|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasz ślubny rok zaczynamy, na pierwszą relację czekamy - PM 2012 cz. XVII
Cytat:
|
|
#4022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Również planuję wybrać coś w takiej kolorystyce.Witajcie dziewczyny Pewnie po pół roku milczenia już nikt mnie nie pamięta . Jakoś tak wyszło, że nie miałam czasu na śledzenie wątku, potem wypadałam z rytmu i ciężko było się wdrożyć z powrotem. Do tego dochodzi fakt, że miałam chyba ten sam syndrom na który cierpiała swego czasu nena - zmęczenie tematem ślubnym. Nie mogłam już patrzeć na suknie, dekoracje, myśleć o wódce, zaproszeniach itp. Oboje z TŻtem chwilowo odcięliśmy się od tego tematu. I dobrze nam to zrobiło bo teraz mamy więcej energii i zapału do planowania ![]() Przez ten czas kiedy mnie nie było w zasadzie nie zmieniło się dużo. Nadal nie mam sukni . Ale obiecałam sobie, że jak tylko skończy mi się sesja na uczelni to wybieram się na wycieczkę po salonach. Także możecie niedługo spodziewać się jakiejś relacji, bo został mi praktycznie ostatni tydzień egzaminów ![]() Kupiliśmy tylko wódkę, przymierzamy się obecnie do kupna obrączek. Plujemy sobie w brodę, że nie zrobiliśmy tego wcześniej bo obecnie złoto tak podrożało . Trzeba będzie też powoli wybierać zaproszenia. Mamy jednego poleconego Pana, do którego planujemy się wybrać. Poza tym zaklepałam już fryzjerkę, makijaż będzie robić mi przyjaciółka kosmetyczka. Mam nadzieję dziewczyny, że przygarniecie mnie ponownie do swojego grona bo muszę przyznać, że stęskniłam się za wami i za atmosferą jaka tu panuje |
|
|
|
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fablous dostajesz mega lańsko na dupsko wielokrotnie gadałyśmy między sobą co się z Tobą dzieje po tak miłym przywitaniu nie opuszczaj nas więcej na tak długo i pamiętamy Cię z pewnością
|
|
#4024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam pytanie: Czy na swoim wątku wymiankowym, w takim futerku w centki jesteś Ty?
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Przeżyłam noc w pracy, do domu wróciłam o 3:30, TŻ po mnie przyszedł ![]() Kocur, świetne zaproszenia i piękne obrączki ![]() Fablous
|
|
|
|
#4026 | |||
|
Zakorzenienie
|
Siema Ziomki!!!!
![]() Nad ranem wróciłam z lasku, więc ciutek niewyspana jestem, ale mimo wszystko pełna energii na cały kolejny tydzień!!!!!!!! Ona8686 kochana mam nadzieję, że TŻ znajdzie dobrą pracę i nie będziecie musieli martwić się o finansowanie wesela!!!!!! Trzeba być dobrej myśli! Cytat:
Cytat:
za to, by ciąża przebiegała bez komplikacji!!!!!!Cytat:
![]() Wymyśliłam wczoraj, żeby wieczorem wybrać się na małą wyprawę do naszego lasu. Zorganizowałam znajomych i poszliśmy. Zrobiłam herbatę z rumem do termosu, do plecaka wpakowałam kiełbaski, chleb, zapałki i papier na podpałkę. TŻ wziął grzańca, garnek w którym można było tego grzańca podgrzać na ognichu, kumpel swojskiej roboty miodówke, paru innych znajomych też zadało o odpowiednie rozgrzanie (herbaty z prądem, winka na grzańca i piersióweczki). Weszliśmy do lasu, nazbieraliśmy drewna na ognisko i zrobiliśmy palenisko i po czasie mieliśmy się gdzie wygrzewać. Grzaniec nam się ładnie grzał w garnku, kiełbaski smacznie smażyły na patykach, w międzyczasie rozgrzewaliśmy się herbatą i miodówką i była to najlepsza sobota tego karnawału. Przy ognisku nie było w ogóle czuć mrozu ( a w lesie było ok. -15 stopni) Nad ranem, gdy drewno nam sie już spaliło, a ognisko dogasało, spakowaliśmy manatki, zasypaliśmy ognisko śniegiem i wróciliśmy do domu- piechotką (ok. 3-4 km). Uwielbiam takie ekstremalne spędzanie czasu ![]() Oczywiście nie na wszystkich znajomych można było liczyć, ale nasza grupka 7 osób po raz kolejny pokazała, że nie ważne dla nas otoczenie i warunki, ale ważne by roić coś oryginalnego razem!!!
|
|
#4027 | |||
|
Zakorzenienie
|
Siedzę i szukam samego koła do sukienki, bo to co mam jest bardzo sztywne. W salonach widziałam takie fajne giętkie. A za oknem piękne słonko
![]() Cytat:
Co do kwiatów, to też nie będę się rano po nie fatygować. Bukiet zrobi znajoma Tż, i Tż odbierze go po drodze jak będzie jechał do mnie ![]() Cytat:
Teraz wszystko poszło w górę. I można po tym zauważyć, jak to na ślubach ludzie zarabiają, niezły interes. Ja też mam troszkę do siebie żal, że jednak nie udało nam się załatwić tych obrączek, tak jak planowaliśmy w tym miesiącu. Cytat:
![]() Już miałam pytać co Ty w tym lesie robiłaś Uwielbiam takie wypady coś szalonego i innego
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2012-01-29 o 13:44 |
|||
|
|
|
#4028 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już nie będę uciekać, słowo ![]() Cytat:
![]() Nie, nie, to nie ja . Chociaż szkoda, bo dziewczyna śliczna. To zdjęcie zapożyczone z bloga.Cytat:
|
|||
|
|
|
#4029 | |||
|
Wtajemniczenie
|
no jasne
![]() Moi to takie bardzo malunie ![]() Cytat:
Ale najlepsze było to że wrócilismhy z imprezy i porozchodzili sie wszycy do domu, po czym 40 minut i telefon, pojechali do baru, zrobili im kilka litrów herbatki z wiśniówką i walczyli do 5 rano :P Cytat:
![]() Cytat:
umawiamy się na wieczor pizza dvd a nagle okazuje sie ze jedziemy 50km na impreze ja np wczoraj byłam na dyskotece w Emu bo wymyślili jak siedzieliśmy w barze że chca jechać na disko ;P Ale ja kocham moją paczkę, jest nas 3 pannice i 9 facetów i zawsze z nimi jest tyle radochy że koniec ![]() Spadam na łyżwy, a później jeszcze kulig. Dupsko mi bankowo odmarznie, ale jest takie piękne słonko że aż szkoda tego nie wykorzystać ahoj!
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Fablous jak dobrze Cię widzieć!!! Ale żeby mi to było ostatni raz zniknąć tak bez pożegnania...
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama się zastawiałam co się z Tobą stało
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
gosza ty nasz hardkorze
pomysły macie nieziemskie i aż zazdrość bierze na samą myśl tych Waszych wypadów mam nadzieję że dupska Wam nie zmarzły
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
fablous witaj z powrotem pewnie że Cię pamiętamy
![]() Ależ wam zazdroszczę że macie czas na kuligi ogniska łyżwy eh
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jedyne co mnie pociesza, to że jak zdam to już będzie całkowity koniec mojej edukacji z tego języka |
||
|
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jutro mam praktycznie dwa egzaminy
|
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gosza - to rzeczywiście wyprawa do lasu Wam się udała ![]() U mnie niestety śniegu jak na lekarstwo (mróz za to jest ogromny). czekam tylko aż spadnie, to biorę TŻta na śnieg - będziemy lepić bałwana i rzucać się śnieżkami ![]() 3 lata temu, jak byliśmy w Brennej, to napadało śniegu aż do pasa. wtedy to wieczorem ubieraliśmy się w kombinezony i......... bawilismy się w Słoneczny patron i zapasy na śniegu ![]() A ja idę się powoli zbierać - kolejny dzień urodzin
|
|
|
|
|
#4038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i wtedy będziecie mogły szaleć do woli A za Wasz egzaminy oczywiście I takie pytanie, jakie macie koła w swoich halkach? Plastikowe czy takie bardziej żyłkowe, giętkie? |
||
|
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale gratis dostaje z kolem zylkowym i przyznam ze jest bardzo elastyczne i na szczescie nie przypomina tych sztywnych kol z moich koszmarow a czy ja zaloze czy nie zdecyduje jeszcze przed samym slubem
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Fablous witaj
![]() Dostałam właśnie projekt piętra a raczej jego dachu i jestem rozczarowana nawet nie chce mi się o tym rozmawiać
|
|
|
|
#4041 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Laseczki!
![]() fablous, ja Cię pamiętam, witaj z powrotem ![]() Widziałam, że wczoraj gosza i audrey nieźle poimprezowały U nas też dobrze było, jak znajomi zjechali się o 19, tak skończyliśmy o 3.30. Zaczęliśmy od dopijania trunków z sylwestra (nalewki, cytrynówka, ananasówka itp.), a na koniec ostał się tylko Ballantines Oj, będzie się działo.ona8686, ja mam w halce koło bardziej giętkie, nie wiem dokładnie z czego ono jest zrobione, ale chyba babka wspominała, że z silikonu W każdym razie nie podnosi się przy siadaniu (już przetestowałam w salonie ) i jest bardzo elastyczne.Trzymam mocne kciuki za wszystkie Wasze egzaminy! Ech, studia, sesje - to były czasy, spało się po 3-4h na dobę i jakoś człowiek dawał radę. Aż sama się sobie dziwię. Witam też serdecznie nowe PMki na forum! Ze spraw ślubnych: zaraz robię finalny projekt naszego zaproszenia ![]() Poza tym mam już wizję bukietu: amarantowe kantadeski z dłuższymi łodygami i delikatnymi ozdobami z kryształków. Kształt taki jak tutaj: kantadeski kształt bukietu.jpg Kolor jak tu: Rozowekantadeskizkrysztalkami.jpg Myślicie, że taki bukiet pasowałby do mojej sukni? Clipboard01.jpg Do tego na szyję chciałabym prosty, jednorzędowy naszyjnik z kryształków i krótkie kolczyki łezki lub wkręty z kryształkami (tu nie mam jeszcze dokładnej wizji).
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy do US|C ten sktócony akt urodzenia musi być świeży?
|
|
|
|
#4043 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie to koła żyłkowe mi najlepiej pasowały. Wyczytałam w necie, że coś takiego można dostać w pasmanterii, więc trzeba będzie się przejść i popytać ![]() Cytat:
Cytat:
Ja coś podobną mam sukienkę do Twojej, ale tylko troszkę falbanki też idą od góry do dołu. Myślę, że ten bukiet by pasował. Mnie jednak marzą się różę, abo jakiś mieszany.
|
|||
|
|
|
#4044 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze widzisz chociaz foto srednie ![]() Cytat:
![]() p.s. Laseczki myłam dzis u mistrza cukiernictwa..zrobi tam tort z małych torcików takich babeczek!!!!!!!!!!! Kolor przewodni brąz i ecru. To jest mistrz więc pewnie będą boskie. 80 babeczk plus kilogramowy tort na górze plus totr dla tescia bo ma urodziny będzie kosztwał 500 zł Co prawda sala nam zapewnia tort, ale będą musieli go odliczyć ) Będzie piękny, tem cukiernik robi takie cuda jak teb Bady w Tv- wiecie o którego chodzi??
|
||||
|
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz czas na USC i nie wiem, czy akt urodzenia może być taki dawniej wyciągnięty, czy ma jakąś datę ważności? Bierzemy ślub konkordatowy, w mojej miejscowośc. |
|
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno da sie to jeszcze naprawic
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie dokumenty z USC sa ważne 3 miesiące! Więc w dniu ślubu musi być ważny!
Tyle razy już to się przewijało przez wątek... |
|
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Na mniej niż 3 miesiące przed ślubem należy zgłosić się do USC. Musicie mieć ze sobą: dowody osobiste skrócone odpisy aktów urodzenia wdowiec/wdowa musi przynieść akt zgonu współmałżonka W USC odpowiecie na kilka formalnych pytań, do których nie musicie się przygotowywać. Jedyne co powinniście ustalić przed wizytą, to nazwisko jakie przyjmie żona po zawarciu związku, gdyż będziecie musieli je podać urzędnikowi. Na tej podstawie USC wyda zaświadczenie o braku okoliczności wykluczających zawarcie małżeństwa. Zaświadczenie te jest ważne tylko przez 3 miesiące (więc ślub musi się odbyć w następnych 3 miesiącach). nie pisze tytaj, że strócony akt urodzenia ma być świeżowyciągnięty |
|
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
Więc nie rozumiem po co pytasz, skoro odpowiedź jest GŁUPIA!?
|
|
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo !
laseczki stawiam wszystkim trzymajacym za mnie kciuki i dokładam do tego puszna pizze własnej roboty![]() ![]() ![]() dobrze poszedł mi egzamin z logopedii. Odpowiedzialam na wszystkie 5 pytań dziekuje za wizazowe kciuki!
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.

Zrobiłam tez zdjęcie obrączke, trochę srednie
Mam nadzieję, że jednak cos widać

. Ale obiecałam sobie, że jak tylko skończy mi się sesja na uczelni to wybieram się na wycieczkę po salonach. Także możecie niedługo spodziewać się jakiejś relacji, bo został mi praktycznie ostatni tydzień egzaminów
. Trzeba będzie też powoli wybierać zaproszenia. Mamy jednego poleconego Pana, do którego planujemy się wybrać. Poza tym zaklepałam już fryzjerkę, makijaż będzie robić mi przyjaciółka kosmetyczka.
wielokrotnie gadałyśmy między sobą co się z Tobą dzieje 

...
kochanie trzymam 

W każdym razie nie podnosi się przy siadaniu (już przetestowałam w salonie 
i dokładam do tego puszna pizze własnej roboty