|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
ale chcecie tych swoich tżtów wymęczyc.. oni przy depilacji to pewnie łzy ronią..![]() mnie się jakoś nie podoba jak mężczyźni mają takie ragularne brwi..
|
|
|
|
|
#3872 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
![]() i ja lubie jak mezczyzna dba o siebie... mojemu musialam troche perswadowac, zeby zaczal uzywac kremy pielegnacyjne do twarzy i dloni, albo odzywki do wlosow... teraz nie moze sie bez nich obejsc ... chociaz wybor i kupno zostawia mi ![]() a co do depilacji... hmmm... moj ma taka skore, ze az zazdroszcze mu ilosci wlosow na nogach... prawie nic nie ma ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2012-01-30 o 13:54 |
|
|
|
|
#3873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to po raz kolejny wizażanki mnie oświecają widać że jestem zieloną przyszłą mamusią ale te zielone też się nadają do tyłeczka tak?
|
|
#3874 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam jeszcze gorszą wizję, że mój będzie miał fazę na Ben-10, ohyda
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
pempek przefajny masz brzusio, kreseczka elegancka! super! (mam podobną, hihi)
a jak tatuaż - nie rozszedł się? |
|
|
|
#3876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ksztaltu nie ruszam
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3877 |
|
Wtajemniczenie
|
pempek twój brzusio ale elegancki
taki zgrabniutki
|
#3878 |
|
Rozeznanie
|
ładny brzusio pempek
Tak sobie myślę, że tą kreskę to pewnie u brunetek wyraźniej widać
|
|
|
|
#3879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o to dobrze, bo u facetów to mało naturalnie wygląda jak są zbyt wydepilowani, ale tak to spoko![]() A u starszych facetów to nieźle jest jak się robią takie grubsze te brwi i dłuższe,mega krzaczaste.. Mój dziadek to przycina je u fryzjera przy okazji strzyżenia włosów na głowie ![]() no i ojcu mojemu też jakoś ostatnio dłuższe rosną że może zawijac na palec.. Także też się fryzjer kłania
|
|
|
|
|
#3880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pempek masz zgrabny brzuszek jak na 36tc nie powiedziałabym, że to już ten "wiek" śliczny!
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
Dziś zaczęłam 36tc! czyli jeszcze tylko 5 tygodni Wrzuciłam na maila fotki mojego brzucholka. Ale miałam dziś przeboje w nocy... położyłam się spać, ale obudziłam się po jakichś 20 minutach i strasznie zaczął mnie boleć brzuch, ból nachodził falami... trochę się przestraszyłam, ale pocieszałam się, ze nie boli jak na okres, tylko ból jest ostry bardziej, więc to pewnie nie to. Nie przechodziło niestety za bardzo i wracało falami, więc w końcu zaczęłam sobie mierzyć czas miedzy tymi bólami i tak mi wychodziło mniej więcej 10 minut... zaczęłam się wkręcać, że pewnie rodzę, a tu torba nie spakowana, nawet wszystkiego nie mam(!!!) i że co ja zrobię na szczęście po jakiejś półtorej godzinie mi przeszło i zasnęłam ale dziś zaczynam pakować torbę!! Dodatkowo te schizy pogłębia mój M. który stwierdził, że ma przeczucie, że urodzę wcześniej i to kilka tygodni wcześniej! a jego przeczucia się niestety sprawdzają....poza tym mam słaby humor, bo nie dali mi insuliny na Karowej tylko kazali zaostrzyć dietę, więc nie mogę jeść prawie nic nawet po wasie żytniej pełnoziarnistej mam podwyższony cukier, więc głównie jem warzywa i zupy... schudłam w 3 dni kg (co akurat cieszy), ale jeść mi się chce strasznie cały czas, w brzuchu burczy i w ogóle do no i jeszcze w ramach żalenia, to tak mnie boli spojenie, ze nie mogę chodzić, leżeć, przekręcać się z boku na bok - no generlanie nie mogę normalnie funkcjonować oddziałowa z karowej kazała mi koniecznie to zbadać, bo nie wygląda to dobrze ja mam nadzieję, ze malutka mi po prostu jakiś nerw uciska albo coś, a nie jest to rozejście spojenia... w czwartek mam wizytę to się okaże....No i na koniec: Pozdrowienia dla Balbinki i Aguśki Oglądałam teżą zdjecia na mailu - wszystkie wyglądacie super!! emigra - masz strasznie sympatyczną buźkę, i tak w ogóle to kogoś mi przypominasz, tylko nie mogę skojarzyć kogo ![]() No to kończę ten mój super wywód buziakiEdytowane przez pempek Czas edycji: 2012-01-30 o 14:04 |
|
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski
![]() MoniaHan zastanawiam sie tez nad tymi dwoma wozkami co Ty ale przed nami przeprowadzka, wiec wstrzymuje sie z zamawianiem, zeby nie bylo problemow z ta wysylka. A co do tego wozka Twojego... no to faktycznie.... wyglada jak taczka po prostu Nie dziwie Ci sie ze chcesz go zmienic.Cytrynka i emigra ladne kaciki beda mialy wasze dzidziolki Dziewczynki ja tez slyszalam, ze w tym roku prawie same chlopaki sie rodza... i przy okazji zabobon- ze to na wojne.... ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() ....i lece dalej nadrabiac
|
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3884 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3885 |
|
Rozeznanie
|
Pempek jaki masz malutki i zgrabniutki brzusio
Chyba tylko po brzuszku widać, że jesteś w ciąży Super
|
|
|
|
#3886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale ja mojego synka na żadną wojne nie puszcze
|
|
#3887 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bardzo dziękuje!!!! Bardzo mi miło i powiem Wam, że wyglądam lepiej w miarę upływu ciąży![]() Co do kreski to ja w ogóle mam sporo przebarwień na ciele w ciąży i do tego w ogóle jakaś taka ciemna jestem (wszyscy się pytają czy się opalałam ). Więc i kreska widoczna.Tatuaż jest cały i zdrowy (no może większy) ale nie mam póki co rozstępów (odpukać), więc pewnie dlatego.. Jeszcze raz dziękuję!!! |
|||
|
|
|
#3888 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zapytam poloznej, 10.02 mam wizyte. w 24tc mialam ostatnio usg i bylo wszystko ok, a te uplawy moczowe mam od poczatku. ale tak sie zastanawiam i chyba jednak pojde gdzies na usg prywatnie, tylko nie bede juz jechac do londynu do polskiej kliniki, tylko tutaj gdzies pojde. Asika i Alegna i Pempek sliczne brzuszki i slicznie wygladacie |
|
|
|
|
#3889 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kocham Trylogie, jak czytalam w liceum to moglam cala noc nie spac bo tak mi sie podobala Guciu! Dziekuje, kochana jestes
|
|
#3890 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj jestem po wizycie(teraz chodzę oprócz standardowych wizyt na konsultacje do szpitala gdzie mam rodzić) miałam robione 1'wsze KTG -podobno wyszło książkowo, żaden skurcz-taki niebezpieczny się nie zapisał. Lekarz który mnie badał ) mówi : eeee skończony 35 to teraz sobie macica może twardnieć, szyjka Pani trzyma, jeszcze tydzień brać fenoterol-potem odstawiamy. Szyjkę mam na 3cm. więc na prawdę jest grzeczna mimo moich twardnień -przestałam je liczyć bo bym osiwiała, ale pewnie ponad 30 dziennie
Tłumaczył mi że dziecko jest już duże-mój brzuch nie jest obszerny i macica twardnieje przez dziecko oraz przez to że cały czas się rozciąga. Gdybym miała mocne i ciągnące bóle podbrzusza mam wziąć nospe dodatkowo. No i tak to jest z tym moim brzuszkiem ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale smutno Ci, że nie masz kreski? Bo mi nie ![]() Moja córcia wypina się dupką uciska mi na żebra i żołądek, nie mogę zdjąć grubych skarpetek, schylić się ani nić zrobić. W dodatku z tego powodu jest mi niedobrze.
|
|
#3892 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3893 |
|
Wtajemniczenie
|
ivonka7 super że szyjka wytrzymuje
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się wydaje, że to prędzej sprawa hormonalna jest, kolor włosów i karnacja mają drugorzędne znaczenie
|
#3895 |
|
Rozeznanie
|
Dodaję post Zariah z 11.01. Myślę, że jest bardzo zajęta przeprowadzką i dlatego pewnie nie ma czasu do nas zajrzeć
Miejmy nadzieję, że tylko o to chodzi ![]() Czesc dziewczynki. Piszę teraz bo to jedyna wolna chwila w ciagu dnia ![]() Jak mialam dużo czasu, to nie było netu. Jak mam net to nie mam czasu ![]() No ale - ostatnie podrygi w pracy 20.01 kończę i szkolę moje zastępstwo więc jest zabawnie. 3 tygodnie intensywnego szkolenia. Już mi mózg paruje ale się staram. Dwa razy w tygodniu jeżdżę na ktg - godzinka drogi w jedną stronę z przesiadką, dwa autobusy (!). Więc cała wyprawa zajmuje około 4 godzin. Masakra! Pracę kończę o 5 po południu a potem szpital i jak wracam to już się nie nadaję na nic. A jak nie jestem w szpitalu to załatwiam ostatnie sprawy związane z przeprowadzką bo wracamy do Polski - nie wiem na jak długo przynjamniej na te kilka miesięcy macierzyńskiego także mam bardzo bardzo dużo załatwiania i na Was już nie starcza siły ale staram się zaglądać co dzień rano przed pracą i chociaż przeglądam co napisałyście. Nie gniewajcie się więc na mnie. |
|
|
|
#3896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pempek zgrabny brzusio i widzę rudego kotka.. ładniutki ![]()
|
|
|
|
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może karnację masz ciemną?karolca ma rację - to też sprawa hormonów,bo taką kreskę wszystkie mamy, tylko w ciązy u niektórych ona ciemnieje, a u niektórych nie. a ciekawa jestem jak z pępkami - wyszły Wam na zewnątrz? ![]() mi nie i mam nadzieję, że już nie wydzie?
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-30 o 14:53 |
|
|
|
|
#3898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak nic sie nie zmieni to masz znów do nich na Karową przyjechac? czy oni już mysla, że raczej urodzisz niż do nich podjedziesz? współczuję Ci tego bólu, mnie czasami też boli, raz mocniej raz mniej, czasem wcale, ale wiem jak to jest, jak sie przekręcić z boku na bok nie mozna własnie sie dopatrzyłam, że mamy ten sam termin porodu
Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-01-30 o 14:55 |
|
|
|
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przeszkadza mi to w niczym. Pępuszkiem się nie przejmuję.
|
|
#3900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to juz na 100% wiemy co z Zariah ![]() A musze sie pochwalic - 45 min na biezni i kapiel zaliczone A jeszcze gimnastyka w sr mnie dzis czeka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

ale fajnie,że dba o siebie... ja swojego próbuje namówić na regulacje brwi bo niedługo będzie miał jedną długą gąsienicę. ale się nie da;/ i te jego długie włosy;/ ani nie zwiąże ani nic,chodzi taki rozmemłany a mnie cholera bierze... najwyżej Ci go podeśle,a nuż Ci się uda go ogarnąć,hihihihi...
ale chcecie tych swoich tżtów wymęczyc.. oni przy depilacji to pewnie łzy ronią..

... chociaz wybor i kupno zostawia mi 

nawet po wasie żytniej pełnoziarnistej mam podwyższony cukier, więc głównie jem warzywa i zupy... schudłam w 3 dni kg (co akurat cieszy), ale jeść mi się chce strasznie cały czas, w brzuchu burczy i w ogóle do
Nie dziwie Ci sie ze chcesz go zmienic.
Nie dość, że tyle się nacierpi to jeszcze strach o maluszka. Ale musi być dobrze