Moda, która Cię "rozwala" - część 4 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-29, 15:52   #1351
carmageddon
Pełzanie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Ja byłam w lipcu i też było trochę rozkopane, chodzenie po tych deskach na dwykopanymi dołami bezcenne :d Ja o mały włos nie wylądowałabym w tym dole - chociaż może złapałby mnie jakiś przystojny robotnik Swoją drogą podziwiałam Lwowianki, które w wysokich szpilkach swobodnie poruszały się po tej kosteczce w centrum I trzeba przyznać, że potrafią się świetnie ubrać.
Ja też je podziwiałam ale nie chciałam nóg połamać Ukrainki tak ale Ukraińcy nie - nie widziałam zbyt wielu przystojniaków. W sylwestra też tam byłam i już wszystko było na swoim miejscy - tzn bruk i tory
carmageddon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 16:12   #1352
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmageddon Pokaż wiadomość
Ja też je podziwiałam ale nie chciałam nóg połamać Ukrainki tak ale Ukraińcy nie - nie widziałam zbyt wielu przystojniaków. W sylwestra też tam byłam i już wszystko było na swoim miejscy - tzn bruk i tory
Muszę się z Tobą zgodzić Osobiścię mało tamtejszych mężczyzn zwróciło moją uwagę

Btw. Chyba to jakaś telepatia, bo miałam się Ciebie pytać o odczucia dotyczące tamtejszych mężczyzn
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 16:16   #1353
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Jej, wiem, ze nie na każdym, ale na przytłaczającej większości, prawda? Śledzę jej wątek na fashion spot i jestem już znudzona tymi ustami, naprawdę nie wiem czy tylko ja tak mam, ale psuje mi to jej zdjęcia. Ogólnie Anja bardzo mi się podoba

I myślę, że na tym etapie kariery to ona może podyktować wiele rzeczy. No co chociażby wskazują te otwarte usta przy współpracy z wieeeloma fotografami
Mam podobne odczucia względem otwartych ust tej Pani.
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 16:25   #1354
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale ładne kobity
Ja byłam we Lwowie we wrześniu. Rozkopane ulice, ściągnięty bruk i tory, wszystko rozryte, no zabić się można na drewnianych dechach i kładkach, jak się nie patrzy pod nogi. I po tych ulicach pomykały Ukrainki w szpilkach, 12 -15 cm. Mega ładne, zadbane, wystrojone. Ale ja w płaskich sandałach prawie się zabiłam a co dopiero w szpilkach. Jednak dziewczyny śliczne, co prawda niektóre ubrane i umalowane trochę wyzywająco, ale tam chyba tak jest.
Zgadzam sie!
W PL jednak, sadze, jest wiekszy umiar w ubieraniu sie w tak bardzo "wylaszczony" sposob wsrod kobiet. Z rzadka widze teraz (w te mrozy) panie w szpilkach 10cm w metrze
Cytat:
Ja byłam w lipcu i też było trochę rozkopane, chodzenie po tych deskach na dwykopanymi dołami bezcenne :d Ja o mały włos nie wylądowałabym w tym dole - chociaż może złapałby mnie jakiś przystojny robotnik Swoją drogą podziwiałam Lwowianki, które w wysokich szpilkach swobodnie poruszały się po tej kosteczce w centrum I trzeba przyznać, że potrafią się świetnie ubrać.
Akurat tam nie bylam, zaciekawilyscie mnie
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 16:38   #1355
a-sea-of-honey
Zadomowienie

GG do a-sea-of-honey

Cytat:
Napisane przez jagagaga Pokaż wiadomość
Mnie tam bardziej irytuje presja na perfekcyjny wygląd. Idę na uczelnie, nic niezwykłego, codziennie chodzę na uczelnię, a muszę wyglądać jakbym szła na świąteczną kolację. Z włosami jak od fryzjera, pełnym makijażem, pomalowanymi paznokciami, najlepiej na szpilkach. Bo jak nie, to nie będę częścią stada. Zawsze trzeba być wystylizowanym. Obdrapał mi się lakier z paznokci - już jakieś dziwne spojrzenia. Jak kiedyś przyszłam bez makijażu to już w ogóle wielka sensacja. Chore.

Czy w W-wie widujecie w ogóle jakieś normalnie ubrane dziewczyny, które nie miałyby makijażu na twarzy? Bo ja chyba żadnej.
Miałam taki moment na czwartym-piątym roku studiów właśnie w Wawie, że malowałam się tylko po zajęciach na jakieś imprezy itp., ale... poczułam presję nawet nie tyle ze strony innych kobiet, co przez to, że miałam świadomość, że wyglądam gorzej od nich.
Też mnie rozwala takie dążenie do doskonałego wyglądu. Ale próbuję tłumaczyć sobie, że każdy przeznacza czas na to, co chce i lubi - jeden rano woli dłużej spać, inny czytać wiadomości, a jeszcze inny się stylizować.
a-sea-of-honey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 17:38   #1356
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Mnie tam bardziej irytuje presja na perfekcyjny wygląd. Idę na uczelnie, nic niezwykłego, codziennie chodzę na uczelnię, a muszę wyglądać jakbym szła na świąteczną kolację. Z włosami jak od fryzjera, pełnym makijażem, pomalowanymi paznokciami, najlepiej na szpilkach. Bo jak nie, to nie będę częścią stada. Zawsze trzeba być wystylizowanym. Obdrapał mi się lakier z paznokci - już jakieś dziwne spojrzenia. Jak kiedyś przyszłam bez makijażu to już w ogóle wielka sensacja. Chore.
wydaje mi sie, ze poruszasz w wyboldowanym tekscie dwie rozne kwestie. bo wg mnie niezrobienie makijazu nie swiadczy o zaniedbaniu, natomiast odprysniety lakier juz tak. skoro bowiem juz ktos pomalowal paznokcie, to wypadaloby zadbac o to, aby lakier byl na ich calej powierzchni (nie mowie, oczywiscie, o sytuacji, kiedy lakier odprysnie podczas pobytu poza domem, chodzi mi o sytuacje, kiedy ktos wychodzi z domu z lakierem czesciowo zeszlym). zdecydowanie lepiej wygladaja paznokcie zdrowe, zadbane, niepomalowane, nizli czesciowo pokryte lakierem. i to samo mysle o niechlujnym makijazu i jego braku.

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2012-01-29 o 17:39
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 17:42   #1357
laylaaa
Zakorzenienie

też mam podobne spostrzeżenia co do Ukrainy (Lwów) - na ulicach pełno bardzo ładnych, zgrabnych dziewczyn elegancko ubranych (fakt, niektóre nieco tandetnie, ale tam lubią się nosić "na bogato"), na wysokich obcasach, obowiązkowo długie proste włosy, mocny ale staranny makijaż. co druga kobieta wyglądała właśnie tak. dla odmiany faceci, jak już ktoś wspomniał, bardzo przeciętni, w nieciekawych ciuchach.

btw, zna ktoś adres jakiegoś ukraińskiego bloga?

'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat
'how do you know I'm mad?' said Alice
'you must be' said the Cat
'or you wouldn't have come here'
laylaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 17:59   #1358
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
wydaje mi sie, ze poruszasz w wyboldowanym tekscie dwie rozne kwestie. bo wg mnie niezrobienie makijazu nie swiadczy o zaniedbaniu, natomiast odprysniety lakier juz tak. skoro bowiem juz ktos pomalowal paznokcie, to wypadaloby zadbac o to, aby lakier byl na ich calej powierzchni (nie mowie, oczywiscie, o sytuacji, kiedy lakier odprysnie podczas pobytu poza domem, chodzi mi o sytuacje, kiedy ktos wychodzi z domu z lakierem czesciowo zeszlym). zdecydowanie lepiej wygladaja paznokcie zdrowe, zadbane, niepomalowane, nizli czesciowo pokryte lakierem. i to samo mysle o niechlujnym makijazu i jego braku.
Obdrapany lakier wygląda koszmarnie. Mam kilka znajomych, które potrafią tak chodzić nawet tydzień. Pod koniec lakier zostaje na dwóch paznokciach
Z makijażem też bywa hardcore. Bardzo często spotykami kobiety wymalowane tak, że widać smugi albo wyraźne granice podkładu. Mój ostatni hit to maska, w której podkład wyraźnie omijał okolice wokół oczu. Rozmawiałam z tą dziewczyną i nie mogłam oderwać wzroku od zjawiska. Do tego miała dorysowane kółka z różu. Z kobiet malujących się w ten sposób regularnie jeszcze żadnej nie widziałam bez makijażu. Zastanawiam się jak źle muszą wyglądać bez maski, skoro wolą codziennie robić sobie coś takiego.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 18:08   #1359
carmageddon
Pełzanie

Cytat:
Muszę się z Tobą zgodzić Osobiścię mało tamtejszych mężczyzn zwróciło moją uwagę

Btw. Chyba to jakaś telepatia, bo miałam się Ciebie pytać o odczucia dotyczące tamtejszych mężczyzn

Cytat:
Napisane przez laylaaa Pokaż wiadomość
też mam podobne spostrzeżenia co do Ukrainy (Lwów) - na ulicach pełno bardzo ładnych, zgrabnych dziewczyn elegancko ubranych (fakt, niektóre nieco tandetnie, ale tam lubią się nosić "na bogato"), na wysokich obcasach, obowiązkowo długie proste włosy, mocny ale staranny makijaż. co druga kobieta wyglądała właśnie tak. dla odmiany faceci, jak już ktoś wspomniał, bardzo przeciętni, w nieciekawych ciuchach.

święta spędzałam w górskiej ukraińskiej wiosce i tam jeden pan myślał że jestem Ukrainką ale w sumie inaczej się ubierają we Lwowie a inaczej na wsi, wiadomo. Ja byłam w paskudnych śniegowcach . Ach i zapomniałam, strasznie dużo osób ma tam złote zęby, raz jak nam pan błysnął uśmiechem aż po oczach poraził tym złotem.

Blogów niestety nie znam ale to jest dobre :
http://www.wykop.pl/link/1004937/jak...swoich-marzen/
Stary 2012-01-29, 18:18   #1360
Angry
Raczkowanie

Ja byłam we Lwowie w grudniu i nie widziałam zatrzęsienia wysokich szpil i futer, ale jakieś takie kiczowate, długie puchowe kurty, z pierzo-futrem i w jaskrawych kolorach, róż, fuksja, czerwień, ewentualnie złoto, srebro To rozwalało, ale rozgrzesza fakt, że było naprawdę zimno. I również przyznam - faceci nieciekawi... i wśród facetów bardzo popularne są kolczyki w uszach, tzn. zazwyczaj w jednym.
Angry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 18:26   #1361
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angry Pokaż wiadomość
Ja byłam we Lwowie w grudniu i nie widziałam zatrzęsienia wysokich szpil i futer, ale jakieś takie kiczowate, długie puchowe kurty, z pierzo-futrem i w jaskrawych kolorach, róż, fuksja, czerwień, ewentualnie złoto, srebro To rozwalało, ale rozgrzesza fakt, że było naprawdę zimno. I również przyznam - faceci nieciekawi... i wśród facetów bardzo popularne są kolczyki w uszach, tzn. zazwyczaj w jednym.
Nie dziwię się, bo grudzień to wiadomo zimno

Ja natomiast zwróciłam uwagę, ze tamtejsi panowie tak samo jak nasi zakładają skarpetki do sandałów
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 18:27   #1362
carmageddon
Pełzanie

Cytat:
Napisane przez Angry Pokaż wiadomość
te kurty to kszyk mody na Ukrainie, wszędzie tego pełno, czy we Lwowie czy na wsi. No ale we Lwowie miało być ostanio -22 a bliżej gór pewnie jeszcze zimniej. Ja widziałam tylko kilka kobiet w płaszczach wełnianych. Futra to chyba bardziej w Rosji?
Stary 2012-01-29, 18:30   #1363
siarka40
Szef ds. Wymianek

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;31927745]Obdrapany lakier wygląda koszmarnie. Mam kilka znajomych, które potrafią tak chodzić nawet tydzień. Pod koniec lakier zostaje na dwóch paznokciach [/quote]
. i to jest zaniedbanie, ktorego nie moge zrozumiec...

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;31927745]Z makijażem też bywa hardcore. Bardzo często spotykami kobiety wymalowane tak, że widać smugi albo wyraźne granice podkładu. (...) Zastanawiam się jak źle muszą wyglądać bez maski, skoro wolą codziennie robić sobie coś takiego.[/QUOTE]
sek w tym, ze moga wygladac duzo lepiej . dlatego pisalam wyzej, ze brak makijazu nie kojarzy mi sie z brakiem dbalosci o siebie.
Stary 2012-01-29, 19:36   #1364
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

znamy http://andyhide.blogspot.com/
Stary 2012-01-29, 20:01   #1365
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
Stary 2012-01-29, 20:15   #1366
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4
Konto usunięte

super spodnie http://andyhide.blogspot.com/2012/01...in-winter.html

rozwałka z dzis w osobie siostry mojej sąsiadki: "nie będę farbować odrostów to zrobią mi się naturalne ombre hair" dodam że to czarne odrosty spod blondu...
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 20:39   #1367
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja znam taki: http://tina-sblog.blogspot.com/

Ukrainki i inne na wschod od nas sa bardzo wysokie, mowi oczywiscie ogolnie, bo rozne figury sie widuje. Ale w glownej mierze rzuca sie w oczy ich wzrost i szczuplosc.
Cytat:
te kurty to kszyk mody na Ukrainie, wszędzie tego pełno, czy we Lwowie czy na wsi. No ale we Lwowie miało być ostanio -22 a bliżej gór pewnie jeszcze zimniej. Ja widziałam tylko kilka kobiet w płaszczach wełnianych. Futra to chyba bardziej w Rosji?
Futra tak, w Rosji, i to mam wrazenie, ze duzo ich jest sztucznych.

Edytowane przez czarna.noc
Czas edycji: 2012-01-29 o 20:41
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 21:02   #1368
carmageddon
Pełzanie

Cytat:
Napisane przez czarna.noc Pokaż wiadomość

Ukrainki i inne na wschod od nas sa bardzo wysokie, mowi oczywiscie ogolnie, bo rozne figury sie widuje. Ale w glownej mierze rzuca sie w oczy ich wzrost i szczuplosc.
i ładne włosy
Stary 2012-01-29, 21:31   #1369
laylaaa
Zakorzenienie

dzieki za linki obie fajne.

'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat
'how do you know I'm mad?' said Alice
'you must be' said the Cat
'or you wouldn't have come here'
laylaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 22:47   #1370
Duszaniola
Wtajemniczenie

Mnie dzisiaj rozwalił strój charlize-mystery, a właściwie buty http://charlize-mystery.blogspot.com...l#comment-form
Nawet jej tłumaczenie, że jechała samochodem mnie nie przekonuje, bo ja bym zamarzła i tak.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 23:01   #1371
Magdallen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
Mnie dzisiaj rozwalił strój charlize-mystery, a właściwie buty http://charlize-mystery.blogspot.com...l#comment-form
Nawet jej tłumaczenie, że jechała samochodem mnie nie przekonuje, bo ja bym zamarzła i tak.
Hahaha, i jeszcze te dziury w spodniach Brrr, a ja dziś posłuchałam mamy i chodziłam po Wa-wie w tregginsach nałożonych na legginsy i dwóch parach skarpetek. A i tak wróciłam totalnie przemarznięta

Edytowane przez Magdallen
Czas edycji: 2012-01-29 o 23:08
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 23:40   #1372
Solciuchna
Zakorzenienie

Marcelina Sowa też śliczna

Cytat:
Napisane przez miss kitsch Pokaż wiadomość
Zgodzę się z Tobą Może ma taki metabolizm, ale nie zmienia to faktu, że wygląda na niezdrowo wychudzoną.
Metabolzim? Prawie 30-letnia modelka? No coś Ty Toć ona za młodu była grubsza niż teraz jest. Wklejam kilka fot

Ps. Mi się na tym bardzo podoba
Załącznik 4467341
i ma zamkniętą buzię!

Cytat:
Napisane przez czarna.noc Pokaż wiadomość
Naprawde jest cos takiego jak gloryfikacja zachodu? w ogole tego nie zauwazylam. A moich obserwacji wynika, ze wlasnie im bardziej za wschod, tym kobiety bardziej zrobione i wylaszczone na codzien (Moskwa!! bije rekordy w tym wzgledzie - w metrze panie na 12-15 cm szpilkach, futra, makijaz pelna opcja, paznokcie lsniace i kolorowe, dluuugie zadbane wlosy) a im bardziej na zachod i polnoc Europy, tym wiekszy luz (np. Goteborg- luz pelen, Paryz - luz ale z nutka elegancji, Barcelona - pol na pol.)
Ogole tez w zachodnim swiecie szczegolnie wsrod facetow funkcjonuje stereotyp: im bardziej za wschod, tym kobiety piekniejsze i bardziej zrobione na codzien. Jak sie okazalo po mojej wizycie w Rosji, to nie tylko stereotyp, to prawda!!!
Eee, te co wstawiłaś, to chociaż takie modne są Ja się spodziewałam, że jak odpalę linki to zobaczę bardziej wulgarne stroje

Ja z kolei słyszałam takie opinie o Ukrainie (tylko że one właśnie reprezentują ten bardziej tandetny, wulgarny styl). Cytując kolegę, kobiety tam wyglądają "albo jak totalnie wylaszczone lachony po solarce albo jak granatem oderwane od pługa" Z kolei koleżanka jak była tam na wycieczce to mówiła, że Ukrainki pchały się strasznie przed obiektywy aparatów. Ot tak, robisz zdjęcie krajobrazu, a przychodzi jakaś obca laska i Ci się wygina

Cytat:
To ona jest Ukrainką?
Od niedawna śledzę jej bloga, piękna dziewczyna i z gustem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg anjarubik10si6.jpg (170,6 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg anjarubik2tv5.jpg (53,5 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg anja_1_1280x800.jpg (164,1 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 030706-15.jpg (20,0 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 449c24eb000706764e43027a.jpg (86,6 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0663_dd6f_623.jpg (78,0 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 705ed910000796ca4929e25d.jpg (55,2 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 83100016803d4e430274.jpg (64,3 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1r.jpg (16,6 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 88e0284500292c924a303558.jpg (48,3 KB, 51 załadowań)

Edytowane przez Solciuchna
Czas edycji: 2012-01-29 o 23:56
Solciuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 23:49   #1373
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Solciuchna Pokaż wiadomość

To ona jest Ukrainką?
Od niedawna śledzę jej bloga, piękna dziewczyna i z gustem
tak
od razu rozpoznałam, że jest po jednej krwi, tzn. słowiańska uroda
Stary 2012-01-30, 00:24   #1374
jagagaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez a-sea-of-honey Pokaż wiadomość
Miałam taki moment na czwartym-piątym roku studiów właśnie w Wawie, że malowałam się tylko po zajęciach na jakieś imprezy itp., ale... poczułam presję nawet nie tyle ze strony innych kobiet, co przez to, że miałam świadomość, że wyglądam gorzej od nich.
Też mnie rozwala takie dążenie do doskonałego wyglądu. Ale próbuję tłumaczyć sobie, że każdy przeznacza czas na to, co chce i lubi - jeden rano woli dłużej spać, inny czytać wiadomości, a jeszcze inny się stylizować.
O to to to!

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Sęk w tym, że taki poodpryskiwany lakier mi się podoba, poza tym BEZ JAJ, odpryśnięty lakier to nie to samo co nie mycie rąk To nie jest kwestia higieny, ot, estetyczny dodatek, i jak jest odpryśnięty to nie musi świadczyć o tym, że jestem niechlujna, nie używam kremu do rąk i nie robię co jakiś czas manicure

Rozwala mnie takie bulwersowanie się odpryśniętym lakierem Dla pewnych osób to może być po prostu ładne Kwestia gustu i tyle.

Cytat:
Jej postać tak ogólnie mnie rozwala... Zwłaszcza to ile solarium i makijażu stosuje, strasznie sztucznie wygląda, okropnie. Kiedyś była o wiele ładniejsza.

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;31927745](...)
Z makijażem też bywa hardcore. Bardzo często spotykami kobiety wymalowane tak, że widać smugi albo wyraźne granice podkładu. Mój ostatni hit to maska, w której podkład wyraźnie omijał okolice wokół oczu. Rozmawiałam z tą dziewczyną i nie mogłam oderwać wzroku od zjawiska. Do tego miała dorysowane kółka z różu. Z kobiet malujących się w ten sposób regularnie jeszcze żadnej nie widziałam bez makijażu. Zastanawiam się jak źle muszą wyglądać bez maski, skoro wolą codziennie robić sobie coś takiego.[/QUOTE]
Mnie rozwala to jak dziewczyny potrafią nakładać na siebie tony tapety, farbować regularnie włosy, co dwa tygodnie na manicure chodzić... Jakby się zdjęło z nich to wszystko to ukazałby się totalnie inny człowiek

Znałam taką laskę, bliźniaczkę zresztą. Jej siostra - brunetka, nie nadużywała makijażu, ot przeciętna sympatyczna dziewczyna. Ona - blond balejaż (fuj!), tipsy, lekka solarka, tona tapety - do tego stopnia, że nawet oczy powiększała sobie "dorysowując" kredką powieki (których naturalnie nie miała, bo miała generalnie małe oczy) i codziennie chodziła w doklejonych sztucznych rzęsach. Okropieństwo. Można było sobie porównać ją i jej siostrę - i wtedy było widać, jak wygląda dziewczyna naturalnie, a jak wersja "upgrad'owana"

Edytowane przez jagagaga
Czas edycji: 2012-01-30 o 00:30
jagagaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 01:14   #1375
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Sęk w tym, że taki poodpryskiwany lakier mi się podoba, poza tym BEZ JAJ, odpryśnięty lakier to nie to samo co nie mycie rąk To nie jest kwestia higieny, ot, estetyczny dodatek, i jak jest odpryśnięty to nie musi świadczyć o tym, że jestem niechlujna, nie używam kremu do rąk i nie robię co jakiś czas manicure
wyboldowane - jestes pierwsza osoba, od ktorej to slysze O_o. i ok, jesli masz taki manikiur od nowosci, to rozumiem, jednak jesli malujesz cale paznokcie, to z reguly lakiery odpryskuja chyba niezbyt rownomiernie i dla mnie wyglada to zwyczajnie niechlujnie.

i bez przesady z ta bulwersacja, wyrazilam tylko swoje zdanie, rownie dobrze moge powiedziec, ze Ty sie bulwersujesz moja reakcja.
Stary 2012-01-30, 07:40   #1376
Kinaa1
Wtajemniczenie

Cytat:
włosy

Autorka zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny
Kinaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 09:37   #1377
Vilqa
Zadomowienie

To i ja coś o pewnej blogerce, blogerkach właściwie, bo to nie tylko u tej jednej (zresztą tu wyżej wspomnianej) widziałam, Otóż, odwalona, włos zrobiony, 10 par loafersów, któte nam wkrótce pokaże, a tu niespodzianka! Koszmarne paznokcie. Koszmarnie pomazane lakierem, lakier na skórkach (suchych i poobdzieranych), smugi z lakieru, obdarty lakier. Jedno wielkie niechlujstwo. Rozumiem, że nie każdy umie pomalować równo, ale jak już se robi zdjęcie z super shopperem z Zary, to albo niech nie maluje paznokci, albo niech nie daje na nie zbliżeń, bo to wygląda jakby tymi pazurami rowy kopała, a to mało estetyczny wygląd.

Bazarek na rzecz Azylu dla świń "Chrumkowo"

Vilqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 09:54   #1378
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Vilqa Pokaż wiadomość
Koszmarne paznokcie. Koszmarnie pomazane lakierem, lakier na skórkach (suchych i poobdzieranych), smugi z lakieru, obdarty lakier. Jedno wielkie niechlujstwo. Rozumiem, że nie każdy umie pomalować równo, ale jak już se robi zdjęcie z super shopperem z Zary, to albo niech nie maluje paznokci, albo niech nie daje na nie zbliżeń, bo to wygląda jakby tymi pazurami rowy kopała, a to mało estetyczny wygląd.
oj tam, oj tam, nie znasz sie, moze jej sie tak podoba.

moze nie z gatunku rozwalaczy, ale wrecz podziwiam dziewczyne, ktora dzis rano widzialam, a ktora miala spodnice nad kolano (nie wygladala na welniana), krotka kurtke i cienkie rajstopy O_o. jechala tramwajem, zeby nie bylo, ze miala 2 metry do auta .
Stary 2012-01-30, 10:35   #1379
carmageddon
Pełzanie

Cytat:
Eee, te co wstawiłaś, to chociaż takie modne są Ja się spodziewałam, że jak odpalę linki to zobaczę bardziej wulgarne stroje

Ja z kolei słyszałam takie opinie o Ukrainie (tylko że one właśnie reprezentują ten bardziej tandetny, wulgarny styl). Cytując kolegę, kobiety tam wyglądają "albo jak totalnie wylaszczone lachony po solarce albo jak granatem oderwane od pługa" Z kolei koleżanka jak była tam na wycieczce to mówiła, że Ukrainki pchały się strasznie przed obiektywy aparatów. Ot tak, robisz zdjęcie krajobrazu, a przychodzi jakaś obca laska i Ci się wygina

na wsiach na Ukrainie króluje Adidas oraz reklamówki Hugo Boss, takie czarne plastikowe ze złotym napisem. Panowie w dresach i adidasach i z taką reklamówką wyglądają bardzo malowniczo.
Stary 2012-01-30, 10:54   #1380
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
No kupiła sobie nowe lacie to trzeba było szybko ubrać i się pochwalić czem prędzej
Też tak mam; zaopatrzyłam się w 2 pary pięknych balerinek niedawno i już już bym chciała gdzieś w nich polecieć, ale niestety "hu hu ha zima zła" I jak sobie pomyślę, że ma być -30 stopni to

Cytat:
Metabolzim? Prawie 30-letnia modelka? No coś Ty Toć ona za młodu była grubsza niż teraz jest. Wklejam kilka fot
Chodziło mi o to, że ciągłe życie w biegu, własna gazeta, mnóstwo pokazów to ciężka praca, która po po prostu pochłania te wszystkie kalorie i Anja zapewne jakoś specjalnie odchudzać się nie musi

A na tych wszystkich zdjęciach, które wkleiłaś to Rubikowa??
Jako ciemnowłosa z długimi włosami (i te brwi!) na niektórych fotach wygląda jak rasowa sucz. Żeby nie było - to nie jest obraźliwe określenie tylko specyficzne

Cytat:
Ja z kolei słyszałam takie opinie o Ukrainie (tylko że one właśnie reprezentują ten bardziej tandetny, wulgarny styl). Cytując kolegę, kobiety tam wyglądają "albo jak totalnie wylaszczone lachony po solarce albo jak granatem oderwane od pługa"

Cytat:
Mnie rozwala to jak dziewczyny potrafią nakładać na siebie tony tapety, farbować regularnie włosy, co dwa tygodnie na manicure chodzić... Jakby się zdjęło z nich to wszystko to ukazałby się totalnie inny człowiek
Mnie też to rozwala W ogóle ja sobie nie wyobrażam ile się na takie rzeczy traci czasu. To już w zasadzie można traktować jako hobby

Ale na szczęście obracam się wśród dziewczyn, które się w ogóle nie malują, na moim kierunku to już praktycznie żadna nie ruszała palcem jeśli chodzi o twarz, co piąta może tusz do rzęs i jakiś błyszczyk do ust (w tym ja ) a co dziesiąta makijaż jakiś taki pełniejszy (korektor, ayeliner itd.), ale takiej full opszyn to nie zdarzyło mi się widzieć

Teraz zaczynam w lutym studium z zupełnie nowymi ludźmi to ciekawa jestem co spotkam

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości