|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
A ja tylko zycze dobrej nocy. Nie kupilam mleka I znow karmie , ciekawe ile razy tej nocy
.Teliczku granola zrobiona , pojadlam , smaczna, jutro sniadanko bedzie. Uciekam. |
|
|
|
#2252 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Hejka dziewczynki
![]() Paskudny dzień miałam. Fajnie, że już jest jutro Głowa mnie tak boli, że ledwo ją utrzymuje w pionie. Oka jednego nie mogę otworzyć, Ostatnio coraz częściej mi się takie bóle zdarzają - żaden proszek nie pomaga. Migreny jakieś się zaczynają, czy coś ![]() A Tymek nacierpiał się nie mniej, niestety. Cały dzień przepłakany. prawie bez chwili przerwy. Ewidentnie czymś się męczy. Raczej obstawiam zęby. No chyba że brzuszek, bo znowu 3 doby kupy nie było ![]() Cytat:
![]() Dziękuję. To już zamknięty rozdział... Chyba ![]() Cytat:
Zastanawiam się czasem jak mój Tymi by zareagował po takim długim nie widzeniu mnie. Nie wiem na razie, bo nigdy nie dałam nam szansy żeby się przekonać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co się dzieje? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mam teraz nadzieję, że po tej intensywnej kuracji szybko Ci przejdzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- A czemu Telika dziś nie było? I gdzie się Cookie podziewa? .
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-01-31 o 01:04 |
||||||||||||
|
|
|
#2253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ja też już idę. Miłej nocy dziewczyny. Ps. na pasku jest jeszcze brumek i madziaranew
|
|
|
#2254 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki za podpowiedź Iustyna
Brumku witaj. Moze powinnas sie jakiegoś lekarza poradzić w sprawie tych boli. A Tymcio biedaczek Uciekam I ja bo maz Cos mi tu marudzi ze nie Ide do niego... Tak wiec dobrej nocki |
|
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
Taka godzina i nikogo nie ma
![]() Witamy sie pierwsze w takim razie
|
|
|
|
#2256 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Biedactwo strasznie mi przykro że tak się męczysz. Wiem że Ci przykro, ale bardzo długo karmiłaś! A Domka będziesz karmić, będzie się do Ciebie przytulał, więc nie wszystko się zmieniło.I to w żadnym wypadku nie jest porażka!!! Przecież nie masz wpływu na tą paskudną alergię. Mam nadzieję że szybko minie![]() Cytat:
może też warto byłoby to skontrolować? Adaś też w nocy się męczył, budził się z płaczem..myślałam że choć troche spokoju będzie. Ale teraz już w normie, śmieje się i dyskutuje ![]() Od wczoraj ćwiczy "mama"
|
|
|
#2257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzień doberek. Proszę o kciuki za mój dzisiejszy trening
|
|
#2258 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czy dzis tez bedzie taka posucha na forum?
|
|||
|
|
|
#2259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Już się nie mogę doczekać aż Radziu zacznie mama wołać ![]() Dzień dobry! W nocy temperatura w sypialni spadła na do +17*C. Czy to dla Radka niemało? Pobudki co dwie godziny
|
||
|
|
|
#2260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, ze Domek akceptuje butlę i nie ma z tym problemu, bo jeszcze bardziej byś była zdołowana.. Gratuluję postępów w budowie. ![]() jaki trening? ![]() Cytat:
Brumek dajesz coś Tymkowi na te zęby? może nurofen, czopek? U nas od rana kwik. Znowu od 4 można powiedzieć nie śpimy... Lilii IMO 17 to mało. Ale to dla mnie. Może było mu zimno jak co 2 h?
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-01-31 o 08:33 |
||
|
|
|
#2261 | ||
|
Raczkowanie
|
To się wizaż wczoraj popsuł..niedobry!! Witajcie
![]() Hania wczoraj niezłe cyrki odstawiała po kąpieli.. dostała jeść i jak zwykle ładnie potem zasypiała.. a wczoraj niby śpi.. wstaję - a ta oczy jak 5zł.. no to dalej usypiam.. i tak w kółko.. po godzinie ją zostawiłam, przychodzę za jakiś czas - nie śpi.. więc wącham pieluchę czy czasem mokro nie ma, że spać nie może - a ta w śmiech uśmiech od ucha do ucha i zaczepia zaraza mała.. aż mi się samej śmiać chciało w końcu przed 21 dopiero zasnęła.. i zamiast pospać te 2 godz dłużej rano to nie.. o 5 kupa i śmiechy-chichy... o 7 pobudka..Całe szczęście Cytat:
i fajnie, że Domek bez problemu zaakceptował butelkę.. na pewno gorzej by Ci było, gdyby jeszcze miał teraz problem z jedzeniem z niej.. Jesteś dzielnaCytat:
|
||
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, mam nadzieję, że nie z tego powodu się tak wybudzał....
Spał ze mną pod pierzynką ale jak się wiercił to trochę odkryty był, sama nie wiem. Pogonię Tż żeby w nocy latał do pieca i już. Wodaqua, Agdus- gdzie Wy? |
|
|
|
#2263 | |
|
Raczkowanie
|
eveewe ile ona ma włosów czad!
niektóre roczne dzieci tyle nie mają, tez tak chce Brunetka wydaje mi sie teraz już nie ma u naszych dzieci takiego zagrożenia ze strony spania na brzuchu, już spokojnie przekręcaja glówki więc sobie poradzą. Odkąd mój się przekręca na brzuszek, nie ma opcji jak go nie odłoze zaraz jest na brzuchu, do tej pory sposobem było spanie w śpiworku bo nie miał sił sie przekręcic, ale już ostatnio opanowal tą akrobacje, dziś noc na brzuchu. madziak1ki1 słodziak a powiedz mi jesteś zadowolona z tego leżaczka, szczególnie teraz przy starszym już dziecku? ja mam mniejszy ale przy drugim chcialabym ten zastanawiam się czy wymienić? Cytat:
no i po przebudzeniu mąż ciągle twierdził ze pierwsze będzie mówić tata
|
|
|
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w Tesco promocja na kaszkę Sinlac- 16,99
I pampersy za 72,99 112 sztuk, pisze, że różne rodzaje. I jeszcze jest druga gazetka: http://www.itesco.pl/promocje/gazetk...12/gazetka.swf jest trochę dzieciowych rzeczy. |
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry mam nowine:
Marys spala dzis od 21-7 rano bez nawet jednej pobudki na jedzenie!!!!! Trzymajcie kciuki aby jej juz tak zostalo ![]() adrji dziex - urosna i twojemu dzieciowi wloski. ![]() Lili dziexi za newsy |
|
|
|
#2266 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Emi przyjmij spóźnione życzenia
Wszystkiego najsłodszego ale cudna jest i jak ładnie siedzi wooow Cytat:
brawo za chrzcinyi osobne brawa dla Filipa on ma takie dorosłe spojrzenie Cytat:
wiem że Ci przykro, ale pomyśl sobie że nie jedna mama by chciała karmić tak długo jak tobie się udało Cytat:
Cytat:
musisz sie Brumeczku tym zająć bo jak Cie dopadnie to bida będzie marsz do neurologa, lub do zwykłego lekarza 2 biedne Brumiątko 3 jestem dzisiaj, bo wczoraj coś mnie połamało chyba jakieś zaziębienie, kości łamały, gardło boli i takie tam i zasnełam przy komputerze w łóżku ale dziś już jest ok MarinkoTwój ból głowy i zakłócenia widzenia też mi wyglądają migrenowo też wyganiam do lekarza proszę o kciuki bo jedziemy do okulisty na kontrole tego ropiejącego oczka
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
Lilii skąd wytrzasnęłaś tą gazetkę? jak wchodzę na stronę tesco to nie widze nowych gazetek od lutego, tylko bieżące?
Chciałam zobaczyć czy w lBN tez jest promocja na pampki
|
#2268 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale i tak się długo karmiliście Teraz najważniejsze Twoje zdrowie!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() za piękne słowo!---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może dziś będzie już lepiej
|
|||||||
|
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
telik
mamad dziex mam nadzieje ze jej tak zostanie, bo juz niedlugo do pracy i fajnie by bylo zyc normalnie |
|
|
|
#2270 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
kurde nie działa mi opcja "Odpowiedz" - czyżby znowu coś nie działało na wizażu? ![]() Spóźnione życzenia dla solenizantek - Emi i Zuzi!!!! Natka - przykro mi, że ta paskudna alergia wróciła ze zdwojoną siłą i, że musisz przestać karmić ale karmiłaś Domka i tak b. długo i na pewno dałaś mu to co najlepsze. |
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
Sie witam i uciekam ogarnąć sajgon
|
|
|
|
#2272 | ||
|
Raczkowanie
|
Witajcie!
Cytat:
Ja też wczoraj usłyszałam to 2 razy. Na razie słowo to pada jak jest głodny albo zmęczony chce spać. Cytat:
Jedyny minus to taki, że nie rozkłada się na płasko. Wcześniej taki miałam z chicco, a że Dominik często w dzień usypia w leżaczku to było dla mnie ważne. Ale takie większe leżaczki to widocznie na płasko już się nie rozkładają.
|
|
#2273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Eve
dla Marysi. Tylko pamietaj tu sie dzieci nie chwali![]() Cytat:
![]() A to dalej ropieje? Kurcze ja tez sie musze z Antkiem pokazac okuliscie, bo jedno oczko mu lzawi i czasem sie ropka zbiera. I chyba go to swedzi, bo czesto trze to oczko, czego rezultatem jest brzydka skora wokol oczka. Wybieracie sie dzis na spacer? |
|
|
|
|
#2274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja tez usypia w lezaczku - ale jak mocno zasnie zanosze ja do lozeczka![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2275 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Ja tez tak na chwilke. Zaraz zabieram sie za Sprzatanie bo Juz strach patrzeć Baboniku jak tam Nikos? Polepszylo mu sie od czasu jak na MM jest? Mam nadzieje ze tak. Tak mi go szkoda biedaczka. |
|
|
|
#2276 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i biedna mamusia ![]() Cytat:
daję oczywiście kciuki, ale nie wiem o co chodzi ![]() U nasz też ![]() Cytat:
a tak poważnie - zazdroszczę (ale tak bez zawiści )
|
|||
|
|
|
#2277 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tylko pozazdrościć !! ( mój też miał taki epizod, no właśnie miał ... ) ![]() Brumek biedny Tymcio daj mu buziaka od cioci )bry ja dziś niewyspana, mały znowu ze spaniem kiepsko, ale za to już widać jedną jedynkę dzieć właśnie spi w wózku na balkonie a ja nadrabiam ![]() Telik
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-01-31 o 10:28 |
|||||
|
|
|
#2278 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zazdroszczę Cytat:
![]() Panna wstała.. gada teraz do karuzelki.. obiad zrobiony.. słońce mi świeci prosto w monitor Szkoda, że tak zimno na dworze.. nie mam sumienia wychodzić |
||
|
|
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
Ide dzis do dentysty. Masakra.
Brumku My wstałyśmy godzine temu. Od 20.30 do 7.45 szamanko, zmiana pieluchy i dalej kimałśmy. Z tym, ze ja się nie wyspałam. Kot mu coś zeżarł i rzygał pół nocy
|
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane ja mocno chce wierzyc w to ze nie jest to jednodniowy wybryk.
ale co moje dziecko wymysli to jej![]() Ogladalyscie DDTVN?? o wyprawce, lezaczkach i raku szyjki macicy?? szok z tym ostatnim
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

.
Głowa mnie tak boli, że ledwo ją utrzymuje w pionie. Oka jednego nie mogę otworzyć, Ostatnio coraz częściej mi się takie bóle zdarzają - żaden proszek nie pomaga. Migreny jakieś się zaczynają, czy coś 

DZIĘKUJĘ CI BARDZO, JESTEŚ KOCHANA Poszłam na piechotę z wózkiem na pocztę i w drodze powrotnej zjadłam z mężem pół pojemnika PRZEPYSZNA!! Napewno taka spróbuję sama zrobić

zębole
strasznie mi przykro że tak się męczysz. Wiem że Ci przykro, ale bardzo długo karmiłaś! A Domka będziesz karmić, będzie się do Ciebie przytulał, więc nie wszystko się zmieniło.I to w żadnym wypadku nie jest porażka!!!
Przecież nie masz wpływu na tą paskudną alergię. Mam nadzieję że szybko minie

i fajnie, że Domek bez problemu zaakceptował butelkę.. na pewno gorzej by Ci było, gdyby jeszcze miał teraz problem z jedzeniem z niej.. Jesteś dzielna