Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-30, 16:32   #3721
śliweńka
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Witam
ja po kontroli ZUSU
bylam iiii ogolnie bylam na pcozatku zestresowana bo zaczelam mowic o bolach kregoslupa i tp, a lekarka ze ciaza to nie choroba....
Ale jak zaczelam mowic o tej niedoczynnosci tarczycy, zaczela sie tym interesowac i mnie dokladnie wypytywac o leki i w sumie o wsyztko zwiazane z tarczyca.
Powedziala, ze to wazne ze biore leki, w sumie jak zapytala ile przytylam i powieddzialam ze od 6tyg ciazy juz 22 kilo to powiedziala- o boze :P....
Kazala mi o siebie dbac, chodzic do endokrynologa, poprostu okazala zrozumienie...Ale gdyby mnie tam wezwala i mowilabym tylko ze mnie boli krzyz to nie wiem jakby to bylo....
NAwet na koniec powiedziala, ze jak sie tak lecze to moge siedziec na choroibowym, mam sie o nic nie martwic, nie dopuszczac zeby brzuch twardnial i tp
Takze rozpatrzone pozytywnie, choc na poczatku wypytywala o obowiazki z pracy, od kiedy mam zwolnienie, czego psozlam na zwolnienie i takie tam....
skserowala tylko karte ciazy, pokazalam jej tabletki od endokrynologa...dowod i w sumie ten wywiad i tyle, nie badala mnie....
Bylam w tesco, kupilam te podklady do przewijania z belli happy bo byly w promocji, porownalam ceny rzeczy z allegro od sprzedawcy ktorego wczoraj wklejalam z cenami tescowymi.
I w sumie iu tego sprzedawcy kazda ale to kazda rzecz oprocz podkladow taniej
Takze w marcu napenwo zrobie zbiorowa pake i zamowie wszytko przez internet, bo na kazdej rzeczy po 2-3 zl wychodzi taniej, najdrozej jednak w tesco smoczkki i sudocrem- w sumie 2xdrozej....
KAPUkat gratuluje synusia )po usg tez bylam tak szczesliwa, ze moglabym tanczyc, skakac i tp

libretka super brzuszek, powiem Ci, ze mam chyba ideantyczny )
Zaczelam 27 tydz, nast usg zrobie sobie na poczatku marca ostatnie...
a zbadali Cię czy tylko pytała i obejrzała historię choroby??ciekawe komu życzliwemu możesz podziękować za zus bo dziwne że tak szybko Cie skontrolowali jak pisałaś

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:37   #3722
Tacca
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31947755]U mnie tętno było też wysokie, czyli z przesądów mam wspaniały wynik: 50% chłopiec, 50% dziewczynka

Dobra, idę do sklepu, jak nie zamarznę po drodze. Makabra, ja chcę wiosnę [/QUOTE]
Nie bój się - jak Cię długo nie będzie robimy alarm...
Też czekam na wiosnę...
Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Ja mam raczej okrągły, a będzie synuś. Cera mi się poprawiła i jadłam konkrety, więc to mi się na chłopaka zgadzało.

U nas jest podobnie, jak gdzieś wychodzimy to ja zawsze stoję i czekam, aż mój małżonek się pozbiera I rodzice też się nadziwić nie mogą, że z takim stoickim spokojem na to patrzę, a ja się po prostu przyzwyczajam, bo całe życie przede mną
No właśnie... Poza tym to ma swoje plusy - ja raptus podejmuję szybko decyzję a mój mąż swoim tempem zmusza mnie do przemyślenia tego...
Stary 2012-01-30, 16:38   #3723
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
Dasti widze ze wzielas po uwage moj wozek ja juz podjelam decyzje ze bedzie model F4 z dwoma spacerowkami i decyzji juz nie zmienie napewno bo wozek jest genialny
tak
Bardzo podoba mi się opcja dwóch spacerówek i cenowo nie jest taki tragiczny. Widziałaś go na żywo???

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:46   #3724
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
To pewnie nic grożnego, albo pękło naczynko, albo obtarłaś się na wszelki wypadek obserwuj czy nie plamisz.

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Już za tydzień zaczynam liczyć i wpisywać w książeczkę codzienne ruchy płodu
A jak liczyć ruchy dzidziusia?? Bo ja to tylko sprawdzam czy o określonych porach się rusza??

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31939881]A ja Wam powiem, że odkąd czuję ruchy maleństwa, to jestem spokojniejsza i nie mam takiego parcia na to USG. Wcześniej było dużo gorzej.

Jestem wściekła jak osa na Eurosport. Wczoraj o 15.45 miała lecieć gala mistrzów Mistrzostw Europy w łyżwiarstwie figurowym, jestem wielką fanką tego sportu od lat. Z uwagi na mecz tenisowy gali nie transmitowali. OK, byłam zła, ale rozumiem. Miała lecieć o 8.30 dzisiaj rano. No to TŻ poszedł (biedny, chory ), ja się położyłam na godzinkę, wstałam o 8.30, a tam jakiś mecz piłkarski :pa la: Wczoraj to (gala) było w programie na Telegazecie, dzisiaj już nie ma wcale . Nie dość, że puszczają tylko jakieś straszne skróty na Eurosporcie, to jeszcze wszystko jest ważniejsze niż ŁF potem. Już nie mówiąc o tym, że kiedyś telewizja polska transmitowała każdą konkurencję wieczorami i obowiązkowo galę w niedziele po południu

No to poszłam spać, wstałam około 10, bo nie wiem, czy znowu nie przyjdzie listonosz z kasą z ZUSu, nie wiem, czy mój pracodawca załatwił, żeby mi to przelewali na konto, czy nie... Ech....

I muszę iść do sklepu, ale aż boję się iść na ten mróz. Muszę wymyślić jakiś mocno witaminowy obiad TŻowi.[/QUOTE]

Też tak mam, że jestem o wiele spokojniejsza.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31942794]Tacca, u Ciebie skończyli już wiercić? Bo u mnie od rana wiercenie [/QUOTE]

Boże u mnie tak samo, aż się rozpłakałam z bezsilności.

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
tak wyglądam pod koniec 27 tc nie patrzcie na datę, aparat nie trzyma daty.
Jaki brzusio duży. Ja też taki już chcę.

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Lek gin wlasnie na l4 mi wypisal bole kregoslupa i bol brzucha
Takze nie wiem czy jakbym sie samym bolem tlumaczyla bez tarczycy czy nie byloby problemow,,,, dla mnie to tez dziwne
oby zadna z Was nie miala kontroli bo w sumie to naprawde stres ;p chyba, ze tylko ja sie tak tym wsyztkim przejmuje i mam nadzieje,ze to pierwsza i ostatnia taka kontrola...
jeszcze tylko przede mna prawko w czw, w pt mam usg tarczycy a w sob moje urodzinki w ndlz imieninki
liberetka mam bardzooooo podobny brzuszek, teraz mi wlasnie jakos w dol poszedl
co do brzuszkow do swiat mialam w miare miare ok, ale po swietach wystrzelil
bylam na ciuszkach, kupilam 2 tuniczki, wlasnie je piore, bedzie w czym chodzic
Kurczę ja się boję kontroli, bo ja siedzę na zwolnieniu z powodu stresu w pracy. Tak napwrdę to innych dolegliwości nie mam.

kism co do tego gazu rozweselającego moja mam nie jest połozną tylko sekretarką medyczną. Ale myślę, że można sprobować. Poproszę mamę, żeby zalatwiła mi rozmowę z jakąś położną i z nią pogadam na temat znieczulenia i jego formy no i z anestezjologiem.
W sobotę zapisaliśmy się do szkoły rodzenia. Zaczynam od 22 lutego.
Stary 2012-01-30, 16:48   #3725
Dasti80
Zakorzenienie

właśnie piekę murzynka z jabłkami z przepisu teściowej

Stary 2012-01-30, 16:49   #3726
anulka4771
Wtajemniczenie

Witam! Nadrabiałam na 3 razy,bo a każdym razem jak zaczęłam czytać ktos lub coś mi przeszkadzało.
Ja byłam na glukozie dzisiaj 94 mg przed po 2 h 102mg więc niby dobrze.Glukoza jest okropna nie mogłam tego wypić i brało mnie na wymioty aż musiałam wyjśc na dwór,potem przeszło.
Kapukat gratuluję chłopaczka
Libretka fajny brzunio

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:55   #3727
kapukat
Zakorzenienie

u mnie taka pogoda że wyjść na dwór się nie chce..ale nie dlatego że mróz tylko że ciągle pada. Moje dziecko od zawsze miało niskie tętno i okazał się być chłopcem - a cera mi się popsóła jak zresztą reszta paznokcie włosy, więc obstawiałabym dziewczynkę
czyli wiedzę wielkimi krokami przygotowujemy się do wyprawki tak?
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:57   #3728
aaaggusia
Rozeznanie

Cytat:
tak
Bardzo podoba mi się opcja dwóch spacerówek i cenowo nie jest taki tragiczny. Widziałaś go na żywo???
oglądałam go już 2 razy bo wcześniej nastawialam sie na model f6 ale ma strasznie nisko gondole, jedyny plus to pompowane kola.
2 dni temu bylismy ogladac ponownie, Pan nam wszystko pokazal i jest rewelacyjny, swietnie sie prowadzi, jest mega lekki - sam stelaz wazy niecale 7 kg, i sklada sie mega szybko i do bardzo malych rozmiarow. no i jeszcze ta druga spacerowka w zestawie

mamusia najszczęśliwsza na świecie
14.05.2012 Mikołaj
aaaggusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:57   #3729
kapukat
Zakorzenienie

gdzie dzisiaj nie zajrzę to wszyscy o słodyczach...matko aż mi normalnie się chce i wciągnęłabym wszystkie ciastka w okolicy - dobrze ze nic pod ręką nie mam
Stary 2012-01-30, 17:14   #3730
niunia32
Zakorzenienie

kapukat gratulacje syna!!!

my wczoraj spełniliśmy moją zachciankę - pączki! zjedliśmy po 3.

aaa i ostatnio kupiliśmy pierwsze body

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 17:24   #3731
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
oglądałam go już 2 razy bo wcześniej nastawialam sie na model f6 ale ma strasznie nisko gondole, jedyny plus to pompowane kola.
2 dni temu bylismy ogladac ponownie, Pan nam wszystko pokazal i jest rewelacyjny, swietnie sie prowadzi, jest mega lekki - sam stelaz wazy niecale 7 kg, i sklada sie mega szybko i do bardzo malych rozmiarow. no i jeszcze ta druga spacerowka w zestawie
Ile on kosztuje w sklepie??

Stary 2012-01-30, 17:28   #3732
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

"Hej dziewczynki. Postanowiłam sie do was przyłączyć bo sama zostanę mamą tak ok 22 maja ) Z tego co czytałam to niektóre z was pracują a ja wam tak zazdroszczę że szok. U mnie totalna nuda siedzę w pustym domu bo maz w pracy a córcia (5 lat) w przedszkolu. Do tego ciaglę muszę lezęć od tych okropnych mdłości jestem już w 15 tygodniu a one nie przeszły. Wymiotuję ok 3 razy dziennie a do tego cały dzien mdłoci. Już 6 kg schudłam . Kazdy mój dzień zaczynam od nadziei że może dziś będzie lepiej. Mam tak dosyć ze czasmi płacze z tego wszystkiego. Na całe szczeście trafiłam na wasz watek ,bo mnie trochę podniósł na duchu. Mam nadzieję że juz niedługo będę mogła napisać wam że u mnie juz ok, a puki co to cieszę się że u was dobrze i humorki dopisują. Pozdrawiam"

Hej kochane brzuszki U góry zacytowałam swoją wiadomość sprzed 10 tygodni sama jestem w szoku jak to szybko zleciało ) Teraz jest o niebo lepiej, nie mam tych okropnych mdłości no i zaczełam tyć w końcu . Mam nadzieję ,że nie jest za późno żeby się do was przyłączyć i że mnie zechcecie z powrotem ) A i jeszcze jedna mała zmiana - wiem co będę miała! Na połówkowym w trójwymiarze pokazała się dziewczynka )))
tahito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 17:31   #3733
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
A jak liczyć ruchy dzidziusia?? Bo ja to tylko sprawdzam czy o określonych porach się rusza??
Obserwację zaczyna się o 9 rano i od tego momentu liczy się ruchy, serię kilku ruchów następujących w kilkusekundowych odstępach czasu, należy traktować jako jeden ruch. Kiedy poczuje się 10 ruch, na karcie odnotowuje się aktualną godzinę w danym dniu. Jeżeli w ciągu 7-8 godzin poczuje się mniej niz 10 ruchów należy się skontaktować z lekarzem.

Stary 2012-01-30, 17:40   #3734
aaaggusia
Rozeznanie

Cytat:
Ile on kosztuje w sklepie??
ceny takie same jak na stronie podane
osobiscie polecam Ci wersje bez hamulca recznego, bo za niego trzeba doplacac a bez sensu bo dziala dokladnie jak w rowerze ze hamuje tylko jak trzymasz wiec szkoda 200zl. 2800zl wychodzi za ta wersje. tyle ze nie masz np oslonki na nozki w tej cenie i trzeba 150zl doplacic, za adaptery do maxi cosi tez kolo 100zl takze sie nazbiera

14.05.2012 Mikołaj
Stary 2012-01-30, 17:42   #3735
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tahito Pokaż wiadomość
"Hej dziewczynki. Postanowiłam sie do was przyłączyć bo sama zostanę mamą tak ok 22 maja ) Z tego co czytałam to niektóre z was pracują a ja wam tak zazdroszczę że szok. U mnie totalna nuda siedzę w pustym domu bo maz w pracy a córcia (5 lat) w przedszkolu. Do tego ciaglę muszę lezęć od tych okropnych mdłości jestem już w 15 tygodniu a one nie przeszły. Wymiotuję ok 3 razy dziennie a do tego cały dzien mdłoci. Już 6 kg schudłam . Kazdy mój dzień zaczynam od nadziei że może dziś będzie lepiej. Mam tak dosyć ze czasmi płacze z tego wszystkiego. Na całe szczeście trafiłam na wasz watek ,bo mnie trochę podniósł na duchu. Mam nadzieję że juz niedługo będę mogła napisać wam że u mnie juz ok, a puki co to cieszę się że u was dobrze i humorki dopisują. Pozdrawiam"

Hej kochane brzuszki U góry zacytowałam swoją wiadomość sprzed 10 tygodni sama jestem w szoku jak to szybko zleciało ) Teraz jest o niebo lepiej, nie mam tych okropnych mdłości no i zaczełam tyć w końcu . Mam nadzieję ,że nie jest za późno żeby się do was przyłączyć i że mnie zechcecie z powrotem ) A i jeszcze jedna mała zmiana - wiem co będę miała! Na połówkowym w trójwymiarze pokazała się dziewczynka )))
gratuluję dziewczynki Ulga jak mdłości przeszły nie?
agatka661 dobrze, że masz już to za sobą, na pewno to stresująca sytuacja jest i każda by przeżywała.
Ja mam nadzieję, ze nie będę miała kontroli, bo co powiem? Że dyrekcja kazała mi iść żeby były oszczędności

Perse ja nie mam brzucha i będzie chłopiec
tętno mój zawsze miał 140.

aaaggusia pokaż ten wózek na jakiejś stronce.

Edytowane przez 8ewus8
Czas edycji: 2012-01-30 o 17:46
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 17:44   #3736
niunia32
Zakorzenienie

mój mąż zaczął rozbierać naszą kuchnie z boazerii.....

no to tym sposobem zaczynamy remont.
a płytki jeszcze nie wybrane

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 17:46   #3737
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Obserwację zaczyna się o 9 rano i od tego momentu liczy się ruchy, serię kilku ruchów następujących w kilkusekundowych odstępach czasu, należy traktować jako jeden ruch. Kiedy poczuje się 10 ruch, na karcie odnotowuje się aktualną godzinę w danym dniu. Jeżeli w ciągu 7-8 godzin poczuje się mniej niz 10 ruchów należy się skontaktować z lekarzem.

no właśnie i ja dlatego skontaktowałam się z lekarzem na szczęście to łożysko przeszkadza czuć ruchy w moim przypadku a dziecko jest zdrowe i piękne
Stary 2012-01-30, 18:05   #3738
aaaggusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
aaaggusia pokaż ten wózek na jakiejś stronce.
http://gesslein.com.pl/produkty/wozek-gesslein-f4

14.05.2012 Mikołaj
Stary 2012-01-30, 18:08   #3739
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Agatko, super, że masz już tę kontrolę za sobą! Masakra jakaś! Co to w ogóle jest, żeby wzywać kobietę do urzędu, skoro masz zwolnienie to masz prawo gorzej się czuć i mieć ochotę zostać w domu, a nie zbieranie jakiejś dokumentacji, latanie i stresy! Dobrze, że już po wszystkim i że nic Ci nie zakwestionowali. Ciąża to nie choroba - uwielbiam to... ale puszczanie pawia za przeproszeniem przez cały dzień czy ciągłe zmęczenie albo niemożność spania potrafi wykończyć, zresztą mamy po prostu prawo czuć się w ciąży mniej "wydajne" i trzeba się oszczędzać, jeżeli tylko mamy taką mozliwość. Zawsze uważałam, że zwolnienie powinno zależeć tylko od chęci kobiety, bo zakichanym obowiązkiem państwa jest umożliwienie nam urodzenia zdrowego obywatela, a nie chodzenie do pracy np. w czasie epidemii grypy i narażanie siebie i dziecka na choróbska.
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 18:26   #3740
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
U nas jest podobnie, jak gdzieś wychodzimy to ja zawsze stoję i czekam, aż mój małżonek się pozbiera I rodzice też się nadziwić nie mogą, że z takim stoickim spokojem na to patrzę, a ja się po prostu przyzwyczajam, bo całe życie przede mną
Jestem w szoku, mój mąż pewnie by tak chciał. Niestety u nas to ja jestem tą stroną, która się wybiera 100 lat

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Nie bój się - jak Cię długo nie będzie robimy alarm...
Też czekam na wiosnę...
No to jestem, zaopatrzona w pączka, mleczko w tubce i czekoladę (ale mam mocne postanowienie nie zjeść wszystkiego na raz:P).

Cytat:
:O O kurcze, skomplikowane to :O I trzeba prowadzić taką kartę? Mam nadzieję, że od tego 28 tygodnia dziecię mocniej się rusza, bo mi jeszcze teraz chwilami trudno wyczuć, czy to to czy nie.

Na dworze jest przeokropnie. Nie wyobrażam sobie końca tygodnia, jak ma być -30 Współczuję Wam dziewczyny, które muszą pracować... Ja nie wyjdę dalej niż do osiedlowego. Muszę się zaopatrzyć w gotówkę (bo to jest zawsze u mnie problem, muszę latać do Tesco, bo nie mam gotówki, wszystko na karcie) i nigdzie dalej. Ta pogoda jest okropna.

A teraz jestem po obiadku w ciepłym mieszkanku i oglądam Jesus Christ Superstar Byłam na tym 100 lat temu w Teatrze Rozrywki, ale amerykańskiej wersji nie widziałam. W ogóle to bym się przeszła do teatru, strasznie lubię, muszę się umówić z koleżankami kiedyś (bo TŻ raczej nieteatralny ).
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 18:31   #3741
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Agatko, super, że masz już tę kontrolę za sobą! Masakra jakaś! Co to w ogóle jest, żeby wzywać kobietę do urzędu, skoro masz zwolnienie to masz prawo gorzej się czuć i mieć ochotę zostać w domu, a nie zbieranie jakiejś dokumentacji, latanie i stresy! Dobrze, że już po wszystkim i że nic Ci nie zakwestionowali. Ciąża to nie choroba - uwielbiam to... ale puszczanie pawia za przeproszeniem przez cały dzień czy ciągłe zmęczenie albo niemożność spania potrafi wykończyć, zresztą mamy po prostu prawo czuć się w ciąży mniej "wydajne" i trzeba się oszczędzać, jeżeli tylko mamy taką mozliwość. Zawsze uważałam, że zwolnienie powinno zależeć tylko od chęci kobiety, bo zakichanym obowiązkiem państwa jest umożliwienie nam urodzenia zdrowego obywatela, a nie chodzenie do pracy np. w czasie epidemii grypy i narażanie siebie i dziecka na choróbska.
Podpisuję się obiema rękami!! Sama chętnie chodziłabym do pracy, bo brakuje mi kontaktu z ludźmi tak na okrągło, ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie teraz latania przez 8 godzin (chociaż wg umowy i obowiązków powinnam co najmniej 4 spędzać w biurze przy kompie), dźwigania, schylania się i to wszystko ciągle na drugiej zmianie. Moja managerka jak się dowiedziała, że jestem w ciąży to tak ułożyła grafik, że prawie cały miesiąc miałam pracować od 13:30 do 22. W praktyce czasem trzeba było zostać nawet do 23 już pomijam kwestie właśnie wszelkich chorób przynoszonych przez ludzi. Ale to jest właśnie nasz fantastyczny kraj...

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 18:37   #3742
ania_85
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny

Agata661 współczuję kontroli, rzadko się słyszy, żeby zus sam z siebie wzywał, czyżby pracodawca chciał Cie skontrolowac?:/
Kapukat gratuluje synusia
Tahito witaj ponownie, dobrze ze mdłosci przeszły. Ja ze dwa, trzy razy wymiotowałam, ale mdli mnie czesto, moze przez to ze caly czas biore duphaston. Ostatnio mielismy impreze w domu, wszyscy sie narąbali, ale tylko ja wymiotowałam
Perse trzymam kciuki za wizyte

Dzisiaj zaczynam 24tc a brzuch mi wywalilo 2 tyg temu, ale dziwinie bo od razu po pierwszej tabletce relanium. Ja i koleżanka mamy brzuch spiczasty, ja mam chłopca ona dziewczynke, ale co nas łączy to wąskie biodra i stad ten kształt brzucha.

W sobote bylam glodna, nie mialam nic do jedzenia i nie bylo mezusia, ubrałam się cieplutko, wyskoczyłam na 10 min po bułki i....nie dosc ze wracajac prawie urodziłam- tzn mialam uczucie ze mi cos ciazy i zaraz wyskoczy- jak wiadomo nie moge chodzic, to do tego przez o wyjscie leze chora:/ Mam do Was pytanie, bo maluch wazy pewnie z pol kilo plus wody i lozysko, a nie chodze....czy tez czujecie taki nacisk podczas chodzenia??Glupie pytanie,pewnie to jest normalne i Dziewczyny chodzące, a dzieci powoli rosnące przyzwyczaiły ciało do powolnego wzrostu i po prostu moze było mi cięzko tak od razu tyle nosic?

Dzisiaj przeczytałam cała ksiazke Biofizyki,zeby rozwikłac moje elektryzowanie sie i byc moze błony pomiedzy moimi komorkami sa cienkie i wymiana elektryczna jest wieksza albo to plus duzo wody w organizmie hehe ale dochodzenie całodzienne, dobrze ze glodny maz jak wroci to obiadek ma z wczoraj

Pozdrawiam Was cieplutkooooo bo ma byc jeszcze zimniej brrrrrrr

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Aha co do ciązy jako choroby w szpitalu potwierdzono, ze w moim przypadku to choroba, a do tego zakaźna-bo we wrzesniu dotknełam brzusia mojej kolezanki, a ona powiedziala, zebym uwazała, bo mnie zarazi i sama bede w ciązy... dwa dni pozniej juz zaszłam a ona jak nie mogła miec przez rok dziecka, dotkneła brzusia swojej bratowej to tez od razu zaszła, takie tam smieszne przypadki
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 18:41   #3743
_agata
Zakorzenienie

.

kapukat, cudowna wiadomość! Chłopaki rządzą!

Cytat:
Mojej kolezance (szczupła dziewczyna) brzuch wyskoczył dopiero w 7 miesiącu
Ja w końcówce szóstego nadal chodzę w normalnych spodniach.
Brzuch mam, ale jeszcze nie za wielki. I póki będę mogła to będę nosiła normalne ubrania.

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Mnie brzuch ok. 18 tc wywalilo, w czasie swiąt Ale poki co jest mały dla wszystkich, ale dla mnie duzy

Własnie skonczyłam robić listę rzeczy dla dzidzi i dla mnie (chyba też) i mam w koncu 1 i jej bede sie trzymac
Wkleisz listę? Ja jeszcze nawet nie zaczęłam myśleć o ubrankach i całej reszcie.
Jedyne co oglądałam to wózki i foteliki. Reszta w swoim czasie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31944689]
Dziewczyny, które znają już płeć - powiedzcie, czy sprawdził Wam się przesąd z kształtem brzuszka? Że jak jest taki spiczasty to będzie chłopczyk, a jak okrąglutki, to dziewczynka?[/QUOTE]

Nie mam spiczastego. Póki co mam brzuch jakbym gruba była, a nie w ciąży.

kism, jeszcze jeden tytuł - Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamy V-VI 2012
I zmieści się.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 18:46   #3744
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
bo zakichanym obowiązkiem państwa jest umożliwienie nam urodzenia zdrowego obywatela
Racja, chca abysmy rodzily dzieci, zeby ktos zarabial na emerytow, a nie dosc ze wszystko obcinają - becikowe, 100% wypłaty jest tylko 100%zasiłkiem czyli potrącają, drogie leki, brak miejsc w przedszkolach i żlobkach, wiekszy vat na ciuszki, itd, to do tego jeszcze mają wąty, kiedy kobieta idzie na L4
chamstwo!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2012-01-30, 18:48   #3745
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Ja w końcówce szóstego nadal chodzę w normalnych spodniach.
Brzuch mam, ale jeszcze nie za wielki. I póki będę mogła to będę nosiła normalne ubrania.

kism, jeszcze jeden tytuł - Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamy V-VI 2012
I zmieści się.
Ten tytuł przypomina mi, jak niewiele czasu zostało do rozwiązania.....
I zazdroszczę Ci normalnych spodni, ja podobnie jak niektóre dziewczyny praktycznie od 3 miesiąca w szerokich bądź ciążowych.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 18:48   #3746
ania_85
Rozeznanie

Dot.: .

Cytat:
I zmieści się.
oooo dooobreee
Stary 2012-01-30, 18:51   #3747
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Wkleisz listę? Ja jeszcze nawet nie zaczęłam myśleć o ubrankach i całej reszcie.
Nie mam spiczastego. Póki co mam brzuch jakbym gruba była, a nie w ciąży.

I zmieści się.
świetny tytuł, chyba najlepszy z dotychczasowych zdolniachy

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 18:53   #3748
ania_85
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31951643]
I zazdroszczę Ci normalnych spodni, ja podobnie jak niektóre dziewczyny praktycznie od 3 miesiąca w szerokich bądź ciążowych.[/QUOTE]

A ja musze chodzic w rozpiętych, bo w nogach nic nie przytyłam, a ciążowe rozmiar 34 sa w nogach tak szerokie, ze do konca ciazy bede miala rozpiete, tzn tam gdzie jest rozporek to to wywijam do środka i nie odstaje i mam dłuższa bluzke, a w maju to sobie dresy zapodam, jak donosze, bo na razie zaciskam giry
Stary 2012-01-30, 18:53   #3749
8ewus8
Zadomowienie

aaaggusia a który rodzaj gondoli wybrałaś, bo widzę, że tam są trzy do wyboru. Wczęsniej nie widziałam tego wózka, szkoda, że fotelik recaro do niego nie pasuje.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 18:59   #3750
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamy V-VI 2012
I zmieści się.
Podoba mi się,zdolniachy

Zaliczam się do tych co nie noszą spodni ciążowych,ja śmigam w legginsach,tylko nosze je pod brzuchem.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości