Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-30, 12:41   #3841
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
ciekawe czy mój wykaże się taką inwencja twórczą Chociaż nie powiem mam już swoją wizję i właśnie pokój aalegna do niej bardzo pasuję
no ja też mam już jakieś pomysły, ale na razie to nie wiem jak dokładnie będzie nasze nowe mieszkanie wyglądało, więc poczekam trochę kiedy chociaż plan dostaniemy
mój mąż raczej na remontach się nie zna, więc pewnie jakiejś ekipy poszukamy do tych bardziej skomplikowanych rzeczy.
Stary 2012-01-30, 12:46   #3842
Madziara 26
Rozeznanie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

balbinka trzymaj się
aaaga głowa do góry napewno każda z nas bedzie miała chwile kryzysu ale warto troche pocierpieć dla życia tej małej istotki.

Ja dziś troche cieżki dzień bo moja 1 dzidzia miała by dziś roczek ale ten maluch w brzuszku troszke łagodzi ten ból

dziękuje za kciuki

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 12:48   #3843
lena_mi
Zakorzenienie

Aguśka, jesteśmy z Tobą!**
Stary 2012-01-30, 12:50   #3844
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
W poszukiwaniu wózka jeździłam po różnych miastach w obrębie 150 km od Warszawy i co sklep to inna cena. Ja zapłaciłam za Tako Lareta 1350 zł bez fotelika, bo fotelik dostałam używany Maxi Cosi Cabrio Fix, ale jeśli będę mieć parę groszy to może kupię nowy, żeby można było przepinać go do wózka i na spacery wychodzić. A na tym pożyczonym widać ślady użytkowania już troszkę. Zobaczymy jak będzie z naszymi finansami. Chociaż potem i tak będę musiała zmieniać fotelik, bo dzidzia urośnie i nie będzie się mieściła więc nie wiem czy jest sens kupować nowy.
wiesz co jak na mój gust bez sensu wydawać jest 400 zł na nowy fotelik maxi cosi skoro już masz używany, a poza tym nie rozumiem - jak to "żeby można było przepinać go do wózka i na spacery wychodzić"? a co używanego nie możesz przepinać? nie masz adapterów tak? ale do nowego też musisz kupić adaptery - one nie są w zestawie
a poza tym ten fotelik tak naprawdę będzie nam służył do jesieni, bo potem i tak trzeba będzie kupić większy bo dziecko w jakimś kombinezonie przestanie się w nim mieścić, więc moim zdaniem na prawdę szkoda kasy
Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Bardzo sie ciesze z dobrych wiadomosci!
A wiesz z waga dzieci to chyba nie zawsze tak jest, ja przytylam 30 kg adasia przenosilam 11 dni a wazyl 3650, wiec calkiem w normie!

Wiem ze dzieci mam cukrzycowych potrafia rodzic sie bardzo duze.
no to fakt cukrzyca na pewno wpływa na wielkość dziecka, ale te wszystkie mamy, które spotkałam nie miały cukrzycy, tylko właśnie miały ochotę na fast foody (pizza, chińczyk, itp.) albo np. zjadały Grześki tonami przez całą ciążę
ja mam nadzieję, że Filip nie urośnie taki wielki... bo jak tu go wypchnąć??

a i witam wszystkie nowe mamusie wątkowe - trochę Was tu przybyło w czasie mojej nieobecności

czy ktoś wie co się dzieje z Zariah i Engelą?

wracam na stronę 125 :P: ale już mi nie dużo zostało

a ja rosnę i rosnę

Edytowane przez mag_99
Czas edycji: 2012-01-30 o 12:52
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 12:53   #3845
lena_mi
Zakorzenienie

monika_krk trzymam kciuki za wizytę!
Stary 2012-01-30, 12:58   #3846
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
ja mam 10.02, nie mówiłam na wizycie bo nie myślałam że mogą tego być takie konsekwencje i mogę przez to w szpitalu wylądować.. Nie wiem czy jechać i powiedzieć że miałam takie coś 2 tygodnie temu. Czy czekać do tej wizyty:confused :
najpierw zadzwoń może?? na porodówkę bezposrednio powinnaś miec numer wpisany na karcie ciąży-ja tak mam bynajmniej. i powiedz co się stało. oni wtedy zdecydują. bo tak to omijasz całe te ceregiele z A&E i od razu możesz liczyć na badanie. bo sama wiesz jak na izbie przyjeć jest,ile trzeba czekać....
monia a pokazywałaś położnej czy lekarzowi to co Ci cieknie??

Ech,biedna ta nasza Aguśka... niedobrze,że jej sie ten brzuch tak stawia,no...

też mnie zastanawia co z Zariah... ani telefonu nie zostawiła na mejlu ani nawet swojego prywatnego mejla... nie ma jak się dowiedziec,co się dzieje;/

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️

Edytowane przez balbinka20
Czas edycji: 2012-01-30 o 13:01
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 13:00   #3847
aaagga
Raczkowanie

wstałam, wydepilowałam pachy, bo zaczynałam się już strasznie pocić, szybciutko upichciłam naleśniki, wsunęłam 3 z serem i 3 z dżemem brzoskwiniowym (feee będą wzdęcia) i już zadowolona leżę na lewym boczku, bo wiadomo PĘCHERZ NA.PIEPRZ.A

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
wrzucilam Wam wieloryba na maila - teraz juz mi nie bedziecie wmawialy ze tylko w brzuchu puchne bo jak wrzucam fotke brzucha to zupelnie inaczej wychodzi - korzystniej
i pokoj
pisałaś kiedyś że między tobą a tż jest spora różnica wieku - w ogóle nie widać - oboje wyglądacie młodo, a tż ma bardzo miły uśmiech

wydaje mi się że twoja waga to jednak nadmiar wody - po palcach widać, że jesteś napuchnięta z wody a nie z tłuszczu

przed ciążą ważyłaś tyle co na ślubie? ja na ślubie ważyłam 3 kg mniej niż dzisiaj, czyli 97 kg za to potem schudłam 20 kg (może wrzucę foty za chwilkę) i jak odstawię małego od cyca znów zamierzam schudnąć

Cytat:
Kochana, wydaje mi sie ze malo bedziesz miala czasu na uzalanie sie jak juz bedziesz miala skarbka ze soba
A co do bycia egositka to daj spokoj!
Wiadomo ze jak sie czlowiek porzadnie wyzali to lepiej zaraz sie czuje, my tutaj pocieszymymy, buziaka dostaniesz i pewnie zaraz lepiej!
Nie jests jedyna tutaj, ktora sie zali czasami, a juz szczegolnie ze to co Ty przezywasz to sie w glowie nie miesci!
I powiem Ci jeszcze ze ja po urodzeniu adasia mialam straszne jakies alergie, bylam cala zasypana, czerwona i spuchnieta, tlumaczyli mi to zmianami hormonalnymi po porodzie, chcialm koniecznie karmic piersia wiec tyle ile moglam to karmilam i meczylam sie bo nie mogli (tak samo jak teraz) podac mi porzadnych lekow!
Wiec ja tym razem zalozylam sobie z gory ze jesli bede widziala (odpukac) ze po urodzeniu Viki robi mi sie to samo to koncze przygode z karmieniem piersia i przechodze na mieszanke
Moze i troche egositycznie ale wiem ile sie nacierpialam z adasiem i w sumie uwazam ze wiekszy pozytek dla dziecka ze zdrowej mamy nawet jesli musi dostac mieszanke niz z zestresowanej i ciagle latajacej po lekarzach!!!
Wiec nie mow tutaj o byciu egoistycznym bo czasami nawet dla dobra dziecka trzeba pomyslec o sobie!
Nie martw sie na zapas
dzięki, ten całusek najbardziej pomaga
też nie zamierzam się męczyć z karmieniem jakbym miała ratować swoje zdrowie i przyjmować szkodliwe leki - teraz wiadomo nie mam wyjścia i muszę przecierpieć. Przecież karmienie mm to nie koniec świata.

Cytat:
Ja też zauważyłam że od początku ciąży upławy mam silniejsze, ale lekarz na wizycie ciągle pyta czy nic nie leci, itp. i nie widział, żeby coś było nie tak. Ale też mnie trochę to martwi, bo nie wiem czy jak wody odpływają to czy to leci ciurkiem, czy jak.
zawsze wyobrażałam sobie ciążę jako okres wolny od podpasek i wkładek. Jeszcze nigdy w życiu nie używałam tylu wkładek co w ciąży!

Asika śliczna dziewczyna z ciebie
Aalegna brawa dla męża, super wyszedł wam pokoik

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 13:02   #3848
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
wiesz co jak na mój gust bez sensu wydawać jest 400 zł na nowy fotelik maxi cosi skoro już masz używany, a poza tym nie rozumiem - jak to "żeby można było przepinać go do wózka i na spacery wychodzić"? a co używanego nie możesz przepinać? nie masz adapterów tak? ale do nowego też musisz kupić adaptery - one nie są w zestawie
a poza tym ten fotelik tak naprawdę będzie nam służył do jesieni, bo potem i tak trzeba będzie kupić większy bo dziecko w jakimś kombinezonie przestanie się w nim mieścić, więc moim zdaniem na prawdę szkoda kasy

no to fakt cukrzyca na pewno wpływa na wielkość dziecka, ale te wszystkie mamy, które spotkałam nie miały cukrzycy, tylko właśnie miały ochotę na fast foody (pizza, chińczyk, itp.) albo np. zjadały Grześki tonami przez całą ciążę

a i witam wszystkie nowe mamusie wątkowe - trochę Was tu przybyło w czasie mojej nieobecności

Zariah to iw 32 pisala ze miala sie do PL przeprowadzac, wiec pewnie zajeta!
A Engela faktycznie dawno jej nie bylo
No i jeszcze Tikki znakow nie daje! Mam nadzieje ze wszystko w porzadku!

I DZIEKUJE wszystkim za kciuki za jutrzejsze badanie

Ale mam ochote na leczo

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 13:02   #3849
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
balbinka trzymaj się
aaaga głowa do góry napewno każda z nas bedzie miała chwile kryzysu ale warto troche pocierpieć dla życia tej małej istotki.

Ja dziś troche cieżki dzień bo moja 1 dzidzia miała by dziś roczek ale ten maluch w brzuszku troszke łagodzi ten ból

dziękuje za kciuki
My Mamy Aniołkowe pewnie zawsze będziemy wspominać nasze utracone dzieciątka Widocznie to nie był jeszcze ich czas, żeby pojawić się na tym świecie. Trzymaj się ciepło
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 13:08   #3850
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Aguska trzymaj sie cieplo kochana
Stary 2012-01-30, 13:12   #3851
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ja wstalam z mezem o 6 bo mnie poranna zgaga dopadla
a ja odkrylam sekret mojej zgagi...
otoz pojawia sie jak mam pusty zoladek ... czyli przyd snem musze cos zjesc i dzis sie zaopatrze w jakies sucharki, czy cos kolo lozka jak mnie znow obudzi w nocy

Cytat:
Gucia dziekuje za odpowiedz, mysle ze sobie cos zamowie i wyprobuje , dla Viki pewnie i tak sie nie odwaze sprobowac, chyba ze troszke pozniej ale nie tak od razu.
Ja juz nie wiem sama czego mam uzywac, jak narazie najlepsze dla mnei co znalazlam to seria balneum optiderm ,ale to tez chyba nie sa kosmetyki do stosowania non stop
jesli moge polecic to ja uzywam kosmetyki z tej firmy http://www.kraeuterhaus.de/content.p...en/home_de.php

a dokladnie te kremy:
http://www.kraeuterhaus.de/content.p...66&details=276
http://www.kraeuterhaus.de/content.p...66&details=275
http://www.kraeuterhaus.de/content.p...6&details=1607

i jestem z nich mega zadowolona... tym bardziej, ze mozna je stosowac do pielegnacji twarzy jak i calego ciala, stosuje je juz tez od blisko 2 lat i poki co nie chce nic innego

Cytat:
Juz nie moge sie doczekac kiedy my bedziemy zdawaly relacje z naszych porodow
ja tez
i w ogole to ciekawa jestem ktora rozpakuje sie pierwsza

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dziś w nocy pobolewał mnie brzuch w okolicach pępka w ogóle ostatnio często tak mam... miała któraś z Was tak lub też ma??
ja tak mialam... bolalo mnie pod i nad pepkiem... takie mialam uczucie, jakby mi sie miesnie rozchodzily i bylo to w czasie kiedy mala byla jeszcze glowka w gore... jak mloda sie odwrocila glowa w dol, to przestalo bolec

Cytat:
wrzucilam Wam wieloryba na maila - teraz juz mi nie bedziecie wmawialy ze tylko w brzuchu puchne bo jak wrzucam fotke brzucha to zupelnie inaczej wychodzi - korzystniej

i pokoj
pokoik sliczny

a ty wygladasz kwitnaco
a kg zrzucisz jak urodzisz i to szybciutko

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Cześć!
Ja nie wiem czemu się tak bardzo czepiacie tego wózka?? Sama mam podobny-tzn że nie ma u niego gondoli... Przecież to nosidełko właśnie spełnia rolę gondoli. a jak już dziecko zrobi się ciut większe to wtedy zdjemujesz to nosidełko i uzywasz już spacerówki. a jak jest chłodniej to pakujesz Malucha w te footmuffs żeby mu nóżki nie zmarzły... Takie wózki tutaj są naprawdę bardzo popularne. No i jeszcze nie spotkałam się ze złą opinią na ich temat. A wózki z gondolami kupują z tego co zauważyłam tylko Polki.... Jak dla mnie te trumny-jak je nazywam- to relikt jest i tyle...
ale popularnosc nie zawsze musi isc w parze ze zdrowiem

no i zeby tam u ciebie wszystko dobrze tez bylo

Cytat:
No to na mailu macie kolejnego Grubaska Wysłałam kilka zdjęć
fajna z ciebie babeczka i brzusio tez super

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam wieści od Aguśki
Aguska, trzymajcie sie... jeszcze troche
Stary 2012-01-30, 13:17   #3852
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki...dziś no bez zgagi
Przed snem zjadłam miskę kaszy mannej z otrębami żytnimi i co prawda meczyły mnie wzdęcia ale lepsze to niz zgaga...najgorsze jest to że chyba czeka mnie celibat do końca ciąży...wczoraj kiedy w końcu ja odzyskałam libido i po chyba 2 czy 3 tygodniach się kochalismy to przez pół nocy bolał mnie brzuch na dole...na szczęście nie tak okresowo, tylko bardziej tępy ból...i teraz będę się bała cokolwiek robić...

Cytrynka
super komoda i wogóle fajnie w tej wnęce będzie dzieciaczkowi...a myslisz żeby inny kolorek tam walnąć albo jakies naklejki czy coś?

Iw
i Madziara trzymam kciuki za wizyty...

Aguska
trzymaj się...trzymamy kciuki i czekamy na Ciebie/Was

Balbinka no pobyty w szpitalu nie należą do najmilszych, ale najważniejsze że w razie co to będą mogli Ci szybko pomóc

Emigra
ślicznie wyglądasz..a Twój mąż to niezły przystojniak i rzeczywiście tej różnicy wieku nie widać. Dobrze się konserwuje mężuś

Asika figurka super i brzuszek zgrabniutki

Alegna
brzuszek spory już..

Edytowane przez Flowerbombka
Czas edycji: 2012-01-30 o 13:18
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 13:20   #3853
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
a ja odkrylam sekret mojej zgagi...
otoz pojawia sie jak mam pusty zoladek ... czyli przyd snem musze cos zjesc i dzis sie zaopatrze w jakies sucharki, czy cos kolo lozka jak mnie znow obudzi w nocy

jesli moge polecic to ja uzywam kosmetyki z tej firmy http://www.kraeuterhaus.de/content.p...en/home_de.php

a dokladnie te kremy:
http://www.kraeuterhaus.de/content.p...66&details=276
http://www.kraeuterhaus.de/content.p...66&details=275
http://www.kraeuterhaus.de/content.p...6&details=1607

i jestem z nich mega zadowolona... tym bardziej, ze mozna je stosowac do pielegnacji twarzy jak i calego ciala, stosuje je juz tez od blisko 2 lat i poki co nie chce nic innego

ja tez
i w ogole to ciekawa jestem ktora rozpakuje sie pierwsza

ja tak mialam... bolalo mnie pod i nad pepkiem... takie mialam uczucie, jakby mi sie miesnie rozchodzily i bylo to w czasie kiedy mala byla jeszcze glowka w gore... jak mloda sie odwrocila glowa w dol, to przestalo bolec

pokoik sliczny

a ty wygladasz kwitnaco
a kg zrzucisz jak urodzisz i to szybciutko

ale popularnosc nie zawsze musi isc w parze ze zdrowiem

no i zeby tam u ciebie wszystko dobrze tez bylo

fajna z ciebie babeczka i brzusio tez super

Aguska, trzymajcie sie... jeszcze troche
Dzieki!
A mozna je przez jakas polska strone zamowic?
Na chwile obecna zamowilam juz te co sie wczesniej pytalam, ale zobacze jak cos nie tak to bede szukala dalej i sprobuje te co Ty!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 13:20   #3854
aalegna
Wtajemniczenie

dziewczyny dziękuje za miłe słowa a mężowi wasze pochwały przekaże jak wróci albo nie przekaże bo jeszcze w samouwielbienie popadnie i będzie chciał dalej remontować, już przebąkiwał że korytarz by jeszcze wyremontował ale powiedziałam że stanowcze nie, bo ja już w ciąży nie uniose więcej tego bałaganu
Stary 2012-01-30, 13:22   #3855
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
To daj później znać czy zadziałał i Cię nie uczulił bo ja niestety nie trafiłam na razie na dobry krem do depilacji
Juz po masakra, chyba jednak do muszelki kremy sie nie nadaja ... co prawda spodziewalam sie gorszego efektu - ale ta szpatulka sobie kuku zrobilam nie uczulil mnie poki co, ale wiadomo ze objawy uczulenia moga sie do 24 h pojawic a uzylam z Balea - taka niemiecka firma
Cytat:
Alegna że tak powiem szczena opada.... ale nie z powodu brzuszka,żeby nie było.. Po prostu jestem pod wrażeniem tego,co zrobił Twój mąż. Pieknie to wszystko wygląda,fotki niemalże jak z jakiegoś katalogu! Brawo dla Tż
a brzuszek masz faktycznie duży,ale jakby nie było takie są uroki bycia w ciąży,nie
a i Emigra Ty nie bardzo przytyłaś wg mnie... U Ciebie to bardziej wygląda jakby woda Ci się zatrzymała.

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

wiesz co,dużo,nie dużo... czułam po prostu że mi mokro,że coś mi ciągle cieknie. jakbys siku popuszczała,coś w te mańkę. ja nie miałam nigdy az takich upławów ani nic i dlatego się wystraszyłam
no wlasnie ostatnio czuje sie taka napeczniala, wiec wody pewnie mam sporo....
Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
o właśnie, proszę o prezentację nowej fryzury i w ogóle dawno się nie pokazywałaś
a do co różu, kucyków to ciekawa jestem czy wszystkie dziewczynki mają "fazę" na takie cukierkowe rzeczy, tak jak pisała gosia.
Ja to lubiłam się samochodami bawić i nie pamietam tego okresu różowatości ale być może był?
Ja jako dziecko mialam faze z reszta przeszlo mi dopiero gdzies miedzy 19-20 rz, jak juz z mezem zamieszkalam podejrzewam ze i corcia bedzie taka landrynka, ale nie zniose jak bedzie miala faze na hello kity - nie znosze tego
Cytat:

" Ja cały czas leżę, mam już dość a najgorsze, że skurczy mam co raz więcej i to takich, że mocno stawia mi się brzuch i czuję dziwne parcie na odbyt. Masakra mam wrażenie , że ten krążek bardziej pobudził moja macicę do skurczy. Nawet 20 na dzień. Jedne słabsze inne mocne bardzo. W środę mam wizytę boję się złych wiadomości"

Ale dzięki leżeniu przestał ją boleć kręgosłup i pachwiny, czeka grzecznie i dziękuje za każdy dzień w którym dzidzia jest w brzuszku bo teraz liczy się każda chwila ...
Bardzo jej się tęskni za nami i pogaduszkami...i przesyła buziaki dla Nas wszystkich

Bidulka... trzeba być dobrej myśli...
jejku ona sie biedna nastresuje
Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
balbinka trzymaj się

dziękuje za kciuki

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość

Ja jadam w ciazy fast foody i slodycze - co prawda nie codziennie i nie na kazdy posilek ale raz w tyg pewnie wyjdzie. Moje dziecie poki co nie jest zbyt duze, wiec podejrzewam ze wiele innych czynnikow sie na to sklada, pewnie fast foody maja jakis w tym udzial ale nie jedyny
Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
wstałam, wydepilowałam pachy, bo zaczynałam się już strasznie pocić, szybciutko upichciłam naleśniki, wsunęłam 3 z serem i 3 z dżemem brzoskwiniowym (feee będą wzdęcia) i już zadowolona leżę na lewym boczku, bo wiadomo PĘCHERZ NA.PIEPRZ.A

pisałaś kiedyś że między tobą a tż jest spora różnica wieku - w ogóle nie widać - oboje wyglądacie młodo, a tż ma bardzo miły uśmiech

wydaje mi się że twoja waga to jednak nadmiar wody - po palcach widać, że jesteś napuchnięta z wody a nie z tłuszczu

przed ciążą ważyłaś tyle co na ślubie? ja na ślubie ważyłam 3 kg mniej niż dzisiaj, czyli 97 kg za to potem schudłam 20 kg (może wrzucę foty za chwilkę) i jak odstawię małego od cyca znów zamierzam schudnąć

dzięki, ten całusek najbardziej pomaga
też nie zamierzam się męczyć z karmieniem jakbym miała ratować swoje zdrowie i przyjmować szkodliwe leki - teraz wiadomo nie mam wyjścia i muszę przecierpieć. Przecież karmienie mm to nie koniec świata.

zawsze wyobrażałam sobie ciążę jako okres wolny od podpasek i wkładek. Jeszcze nigdy w życiu nie używałam tylu wkładek co w ciąży!

Asika śliczna dziewczyna z ciebie
Aalegna brawa dla męża, super wyszedł wam pokoik
No, miedzy nami jest 14 lat roznicy, mezu bedzie konczyl w czerwcu 37 lat a za ten usmiech to zdobyl i mnie i moja mame i moja babcie moja mama pamietam jak go poznala to pierwszy jej komentarz - Jaki ona ma piekny usmiech Moze tez dlatego, ze moj wczesniejszy chlopak smigal bez zeba - bez jedynki ?

ciezko mi pisac na klawiaturze normalnie, dzisiaj wyjatkowo mam spuchniete lapki
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 13:26   #3856
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Oooo dzięki za info, a to te białe?
zaskoczyłaś mnie tym pytaniem a są jakieś białe te co ja kupiłam to są w tym zielonym opakowaniu pampers

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Aguskaa domyslam się że takie leżenie i niemożność robienia czegokolowiek jest męcząca ale wytrzymasz, silna kobietka jesteś
Stary 2012-01-30, 13:27   #3857
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

Emigra
ślicznie wyglądasz..a Twój mąż to niezły przystojniak i rzeczywiście tej różnicy wieku nie widać. Dobrze się konserwuje mężuś
ale cukrujecie mojemu mezczyznie dobrze ze tego nie czyta bo by mi w piorka obrosl

a zakonserwowany.... jak ma zone kosmetyczke i ja wykorzystuje to tak jest chetnie poddaje sie zabiegom na buzie czy cialo, daje sobie nawet regulowac brwi w pracy sie z niego smieja ze wyglada jak sekretarka, bo czesto jak cos mu sie dlugo laduje na kompie to bierze pilniczek w rece i jedzie pazurki
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-30, 13:28   #3858
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

gucia ciekawe czy to u mnie sie sprawdzi
Flawerbomba pewnie z czasem dojda jakies naklejki kolor scian zostaje taki sam nie bede zmieniac nic w tej kwesti

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-01-30 o 13:29
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 13:30   #3859
emigra
Zakorzenienie

Ostatnio popularny w DE jest ten kawalek http://www.youtube.com/watch?feature...&v=_rjUyW9ExH4

I co najgorsze jak to uslysze to caly dzien musze nucic ostatnio sasiad z dolu to spiewal sobie - tzn on sie darl doslownie, u mnie bylo slychac jakby w pokoju obok byl myslalam ze zatluke goscia bo cala noc mialam te piosenke w glowie
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-30, 13:30   #3860
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Juz po masakra, chyba jednak do muszelki kremy sie nie nadaja ... co prawda spodziewalam sie gorszego efektu - ale ta szpatulka sobie kuku zrobilam nie uczulil mnie poki co, ale wiadomo ze objawy uczulenia moga sie do 24 h pojawic a uzylam z Balea - taka niemiecka firma

Czy miałaś coś takiego ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg media_1-data.jpg (23,7 KB, 9 załadowań)
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 13:31   #3861
Asika21
Rozeznanie

Dziękuję Wam wszystkim za miłe komentarze Chyba te komplementy dziś się przydadzą, bo mam jakiś kiepski humor

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 13:37   #3862
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Czy miałaś coś takiego ?
dokladnie ten mialam
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-30, 13:37   #3863
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
evcia to moze Henryk Sienkiewicz pomoglby zwalczyc bezsenneosc

ten wozek to ma wszedzie te naklejki papierowe (to by sie zerwalo) ale jest tez kilka takich na stale ''warning'' lub ''attention'', wczoraj moj Tz tez na to zwroil uwage
O tak, polecam od dziś jak któraś nie może zasnąć to "Potop" w rękę lub "Ogniem i mieczem" właśnie te wszywki mi się bardzo rzuciły w oczy jak widziałam ten wózek na żywo.

Cytat:
Jak to nie ? Popatrz na pierwszą stronę - 32 mamy różowe i 31 - niebieskich. Jest prawie po równo
Też dziś liczyłam

Cytat:
No to na mailu macie kolejnego Grubaska Wysłałam kilka zdjęć
Ślicznie wyglądasz Jak modelka!

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Hej
czytałam cały weekend ale mężul mnie co i rusz z kompa odganiał. Miałam odpisać Jolcee o tym pęcherzu. Otóż u mnie pojawiła się infekcja w 10tc! Oczywiście swędzienie, pieczenie gin przypisała mi Urosept. I tak albo nie czułam pieczenia albo czułam a wyniki moczu raz lepsze raz gorsze i tak dalej na tym Urosepcie byłam aż do 26 tc kiedy to w środku nocy obudziłam się z silnym bólem nerki i 40st gorączką. Pojechałam do lekarza rodzinnego ten dał mi antybiotyk ból i gorączka spadła, ale po tym miałam badanie moczu i wyniki były fatalne. Skierowana byłam w 35tc do szpitala i tam dopiero zaczęli mnie leczyć furaginą i innymi lekami. Byłam tam cały tydzień dopóki zapalenie całych dróg moczowych nie ustąpiło. Przy wypisie Przypisał mi lekarz Monural ( któraś z was nie mogła przypomnieć sobie nazwy) to jedna saszetka a koszt ok35zł. Tylko to musi lekarz zalecić bo to antyb iotyk, który utrzymuje się w nerkach 2 doby wypłukując bakterie po tym infekcja odpuściła mnie na dobre i do dziś nie mam z tym problemu
Ja również przechodziłam w 19tc infekcję dróg moczowych, ale zupełnie bezobjawową - dopiero wyszło w badaniu w szpitalu i też brałam Monural, od tamtej pory zero problemów. Zapobiegawczo łykam codziennie Urinal i pijam sok żurawinowy

Cytat:

" Ja cały czas leżę, mam już dość a najgorsze, że skurczy mam co raz więcej i to takich, że mocno stawia mi się brzuch i czuję dziwne parcie na odbyt. Masakra mam wrażenie , że ten krążek bardziej pobudził moja macicę do skurczy. Nawet 20 na dzień. Jedne słabsze inne mocne bardzo. W środę mam wizytę boję się złych wiadomości"

Ale dzięki leżeniu przestał ją boleć kręgosłup i pachwiny, czeka grzecznie i dziękuje za każdy dzień w którym dzidzia jest w brzuszku bo teraz liczy się każda chwila ...
Bardzo jej się tęskni za nami i pogaduszkami...i przesyła buziaki dla Nas wszystkich

Bidulka... trzeba być dobrej myśli...
Biedna nasza Aguśka Nie dość, że tyle się nacierpi to jeszcze strach o maluszka. Ale musi być dobrze Filipek jaki zdrowiutki się urodził to i drugi synek będzie jak brat Czekamy na Ciebie

Balbinka, zdrówka żeby wszystko było w porządku i maluszek jeszcze posiedział w brzuszku. A jak robili USG to płci nie podejrzeli?

Emiga, jak napisałaś że wstawiłaś foto to odrazu wiedziałam, że pani przesadza z opisem i miałam rację! Ładnie się prezentujesz, już prawie jesteś na finiszu, więc nie wiem co tu oczekiwać. Poza tym tak jak dziewczyny pisały to, że jesteś zaokrąglona tak wygląda na zatrzymanie wody w organizmie. Pierwsze co, to o tym pomyślałam! I jak piszesz o spuchniętych paluszkach to na pewno właśnie tak jest. Zejdzie po porodzie
A kolorek pokoju w moim typie mam taki w rodzinnym domu w moim pokoju - albo bardzo podobny

Alegna, piękna mamuśka i rzeczywiście jaki brzuszek Ci się duży zrobił Rośnie maluszek i oczywiście brawa dla TŻ za dzieło, bo naprawdę ekstra efekt!

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 13:41   #3864
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
zaskoczyłaś mnie tym pytaniem a są jakieś białe te co ja kupiłam to są w tym zielonym opakowaniu pampers

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Aguskaa domyslam się że takie leżenie i niemożność robienia czegokolowiek jest męcząca ale wytrzymasz, silna kobietka jesteś
no są proszę Pani pampers sensitive, ale już sprawdziłam ,że to te zielone są , ja tych białych używałam do tyłeczka , potem białe nadal do tyłka, a zielone do czyszczenia łapek itp. akcji, tak mi się jakoś porobiło , ale te białe mają jakiś chyba lekki kremik w sobie i do rąk mi nie pasowały
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 13:41   #3865
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
ale cukrujecie mojemu mezczyznie dobrze ze tego nie czyta bo by mi w piorka obrosl

a zakonserwowany.... jak ma zone kosmetyczke i ja wykorzystuje to tak jest chetnie poddaje sie zabiegom na buzie czy cialo, daje sobie nawet regulowac brwi w pracy sie z niego smieja ze wyglada jak sekretarka, bo czesto jak cos mu sie dlugo laduje na kompie to bierze pilniczek w rece i jedzie pazurki
nie wierzę!!! ale fajnie,że dba o siebie... ja swojego próbuje namówić na regulacje brwi bo niedługo będzie miał jedną długą gąsienicę. ale się nie da;/ i te jego długie włosy;/ ani nie zwiąże ani nic,chodzi taki rozmemłany a mnie cholera bierze... najwyżej Ci go podeśle,a nuż Ci się uda go ogarnąć,hihihihi...

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 13:48   #3866
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
nie wierzę!!! ale fajnie,że dba o siebie... ja swojego próbuje namówić na regulacje brwi bo niedługo będzie miał jedną długą gąsienicę. ale się nie da;/ i te jego długie włosy;/ ani nie zwiąże ani nic,chodzi taki rozmemłany a mnie cholera bierze... najwyżej Ci go podeśle,a nuż Ci się uda go ogarnąć,hihihihi...
hehe podeslij, chetnie pomoge
moj zawsze dbal o siebie, a to ze jestem kosmetyczka to mu chyba dodatkowo podpasowalo a fryzjera oj nie przepuscilby, chodzi co 2-3 tygodnie, bo musi w pracy sie prezentowac (koszula i te sprawy) wiec zarosniety z domu nie wyjdzie ... o brwi sam sie dopomina, bo moj maz jest pod tym katem dziwny - uwielbia jak mu sie wlosy wyrywa i kaze mi powoli wyrywac, normalnie jak gra wstepna :d nazywam go trichotillomanem bo sam sobie z zarostu potrafi wyrywac....
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-30, 13:48   #3867
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

o rany, nie żartuj!
Stary 2012-01-30, 13:48   #3868
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki!
A mozna je przez jakas polska strone zamowic?
Na chwile obecna zamowilam juz te co sie wczesniej pytalam, ale zobacze jak cos nie tak to bede szukala dalej i sprobuje te co Ty!
musialabys sprawdzic, czy wysylaja za granice, bo polskiej strony to neistety nie maja, ale mozna placic karta kredytowa, wiec jest szansa, ze tez za granice sla...

a jesli nie, to i tak za jakies 2-3 miesiace bede musiala sobie nowy zapas zrobic, wtedy moge tez i dla ciebie zamowic i potem ci przeslac
Stary 2012-01-30, 13:50   #3869
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
O rany, nie żartuj!
:d
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 13:50   #3870
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ostatnio popularny w DE jest ten kawalek http://www.youtube.com/watch?feature...&v=_rjUyW9ExH4

I co najgorsze jak to uslysze to caly dzien musze nucic ostatnio sasiad z dolu to spiewal sobie - tzn on sie darl doslownie, u mnie bylo slychac jakby w pokoju obok byl myslalam ze zatluke goscia bo cala noc mialam te piosenke w glowie
oj mój mężul też podgłaśnia jak leci ta piosenka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości