|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31947755]U mnie tętno było też wysokie, czyli z przesądów mam wspaniały wynik: 50% chłopiec, 50% dziewczynka
![]() ![]() ![]() Dobra, idę do sklepu, jak nie zamarznę po drodze. Makabra, ja chcę wiosnę Nie bój się - jak Cię długo nie będzie robimy alarm... ![]() Też czekam na wiosnę... ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo podoba mi się opcja dwóch spacerówek i cenowo nie jest taki tragiczny. Widziałaś go na żywo???
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3724 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31939881]A ja Wam powiem, że odkąd czuję ruchy maleństwa, to jestem spokojniejsza i nie mam takiego parcia na to USG. Wcześniej było dużo gorzej. Jestem wściekła jak osa na Eurosport. Wczoraj o 15.45 miała lecieć gala mistrzów Mistrzostw Europy w łyżwiarstwie figurowym, jestem wielką fanką tego sportu od lat. Z uwagi na mecz tenisowy gali nie transmitowali. OK, byłam zła, ale rozumiem. Miała lecieć o 8.30 dzisiaj rano. No to TŻ poszedł (biedny, chory ), ja się położyłam na godzinkę, wstałam o 8.30, a tam jakiś mecz piłkarski ![]() ![]() :pa la: Wczoraj to (gala) było w programie na Telegazecie, dzisiaj już nie ma wcale ![]() ![]() . Nie dość, że puszczają tylko jakieś straszne skróty na Eurosporcie, to jeszcze wszystko jest ważniejsze niż ŁF potem. Już nie mówiąc o tym, że kiedyś telewizja polska transmitowała każdą konkurencję wieczorami i obowiązkowo galę w niedziele po południu ![]() No to poszłam spać, wstałam około 10, bo nie wiem, czy znowu nie przyjdzie listonosz z kasą z ZUSu, nie wiem, czy mój pracodawca załatwił, żeby mi to przelewali na konto, czy nie... Ech.... I muszę iść do sklepu, ale aż boję się iść na ten mróz. Muszę wymyślić jakiś mocno witaminowy obiad TŻowi.[/QUOTE] Też tak mam, że jestem o wiele spokojniejsza. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31942794]Tacca, u Ciebie skończyli już wiercić? Bo u mnie od rana wiercenie [/QUOTE]Boże u mnie tak samo, aż się rozpłakałam z bezsilności. ![]() Cytat:
Cytat:
kism co do tego gazu rozweselającego moja mam nie jest połozną tylko sekretarką medyczną. Ale myślę, że można sprobować. Poproszę mamę, żeby zalatwiła mi rozmowę z jakąś położną i z nią pogadam na temat znieczulenia i jego formy no i z anestezjologiem. W sobotę zapisaliśmy się do szkoły rodzenia. Zaczynam od 22 lutego.
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie piekę murzynka z jabłkami
z przepisu teściowej
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#3726 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam! Nadrabiałam na 3 razy,bo a każdym razem jak zaczęłam czytać ktos lub coś mi przeszkadzało.
Ja byłam na glukozie dzisiaj 94 mg przed po 2 h 102mg więc niby dobrze.Glukoza jest okropna nie mogłam tego wypić i brało mnie na wymioty aż musiałam wyjśc na dwór,potem przeszło. Kapukat gratuluję chłopaczka ![]() Libretka fajny brzunio
|
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie taka pogoda że wyjść na dwór się nie chce..ale nie dlatego że mróz tylko że ciągle pada. Moje dziecko od zawsze miało niskie tętno i okazał się być chłopcem - a cera mi się popsóła jak zresztą reszta paznokcie włosy, więc obstawiałabym dziewczynkę
![]() czyli wiedzę wielkimi krokami przygotowujemy się do wyprawki tak? |
|
|
|
#3728 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2 dni temu bylismy ogladac ponownie, Pan nam wszystko pokazal i jest rewelacyjny, swietnie sie prowadzi, jest mega lekki - sam stelaz wazy niecale 7 kg, i sklada sie mega szybko i do bardzo malych rozmiarow. no i jeszcze ta druga spacerowka w zestawie
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie dzisiaj nie zajrzę to wszyscy o słodyczach...matko aż mi normalnie się chce i wciągnęłabym wszystkie ciastka w okolicy - dobrze ze nic pod ręką nie mam
|
|
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
kapukat gratulacje syna!!!
my wczoraj spełniliśmy moją zachciankę - pączki! zjedliśmy po 3. aaa i ostatnio kupiliśmy pierwsze body
|
|
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3732 |
|
Raczkowanie
|
"Hej dziewczynki. Postanowiłam sie do was przyłączyć bo sama zostanę mamą tak ok 22 maja
) Z tego co czytałam to niektóre z was pracują a ja wam tak zazdroszczę że szok. U mnie totalna nuda siedzę w pustym domu bo maz w pracy a córcia (5 lat) w przedszkolu. Do tego ciaglę muszę lezęć od tych okropnych mdłości jestem już w 15 tygodniu a one nie przeszły. Wymiotuję ok 3 razy dziennie a do tego cały dzien mdłoci. Już 6 kg schudłam . Kazdy mój dzień zaczynam od nadziei że może dziś będzie lepiej. Mam tak dosyć ze czasmi płacze z tego wszystkiego. Na całe szczeście trafiłam na wasz watek ,bo mnie trochę podniósł na duchu. Mam nadzieję że juz niedługo będę mogła napisać wam że u mnie juz ok, a puki co to cieszę się że u was dobrze i humorki dopisują. Pozdrawiam"Hej kochane brzuszki U góry zacytowałam swoją wiadomość sprzed 10 tygodni sama jestem w szoku jak to szybko zleciało ) Teraz jest o niebo lepiej, nie mam tych okropnych mdłości no i zaczełam tyć w końcu . Mam nadzieję ,że nie jest za późno żeby się do was przyłączyć i że mnie zechcecie z powrotem ) A i jeszcze jedna mała zmiana - wiem co będę miała! Na połówkowym w trójwymiarze pokazała się dziewczynka )))
|
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
Obserwację zaczyna się o 9 rano i od tego momentu liczy się ruchy, serię kilku ruchów następujących w kilkusekundowych odstępach czasu, należy traktować jako jeden ruch. Kiedy poczuje się 10 ruch, na karcie odnotowuje się aktualną godzinę w danym dniu. Jeżeli w ciągu 7-8 godzin poczuje się mniej niz 10 ruchów należy się skontaktować z lekarzem.
|
|
|
#3734 |
|
Rozeznanie
|
ceny takie same jak na stronie podane
osobiscie polecam Ci wersje bez hamulca recznego, bo za niego trzeba doplacac a bez sensu bo dziala dokladnie jak w rowerze ze hamuje tylko jak trzymasz wiec szkoda 200zl. 2800zl wychodzi za ta wersje. tyle ze nie masz np oslonki na nozki w tej cenie i trzeba 150zl doplacic, za adaptery do maxi cosi tez kolo 100zl takze sie nazbiera
|
#3735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ulga jak mdłości przeszły nie? ![]() agatka661 dobrze, że masz już to za sobą, na pewno to stresująca sytuacja jest i każda by przeżywała. Ja mam nadzieję, ze nie będę miała kontroli, bo co powiem? Że dyrekcja kazała mi iść żeby były oszczędności Perse ja nie mam brzucha i będzie chłopiec tętno mój zawsze miał 140. aaaggusia pokaż ten wózek na jakiejś stronce. Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-01-30 o 17:46 |
|
|
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
mój mąż zaczął rozbierać naszą kuchnie z boazerii.....
no to tym sposobem zaczynamy remont. a płytki jeszcze nie wybrane |
|
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie i ja dlatego skontaktowałam się z lekarzem na szczęście to łożysko przeszkadza czuć ruchy w moim przypadku a dziecko jest zdrowe i piękne
|
|
|
|
|
#3738 |
|
Rozeznanie
|
|
#3739 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatko, super, że masz już tę kontrolę za sobą! Masakra jakaś! Co to w ogóle jest, żeby wzywać kobietę do urzędu, skoro masz zwolnienie to masz prawo gorzej się czuć i mieć ochotę zostać w domu, a nie zbieranie jakiejś dokumentacji, latanie i stresy! Dobrze, że już po wszystkim i że nic Ci nie zakwestionowali. Ciąża to nie choroba - uwielbiam to... ale puszczanie pawia za przeproszeniem przez cały dzień czy ciągłe zmęczenie albo niemożność spania potrafi wykończyć, zresztą mamy po prostu prawo czuć się w ciąży mniej "wydajne" i trzeba się oszczędzać, jeżeli tylko mamy taką mozliwość. Zawsze uważałam, że zwolnienie powinno zależeć tylko od chęci kobiety, bo zakichanym obowiązkiem państwa jest umożliwienie nam urodzenia zdrowego obywatela, a nie chodzenie do pracy np. w czasie epidemii grypy i narażanie siebie i dziecka na choróbska.
|
|
|
|
#3740 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Na dworze jest przeokropnie. Nie wyobrażam sobie końca tygodnia, jak ma być -30 A teraz jestem po obiadku w ciepłym mieszkanku i oglądam Jesus Christ Superstar Byłam na tym 100 lat temu w Teatrze Rozrywki, ale amerykańskiej wersji nie widziałam. W ogóle to bym się przeszła do teatru, strasznie lubię, muszę się umówić z koleżankami kiedyś (bo TŻ raczej nieteatralny ).
|
|||
|
|
|
#3741 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
już pomijam kwestie właśnie wszelkich chorób przynoszonych przez ludzi. Ale to jest właśnie nasz fantastyczny kraj...
|
|
#3742 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
Agata661 współczuję kontroli, rzadko się słyszy, żeby zus sam z siebie wzywał, czyżby pracodawca chciał Cie skontrolowac?:/ Kapukat gratuluje synusia ![]() Tahito witaj ponownie, dobrze ze mdłosci przeszły. Ja ze dwa, trzy razy wymiotowałam, ale mdli mnie czesto, moze przez to ze caly czas biore duphaston. Ostatnio mielismy impreze w domu, wszyscy sie narąbali, ale tylko ja wymiotowałam ![]() Perse trzymam kciuki za wizyte ![]() Dzisiaj zaczynam 24tc a brzuch mi wywalilo 2 tyg temu, ale dziwinie bo od razu po pierwszej tabletce relanium. Ja i koleżanka mamy brzuch spiczasty, ja mam chłopca ona dziewczynke, ale co nas łączy to wąskie biodra i stad ten kształt brzucha. W sobote bylam glodna, nie mialam nic do jedzenia i nie bylo mezusia, ubrałam się cieplutko, wyskoczyłam na 10 min po bułki i....nie dosc ze wracajac prawie urodziłam- tzn mialam uczucie ze mi cos ciazy i zaraz wyskoczy- jak wiadomo nie moge chodzic, to do tego przez o wyjscie leze chora:/ Mam do Was pytanie, bo maluch wazy pewnie z pol kilo plus wody i lozysko, a nie chodze....czy tez czujecie taki nacisk podczas chodzenia??Glupie pytanie,pewnie to jest normalne i Dziewczyny chodzące, a dzieci powoli rosnące przyzwyczaiły ciało do powolnego wzrostu i po prostu moze było mi cięzko tak od razu tyle nosic? Dzisiaj przeczytałam cała ksiazke Biofizyki,zeby rozwikłac moje elektryzowanie sie i byc moze błony pomiedzy moimi komorkami sa cienkie i wymiana elektryczna jest wieksza albo to plus duzo wody w organizmie hehe ale dochodzenie całodzienne, dobrze ze glodny maz jak wroci to obiadek ma z wczoraj![]() Pozdrawiam Was cieplutkooooo bo ma byc jeszcze zimniej brrrrrrr ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Aha co do ciązy jako choroby w szpitalu potwierdzono, ze w moim przypadku to choroba, a do tego zakaźna-bo we wrzesniu dotknełam brzusia mojej kolezanki, a ona powiedziala, zebym uwazała, bo mnie zarazi i sama bede w ciązy... dwa dni pozniej juz zaszłam a ona jak nie mogła miec przez rok dziecka, dotkneła brzusia swojej bratowej to tez od razu zaszła, takie tam smieszne przypadki
|
|
|
|
#3743 | ||
|
Zakorzenienie
|
.
kapukat, cudowna wiadomość!
Chłopaki rządzą!![]() Cytat:
![]() Brzuch mam, ale jeszcze nie za wielki. I póki będę mogła to będę nosiła normalne ubrania. ![]() Cytat:
Jedyne co oglądałam to wózki i foteliki. Reszta w swoim czasie ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31944689] Dziewczyny, które znają już płeć - powiedzcie, czy sprawdził Wam się przesąd z kształtem brzuszka? Że jak jest taki spiczasty to będzie chłopczyk, a jak okrąglutki, to dziewczynka?[/QUOTE] Nie mam spiczastego. Póki co mam brzuch jakbym gruba była, a nie w ciąży. ![]() kism, jeszcze jeden tytuł - Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamy V-VI 2012 I zmieści się.
|
|
|
#3744 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chamstwo!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#3745 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I zazdroszczę Ci normalnych spodni, ja podobnie jak niektóre dziewczyny praktycznie od 3 miesiąca w szerokich bądź ciążowych. |
|
|
|
|
#3746 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: .
|
|
|
|
#3747 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
świetny tytuł, chyba najlepszy z dotychczasowych zdolniachy
|
|
#3748 |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31951643]
I zazdroszczę Ci normalnych spodni, ja podobnie jak niektóre dziewczyny praktycznie od 3 miesiąca w szerokich bądź ciążowych.[/QUOTE] A ja musze chodzic w rozpiętych, bo w nogach nic nie przytyłam, a ciążowe rozmiar 34 sa w nogach tak szerokie, ze do konca ciazy bede miala rozpiete, tzn tam gdzie jest rozporek to to wywijam do środka i nie odstaje i mam dłuższa bluzke, a w maju to sobie dresy zapodam, jak donosze, bo na razie zaciskam giry
|
|
|
|
#3749 |
|
Zadomowienie
|
aaaggusia a który rodzaj gondoli wybrałaś, bo widzę, że tam są trzy do wyboru. Wczęsniej nie widziałam tego wózka, szkoda, że fotelik recaro do niego nie pasuje.
|
|
|
|
#3750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podoba mi się,zdolniachy![]() Zaliczam się do tych co nie noszą spodni ciążowych,ja śmigam w legginsach,tylko nosze je pod brzuchem. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

), ja się położyłam na godzinkę, wstałam o 8.30, a tam jakiś mecz piłkarski 

Wczoraj to (gala) było w programie na Telegazecie, dzisiaj już nie ma wcale 
z przepisu teściowej