|
|
#1381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4
Cytat:
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten temat już kiedyś był tu poruszany, i też mówiłam, że mi się to podoba (i jakieś inne nieliczne dziewczyny). Nie musi być lakier obdrapany od nowości, na początku pomalowane mam normalnie, ale jak zaczyna odpryskiwać to zdrapuję część, żeby były "po równo obdrapane" Zresztą kiedyś takie obdrapańce były modne na zagranicznych blogach. I naprawdę, totalnie nie rozumiem jak taka estetyka ma się do niechlujstwa
|
|
|
|
|
#1383 |
|
Raczkowanie
|
mnie rozwala taka 3cm wartwa tapety na buzi plus nieudolne kreski narysowane eyelinerem. Nie wyobrazam sobie nakładania tylu warstw różnych mazideł na twarz tym bardziej, że to wcale uroku nie dodaje.
Oczy podkreslone eyelinerem wygladaja swietnie pod warunkiem ze dobierze sie kreske do ksztaltu oka i ma sie wprawe. Ja widuje kazdego dnia naprawde bardzo brzydko i niedbale namalowane kreski. I to mnie rozwala.
"Tak rzadko zdarza się słyszeć, żeby kobiety mówiły: „Nie mogę się doczekać, żeby rozkręcić swój własny interes" albo „Już bym chciała chodzić na te zajęcia z handlu nieruchomościami". Cel większości kobiet brzmi „Za rok chcę być już mężatką"." |
|
|
|
#1384 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Ja również. Wolę już paznokcie bez lakieru. |
|
|
|
|
#1385 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
. nadto, to watek o tym, co nas rozwala w modzie, mnie rozwala moda na odprysniety lakier, ot co^^.
|
|
|
#1386 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do tych paznokci obdartych. To mnie jednak trochę rozwala ta pogarda u ludzi jak widzą obdarte. Sama ostatnio takie miałam (na swoje usprawiedliwienie: miałam egzamin, uczyłam się do bardzo późna i zasnęłam nad książką, a miałam trochę odrapany, bo mam głupi zwyczaj przygryzania paznokci, jak się denerwuje, rano wstałam na styk, później na egzaminie moje biedne paznokcie doprawiłam sobie jeszcze bardziej) i aż mi głupio było jak mi ludzie patrzyli na ręce. A nieraz zdarzyło mi się, że wyjechałam z domu z idealnie pomalowanymi i odprysnęły później. I co mam wtedy zrobić? A nikt przecież nie wie, czy tak już wyszłam z domu czy nie. Dlatego ja bym aż tak bardzo nie utożsamiała tego z niechlujstwem.
|
#1387 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taki efekt kojarzy mi się z zaniedbaniem. Rozumiem jednak fakt, że są osoby, którym to się podoba i celowo zdzierają lakier. Dodam jedynie, że oprócz walorów estetycznych, zdrapywanie lakieru z paznokci osłabia płytkę paznokcia = niszczy je. ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
Jeżeli wiem, że nie będzie czasu/okazji rezygnuję z koloru. Sama nie czuję się komfortowo kiedy mam obśrupany lakier ( a to jak sama przyznałaś przyciąga wzrok ). Zadbane dłonie to wizytówka. |
||
|
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem po prostu jestem tak zalatana, że przez jeden czy dwa dni chodzę z odpryśniętymi, bo nie mam na nic czasu. Edytowane przez Magdallen Czas edycji: 2012-01-30 o 11:52 |
|
|
|
|
#1389 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
bez przesady, jakbym napisala, ze nie podobaja mi sie tluste wlosy, tez byloby takie oburzenie?wyraznie w pierwszym poscie w tej kwestii napisalam, ze nie chodzi mi o sytuacje, jak komus odprysnie lakier, kiedy jest poza domem... ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- zmycie lakieru trwa pol minuty...
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-01-30 o 11:58 |
|
|
|
|
#1390 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
Nie chodziło mi o to, że Wy tutaj gardzicie ludźmi ![]() Ale właściwie skąd wiesz, że komuś odprysnął lakier poza domem? Ty już widzisz tylko efekt, większość ludzi jednak pomyśli, że się z takim z domu wyszło
|
|
#1391 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Żałosne. W ogóle nie znoszę tej blogerki, ma twarz, która wywołuje we mnie agresje a lansuje się wszędzie gdzie się tylko da
|
|
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Samego lakieru pewnie tak, mi zmycie lakieru z pierdyliardem warstw Nail-Teka zajmuje o wiele dłużej
Na szczęście nieczęsto muszę to robić - mam takie paznokcie, że jeśli wieczorem je pomaluję, to na następny dzień po południu większość tego lakieru już mi samoistnie płatami odpadnie Więc obecnie niestety nie maluję ich w ogóle bo to się mija z celem...
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
Dokłądnie. nie ma, że trzaskający mróz. w sklepie nowa kolekcja, którą trzeba zaprezentowac.
|
|
|
|
#1394 |
|
Raczkowanie
|
Dopisuję się do wątku. Co mnie ostatnio męczy: kalosze za 400 zł w piękny, słoneczny dzień. Czy nie lepiej kupić za te 4 stówki dwie pary butów na różne okoliczności? Nie próbuję zrozumieć.
W zimę chyba głównie to. Wiosną pojawi się więcej drażniących "trendów" ![]() uff. Myślałam, że tylko moje wnętrzności reagują negatywnie na jej twarz.
Czekamy na Liliannę Edytowane przez anjaa31 Czas edycji: 2012-01-30 o 12:18 |
|
|
|
#1395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I w sumie to mnie rozwalają dziewczyny, które zamarzną, ale grunt, że wyglądają dobrze (przynajmniej wg nich). Widziałam się jakiś czas temu z koleżanką, ona w cieniutkich rajstopach i spódniczce (na minusie nie było, ale niewiele powyżej zera) i pytam czy jej nie zimno, ona stwierdziła, że zimno, ale co tam, ona ma przecież wyglądać.
|
|
#1396 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
To może mam dziwne paznokcie albo lakier, bo ja muszę je bardzo długo szorować, żeby były czyściutkie. A potem jeszcze długie mycie rąk, żeby pozbyć się z nich tego zapachu, krem, maźniecie jakąś odzywką do paznokci... Często mam tak, że wychodzę z domu o 7 rano, a wracam po 23. Wtedy nawet to 15 minut robi mi różnicę
A skoro mi nie przeszkadzają ani u mnie, ani u innych takie paznokcie, to nie widzę potrzeby ich zmywania. Oczywiście nie mam tu na myśli takich odprysków, gdzie nie ma lakieru na połowie paznokcia, tylko takie minimalne obdrapania na końcach paznokci.
Edytowane przez Magdallen Czas edycji: 2012-01-30 o 12:39 |
|
|
|
#1398 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niektóre lakiery nie dość, że długo schną to jeszcze bardzo szybko odpryskują
|
|
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Ja akurat widziałam Charlize wczoraj na Marszałkowskiej i była w tych butach tylko tym razem czarnych z ćwiekami, rajstopkach i spódniczce, bardzo ładnie wyglądała, aż się obejrzałam, ale potem na siebie, kurtka puchowa z z kapturem założonym, emu i z gorąca nie umierałam, brr.
No i szła na piechotę ładny kawałek, więc nie samochodem tak cały czas chyba.
Edytowane przez agusia642 Czas edycji: 2012-01-30 o 12:49 |
|
|
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak sobie myślę. rany, jakie ot smutne. Szafiarki/ Blogerki zatraciły możliwość samodzielnego osądu, teraz niczym nie różnią się od przedstawicieli handlowych. Edytowane przez L_V Czas edycji: 2012-01-30 o 12:50 |
|
|
|
|
#1403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) a nie malowac jeszcze gorzej.Charlize tez mnie rozwala. I budzi we mnie agresje
"Tak rzadko zdarza się słyszeć, żeby kobiety mówiły: „Nie mogę się doczekać, żeby rozkręcić swój własny interes" albo „Już bym chciała chodzić na te zajęcia z handlu nieruchomościami". Cel większości kobiet brzmi „Za rok chcę być już mężatką"." |
|
|
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
Dla rozluźnienia atmosfery - coś wspaniałego
http://www.youtube.com/watch?v=TnmuRyJzoEk
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niedoczytałaś Była mowa o długich, naturalnych, pożółknietych paznokciach. Osoba, która opisywała ten problem mosno zaznaczyła, ze są to szponiaste paznokcie o silnym żółtym odcieniu.
|
|
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1407 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() Cytat:
.kolejny raz powtorka z rozrywki - wystarczy, ze komus sie nie podoba cos, co z kolei lubi/nosi inna osoba z tego watku - zaraz sie sypia komentarze. swego czasu skrytykowano noszenie torebki w zgieciu reki - ja tak nosze, nawet wyjasnilam, ze mi zwyczajnie wygodniej - i wsio, koniec tematu. a ja sie czuje juz atakowana, ze jak smialam skrytykowac niedoskonaly manikiur, ludzie...
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-01-30 o 12:59 |
||
|
|
|
#1408 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1410 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie ma to jak sobie dobrze podkład dobrać i ta osoba śpiąca z tyłu dobra jest ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.

.
Ten temat już kiedyś był tu poruszany, i też mówiłam, że mi się to podoba (i jakieś inne nieliczne dziewczyny). Nie musi być lakier obdrapany od nowości, na początku pomalowane mam normalnie, ale jak zaczyna odpryskiwać to zdrapuję część, żeby były "po równo obdrapane" 

bez przesady, jakbym napisala, ze nie podobaja mi sie tluste wlosy, tez byloby takie oburzenie?
Żałosne. W ogóle nie znoszę tej blogerki, ma twarz, która wywołuje we mnie agresje a lansuje się wszędzie gdzie się tylko da