Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-31, 10:03   #4021
Mała!
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cześć dziewczyny!

Ja po śniadanku ...
Wczoraj strasznie dużo i wyjątkowo mocno twardniał mi brzuszek...nie wiem czy Wy tak macie ( dziewczyny z twardnieniami) ale jak mam taki mocny skurcz to napływa mi ciśnienie do klatki i głowy tak jakbym wisiała do góry nogami...Okropne!

*Ja mam podkłady belle mama 3 op., i jedno jakieś inne jeszcze większych...

* Za raz właśnie kupuję na All... laktator i butelkę Aventu...wolę mieć w razie W...
Znalazłam aukcję i zapłacę za te dwie rzeczy 97zł z przesyłką a w sklepie sam laktator 140
Planuję też zakupić butelkę anty kolkową TT

- sterylizatora i podgrzewacza nie kupuję

-nie mam: smoczków ani uspokajających ani dodatkowych do butelek...nawet nie wiem ile mam ich mieć???

* dziś odbieram wyniki na próby wątrobowe... proszę o kciuki
Uwielbiam brać prysznic ostatnio bo mogę się drapać gąbką ... to jest coś niesamowitego jak tak swędzi

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2012-01-31 o 10:06
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 10:06   #4022
Madziara 26
Rozeznanie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

mój Dominiś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07513.jpg (48,8 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07514.jpg (50,0 KB, 42 załadowań)

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 10:09   #4023
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
mój Dominiś
słodziutki

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 10:11   #4024
agabi
Rozeznanie

Cytat:
mój Dominiś
jaki pięknyprzesłodkie fotki

Mała- kciuki trzymam z całej siły. a ztym cisnieniem-mam tak samo.aż cięzko oddychać...

miłego dnia Dziewczyny
Stary 2012-01-31, 10:11   #4025
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Ja smoczki mam z TT i pozostałe rzeczy też z TT chciałam zakupić, ale szukam jakiś fajnych zestawów, żeby było taniej. Nawet na allegro szukałam i jest troszkę taniej niż w sklepach, więc pewnie zamówię. Ale czy te wszystkie rzeczy są aż tak niezbędne?
Widziałam mały sterylizator TT w tesco za ok 50zł, a resztę w smyku, niby na promocji, ale jak dla mnie bez szału.
Stary 2012-01-31, 10:12   #4026
Madziara 26
Rozeznanie

ja mam 2 butelki aventu i 1 dr browna antykolkową , 2 smoczki lovi, podgrzewacza i sterelizatora nie kupuje chociaż moja koleżanka ma i bardzo sobie chwali, co do laktatota to jeszcze zobacze ale to pewnie po porodzie

Mała kciuki za wyniki u mnie białko 0,29 wiec nie jest źle

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png

Edytowane przez Madziara 26
Czas edycji: 2012-01-31 o 10:14
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 10:14   #4027
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
mój Dominiś
Śliczny Jak wyraźnie widać rysy

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 10:28   #4028
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
dodałam zdjęcia na maila z przed i po diecie. to z przed jest ze ślubu i nie widać dobrze figury, bo miałam "sprytną" suknię ale różnicę widać po buzi.
no i też ujawniłam tż-ta hihi
widziala wczoraj, ale wizaz padl i nie moglam nic napisac super wygladalas, napewno nie bylo widac tej wagi wczesniejszej !!! a co robilas, ze schudlas? Czy tak smao z siebie zeszlo?
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
ja w pierwszej ciazy mialam ciemna i gruba ta kreche... teraz nie mam praktycznie wcale...
fakt, ze z Sandra nosilam glownie latem

podobnie mialam z pepkiem... w pierwszej ciazy odstawal jak szalony, a teraz tylko jest splaszczony

fajny

trenuj, trenuj... po porodzie tez szczypie i piecze jak diabli

a tak calkiem powaznie to bardzo wspolczuje.

