Panny Młode z Krakowa!!! - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-24, 23:29   #2221
Emir1994
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
w takim razie po co na naukach i w poradni jest poruszany temat naturalnego planowania rodziny i robienie wykresików? Wg Kościoła celem zakładania rodziny jest spłodzenie dziecka
No przecież to po to jak nie spłodzić potomka - nie stosując antykoncepcji
Stary 2012-01-25, 09:00   #2222
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
w takim razie po co na naukach i w poradni jest poruszany temat naturalnego planowania rodziny i robienie wykresików? Wg Kościoła celem zakładania rodziny jest spłodzenie dziecka
No tak ale planowanie naturalne to chyba dla Kościoła nie jest antykoncepcja, co innego nie chcieć mieć dzieci i rodziny, co innego chcieć ale planować kiedy, byle naturalnie. Tak mi się wydaje, aczkolwiek na bieżąco nie jestem.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 12:19   #2223
inge21
Raczkowanie

GG do inge21

Cytat:
Napisane przez Rangiku Pokaż wiadomość
My zdecydowaliśmy się właśnie na Kazimierz i chociaż nie byłam tak do końca przekonana, to po wczorajszym Balu Mechanika, na którym byłam właśnie w Kazimierzu - już jestem Organizacja jest naprawdę profesjonalna, kelnerzy pilnują żeby niczego nie brakło, przystrojenie gustowne (wczoraj na każdym stole był bukiet białych tulipanów, wyglądało to naprawdę pięknie) i w ogóle sala w sztucznym oświetleniu ma bardzo nastrojową atmosferę, w sam raz na wolne piosenki.. Na degustacji zupełnie nie smakowały nam zakąski (chyba musiały zostać im po weselu ), ale na balu jedzenie było już super, zwłaszcza szarlotka z lodami

P.S. Wczoraj wybrałam z mamą suknię. W rzeczywistości wygląda dużo ładniej niż na zdjęciu Oczywiście na Długiej
Suknia jest piękna - mierzyłam ją tydzień temu
inge21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 20:45   #2224
iwonajen
Przyczajenie

drogie PMki! Witam się z szanownym gronem - jestem świeżynką na forum
Wesele - latem 2012 r., szukamy sali ciągle, od 2 miesięcy... Mamy spore wymagania: duża (co najmniej 120 osób), w hotelu (nocujemy około 80 osób), jedno i drugie w dobrych cenach, ale dużo (jedzenia) i ładne (sala i pokoje), niedaleko Krakowa i ładne otoczenie (to już marzenia) Na liście są:
- hotel Podzamcze w Dobczycach
- hotel Artur w Krakowie (robiliśmy tam chrzciny, wszystko było super, tylko że dosc drogo jak na wesele)
- hotel Novum i Niepołomice w Niepołomicach (jedziemy w sobotę na rekonesans).
W związku z tym ani sukienki, ani fotografa, ani kościoła.
Już mam trochę dosc tego grzebania się w temacie sali, przejrzeliśmy wiekszosc miejsc, o których piszecie
iwonajen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 09:44   #2225
betraa
Przyczajenie

Dziewczyny, co myślicie na temat tej sukni? Może któraś z Was ją mierzyła? Jak Wam się podoba?
Mi osobiście podobają się takie suknie o kroju syrenki, wykonane z koronki, jednak nie jestem do końca zdecydowana na jej zakup i chyba wolę ją w wersji bez szarfy niż z tą szarfą, która przesłania "kształty" Co myślicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10150.jpg (24,3 KB, 60 załadowań)
betraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 10:30   #2226
iwonajen
Przyczajenie

sukienka jest mega stylowa, te koronki po babci, ach... Szarfa zdecydowanie nie jest potrzebna (mogłabyś byc podobna do pokrowca na krzesło ). Co do syrenki, to moim zdaniem fajnie w nich wyglądają proporcjonalnie zbudowane dziewczyny, tzn w miarę szczupła talia i biodra odpowiednio szersze. Ale bez mierzenia to i tak tylko teoretyczne gadanie. A wiesz ile kosztuje to cacko?
Stary 2012-01-27, 11:57   #2227
extassy
Zakorzenienie

czy wiecie moze jak w krakowie ksztaltuja sie ceny:
-bukietow slubych dla mlodej i druhen
-dekoracji samochodu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-27, 12:26   #2228
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonajen Pokaż wiadomość
Wesele - latem 2012 r., szukamy sali ciągle, od 2 miesięcy... Mamy spore wymagania: duża (co najmniej 120 osób), w hotelu (nocujemy około 80 osób), jedno i drugie w dobrych cenach, ale dużo (jedzenia) i ładne (sala i pokoje), niedaleko Krakowa i ładne otoczenie (to już marzenia) Na liście są:
- hotel Artur w Krakowie (robiliśmy tam chrzciny, wszystko było super, tylko że dosc drogo jak na wesele)
Już mam trochę dosc tego grzebania się w temacie sali, przejrzeliśmy wiekszosc miejsc, o których piszecie
My z TŻ mamy swoje wesele w Podzamczu Pozostałych miejsc z Twojej listy nie znam. Powodzenia

Cytat:
Napisane przez betraa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co myślicie na temat tej sukni? Może któraś z Was ją mierzyła? Jak Wam się podoba?
Mi osobiście podobają się takie suknie o kroju syrenki, wykonane z koronki, jednak nie jestem do końca zdecydowana na jej zakup i chyba wolę ją w wersji bez szarfy niż z tą szarfą, która przesłania "kształty" Co myślicie?
Piękna faktura! I też uważam, że lepiej będzie bez szarfy

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 18:18   #2229
JoJo_86
Przyczajenie

Cytat:
zgadzam się, suknia śliczna sama chcę mieć koronki na swojej. co do szarfy to wg. mnie zdecydowanie za duża, lepiej wyglądała by taka skromna i drobna wstążka
Stary 2012-01-28, 08:44   #2230
Madzionella
Rozeznanie

Cytat:
Moja droga, mam mieć swoje wesele w hotelu Niepołomice i powiem Ci, że marnie widze opcję zmieszczenia na sali 120 osób. Nasze wesele ma być małe, na ok 50 osób. Sala restauracyjna jest, powiedzmy, średnia,, jeżeli chodzi o jej powierzchnię, owszem można zrobić tak, że np. na sali reastauracyjnej masz tylko stoły dla gości, a parkiet do tańczenia w sali obok, bo widziałam takie rozwiązanie, gdy byliśmy na pierwszym spotkaniu z panią menager. Ale czy zmieścisz tak 120 gości? Nie pamiętam ile jest tam miejsc noclegowych, ale chyba własnie cos kolo 80. Ale poza tym - hotel ma bardzo ładny wystrój, podobnie sala - tak naprawdę nie potrzebuje szczególnie dużego dostrajania, same kwiaty wystarczą. No i oczywiście super sympatyczna pani menager, która na pewno rozjaśni Wam wszelkie wątpliwości. A z ciekawości zapytam macie już wybraną konkretną datę?

21 lipca 2012 godz. 16

16 marca 2015 "nie widzę akcji serca" 10 tc

1 sierpnia 2016 godz. 18. Nasza Asieńka

Edytowane przez Madzionella
Czas edycji: 2012-01-28 o 09:04
Madzionella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 09:42   #2231
aga2012
Raczkowanie

Witam wszystkich.
Dziewczyny mam do Was pytanie dotyczące sukien ślubnych, pracowni, sklepów itp...
Nie jestem z woj. małopolskiego, ani z Krakowa, ale po sukienkę właśnie tam zamierzam się wybrac.
Koleżanka odwiedziła ostatnio pracownię artystyczną Maja. Mówiła, że ceny w porównaniu do innych są przystępne, tylko teraz pytanie, czy efekt sukni jest zadowalający???
Jeśli wiecie coś na temat tej pracowni, dajcie proszĘ znac.
I oczywiście o innych również, gdzie się wybrac w poszukiwania.
Pozdrawiam
aga2012 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-28, 10:01   #2232
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga2012 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich.
Dziewczyny mam do Was pytanie dotyczące sukien ślubnych, pracowni, sklepów itp...
Nie jestem z woj. małopolskiego, ani z Krakowa, ale po sukienkę właśnie tam zamierzam się wybrac.
Koleżanka odwiedziła ostatnio pracownię artystyczną Maja. Mówiła, że ceny w porównaniu do innych są przystępne, tylko teraz pytanie, czy efekt sukni jest zadowalający???
Pozdrawiam
Z tego co wiem to suknie Maja maja zla slawe... poszukaj na forum, duzo dziewczyn juz pisalo na ten temat, wiec ja osobiscie balabym sie zaryzykowac.

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 10:02   #2233
Madzionella
Rozeznanie

Cytat:
Witam wszystkich.
Pozdrawiam
Witaj Aga. Co do pracowni Maja - byłam tam dwukrotnie, ale ostatecznie nie zdecydowałam się zamawiać sukni. Głównie dlatego, że skończyło się na zakupie sukni używanej, bo jednak troche obawiałam się szycia. Po pierwsze - co rozumiesz pod pojęciem "zadowalający efekt sukni"? Bo jeżeli ma to oznaczać jakość jak np. od projektanta, to nie tędy droga, bo uważam że raczej te suknie nie wytrzymają konkurencji z sukniami za 5-10 tysięcy. Ale jeżeli zależy ci koniecznie na nowej sukni, za bardzo rozsądną cenę, to czemu nie. W cenie masz bolerko (ale w tej podstawowej odsłonie, za koronkowe trzeba dopłacić 200 zł), welon, halkę. Jeżeli wybierasz tam suknie, to mozesz wprowadzać poprawki, możesz tez przynieść własny projekt czy szyć ze zdjęcia. Musisz się liczyć z tym, że będą tam tłumy, bo niestety z racji ceny wiele PMek tam szyje swoje suknie. Co do gotowych projektów - polecam Ci zajrzenie na stronę internetową pracowni, mają tam całkiem sporo projektów własnych, aczkolwiek mnie żaden nie powalił na kolana. Ale ja to ja, wybredna sztuka ze mnie. Moja koleżanka tam szyła suknię, była bardzo zadowolona. Ale są i niepochlebne opinie, więc warto poczytać. A co do miejsc gdzie można obejrzeć fajne suknie w Krakowie - zagłębiem ślubnym jest ulica Długa oraz św. Filipa na odcinku od Starego Kleparza do Długiej. Życzę powodzenia w poszukiwaniach!

21 lipca 2012 godz. 16

Stary 2012-01-28, 10:31   #2234
aga2012
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny, w takim razie przejrzę wątek na spokojnie.
Powiem szczerze, że nie szukam sukni za nie wiem jakie pieniądze. Żadne 5-10 tysięcy nie wchodzi w grę...
Odnośnie zadowolenia chodziło mi czy szyją tak, że efekt jest naprawdę fajny. Bo też zdarza się, że są pracownie ślubne, a w gruncie rzeczy nie potrafią uszyc i wychodzi jedno wielkie nic.
Stąd też to moje pytanie.

Ale poczytam jak radzicie
aga2012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 11:32   #2235
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Witam wszystkich.
Pozdrawiam
Odradzam. Koleżanka szyła tam suknię i zaraz po ślubie, podczas przyjęcia koronkowe aplikacje zaczęły jej się odpruwać... Na sukni baaardzo odznaczało się koło. No ale ona była zadowolona. Ja w każdym razie nie zdecydowałabym się w życiu szyć tam sukni, nawet ze względu na ilość niepochlebnych komentarzy. Kiedyś z czystej ciekawości (jeszcze przed moim ślubem) zajrzałam tam, żeby ocenić materiały, jakość wykonania i żadna z pań nawet nie zauważyła, że weszłam do "salonu". Naprawdę, lepiej zapłacić 3 razy tyle (jeśli oczywiście ktoś ma taką możliwość) i oszczędzić sobie stresu i niepewności.

Dużo salonów jest na ul. Długiej i ul. Św. Filipa (przecznica od Długiej)
Świetny salon jest na ul. Rzecznej (Nabla)- suknie piękne, a panie przemiłe.
Ja natomiast swoją suknię kupowałam w Biance (ul. św. Gertrudy) i byłam bardzo zadowolona (nie licząc nieprzyjemnej pani-szefowej).
Jest też jakiś salon na Placu Matejki, kiedyś byłam także w salonie przy Cracovii, ale jakoś nic nie wpadło mi tam w oko.
Słyszałam coś o Kreacji Żanet (czy jakoś tak), chyba na Zwierzynieckiej, ale tam nie byłam.

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2012-01-28 o 11:36
thea2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 11:59   #2236
iwonajen
Przyczajenie

Madzionella, potwierdziłaś moje obawy co do "pojemnosci" hotelu Niepołomice, szkoda. jedziemy dzisiaj do Novum, to przy okazji zajrzymy i tam, niewielki wysiłek Co do daty, to celujemy w lipiec-sierpień tego roku, i oba te hotele mają w tych miesiącach wolne sale i pokoje, więc trzeba się szybko decydowac póki jest z czego wybierac!
Stary 2012-01-28, 13:10   #2237
betraa
Przyczajenie

Cytat:
Obejrzałam sukienkę w realu i niestety się zawiodłam Sukienka nie dość że ma bogatą koronkę to jeszcze jest naszprycowana całą masą błyskotek, koralików i tym podobnych. Jak dla mnie za dużo zdobień, wolę klasyczną koronkę bez dodatków. Eh, poszukiwania idealnej sukni trwają nadal

Thea2, suknie z Nabla rzeczywiście wyglądają bardzo ciekawie, muszę koniecznie do nich zajrzeć

Edytowane przez betraa
Czas edycji: 2012-01-28 o 13:12
betraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 14:52   #2238
jowitkaa1
Przyczajenie

Ja wybrałam suknię Annais Bridal model Miracle

jeżlei chodzi o salę w Niepołomicach na 120 osób to zdecydowanie polecam Dom Weselny Anson N ataką liczbę gości mają świetną ofertę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Annais%20Bridal%20-%20%20miracle.jpg (112,7 KB, 38 załadowań)
jowitkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 20:24   #2239
iwonajen
Przyczajenie

Piękna sukienka! lalunia, że ho ho!
A my wybraliśmy wreszcie miejsce: hotel Novum (Niepołomice), data 28 lipca 2012
Dopadł mnie lekki stresik - czy to ten pan? czy na pewno? na całe życie? ale przerabiałam to już w głowie nie raz, chyba jestem pewna

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Suknia jest piękna, bardzo efektowna w dodatkach, choc skromna w fasonie (bo rybka, nie princeska).
Wybralismy dziś miejsce - hura! Hotel Novum w Niepołomicach, gdzie można zrobic impreze nawet na 200 osób, są noclegi (sporo), ceny dobre, sala bardzo ładna, menago sensowny, blisko krakowa.
Teraz kościół - czy są tu Niepołomiczanki, które mogą mi polecic fajnego księdza w tym starym kościele przy rynku? Słyszalam, że tam proboszcz robi dziwne jazdy Młodym (z dziecmi, i to właśnie my ). Tak więc będę wdzięczna za rady i porady.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-28, 20:51   #2240
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Wybralismy dziś miejsce - hura! Hotel Novum w Niepołomicach, gdzie można zrobic impreze nawet na 200 osób, są noclegi (sporo), ceny dobre, sala bardzo ładna, menago sensowny, blisko krakowa.
Teraz kościół - czy są tu Niepołomiczanki, które mogą mi polecic fajnego księdza w tym starym kościele przy rynku? Słyszalam, że tam proboszcz robi dziwne jazdy Młodym (z dziecmi, i to właśnie my ). Tak więc będę wdzięczna za rady i porady.
Ja dopiero 2014, ale się przywitam

Oj tak, probosz tam jest nieco specyficzny. Ale masz jeszcze nowy kościół - na Jazach, ale kawałek drogi od novum.
My celujemy w Hotel Niepołomice
Anson chyba nie ma jako tako własnej restauracji? Ale nie jestem pewna?
Stary 2012-01-29, 09:49   #2241
Madzionella
Rozeznanie

Cytat:
Piękna sukienka! lalunia, że ho ho!
A my wybraliśmy wreszcie miejsce: hotel Novum (Niepołomice), data 28 lipca 2012
Dopadł mnie lekki stresik - czy to ten pan? czy na pewno? na całe życie? ale przerabiałam to już w głowie nie raz, chyba jestem pewna

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Suknia jest piękna, bardzo efektowna w dodatkach, choc skromna w fasonie (bo rybka, nie princeska).

Witaj, gratuluję ustalenia daty! Widze, że ślubujesz tydzień po mnie. Ja tez będę ślubowac w starym kościele przy rynku. Proboszcz faktycznie jest dość specyficzny, różne opowieści o nim krążą, ale nie przejmujcie się tym. Jeżeli chodzi o księży - polecałabym raczej tych młodszych, szczególnie księdza Marcina, jest bardzo sympatyczny i raczej bezproblemowym. Był u mnie na kolędzie rok temu. Ze starszych - ksiądz Stanisław, może i sprawia wrażenie dystansu, ale to naprawdę ciepły i kochany człowiek. My kwestię księdza rozwiązaliśmy w ten sposób, że nam ślubu udzieli ksiądz z zewnątrz, po prostu poprosiłam księdza, z którym znam się od dziecka, by nam towarzyszył w tym pięknym dniu i pobłogosławił małżeństwo. Swoją drogą, to ja się śmieję, że on wszystkie moje koleżanki pożeni, bo przez lata śpiewałam w chórze w Arce w Nowej Hucie i jak na razie każdej scholance ślubu udzielał. Aha - i pośpieszcie się z terminem rezerwacji kościoła, bo w tym kościele przy rynku każą rezerwować termin nawet rok wczesniej, my rezerwowaliśmy póltora i to była pierwsza rzecz jaką zrobiliśmy.

A co do wątpliwości - chyba rzadko która PM ich nie ma. Są zdrowym objawem, ale jeżeli się kochacie, to je przezwyciężycie. Ja się z ich powodu nawet załamałam, wylądowałam u psychologa, ale teraz nie żałuje. Co nas nie zabije to nas wzmocni.

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Ja dopiero 2014, ale się przywitam

Oj tak, probosz tam jest nieco specyficzny. Ale masz jeszcze nowy kościół - na Jazach, ale kawałek drogi od novum.
My celujemy w Hotel Niepołomice
Anson chyba nie ma jako tako własnej restauracji? Ale nie jestem pewna?

Exist, dobrze celujecie Sama będę mieć tam wesele, więc w razie czego służe radą.

21 lipca 2012 godz. 16

Stary 2012-01-29, 11:58   #2242
exist_
Zakorzenienie

Madzionella dzięki
Ja tam byłam już na jednym weselu i zdaję sobie sprawę że na 120 osób to zdecydowanie za mało miejsca, ale hotel jest ładny i nowy, ludzie uśmiechnięci, obsługa pomocna
My nie chcemy wesela, tylko obiad dla rodziny więc prawdopodobnie odpada nawet kwestia tej drugiej sali - tanecznej Zwyczajnie nie będzie nam potrzebna.
No i jedzonko bardzo dobre, zarówno na weselu, jak również zamawialiśmy kiedyś stamtąd catering i również było smaczne
Jeśli nie Hotel Niepołomice to ewentualnie Azalia w Szarowie.

Madzionella z jakim wprzedzeniem rezerwowałaś termin?
Stary 2012-01-29, 12:48   #2243
Madzionella
Rozeznanie

W hotelu rezerwowaliśmy równo 9 miesięcy przed ślubem. Ale wiem, że np. w Azalii trzeba rezerwować sporo wczesniej, koleżanka miała tam wesele i rezerwowała jakieś póltora roku wcześniej. My będziemy mieć małe wesele, więc wszystko zmieści sie na sali restauracyjnej.

A powiedz mi exist - jak w Hotelu Niepołomice jest z wielkością porcji i ilością jedzenia? Bo to mi ostatnio spędza sen z powiek.

21 lipca 2012 godz. 16

Stary 2012-01-29, 13:05   #2244
exist_
Zakorzenienie

Dla mnie były wystarczające Podane z drobną ilością bajerów, ale ogółem nie czułam się głodna.
Był obiad, później od razu deser.
Przez cały czas była zimna płyta - wędlin i mięs, do tego przeróżne ciasta i ciasteczka, fontanna czekoladowa.
W trakcie wesela trzy albo cztery dania gorące.
I młodzi postawili na trochę niestandardowe jedzenie Nie było rosołu ani nic
Wagowo ile to było to nie umiem Ci powiedzieć, ale mój TŻ też się spokojnie najadł

W Azalii od kiedy ją odnowili mają chyba taki ruch

Edytowane przez exist_
Czas edycji: 2012-01-29 o 13:06
exist_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 16:28   #2245
Madzionella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Dla mnie były wystarczające Podane z drobną ilością bajerów, ale ogółem nie czułam się głodna.
Był obiad, później od razu deser.
Przez cały czas była zimna płyta - wędlin i mięs, do tego przeróżne ciasta i ciasteczka, fontanna czekoladowa.
W trakcie wesela trzy albo cztery dania gorące.
I młodzi postawili na trochę niestandardowe jedzenie Nie było rosołu ani nic
Wagowo ile to było to nie umiem Ci powiedzieć, ale mój TŻ też się spokojnie najadł

W Azalii od kiedy ją odnowili mają chyba taki ruch

Czy mają ruch to nie wiem, byłam tam na jednym weselu. Wystrój mają super, dwie sale - mniejsza i większa.

My konkretne dania dopiero będziemy wybierać, ale skoro chwalisz, to już jestem spokojna. Moją główną obawą było to, by porcje nie były za małe, bo najgorsze co może być, to głodni goście na weselu.

21 lipca 2012 godz. 16

Stary 2012-01-29, 17:02   #2246
Mariam
Raczkowanie

dzisiaj były targi ślubne w Krakowie ( któreś z rzędu w ciągu dwóch miesięcy zresztą) - był ktoś? jakieś opinie?
Mariam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 20:21   #2247
iwonajen
Przyczajenie

Ja byłam na targach ślubnych, i troszke sie zawiodłam, bo nie było możliwości przymierzenia sukienek na co liczyłam przede wszystkim ale spotkałam moją upatrzoną cukiernię (Cora) i zobaczyłam u nich takie cudne małe deserki, które strasznie mi się podobają, i mam nadzieję, że zmieszczą się w naszym budżecie I jeszcze fotografa upatrzyłam. Zespoły ze trzy, czyli mało. No i oczywiście mam całą masę ulotek, może coś się z tego nada.
A ogólne wrażenia, to lekki chaos, dzikie tłumy - taki trochę bazar.
Stary 2012-01-29, 20:52   #2248
Viollet87
Zakorzenienie

Były suknie Madonny?

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 09:20   #2249
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Witam wszystkich.
Pozdrawiam
Ja słyszałam dużo złego o tym salonie, sama też tam byłam zobaczyć, bo dziewczyna ode mnie z pracy bardzo polecała. Co mi się nie podobało w samym salonie: po pierwsze suknie, wiadomo to rzecz gustu, ale autentycznie moim zdaniem nie było tam ani jednej ładnej, nie mówiąc już o tym że materiały z których są wykonane odbiegają jakością od tego co można zobaczyć w innych salonach; po drugie szalenie nieprzyjemne i natarczywe sprzedawczynie, które koniecznie chciały mi wcisnąć coś do przymierzenia, mimo że ja nie chciałam. Poza tym okropne jest to nawoływanie do kopiowania cudzych wzorów ("proszę nam przynieść zdjęcie sukni z innego salonu to taką uszyjemy bez problemu"), troche to budzi moje poczucie dobrego smaku i praworządności. Generalnie ze względu na całokształ nie uszyłabym tam sukienki nawet własnego pomysłu.

Cytat:
Ja byłam na targach ślubnych, i troszke sie zawiodłam, bo nie było możliwości przymierzenia sukienek na co liczyłam przede wszystkim ale spotkałam moją upatrzoną cukiernię (Cora) i zobaczyłam u nich takie cudne małe deserki, które strasznie mi się podobają, i mam nadzieję, że zmieszczą się w naszym budżecie I jeszcze fotografa upatrzyłam. Zespoły ze trzy, czyli mało. No i oczywiście mam całą masę ulotek, może coś się z tego nada.
A ogólne wrażenia, to lekki chaos, dzikie tłumy - taki trochę bazar.
Takie samo wrażenie mieliśmy z TŻem po targach, które były 2 czy 3 tygodnie temu na centralnej. Wtedy byliśmy nastawieni na szukanie sali, ofert było mało. Na fotografach i DJach nie mogliśmy się skupić, bo z każdej strony byliśmy atakowani tonami ulotek. Ja byłam bardzo rozczarowana.

A ja jestem ciekawa czy któraś z was słyszała coś o jakości usług salonu Coco & Pedro na ulicy szlak?
W samym salonie mają może 4 suknie na krzyż, ale akurat jedna mi się podoba i cena nie zabija.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 10:13   #2250
szyrek
Zadomowienie

Cytat:
To moze 'moje' miejsce? Srebrna Góra na Księcia Józefa (przy wyjeździe na Katowice)
Jest spora sala, jedzenie bardzo dobre, na miejscu około 40 miejsc noclegowych (a 5 min dalej zaprzyjaźniona noclegownia UJ - mieliśmy tam nocować część gości, ale trochę osób zrezygnowało, część załatwiła sobie nocleg na własną rękę i wszyscy zmieścili sie na miejscu).
Na miejscu mają bardzo fajny ogródek (polecam grilla).
Jakby co pisz prv

Głowa do góry, sukienkę możesz kupić i tydzień przed fotografa też zawsze w miarę dobrego znajdziecie
Nam udało się uwinąć z przygotowaniami w około pół roku (a większość gości zamiejscowych, bo z rodzinnych stron moich i miłego), a impreza była bardzo sympatyczna. Chociaż bez nerwów się nie obyło - np tort zamawiany na 2 tyg. przed ślubem, a bukiet na tydzień

szyrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości