|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
dzis "spał" juz pomiedzy nami na poduszce swojej i na kopał
|
|
|
#3032 |
|
kosmitka
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
O smoku nic mi nie mów, ja już nie wiem, czy to było wybawienie czy wręcz przeciwnie.
Franek po tych kaszkach śpi nawet znośnie, chociaż to różnie z nim bywa, nie wiem kiedy te nasze dzieci zaczną normalnie spać. A co to znaczy "na kopał"?
|
|
#3033 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widać już biały czubek zęba Cytat:
mój tż też obudzi się tylko jak mały już totalnie ryczy. A na butlę chciałabyś przejść z jakiego względu?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak chcecie to mam taki fajny schemat w jakim czasie jakie ząbki idą/powinny iść - mogę wrzucić
|
||||
|
|
|
#3034 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć kochane!!!
Rany Wy ostatnio jesteście płodne w posty jak króliki na wiosnę ... nie do nadrobienia!Tzn starałam się nadrobić, ale przyznaję, ze po łebkach... My mieliśmy wczoraj szczepienie i trzeba było "ogarnąć" maruda, więc na wizaż mało czasu... tak tylko na "jedną nóżkę" ![]() Posta od Agi czytałam na początku, ale jak zobaczyłam ile napłodziłyście to odpisałam na priv ![]() Mooonik kocie Ty to masz pamięć![]() Archi i baaardzo współczujęMałgosia "biedny" mężul... budzi się zapewne, by przewrócić się na drugi bok (to tak jak mój męczennik )... czasem myślę, że to dla ich dobra coby sobie odleżyn na jednej stronie nie porobili...Nie jestem w stanie odpowiedzieć Wam wszystkim Wiem, że jestem spóźniona, ale święte słowa koleżanki Archi musiałam przytoczyć: Cytat:
|
|
|
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
wolałabym się śmiać A z tą ciocią to się już tak nie postarzaj ![]() Archi A Piotruś budził się na karmienia? Jadł ładnie? czy musiałaś ściągać pokarm? Sonia dziękuje raz jeszcze, dziś już ciut lepiej Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2012-01-31 o 09:32 |
|
|
|
#3036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tobie to dopiero się medal należy. Cytat:
Swoją drogą- jakie to irytujące A co gorsze mój tż to ma coś nie hallo. Ostatnio mówię, że będę chciała znieczulenie przy następnym porodzie bo skoro bezpieczne to co się będę z krzyżowymi znowu męczyć a ten do mnie, że nie bo po co. No kuź... ja się pytam, co on ma do gadania ? Tak samo butelkę. "Już jedną dostał, więcej nie".... Y? Tak jakby to on karmił piersią i faktycznie mógł decydować Ja rozumiem, ze oboje chcemy żeby mały był karmionby moim mlekiem, ale bez przesady, że jak by dostał jedną butelkę dziennie, albo nawet dwie - to coś by mu się stało.Zła jestem no!
|
||
|
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
Cotka leki coś działają? Czujesz się lepiej? A z tż ciężki temat - ale można to rozwiązać
w potylicę, obuchem w łeb i jak zasłabnie buch butelkę dla Filipa i problem z głowy
|
|
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3039 |
|
kosmitka
|
Czy Wasze Dady też tak śmierdzą???
|
|
#3040 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A nie rozwodze sie bo juz zupełnie ciś mi skoczy i pierś mi pęknie Cytat:
Budził sie ale jadł średnio. Próbowałam ściągać, ale tak się zatkało, że koniec Cytat:
bo jak widac u mnie naturalne zmniejszanie il mleka poprzez podawanie innych pokarmow bedzie konczylo sie zastojami ![]() Nie wiem co robic. A boje sie tabletkami tak rach ciach skonczyc laktacje bo na pewno Piotrus nie zaakceptuje tak z dnia na dzien tylko butelki. Co do TŻ to brak mi słów... ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- No fiołkami to one nie pachną
|
||||
|
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jest do przezycia ![]() Gorzej, że mały ma lekki katarek. Który zauważyłam jak płakał. Więc w sumie jeszcze na luzie do tego podchodzę i obserwuję. A jutro niby szczepienie. Myślicie, że powinnam zostać i nie pchać się do poradni dla dzieci zdrowych? Kurcze chciałabym być przy małym podczas szczepienia ![]() A ty jak? Lepiej? Wybierasz się do lekarza? |
|
|
|
|
#3042 |
|
kosmitka
|
Archi a może jakiś doradca laktacyjny by coś tu sensownego podpowiedział? Bo naprawdę jakaś patowa sytuacja.
A Piotruś ciamkać cycka dla ciamkania nie lubi? A z dad mam pierwszą paczkę i walą jak nie wiem, aż przez ubranie przebija, nie wiem, czy ja źle trafiłam, czy one takie są? Bo pampki pachniały.
|
|
#3043 |
|
Zadomowienie
|
Moje dziecko obudziło się pierwszy raz od 3 miesięcy głodne w nocy ![]() Zauważyłam już że samo karmienia piersią nie wystarcza bo zaraz jest głodny. Mm zagęszczamy kleikiem, ale mam wrażenie że to mało. Lekarz powiedział żeby dietę rozszerzać powoli ale żądnych wskazówek dokładniejszych nie dał. Za nami już jabłko i marchewka, ale to bardziej na spróbowanie niż najedzenie. Może dawałabym mu jakąś kaszkę? Sama nie wiem
|
#3044 | ||||
|
Zakorzenienie
|
bry
![]() Cytat:
żeby przeszło jak najszybciej i przytulamGunia się bawi sama, jak ma humor to nawet pół godziny w leżaczku, na kanapie poleży, na macie też poleży długo...ale ja musze być w okolicy jak jestem w domu to zje normalnie butle od męża, bawi sie z nim, ale musi mnie co jakis czas widzieć albo słyszeć.ale to jej sie od kilku dni tak porobiło, tak to zostawala z tomkiem bez problemu, z moimi rodzicami, z teściami... a teraz tylko mamunia ![]() Cytat:
Cytat:
TZ po nerach i niech zobaczy jak to miło z bólami krzyżowymi powiem ci, że na wspomnienie tych krzyżowych też bym rozważyła znieczulenie a nie ma takiego tylko na krzyzowe?![]() no nie pachną różami ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3045 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Cotka czuję się już lepiej, gardło nie boli już prawie, temp nie mam, więc idziemy i zobaczymy co powie lekarz na szczepienie
|
|
|
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szczepienie w takim razie
|
|
|
|
|
#3048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio jak babkę wezwałam to w zasadzie nic nie doradziła bo mały dobrze chwyta, dobrze ciągnie. Szkoda mi już kasy. Jak nei przejdzie do jutra to bede jęczec mojej ginesce. Cytat:
|
||
|
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
Danika nie dziękuję, bo jeszcze nic nie wiadomo, a nie ma co zapeszać. Choć jak szczepienie się odbędzie to już mam stracha na samą myśl o płaczu i wrzasku na całą przychodnię mojej małej
|
|
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Archi musze chyba tak spróbować ją zostawiać na dłużej niż 5-10 minut... ale musiałabym ją chyba wynieść na górę bo na dole nie mam drzwi |
|
|
|
|
|
#3051 |
|
Rozeznanie
|
Bry
![]() Kamcia leży na macie na brzuszku, ostatnio coraz dłużej się udaje Wczoraj była rano tak marudna, że nic nie pomagało- tylko na rękach. Jak ja na macie położyłam to takich spazmów dostała, że chyba sama się przestraszyła, bo zanim do niej dopadłam to przestała.Kolejny dzień mrozu i kolejny dzień bez spacerku Ja chcę wiosny ![]() Archi- współczuję kolejnych przejść z cycami Cotka- strzeliłabym tż za takie komentarze. Co on ma do ewent. znieczulenia? Właśnie powinien Cię wspierać i robić wszystko zebyś nie cierpiała, a nie głupie "po co". Nosz.... Wkurzyłam się... ![]() Danika- oglądaliśmy z tż to nosidełko co kupiłamś i tak nam się spodobało, ze pewnie kupimy Miałam jeszcze popisać, ale Niunia zaczyna mi usypiać- lecę połozyć ja do łóżeczka
|
|
|
|
#3052 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Małgosia i Tobie też współczuję nocy ![]() nie wiem jakiej, ale trzymam ![]() no mam niestety.. ![]() maja specyficzny zapach, mnie nie przeszkadza Cytat:
|
|
#3053 | |||
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko jest złośliwe chyba
Jak zawsze śpi po 40minut tak dzisiaj ciągnie już 1,5h a przyszły moje kuzynki żeby się z nim pobawić i biedne doczekać się już nie mogą.Cytat:
Tżtowi się należy w potylicę tak jak Aga mówi![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3054 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nakopał tacie, w sensie skopał go plecach ![]() Cytat:
![]() 2. a po drugie nie świadomie coś zjem z nabiałem i już mały całą główkę na wysyfioną i mi marudzi cały dzień, ba on ryczy ![]() 3.brak mi już nabiału, 4.dziąsła mnie bolą, ostatnio ząb mi sie ukruszył... może błahe powody, ale wymiękam już poprostu wymiękam psychicznie w nocy i już sie denerwuje. Cytat:
![]() Cytat:
dlatego jestem na rossmanowskich
|
|
|
#3055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem o co mu kaman z tym spaniem teraz...dz Cytat:
Ja też jak nie jadłam nabiałów to chciałam na mm przejść ale pojawiły sie zastoje , nie mogłam... teraz widzisz- wprowadzałam na noc mm i znow zastoj i znow plany poszły sie walić! A co do stania TŻtów murem za karmieniem piersią- jak tacy chętni toniech se sami karmią!!! Dobrze, że mój daje mi wolną rękę w tej kwesti inaczej chyba bym zatłukła...ba , jakie chyba
|
||
|
|
|
#3056 | |
|
Rozeznanie
|
Prosze bardzo
a masz jeszcze jedne od niusi, a co ![]() Archi - a Ciebie Nie probowalam masazu? Pamietam, ze kiedys pisalyscie, ze doradcy od laktacji nie polecaja, bo niby mozna sobie pogorszyc, ale mi naprawde pomoglo jak byly twarde gule i nie chcialo leciec. Teraz jak sciagam w nocy i piers jest jak bania a nie chce leciec to tez lekko masuje w strone sutka i po chwili schodzi.Cytat:
Bo jak ja sie skarzylam i domagalam, zeby mnie wesparl i zrozumial to jak do sciany, a jak to samo powiedziala mu szwagierka to w koncu dotarlo. A co do porodu - ja teraz mialam zzo i moze jestem wariatka, ale zastanawiam sie czy przy kolejnym porodzie nie isc na zywiol bez znieczulenia lub ewentualnie z opcja zmiany zdania jezeli nie bedzie jeszcze za pozno Jakas tak sie czuje dziwnie nie wiedzac co to sa prawdziwe bole porodowe
|
|
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pogrubionego- wariatka |
|
|
|
|
#3058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To aż takie przekleństwo ta dobra pamięć? ![]() Agnieszko za szczepienie
|
|
|
|
|
#3059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mój nawet sam mnie zachęcał do przejscia na mm jak widział jak się męczęhaha wiesz co...jak masz opcję wzięcia znieczulenia w każdej chwili to czemu nie ![]() ja w sumie chyba nie będę chciała znieczulenia przy nast porodzie, ale nie wiem czy nie wymięknę znowu przy bólach krzyżowych
|
||
|
|
|
#3060 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
witam z mroźnego Lublina
Archi, przytulam najmocniej i bardzo współczuję Cytat:
Cytat:
Cytat:
aż mi się nóż w kieszeni otwiera Cytat:
no ja miałam dwa opakowania i dawały nieźle Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
oczywiście połowę cytatów mi wywaliło ![]() Acelinko ![]() Lu chatka puchatka - ja się zebrać do zrobienia nie mogę a to dlatego, że sama muszę jeść potem ![]() Danika i Archi co do sporu forumowego - podzielam wasze opinie a poza tym jak kilka dni nas nie ma na forum ciężko zacytować wszystkie posty i do wszystkich się odnieść. ![]() aha, a co do pampersów- jak ich używałam, nawet po rozłożeniu falbanek przeciekały na boki. a co do GLUTENU - chciałam za niedługo małej go podawać i szukam, szukam a znaleźć nie mogę. bo kasza manna była ale tylko mleczna z nestle, taką normalna trzeba gotować. to co ja mam podać???
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2012-01-31 o 11:48 |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

mój tż też obudzi się tylko jak mały już totalnie ryczy. A na butlę chciałabyś przejść z jakiego względu?
... nie do nadrobienia!
wylapujemy czesto co dla nas istotne w danym momencie i czesc.
bez sensu 

TZ po nerach i niech zobaczy jak to miło z bólami krzyżowymi 

Nie wiem o co mu kaman z tym spaniem teraz...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
- ja się zebrać do zrobienia nie mogę a to dlatego, że sama muszę jeść potem