Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-30, 14:20   #3691
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Witam
ja po kontroli ZUSU
bylam iiii ogolnie bylam na pcozatku zestresowana bo zaczelam mowic o bolach kregoslupa i tp, a lekarka ze ciaza to nie choroba....
Ale jak zaczelam mowic o tej niedoczynnosci tarczycy, zaczela sie tym interesowac i mnie dokladnie wypytywac o leki i w sumie o wsyztko zwiazane z tarczyca.
Powedziala, ze to wazne ze biore leki, w sumie jak zapytala ile przytylam i powieddzialam ze od 6tyg ciazy juz 22 kilo to powiedziala- o boze :P....
Kazala mi o siebie dbac, chodzic do endokrynologa, poprostu okazala zrozumienie...Ale gdyby mnie tam wezwala i mowilabym tylko ze mnie boli krzyz to nie wiem jakby to bylo....
NAwet na koniec powiedziala, ze jak sie tak lecze to moge siedziec na choroibowym, mam sie o nic nie martwic, nie dopuszczac zeby brzuch twardnial i tp
Takze rozpatrzone pozytywnie, choc na poczatku wypytywala o obowiazki z pracy, od kiedy mam zwolnienie, czego psozlam na zwolnienie i takie tam....
skserowala tylko karte ciazy, pokazalam jej tabletki od endokrynologa...dowod i w sumie ten wywiad i tyle, nie badala mnie....
Bylam w tesco, kupilam te podklady do przewijania z belli happy bo byly w promocji, porownalam ceny rzeczy z allegro od sprzedawcy ktorego wczoraj wklejalam z cenami tescowymi.
I w sumie iu tego sprzedawcy kazda ale to kazda rzecz oprocz podkladow taniej
Takze w marcu napenwo zrobie zbiorowa pake i zamowie wszytko przez internet, bo na kazdej rzeczy po 2-3 zl wychodzi taniej, najdrozej jednak w tesco smoczkki i sudocrem- w sumie 2xdrozej....
KAPUkat gratuluje synusia )po usg tez bylam tak szczesliwa, ze moglabym tanczyc, skakac i tp

libretka super brzuszek, powiem Ci, ze mam chyba ideantyczny )
Zaczelam 27 tydz, nast usg zrobie sobie na poczatku marca ostatnie...

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-01-30 o 14:32
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:23   #3692
libretka
Raczkowanie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Świetny brzusio ja mam podobny, ale chyba trochę większy, bo chyba cała jestem trochę większa ile przytyłaś??
9 kg
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:29   #3693
clauudik
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31944689]

Dziewczyny, które znają już płeć - powiedzcie, czy sprawdził Wam się przesąd z kształtem brzuszka? Że jak jest taki spiczasty to będzie chłopczyk, a jak okrąglutki, to dziewczynka?[/QUOTE]

Nawet nie wiedziałam o tych przesądach, jeśli się sprawdza to ja należę do wyjątków, bo brzuszek okrągły jak piłeczka, a w środku siedzi Synek

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
9 kg
Ja według dzisiejszego ważenia już ponad 12... Ale przecież nie zacznę się odchudzać, choć znam i takie przypadki co w ciąży sucharki i jogurty a później poród w połowie 7 miesiąca Chyba mi kable od neta przymarzają bo chodzi jakby nie mógł.

