|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Witam
![]() ja po kontroli ZUSU bylam iiii ogolnie bylam na pcozatku zestresowana bo zaczelam mowic o bolach kregoslupa i tp, a lekarka ze ciaza to nie choroba.... Ale jak zaczelam mowic o tej niedoczynnosci tarczycy, zaczela sie tym interesowac i mnie dokladnie wypytywac o leki i w sumie o wsyztko zwiazane z tarczyca. Powedziala, ze to wazne ze biore leki, w sumie jak zapytala ile przytylam i powieddzialam ze od 6tyg ciazy juz 22 kilo to powiedziala- o boze :P.... Kazala mi o siebie dbac, chodzic do endokrynologa, poprostu okazala zrozumienie...Ale gdyby mnie tam wezwala i mowilabym tylko ze mnie boli krzyz to nie wiem jakby to bylo.... NAwet na koniec powiedziala, ze jak sie tak lecze to moge siedziec na choroibowym, mam sie o nic nie martwic, nie dopuszczac zeby brzuch twardnial i tp ![]() Takze rozpatrzone pozytywnie, choc na poczatku wypytywala o obowiazki z pracy, od kiedy mam zwolnienie, czego psozlam na zwolnienie i takie tam.... skserowala tylko karte ciazy, pokazalam jej tabletki od endokrynologa...dowod i w sumie ten wywiad i tyle, nie badala mnie.... Bylam w tesco, kupilam te podklady do przewijania z belli happy bo byly w promocji, porownalam ceny rzeczy z allegro od sprzedawcy ktorego wczoraj wklejalam z cenami tescowymi. I w sumie iu tego sprzedawcy kazda ale to kazda rzecz oprocz podkladow taniej ![]() Takze w marcu napenwo zrobie zbiorowa pake i zamowie wszytko przez internet, bo na kazdej rzeczy po 2-3 zl wychodzi taniej, najdrozej jednak w tesco smoczkki i sudocrem- w sumie 2xdrozej.... KAPUkat gratuluje synusia )po usg tez bylam tak szczesliwa, ze moglabym tanczyc, skakac i tp libretka super brzuszek, powiem Ci, ze mam chyba ideantyczny )Zaczelam 27 tydz, nast usg zrobie sobie na poczatku marca ostatnie...
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-01-30 o 14:32 |
|
|
|
#3692 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
|
|
|
|
#3693 |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31944689]
Dziewczyny, które znają już płeć - powiedzcie, czy sprawdził Wam się przesąd z kształtem brzuszka? Że jak jest taki spiczasty to będzie chłopczyk, a jak okrąglutki, to dziewczynka?[/QUOTE] Nawet nie wiedziałam o tych przesądach, jeśli się sprawdza to ja należę do wyjątków, bo brzuszek okrągły jak piłeczka, a w środku siedzi Synek ![]() Ja według dzisiejszego ważenia już ponad 12... Ale przecież nie zacznę się odchudzać, choć znam i takie przypadki co w ciąży sucharki i jogurty a później poród w połowie 7 miesiąca
|
#3694 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nieźle... Dobrze, że tak to się skończyło. |
|
|
|
|
#3695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super też że już planujesz zakupy i wiesz co i gdzie chcesz kupić... jedne problem mniej. No i oczywiście kuruj się!---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Persephone - ja nie wiem, mi się wydaje że mam okrągły ale nie rozlany...a slyszałam że jak dziewczynka to mama przybiera w bokach a jak chłopiec to jest bardziej w brzuchu... ja mam chłopca i mam wystający do przodu
|
|
|
|
|
#3696 | |
|
Wtajemniczenie
|
libretka, claudik, trzymam z Wami
Ja +10 kg, ale brzusiu wydaje mi się troszkę mniejszy od libretki. Widocznie więcej w pupę mi poszło ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31944689]Dziewczyny, które znają już płeć - powiedzcie, czy sprawdził Wam się przesąd z kształtem brzuszka? Że jak jest taki spiczasty to będzie chłopczyk, a jak okrąglutki, to dziewczynka?[/QUOTE] Nie zwracam uwagi na takie przesądy, bo w nie nie wierzę. Zdziwiło mnie jedynie to z tętnem dziecka. U mnie było zwykle 140-145 i jest chłopak ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3697 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Właściwie ja jestem na L4 od szpitala, ale nie wyobrażam sobie teraz siebie w pracy. Dużo czasu siedzę w pracy przed kompem, ale często też wstaję i zdarza mi się stać i godzinę. W życiu nie ustałabym godziny, nawet 10 minut... A czasami nie miałby mnie kto zamienić. Ból lędźwi byłby nie do wytrzymania. A jeśli Agatce zakwestionowali bóle kręgosłupa, to już sama nie wiem
|
|
|
|
|
#3698 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() agatka661, dobrze że jesteś już po kontroli ZUS. Jeden stres za Tobą Moja ginka kiedyś mi powiedziała, że ciąża to nie choroba, ale stan odmienny i trzeba zachowywać szczególną ostrożność. Ja się tego trzymam ![]() Byłam na spacerze z piesem. Zimno jak chorera Teraz pochłonęłam magnum almond, pycha Jeśli chodzi o wagę, to ja jeśli zacznę mega przybierać, to na pewno ograniczę się z jedzeniem. Może nie będą to sucharki i woda, ale już nie będę pochłaniała 10 faworków, loda i ciasta za jednym posiedzeniem. Będzie koniec z dogadzaniem sobie Nie chcę później się źle czuć sama ze sobą. A już na pewno nie chcę, żeby moje kg przeszkadzały mi w codziennych obowiązkach, których przecież będzie o wiele więcej jak dzidziuś przyjdzie na świat.Cytat:
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-01-30 o 15:01 |
||
|
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31944689]To my mieszkaliśmy obok takich w poprzednim bloku... Masakra, strach mieszkać. Zalali kiedyś małżeństwo z dołu (takie widać nobliwe dziadki, zawsze białe spodnie i wiecie, wszystko czyściutko i dokładnie), bo puścili pralkę i chyba o niej zapomnieli... Babka około 30 lat, umarła na marskość wątroby... Teraz mieszkam raczej spokojnie, choć też mam jednego sąsiada, którego się boję po alkoholu.
Dziewczyny, które znają już płeć - powiedzcie, czy sprawdził Wam się przesąd z kształtem brzuszka? Że jak jest taki spiczasty to będzie chłopczyk, a jak okrąglutki, to dziewczynka?[/QUOTE] Jak ta babka mieszkała sama z dzieckiem, to było ok. Jakoś ze 3 lata temu wprowadził się ten gościu i zaczęło się, dobrze tylko, że nie często. Tzn. pić to on pije codziennie... Pod sklepem stoi, młody chłopak, może w moim wieku... Aż wstyd... Ja płci nie znam a brzuszek taki pół na pół - do przodu, ale po boczkach też ciut nabrałam... ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3700 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
no właśnie wszędzie piszą coś innego, będę się trzymać tego podziału Liberetki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a propos brzucha i jego kształtu to mam raczej rozlany niż spiczasty , tylko że to chyba przez tłuszcz a nie sam ciążowy brzuch także nie wiem czy to wiarygodne, no i mam dziewczynkę
|
||||
|
|
|
#3701 |
|
Konto usunięte
|
Jak przeczytałam to zdanie, to naprawdę wyglądałam tak:
http://tamdoesjapan.files.wordpress....anime_eyes.jpg Idę do sklepu, przy okazji rozejrzę się, gdzie u nas można dostać Magnum
|
|
|
|
#3702 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale po 19 tygodniu jak wyrósł to teraz już nic się nie ukryje I waga też tak gdzieś do 20 tygodnia mi praktycznie stała w miejscu (1,5kg), a teraz już leci, oj leci... Jeszcze w sobotę miałam +4kg, a dziś jak stanęłam na wagę rano to już było +4,5 Ale mam to chyba przez to, że wczoraj siedziałam w domu i jadłam ![]() Cytat:
A jak nie będę mogła wysiedzieć to wcześniej pójdę po zwolenienie. W domu jak jestem to też mnie boli, ale w domu to co chwilę chodzę, siadam, coś robię i w każdej chwili mogę się położyć, a w pracy jednak się siedzi tyle godzin w jednej pozycji ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31944689]Dziewczyny, które znają już płeć - powiedzcie, czy sprawdził Wam się przesąd z kształtem brzuszka? Że jak jest taki spiczasty to będzie chłopczyk, a jak okrąglutki, to dziewczynka?[/QUOTE] Co do kształtu brzucha to nie wiem, ciężko ocenić, ale wszystkie inne przesądy mi się sprawdziły Cytat:
|
||||
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
Lek gin wlasnie na l4 mi wypisal bole kregoslupa i bol brzucha
![]() Takze nie wiem czy jakbym sie samym bolem tlumaczyla bez tarczycy czy nie byloby problemow,,,, dla mnie to tez dziwne ![]() oby zadna z Was nie miala kontroli bo w sumie to naprawde stres ;p chyba, ze tylko ja sie tak tym wsyztkim przejmuje i mam nadzieje,ze to pierwsza i ostatnia taka kontrola... ![]() jeszcze tylko przede mna prawko w czw, w pt mam usg tarczycy a w sob moje urodzinki w ndlz imieninki ![]() liberetka mam bardzooooo podobny brzuszek, teraz mi wlasnie jakos w dol poszedl ![]() co do brzuszkow do swiat mialam w miare miare ok, ale po swietach wystrzelil ![]() bylam na ciuszkach, kupilam 2 tuniczki, wlasnie je piore, bedzie w czym chodzic
|
#3704 |
|
Wtajemniczenie
|
Perse,
![]() Miłych poszukiwań. Tylko ciepło się ubierz, bo na prawdę zimno niesamowicie. Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-01-30 o 15:06 |
|
|
|
#3705 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz juz mnie kregoslup boli ra zmniej,k raz bardziej ale juz nie wyobrazam sobie zebym robila co do tej pory. Zreszta przytylam dziewczyny bardzo duzo i w sumie na chlopski mozg moj kregoslup ma prawo juz nie dawac rady ;]
|
|
#3707 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za opinie o wózkach
Co do brzucha: u mnie synek i brzuszek faktycznie urósł w przód, a nie rozlał się na boki
|
|
|
|
#3708 |
|
Konto usunięte
|
No ja mam bardzo okrągły brzuszek i taki hmm naturalnie wychodzący z ciała, tzn. ze wszystkich stron po równo
Więc teoretycznie na dziewczynkę. Zachcianki pokarmowe miałam na chłopczyka, a cerę wybitnie na kogoś, kto mnie upiększa - czyli też chłopaczek Zobaczymy Nie wierzę w przesądy, to tylko taka zabawa dla mnie
|
|
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czy USG to potwierdzi...juz nie moge usiedzieć tak czekam na to badanie u mojego brzdąca było zawsze wysokie, 170/166 i 150...ciekawe na co wyjdzie :P |
|
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
Ej, tak czytam i czytam, wiecie co, moj gin jak poszłam do niego na potwierdzenie to założył mi karte i wszystko spisał. Ale jak poszłam na kolejna wizyte to juz nic tam nie pisał, tylko wiadomo to co w karcie ciązy. A jesli chodzi o zwolnienie to jedynie w 14 tc jak byłam, to na tej kopii co sobie zostawia napisał plamienie, bo to wtedy było, teraz jak byłam na połówkowym to na zwolnieniu napisał 20 tc i tyle. Nie pisze powodu zwolnienia, przynajmniej przy mnie nie pisze.
agatka661 dobrze, ze masz za sobą kontrolę ![]() Moj brzuch jest okrągły, a tetno dziecka niskie, z dolnej granicy i ma byc dziewczynka. Edytowane przez justys1358 Czas edycji: 2012-01-30 o 15:39 |
|
|
|
#3712 |
|
Konto usunięte
|
Słucham teraz o tym chłopaku, który wywołał fałszywy alarm bombowy w szpitalu... Wyobrażacie to sobie, jesteście z maluszkami w szpitalu, a jakiś *&^%$# debil robi takie coś i z takimi maleństwami musicie się ewakuować? Ja bym go chyba udusiła. To naprawdę trzeba być totalnym idiotą, oby posiedział maksymalną karę i poniósł koszta akcji :|
|
|
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://sklep-jane.pl/unlimit-formula...oon-p-833.html http://gesslein.com.pl/produkty/wozek-gesslein-f4 ten jest z dwoma spacerówkami
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3714 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy może jeszcze dziecko się rozrusza. Ale wolałabym, żeby częściej o sobie przypominało.Cytat:
A w weekend będzie co świętować! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31946602]No ja mam bardzo okrągły brzuszek i taki hmm naturalnie wychodzący z ciała, tzn. ze wszystkich stron po równo Więc teoretycznie na dziewczynkę. Zachcianki pokarmowe miałam na chłopczyka, a cerę wybitnie na kogoś, kto mnie upiększa - czyli też chłopaczek Zobaczymy Nie wierzę w przesądy, to tylko taka zabawa dla mnie [/QUOTE]U mnie brzuszek nie wiem jaki, zachcianki pół na pół, choć ostatnio jakoś to słodkie bardziej do mnie przemawia. Za to cera 200% dziewczynka... |
||
|
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31947057]Fajny ten maluch ze zdjęcia z 2. strony, taki mały cwaniak
[/QUOTE]No mały cwaniak ![]() Ja mam brzuszek raczej okrągły, a tętno zawsze było wysokie
|
|
|
#3717 |
|
Konto usunięte
|
U mnie tętno było też wysokie, czyli z przesądów mam wspaniały wynik: 50% chłopiec, 50% dziewczynka
![]() ![]() ![]() Dobra, idę do sklepu, jak nie zamarznę po drodze. Makabra, ja chcę wiosnę |
|
|
|
#3718 | |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31944689]T
Dziewczyny, które znają już płeć - powiedzcie, czy sprawdził Wam się przesąd z kształtem brzuszka? Że jak jest taki spiczasty to będzie chłopczyk, a jak okrąglutki, to dziewczynka?[/QUOTE] Ja mam raczej okrągły, a będzie synuś. Cera mi się poprawiła i jadłam konkrety, więc to mi się na chłopaka zgadzało. Cytat:
I rodzice też się nadziwić nie mogą, że z takim stoickim spokojem na to patrzę, a ja się po prostu przyzwyczajam, bo całe życie przede mną
|
|
|
|
|
#3719 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam po weekendzie
![]() w sobotę mieliśmy trochę zajęć i w sumie niewiele czasu zostało nam na oglądanie wózków, byliśmy tylko w jednym sklepie ale nie mieli żadnego wózka z mojej listy, oczywiście musieliśmy się posprzeczać w mężem w trakcie zakupów, ale mniejsza z tym... Zastanawiam się nad wózkiem Mikado Aston, tylko nie widziałam go na żywo, a czytałam wiele pozytywnych opinii, no i na allegro jest za 859zł a nie ukrywam, że cena niestety ma dla nas znaczenie. Może któraś z Was wie coś o tym wózku albo przynajmniej widziała go na żywo? nie pamiętam czy była już tutaj o nim mowa... Dziś u mnie okropnie zimno, ale to tak jak wszędzie, wybrałam się na miasto i myślałam, że zamarznę. Do tej pory (a siedzę od 2 godz. w domku) jest mi jakoś zimno..Kupiłam pierwsze ciążowe spodnie ![]() Cytat:
Z folią nie przemakają ale mój siostrzeniec odgryzał tę folię gdy mu pierwsze ząbki wyrosły...groziło to połknięciem folii... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3720 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja juz podjelam decyzje ze bedzie model F4 z dwoma spacerowkami i decyzji juz nie zmienie napewno bo wozek jest genialny
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.

Ja +10 kg, ale brzusiu wydaje mi się troszkę mniejszy od libretki. Widocznie więcej w pupę mi poszło 

No i zapomniałam też napisać o tej rozciągającej się skórze na brzuchu, też nieraz jak się najem to mam wrażenie, że wybuchnę
13.08.2011