Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-29, 12:34   #3601
cottonpuma
Rozeznanie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Tak, to Tako Laret i jestem bardzo zadowolona z zakupu Zobaczymy jak będzie się jeździło Łóżeczko Klupś bardzo stabilne polecam
Ładne - szczególnie pościel.
A co do Lareta - jestem bardzo ciekawa jak Ci się sprawi. Ja chyba jednak obstanę przy x-landerze xa. Wiele osób poleca, no i zawsze można go sprzedać, a tako jakoś używanych nie widziałam...
Swoją drogą, jestem bardzo zdenerwowana dziś, bo dodałam kilka wózków do katalogu najlepsze dla dziecka, i wszystkie poza x-landerami już dawno są dodane. Nie wiem, wizaż jest uprzedzony czy co?
Stary 2012-01-29, 12:43   #3602
Asika21
Rozeznanie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy.

Te moje rozdrażnienie trochę wynika z tego, że sporo na głowie mam i zastanawiam się czy dobrze zrobiłam z tą firmą (choć nie powiem, że cieszę się z tej firmy), tyle, że na taki czas mi się trafiło to wszystko, bo jeszcze za miesiąc na uczelnię wracam - ostatni semestr, to juz zupełnie nie wiem jak to ogarnąć
Ale na pewno o niebo lepiej by było, gdybym nie miała takiego okropnego podejścia do rodziców TŻta, oni generalnie mi nie szkodzą, ale ich obecność tragicznie mnie drażni, myślałam, że do porodu się wszystko wyjaśni, przeproszą itp itd, nawet TŻ z nimi miał poważną rozmowę, ale oni nie zamierzają nic z tym zrobić, tylko oczywiście zarąbiście cieszą się z wnuczki i w ogóle i w ogóle, i myślą, że będą dniami i nocami przy mojej małej, a ja wiem, że z takim moim aktualnym podejściem do nich, im na to nie pozwolę i będzie wojna...... a jeszcze jak TŻ będzie tak wyjeżdżał to będzie koszmar. Mieliśmy wynająć lokum jakieś, ale to wydatek kasy, chcemy pójść na swoje i na to zbierać kasę, tyle, że to wszystko się przeciąga.. i nie wiem czy dam radę dłużej tu mieszkać, zwłaszcza jak nie ma TŻta. Bo rodzice TŻta zawracają mi głowę tylko wtedy jak TŻta nie ma w domu ciekawe co...

Sorki, że tak o tym ciągle biadolę, ale cały czas w głowie mi to siedzi i siedzi.. różne wersje rozpatruję, bo chodzi o to, żebym się czuła komfortowo a nie jak wrzód na d.. nie tylko dla siebie, ale tez dla mojej malutkiej, bo widzę, że im bardziej się stresuję, tym brzuszek bardziej "staje dęba"

Rozumiem Cię doskonale i mam ten sam problem, tylko z teściową nie mieszkam. Ale jak wrócę na uczelnię to zacznie się problem, bo z kim dzidzię zostawię... A z nią trochę się obawiam, bo ona wogóle nie słucha co do niej mówię. Głupi przykład ale mam psa i ma alergię pokarmową i nie może jeść nic oprócz karmy dla alergików, a jak psa u niej zostawiliśmy to karmiła go wędlinami itp. a potem pies wymiotował całą noc. A prosiłam tyle razy żeby jej nic nie dawać ze stołu, bo pies to nie śmietnik. I jak tu zaufać tej kobiecie. Jak jej dziecko zostawię na kilkudniowy zjazd, to będzie je po swojemu wychowywać a ja będę potem mieć problem. Także nie Ty jedyna masz z tym problem.

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Też mamy Tako, tylko Captivę, a łózeczko Klups, ale takie zwykłe, Radek II z szufladą. No ale w sumie zakupy poczyniłyśmy podobne
To łóżeczko też ma szufladę - Kolonial II Bardzo stabilne, nie lata na wszystkie strony Bo niektóre co oglądałam to strasznie kiepsko wykonane były.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Ładne - szczególnie pościel.
A co do Lareta - jestem bardzo ciekawa jak Ci się sprawi. Ja chyba jednak obstanę przy x-landerze xa. Wiele osób poleca, no i zawsze można go sprzedać, a tako jakoś używanych nie widziałam...
Swoją drogą, jestem bardzo zdenerwowana dziś, bo dodałam kilka wózków do katalogu najlepsze dla dziecka, i wszystkie poza x-landerami już dawno są dodane. Nie wiem, wizaż jest uprzedzony czy co?
Też jestem ciekawa jak się sprawdzi. My o X-landerze myśleliśmy, ale pełen zestaw 3000 zł u mnie kosztuje, więc podziękowałam. I ten mi wpadł w oko Fajnie się podbija przy podjeżdżaniu pod krawężnik, ogólnie zwrotny jest i ta torba mnie ujęła bo jest inna niż wszystkie, poza tym gondola długa, spacerówka tez jest spora więc dłużej dzidzia pojeździ

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 12:48   #3603
Capsta
Raczkowanie

Cześć dziewczyny.
Rzadko się odzywam, ale zaglądam czasem poczytać co u Was. Jutro zaczynamy 32t. Malutka chyba rośnie zdrowo i wygląda na to, że nie śpieszy się jej do wyjścia. Ja też jak na razie czuję się bardzo dobrze. Twardnienia, o których często tu mowa mam bardzo często, ale nie dokuczają mi, a wręcz jestem do nich chyba przyzwyczajona. Zastanawiam się tylko czy rozpoznam te porodowe skurcze i właściwie zareaguję, bo w tej chwili wszystkie ignoruję.
Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
A dzisiaj mam denny humor, zła jestem na wszystko. TŻ wrócił z trasy w nocy, ale rano znowu musiał lecieć coś tam zawieźć, jeszcze facet ma przyjechać dzisiaj oglądać auta i znowu cały dzień do du... a mieliśmy usiąść ogarnąć resztę wyprawki, bo w zasadzie ani trochę nie jesteśmy gotowi, nawet nie mam pieluch nic a nic, tylko ciuszki (ale jeszcze nie wyprane), łóżeczko, przewijak i wanienkę. O i tyle.
Twardnienia mi się dalej zdarzają, nie wiem czy ta luteina to w czymś mi pomaga, ale wiem, że na skurcze to ona mi nie pomoże, nie no w ogóle płakać mi się chce.. Bo wczoraj wieczorem się położyłam, miałam kilka twardnień pod rząd i już w panikę wpadałam, a tu TŻ-ta nie ma, jakby się coś działo, to musiałabym sama wsiąść do auta i przejechać te 40 km do izby przyjęć w taki mróz i jeszcze tej cholernej bramy bym nie ruszyła, bo ciężko chodzi. Heh sorki wygadałam się. Mam kryzys buuu
Mój mąż też jest stale zajęty. W zasadzie widuję go głównie kiedy śpi. Nie ma mowy o wspólnym organizowaniu wyprawki, staram się chociaż czasem przemycić mu jakąś informację o tym co mamy, kiedy i jak długo będzie przydatne. Mam kartony z łóżeczkiem, komodą do kompletu, materacyk z brudnym pokrowcem (nie ma sensu prać przed transportem, bo znów się pobrudzi), pościelki do łóżeczka, wózek Chicco (po dziecku siostry męża, nawet ładnie udało się go wyczyścić, ale kółka trzeszczą ), wszystkie ciuszki do prania (ciuszków ma już chyba więcej niż ja i mąż razem wzięci), przewijak (bez pokrowca), kilka pieluch i 1 paczkę Pampersów. Nie mam wanienki, żadnych butelek, sterylizatora, kapci do szpitala, biustonosza do karmienia, żadnych atrakcji typu karuzela, fotelika samochodowego (nie mam pojęcia czy na fotelik będą pieniądze na czas). No, ale to wszystko drobiazgi, bo cały czas wisi nad naszym remontem jakaś ciemna chmura pt "niewiadoma". Nawet jeśli jakimś cudem uda nam się skończyć na czas, to na koniec marca i tak będziemy osiwiali i bez mebli (dobrze, że chociaż dla dziecka coś mamy ; chociaż kartonów nie otwierałam i nie mam pewności czy jest tam to co powinno być). Tak więc też mam generalnie doła i moje biedne maleństwo za pewne zarazi się... "fochowatością".
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 12:52   #3604
joanaros
Zakorzenienie

Doberek ale zimno
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 12:58   #3605
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
A u mnie w mieście po 60 zł adaptery, w sumie niewielka różnica. A tu fotki naszych nowych nabytków
Super zakupy!

Cytat:
Rozumiem Cię doskonale i mam ten sam problem, tylko z teściową nie mieszkam. Ale jak wrócę na uczelnię to zacznie się problem, bo z kim dzidzię zostawię... A z nią trochę się obawiam, bo ona wogóle nie słucha co do niej mówię. Głupi przykład ale mam psa i ma alergię pokarmową i nie może jeść nic oprócz karmy dla alergików, a jak psa u niej zostawiliśmy to karmiła go wędlinami itp. a potem pies wymiotował całą noc. A prosiłam tyle razy żeby jej nic nie dawać ze stołu, bo pies to nie śmietnik. I jak tu zaufać tej kobiecie. Jak jej dziecko zostawię na kilkudniowy zjazd, to będzie je po swojemu wychowywać a ja będę potem mieć problem. Także nie Ty jedyna masz z tym problem.
Ja z tesciowa bym nie zostawila,bo jak slyszalam jej porady nieraz..
Przy Wiki radzila mi bym dosypywala make do mleka,a potem wytykala,ze jakbym jej sluchala,to dziecko by nie musialo wisiec przy cycku co 2 godz.Wiec jestem pewna,ze tak by robila.Pieluchy tak samo.Mowila,ze pieniedzy nie mamy,a pieluchami szastam,bo po sikach sie nie wymienia,tylko po kupie.I jeszcze glupia nie slucham doswiadczonej kobiety co wychowala dwoje dzieci,no od malego jeszcze trzecie,tyle ze umarlo jak mialo kilka miesiecy.Jak mloda miala pol roku probowala dac jej przezuta parowke,wystarczylo tylko,ze poszlam do toalety,a ona ja trzymala.A ja dopiero od pol roku zaczynalam wprowadza co innego jak cycek.

Mojej mamie tez bym nie zostawila,bo jest bardzo nie poradna,boi sie dzieci.Wiki wziela na rece jak miala pol roku i juz siedziec umiala.Powiedziala wprost,ze ona sobie rady nie da i nie mam na nia liczyc z zostawieniem jej dziecka.

Wiec teraz mama mieszka z nami,ale na pomoc przy dziecku nie licze.
Na starosc tez robi sie dziwna.Skleroze ma straszna,wscibska jest coraz bardziej i obraza sie jak male dziecko.Trzeba ostroznie jak z jajkiem.
No ale co poradzic,nikt z nas nie wie co go na starosc czeka.
Stary 2012-01-29, 13:01   #3606
Zia_
Zadomowienie

Dzindybry niedzielnie
Ale u mnie leniwy poranek, objadlam sie i opilam mleka ze sie ruszac nie moge. Plan na dzis to szycie rozka - jak wyjdzie to sie pochwale...

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki, ja na razie bez nadrabiania, pisze niestety do Was ze szpitala, polozyli mnie dzis na patologię ciąży. Od dwoch dni prawie nei czulam malucha, zrobili mi KTG, wyszlo idealne, ale na usg widac bylo jedynie bardzo drobne ruchy, az lekarz byl zdziwiony. Dodatkowo jest jakies malutkie ale (ktore nei musi wskazywac na nic zlego) w przeplywie pepowinowym, wiec razem do kupy z moim nadcisnieniem lekarz stwierdzil iz musze zostac na oddziale. Dostalam steryd na plucka malcuha i mamy czekac co dalej. Podobno w pn mam miec kolejne usg i zobaczymy jak sie bedzie mialo malenstwo. Trzymajcie za nas kciuki...
Mam nadzieje ze u Was jest wszystko ok, przede wszystkim Aguska, oby dalej grzecznie lezala w domku...
Monika83, trzymajcie sie. Moja tez miala takie leniwych dni pare keidy cicho-sza siedziala. Pewnie twoj tez miewa leniwe dni

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Asik śliczne ta karuzela
my mamy też z fp
ale taką , Nina ma tym zdjęciu niecałe 3 miesiące
Konia, tez taka wybralam i TZ ostatnio zamowil w interncie. Bardzo mam faze na zielone ostatnio, karuzelka, lezaczek, kocyki. No i swietnie wyglada zielony z rozowym, tak jak Nina jest ubrana na zdjeciu

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
monika83 kupiliśmy taki fotelik dokładnie
http://cw-p.pl/fotelik-samochodowy-0...rn-p-2445.html
Fajny fotelik

Cytat:
A u mnie w mieście po 60 zł adaptery, w sumie niewielka różnica. A tu fotki naszych nowych nabytków
Asika21, piekne lozeczko i wozek - kolor super!
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 13:11   #3607
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Moze akurat takie wahanie wagi,albo przed wyproznieniem.Juz niewiele przytyjesz,rozwiazanie blisko.I na pewno szybko zrzucisz.Moja kolezanka prawie 30 kg miala na plusie i bardzo szybko zrzucila.Nie martw sie.
wierze w to i powtarzam to sobie codziennie

Pokoj Julki pomalowany wyszedl tak rozowy, ze masakra, no ale coz Bezdiemy operowac dodatkami

Dziewczyny, nadeszla wiekopomna chwila - pierwszy raz w zyciu mam ZGAGE wypilam mleka, ale pomoglo na chwile... zaraz cykne rennie - mozna prawda?
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 13:13   #3608
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Pokoj Julki pomalowany wyszedl tak rozowy, ze masakra, no ale coz Bezdiemy operowac dodatkami

Dziewczyny, nadeszla wiekopomna chwila - pierwszy raz w zyciu mam ZGAGE wypilam mleka, ale pomoglo na chwile... zaraz cykne rennie - mozna prawda?
Pokoik - pokazesz?
Rennie - pewnie ze mozna
Stary 2012-01-29, 13:18   #3609
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Super zakupy!

Ja z tesciowa bym nie zostawila,bo jak slyszalam jej porady nieraz..
Przy Wiki radzila mi bym dosypywala make do mleka,a potem wytykala,ze jakbym jej sluchala,to dziecko by nie musialo wisiec przy cycku co 2 godz.Wiec jestem pewna,ze tak by robila.Pieluchy tak samo.Mowila,ze pieniedzy nie mamy,a pieluchami szastam,bo po sikach sie nie wymienia,tylko po kupie.I jeszcze glupia nie slucham doswiadczonej kobiety co wychowala dwoje dzieci,no od malego jeszcze trzecie,tyle ze umarlo jak mialo kilka miesiecy.Jak mloda miala pol roku probowala dac jej przezuta parowke,wystarczylo tylko,ze poszlam do toalety,a ona ja trzymala.A ja dopiero od pol roku zaczynalam wprowadza co innego jak cycek.

Mojej mamie tez bym nie zostawila,bo jest bardzo nie poradna,boi sie dzieci.Wiki wziela na rece jak miala pol roku i juz siedziec umiala.Powiedziala wprost,ze ona sobie rady nie da i nie mam na nia liczyc z zostawieniem jej dziecka.

Wiec teraz mama mieszka z nami,ale na pomoc przy dziecku nie licze.
Na starosc tez robi sie dziwna.Skleroze ma straszna,wscibska jest coraz bardziej i obraza sie jak male dziecko.Trzeba ostroznie jak z jajkiem.
No ale co poradzic,nikt z nas nie wie co go na starosc czeka.
U mnie rodzice zaprawieni w boju, bo wnusia jednego już pilnują I sprawdzają się choć troszkę go rozpieścili Ale wiem, że moja mama się mnie posłucha i jak zabronię czegoś to tak będzie. Tymbardziej, że ma już doświadczenie. Tylko nie chcę ciągle moją mamę obarczać opieką, chociaż to tylko 2 lata magisterki, zjazdy 2 razy w miesiącu, ale kilkudniowe i to 300 km od domu. A mąż też studiuje, więc mogą nam się zjazdy pokrywać. Ach ciągle jakieś dylematy

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość

Asika21, piekne lozeczko i wozek - kolor super!
Dzięki Kolor neutralny, jakby w razie chłopiec się urodził to też może w nim jeździć

Stary 2012-01-29, 13:21   #3610
gosia261282
Gang Iren

[QUOTE=Asika21;31922105]U mnie rodzice zaprawieni w boju, bo wnusia jednego już pilnują I sprawdzają się choć troszkę go rozpieścili Ale wiem, że moja mama się mnie posłucha i jak zabronię czegoś to tak będzie. Tymbardziej, że ma już doświadczenie. Tylko nie chcę ciągle moją mamę obarczać opieką, chociaż to tylko 2 lata magisterki, zjazdy 2 razy w miesiącu, ale kilkudniowe i to 300 km od domu. A mąż też studiuje, więc mogą nam się zjazdy pokrywać. Ach ciągle jakieś dylematy
/QUOTE]

I z biegiem lat wcale nie bedzie ich ubywac (dylematow).
Bo to jednak prawda,ze male dzieci- maly klopot,duze dzieci-duzy klopot Ale jaki kochany
Stary 2012-01-29, 13:22   #3611
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
wierze w to i powtarzam to sobie codziennie

O ja też poproszę o zdjęcie U nas dzidzia w sypialni ma swój kącik, a tam tapeta w czerwone kwiaty jest, więc malowania nie będzie
A na zgagę mi pomaga mleko Żadne leki nie pomagają, tak samo jak i migdały. Po prostu trzeba zacząć zdrowo się odżywiać, nie jeść cytrusów, ostrych potraw i bardzo spieczonych i gazowane napoje odstawić bo też powodują zgagę, ale niestety ja nie przestrzegam tych zaleceń

Stary 2012-01-29, 13:23   #3612
emigra
Zakorzenienie

Zia prosze tylko na zdjeciu wyszedl conajmniej o polowe jasniej niz jest w rzeczywistosci
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Download.jpg (22,9 KB, 43 załadowań)
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-29, 13:25   #3613
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Zia prosze tylko na zdjeciu wyszedl conajmniej o polowe jasniej niz jest w rzeczywistosci
Na zdjęciu taki raczej spokojny róż wyszedł Bardzo ładnie Oj jak ja zazdroszczę, mi brakuje jednego pokoju dla maleństwa

Stary 2012-01-29, 13:27   #3614
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Na zdjęciu taki raczej spokojny róż wyszedł Bardzo ładnie Oj jak ja zazdroszczę, mi brakuje jednego pokoju dla maleństwa
No wlasnie zdjecie przeklamuje ... a musialam telefonem zrobic bo cyfrowka mi sie spsula ....
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-29, 13:29   #3615
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
No na pewno przy naturalnym swietle bedzie wygladac jasniej a przy lampie ciemniej. Ale ciagle to pastelowy roz, wcale nie ostry. Slicznie!
Stary 2012-01-29, 13:38   #3616
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
O ja też poproszę o zdjęcie U nas dzidzia w sypialni ma swój kącik, a tam tapeta w czerwone kwiaty jest, więc malowania nie będzie
A na zgagę mi pomaga mleko Żadne leki nie pomagają, tak samo jak i migdały. Po prostu trzeba zacząć zdrowo się odżywiać, nie jeść cytrusów, ostrych potraw i bardzo spieczonych i gazowane napoje odstawić bo też powodują zgagę, ale niestety ja nie przestrzegam tych zaleceń
Zdrowe odżywianie na ciążową zgagę może tylko pomóc,ale zgagi takiej fest nie wyeliminuje, ja np. mam często zgagę na czczo, ogólnie zaobserwowałam ,że typ jedzenia u mnie nie ma znaczenia.Mogę wypić gazówę i jest ok, a mogę nie jeść nic i mam zgagę ,że hoho.Widocznie ma dużo tego hormonu relaksyny i z tego ten cyrk.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 13:43   #3617
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Zdrowe odżywianie na ciążową zgagę może tylko pomóc,ale zgagi takiej fest nie wyeliminuje, ja np. mam często zgagę na czczo, ogólnie zaobserwowałam ,że typ jedzenia u mnie nie ma znaczenia.Mogę wypić gazówę i jest ok, a mogę nie jeść nic i mam zgagę ,że hoho.Widocznie ma dużo tego hormonu relaksyny i z tego ten cyrk.
Ja to za dużo wcinam, jem nieregularnie i co popadnie Dlatego nie dziwi mnie moja zgaga

A wogóle to mam pytanie czy Wasze maleństwa mają czkawkę w brzuszku? Bo ja odczuwam od kilku dni, że dzidzia czkaweczkę ma z reguły wieczorem. Tak śmiesznie brzuch drga w regularnych odstępach. Czy to bezpieczne? Czytałam, że to normalne i nie zagraża dzidzi, ale może Wy coś wiecie na ten temat.

Stary 2012-01-29, 13:45   #3618
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to za dużo wcinam, jem nieregularnie i co popadnie Dlatego nie dziwi mnie moja zgaga

A wogóle to mam pytanie czy Wasze maleństwa mają czkawkę w brzuszku? Bo ja odczuwam od kilku dni, że dzidzia czkaweczkę ma z reguły wieczorem. Tak śmiesznie brzuch drga w regularnych odstępach. Czy to bezpieczne? Czytałam, że to normalne i nie zagraża dzidzi, ale może Wy coś wiecie na ten temat.
Ja pomimo diety cukrzycowej też jem nieregularnie (chociaż co 2-3 godziny). I często grzeszę, bo mój cukier jest cały czas w normie. Ale zgagi nie mam...

Tak, moja mała w ostatnim czasie miewa czkawki. I są one niegroźne dla dziecka. I jakie śmieszne

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2012-01-29 o 13:46
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 13:47   #3619
koniakonia
Zakorzenienie

Ivonka mam pytanie od Aguśki, jak się nazywa ten napój z decathlonu co można pić w czasie porodu ? z góry dzięki za odpowiedź
Stary 2012-01-29, 13:53   #3620
Asika21
Rozeznanie

Właśnie moja Zuzieńka ma czkawkę Bidulka się wymęczy. Ciekawe od czego ta czkawka.

Stary 2012-01-29, 13:54   #3621
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie moja Zuzieńka ma czkawkę Bidulka się wymęczy. Ciekawe od czego ta czkawka.
Jadłaś coś przed chwilą?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-29, 13:56   #3622
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Jadłaś coś przed chwilą?
No właśnie wzięłam plasterek wędliny dosłownie przed chwilką zjadłam i pewnie od tego, bo zaraz potem czkawka.

Stary 2012-01-29, 14:00   #3623
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie wzięłam plasterek wędliny dosłownie przed chwilką zjadłam i pewnie od tego, bo zaraz potem czkawka.
a może za mało zjadłaś? i córci zasmakowało

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-29, 14:05   #3624
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
a może za mało zjadłaś? i córci zasmakowało
A to jest też możliwe Bo odkąd jestem w ciąży to mam apetyt nawet na rzeczy, których całe życie nie jadłam

Stary 2012-01-29, 14:05   #3625
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

Moja Nina miałam bardzo często w brzuchu czkawkę, często po cytrusach.To Dzieciątko nie ma.Jak się urodzi to zobaczę czy będzie coś innego z zachowaniem się działo. Moja Nina była potem strasznym opituskiem , często wymiotowała, bo piła bardzo dużo, może to ma coś z tym wspólnego? Zobaczymy

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-01-29 o 14:09
Stary 2012-01-29, 14:10   #3626
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Dziecko czkawki ma bez niczego - ono cwiczy w ten sposob przepone No i dziecka czkawka nie meczy tak jak nas, wiec nie ma co go zalowac
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-29, 14:12   #3627
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój maluszek też ma czkawkę.

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 14:14   #3628
Capsta
Raczkowanie

Też do niedawna nie wiedziałam co to zgaga. Teraz miewam regularnie. Wystarczy, że zjem ciut za dużo i doprawię się chipsami. Na szczęście (?) od kilku dni brakuje mi apetytu, jem wręcza za mało. Mam też wrażenie, że biust mi się zmniejszył...
Mojemu dziecku zdarzają się chyba krótkie czkawki. Pytałam lekarza czym są odczuwane jakby pojedyncze nawet "drgawki" i stwierdził, że to czkawki. Obserwuje takie "drgawki" co kilka dni.
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 14:14   #3629
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziecko czkawki ma bez niczego - ono cwiczy w ten sposob przepone No i dziecka czkawka nie meczy tak jak nas, wiec nie ma co go zalowac
właśnie gdzieś wyczytałam,że to też od zbytniego napełnienia żołądka płynami, co by sie zgadzało, moja Nina opita w tym światku i w tym brzuszkowym była
Stary 2012-01-29, 14:22   #3630
Asika21
Rozeznanie

No to jestem spokojniejsza, skoro nie tylko my z Zuzieńką tak mamy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości