Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-30, 19:04   #3751
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Wrzuciłam brzuchola na maila, tylko się nie przeraźcie moim owłosionym brzuchem :P Akurat tak wyszło, że pod tym kątem super to widać
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 19:10   #3752
tahito
Raczkowanie

GG do tahito
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

super ten wózek,szkoda tylko ,że przednie koła nie są pompowane no i ta cena. Ja kupuję na 100 % x-landera xa . Przy pierwszej córci się sprawdził na maxa ,ale za nim go kupiłam to przeszłam przez 6 wózków to można powiedzieć że weteran ze mnie he he. Niebawem mam wizyte (8 styczeń) i dostaane skierowanie na cukier- na sama myśl już mnie trzęsie.
tahito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 19:13   #3753
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358
Dot.: .

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Wkleisz listę? Ja jeszcze nawet nie zaczęłam myśleć o ubrankach i całej reszcie.
Jedyne co oglądałam to wózki i foteliki. Reszta w swoim czasie
To moja lista. Nie wiem czy to wszystko bedzie kupione np.podgrzewacz do butelek czy laktator. Ale jest wpisane, zeby nie zapomniec Jak czegos brakuje to pisac Aha i korzystałam z netu, tutaj list co kiedys były wstawiane i wyszła taka jedna.
UBRANKA
· Kaftaniki - 4 sztuki
· Śpioszki - 4 sztuki
· Body z krótkim rękawem - 4 sztuki
· Body z długim rękawem - 4 sztuki
· Pajacyki - 4 sztuki
· Czapeczka - 2 sztuki
· Skarpetki – 4 pary
· Rękawiczki - niedrapki - 3 pary
· koszulki - 4szt
· rampers - pajacyk 4 szt
· czapeczki bawełniane 2 szt
· sweterek zapinany na guziczki lub zatrzaski
· spodenki

KOSMETYKI

• proszek lub płyn do prania dla niemowląt np. płyn lub proszek JELP, Dzidziuś
  • płyn do kąpieli/mycia
  • oliwka lub mleczko
  • krem ochronny do twarzy
  • krem przeciw odparzeniom
  • puder do pupy
  • szampon do włosów
  • szczotka do włosów z naturalnego włosia gdy dziecko ma ciemieniuchę – wówczas pół godziny przed kąpielą nacieramy oliwką, potem wyczesujemy i normalnie myjemy
  • waciki i patyczki niemowlęce
  • Waciki do uszu z ogranicznikiem
  • Gaziki lub płatki higieniczne/ jałowe gaziki
  • Nożyczki z zaokrąglonymi końcówkami
  • Aspirator do nosa lub ewentualnie gruszka z miękką końcówką/frida
  • 20 pieluch tetrowych
  • 5 pieluch flanelowych
  • chusteczki nawilżane
  • pieluszki jednorazowe - Pampersy i Huggiesy
  • Ręcznik kąpielowy
  • ręcznik z kapturkiem 2 szt
  • termometr kąpielowy
  • Spirytus do pępka/cos innego Octenisept
  • sól fizjologiczna
  • woda morska do udrażniania noska, np. Marimer, Sterimar
  • termometr - polecam taki, który mierzy temperaturę z czoła lub ucha
  • pojemnik na brudną bieliznę
AKCESORIA
  • butelka ze smoczkiem o najwolniejszym przepływie
  • szczotka do mycia butelki + zapasowe smoczki
  • smoczek – uspokajacz/ taśma do smoczka/ochraniacz do smoczka
  • podgrzewacz do butelek
  • wyparzacz
  • 3-4 śliniaczki
  • nawilżacz powietrza
  • termoopakowanie na butelkę
  • grzechotki i zabawki zawieszane do wózka
  • torba do wózka o ile nie ma w zestawie z wózkiem

• Wanienka
  • Wózek 3 w 1
  • Łóżeczko i materac gryka-kokos
  • Przewijak
  • Karuzela nad łóżeczko
  • kocyk - 2 ciepłe, 1 lekki
  • komplet pościeli - 2 szt
  • kołdra i poduszka
  • rożek
  • prześcieradło z gumką - 3 szt
  • ceratka do łóżeczka 2 szt.
  • Leżaczek – bujaczek
  • Mata edukacyjna ( po 2 m-cu)
  • Lampka nocna

NIEZBĘDNIK MŁODEJ MAMY
  • bawełniany stanik 2 szt. do karmienia
  • wkładki laktacyjne
  • maść na popękane brodawki (np. bephanten, maść, nie krem!)
  • herbatka laktacyjna
  • laktator
  • Osłonki silikonowe na sutki
  • Podkłady porodowe SENI
  • Koszule do karmienia
  • Podpaski rozmiar gigant Bella 4 opakowania
  • Majtki jednorazowe
  • Tantum rosa (do podmywania się po porodzie, albo do robienia nasiadówek)
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 19:15   #3754
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

a co do brzucha to ja i wczesniej jak i teraz mam okrągły ,tyle że z pierwszą ciążą wszyscy mówili że strasznie zbrzydłam (moje foty z tamtej ciąży schowałam głęboko w pudle na starocie, bo na serio koszmar) a w tej słysze same komplemęty ,no i fotki moje nie straszą a tez ma być córcia niby na 100%. Mysle więc że z tym kształtem i wygladem to jednak mity
Stary 2012-01-30, 19:20   #3755
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Obserwację zaczyna się o 9 rano i od tego momentu liczy się ruchy, serię kilku ruchów następujących w kilkusekundowych odstępach czasu, należy traktować jako jeden ruch. Kiedy poczuje się 10 ruch, na karcie odnotowuje się aktualną godzinę w danym dniu. Jeżeli w ciągu 7-8 godzin poczuje się mniej niz 10 ruchów należy się skontaktować z lekarzem.
ale to dopiero od 30t
czytałam na necie
znalazłam też kartę ruchów i też jest od 30t

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Agatko, super, że masz już tę kontrolę za sobą! Masakra jakaś! Co to w ogóle jest, żeby wzywać kobietę do urzędu, skoro masz zwolnienie to masz prawo gorzej się czuć i mieć ochotę zostać w domu, a nie zbieranie jakiejś dokumentacji, latanie i stresy! Dobrze, że już po wszystkim i że nic Ci nie zakwestionowali. Ciąża to nie choroba - uwielbiam to... ale puszczanie pawia za przeproszeniem przez cały dzień czy ciągłe zmęczenie albo niemożność spania potrafi wykończyć, zresztą mamy po prostu prawo czuć się w ciąży mniej "wydajne" i trzeba się oszczędzać, jeżeli tylko mamy taką mozliwość. Zawsze uważałam, że zwolnienie powinno zależeć tylko od chęci kobiety, bo zakichanym obowiązkiem państwa jest umożliwienie nam urodzenia zdrowego obywatela, a nie chodzenie do pracy np. w czasie epidemii grypy i narażanie siebie i dziecka na choróbska.

brawo za te słowa!!!szkoda tylko że pracodawcy tego nie rozumieją!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Podpisuję się obiema rękami!! Sama chętnie chodziłabym do pracy, bo brakuje mi kontaktu z ludźmi tak na okrągło, ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie teraz latania przez 8 godzin (chociaż wg umowy i obowiązków powinnam co najmniej 4 spędzać w biurze przy kompie), dźwigania, schylania się i to wszystko ciągle na drugiej zmianie. Moja managerka jak się dowiedziała, że jestem w ciąży to tak ułożyła grafik, że prawie cały miesiąc miałam pracować od 13:30 do 22. W praktyce czasem trzeba było zostać nawet do 23 już pomijam kwestie właśnie wszelkich chorób przynoszonych przez ludzi. Ale to jest właśnie nasz fantastyczny kraj...
ja też jak zobaczyłam mój grafik to za głowę się złapałam do tego pracowałam 8h na stojąco przy komputerze

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Racja, chca abysmy rodzily dzieci, zeby ktos zarabial na emerytow, a nie dosc ze wszystko obcinają - becikowe, 100% wypłaty jest tylko 100%zasiłkiem czyli potrącają, drogie leki, brak miejsc w przedszkolach i żlobkach, wiekszy vat na ciuszki, itd, to do tego jeszcze mają wąty, kiedy kobieta idzie na L4
chamstwo!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!
klask i:rząd by to zrozumiał jakby faceci sami zaczęli rodzić, sorry ale ten kraj jest chory

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png

Edytowane przez śliweńka
Czas edycji: 2012-01-30 o 19:23
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 19:20   #3756
aaaggusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
aaaggusia a który rodzaj gondoli wybrałaś, bo widzę, że tam są trzy do wyboru. Wczęsniej nie widziałam tego wózka, szkoda, że fotelik recaro do niego nie pasuje.
gondola Wanne chyba czy jakos tak. ona jest sztywna a pozostale nie

mamusia najszczęśliwsza na świecie
14.05.2012 Mikołaj
aaaggusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 21:04   #3757
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie

w sobotę mieliśmy trochę zajęć i w sumie niewiele czasu zostało nam na oglądanie wózków, byliśmy tylko w jednym sklepie ale nie mieli żadnego wózka z mojej listy, oczywiście musieliśmy się posprzeczać w mężem w trakcie zakupów, ale mniejsza z tym...
Zastanawiam się nad wózkiem Mikado Aston, tylko nie widziałam go na żywo, a czytałam wiele pozytywnych opinii, no i na allegro jest za 859zł a nie ukrywam, że cena niestety ma dla nas znaczenie. Może któraś z Was wie coś o tym wózku albo przynajmniej widziała go na żywo? nie pamiętam czy była już tutaj o nim mowa...
Ja coś wiem Sama byłam tym wózkiem mocno zainteresowana i nawet napisałam do tej firmy maila z paroma bardziej szczegółowymi pytaniami - odpisali mi, przysłali jeszcze więcej informacji i ogólnie wszystko fajnie, ale ostatecznie zrezygnowałam z niego. Na żywo go nie widziałam, ale któraś dziewczyna tu na forum (przepraszam, ale niestety nie pamiętam już która) napisała, że miała ten wózek i że spacerówka jest źle skonstruowana, bo jak się składa oparcie niby na płasko, to ta część, która jest pod głową dziecka tworzy taką jakby ściankę pionową wtedy, więc nie da się dziecka tak po prostu opuścić do pozycji poziomej jeśli zaśnie na siedząco, tylko trzeba go przesunąć w kierunku nóżek. I to przeważyło, że zrezygnowałam z tego wózka. Poza tym gondola nie ma funkcji kołyski, a zależało mi, żeby miała.

Ale jeśli Ci to nie przeszkadza, a jesteś nim zainteresowana to możesz sobie też napisać do tej firmy przez ten formularz, który mają na stronie, a oni Ci przyślą więcej informacji łącznie z cenami ile która opcja kosztuje u nich (ta firma sprzedaje wózki tylko przez neta, nie sprzedają w żadnych sklepach, więc nawet nie da się tego wózka pooglądać na żywo, chyba, że u kogoś)
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 21:23   #3758
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

begie13 a to nie jest ta firma co produkuje wózki dymex aston? Bo widziałam taki w sklepie za taka sama cenę, i wyglada bardzo podobnie. Moja koleżanka go chce kupić i troche go sprawdzałyśmy. Dla mnie bomba nie było sie czego czepić ,ale fakt faktem sprawdzałysmy tylko wersje z gondolką.
Stary 2012-01-30, 21:36   #3759
Gaabbi
Wtajemniczenie

Nie miałam jakiś czas wizażu, Wy też?

Co do tego wózka, to wszystko ok, ale po co dwie spacerówki? One są kubełkowe, czy się rozkładają na płasko?
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 21:41   #3760
Maloka
Raczkowanie

My dzisiaj po połówkowym USG genetycznym

Wszystko jest w porządku, będą dwie dziewczyny ( mąż w siódmym niebie, bo to jego marzenie ). Możemy zaczynać zakupowe szaleństwo.

Jedna z nich waży 281 g a druga 278 g . Wielkościowo jedna większa od drugiej o ok. 1 cm .

Szyjka długa i zamknięta, a to teraz najważniejsze.

Pozdrawiam mamusie i trzymam kciuki za Wasze badania .
Maloka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 21:47   #3761
izotropia
Rozeznanie

Też mi wizaż nie działał troszkę.

Już coraz bliżej, ja nie wiem czy nie powinnam przeglądać tych wszystkich wątków/opinii/wpisów o wózkach... niby mamy coś dostać, ale nie wiadomo czy dostaniemy i co to będzie... więc pasowałoby się zorientować czego się chce: lekki, pojemny,zwrotny z nóżkami żeby sam na 4 piętro wchodził sama nie wiem czego chce, trochę muszę się zorientować w kilku sprawach ale nie potrafię się skupić i jak czytam dłuższe wypowiedzi/opinie to się gubię
Byłam dziś u koleżanki, fajnie tak wyjść z domu - nie na zakupy
Cały weekend przeleżałam w łóżku, jakąś taką niemoc czułam i odpoczywałam. Boli mnie brocha, czasem, lekko z lewej strony nie wiem czy nie dlatego, że nie zdążyłam jeszcze kupić sobie luźniejszej bielizny ale teraz takie mrozy, że nie wyjdę nawet po koszulę do spania i szlafrok za tydzień wizyta u gina, chyba mu się poskarżę
w nocy spać nie mogę bo coś mnie ugniata i czuję jakby coś mi w brzuchu latało - i tak myślę czy to dzidziol czy sobie wmawiam
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 21:48   #3762
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

http://www.opineo.pl/?s=2&szukaj=mikado+aston
Zajrzyj też na bangla.babyonline.pl - tam trzeba wpisać w wyszukiwarkę i jest kilka opinii na temat wózka Mikado, ale innych typów

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-01-30 o 21:50
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 22:19   #3763
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ale to dopiero od 30t
czytałam na necie
znalazłam też kartę ruchów i też jest od 30t
Dostałam kartę ruchów od mojego gina i w niej jest od 28t i on też tak zalecił.

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 22:21   #3764
Efijy
Rozeznanie

Powiem wam że ja to już mam dość wózków ostatnio tak się zastanawiam, trochę dowiaduję i czasem myślę że jestem głupsza niż na początku szukania wózka. Mąż miał rację samochód łatwiej kupić niż wózek.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 01:14   #3765
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
To chyba też zależy od charakteru pracy. Ja np. pracowałam w miejscu, gdzie non stop się było na nogach, dużo dźwigało ciężkich rzeczy i miało kontakt ze zmianą temperatury (wchodzenie do chłodni). Myślę, że w moim przypadku każdy argument przy wyjaśnianiu l4 byłby na miejscu.
Obawiam się, że nie... ZUS się czepia jak może, bo zwolnienie (i zasiłek chorobowy!) wg przepisów należy się, jeśli jesteś chora, a nie bo są złe warunki pracy. Na taką sytuację, jeśli warunki pracy są rzeczywiście nieodpowiednie dla ciężarnej, to kodeks pracy przewiduje "zwolnienie z obowiązku świadczenia pracy z zachowaniem prawa do wynagrodzenia", tzn. nie chodzisz do pracy, ale pracodawca normalnie Ci płaci. Różnica taka, że pieniądze idą z jego kieszeni, a nie z zusu... Sama chciałam z tego skorzystać, bo mój pracodawca nie zorganizował mi pracy tak, żebym nie przekraczała 4h przy komputerze i nie zostawała na nadgodziny, ale żeby się nie użerać o przepisy i pieniądze (i mieć jeszcze szansę powrotu do tej pracy!), to jak większość osób w takiej sytuacji zrobiłam to, co jest szybsze i łatwiejsze - wzięłam l4 od lekarza...

Cytat:
Napisane przez tahito Pokaż wiadomość
Hej kochane brzuszki U góry zacytowałam swoją wiadomość sprzed 10 tygodni sama jestem w szoku jak to szybko zleciało ) Teraz jest o niebo lepiej, nie mam tych okropnych mdłości no i zaczełam tyć w końcu . Mam nadzieję ,że nie jest za późno żeby się do was przyłączyć i że mnie zechcecie z powrotem ) A i jeszcze jedna mała zmiana - wiem co będę miała! Na połówkowym w trójwymiarze pokazała się dziewczynka )))
Witaj ponownie! Oczywiście zapraszamy I od razu gratki za rozpoznanie płci!

Cytat:
kism, jeszcze jeden tytuł - Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamy V-VI 2012
I zmieści się.
Ok, zanotowałam

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31952056]Wrzuciłam brzuchola na maila, tylko się nie przeraźcie moim owłosionym brzuchem :P Akurat tak wyszło, że pod tym kątem super to widać [/QUOTE]

Perse, gdzie Ty masz te włosy? Ja nic nie zauważyłam. Zresztą to normalne, po ciąży wszystko wróci do normy! Super brzusio!

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
To moja lista. Nie wiem czy to wszystko bedzie kupione np.podgrzewacz do butelek czy laktator. Ale jest wpisane, zeby nie zapomniec Jak czegos brakuje to pisac Aha i korzystałam z netu, tutaj list co kiedys były wstawiane i wyszła taka jedna.
justys, fajna ta lista Wstawię ją do pierwszego posta, ok? Będziemy miały taką "naszą" Ja jutro zerknę jeszcze na moją i sprawdzę czy bym coś dodała
Nie jestem pewna tego Bepanthenu w końcu - czy to ma być maść czy krem, żeby nie trzeba było zmywać... Na necie nieraz sprzeczne informacje Najlepiej idąc do apteki zapytać albo samemu przed zapłaceniem otworzyć ulotkę i przeczytać, bo czasem same farmaceutki nie wiedzą...

Cytat:
Napisane przez Maloka Pokaż wiadomość
Wszystko jest w porządku, będą dwie dziewczyny ( mąż w siódmym niebie, bo to jego marzenie ). Możemy zaczynać zakupowe szaleństwo.Jedna z nich waży 281 g a druga 278 g . Wielkościowo jedna większa od drugiej o ok. 1 cm .
Gratuluję! Świetne wieści Jakieś typy na imiona macie?

Cytat:
Co do tego wózka, to wszystko ok, ale po co dwie spacerówki? One są kubełkowe, czy się rozkładają na płasko?
Oj, nie miałyśmy, ale wyczekałam aż do tej pory, żeby doczytać i być na bieżąco. Jutro mam maraton po lekarzach Szkoda że w taki mroźny dzień i to od rana do wieczora... Rano na 8 stary gin, żeby się elegancko pożegnać i myślę, że wezmę zaświadczenie do becikowego od razu... O 16 endo, a o 19 nowa gin - normalna wizyta. Pewnie bym ją przełożyła, gdyby nie to, że mi się zwolnienie kończy
Jedna jest mniejsza do 15 kg, a druga do 20 kg.
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 08:14   #3766
8ewus8
Zadomowienie

Bry
Ale pogoda, aż się z łóżka nie chce wyjść

Cytat:

U mnie też trochę wizazu nie było wczoraj.
Przeanalizowałam wczoraj ten wózek, bym się nad nim mogła nawet zastanawiać gdyby nie te 2 spacerówki, wolałabym żeby zamiast jednej był fotelik. Chyba jednak zostanę przy x-landerze xq, widziałam nowy model 2012 xq, czarny stelaż i czarne kółka, ale chyba już oswoiłam się z tym, widze, że to chyba taki trend, bo maxi cosi też nowe wyszły z czarnymi.
Cytat:
W moich obydwu książkach też jest napisane, że liczy się ruchy od 28 tyg.

Maloka gratulacje, ale super!
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 08:22   #3767
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

I ja nie mogłam wejść na wizaż
Cytat:

Wszystko jest w porządku, będą dwie dziewczyny ( mąż w siódmym niebie, bo to jego marzenie ). Możemy zaczynać zakupowe szaleństwo.

Jedna z nich waży 281 g a druga 278 g . Wielkościowo jedna większa od drugiej o ok. 1 cm .

Gratula cję,super że wszystko wporządku,oby tak dalej.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 08:52   #3768
onething
Zadomowienie

Cytat:
super ten wózek,szkoda tylko ,że przednie koła nie są pompowane no i ta cena. Ja kupuję na 100 % x-landera xa . Przy pierwszej córci się sprawdził na maxa ,ale za nim go kupiłam to przeszłam przez 6 wózków to można powiedzieć że weteran ze mnie he he. Niebawem mam wizyte (8 styczeń) i dostaane skierowanie na cukier- na sama myśl już mnie trzęsie.
Jak dla mnie ten cukier nie był straszny, jedyne co to polecam wziąć sobie 0,5l wody niegazowanej, bo się pić chce.

Cytat:

Gratuluję
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 08:57   #3769
lijuana
Raczkowanie

Ja od paru dni nie miałam neta... Wy jak zwykle szalejecie z pisaniem Co do wózków ja nadal uważam że SEKA jest super...po moim tygodniowym maratonie w macaniu wózków po wszytskich hurtowniach i sklepach nadal śmiało stwierdzam ze jej waga i lekkośc w prowadzeniu plasują sie na 1 miejscu. za to nie mam pojęcia jaki kupić laktator, wanienke , pieluchy....zobaczymy jak dzisiaj pojade po wyprawke...życzę wszystkim mamusiom miłęgo dnia
Stary 2012-01-31, 09:05   #3770
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

super że wszystko ok, trzymam kciuki za twoją ciążę bo moi bracia urodzili się w 7m. i leżeli w inkubatorze

Cytat:
Zajrzyj też na bangla.babyonline.pl - tam trzeba wpisać w wyszukiwarkę i jest kilka opinii na temat wózka Mikado, ale innych typów
ja czytam na bangla opinie i na dzieciowo fajne i przydatne stronki

Cytat:
mi jeszcze nie zalecił, choć od dwóch dni częściej w dzień czuję ruchy koło pępka

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Obawiam się, że nie... ZUS się czepia jak może, bo zwolnienie (i zasiłek chorobowy!) wg przepisów należy się, jeśli jesteś chora, a nie bo są złe warunki pracy. Na taką sytuację, jeśli warunki pracy są rzeczywiście nieodpowiednie dla ciężarnej, to kodeks pracy przewiduje "zwolnienie z obowiązku świadczenia pracy z zachowaniem prawa do wynagrodzenia", tzn. nie chodzisz do pracy, ale pracodawca normalnie Ci płaci. Różnica taka, że pieniądze idą z jego kieszeni, a nie z zusu... Sama chciałam z tego skorzystać, bo mój pracodawca nie zorganizował mi pracy tak, żebym nie przekraczała 4h przy komputerze i nie zostawała na nadgodziny, ale żeby się nie użerać o przepisy i pieniądze (i mieć jeszcze szansę powrotu do tej pracy!), to jak większość osób w takiej sytuacji zrobiłam to, co jest szybsze i łatwiejsze - wzięłam l4 od lekarza...

Witaj ponownie! Oczywiście zapraszamy I od razu gratki za rozpoznanie płci!

wiesz co chyba tak jest wszędzie, no ale jak ktoś tu już kiedyś pisał to Polska ja pracowałam 8 przy komputerze, na nogach cały czas i myślisz że ktoś się mnie zapytał czy zmienić mi pracę albo źle się czuję, pracodawca to tylko czeka aż zniknie się z jego listy płac i przejdzie pod zus

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
I ja nie mogłam wejść na wizaż

Gratula cję,super że wszystko wporządku,oby tak dalej.

nie tylko ty miałaś problem z wizażem

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Jak dla mnie ten cukier nie był straszny, jedyne co to polecam wziąć sobie 0,5l wody niegazowanej, bo się pić chce.

Gratuluję
tak wodę trzeba wziąć, mi w labo dały bo myślałam że jak nie popije to zwrócę

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 09:09   #3771
Konto usunięte

Hej,
Ja też nie miałam wizażu wczoraj...
Za to dzisiaj miałam fantastyczną pobudkę... TŻ wyszedł, próbowałam zasnąć, kręciłam się, miałam budzik na 8.30. No i dzwoni, dzwoni, nie chce mi się wstawać. Nagle przyszedł rachunek za telefon SMSem.... Skutecznie mnie nie obudził Tym razem kwota nie jest po prostu wysoka, jest horrendalna, muszę to wyjaśnić, bo na pewno nie przegadałam takiej kasy, tym bardziej, że mam darmowe numery wszędzie tam, gdzie dzwonię najczęściej. Jak przyjdzie mąż to to wyjaśnimy, na razie nie będę mu truć. Ale nie powiem, bardzo mi to popsuło humor i cały czar mojej niespodzianki dzisiejszej (którą miałam nadzieję mu zrobić, jeśli dowiedziałabym się płci) już prysł, płakać mi się chce. Jest jeszcze możliwość, że to rachunek połączony, mój i jego, ale nie wiem, czy to tak działa. To by się nawet mogło zgadzać, ale zobaczymy.

Edycja: zadzwoniłam do męża i sam mi powiedział, że dostał taki sms, więc to pewnie nasz połączony rachunek+WOŚP..... Boże ale kamień spadł mi z serca....

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-01-31 o 09:15
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 09:24   #3772
Dasti80
Zakorzenienie

hej

Za chwilę w dzień dobry tvn będzie o pierwszej wyprawce, na co zwrócić uwagę kupując ciuszki

Stary 2012-01-31, 09:24   #3773
fonn
Rozeznanie

Hej Dziewczęta,
ja podobnie jak Tahito wracam po kilku ładnych tygodniach niepisania tu na wątku. Przedstawiłam się w drugiej części wątku i troszkę pisałam/czytałam do połowy grudnia, czyli mojego 14. mniej więcej tygodnia. Później nadeszły święta, mniej czasu... i przestałam sie tu pojawiać. Pewnie żadna z Was mnie nie pamięta, spróbuję się przypomnieć jako najbardziej rzygająca ciężarówka na wątku
Teraz jestem w 21tc, powoli ustają poranne nudności (czasem mi się jeszcze zdarzy z samego rana, ale później już mam spokój). Mam nadzieję, że mi też pozwolicie co jakiś czas do Was zaglądać.
Wczoraj byliśmy na połówkowym usg, pierwszym, w którym uczestniczył mąż (poprzednie usg były "dowcipne" i mąż czekał pod gabinetem). Było zabawnie, leżałam na plecach na łóżku, a dziecko siedziało na pupie tak, że gdyby mnie tam nie było, ono normalnie pionowo siedziałoby na tym łóżku w tej pozycji nie dało się podpatrzeć płci, na szczęście po jakimś czasie zrobiło fikołka i widzieliśmy, że to chłopczyk
Wczoraj od rana podskakiwał, pewnie przewidział, że będzie po południu w "telewizji" dzisiaj to samo, skacze tak, że mam wrażenie, że trzęsie się krzesło, na którym siedzę.
Ważę teraz tyle samo, co przed ciążą (przez te 10-tygodniowe wymioty schudłam dobre 5kg), ale brzuch już mocno widoczny. Nawet wczoraj po raz pierwszy zdarzyło mi się, że pasażerka w metrze zaproponowała, że zwolni dla mnie miejsce
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 09:25   #3774
8ewus8
Zadomowienie

Do mnie co jakiś czas dzwonią z Plusa (ja mam tel w Orange na kartę) i ostatnio znów do mnie koleś dzwonił. Nie wiem po co, bo rozmowa wyglądała mniej więcej taK:
Czy ma pani tel. na abonament, kartę czy w mixie?
-na kartę
Ile wydaje pani miesięcznie na rozmowy?
-kupuję kartę za 50 zł na 3 miesiące
Dokupuje pani nieraz wcześniej kartę?
-nie
Mam dla pani ofertę plusa...19 zł na miesiąc
-ale mi wychodzi 17 zł na miesiąc
Hmm, hmm no tak, liczby nie kłamią
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 09:29   #3775
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Dzisiaj w DDTVN będzie o wyprawce dla noworodka, na co zwracać uwagę

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Mnie jest w sumie obojętne kto mi będzie co miesiąc wypłacał pieniądze. Chociaż ja nadal będę uważam, że dużo zależy od osoby, która akurat rozmawia z nami w ZUSie podczas takiej kontroli. Jak wiemy, wszędzie są ludzie i ludziska Gdyby w pierwszych trzech miesiącach ZUS wysłałby mnie do pracy i straciłabym dziecko, to bym ich chyba pozabijała.

Perse, o której masz dzisiaj wizytę?

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-01-31 o 09:33
Stary 2012-01-31, 09:34   #3776
Konto usunięte

No jasne, ZUSu nie obchodzą warunki pracy, nic ich nie obchodzi. U nas zimą jest czasami 16 stopni, wszyscy są wiecznie chorzy, powroty o 18-19 do domu to czysta przyjemność w 20 stopniowym mrozie...

Ja już się nie mogę stresować, bo jak ślęczałam nad tą stroną z tą fakturą, to mnie dziecko skopało... Teraz siedzę, jem śniadanko i oglądam DDTVN, uspokoiło się...

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Perse, o której masz dzisiaj wizytę?

O 12.50, zaraz się zbieram
Stary 2012-01-31, 09:48   #3777
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Do mnie co jakiś czas dzwonią z Plusa (ja mam tel w Orange na kartę) i ostatnio znów do mnie koleś dzwonił. Nie wiem po co, bo rozmowa wyglądała mniej więcej taK:
-na kartę
-nie
oni są dobrzy

Stary 2012-01-31, 09:52   #3778
Gaabbi
Wtajemniczenie

Perse, czekamy z niecierpliwością na newsy
Ja dopiero mam połówkowe za tydzień. Już się nie mogę doczekać.

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-01-31 o 09:56
Stary 2012-01-31, 09:53   #3779
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Hej kochane brzuszki U góry zacytowałam swoją wiadomość sprzed 10 tygodni sama jestem w szoku jak to szybko zleciało ) Teraz jest o niebo lepiej, nie mam tych okropnych mdłości no i zaczełam tyć w końcu . Mam nadzieję ,że nie jest za późno żeby się do was przyłączyć i że mnie zechcecie z powrotem ) A i jeszcze jedna mała zmiana - wiem co będę miała! Na połówkowym w trójwymiarze pokazała się dziewczynka )))
Gratulacje

Cytat:
kism, jeszcze jeden tytuł - Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamy V-VI 2012
I zmieści się.
Mnie, jak do tej pory, najbardziej podoba się ten tytuł

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31952056]Wrzuciłam brzuchola na maila, tylko się nie przeraźcie moim owłosionym brzuchem :P Akurat tak wyszło, że pod tym kątem super to widać [/QUOTE]

Ładny brzucholek

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja coś wiem Sama byłam tym wózkiem mocno zainteresowana i nawet napisałam do tej firmy maila z paroma bardziej szczegółowymi pytaniami - odpisali mi, przysłali jeszcze więcej informacji i ogólnie wszystko fajnie, ale ostatecznie zrezygnowałam z niego. Na żywo go nie widziałam, ale któraś dziewczyna tu na forum (przepraszam, ale niestety nie pamiętam już która) napisała, że miała ten wózek i że spacerówka jest źle skonstruowana, bo jak się składa oparcie niby na płasko, to ta część, która jest pod głową dziecka tworzy taką jakby ściankę pionową wtedy, więc nie da się dziecka tak po prostu opuścić do pozycji poziomej jeśli zaśnie na siedząco, tylko trzeba go przesunąć w kierunku nóżek. I to przeważyło, że zrezygnowałam z tego wózka. Poza tym gondola nie ma funkcji kołyski, a zależało mi, żeby miała.

Ale jeśli Ci to nie przeszkadza, a jesteś nim zainteresowana to możesz sobie też napisać do tej firmy przez ten formularz, który mają na stronie, a oni Ci przyślą więcej informacji łącznie z cenami ile która opcja kosztuje u nich (ta firma sprzedaje wózki tylko przez neta, nie sprzedają w żadnych sklepach, więc nawet nie da się tego wózka pooglądać na żywo, chyba, że u kogoś)
Na gondoli z funkcją kołyski mi nie zależy ale o tej pionowej ściance nigdzie nie czytałam...ciekawe czy jest to mocno uciążliwe, bo nikt o tym nigdzie nie pisał...
A chciałam teraz zamówić ten wózek, mam nadzieję, że nie jest to jakieś oszustwo z tym allegro i że rzeczywiście przyślą mi Mikado Aston...
Dzięki za cenne info

Cytat:
begie13 a to nie jest ta firma co produkuje wózki dymex aston? Bo widziałam taki w sklepie za taka sama cenę, i wyglada bardzo podobnie. Moja koleżanka go chce kupić i troche go sprawdzałyśmy. Dla mnie bomba nie było sie czego czepić ,ale fakt faktem sprawdzałysmy tylko wersje z gondolką.
To jest firma Mikado ale czy ma coś wspólnego z wózkiem dymex aston....nie mam pojęcia...

Cytat:

Super Gratuluję

Cytat:
Ok, dzięki sprawdzę

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy na połówkowym usg, pierwszym, w którym uczestniczył mąż (poprzednie usg były "dowcipne" i mąż czekał pod gabinetem). Było zabawnie, leżałam na plecach na łóżku, a dziecko siedziało na pupie tak, że gdyby mnie tam nie było, ono normalnie pionowo siedziałoby na tym łóżku w tej pozycji nie dało się podpatrzeć płci, na szczęście po jakimś czasie zrobiło fikołka i widzieliśmy, że to chłopczyk
klask i:

Cytat:
-na kartę
-nie
Hahaha

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 09:53   #3780
onething
Zadomowienie

Cytat:
-na kartę
-nie
Do mnie kiedyś jak dzwonili to starałam się być miła, ale później zaczęło mnie to denerwować i teraz mówię, że jak będe chciała zmienić operatora to wiem gdzie ich szukać i nie mamy o czym rozmawiać.

Za chwilkę w DDTVN będzie jeszcze o fotelikach
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości