|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Stepper II
Cytat:
a cierpliwość się przyda ![]() :brzyda l: niestety po jednym dniu nic nie widać
|
|
|
#3212 |
|
Raczkowanie
|
u mnie dzień wczorajszy zaliczony
![]() dziewczyny - też macie takie dni, że czujecie się i wyglądacie super zgrabnie a w niektóre dni wydaje się Wam, że wyglądacie jak dosłownie kaszaloty? ![]() zauważyłam, że mam dni zgrabności i jakoś tak humorek lepszy :PP |
|
|
|
|
#3213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tych dni, ja tak mam i wydaje mi się, że jak się to mówi "ten typ tak ma" Człowiek tryska dowcipem, chodzi wyprostowany, pewnym krokiem i uśmiecha się do ludzi na ulicy.
|
|
|
|
|
|
#3214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem wiem Zdaję sobie sprawe z tego, że po jednym dniu nic nie widać dlatego mam nadzieję, że mogę liczyć też na wsparcie z waszej strony ;DWczoraj 20 minut, a dziś już było 30 i wieczorem też zamierzam stepować 30 minut Od dziś mam miesiąc wolnego (sesja) i zamierzam go dobrze wykorzystać, żeby się 'wdrożyć' w stepowanie ![]() Mam nadzieję, że się uda. Mój cel to zrzucić kilka kilo do wakacji, a co za tym idzie: mniejsze boczki i ładne nogi ;D Myślę też nad kupnem hula-hop, które z tego co czytałam z wypowiedzi innych dziewczyn świetnie działa na boczki
|
|
|
|
|
|
#3215 | ||
|
Raczkowanie
|
witaj
jeżeli chodzi o stepper to ja za bardzo nie pomogę, mój mi kilka lat temu Tż wziął za punkty, ale służy i to bardzo dobrze (nie licząc wyświetlacza, ale to pewnie przez baterię, no i trzeba wziąć pod uwagę że nie był za dużo używany-jak mnie naszło ) był taki czas że skrzypiał, ale naoliwiłam i wszystko jest ok, jednak jakbym miała teraz wybierać to wolałabym skrętny, nie czytałam co prawda opinii który lepszy, ale wydaje mi się że skrętny może też wpłynąć na boczki tak jak pisze-nie wiem, tak mi się tylko wydaje![]() a co do kolan to też czytałam że bardzo obciąża ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja wczoraj tylko 20min może dzisiaj będzie lepiej
|
||
|
|
|
|
#3216 |
|
Raczkowanie
|
hula działa naprawdę super -tylko wiadomo, że jak przy każdym ćwiczeniu : ważna jest systematyczność. Na początku boli niestety -trzeba się ok. tygodnia przemęczyć i potem już z górki
|
|
|
|
|
#3217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czytałam właśnie trochę i dziewczyny pisały też, że na początku aż są siniaki, ale potem jak już sie systematycznie ćwiczy to schodza. |
|
|
|
|
|
#3218 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3219 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie zgrabne laseczki!
Ja na mój stepper muszę czekać do jutra i mnie z tego powodu roznosi, bo napalona byłam że będę go miała już dzisiaj !Tak mi się wydaje i chyba nie bez racji, że nie można o sobie myśleć że to czy tamto mamy w sobie straszne, kaszalowate, czy też inne równie nieatrakcyjne. Prawda bowiem jest taka, że my same widzimy się w Duuuużżżżo!!! bardziej gorszym świetle, niż jesteśmy w rzeczywistości! A prawda jest taka, że wszystkie bez wyjątku jesteśmy ładne (piszę całkiem poważnie) i chcemy swoje ciało tylko trochę udoskonalić. Ja nie mam problemów z tłuszczykiem bo jestem szczupła, ale powiem Wam, że uważam że niejedna moja koleżanka, "większych " rozmiarów w moich obiektywnych oczach i nie tylko moich, jest bardziej atrakcyjna od niejednego kościotrupa. Tak więc za każdym razem gdy patrzycie w lustro, myślcie o sobie, że jesteście ładne i atrakcyjne, a ćwiczycie tylko dla zdrowia i kondycji. Nie myślcie tyle o tym, że tyle a tyle trzeba schudnąć, bo pomimo tego że obiektywnie chudniecie, to same tego nie zauważycie od razu. Delektujcie się każdą chwilą w której uprawiacie sport a centymetr i wagę wrzućcie gdzieś w kąt szafy jeśli szkoda wam wyrzucić ich do kosza. ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- A na brzuszki nic nie zastąpi brzuszków! Z tego co się wywiedziałam w dobrym źródle to 3 razy w tygodniu wystarczy i wcale nie trzeba się katować. Ile dacie radę tyle dacie a z czasem będzie coraz dłużej. Pamiętajcie też o wym, że 1 dzień przerwy jest obowiązkowy, żeby dać mięśniom odpocząć. Dieta MŻ niestety też jest obligatoryjna, ale odradzam odchudzanie się na pałę i polecam wybrać się do dobrego dietetyka-moi znajomi tak zrobili i efekty były piorunujące, warunek był jednak jeden-ścisłe trzymanie się diety bez żadnych odstępstw, za to odstępować nie było potrzeby, bo dieta była tak ułożona, że jedli praktycznie do bólu i chudli, a mieli przy tym zagwarantowany cały wachlarz witamin i nie nabawili się anemii. Odpowiednia dieta nie katuje i jest całkiem smaczna ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- jeśli chcecie to spróbuję załatwić parę przepisów, ale z góry proszę o cierpliwość, bo zarobiona kobitka jestem A i jeszcze bardzo dziękuję wszystkim za dorady odnośnie steppera. Mam nadzieję że już jutro będę mogła do was dołączyć
|
|
|
|
|
#3220 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Brzuszki dużo dają. Ja przez rok czasu byłam na diecie Dukana i dodatkowo robiłam brzuszki. I były efekty. Może nie duże, ale były. Przez niecały rok czasu schudłam 10 kg więc chyba coś dały brzuszki. A jak już się zacznie to potem z czasem jest już coraz łatwiej i można robić więcej
|
|
|
|
|
|
#3221 |
|
Raczkowanie
|
2x45 minut zaliczone
|
|
#3222 |
|
Raczkowanie
|
u mnie 45 min. x 1 :P
w kwestii hula - nie bać się siniaków( moje pierwsze były okropne - siedzieć nie mogłam dobrze - były trochę powyżej kości biodrowych) - przemęczyć się i myśleć pozytywnie ![]() zdrowe jedzonko to podstawa - ja akurat uwielbiam owoce. Warzywa też jem ale w znacznie mniejszym stopniu niż owoce niestety
|
|
|
|
|
#3223 |
|
Raczkowanie
|
jak ktoś jest zainteresowany dietą o której mówiłam to stanę na głowie żeby zdobyć przepisy. Proszę jednak o wyrozumiałość bo zarobiona jestem
|
|
|
|
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A warzywa u mnie też leżały, ale ostatnio staram się jeść ich więcej. Tzn. każdą kanapkę jem z sałatą, dorzucam ogórki, pomidory, posypuje szczypiorkiem i jest zdrowo i smacznie
|
|
|
|
|
|
#3225 |
|
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj do Was nie dołączę
Zachciało mi się zakupów przez internet i sklep coś kręci. Zamówienie złożyłam w poniedziałek rano i choć miałam zgodnie z obietnicami stepper dostać we wtorek, czyli wczoraj, to dzisiaj nie wiadomo czy przesyłka w ogóle została nadana Statusy pozmieniali że wysłane, a jak dzwonię to nic nie wiedzą, ustalają 4 godziny i dalej nic nie wiedzą Oszusty jedne-opinię dostaną adekwatną do stopnia w jakim mi nerwy podnieśli. Deklarują dranie jedne że dostawa w 24 godziny a już minęło 60 godzin i w czarnej d... jestem!!!A z miłych rzeczy to byłam dzisiaj pierwszy raz na stepie-grupa zaawansowana-wszystkie poty ze mnie zeszły-ubranie było całe mokre-radość - bezcenna
|
|
|
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3227 |
|
Raczkowanie
|
Hej, wcozraj stepper zaliczony dziś pierwsza część też
|
|
#3228 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczęta!!!
Mam na dzieje, że przyjmniecie mnie do swojego wątku U mnie steper od roku stoi- tzn przez 3 miesiące był używany po godzinie dziennie, ale cóż, czlowiek jest głupi, i jak tylko troche pupcia sie zmniejszyła, to zapomniałam o "przyjacielu "...Od dziś- bo nie ma co odkładać na później- steperek pójdzie w ruch! Do tego zachęciłyście mnie tym hula hop-em. chyba go zakupię, ale to dopiero jak się uporam z zadyszką na steperku ![]() Pozdrawiam
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
witamy, dalej zachęcamy i pozdrawiamy
|
|
|
|
|
#3230 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
??
|
|
|
#3231 |
|
Raczkowanie
|
No! ja dzisiaj wreszcie dołączyłam
Przesyłka dotarła i sprzęt sprawny-jestem zadowolona. Opracowałam już nawet metodę ćwiczenia mięśni pośladków i tylnych mięśni ud-trochę się natrudziłam ale wyraźnie czuję te partie mięśni w trakcie ćwiczeń. Nie wiem w jakim tempie ćwiczycie żeby pot leciał i po jakim czasie zaczyna lecieć, ale porównując to do stepu czy aerobiku na które chodzę, ćwiczenia na stepperze raczej pracują nad mięśniami. Tam gdzie chodżę na aerobik-wycisk jest niesamowity-po zajęciach przeważnie padam i nie mam siły na nic. Tak więc pomimo że wymarzony i długo oczekiwany stepper wreszcie do mnie dotarł, to ćwiczenia na nim potraktuję jako dodatkowe i nie zrezygnuję z porządnego wycisku 3 razy w tygodniu z profesjonalnym trenerem z dużą wyobraźnią i zadziwiającą kondycją
|
|
|
|
|
#3232 |
|
Raczkowanie
|
hello
Ćwiczę od chyba 11 stycznia czuję luźniejsze ubrania zmierzyłam się teraz i wszędzie mam o 2 cm mniej. Waga w ciągu miesiąca spadła prawie o 4 kg, także zapraszam dziewczynki do ćwiczeń to na prawdę daje dobre rezultaty Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#3233 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
świetny wynik
|
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli można wiedzieć, to jak długo dziennie chodzisz i czy stosujesz poza tym coś jeszcze?? Mnie po miesiącu nie spadło z wagi aczkolwiek ważę się okazjonalnie w aptece, bo nie mam wagi A ja wczoraj 30 min stepper + 30 min twister + 20 min skakanka
|
|
|
|
|
|
#3235 |
|
Raczkowanie
|
nie wykonuję pełnych kroków ale takie średnie, tempo mam raczej średnie-nie flegmatyczne, ale też nie lecę na łeb na szyję. Stepperowałam ok 20 minut naprężając wszystkie mięśnie. Wysiłek czułam, mięśnie i zmęczenie też. Zgrzałam się trochę ale potu nie było. Ćwiczę dla kondycji tak więc potu nie potrzebuję ( 3 razy w tygodniu jestem mokra po aerobiku i to mi wystarczy) ale ciekawi mnie jakie tempo jest potrzebne dla potu żeby wytrzymać godzinę steperowania.
|
|
|
|
|
#3236 |
|
Raczkowanie
|
Szczerze mówiąc to nie pamietam dokładnie ile mi cm ubyło, ale razem z dietą schudłam 9 kg w okolo 2 miesiące. Napewno moje nogi stały się dzięki stepperkowi bardziej sprężyste. na pewno w talii mi ubyło dużo- około 6 cm i boczki się widocznie zmniejszyły (moja zmora).
W poniedzialek zaczynam ostro ćwiczyć . wtedy też się dokładnie zmierzę i będę podziwiać rezultaty
|
|
#3237 |
|
Raczkowanie
|
A używa któraś z was może tego topu:
http://www.sport-shop.pl/top-damski-...ny-p-6946.html Wiem że to nie forum o tej tematyce, ale intensywnie uprawiacie sport i na pewno macie swoje spostrzeżenia. Wpadł mi w oko-na zajęcia byłby idealny ale mam dylemat bo jestem bardzo mało piersiasta i boję się że jak w nim wystąpię to wyjdę całkiem płaska Top jest do nabycia w sklepie internetowym, a w okolicznych sklepach ich nie mają więc muszę kupić w ciemno. Moje wymiary to 88 w biuście i 75 pod biustem- no i dobra będzie XS która jest do 88 w biuście czy lepiej S które jest od 88 |
|
|
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie weekend gorszy - tylko w piątek stepperowałam 30 min.
|
|
|
|
|
#3239 |
|
Raczkowanie
|
u mnie weekend pięknie zaliczony - w sobotę ok.3600 kroków (pamiętam kalorie - 500
) a wczoraj standardowo - 3000 kroków ![]() atiati - co do stanika sportowego - mam więcej w biuście niż Ty - bo 95. Mam nike i faktycznie spłaszcza nieziemsko... . Ponieważ jednak używam go głównie do biegania gdy jest ciepło i do ćwiczeń w domu nie robi mi to większej różnicy. A nie masz w swojej okolicy żadnego sklepu sportowego typu: go sport, inter-sport?
|
|
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
mozna dolaczyc? wczoraj kupilam steper w Decathlonie ten skretny
zaliczylam 2x10min. dzis chcialabmy juz wiecej
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.

Ale już się nie mogę doczekać i z cierpliwością będe czekała na efekty !
a cierpliwość się przyda 

Człowiek tryska dowcipem, chodzi wyprostowany, pewnym krokiem i uśmiecha się do ludzi na ulicy.
tak jak pisze-nie wiem, tak mi się tylko wydaje
może dzisiaj będzie lepiej

świetny wynik