Co moge doradzic, to przed siusianiem przygotuj sobie butelke z ciepla/letnia woda (ok 0,5 l), do tej wody dodaj 2-3 krople olejku lawendowego (wstrzasnij dobrze) i polewaj sobie obolale miejsce podczas siusiania. Przynosi ulge, a lawenda dodatkowo ma wlasciwosci odkazajace, regenerujace i przeciwswiadowe (w tym tez przeciwalergiczne).
To samo polecam po porodzie... wtedy tez wszystko sie szybciej goi

nic nie przegapisz kochana
matka zawsze dostrzeze, ze dziecku cos dolega... poza tym w De sa czeste kontrole maluchow

Ja sama tez zawsze sie balam o zdrowie (i nadal boje - to normalne) moich dzieci. Cierpie na azs, ktore dzieciaki moga po mnie odziedziczyc... ale z drugiej strony ja tez wiem jak z t choroba postepowac... moi rodzice nie wiedzieli... zawsze sie zloscili na mnie, ze sie drapalam i mialam brzydka skore, wiele razy przechodzilam z tego powodu stany depresyjne... teraz wiem jak sobie z tym radzic... i wiem tez, ze gedyby to dopadlo tez moje dzieci, to potrafilabym im pomoc...

takze glowa do gory, bedzie dobrze

zobacz moja odpowiedz do Emigry wyzej...

dodatkowo ja czasem jak mam jakis stan zapalny, czy podraznienie, to robie sobie mieszanke 1 lyzka oleju migdalowego + 10 kropli olejku lawendowego i zawsze po myciu sobie smaruje... czasami czesciej w ciagu dnia jesli jest potrzeba

A tak w ogole to tak dla wszystkich...
polecam wam zaopatrzyc sie w olejek lawendowy. Jest doskonaly na wszelkiego rodzaju rany, oparzenia, podraznienia, opryszczki, ugryzienia owadow... i mozna go w ramach pierwszej pomocy stosowac w postaci czystej (nierozcienczonej), rowniez na skore dziecka
dodatkowo ma on dzialanie uspokajajace, co w naglych przypadkach jest rowniez wazne
dzieki kochana za rady juz jest lepiej po tym rumianku.
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Moja mama kupiła śpiworek do wózka
Załącznik 4470182
sliczny
Cytat:
a ja chyba znalazłam wózek na all
czekam tylko na odpowiedź od sprzedającego, pokazuję mężowi i podejmujemy decyzję. Cena atrakcyjna 330 zł - komplet (Chicco Enjoy), przesyłka za darmo
oo to trzymam kciuki zeby udalo sie kupic
Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
hej, a ja mam gości w tym tygodniu. jest u mnie kuzynka z córeczką 1,5 roku (moją chrześnicą) co by mnie wspomóc w ogarnięciu domu przed porodem no i wspomóc mnie psychicznie. Dominik dostał piękny błękitny kombinezon z pingwinkiem i inne ciuszki.
A mała jak żywe srebro, wszędzie jej pełno. Ale i tak dobrze bo potrafi się sama sobą zająć. oj nie będę się z nimi nudzić
fajnie, przynajmniej nie bedziesz sama a i jeszcze pomoga
Cytat:
mój Dominiś
piekny

My po wizycie. Corcia ma sie dobrze i wazy juz ok 2234 g i odpowiada 33+1 czyli jest o tydzien mniejsza znowu ... ma ok 44 cm dlugosci juz i mamy tylko zdjecie jej ... ucha nie zapowiada sie na wczesniejszy porod u nas, bo jestem pozamykana na 4 spusty, zadnych skurczy nie ma, wiec musze uzbroic sie w cierpliwosc pewnie pobral mi jakis wymaz rakowy, jak on to nazwal, nie wiem o co chodzi-moze cytologie? Nie dopytalam.
dostalam zaswiadczenie o terminie porodu, zeby moc zlozyc papiery o macierzynski, wiec w tym tyg sie za to wezmiemy

Wczoraj tesciowa u nas byla, wrocila wlasnie z polski i przywiozla mi polskie paczki nie tak dobre jak te co mama mi przywiezie, ale zaspokoily troche apetyt
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 10:37   #4029
lena_mi
Zakorzenienie

Dzień doberek!

Wszystkim gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze!

Madziara zdjęcia słodkie! już chyba dwie dziewczyny z wątku będą miałych Dominisiów?

Obudziłam się dziś po 3 i nie mogłam zasnąc do 5, wstałam na chwilę z mężem (szykował sie do pracy), jak wyszedł próbowałam zasnąc jeszcze z godzinę, no i dopiero wstałam.. Trochę późno;/

Wczoraj na sr ubieraliśmy maluchy i przystawiałyśmy do piersi, było trochę śmiechu
Dziś zajęcia z fizjoterapeutą - będą cwiczenia i nauka masażu
Stary 2012-01-31, 10:38   #4030
negila
Rozeznanie

Witajcie

kilka dni nadrabiania ale się udało, szkoda że wczoraj jak miałam cały wieczór wolny to wizaż strajkował
byłam dzisiaj na przedostatnich badaniach- jakoś tak dziwnie mi będzie jak to sie skończy- przyzwyczaiłam się

odebrałam też wyniki z wymazu ale nie bardzo je rozumiem a pani w laboratorium też sie nie znała

dziewczyny dziękuję za odpowiedzi w sprawie captivy, chyba się zdecydujemy ale wynalazłam jakiś taki inny materiał imitację lnu kolor brązowo beżowy i czarny stelaż słyszałyście o nim a może widziałyście i macałyście?

Aguśka trzymaj się!! mam nadzieję że wytrzymasz jak najdłużej

Cytat:
Dziewczyny a jakich firm kupujecie laktatory, sterylizatory, butelki, podgrzewacze, smoki? Bo mi polecono Tommee Tippee. Jak sądzicie, które są dobre?
laktator- avent ręczny do butelek, sterylizator- narazie nie planuję, podgrzewacz- później zakupimy uniwersalny także do słoiczków (chyba że ktoś sprezentuje, butelki- antykolkowa TT i jeszcze jedną musze dokupić z aventu żeby była do laktatora, smoki- jeszcze nie wiem

Cytat:
Ja smoczki mam z TT i pozostałe rzeczy też z TT chciałam zakupić, ale szukam jakiś fajnych zestawów, żeby było taniej. Nawet na allegro szukałam i jest troszkę taniej niż w sklepach, więc pewnie zamówię. Ale czy te wszystkie rzeczy są aż tak niezbędne?
niezbędne napewno nie ale zapewne bardzo ułatwiają nam życie

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 10:47   #4031
MoniaHan
Wtajemniczenie

rybka lbo balbinka, ale chyba rybka pytalas wczesniej czy w uk widzial ktos lactacyd, sprawdzilam na stronie boots i maja plyn, to moze w sklepach tez jest.

Madziara Dominis cudny

emigra super ze wszystko dobrze na wizycie i paczki mialas..mniamku

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 10:53   #4032
negila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
* Za raz właśnie kupuję na All... laktator i butelkę Aventu...wolę mieć w razie W...
Znalazłam aukcję i zapłacę za te dwie rzeczy 97zł z przesyłką a w sklepie sam laktator 140
Planuję też zakupić butelkę anty kolkową TT

-nie mam: smoczków ani uspokajających ani dodatkowych do butelek...nawet nie wiem ile mam ich mieć???
u nas w sklepack w których byłam takie rzeczy jak laktatory i butelki zauważyłam że sa potwornie drogie- nawet prawie dwa razy więcej niż na all, nie wiem skąd takie rozbieżności
i tez sie zastanawiam czy do tych butelek antykolkowych juz teraz dokupować dodatkowe smoczki?? przesyłka jedna a w sklepach strasznie drogie z drugiej strony mogą sie wogóle nie przydać...

Cytat:
mój Dominiś
śliczny

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 11:15   #4033
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Wczoraj strasznie dużo i wyjątkowo mocno twardniał mi brzuszek...nie wiem czy Wy tak macie ( dziewczyny z twardnieniami) ale jak mam taki mocny skurcz to napływa mi ciśnienie do klatki i głowy tak jakbym wisiała do góry nogami...Okropne!
Mała ja też tak mam, tak jak ty-przy tych mocniejszych skurczach. Takie jakby uderzenie gorąca. Myślę że to i tak przedsmak tych porodowych... auć?!

Dziewczyny ważne pytanie: Co kupujecie (dajecie/przygotowujecie) na WALENTYNKI dla waszych facetów?
Czas jest bliski a ja nie zawsze mam siłę i możliwość żeby gdzieś wyskoczyć, może wy coś podpowiecie Myślę o czymś NIE w stylu "będziesz tatusiem, zostaniemy rodzicami, będziemy mieli dzidziusia" itp.(na urodziny zarzuciłam go poradnikami) -wręcz przeciwnie -chciałabym coś co pokarze mu- jesteś moim facetem, mężem -i tak pozostanie nawet jak będziemy mieli dziecko

Czekam na wasze propozycje.
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 11:18   #4034
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Madziara sliczny synek
mam dylemat, czy po porodzie miec majtki jednorazowe czy bawelniane "barchany" ktore pozniej pojda do smietnikowa???

co do walentynek to idziemy z mezem i znajomymi do restauracji na kolacje i tak od kad sie znamy to tak spedzamy walentynki i raczej nic nie bedziemy sobie kupowac tym bardziej teraz bo szkoda kasy

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-01-31 o 11:22
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 11:22   #4035
88natka
Zadomowienie

Cytat:
mój Dominiś
piękny
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
widziala wczoraj, ale wizaz padl i nie moglam nic napisac super wygladalas, napewno nie bylo widac tej wagi wczesniejszej !!! a co robilas, ze schudlas? Czy tak smao z siebie zeszlo?

sliczny

piekny

My po wizycie. Corcia ma sie dobrze i wazy juz ok 2234 g i odpowiada 33+1 czyli jest o tydzien mniejsza znowu ... ma ok 44 cm dlugosci juz i mamy tylko zdjecie jej ... ucha nie zapowiada sie na wczesniejszy porod u nas, bo jestem pozamykana na 4 spusty, zadnych skurczy nie ma, wiec musze uzbroic sie w cierpliwosc pewnie pobral mi jakis wymaz rakowy, jak on to nazwal, nie wiem o co chodzi-moze cytologie? Nie dopytalam.
dostalam zaswiadczenie o terminie porodu, zeby moc zlozyc papiery o macierzynski, wiec w tym tyg sie za to wezmiemy

Wczoraj tesciowa u nas byla, wrocila wlasnie z polski i przywiozla mi polskie paczki nie tak dobre jak te co mama mi przywiezie, ale zaspokoily troche apetyt
super że wizyta udana
Śniło mi się dziś że urodziłam w walentynki w swoim domu w Polsce, czułam jak mi coś wychodzi patrzę nóżki i wołam mamę. Wyciągła dzidzie i odcięła pępowine później przyjechało pogotowie i wyciągli ze mnie łożysko.:brzydal : Ale mam głupie sny

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Madziara sliczny synek
mam dylemat, czy po porodzie miec majtki jednorazowe czy bawelniane "barchany" ktore pozniej pojda do smietnikowa???
ja kupiłam zwykłe bawełniane, później je wyrzucę do śmietnika.

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 11:23   #4036
Mała!
Zakorzenienie

własnie zakupiłam ten laktator i butelkę Avent ciesze się bo polowałam długo... już mam z głowy! tylko te smoczki chodzą mi po głowie...jaki kupić? i ile muszę mieć zapasowych do butelek... ale to może w praniu wyjdzie co?

*Mama robi na obiad (dla Nas) żurek i placki ziemniaczane

Aha no i mam wyniki na tą cholestaze...i na szczęście wszystko w normie a skąd to swędzenie to nie wiem...na razie odstawiłam pomarańcze bo jadłam codziennie...i zobacze...
a może tak tyję dużo i skóra się rozciąga...?

Stary 2012-01-31, 11:27   #4037
tynka88
Zadomowienie

Dzien dobry

ja mam 3 pary czarnych bawelnianych fig i dwa opakowania( 14 sztuk )majtek jednorazowych, przymierzalam te jednorazowe i dla mnie sa ok.

co do walentynek to mam jakies zacmienie i tez mysle nad tym jak je zaplanowac zeby milo spedzic czas

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 11:29   #4038
88natka
Zadomowienie

Cytat:
własnie zakupiłam ten laktator i butelkę Avent ciesze się bo polowałam długo... już mam z głowy! tylko te smoczki chodzą mi po głowie...jaki kupić? i ile muszę mieć zapasowych do butelek... ale to może w praniu wyjdzie co?

*Mama robi na obiad (dla Nas) żurek i placki ziemniaczane

Aha no i mam wyniki na tą cholestaze...i na szczęście wszystko w normie a skąd to swędzenie to nie wiem...na razie odstawiłam pomarańcze bo jadłam codziennie...i zobacze...
a może tak tyję dużo i skóra się rozciąga...?
gratuluję wyników. Mnie też swędzi, może to przez wodę? ja mam 3 te najmniejsze butelki z aventu (chyba 150ml) razem ze smoczkami dostałam jeszcze 1 extra mały i 2 duże z aventu i też mam jeden smoczek extra. Jak będzie potrzeba to do kupię później. Te dostałam w zestawie.
W sumie to wszystko mam aventu. Sterylizator i podgrzewacz dostałam od koleżanki. Butelki i laktator ręczny. Tylko smoczki do buzi mam tomme tippe ale nie wiem czy będę używać.

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 11:30   #4039
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Mała ja też tak mam, tak jak ty-przy tych mocniejszych skurczach. Takie jakby uderzenie gorąca. Myślę że to i tak przedsmak tych porodowych... auć?!

Dziewczyny ważne pytanie: Co kupujecie (dajecie/przygotowujecie) na WALENTYNKI dla waszych facetów?
Czas jest bliski a ja nie zawsze mam siłę i możliwość żeby gdzieś wyskoczyć, może wy coś podpowiecie Myślę o czymś NIE w stylu "będziesz tatusiem, zostaniemy rodzicami, będziemy mieli dzidziusia" itp.(na urodziny zarzuciłam go poradnikami) -wręcz przeciwnie -chciałabym coś co pokarze mu- jesteś moim facetem, mężem -i tak pozostanie nawet jak będziemy mieli dziecko

my tez sobie raczej nic nie kupujemy, chociaz mysle o jakims wyjsciu do restauracji , ale to tez kosztuje, gdyby nie te wydatki teraz to pewnie bysmy poszli do naszej ulubionej restauracji, ale tam wyjscie we dwoje na kolacje to 1/3 wartosci wozka ktory chce kupic, wiec chyba zrobie kolacje sama.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 11:30   #4040
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:

No my pewnie wyskoczymy na kolację ... a prezenty chyba sobie odpuścimy...
ale zrobię mu po porodzie karnet... na "wolne" ... jak bardzo będę go o coś męczyć...lub jak po prostu będzie chciał mieć chwilę dla siebie ( zawsze może ją mieć) jednak tu chodzi o czas w którym np. ja mogłabym mieć swoją chwilę...a trzeba coś zrobić a on nie ma ochoty... to wtedy może wykorzystać tą wolną chwilkę i ja się nie mam prawa złościć Myślę, że mu się przyda kilka takich wolnych chwil... jak już dzidzia będzie...

Stary 2012-01-31, 11:33   #4041
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

my raczej nie obchodzimy tego "święta", także z prezentami nie ma problemu, a byc może pójdziemy sobie coś zjeśc do jakiejś knajpki, ale to raczej z innego powodu (czekamy na info odnośnie awansu męża i liczę na to że za jakieś dwa tygodnie będzie już wiadomo i będzie co "oblewac" )
Stary 2012-01-31, 11:36   #4042
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
my tez sobie raczej nic nie kupujemy, chociaz mysle o jakims wyjsciu do restauracji , ale to tez kosztuje, gdyby nie te wydatki teraz to pewnie bysmy poszli do naszej ulubionej restauracji, ale tam wyjscie we dwoje na kolacje to 1/3 wartosci wozka ktory chce kupic, wiec chyba zrobie kolacje sama.
ja od dawna ....daaaawna mam smaka na pizzę w jednej restauracjo-pizzerii u nas... i może pizza jest mało romantyczna...ale chyba jednak się skuszę i się wybierzemy!

Po za tym od jakiegoś czasu mam ochotę zjeść coś co trzeba naprawdę jeść... ubrudzić się, gryźć duże kęsy... po prostu się objadać

Stary 2012-01-31, 11:40   #4043
Capsta
Raczkowanie

Laktator elektryczny Medela (od siostry),
Sterylizator - nadal rozważam czy jest konieczny,
Butelki - planuję kupić 2x TT antykolkowe,
Podgrzewacza nie chcę.
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 11:42   #4044
Asika21
Rozeznanie

A ja jak będę na siłach to może przygotuję jaką kolacyjkę przy świecach A jak nie to chociaż liczę tego dnia na dobry humor męża i to, że wogóle będzie w domu w Walentynki, bo tak do końca niczego pewną nie mogę być :/ Ale od jakiegoś czasu jakoś nie potrafię ani ja, ani on obchodzić jakiś uroczystości :/ Jakoś wszystko się pozmieniało i nie jest tak jak kiedyś, że każde urodziny, imieniny czy rocznice spędzaliśmy wspólnie miło i przyjemnie.

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 11:44   #4045
koniakonia
Zakorzenienie

Hej hej,

Madziara super zdjęcia Małego przystojniaka

Mała dobrze,że wyniki ok

Emigra to dobrze,że pozamykana jesteś , jeszcze trochę czasu zostało na otwarcie

Lena ja codziennie się budzę przed 5 , z przyzwyczajenia, żegnam tż, wracam do wyrka i śpię tak długo jak mi Nina pozwoli, czyli do 8
Ale jak fajnie mnie budziła dzisiaj, udawałam ,że jeszcze śpię a Ona mnie głaskała po buzi, tak jak ja Ją jak Ona zasypia

Na walentynki nic nie planujemy, może ewentualnie wyjście do restauracji, ale nie wiem czy mi się będzie chcieć jakoś nie mam parcia ,żeby obchodzić to święto.

Pomalowałam sobie paznokcie u nóg i Ninie u rączek ale ma radochę

A ogólnie przechodzimy teraz fazę na biedronkę tzn. na tą biedronkę z loga sklepu, jak widzi reklamę to kwiczy z radości, potem szuka w szafkach na makaronach itd. tej biedrony i jeszcze w kompie w google Jej muszę wyszukiwać zdjęcia ze sklepami biedronki i taką zabawę mamy ,że pokazuje gdzie widzi logo, a widzi takie , których nawet ja nie dostrzegam .A no i oczywiście rysujemy tą biedronkę.Dzisiaj chcę kupić modelinę i ukulać tego owada.

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-01-31 o 11:46
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 11:48   #4046
Mravka
Zadomowienie

Witajcie Kochane
Cytat:
słodziutki
popieram Karolce, sliczny Mały Facecik i jakie wyrazne zdjecie buzki!

Cytat:

sliczny

piekny

Super,ze z Julką wszystko dobrze, nasze dzieciaczki juz coraz większe. Malenstwo wyjdzie na świat jak juz bedzie gotowe
hehe a co dobrego Ci tesciowa podrzucila?
Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Dzień doberek!

Wszystkim gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze!

Madziara zdjęcia słodkie! już chyba dwie dziewczyny z wątku będą miałych Dominisiów?

Obudziłam się dziś po 3 i nie mogłam zasnąc do 5, wstałam na chwilę z mężem (szykował sie do pracy), jak wyszedł próbowałam zasnąc jeszcze z godzinę, no i dopiero wstałam.. Trochę późno;/

Wczoraj na sr ubieraliśmy maluchy i przystawiałyśmy do piersi, było trochę śmiechu
Dziś zajęcia z fizjoterapeutą - będą cwiczenia i nauka masażu
Bezsennosc jest paskudna, choc nie powiem ,bo ostatnio mi nie dokucza. Czasem tylko obudzi kłucie w boku jak zbyt raptowanie sie przekręce.
Ooo ubieranie i karmienie..heh tez to mielismy ostatnio i tez bylo zabawnie Niektorzy tatusiowe to żonglowali tymi lalkami,ze az ich kobiety sie blade robily na sama mysl..

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
my raczej nie obchodzimy tego "święta", także z prezentami nie ma problemu, a byc może pójdziemy sobie coś zjeśc do jakiejś knajpki, ale to raczej z innego powodu (czekamy na info odnośnie awansu męża i liczę na to że za jakieś dwa tygodnie będzie już wiadomo i będzie co "oblewac" )
ja tez nie pomoge,bo my takze antyWalentynkowi..ale mysle,ze moze karnet na jakis masaz? coby sie ukochany zrelaksowal(to byloby takie stricte dla Niego)

Nadrobilam zaleglosci wątkowe. Widzę, ze Nam tu Aguska i Balbinka lezace. mam nadzieje i trzymam mocno kciuki,aby wszystko sie skonczylo o czasie. Jeszcze niech Maluchy posiedza w bezpiecznym brzuszku do swojego terminu.

Mam nadzieje,ze w w przyszlym tyg bede mogla zaczac powoli ogarniac zaopatrzenie pokoju Roberta. poki co wszystko stoi na kupie .Kartony z ubrankami, meble,wozek,kolyska,lezac zek....pokoj nie pomalowany..a moje naklejki zwierzakowe dotrą jutro. W weekend wielkie malowanie.

Jutro przyjda Panowie zamontowac drzwi wewnetrzne i w koncu troche intymnosci w WC( wiem,ze to brzmi glupio...ale juz nie moge sie doczekac). Jednak kotara to nie to samo...same rozumiecie

A w przyszlym tyg nalot robi tesciowa...i mam tylko nadzieje, ze nie bedzie mnie traktowala jak niepełnosprytną (co przez ostatni tydzien robil moj tato..-oczywiscie z troski,a nie złej woli). Czy Was to tez tak drazni? ja sie bardzo ciesze na pomoc...ale wszystko ma swoje granice i poprostu jest frustrujące.
Choc jak czytam Aga o Twoich tesciach to stwierdzam,ze nie mam na co narzekac), bo oprocz tego, ze tesciowa sie martwi na zapas to sie nie wtrąca.

a zmieniajac temat na bardziej przyziemny...dzis na obiad..kalafiorowa(jak odnajde oczywiscie karton z garnkami i przyprawami )
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 11:54   #4047
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane

popieram Karolce, sliczny Mały Facecik i jakie wyrazne zdjecie buzki!

Super,ze z Julką wszystko dobrze, nasze dzieciaczki juz coraz większe. Malenstwo wyjdzie na świat jak juz bedzie gotowe
hehe a co dobrego Ci tesciowa podrzucila?

Bezsennosc jest paskudna, choc nie powiem ,bo ostatnio mi nie dokucza. Czasem tylko obudzi kłucie w boku jak zbyt raptowanie sie przekręce.
Ooo ubieranie i karmienie..heh tez to mielismy ostatnio i tez bylo zabawnie Niektorzy tatusiowe to żonglowali tymi lalkami,ze az ich kobiety sie blade robily na sama mysl..

ja tez nie pomoge,bo my takze antyWalentynkowi..ale mysle,ze moze karnet na jakis masaz? coby sie ukochany zrelaksowal(to byloby takie stricte dla Niego)

Nadrobilam zaleglosci wątkowe. Widzę, ze Nam tu Aguska i Balbinka lezace. mam nadzieje i trzymam mocno kciuki,aby wszystko sie skonczylo o czasie. Jeszcze niech Maluchy posiedza w bezpiecznym brzuszku do swojego terminu.

Mam nadzieje,ze w w przyszlym tyg bede mogla zaczac powoli ogarniac zaopatrzenie pokoju Roberta. poki co wszystko stoi na kupie .Kartony z ubrankami, meble,wozek,kolyska,lezac zek....pokoj nie pomalowany..a moje naklejki zwierzakowe dotrą jutro. W weekend wielkie malowanie.

Jutro przyjda Panowie zamontowac drzwi wewnetrzne i w koncu troche intymnosci w WC( wiem,ze to brzmi glupio...ale juz nie moge sie doczekac). Jednak kotara to nie to samo...same rozumiecie

A w przyszlym tyg nalot robi tesciowa...i mam tylko nadzieje, ze nie bedzie mnie traktowala jak niepełnosprytną (co przez ostatni tydzien robil moj tato..-oczywiscie z troski,a nie złej woli). Czy Was to tez tak drazni? ja sie bardzo ciesze na pomoc...ale wszystko ma swoje granice i poprostu jest frustrujące.
Choc jak czytam Aga o Twoich tesciach to stwierdzam,ze nie mam na co narzekac), bo oprocz tego, ze tesciowa sie martwi na zapas to sie nie wtrąca.

a zmieniajac temat na bardziej przyziemny...dzis na obiad..kalafiorowa(jak odnajde oczywiscie karton z garnkami i przyprawami )
Hihi, fajnie tak z remontem znam to bardzo dobrze,ale ważne ,że już dobijacie do brzegu, a metodę na firanki zamiast drzwi w wc też przechodziłam, miałam takiego kolegę , który się niestety nie umiał wysiusiać wiedząc ze siedzimy w pokoju, więc jak szedł siusiu to nas wszystkich zamykał na balkonie
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 11:55   #4048
emigra
Zakorzenienie

Mravko, nawiozla nam jeszcze kielbaski na zapas, wiec mam pelny zamrazalnik no i te paczki, a mezowi jagodzianki

My tez raczej antywalnetynkowi - w ogole my swieta rozne na swoj sposob jednak obchodzimy w tym roku walentynki wypadaja we wtorek wiec moooze pojdziemy cos zjesc, ale to moze

w ogole to nast,wizyte mam w walentynki wlasnie hihi
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 11:56   #4049
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a jakich firm kupujecie laktatory, sterylizatory, butelki, podgrzewacze, smoki? Bo mi polecono Tommee Tippee. Jak sądzicie, które są dobre?
laktator mam Medeli podwojny, elektryczny... bylam z niego mega zadowolona, tym bardziej ze dosc sporo odciagalam

butelki uzywamy NUK... i tylko szklane... powiem szczerze, ze plastikowych sie brzydze i nigdy nie mam pewnosci, czy wszystko dobrze jest wymyte... poza tym plastiki trzeba co jakis czas zmieniac, a szklo jest szklem... najwyzej moze sie stluc

smoki tez NUK

a sterylizator i podgrzewacz to wg mnie niepotrzebmy wydatek... wysterylizowac mozna wrzatkiem, podgrzac mozna w garnku albo we wrzatku

Cytat:
mój Dominiś

Cytat:
super, ze wiesci dobre

a wymaz to albo catologia, albo na gronkowca

Cytat:
nic

no chyba, ze jakas dobra kolacje
Stary 2012-01-31, 12:01   #4050
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

mi kolezanka oznajmila ze oprocz kolyski pozyczy mi rowniez rogala do karmienia i poduszke do siadania oprocz tego mam od niej mnostwo ciuszkow i ubrania dostalam ciaziowe normalnie bede ja po nogach calowac

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości