Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1820 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-30, 17:31   #54571
iga_s
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Potters jak najbardziej nadaje się do mycia. To chyba najpopularniejsza obok Hegrona, isany i naturii odżywka do mycia.
Z tym, że Potters jest niezgodny z cg (silikon zmywalny wodą), jeśli ma to dla Ciebie znaczenie. Dla mnie Potters jest najlepszy
Cg nie stosuję na razie Przepraszam, że was tak męczę, ale mam prośbę czy któraś mogłaby mi wytłumaczyć jak myć odżywką? To znaczy wiem, że mam dokładnie wymasować skalp, ale czy po myciu odżywką nakładamy inne? Czyli na przykład jak teraz myję OMO to po szamponie nakładam na kilka minut odżywkę, spłukuję, a później nakładam b/s to przy myciu odżywką mogę tak robić dalej czy jednak za dużo odżywek i zbyt obciąży mi to włosy? Jeszcze myślę żeby robić tak, że kilka myć wykonam odżywką, a jedno mycie będzie OMO.
iga_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 17:37   #54572
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Mam go, zużyłam 3 butle.
O, czyli miałam rację że nadaje się do mycia A jak pachnie...
Cytat:
Napisane przez iga_s Pokaż wiadomość
Cg nie stosuję na razie Przepraszam, że was tak męczę, ale mam prośbę czy któraś mogłaby mi wytłumaczyć jak myć odżywką? To znaczy wiem, że mam dokładnie wymasować skalp, ale czy po myciu odżywką nakładamy inne? Czyli na przykład jak teraz myję OMO to po szamponie nakładam na kilka minut odżywkę, spłukuję, a później nakładam b/s to przy myciu odżywką mogę tak robić dalej czy jednak za dużo odżywek i zbyt obciąży mi to włosy?
To zależy od włosów. Moje na przykład kochają dużo wszystkiego więc po myciu odżywką daję jeszcze odżywkę d/s (zwykle dość treściwą) i odżywkę b/s. Jeżeli twoje będą zbyt obciążone możesz na przykład nałożyć odżywkę do spłukiwania, potem umyć a potem dać b/s. Albo umyć i dać tylko b/s.
Cytat:
Jeszcze myślę żeby robić tak, że kilka myć wykonam odżywką, a jedno mycie będzie OMO.
Ale nie pod rząd? Tzn w sensie że nie przy jednym myciu?

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 17:40   #54573
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Cg nie stosuję na razie
Ja teoretycznie unikam silikonów i pq ale z pottersa nie zrezygnuję

Cytat:
Przepraszam, że was tak męczę, ale mam prośbę czy któraś mogłaby mi wytłumaczyć jak myć odżywką? To znaczy wiem, że mam dokładnie wymasować skalp, ale czy po myciu odżywką nakładamy inne?
Tak, nakladasz ds i bs, a jeśli masz delikatne włosy z tendencją do przeciążania, to wypróbuj co będzie bardziej korzystne: ds czy bs. Ja nakładam zawsze obie.

Cytat:
Czyli na przykład jak teraz myję OMO to po szamponie nakładam na kilka minut odżywkę, spłukuję, a później nakładam b/s to przy myciu odżywką mogę tak robić dalej czy jednak za dużo odżywek i zbyt obciąży mi to włosy?
Dokładnie: ds, a potem bs.
Mnie nie obciąża, musisz wypróbować jak sprawdzi się u Ciebie.
Cytat:
Jeszcze myślę żeby robić tak, że kilka myć wykonam odżywką, a jedno mycie będzie OMO.
Też tak zaczęłam praktykować.

O, MissT mnie ubiegła, napisałyśmy to samo

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2012-01-30 o 17:42
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 17:42   #54574
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
No to pokażę Jakość słaba, ale widać, że na jednym zdjęciu są jasnobrąz, a na drugim ciemnoblond wykonane w podobnych warunkach.
To w żółtym nowe.
No Farmona ma szczęście
Faktycznie, sa jasniejsze

Ayrine ale pieknoty!!!

A u mnie dzis nowosci - mama kupila nam te nowe Timotei Organic, rozowa linie. Siedzialam akurat z domowa maska z dobrodziejstw wszelakich (zoltko, miod, cytryna, rycyna, oliwa z oliwek, olej rybi, alterra morelowa, zel lniany, pantenol), ktora jak zwykle przetrzymalam za dlugo bo 3h No i postanowilam wyprobowac Timotei, mimo ze dzis w sumie chcialam dac SLS [bo obciazenie], ale pomyslalam ze dam wlosom jeszcze jedna szanse
Szampon: zaskakujaco dobrze sie pienil. Mam wrazenie ze porzadnie domyl wszystko co mial Na wizazu czytalam opinie o tym ze jest tepy i niewydajny, na mnie nie zrobil takiego wrazenia a wrecz odwrotne Zapach jest minusem - jakis taki dziwny, chemiczny, nie podobal mi sie
Odzywka: baaaaaaardzo dziwna... Ma konsystencje mleczka; nie tak kremowa jak Alterra, nie tak luzna i lejaca jak np. Hegron. Po nalozeniu niespodzianka - odzywka znika na wlosach Nalozylam ok. 2x wiecej niz normalnie Alterry i mialam wrazenie ze nadal nic na tych wlosach nie ma. Pochodzilam 10 czy 15 min. pod czepkiem i przyszla kolej na przeczesanie grzebieniem i splukanie z glowa w dol. Rozczesywanie bylo dramatem, same koltuny Doslownie jakbym wlosy umyla SLSem i nie nalozyla odzywki. Moze to tez wina dluzej przetrzymanego jajca, ale tak czy siak po gestej Alterrze nie bylo takiego problemu. Duzo wlosow wyszlo ;/ Zapach jak wyzej.

Pozniej nalozylam babunie, odcisnelam w koszulke, zel lniany, plunking i teraz schna. Jak wyschna to dam znac jaki jest efekt po Timotei

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 17:50   #54575
iga_s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
O, czyli miałam rację że nadaje się do mycia A jak pachnie...

To zależy od włosów. Moje na przykład kochają dużo wszystkiego więc po myciu odżywką daję jeszcze odżywkę d/s (zwykle dość treściwą) i odżywkę b/s. Jeżeli twoje będą zbyt obciążone możesz na przykład nałożyć odżywkę do spłukiwania, potem umyć a potem dać b/s. Albo umyć i dać tylko b/s.

Ale nie pod rząd? Tzn w sensie że nie przy jednym myciu?
Nie, nie Chodzi mi o to, że np. przez cztery dni myłabym odżywką, a piątego OMO.
Dziękuje za pomoc dziewczyny Jutro lecę po Pottersa i w piątek wypróbuję, laptop powinien już wtedy być, więc w sobotę zdam relację

Edytowane przez iga_s
Czas edycji: 2012-01-30 o 17:53
Stary 2012-01-30, 17:53   #54576
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Nie, nie Chodzi mi o to, że np. przez cztery dni myłabym odżywką, a piątego OMO.
Uff, już się przestraszyłam Tak to spoko. Też tak robię

Stary 2012-01-30, 17:56   #54577
Ayrine
Zakorzenienie

Cytat:
Ayrine śliczne włoski, wyglądają na mięciutkie
dziękuję są mięciutkie, aż chciałabym je non stop dotykać ale jedyne co robię to je głaszczę po umyciu... pokazuję im, jaka jestem z nich dumna

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Ayrine idealne! a jak błyszczą!
Ja też takie chce
Cytat:
Jejku, jakie cudne, zdrowe, długie, skręcone i błyszczące!
Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Ayrine ale pieknoty!!!
dziękuję
Ayrine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 18:02   #54578
iga_s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ayrine Pokaż wiadomość
dziękuję są mięciutkie, aż chciałabym je non stop dotykać ale jedyne co robię to je głaszczę po umyciu... pokazuję im, jaka jestem z nich dumna
Mam nadzieję, że będę i ja moim kiedyś będę moim mogła pokazać jaka z nich jestem dumna
Stary 2012-01-30, 18:06   #54579
Ayrine
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że będę i ja moim kiedyś będę moim mogła pokazać jaka z nich jestem dumna
na pewno będziesz mogła ja się szału nie spodziewałam, a po trzech miesiącach pielęgnacji minimalnej (w sensie bez 5 szamponów, 18 odżywek, 4 masek, 6 olejów) jest "wow!"
Stary 2012-01-30, 18:18   #54580
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
No to pokażę Jakość słaba, ale widać, że na jednym zdjęciu są jasnobrąz, a na drugim ciemnoblond wykonane w podobnych warunkach.
To w żółtym nowe.
No Farmona ma szczęście
kurcze nie bardzo widać, ale wierzę na słowo kręcioły masz boskie
Cytat:
moje dzisiejsze włoski ...
jaaaaaaaaaa ale cudeńka

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 18:22   #54581
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
To w żółtym nowe.
No Farmona ma szczęście
Widać różnicę, bez tej zielonej poświaty mają pewnie sliczny miodowo-słomkowy kolorek. Szkoda, ze tak daleko mieszkasz... przyjechałabym zobaczyc na zywo (i pstryknęłabym fotkę dla spragnionej reszty wielbicielek Twoich kręciołów)
.
Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
ano ciekawe jak z tym jest, zapasów narobiłyśmy a o tym zaprzestawaniu produkcji już serio ciągnie się od 2 lat

kolejne zdjęcia to był szał - te z tego cytatu były za drobne
dziekuję

dzis też bez szału, ale nie ma tragedii - i mokre jak wyglądają od góry popasemkowane takie.
Mógł być chwyt marketingowy, ale kij. Grunt, że nie wstrzymują.
Piękne!!!
Cytat:
Ja polecam rafinowane, bo nierafinowane śmierdzi kosmicznie Znaczy, rafinowane też śmierdzi, ale mniej.

Zdjęcie boku super też takie chcę!

Kurcze, nic nie widzę na tych zdjęciach, bardzo jestem ciekawa jakie włosy masz na żywo. Wstaw kiedyś jakieś lepszej jakości

Jejku, jakie cudne, zdrowe, długie, skręcone i błyszczące!

Zrobiłam dzisiaj maskę ze wszystkiego (2 żółtka, łyżka Bingo 12 ekstraktów, łyżka miodu, 3 łyżki oliwy z oliwek, łyżeczka nafty, 20 kropli oleju z rokitnika, 30 kropli oleju z pestek śliwki, zawartość 2 kapsułek Ambio Skrzypu), a po myciu dałam Bingo kaszmir i kolagen i mam jeszcze bardziej błyszczące włosy niż zwykle Muszę częściej fundować sobie takie kuracje

A, i kupiłam dziś nowego Pottersa z lotosem i kolagenem
Zawsze twierdzę,że po maskach efekt SZAŁ. U mnie w środę czas na maskę. Dziś poszedł konopny na odżywkę.
Cytat:
Cg nie stosuję na razie Przepraszam, że was tak męczę, ale mam prośbę czy któraś mogłaby mi wytłumaczyć jak myć odżywką? To znaczy wiem, że mam dokładnie wymasować skalp, ale czy po myciu odżywką nakładamy inne? Czyli na przykład jak teraz myję OMO to po szamponie nakładam na kilka minut odżywkę, spłukuję, a później nakładam b/s to przy myciu odżywką mogę tak robić dalej czy jednak za dużo odżywek i zbyt obciąży mi to włosy? Jeszcze myślę żeby robić tak, że kilka myć wykonam odżywką, a jedno mycie będzie OMO.
Wszystko zależy, czy łatwo obciążyc włosy. Musisz próbować.
Ja staram się choć raz w tyg. umyć sama odżywką(myję 3 razy w tyg.) i nakładam jeszcze wtedy d/s i b/s. Po myciu O są bardziej błyszczące i miękkie, ale szybciej się przetłuszczaja. Dzis własnie wypada dzień na mycie O, ale nie mogłam się doczekać eksperymentów z konopnym i teraz się zastanawiam, czy go zmyję samą odżywką. Próbował ktoś?

(Rytm tygodniowy mniej wiecej mam tak ustalony:
-pn-mycie odżywką, po niej d/s i b/s
-środa-mycie OMO (przy czym pierwsze O to maska)
-sobota-mycie OMO (pierwsze O to olej nakładany w piątek na całą noc)

No i zjadło mi post Ayrine, a przecież nie cytowałam tak dużo.
Kochana, przepiękne-lśniące, zdrowe, dlugie!!!

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2012-01-30 o 18:25
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 20:36   #54582
iga9
Raczkowanie

Dziewczyny - staram się czytać na bieżąco, ale przy małym dziecku na prawdę nie daję rady.
Operujecie tu tyloma skrótami, że nie jarzę wszystkiego.
Proszę o wyjaśnienie jak dla głupka:
1. Poproszę o dokładną nazwę (najlepiej link z jakąś fotką ) do tego kremu z biedronki, którego używacie na włosy.
2. Pisane tu było o jakiś tabletkach do łykania na porost, co je można w doz zakupić (skrót CP czy coś? czytałam po drodze w autobusie i nie wiem czy dobrze kojarzę) - poproszę jakąś pełną nazwę.
3. Sporo tu piszecie o hennach - pewnie są tu jakieś kolejne długaśne wątki na ten temat.
Może jest jakaś ściąga (link) co do farbowania włosów na blond. Mam naturalny ciemny blond podatny na farby i rozjaśnianie. Nie chcę katować włosów rozjaśniaczem a chciałabym uzyskać złoty blond. Czy to możliwe henną w ogóle? Czy laik w farbowaniu poradzi sobie z farbowaniem włosów henną w domu?
Znalazłam dzięki wam fajnego sprzedawcę na All, ale muszę jeszcze widzę sporo poczytać na ten temat zanim zakupie.
Gdzieś jest jakiś opis pielęgnacji loków po hennie- bo widziałam, że coś o tym piszecie.

Muszę zgłębić temat, bo jutro chcę zrobić jakieś zamówienie półproduktów do mieszania z odżywkami, bo bez tego jednak moje włosy nie dają rady - miały rok przerwy i kompletna porażka.

Chatul - może ty byś mi opisała swoją pielęgnację i czym uzyskałaś taki kolor włosów? Kojarzę cię z wątku o przetłuszczających się włosach i typ włosa mamy chyba podobny. Choć twoje się już pięknie kręcą a moim do tego teraz daleko.
iga9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 20:50   #54583
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
(Rytm tygodniowy mniej wiecej mam tak ustalony:
-pn-mycie odżywką, po niej d/s i b/s
-środa-mycie OMO (przy czym pierwsze O to maska)
-sobota-mycie OMO (pierwsze O to olej nakładany w piątek na całą noc)
mam podobnie z tym ze oleje i domowe maski traktuje jako dodatkowe ("zerowe") O, a potem stosuje do pierwszego O hegrona (M-standardowo szampon np. BD, drugie O-zwykle alterra morelka). Albo zmywam po prostu calosc szamponem i moj tygodniowy plan jest taki, ze raz idzie olej, raz domowa maska przed myciem, raz maska wzbogacona czyms jakos ds.

Cytat:
Napisane przez iga9 Pokaż wiadomość
Dziewczyny - staram się czytać na bieżąco, ale przy małym dziecku na prawdę nie daję rady.
Operujecie tu tyloma skrótami, że nie jarzę wszystkiego.
Proszę o wyjaśnienie jak dla głupka:
1. Poproszę o dokładną nazwę (najlepiej link z jakąś fotką ) do tego kremu z biedronki, którego używacie na włosy.
2. Pisane tu było o jakiś tabletkach do łykania na porost, co je można w doz zakupić (skrót CP czy coś? czytałam po drodze w autobusie i nie wiem czy dobrze kojarzę) - poproszę jakąś pełną nazwę.
3. Sporo tu piszecie o hennach - pewnie są tu jakieś kolejne długaśne wątki na ten temat.
Może jest jakaś ściąga (link) co do farbowania włosów na blond. Mam naturalny ciemny blond podatny na farby i rozjaśnianie. Nie chcę katować włosów rozjaśniaczem a chciałabym uzyskać złoty blond. Czy to możliwe henną w ogóle? Czy laik w farbowaniu poradzi sobie z farbowaniem włosów henną w domu?
Znalazłam dzięki wam fajnego sprzedawcę na All, ale muszę jeszcze widzę sporo poczytać na ten temat zanim zakupie.
Gdzieś jest jakiś opis pielęgnacji loków po hennie- bo widziałam, że coś o tym piszecie.
1- bebeauty KLIK
2-calcium panthotenicum KLIK
3-rozjasniac henna chyba sie nie da, mozna domowymi sposobami typu plukanki rumiankowe, miod, cytryna, a zloty odcien mozna wlosom blond nadac uzywajac TEGO

Sama jednak nie uzywam zadnej z tych rzeczy wiec w razie gdybym cos pomieszala poprawcie mnie

Co do dzisiejszych eksperymentow z Timotei musze powiedziec ze efekt mi sie podoba. Wloski blyszcza, sa miekkie i nawilzone. Nie wiem na ile to zasluga maski przed myciem a na ile odzywki... W kazdym razie szampon wszystko domyl, a odzywka nie obciazyla. Gdyby nie te trudnosci z czesaniem to bylabym zadowolona Nalozylam znow ten wodnisty zel lniany i tym razem sa sucharki ale tylko gdzieniegdzie. Nie odgniatam ich dzis, moze do rana jakos wloski dzieki temu wytrzymaja

Wizaz przez jakis czas nie dzialal i juz mialam zespol odstawienia ;D Nie moglam sobie nawet zrobic przerwy w nauce na poczytanie o klakach... Ale moze dzieki temu jest nadzieja ze zdam jutro zalke

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...

Edytowane przez claudiiin
Czas edycji: 2012-01-30 o 21:13
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 20:52   #54584
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez iga9 Pokaż wiadomość
http://2.bp.blogspot.com/-CRoalZyhnak/TaCzqMvS55I/AAAAAAAAAxM/xp9MUQig4Lc/s1600/ochronny_renamed_1236.jpg

Cytat:
Chatul - może ty byś mi opisała swoją pielęgnację i czym uzyskałaś taki kolor włosów? Kojarzę cię z wątku o przetłuszczających się włosach i typ włosa mamy chyba podobny. Choć twoje się już pięknie kręcą a moim do tego teraz daleko.
Kolor włosów to mieszanka szamponetek (głównie rudych i czerwonych) oraz rozjaśniacza i blond farb Joanny

A pielęgnacja wygląda mniej więcej tak:

I Miód z wodą na skalp (i włosy) — w ramach dbania o odrosty na ~3 godziny
II Gloria (lub inna odżywka) + olej na ~3 godziny
III Mycie odżywką — Lorys albo Naat
IV Mycie samego skalpu szamponem rumiankowym Polleny-Malwy (ma SLeS!)
V Rozczesanie włosów, ugniecenie ich i nałożenie odżywki/kremu b/s — ostatnio kokosowe mleczko do ciała Yves Rocher
VI Wgniecenie dużej ilości mrożącego żelu Joanny — to mój ideał
VII Ręcznikowanie przez ~30 minut, jeśli jest wieczór to kładę się spać z mokrymi, tylko zwijam je odpowiednio i śpię na takich zwiniętych, jeśli jest to ranek/popołudnie, to suszę suszarką z dyfuzorem (i zimnym nawiewem).

Na zielono zaznaczyłam te czynności, które są najistotniejsze dla zdrowia i wyglądu włosów
Stary 2012-01-30, 20:59   #54585
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Piękne!!!

ajtam ajtam

foty z dzisiejszego wieczora (obiecuję ze nie będe Was tak zalewać moimi fotkami, ale dzis jeszcze muszę sie pochwalić)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 30.jpg (30,8 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 30,01.jpg (189,7 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 30.01.jpg (154,7 KB, 30 załadowań)

Stary 2012-01-30, 21:13   #54586
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
foty z dzisiejszego wieczora (obiecuję ze nie będe Was tak zalewać moimi fotkami, ale dzis jeszcze muszę sie pochwalić)
Nie narzekaj, cudne są
Stary 2012-01-30, 23:50   #54587
tiniaczek
Zakorzenienie

Kascysko rzeczywiście widać różnicę Loczki jak zwykle cudniaste
Miśka jest się czym chwalić
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 23:52   #54588
Chatul
ma zielone pojęcie

iga9, pomyliłam się przy podawaniu producenta szamponu. Producentem nie jest Pollena-Malwa, ale Pollena-Savona. Chociaż nie wiem czy ma to dla Ciebie większe znaczenie
Stary 2012-01-31, 06:30   #54589
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
stasiek, piękne!
spróbuj z tą keratyną częściej
Cytat:
Włoski masz piękne
Być może brakuje im protein, albo jakiś olej im nie służy-ja miałam takie rozmiękczone po oliwie z oliwek. Pokombinuj A ten szampon ma fajny skład, podoba mi się
dziekuje Juz myslalam, ze nikt mnie w ogole nie zauwazyl

czy moge dokapywac tej keratyny codziennie do odzywki b/s (myje codziennie wlosy) czy bedzie zbyt czesto? Z tego co zrozumialam nadmiar protein objawia sie lamliwoscia i suchoscia wlosow, prawda?

z olejami tez pokombinuje, mam chyba zbyt duzo kosmetykow i przez to nie wiem co mi sluzy, a co nie, bo laduje wszystko na raz nie mam ani jednego sprawdzonego zestawu

Edytowane przez stasiek
Czas edycji: 2012-01-31 o 06:34
stasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 08:07   #54590
Ayrine
Zakorzenienie

Cytat:
jaaaaaaaaaa ale cudeńka
Cytat:

No i zjadło mi post Ayrine, a przecież nie cytowałam tak dużo.
Kochana, przepiękne-lśniące, zdrowe, dlugie!!!
dziękuję
mam nadzieję, że jak wrócę tu z nowym zdjęciem za miesiąc to będzie jeszcze lepiej
(chyba że namówię TŻ-a żeby mi zrobił foto po wizycie u fryzjera )
Stary 2012-01-31, 08:24   #54591
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

Cytat:
Takiej listy nie ma. Jest lista kosmetyków analizowanych i tam dziewczyny piszą jaki składnik jest emolientem.
Najbardziej popularne emolientowe odżywki: Alterra, Garnier awokado z masłem shea, Bingo z masłem shea i algami.
Dziękuję bardzo
Shandusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 08:32   #54592
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Nie narzekaj, cudne są

już nie narzekam, podobaja mi się

Stary 2012-01-31, 08:49   #54593
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
ajtam ajtam

Piękne są!

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
dziekuje Juz myslalam, ze nikt mnie w ogole nie zauwazyl

czy moge dokapywac tej keratyny codziennie do odzywki b/s (myje codziennie wlosy) czy bedzie zbyt czesto? Z tego co zrozumialam nadmiar protein objawia sie lamliwoscia i suchoscia wlosow, prawda?

z olejami tez pokombinuje, mam chyba zbyt duzo kosmetykow i przez to nie wiem co mi sluzy, a co nie, bo laduje wszystko na raz nie mam ani jednego sprawdzonego zestawu
Codziennie to może nie, spróbuj na początek tak co drugie mycie
Tak, nadmiar może prowadzić do łamliwości
Nakładaj sobie pojedynczo kosmetyki, będziesz wiedzieć co Ci służy, a co należy odstawić

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 09:22   #54594
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość

Taka maseczke z zoltkiem tez zmywasz odzywka? Wlasnie siedze z taka i zastanawiam sie jaki zrobic nastepny krok Tak w ogole bardzo mnie zachecilyscie do mycia odzywka, do tej pory dalam tej metodzie szanse moze ze 2 razy, poprobuje jeszcze
Tak, odżywką zmywam, ale później daję kallosa latte lub placentę, bo one mają silny zapach i zabijają zapach żółtka

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Alejsha Pokaż wiadomość
Chatul, powiem Ci, że już go kilka razy na włosy pakowałam, zły nie jest, choć cudów mi nie działał ;p

Aha, i byłam ostatnio w Kauflandzie po olej lniany, nie było, domyślam się, czemu
I zakupiłam ryżowy...
no, po prostu TO TRZEBA wypróbować, taki blask!
U mnie wyrósł na następcę kokosa i amli
I jak Ci się ryżowy sprawdza? Ja planuję kupić bliżej lata, bo wyczytałam gdzieś, że olej ten ma wysokie filtry UV więc w sam raz na lato mi się wydaje

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
moje dzisiejsze włoski dł. 62 cm (patrząc na to, że po ostatnim mierzeniu - na początku stycznia, 61 cm - upitoliłam sama ze 2 cm, to ładnie odrosły ). są po pierwszym użyciu oliwki Babydream, wcześniej 2x użyłam oleju Carotino, na szczęście czerwony połysk się zmył trochę oklapnięte przy głowie, ale trudno ważne, że odzyskały skręt, bo po Carotino to tak średnio im się chciało zwijać...
Śliczne włoski i jakie długie
Lenka_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 09:23   #54595
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Zawsze twierdzę,że po maskach efekt SZAŁ. U mnie w środę czas na maskę. Dziś poszedł konopny na odżywkę.
No u mnie niestety nie zawsze, ale najgorsze jest to że nigdy nie pamiętam co służyło a co nie Jak tylko wykończę swój zapas olejowy to muszę kupić konopny. I lniany. I sezamowy. I z pestek winogron. Znowu zrobię zapasy na 100 lat...
Cytat:
ajtam ajtam

Możesz zalewać, ja chętnie popatrzę

Zabiedronkowałam dzisiaj włosy na noc, zaraz zmywanie, ale jeszcze się nie zdecydowałam co i jak

Stary 2012-01-31, 09:23   #54596
ewcia1807
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam kryzys. Z chęcią bym wyprostowała włosy. Albo scięła ;<

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 09:35   #54597
pussynka
Raczkowanie

A ja wczoraj cos nie mogłam się tu wbić
Przejeżdżałam koło kauflandu, więc napalona postanowiłam nabyć Hegrona, Glorię, Bingo czy Joaśki a tu :dupa: Był tylko Hegron za ponad 8zł a poza tym kompletnie nic! Ale na szczęście był Rossmann, więc własnie nabyłam metoda kupna olejek Brzoza i Pomarańcza Jeszcze nie nakładałam, ale zapach rzeczywiście jest booosko!

Ogólnie wszystko byłby dobrze, gdyby nie fakt, że zamknęłam na parkingu kluczyki w aucie... :facepalm: Czego to myśli o włosach nie robią z człowiekiem...
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 09:41   #54598
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
Ogólnie wszystko byłby dobrze, gdyby nie fakt, że zamknęłam na parkingu kluczyki w aucie... :facepalm: Czego to myśli o włosach nie robią z człowiekiem...
i co? Po zapasowe musiałaś jechać?

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 09:44   #54599
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, mam kryzys. Z chęcią bym wyprostowała włosy. Albo scięła ;<
mam tak samo kilka razy w ciągu dnia Kusi mnie chociaz powyciagac je na okraglej szczotce

Dzisiaj rowny miesiac pielegnacji, dla chetnych zdjecia wrzucilam do codziennika https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post31957280

kiedy ja nadrobie te 40 stron...

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 09:44   #54600
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
i co? Po zapasowe musiałaś jechać?
Masakra! Zadzwoniłam po kumpla, co mieszka blisko, żeby pojechał ze mna po TŻ do pracy (chyba nie musze dodawac, że w środku zostały klucze od domu i torebka z dokumentami - moimi i auta). Na szczęście stare autko i otworzył... swoim kluczykiem
Ale muszę chyba zacząć brać relanium jak mam jakies nerwy, bo źle się to kończy ostatnio...

PS Ale i tak później najbardziej byłam zła za brak odzywek, które chciałam kupić (:
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości