|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Stepper II
Ja do steppera biorę jeszcze hantle ponad kilowe. W rytm stepperowania ćwiczę boczki, ramiona. I o wiele bardziej się wtedy pocę
|
|
|
|
|
#3182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie potrafię ćwiczyć z hantlami bo się nie mogę skupić na prostej sylwetce i sie pochylam do przodu wypinając tyłek
|
|
|
|
|
|
#3183 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dzisiaj zamiast steppera ćwiczyłam z Mel B i powiem Wam, że nadal drżą mi mięśnie, a to już pół godziny po
Umrzeć można- polecam
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie gdzieś czytałam, że są w Biedronce. I wczoraj właśnie przechodziłam koło Biedronki i weszłam. I kupiłam
A tej w domu jeszcze nie znalazłam. Tylko teraz jest inny problem. Muszę sobie wygospodarować trochę miejsca. A to chyba nie będzie łatwe, bo wszędzie są wiszące lampy Póki co, wczoraj 50 min steppera i 30 twistera |
|
|
|
|
#3185 |
|
Raczkowanie
|
qrcze - może i ja spróbuję poćwiczyć z Mel B.
. W sumie matę do ćwiczeń mam więc kwestia zebrania się w sobie
|
|
|
|
|
#3186 | |
|
Raczkowanie
|
witam, chciałabym dołączyć do steppujących
Wasze wpisy skutecznie mnie zmobilizowały, bo chociaż stepper mam od dawna, to różnie jest z jego używaniem ale wczoraj już godzinkę zaliczyłamCytat:
|
|
|
|
|
|
#3187 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Skakanka coś kolo 11 zł jeśli dobrze pamiętam, jest z licznikiem
|
|
|
|
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma licznik i 2,60 m długości, można ją sobie wyregulować do wzrostu |
|
|
|
|
|
#3189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i będą dwie. Ja kiedyś kiedyś troszkę skakałam ( ale kolki nie dawały zbyt długo) w przedpokoju, a teraz mam problem bo przenoszę się do innego mieszkania i wszędzie będę zawadzała. A skakać na klatce schodowej, czy balkonie to już chyba przesada.... bałabym się co nowi sąsiedzi pomyślą. Ale chce coś nowego wprowadzić myślę czy skakankę, czy BBL czy może Jillian albo Mel jak dziewczyny wyżej pisały
Edytowane przez controlca Czas edycji: 2012-01-27 o 14:44 Powód: literówki |
|
|
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
Życzę wszystkim udanego weekendu i wytwałości w stepperowaniu. Ja się odezwę dopiero w poniedziałek
|
|
|
|
|
#3191 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja dzisiaj już pół godz zaliczone, później jeszcze coś dorzucę, może stepper, może jakieś inne ćwiczenia |
|||
|
|
|
|
#3192 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja też już dziś jeden etap ćwiczeń na stepperku mam za sobą drugi wieczorkiem. Pstra również miłego weekendu odezwij się w poniedziałek.
|
|
|
#3193 |
|
Zadomowienie
|
witam, można się przyłączyć?
![]() Wczoraj zaczęłam ćwiczyć na stepperze, było 20 min, a dziś 30. Muszę przyznać, że naprawdę się zmęczyłam,widać kondycja jeszcze nie ta ![]() Mam zamiar ćwiczyć codziennie, a jak zrobi się cieplej to jeszcze zacząć biegać. Mój cel to zrzucenie 5-7kg do wakacji i ujędrnienie ciała.
|
|
#3194 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj przepłynęłam 1km na basenie, pod wieczór będzie stepper i hula
![]() Dziewczyny, co robicie w trakcie stepperowania? Bo mi się, przyznam, nieco nudzi, gdy akurat nie mam żadnego filmu do obejrzenia, czyta się niewygodnie
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
|
|
|
|
#3195 |
|
Raczkowanie
|
u mnie też stepper zaliczony
![]() wczoraj mi się nie chciało ![]() a co do zajęć - tylko i wyłącznie tv. Gdy nie ma filmu(aczkolwiek rzadko się to zdarza gdyż zazwyczaj ćwiczę o tej samej porze w ciągu dnia i lecą moje seriale) to odpalam dvd i "seks w wielkim mieście"
|
|
|
|
|
#3196 |
|
Raczkowanie
|
carrolyn
jak tam efekty u Ciebie? i u WAS dziewczyny? ja miałam 2 tyg anginę a teraz jestem przeziebiona nie ćwiczyłam już miesiąc |
|
|
|
|
#3197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie efekty po miesiącu: -3,5 kg -5 cm w talii (ale to raczej zasługa hula-hopu )-2 cm w biodrach -3 cm w udzie Zadowolona
|
|
|
|
|
#3198 | ||
|
Raczkowanie
|
ja wczoraj nie ćwiczyłam, nie miałam czasu...
dzisiaj jeszcze taż nic, narazie się mobilizuję do ruszenia tyłka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
stosujesz jakąś dietę? z tego co widzę to ćwiczysz na stepperze, hula hop(muszę sobie w końcu kupić) i basen, coś jeszcze?
|
||
|
|
|
|
#3199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Basen wpadł jednorazowo, choć przypomniał mi jak bardzo lubię pływać i chyba zacznę chodzić regularnie Ćwiczę 5 razy w tygodniu- 30 min stepper, 30 min hula-hop, 30 min mieszane ćwiczenia (brzuszki, pompki, przysiady i inne- po trochę każdego, albo jakieś zestawy np. Mel B)
|
|
|
|
|
#3200 |
|
Raczkowanie
|
Monar - moje efekty? hmmm... jędrniejsza skóra, nogi są zgrabniejsze, mniejszy cellulit.
Mierzyć to się nie mierzyłam, wagowo nie pójdzie mi w dół bo jem w miarę normalnie (tzn. słodzę, nie jem większej ilości warzyw itp.) Aczkolwiek ogólnie rozmiar w dół (licząc, że wzięłam się za siebie tak od października/listopada bez zmiany nawyków żywieniowych). Gdy jestem sama to nie jem dużo ani o dziwnych porach - natomiast gdy mój TŻ wraca z zagranicy to i jedzenie po 20.00 się zdarza (przy dosyć wczesnym chodzeniu spać :P ). nie martw się - gdy już się wykurujesz to poćwiczysz i do wiosny będzie super . A o lecie już nie wspomnę
Edytowane przez Carrolyn Czas edycji: 2012-01-29 o 12:52 |
|
|
|
|
#3201 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko z dietą będzie gorzej...![]() ja dzisiaj już po ćwiczeniach, było 45min na stepperze+10 interwałów na skakance (30s skakanka/30s marsz) |
|
|
|
|
|
#3202 | |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny! Jestem tu całkiem nowa i bardzo napalona na stepper! Siedzę już na necie drugi dzień i zrobiłam sobie w głowie spore zamieszanie. Gdybym nic nie czytała to już bym deptała, a tak stoję w kropce i nie wiem jaki steper kupić. Dużo czytałam o tym że skrętny jest lepszy od zwykłego, ale znalazłam też opinie, że w zasadzie nie ma różnicy. Mam na stepper tylko 200 zł i nie wiem czy w tej cenie kupię taki jaki da mi szczęście. Dodam, że nie mam potrzeby schudnąć, a chcę jedynie zlikwidować celulit i zamienić tłuszczyk na sprężyste uda i pośladki . Głównym jednak celem jest zdobycie kondycji dzięki której będę biegać po górach (Tatrach) jak kozica-a tak na poważnie to potrzebuję siły, żeby nie ustać w trakcie całodziennej wędrówki (ostatnio sapałam jak słoń i wszyscy musieli na mnie czekać). Tak więc moim podstawowym celem jest, aby to inni na mnie czekali
stąd moje pytanie czy stepper skrętny firmy fitplay to jest to czego szukam i czy wytrzyma moje i męża nawet codzienne dreptanie (ja ważę 60 kg a mąż 70).Ps. chodzę dwa razy w tygodniu na tbs i raz w tyg na jogę ale podreptałabym też w domu-jak widać ostatnie wycieczki w góry wprawiły mnie w kompleksy kondycyjne i zagwarantowały mocne postanowienia, a o fajnym steperze od dawna marzę. W zamian za dobre rady oferuję mocny doping o każdej porze dnia i nocy ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- A i jeszcze mam pytanie odnośnie kolan: czy to prawda że stepper bardzo je obciąża? ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
) Walka z tłuszczem to nic innego jak wojna z nim-on chce przetrwać, a my go nie chcemy. Prowadzenie wojny na wyrywki (czytaj: czas od czasu) zwycięstwa nie przyniesie!Tak więc broń (steppery) w dłoń! W końcu wyposażone jesteście w cudowny sprzęt, a poddawanie się w tych okolicznościach to jak wyposażenie armii w nowoczesną broń i wystawienie białej flagi przed decydującym starciem! |
|
|
|
|
|
#3203 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() Super że jest nas coraz więcej, wątek w końcu będzie żył ![]() Ja miałam wczoraj dzień przerwy, dziś zaliczone ćwiczenia. Dorwałam się też i do skakanki nieźle mnie wymęczyła ale wpisuję ją na stałe do mojego planu działania.Atiati ja jak zwykle polecam niebieski Decathlonu, ale wcześniej dziewczyny pisały i o sprzęcie marki Kettler. Mój kosztował coś koło 175 złotych chyba, Kettlera jest chyba droższy.
Edytowane przez controlca Czas edycji: 2012-01-29 o 20:41 |
|
|
|
|
#3204 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Controlka za odzew, już traciłam nadzieję, że ktoś mnie zauważy, bo takich jak ja początkujących jest wiele i wszyscy czekają na radę, co dla wielu jest flustrujące
Mogłabyś napisać od jakiego czasu eksploatujesz swój stepper i z jakim natężeniem. Dzisiaj w decathlonie testowałam go jak i ten różowy i wydały mi się ok, ale że się nie znam to wolałam jeszcze poczekać na rady. Tak więc jeszcze raz dziękuję za odzew i proszę o odpowiedzi.
|
|
|
|
|
#3205 | |||||
|
Zakorzenienie
|
O matko!!
Człowieka nie ma tylko 2 dni, a tu taki ruch ![]() Witamy, witamy. Cytat:
Ogólnie mnie to nie nudzi. Jak nie mam chęci i się zmuszam, to wtedy mi się strasznie dłuży i tylko patrzę na zegarek, żeby chociaż te 30 min wytrzymać ![]() monar84 - u mnie efekty jak u Carrolyn Cytat:
![]() ![]() klask i:Mnie też się wydaje że mi z 2 cm ubyło w biodrach i talii Cytat:
Cytat:
Cytat:
Odnośnie obciążenia moich kolan, to ja nic nie zauważyłam, mnie nie bolą i nic się z nimi nie dzieje. ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- U mnie przez weekend stepperowania nie było. W piątek i sobotę twisterowałam po 30 min, a wczoraj to chyba miałam lenia, i tylko dużo chodziłam |
|||||
|
|
|
|
#3206 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na swoim chodzę od 1 grudnia prawie że codziennie, łącznie od 1 grudnia nie chodziłam może z 5 dni a tak to dwa razy dziennie po 45 minut plus mój Tż co jakiś czas wskakuje i sobie chodzi. Nic na razie się z nim nie dzieje, czasami coś skrzypnie ale to można smarem/olejem posmarować. Jestem jak najbardziej zadowolona Pstra nawet 30 minut to jest coś ruszałaś się a każdy ruch coś daje. A tak pomyślałam może bateria w wyświetlaczu nie styka ? Co przy mocniejszych ruchach powoduje że wyświetlacz nie chodzi? Może czas zmienić ? Nie wiem takie moje luźne spostrzeżenie fachowiec ze mnie żaden
|
|
|
#3207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj było 1,5km na basenie, i niestety to tyle na następne kilka dni Jadę do brata i nie będę miała jak ćwiczyć u niego (żadnych sprzętów, poza tym mieszka z jeszcze 3 facetami). Ale w czwartek będzie lodowisko i może basen, więc sobie odrobię
|
|
|
|
|
#3208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, wiecznie z butelką wody chodzę plus do tego zielona herbata jeśli z jakiś względów nie napije się tyle co zwykle to aż mi źle i mnie suszy. Nie wiem czym to jest spowodowane, a mam tak od kiedy tylko pamiętam, także jakieś 15 czy 20 lat ?
|
|
|
#3209 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny !
Nie macie pojęcia jak mnie nakręciłyście na stepowanie ;D Dziś wieczorem zaczynam, bo jeszcze jestem w szkole Ale już się nie mogę doczekać i z cierpliwością będe czekała na efekty !Stepper już mam zakupiony ;D Tzn dostałam w prezencie od Tż stepper prosty z Decathlonu ;] |
|
|
|
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.

nie potrafię ćwiczyć z hantlami bo się nie mogę skupić na prostej sylwetce i sie pochylam do przodu wypinając tyłek
Umrzeć można- polecam
nawet z licznikiem
ale wczoraj już godzinkę zaliczyłam

stosujesz jakąś dietę? z tego co widzę to ćwiczysz na stepperze, hula hop(muszę sobie w końcu kupić) i basen, coś jeszcze?

klask i: