|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Teliczku hmm, no głowa też mnie boli. Od wczoraj.
Może okulary będę musiała nosić, kurde nie wiem no... Brumku no z kręgosłupem to nie jest tak zle. Chociaż mam przepuklinę kręgosłupa zdiagnozowaną. Nogi mi kiedyś sztywniały i nie mogłam chodzić od tego. No ale zaleczyłam antybiotykiem, zabieg nie był konieczny... Dzisiaj dentysta na 15... Cytat:
![]() No i wyjechał o 4 nad ranem już z chłopakami z roboty. Mówisz, że od kręgołupa? Możliwe by to było, bo napisałam powyżej jakie miałam z nim problemy. Ale do jakiego lekarza z tym iść? neurolog? okulista? I za zaproszenie dziękuję i pamiętam, nich tylko troszku cieplej się zrobi! ![]() [QUOTE=eveewe;31937888 Witam kochane. Moje dziecko obudzilo sie o 8.20 ja juz wstawilam pranko i zrobilam kawusie. Moze maz skonczy dzis wczesniej pracke to pojedziemy odebrac pozwolenie na budowei pojdziemy popytac o kredyt na budowe domu - juz mnie to przeraza, ale coz wyjscia nie ma. Jak mnie wczoraj wkurzyl szwagier (siorki facet)!!!! No wiec pol roku temu kupil mieszkanie w centrum-scislym, 2 pokoje okolo 50m2, cena ok bo 190 tys i cale do remontu. No dobra - a czynsz 600 zl??!!??!! Kredyt wzial placi cos kolo 1100 zl miesiecznie. Z siorka nie jest "chajtniety", ale mieszkaja razem. A my wczoraj mowilismy o kredycie rodzina na swoim i mowie ze nie dostaniemy bo dom musi miec pow do 140m2 a nasz ma ponad 200 m2 bo nasz jest z powierzchnia pod sklep. A ten ze my jestesmy nienormalni zeby na takim zadupiu budowac dom pod sklep, na pewno nam to nie wypali. Ja mowie a ty byles wogole tam, wiesz gdzie to?? no nie. wiec mu mowie a po co sie udzielasz. Ale kredyt rodzina na swoim itd - ja mowie czlowieku to czemu nie wziales cywilnego z mloda i nie wziales tego kredytu, tylko zwykly - bo nie pomyslalem!!! Ja nie mam zamiaru do konca zycia robic u kogos tylko chce swoj interes otworzyc a on sie bedzie wymadrzal ze to glupota itd. Jak mnie to wkurza. A on wzial kredyt, zyja z kasy mojej siorki bo jego wyplata idzie na kredyt i czynsz, moja siorka malo zarabia, to lataja do mamusi mojej i im daje na zycie. !!!![/QUOTE] Pewnie zazdrosny jet eve i tyle... Oj, takie gadanie może wkurzyć. Pewnie masz cichą nadzieję, że siostra jednak się z nim rozstanie ![]() Dziewczyny - jak rozmrozić szybko zupki zamrożone ( dla dzieciaka oczywista ) ? W mikrofali można ?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
mnie też kusiły ale poczytałam o nich i wolałam nie ryzykować ale cena kusiła - ja kupuje Babydreamy w rossie i są znacznie lepsze niż Dady
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-01-30 o 10:24 |
|
|
|
|
#2103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiecznie przemoczone były. Na noc bym w życiu nie założyła..... Pisałyśmy o nich tutaj... eveewe jaki sklep planujecie otworzyć? Spożywczak? A my już po wizycie, Radziu śpi. Żelazo w porządku, jakoś 11 ma a minimum to 7 ![]() W każdym razie mam mu już nie podawać, tym bardziej, że je już obiadki. Krew też super. Tylko zła trochę byłam bo w poczekalni była matka z chorym dzieckiem ![]() Dziś były dzieci chore chyba.... Nie wiem czemu pielęgniarka nas tak zapisała, wiedziała po co i z czym na wizycie będziemy. Mam nadzieję, że Radzik nie złapał nic. |
||
|
|
|
#2104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
zrobiłam jej domowej roboty sok marchwiowo-jabłkowy w sokowirówce i wypiła duszkiem 50ml taaak jej smakowało - podałam jej go tym ustnikiem silikonowym od niekapka Canpola pasuje też bo butelki Avent , bo niby cedziłam przez sitko ale i tak całkiem klarowny nie jest i smoczek zwykły się zapychał a tym ustnikiem poszło migiem.
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko jak będę miała chwile to wrzuce nas w klubie.
Z zaklimatyzowaniem problemu nie było, ani dla mnie ani dla Lili, tż trochę biedny bo języka nie zna. Chociaż wolałabym mieszkać tutaj w Wiedniu niż w Niemczech ale cóż... może kiedyś się uda
|
|
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2107 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to u nas tak samo, w towarzystwie to idealne dziecko, nawet umie się sam sobą zająć , a najbardziej lubi podsłuchiwać Cytat:
za ząbek Cytat:
Cytat:
Cytat:
You You ostatnio o nich pisała, a ja dostałam próbkę do domu i teraz własnie wypróbowałam-polecam ta kaszka Marinka, kurcze kiedyś gdzieś czytałam,że dziewczyna miała podobny atak, wtedy straciła wzrok na chwilę, zmykaj do lekarza bry dzień bo nocka kiepska mały zjadł o 23:30 i o 1,25 sie obudził wyspany i zadowolony ![]() dałam herbatki i zaczął zasypiać,ale jednak zabawa pt. będę walił nózkami w materac była atrakcyjniejsza niż spanie. Wzięłam go o 2 do siebie za to o tej samej porze co łobuz wstał mój mąż , który się czymś struł... ehhhh szkoda gadać, biedny był ![]() ubrałam siebie i małego i ... wystawiłam go na balkon nie da się zn nim pospacerować bo robi histerię w wózku po pół godzinie. |
|||||
|
|
|
#2108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee ja bym tam swojemu na pewno nie popuściła jakby na chwilkę wpadł do domu i zaraz znowu miał jechać. szkoda mi Cię strasznie że dalej sami będziecie z Igim - niech mrozy puszczą i wpadajcie ![]() ja rozmrażam w podgrzewaczu - myślę że w mikrofali też można - na funkcji "defrost" - czy jakoś tak
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-01-30 o 11:44 |
|
|
|
|
#2109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
lili a u was nie ma podzialu na dzieci chore i dzieci zdrowe?? u nas tak jest i wtedy te chore nie widza sie ze zdrowymi . Najwazniesze ze wszystko OK
|
|
|
|
#2113 |
|
Rozeznanie
|
Beti, AgaG, Lili
No ciężkie chwile coś u nas ostatnio. Mam jakiś kryzys, prawie na pewno przez to, że wiecznie niewyspana jestem, mała często się budzi w nocy i w sumie sama sobie wkręciłam, że tak bym już chciała żeby ona była juz duża i przesypiała noce. Po prostu szamoczę się z tym. W dodatku Karolina jest marudna, dogodzić jej ciężko, wiecznie się na nas drze, przez co ja z mężem wiecznie spięci i kłócimy się o byle co. Teraz jak to piszę, to widzę, że to takie błędne koło, bo pewnie Karolinka marudna bo czuje nasze złe emocje ech...No i na domiar złego wczoraj spadła mi z łóżka Ogólnie jakoś wszystko mnie przerasta .... Wiem, że muszę sie pozbierać, ale nie mam siły, nie chce mi się ... No to znowu wam smuty napisałam... Marinko ja na Twoim miejscu wybrałabym się i do neurologa i do okulisty. Może najpierw do okulisty, niech Ci sprawdzi ciśnienie w oku i ogólnie obejrzy dno oka, jeśli będzie wszystko ok to do neurologa. Nie lekceważ takich objawów |
|
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do kredytu to mogę się mylić ale jak brałam 2 lala temu ten kredyt to można było wziąć tak jakby dwuczęsciowy kredyt. Na tą powierzchnię, która spełnia wymogi wziąć tą rodzinę na swoim a na pozostałe metry przeliczali normalny kredyt. Zapytajcie czy tak faktycznie jest , może coś się uda. ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- najpierw zamieść ten obraz a potem forum Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-01-30 o 10:41 |
|
|
|
|
#2116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Myslalam nad schabem tylko tak mi sie wydaje ze moze wyjsc suchy moze faktycznie go pomoczyc w jogurcie na noc a pozniej chop do parowaru |
||
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Niech mnie ktoś dzisiaj zabije
|
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
całą noc płakała, a jak nie płakała to nie chciała spać
Czy wasze dzieci śpią w nocy na brzuchu???? Jeśli tak to nie boicie sie, że sie uduszą. Bo moja w końcu zasnęła na brzuchu, ale bałam się ją tak zostawić i pilnowałam a jak zasnęła to ją odwróciłam
|
|
|
|
#2120 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Nie nadrobię ... No może kiedyś ![]() U nas ok, ostatni tydzień męża w pracy przed urlopami... Nie wiem jak będziemy lapka między siebie dzielić ![]() Na spacery nie chodzimy bo u nas -15 W nocy nawet była awaria prądu i ciemno jak w Widzę, że kolejne zęby się pojawiły U nas jakby ucichło to całe ząbkowanie - o co cho?Zrobiłam wczoraj Brumkowe piersi Marina i Natka, za zdane egzaminy ![]() Natka jak postępy w drodze do własnego domu? Ewa, najgorsze jest to, że siostra razem z nim żyje, a jesli się rozejdą (czego oczywiście nie życzę!!!) to on z chatą zostanie a ona... Agula, witaj! O kurcze, myślałam że na dobre tam zostaniecie! Marina, ja mam w mikrofali funkcję rozmrażania, ale wydaje mi się że możesz nawet na podgrzewaniu, tylko na delikatnym powerze bym to robiła. Najlepiej zrób rezonans magnetyczny na kręgosłup - bedzie wiadomo czy coś Ci na kręgosłup uciska, ale szukaj skierowania od neurologa czy ortopedy, bo maskarycznie drogie badanie - u nas za odcinek lędźwiowy około 500 zł Lili, dla Radzia!Dziubek, Zosia też podsłuchiwaczka, jak mamy z Tż jakąś ożywioną dyskusję, to aż japę rozdziawia ![]() Ellika, nie smutaj się, będzie lepiej - oby już niedługo. Nie pierwsza Karola spadła i nie ostatnia, to się zdarza, a nasze dzieci dzielniejsze niż my Kurcze, może jakoś nastaw się pozytywnie, wysilcie się oboje, mała to wyczuje, uspokoi się, Wy też i koło będzie się kręciło, ale już w tą dobrą stronę Widzę, że Telik mnie szukała Brunetka, biedulko! |
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
wodaqu co ja na to poradze. Kredyt bral sam na siebie, ale ona w wiekszosci lozy na nich. Wogole brak slow - doradzac innym, jak sie nie ma pojecia o tym - to mnie wkurza. Ja rozumiem mial biznes, nie wszylo itd. Ale nie a najlepsze rady.
Moja chyba tez dzis na spacer nie pojdzie - zimno nadal, nie bede dziecka specjalnie wystawiac na taka pogode. Jaki to przepis na brumkowe piersi?? chyba cos ominelam podczas nadrabiania?? Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-01-30 o 11:09 |
|
|
|
#2122 |
|
Zadomowienie
|
Takie piersi:
http://dodajiwymieszaj.blox.pl/2007/...ad-cudami.html |
|
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2124 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wolę zdecydowanie jak śpi na boczku lub na plecach Cytat:
Mi też raz spadł Natan z łóżka, a odwróciłam głowę dosłownie na sekundę, a on już na ziemi Takie dzieci, nie da się wszystkiego przewidzieć...![]() Cytat:
![]() A ja szok przeżyłam przed chwilą Dzwoni do mnie babcia moja (mieszka ulice dalej ode mnie) i mówi, czy z nami wszystko w porządku, czy nic nam się nie stało, bo się w domu u mojego sąsiada w nocy paliło A ja z mężem tacy wykończeni byliśmy, że spaliśmy jak zabici A na zewnątrz jakieś syreny podobno wyły, światła z tych samochodów strażackich i wode tam lali... Boże a ja zielonego pojęcia nie miałam, że obok mnie się takie rzeczy dzieją.... Się wystraszyłam, bo ten dom stoi bardzo blisko naszego....Współczuje im, bo na polu mrozy takie, a oni mają dom zalany wodą w środku zimy...
|
|
#2125 |
|
Zadomowienie
|
Brunetko, moja nie śpi na brzuchu nigdy, no za malucha na moim brzuchu sie zdazyło ze 2 razy... Ale nie dziwię się, że masz stresa.
|
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
- ta mina mówi sama za siebie.Humoru nadal nie mam (y). Sara wrzeszczy. Nie płacze tylko kwiczy, marudzi. Eh. Wstała o 4.30!! Elika przytulam wirtualnie. Lilii ja też zadowolona bardzo z biedronki. To moja ulubiona zabawka Sary. Fajnie, że radzio zdrowy. Telik no tak, zjadłabym coś dobrego z TWOJEJ KUCHNI. caps.. muszę poczytać o tej granoli. Może się skuszę. ![]() Boshe piszczy...ta Piszecie o daniach z parowaru- chyba sie skuszę. Takie szybkie i proste, same się robią ![]() Brunetka Ali chyba w krew weszło nocne wstawianie. Kiedy nasze dzieci zaczną spać? (Sara na brzuchu nie śpi.) Zapałeczka to masz sen, można by Cię z łóżkiem wynieść na mróz i byś nie poczuła. Sąsiadom współczuję tragedii. Idę sobie strzelić w łeb ( gumą od majtek)
|
#2127 |
|
Zadomowienie
|
Eeeedytowałam
Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2012-01-30 o 12:07 |
|
|
|
#2128 |
|
Zadomowienie
|
Patik, chyba do Ciebie dołączę... U mnie jęczenie dziś od rana, nie wiem o co jej chodzi, cały czas tylko yyy i yyy - smok ble, na rekach ble, na macie blee, w bujaku bleee. Dobrze, że pospała godzinkę...
|
|
|
|
#2129 |
|
Zadomowienie
|
hej
tak Shira chora na antybiotyku masakra spadam do wyra..... ![]() pozdrowionka
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja czasem jak nie moze usnac przewroci sie na brzuszek i spi. Sama sobie uklada glowke wiec.... jakos nie panikuje. Moja teraz tez krzyczy ale jest spiaca bo widze. zaraz padnie i ja zaniose do lozeczka. Dzis nie bedzie spacerku - za duzy mroz. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

a z tymi oczami to skontroluj bo to może być coś o podłożu neurologicznym - z tym nie ma żartów - i to może być np od kręgosłupa coś.

mnie też kusiły ale poczytałam o nich i wolałam nie ryzykować ale cena kusiła - ja kupuje Babydreamy w rossie i są znacznie lepsze niż Dady

Zakończone: 2
za ząbek 

W nocy nawet była awaria prądu i ciemno jak w
Takie dzieci, nie da się wszystkiego przewidzieć...