wtedy wstawię fotkę Jeszcze 12 dni...
|
|
|
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
Agnus piękne zdjęcie
Z tym jedzeniem to nie dajmy się zwariować. Na pewno nie można jeść serów pleśniowych i surowego mięsa ( tatara ). Wędzone ryby można jeść, ale nie za dużo. Kawa jedna na dzień nic nie zaszkodzi. Cycuchy już jakoś mniej mnie bolą, na szczęście
|
|
|
|
#708 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczeta
![]() Czy przyjmiecie mnie do swego grona? Najprawdopodobniej bede mamuśią październikową Wczoraj test pokazał dwie kreseczki, nie mogłam uwierzyć i popołudniu powtórzyłam i też wyszedł pozytywnie ![]() Ciągle nie mogę uwierzyć i jakoś do mnie to nie dociera. Wystarczyło pare przytulanek bez uwazania i jest dzidzia a nie spodziewaliśmy się tak szybko hehe, ale cieszę się bardzo ale zarazem boję ![]() Pozdrawiam wszystkie cięzaróweczki |
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
heloł dziewczynki
widze, że temat żywności trochę dalej poszedł ![]() Powiem Wam, że jak słyszę nazwę "ser pleśniowy" to mnie mdliło nawet jak w ciąży nie byłam ![]() Taka fajna pogoda za oknem (pomijając mróz) a mnie się tak strasznie spać chce że zaraz padne na klawiaturę. Na dodatek mam dzisiaj gości w domu za jakieś 1,5 godziny, z czego nie powiem żebym się cieszyła. Dwie dorosłe,głośno zachowujące się dziewczyny + dwoje dzieci od jednej i też strasznie głośne. Już na samą myśl zaczyna mnie głowa boleć i chce żeby ta niedziela już się skończyła. Poza tym jestem taka nerwowa dzisiaj, że jak kogoś nie zbluzgam z góry na dół to bedzie cud Czego to hormony z człowiekiem nie zrobią, juz mam wrażenie, że zamieniam się w potworaaaaa
|
|
|
|
#710 |
|
Wtajemniczenie
|
witaj hyzia
|
|
|
|
#711 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie przyszłe Mamusie, wczoraj dwa testy pokazały dwie kreseczki dziś powtórka i też dwie...Staraliśmy się 3 miesiące z tym że w tym trzecim zbytnio się nie przykładaliśmy,więc to dla nas miła niespodzianka. \We wtorek wybieram się do mojej przychodni na test. Czy ten test z krwi jest refundowany? Pozdrawiam was serdecznie
|
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wasi faceci traktuja Was teraz w ciazy? Skaczą kolo Was i dmuchaja i chuchaja na Was czy wrecz odwrotnie? Ja marzylam,zeby mnie traktowal jak ksiezniczke ale jest inaczej niestety
krzyczy po mnie caly czas, szuka blahostek zeby tylko sie klucic... mowie mu,ze przez ten wirus mam wieksze ryzyko poronienia i zeby mnie nie denerwowal to on mowi,ze przesadzam itd. Niewiem co sie mu stalo...
|
|
|
|
#713 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
spalam na kanapie tak mnie wkurzyl i sie nie odzywam bo nie chce mi sie denerwowac niepotrzebnie.. ogolnie widze ze robi to specjalnie wkurza mnie to on to uwielbia a ja mu tlumacze zeby tego nie robil bo to bedzie jego win a jak dziecko nerwowe sie urodzi bo tylko on mnie tak irytuje czasami dziala ![]() ja ogolnie moglabym jesc same fastfoody i slodycze ( jnesli bede miec tak dalej cala ciaze to pod koniec sie w drzwi zadne nie zmieszcze ) milego dnia mamusie
|
|||
|
|
|
#714 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj dostałam delikatnego brudzenia, w sumie to nie pierwszy raz, ale jakoś się stresuje. Wcześniej miałam takie po usg dopochwowym, lekarz kazał się nie martwić. W zasadzie to za 2 dni będzie termin @ więc może dlatego. Pozatym zaczęło boleć mnie podbrzusze. Wizytę mam w środe, mam nadzieję, że doczekam i nie pobiegne wcześniej do szpitala. Czy któraś z Was miała jakieś niewyjaśnione brudzenia w terminie @?
|
|
|
|
#715 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale mam nadzieje że będzie opiekuńczy, chociaż on jest przeciwnikiem zbytniego przesadzania w ciązy i chyba będzie mnie normalnie traktował, nawet jak mu mówiłam że nie moge dźwigać to powiedział żebym nie przesadzała.Ja również mam wirusa hpv ale nie wiedziałam, że on może groźić ciąży, nic mi mój gin nie mówił.. |
|
|
|
|
#716 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na moim było widać serduszko, główkę, ale reszta nie była taka wyraźna a mój Dzidziuń miał prawie 2 cm... z resztą same zobaczcie...
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
Jak robicie suwaczki??? Nauczcie mnie proszę
|
|
|
|
#718 |
|
Raczkowanie
|
Wejdź na stronę www.suwaczki.com i tam Cię pokierują
Edytowane przez MissMonika Czas edycji: 2012-01-29 o 13:59 |
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamy czasami małe spięcia (bo wszystko mnie wkurza ![]() No i działa argument, że nie mogę się denerwować w ciąży. |
|
|
|
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialas robiony ten Pap Test? na grupe hpv? ponoc 16 i 18 sa wysokogenne i najgorsze,inne to moga byc kłykciny,a jeszcze inne organizm zwalcza sam. Jak masz klykciny to nie mozesz rodzic naturalnie. Ja czekam na wyniki wlasnie ktora mam grupe. Płacilam za ten Pap test 200zl,bo nie jest refundowany. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:11.

To są pierwsze zdjęcia naszych pociech

Czego to hormony z człowiekiem nie zrobią, juz mam wrażenie, że zamieniam się w potworaaaaa