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:29   #3694
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Witam
ja po kontroli ZUSU
bylam iiii ogolnie bylam na pcozatku zestresowana bo zaczelam mowic o bolach kregoslupa i tp, a lekarka ze ciaza to nie choroba....
Ale jak zaczelam mowic o tej niedoczynnosci tarczycy, zaczela sie tym interesowac i mnie dokladnie wypytywac o leki i w sumie o wsyztko zwiazane z tarczyca.
Powedziala, ze to wazne ze biore leki, w sumie jak zapytala ile przytylam i powieddzialam ze od 6tyg ciazy juz 22 kilo to powiedziala- o boze :P....
Kazala mi o siebie dbac, chodzic do endokrynologa, poprostu okazala zrozumienie...Ale gdyby mnie tam wezwala i mowilabym tylko ze mnie boli krzyz to nie wiem jakby to bylo....
NAwet na koniec powiedziala, ze jak sie tak lecze to moge siedziec na choroibowym, mam sie o nic nie martwic, nie dopuszczac zeby brzuch twardnial i tp
Takze rozpatrzone pozytywnie, choc na poczatku wypytywala o obowiazki z pracy, od kiedy mam zwolnienie, czego psozlam na zwolnienie i takie tam....
skserowala tylko karte ciazy, pokazalam jej tabletki od endokrynologa...dowod i w sumie ten wywiad i tyle, nie badala mnie....
Jak już słyszę ciąża to nie choroba, to się we mnie gotuje
Nieźle... Dobrze, że tak to się skończyło.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:40   #3695
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
ja po kontroli ZUSU
Bylam w tesco, kupilam te podklady do przewijania z belli happy bo byly w promocji, porownalam ceny rzeczy z allegro od sprzedawcy ktorego wczoraj wklejalam z cenami tescowymi.
I w sumie iu tego sprzedawcy kazda ale to kazda rzecz oprocz podkladow taniej
Takze w marcu napenwo zrobie zbiorowa pake i zamowie wszytko przez internet, bo na kazdej rzeczy po 2-3 zl wychodzi taniej, najdrozej jednak w tesco smoczkki i sudocrem- w sumie 2xdrozej....
KAPUkat gratuluje synusia )po usg tez bylam tak szczesliwa, ze moglabym tanczyc, skakac i tp
Zaczelam 27 tydz, nast usg zrobie sobie na poczatku marca ostatnie...
no to gratulacje - dobrze że wszystko skończyło się tak szybko i bez większych zastrzeżeń bo już się zastanawiałam kiedy tą kątrole masz Super też że już planujesz zakupy i wiesz co i gdzie chcesz kupić... jedne problem mniej. No i oczywiście kuruj się!

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Persephone - ja nie wiem, mi się wydaje że mam okrągły ale nie rozlany...a slyszałam że jak dziewczynka to mama przybiera w bokach a jak chłopiec to jest bardziej w brzuchu... ja mam chłopca i mam wystający do przodu
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:44   #3696
kism
Wtajemniczenie

libretka, claudik, trzymam z Wami Ja +10 kg, ale brzusiu wydaje mi się troszkę mniejszy od libretki. Widocznie więcej w pupę mi poszło

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31944689]Dziewczyny, które znają już płeć - powiedzcie, czy sprawdził Wam się przesąd z kształtem brzuszka? Że jak jest taki spiczasty to będzie chłopczyk, a jak okrąglutki, to dziewczynka?[/QUOTE]

Nie zwracam uwagi na takie przesądy, bo w nie nie wierzę. Zdziwiło mnie jedynie to z tętnem dziecka. U mnie było zwykle 140-145 i jest chłopak

Cytat:
Witam
ja po kontroli ZUSU
Czyli gdyby nie ta tarczyca, to mogło być krucho... To jednak trzeba jechać z bólem brzucha tak jak ostatnio pisałam! A to Twój lekarz nie powiedział Ci w końcu, co Ci wpisuje do kartoteki jako podstawę do l4? Przecież coś musiał wpisać, w końcu ciąża to nie choroba… Mój powiedział wystawiając mi l4, że wpisuje "ból dołem brzucha" i Nospę i tyle, i to mam mówić w razie czego...
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:49   #3697
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Czyli gdyby nie ta tarczyca, to mogło być krucho... To jednak trzeba jechać z bólem brzucha tak jak ostatnio pisałam! A to Twój lekarz nie powiedział Ci w końcu, co Ci wpisuje do kartoteki jako podstawę do l4? Przecież coś musiał wpisać, w końcu ciąża to nie choroba… Mój powiedział wystawiając mi l4, że wpisuje "ból dołem brzucha" i Nospę i tyle, i to mam mówić w razie czego...
No ja się właśnie zastanawiam...
Właściwie ja jestem na L4 od szpitala, ale nie wyobrażam sobie teraz siebie w pracy. Dużo czasu siedzę w pracy przed kompem, ale często też wstaję i zdarza mi się stać i godzinę. W życiu nie ustałabym godziny, nawet 10 minut... A czasami nie miałby mnie kto zamienić. Ból lędźwi byłby nie do wytrzymania. A jeśli Agatce zakwestionowali bóle kręgosłupa, to już sama nie wiem
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:53   #3698
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
tak wyglądam pod koniec 27 tc nie patrzcie na datę, aparat nie trzyma daty.
Całkiem duży, ładny brzusio

agatka661, dobrze że jesteś już po kontroli ZUS. Jeden stres za Tobą Moja ginka kiedyś mi powiedziała, że ciąża to nie choroba, ale stan odmienny i trzeba zachowywać szczególną ostrożność. Ja się tego trzymam

Byłam na spacerze z piesem. Zimno jak chorera Teraz pochłonęłam magnum almond, pycha
Jeśli chodzi o wagę, to ja jeśli zacznę mega przybierać, to na pewno ograniczę się z jedzeniem. Może nie będą to sucharki i woda, ale już nie będę pochłaniała 10 faworków, loda i ciasta za jednym posiedzeniem. Będzie koniec z dogadzaniem sobie Nie chcę później się źle czuć sama ze sobą. A już na pewno nie chcę, żeby moje kg przeszkadzały mi w codziennych obowiązkach, których przecież będzie o wiele więcej jak dzidziuś przyjdzie na świat.

Cytat:
Persephone: No ja się właśnie zastanawiam...
Właściwie ja jestem na L4 od szpitala, ale nie wyobrażam sobie teraz siebie w pracy. Dużo czasu siedzę w pracy przed kompem, ale często też wstaję i zdarza mi się stać i godzinę. W życiu nie ustałabym godziny, nawet 10 minut... A czasami nie miałby mnie kto zamienić. Ból lędźwi byłby nie do wytrzymania. A jeśli Agatce zakwestionowali bóle kręgosłupa, to już sama nie wiem
To chyba też zależy od charakteru pracy. Ja np. pracowałam w miejscu, gdzie non stop się było na nogach, dużo dźwigało ciężkich rzeczy i miało kontakt ze zmianą temperatury (wchodzenie do chłodni). Myślę, że w moim przypadku każdy argument przy wyjaśnianiu l4 byłby na miejscu.

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-01-30 o 15:01
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:53   #3699
Tacca
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31944689]To my mieszkaliśmy obok takich w poprzednim bloku... Masakra, strach mieszkać. Zalali kiedyś małżeństwo z dołu (takie widać nobliwe dziadki, zawsze białe spodnie i wiecie, wszystko czyściutko i dokładnie), bo puścili pralkę i chyba o niej zapomnieli... Babka około 30 lat, umarła na marskość wątroby... Teraz mieszkam raczej spokojnie, choć też mam jednego sąsiada, którego się boję po alkoholu.

Dziewczyny, które znają już płeć - powiedzcie, czy sprawdził Wam się przesąd z kształtem brzuszka? Że jak jest taki spiczasty to będzie chłopczyk, a jak okrąglutki, to dziewczynka?[/QUOTE]
Jak ta babka mieszkała sama z dzieckiem, to było ok. Jakoś ze 3 lata temu wprowadził się ten gościu i zaczęło się, dobrze tylko, że nie często. Tzn. pić to on pije codziennie... Pod sklepem stoi, młody chłopak, może w moim wieku... Aż wstyd...

Ja płci nie znam a brzuszek taki pół na pół - do przodu, ale po boczkach też ciut nabrałam...
Cytat:
Witam
ja po kontroli ZUSU
To ładnie... Może i nie choroba, ale nie każda kobieta w ciąży nadaje się do pracy, nawet ze względu na samopoczucie... Kurcze, czepili by się lepiej pracujących emerytów zajmujących miejsca pracy młodym ludziom... Ten kraj na psy schodzi coraz bardziej... I tylko na niepotrzebne nerwy Cię narazili...
Stary 2012-01-30, 14:54   #3700
doris888
Rozeznanie

Cytat:
od 23 tc do 27 tc - VI mc
od 28 do 31 - VII
od 32 do 35 - VIII
od 36 do 40 - IX
Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
III trymestr liczy się chyba od 7 miesiąca
Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja mam książkę "Będziemy rodzicami" i się kieruję tym jak tam są wyznaczone terminy, a tam jest, że 25 tydzień to już III trymestr

Libretka dobrze powiedziane - rano ok, a potem coraz gorzej No i zapomniałam też napisać o tej rozciągającej się skórze na brzuchu, też nieraz jak się najem to mam wrażenie, że wybuchnę

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Hmmm... faktycznie To w tej książce jest dziwnie napisane w takim razie.
Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
zgadza się
od 28t jest trzeci trymestr czyli 7 miesiąc
dzięki Dziewczyny no właśnie wszędzie piszą coś innego, będę się trzymać tego podziału Liberetki

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
a ja już ostatnio się zastanawiam czy mi macica rośnie, może ona nie rośnie i bobas nie ma miejsca się rozwijać.
Przytyłam może z kilogram, w porywach do 1,5 kg, brzuch mi widac tylko w obcisłej koszulce, jak założę sweterek czy bluzę to nawet nie ma opcji żeby ktoś zauważył, że jestem w ciąży. Kiedy Wam ten brzuch ruszył? Jak oglądam Wasze zdjecia to mam wrażenie, że niektóre w 12 tyg miały większy niż ja teraz :/
ja Ci zazdroszczę, po mnie do Bożego Narodzenia nie było widać że jestem w ciązy , co prawda przytyłam trochę ale nie wyglądało to na ciążę. a teraz to czasem mówie do brzucha żeby się trochę wstrzymał i przestał się powiększać bo mam wrażenie że co dzień jest większy. przytyłam już prawie 10 kilo pomimo tego że praktycznie nie jem słodkiego- przez całą ciąże zjadłam może w sumie 1 czekoladę . Na śniadanie mleko z musli/ płatkami, obiad z jednego dania no i kolacja chleb razowy czy jogurt, między czasie jakieś owoce... a jak spoglądam w lustro to nie mogę na siebie patrzeć... wiem że nie powinnam się tym przejmować ale naprawdę czuję się jak nie w swoim ciele, a co będzie dalej? będę się toczyć jak wieloryb gdybym to jeszcze miała jakieś zachcianki, dogadzała sobie słodyczami czy różnymi daniami..a tu nic...

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
mój brzuch zaczął rosnąć powoli w 4 miesiącu a potem wystrzelił jakby ktoś go dopąpował. Do 4 miesiąca nawet nie było widać że jestem w ciązy i chodziłam w swoich rzeczach tylko cycki miałam za duże
u mnie było to samo, a o cyckach to ju nawet nie chce pamiętac- teraz mam mniejsze niż na początku ciąży, może dlatego że brałam duphaston . Nawet moja 86-letnia babcia je komentowała , że brzucha to nie mam ale piersi to mi urosły

a propos brzucha i jego kształtu to mam raczej rozlany niż spiczasty , tylko że to chyba przez tłuszcz a nie sam ciążowy brzuch także nie wiem czy to wiarygodne, no i mam dziewczynkę
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:58   #3701
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Teraz pochłonęłam magnum almond, pycha
Jak przeczytałam to zdanie, to naprawdę wyglądałam tak:
http://tamdoesjapan.files.wordpress....anime_eyes.jpg Idę do sklepu, przy okazji rozejrzę się, gdzie u nas można dostać Magnum
Stary 2012-01-30, 15:03   #3702
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Moje też jakieś spokojne, choć wczoraj kilka razy kopnęło tak, że przez brzuch pod ręką czułam. Trochę mnie martwi to, wcześniej było chyba bardziej aktywne... Jakiś mały śpioszek rośnie...
U mnie to zależy, są dni, kiedy siedzi spokojnie i tylko od czasu do czasu coś tam pokopie, a są i takie, że prawie cały czas szaleje

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
a ja już ostatnio się zastanawiam czy mi macica rośnie, może ona nie rośnie i bobas nie ma miejsca się rozwijać.
Przytyłam może z kilogram, w porywach do 1,5 kg, brzuch mi widac tylko w obcisłej koszulce, jak założę sweterek czy bluzę to nawet nie ma opcji żeby ktoś zauważył, że jestem w ciąży. Kiedy Wam ten brzuch ruszył? Jak oglądam Wasze zdjecia to mam wrażenie, że niektóre w 12 tyg miały większy niż ja teraz :/
Mi w sumie cały czas po trochę rósł, ale gdzieś tak do 19 tygodnia to mało go było widać, tzn. jakby ktoś nie wiedział, że jestem w ciąży to by mógł pomyśleć, że za dużo zjadłam Ale po 19 tygodniu jak wyrósł to teraz już nic się nie ukryje I waga też tak gdzieś do 20 tygodnia mi praktycznie stała w miejscu (1,5kg), a teraz już leci, oj leci... Jeszcze w sobotę miałam +4kg, a dziś jak stanęłam na wagę rano to już było +4,5 Ale mam to chyba przez to, że wczoraj siedziałam w domu i jadłam

Cytat:
Czasem mnie coś zaboli, zakłuje tu czy tam, ale nie potrafię tak szczegółowo tego opisać... Może jednak siedzenie w pracy po 8 godzin Ci nie służy. Piszesz, że przy obiedzie boli Cię najbardziej, ale to może być skutek siedzenia przez tyle godzin w pracy przy biurku... Zostaje często zmieniać pozycję w pracy, spacerować, dużo wypoczywać wieczorami lub zwolnienie...
No właśnie dojrzewam do tego zwolnienia... myślę, że jeszcze luty przepracuję do końca (jak mi się nie pogorszy) i potem baj A jak nie będę mogła wysiedzieć to wcześniej pójdę po zwolenienie. W domu jak jestem to też mnie boli, ale w domu to co chwilę chodzę, siadam, coś robię i w każdej chwili mogę się położyć, a w pracy jednak się siedzi tyle godzin w jednej pozycji

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31944689]Dziewczyny, które znają już płeć - powiedzcie, czy sprawdził Wam się przesąd z kształtem brzuszka? Że jak jest taki spiczasty to będzie chłopczyk, a jak okrąglutki, to dziewczynka?[/QUOTE]

Co do kształtu brzucha to nie wiem, ciężko ocenić, ale wszystkie inne przesądy mi się sprawdziły

Cytat:
Witam
ja po kontroli ZUSU
(...)
Ale gdyby mnie tam wezwala i mowilabym tylko ze mnie boli krzyz to nie wiem jakby to bylo....
No to ja dziękuję, to jak mnie "tylko" boli krzyż i nie biorę żadnych leków to mam niby pracować do samego porodu, bo niby nic mi się nie dzieje???
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:03   #3703
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Lek gin wlasnie na l4 mi wypisal bole kregoslupa i bol brzucha
Takze nie wiem czy jakbym sie samym bolem tlumaczyla bez tarczycy czy nie byloby problemow,,,, dla mnie to tez dziwne
oby zadna z Was nie miala kontroli bo w sumie to naprawde stres ;p chyba, ze tylko ja sie tak tym wsyztkim przejmuje i mam nadzieje,ze to pierwsza i ostatnia taka kontrola...
jeszcze tylko przede mna prawko w czw, w pt mam usg tarczycy a w sob moje urodzinki w ndlz imieninki
liberetka mam bardzooooo podobny brzuszek, teraz mi wlasnie jakos w dol poszedl
co do brzuszkow do swiat mialam w miare miare ok, ale po swietach wystrzelil
bylam na ciuszkach, kupilam 2 tuniczki, wlasnie je piore, bedzie w czym chodzic
Stary 2012-01-30, 15:04   #3704
Gaabbi
Wtajemniczenie

Perse,
Miłych poszukiwań. Tylko ciepło się ubierz, bo na prawdę zimno niesamowicie.

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-01-30 o 15:06
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:09   #3705
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Perse,
Miłych poszukiwań. Tylko ciepło się ubierz, bo na prawdę zimno niesamowicie.
No to jest właśnie powód, dla którego jeszcze siedzę w piżamie. Jak sobie przypomnę ubieranie 3 swetrów i reszty ekwipunku, to mnie aż trzęsie :/
Stary 2012-01-30, 15:09   #3706
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:

No to ja dziękuję, to jak mnie "tylko" boli krzyż i nie biorę żadnych leków to mam niby pracować do samego porodu, bo niby nic mi się nie dzieje???
Nprawde nie wiem, zaczelam mowic o tarczycy odrazu i wsyztko doglebnie tlumaczyc .
Teraz juz mnie kregoslup boli ra zmniej,k raz bardziej ale juz nie wyobrazam sobie zebym robila co do tej pory.
Zreszta przytylam dziewczyny bardzo duzo i w sumie na chlopski mozg moj kregoslup ma prawo juz nie dawac rady ;]
Stary 2012-01-30, 15:16   #3707
Freya_85
Raczkowanie

Dziękuję za opinie o wózkach jeszcze się nie zdecydowałam i już czuję, że wybór wózka to będzie droga przez mękę. Kupować go będę jakoś pod koniec kwietnia, także jeszcze mam czas na przemyślenie tego wszystkiego.

Co do brzucha: u mnie synek i brzuszek faktycznie urósł w przód, a nie rozlał się na boki
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:24   #3708
Konto usunięte

No ja mam bardzo okrągły brzuszek i taki hmm naturalnie wychodzący z ciała, tzn. ze wszystkich stron po równo Więc teoretycznie na dziewczynkę. Zachcianki pokarmowe miałam na chłopczyka, a cerę wybitnie na kogoś, kto mnie upiększa - czyli też chłopaczek Zobaczymy Nie wierzę w przesądy, to tylko taka zabawa dla mnie
Stary 2012-01-30, 15:32   #3709
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Nprawde nie wiem, zaczelam mowic o tarczycy odrazu i wsyztko doglebnie tlumaczyc .
Teraz juz mnie kregoslup boli ra zmniej,k raz bardziej ale juz nie wyobrazam sobie zebym robila co do tej pory.
Zreszta przytylam dziewczyny bardzo duzo i w sumie na chlopski mozg moj kregoslup ma prawo juz nie dawac rady ;]
Dobrze wiedzieć jakby wezwali mnie na kontrolę, też mam niedoczynność tarczycy i 2 poronienia za sobą więc chyba nie podważyli by zwolnienia

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:37   #3710
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:

Persephone - ja nie wiem, mi się wydaje że mam okrągły ale nie rozlany...a slyszałam że jak dziewczynka to mama przybiera w bokach a jak chłopiec to jest bardziej w brzuchu... ja mam chłopca i mam wystający do przodu
no ja też mam niby do przodu i czuję coraz mocniej, że będzie chłopak
ciekawe czy USG to potwierdzi...juz nie moge usiedzieć tak czekam na to badanie
Cytat:

Nie zwracam uwagi na takie przesądy, bo w nie nie wierzę. Zdziwiło mnie jedynie to z tętnem dziecka. U mnie było zwykle 140-145 i jest chłopak
u mojego brzdąca było zawsze wysokie, 170/166 i 150...ciekawe na co wyjdzie :P
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:37   #3711
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Ej, tak czytam i czytam, wiecie co, moj gin jak poszłam do niego na potwierdzenie to założył mi karte i wszystko spisał. Ale jak poszłam na kolejna wizyte to juz nic tam nie pisał, tylko wiadomo to co w karcie ciązy. A jesli chodzi o zwolnienie to jedynie w 14 tc jak byłam, to na tej kopii co sobie zostawia napisał plamienie, bo to wtedy było, teraz jak byłam na połówkowym to na zwolnieniu napisał 20 tc i tyle. Nie pisze powodu zwolnienia, przynajmniej przy mnie nie pisze.

agatka661 dobrze, ze masz za sobą kontrolę

Moj brzuch jest okrągły, a tetno dziecka niskie, z dolnej granicy i ma byc dziewczynka.

Edytowane przez justys1358
Czas edycji: 2012-01-30 o 15:39
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:39   #3712
Konto usunięte

Słucham teraz o tym chłopaku, który wywołał fałszywy alarm bombowy w szpitalu... Wyobrażacie to sobie, jesteście z maluszkami w szpitalu, a jakiś *&^%$# debil robi takie coś i z takimi maleństwami musicie się ewakuować? Ja bym go chyba udusiła. To naprawdę trzeba być totalnym idiotą, oby posiedział maksymalną karę i poniósł koszta akcji :|
Stary 2012-01-30, 15:40   #3713
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Dziękuję za opinie o wózkach jeszcze się nie zdecydowałam i już czuję, że wybór wózka to będzie droga przez mękę. Kupować go będę jakoś pod koniec kwietnia, także jeszcze mam czas na przemyślenie tego wszystkiego.

Co do brzucha: u mnie synek i brzuszek faktycznie urósł w przód, a nie rozlał się na boki
Pooglądaj sobie te wózki, są fajne i w podobnym przedziale cenowym, na jeden z nich sie zdecyduję
http://sklep-jane.pl/unlimit-formula...oon-p-833.html

http://gesslein.com.pl/produkty/wozek-gesslein-f4 ten jest z dwoma spacerówkami

Stary 2012-01-30, 15:42   #3714
Konto usunięte

Cytat:
Pooglądaj sobie te wózki, są fajne i w podobnym przedziale cenowym, na jeden z nich sie zdecyduję

Fajny ten maluch ze zdjęcia z 2. strony, taki mały cwaniak
Stary 2012-01-30, 15:48   #3715
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie to zależy, są dni, kiedy siedzi spokojnie i tylko od czasu do czasu coś tam pokopie, a są i takie, że prawie cały czas szaleje
Może moje się do męża z charakterem przydało i dlatego takie spokojne... Wczoraj ja z tatą w LM wyprzedzaliśmy go prawie 2m, a on swoim tempem... Mój tata czasem pyta jak ja wytrzymuję tą powolność... Bo ja też z tych szybkich jestem. Zobaczymy może jeszcze dziecko się rozrusza. Ale wolałabym, żeby częściej o sobie przypominało.
Cytat:
Lek gin wlasnie na l4 mi wypisal bole kregoslupa i bol brzucha
Takze nie wiem czy jakbym sie samym bolem tlumaczyla bez tarczycy czy nie byloby problemow,,,, dla mnie to tez dziwne
oby zadna z Was nie miala kontroli bo w sumie to naprawde stres ;p chyba, ze tylko ja sie tak tym wsyztkim przejmuje i mam nadzieje,ze to pierwsza i ostatnia taka kontrola...
jeszcze tylko przede mna prawko w czw, w pt mam usg tarczycy a w sob moje urodzinki w ndlz imieninki
Oby już więcej się nie czepiali. Teraz kciuki za egzamin trzymamy i tam też musi być dobrze! A w weekend będzie co świętować!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31946602]No ja mam bardzo okrągły brzuszek i taki hmm naturalnie wychodzący z ciała, tzn. ze wszystkich stron po równo Więc teoretycznie na dziewczynkę. Zachcianki pokarmowe miałam na chłopczyka, a cerę wybitnie na kogoś, kto mnie upiększa - czyli też chłopaczek Zobaczymy Nie wierzę w przesądy, to tylko taka zabawa dla mnie[/QUOTE]
U mnie brzuszek nie wiem jaki, zachcianki pół na pół, choć ostatnio jakoś to słodkie bardziej do mnie przemawia. Za to cera 200% dziewczynka...
Stary 2012-01-30, 15:52   #3716
Dasti80
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31947057]Fajny ten maluch ze zdjęcia z 2. strony, taki mały cwaniak [/QUOTE]
No mały cwaniak

Ja mam brzuszek raczej okrągły, a tętno zawsze było wysokie

Stary 2012-01-30, 16:09   #3717
Konto usunięte

U mnie tętno było też wysokie, czyli z przesądów mam wspaniały wynik: 50% chłopiec, 50% dziewczynka

Dobra, idę do sklepu, jak nie zamarznę po drodze. Makabra, ja chcę wiosnę
Stary 2012-01-30, 16:15   #3718
onething
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31944689]T
Ja mam raczej okrągły, a będzie synuś. Cera mi się poprawiła i jadłam konkrety, więc to mi się na chłopaka zgadzało.

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Może moje się do męża z charakterem przydało i dlatego takie spokojne... Wczoraj ja z tatą w LM wyprzedzaliśmy go prawie 2m, a on swoim tempem... Mój tata czasem pyta jak ja wytrzymuję tą powolność... Bo ja też z tych szybkich jestem.
U nas jest podobnie, jak gdzieś wychodzimy to ja zawsze stoję i czekam, aż mój małżonek się pozbiera I rodzice też się nadziwić nie mogą, że z takim stoickim spokojem na to patrzę, a ja się po prostu przyzwyczajam, bo całe życie przede mną
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:15   #3719
begie13
Zadomowienie

Witam po weekendzie

w sobotę mieliśmy trochę zajęć i w sumie niewiele czasu zostało nam na oglądanie wózków, byliśmy tylko w jednym sklepie ale nie mieli żadnego wózka z mojej listy, oczywiście musieliśmy się posprzeczać w mężem w trakcie zakupów, ale mniejsza z tym...
Zastanawiam się nad wózkiem Mikado Aston, tylko nie widziałam go na żywo, a czytałam wiele pozytywnych opinii, no i na allegro jest za 859zł a nie ukrywam, że cena niestety ma dla nas znaczenie. Może któraś z Was wie coś o tym wózku albo przynajmniej widziała go na żywo? nie pamiętam czy była już tutaj o nim mowa...

Dziś u mnie okropnie zimno, ale to tak jak wszędzie, wybrałam się na miasto i myślałam, że zamarznę. Do tej pory (a siedzę od 2 godz. w domku) jest mi jakoś zimno..Kupiłam pierwsze ciążowe spodnie

Cytat:
Pytanie do doświadczonych mam; czy śliniaki są potrzebne i w praktyce korzysta się z nich, a jak tak to jakie najlepsze, z folią od spodu czy bez???

Z folią nie przemakają ale mój siostrzeniec odgryzał tę folię gdy mu pierwsze ząbki wyrosły...groziło to połknięciem folii...

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Byłam dzis na usg i lekarz potwierdził dziewczynkę
Gratki

Cytat:
a teraz dziewczyny uwaga - mam CHŁOPCA - R cały w skowronkach, jego mina bezcenna - moja mina jak zobaczyłam twarz dziecka, bezcenna - do tego pan doktor powiedział że ewidentnie podobny do mamy bo ma tak samo wyciętą brodę - za to reszta tatusiowa - znaczy jajka i stopy Matko co za wrażenie - jak się tak dziecka w ogóle nie widzi i po dwóch miesiącach robi się usg... nie mogłam wyjść ze zdumienia że ja mam tego człowieczka w sobie...i takie chomikowate policzki
Super Gratuluję synka

Cytat:
tak wyglądam pod koniec 27 tc nie patrzcie na datę, aparat nie trzyma daty.
Bardzo ładny ten Twój brzusio

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:17   #3720
aaaggusia
Rozeznanie

Cytat:

Dasti widze ze wzielas po uwage moj wozek ja juz podjelam decyzje ze bedzie model F4 z dwoma spacerowkami i decyzji juz nie zmienie napewno bo wozek jest genialny

mamusia najszczęśliwsza na świecie
14.05.2012 Mikołaj
aaaggusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości