Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1821 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-31, 09:47   #54601
Miskaa78
Kazar Lady

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Piękne są!
Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość

Możesz zalewać, ja chętnie popatrzę

dziękuję nieskromnie powiem ze mi tez sie bardzo podobały wczoraj
Cytat:
Dziewczyny, mam kryzys. Z chęcią bym wyprostowała włosy. Albo scięła ;<
ojć co sie dzieje?? lokaski masz takie cudne i jaki kryzys?

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
Masakra! Zadzwoniłam po kumpla, co mieszka blisko, żeby pojechał ze mna po TŻ do pracy (chyba nie musze dodawac, że w środku zostały klucze od domu i torebka z dokumentami - moimi i auta). Na szczęście stare autko i otworzył... swoim kluczykiem
Ale muszę chyba zacząć brać relanium jak mam jakies nerwy, bo źle się to kończy ostatnio...

PS Ale i tak później najbardziej byłam zła za brak odzywek, które chciałam kupić (:

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 09:49   #54602
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
mam tak samo kilka razy w ciągu dnia Kusi mnie chociaz powyciagac je na okraglej szczotce

Dzisiaj rowny miesiac pielegnacji, dla chetnych zdjecia wrzucilam do codziennika https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post31957280

kiedy ja nadrobie te 40 stron...
Przepiękne masz włosy! Niemożliwe, że miewasz kryzysy!

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Miskaa78 wcale nie są cudne Nie są zdefiniowane, włoski odstają....
Nie mam już od nich siły

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 09:55   #54603
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
Przepiękne masz włosy! Niemożliwe, że miewasz kryzysy!
nie moge sie do nich przekonac walcze ze soba jak patrze w lustro to jakies takie oklapniete a na zdjeciach ladnie wychodza, sama nie wiem Twoje wloski sa piekne, takie sprezynki, mi sie bardzo podobaja !

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 10:04   #54604
pussynka
Raczkowanie

Agatka, oglądałam właśnie twoje włosy - super! kolorek tez ładny, tęsknię trochę za takim... Ślicznie Ci się układają!

Dziewczyny - ja zrobiłam wczoraj trochę zdjęć (nawet to mi zbytnio nie wyszło). Czy byłaby szansa na jakąś diagnozę? Wiem, że sa umęczone i zniszczone ale nie wiem czy rzadkie czy cienkie - niegdys miałam za dużo włosów ale na zdjęciach to dopiero sama zauwazyłam jak bardzo biednie wyglądają ;( Nie chcę Was tu zarzucać wszystkimi, bo trochę ich jest - może wrzucę na jakiś serwer a Wy, które ię znacie doradzicie coś?
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 10:10   #54605
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:
Też mam kryzys i "parcie" na prostownicę. Powstrzymuje mnie jedna rzecz... Nie wyobrażam sobie prostowania włosów bez wcześniejszego umycia ich szamponem... Po szamponie była by maska, po masce odżywka b/s. Na to przed prostowaniem dałabym masę silikonów, zawsze daję ich dużo przed prostowaniem, więc poszedłby na włosy jedwab, mleczko termoochronne i do tego jeszcze serum termoochronne. Za względu, że dawno nie prostowałam włosów pewnie jeszcze bym ze 2 razy wyprostowała (czyli w sumie 3 razy powtórzyłabym zabieg z myciem szamponem + mega dawka silikonów)
A biorąc pod uwagę fakt, że tera silikony mnie przerażają (mam jakieś dziwne urojenie, że jak będę miała choć odrobinę silikonu na włosach to nie przedostanie się do nich nic ani z odżywki, ani z maski, ani z oleju) więc po silikonach zrobię oczyszczanie włosów szamponem z dodatkiem sody oczyszczonej. I co w tedy?? Pewnie miesiąc mojej pielęgnacji pójdzie na marne...
Gdyby nie wrażenie, że moja miesięczna pielęgnacja pójdzie na marne już dawno prostownica poszłaby w ruch...
Lenka_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 10:16   #54606
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
nie moge sie do nich przekonac walcze ze soba jak patrze w lustro to jakies takie oklapniete a na zdjeciach ladnie wychodza, sama nie wiem Twoje wloski sa piekne, takie sprezynki, mi sie bardzo podobaja !
No mam dokładnie tak jak Ty! Na zdjęciach ładnie,a na żywo takie zdechłe

Wpadnę chyba przez nie w depresje

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Lenka_1987 Pokaż wiadomość
Też mam kryzys i "parcie" na prostownicę. Powstrzymuje mnie jedna rzecz... Nie wyobrażam sobie prostowania włosów bez wcześniejszego umycia ich szamponem... Po szamponie była by maska, po masce odżywka b/s. Na to przed prostowaniem dałabym masę silikonów, zawsze daję ich dużo przed prostowaniem, więc poszedłby na włosy jedwab, mleczko termoochronne i do tego jeszcze serum termoochronne. Za względu, że dawno nie prostowałam włosów pewnie jeszcze bym ze 2 razy wyprostowała (czyli w sumie 3 razy powtórzyłabym zabieg z myciem szamponem + mega dawka silikonów)
A biorąc pod uwagę fakt, że tera silikony mnie przerażają (mam jakieś dziwne urojenie, że jak będę miała choć odrobinę silikonu na włosach to nie przedostanie się do nich nic ani z odżywki, ani z maski, ani z oleju) więc po silikonach zrobię oczyszczanie włosów szamponem z dodatkiem sody oczyszczonej. I co w tedy?? Pewnie miesiąc mojej pielęgnacji pójdzie na marne...
Gdyby nie wrażenie, że moja miesięczna pielęgnacja pójdzie na marne już dawno prostownica poszłaby w ruch...
Mam dokładnie takie same przekonanie o silikonach

Stary 2012-01-31, 10:23   #54607
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Nie mam już od nich siły

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 10:32   #54608
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Podobnie zareagowałam, gdy spojrzałam rano w lustro

Stary 2012-01-31, 10:34   #54609
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

Nie mam już od nich siły

ta, co obiecała pare dni temu nie marudzić

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Podobnie zareagowałam, gdy spojrzałam rano w lustro
pokaż, bo az wierzyć mi się nie chce

Stary 2012-01-31, 10:37   #54610
ewcia1807
Zakorzenienie

Miskaa78 teraz już nie zdążę wrzucić, bo niedługo wychodzę ale pstryknę zdjęcie i pod wieczór wstawię

Stary 2012-01-31, 10:37   #54611
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
A u mnie dzis nowosci - mama kupila nam te nowe Timotei Organic, rozowa linie.
.........
Odzywka: baaaaaaardzo dziwna... Ma konsystencje mleczka; nie tak kremowa jak Alterra, nie tak luzna i lejaca jak np. Hegron. Po nalozeniu niespodzianka - odzywka znika na wlosach Nalozylam ok. 2x wiecej niz normalnie Alterry i mialam wrazenie ze nadal nic na tych wlosach nie ma. Pochodzilam 10 czy 15 min. pod czepkiem i przyszla kolej na przeczesanie grzebieniem i splukanie z glowa w dol. Rozczesywanie bylo dramatem, same koltuny Doslownie jakbym wlosy umyla SLSem i nie nalozyla odzywki. Moze to tez wina dluzej przetrzymanego jajca, ale tak czy siak po gestej Alterrze nie bylo takiego problemu. Duzo wlosow wyszlo ;/ Zapach jak wyzej
Mam dokładnie takie same odczucia, no może oprócz kołtunów, ale włosy po odżywce ciężko przeczesać nawet palcami, są szorstkie. Bleee, nie lubię tej odżywki, drożyzna i nic wiecej
Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
foty z dzisiejszego wieczora (obiecuję ze nie będe Was tak zalewać moimi fotkami, ale dzis jeszcze muszę sie pochwalić)
Chwal się, chwal, piękne są
Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
dziekuje Juz myslalam, ze nikt mnie w ogole nie zauwazyl
Zauważyłam, tylko ostatnio chwalę hurtowo, piękne masz włoski, trudno ich nie zauważyć

Cytat:
Dzisiaj rowny miesiac pielegnacji, dla chetnych zdjecia wrzucilam do codziennika https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post31957280
Śliczne, bardzo gęste, tylko patrzeć a druga Cascada nam się pojawi

Moje włosy przeżywają kryzys, podchodzę do nich z odżywką, olejem, szamponem, a one uparte. No nic, dalej będę próbować

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 10:42   #54612
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Dziewczyny - ja zrobiłam wczoraj trochę zdjęć (nawet to mi zbytnio nie wyszło).
Wrzucaj tu chociaż kilka.

Stary 2012-01-31, 10:43   #54613
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:

Mam dokładnie takie same przekonanie o silikonach
I tylko to mnie przed wyprostowaniem włosów powstrzymuje... A prostownica kusi i kusi coraz bardziej...
Stary 2012-01-31, 10:51   #54614
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Twoje włosy są genialne! Falują od samej góry, równomiernie, nic nie odstaje podejrzanego, wyglądają na takie 'mokre' (nawilżone) i gładkie oklapnięte na pewno nie są...no i jasne, naprawdę są śliczne a jak będą długie to już w ogóle
Basiu, moje tez jakiś kryzysik ostatnio ich nie ogarniam, oleje im nie pasują, mieszanki z nimi też - dziwactwo wczoraj za to umyłam je odżywką i jest troszkę lepiej, ale nadal nie to co w maju czy czerwcu

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
I tylko to mnie przed wyprostowaniem włosów powstrzymuje... A prostownica kusi i kusi coraz bardziej...
Ale farmazony opowiadacie

Stary 2012-01-31, 10:51   #54615
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:

Ale tak szczerze to tez mam lekki kryzys, wprawdzie juz mniejszy bo wlosy po wczorajszym myciu odzyly, ale nadal korci mnie zeby cos zrobic z tym kolorem (w kierunku jasniejszym albo przynajmniej chlodniejszym). No i przydaloby sie ciachnac koncowki tak o centymetr po 2 miesiacach, mimo ze nie zauwazylam zadnej rozdwojonej i az mnie to szczerze mowiac dziwi, moze slepa jestem

Cytat:
A ja wczoraj cos nie mogłam się tu wbić
Przejeżdżałam koło kauflandu, więc napalona postanowiłam nabyć Hegrona, Glorię, Bingo czy Joaśki a tu :dupa: Był tylko Hegron za ponad 8zł a poza tym kompletnie nic! Ale na szczęście był Rossmann, więc własnie nabyłam metoda kupna olejek Brzoza i Pomarańcza Jeszcze nie nakładałam, ale zapach rzeczywiście jest booosko!

Ogólnie wszystko byłby dobrze, gdyby nie fakt, że zamknęłam na parkingu kluczyki w aucie... :facepalm: Czego to myśli o włosach nie robią z człowiekiem...
Joaśki i Gloria sa w drogerii Jaśmin kolo mnie na piatkowie, ta drogeria jest tez na ogrodach przy petli, moze zajrzyj tam jesli nie masz ich nigdzie blizej siebie Bingo szukalas w Tesco?
Moze zwrocilas uwage bedac w Kauflandzie czy byl taki Hegron ? Napalilam sie na niego jako odzywke do mycia, sama nie wiem w sumie dlaczego

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Mam dokładnie takie same odczucia, no może oprócz kołtunów, ale włosy po odżywce ciężko przeczesać nawet palcami, są szorstkie. Bleee, nie lubię tej odżywki, drożyzna i nic wiecej
Fakt, za ta cene mogloby byc naprawde lepiej... Do szamponu nic nie mam ale odzywka? Musialabym nalozyc chyba pol opakowania zeby dalo sie ladnie rozczesac wlosy Dam jej jeszcze szanse po umyciu Hegronem, moze bedzie lepiej niz po szamponie.

Jade zaraz na zaliczenie... trzymajcie kciuki - przydadza sie!

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 10:55   #54616
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Miskaa78 teraz już nie zdążę wrzucić, bo niedługo wychodzę ale pstryknę zdjęcie i pod wieczór wstawię
jasne nmie może być aż tak źle
Cytat:

Chwal się, chwal, piękne są
dziękuję

ten kryzys czym sie u Twoich włosów objawia?

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:

, mimo ze nie zauwazylam zadnej rozdwojonej i az mnie to szczerze mowiac dziwi, moze slepa jestem

u mnie też nie rozdwajają się

Cytat:

Stary 2012-01-31, 11:18   #54617
Lenka_1987
Zadomowienie

Dziewczyny, mam pytanie, z góry uprzedzam, że głupie
Czy jeśli dam maskę (kupną) przed myciem włosów, a później umyję (odżywką) to nie wymyję tych wszystkich dobrodziejstw, które maska ma za zadanie dać włosom, czy takie dawanie maski przed myciem ma w ogóle jakiś sens?
I drugie pytanie, też dotyczy dawania maski przed myciem. Jeśli zanim dam maskę bardzo dokładnie zmoczę włosy, ale ich nie umyję, czy składniki tej maski przenikną do włosów przez ten kurz, brud, odżywki b/s i inne rzeczy, które nagromadzą się na włosach?
Stary 2012-01-31, 11:30   #54618
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Basiu, moje tez jakiś kryzysik ostatnio ich nie ogarniam, oleje im nie pasują, mieszanki z nimi też - dziwactwo wczoraj za to umyłam je odżywką i jest troszkę lepiej, ale nadal nie to co w maju czy czerwcu
Chyba kryzys, albo chcą cieniowania. Sama nie wiem. Co bym nie nałożyła jest ble. Ty chyba podcinałaś niedawno?

Cytat:

No i przydaloby sie ciachnac koncowki tak o centymetr po 2 miesiacach, mimo ze nie zauwazylam zadnej rozdwojonej i az mnie to szczerze mowiac dziwi, moze slepa jestem
Możesz nie mieć rozdwojonych. Efekty pielęgnacji
Cytat:
Hegron ? Napalilam sie na niego jako odzywke do mycia, sama nie wiem w sumie dlaczego
Bo go jeszcze nie masz w swojej kolekcji?
Cytat:
Fakt, za ta cene mogloby byc naprawde lepiej... Do szamponu nic nie mam ale odzywka? Musialabym nalozyc chyba pol opakowania zeby dalo sie ladnie rozczesac wlosy Dam jej jeszcze szanse po umyciu Hegronem, moze bedzie lepiej niz po szamponie.
Próbuj, próbuj, ja też używam. Ale nawet po myciu odżywką jest niefajnie, bo szamponie chyba nie odważylabym się jej nałożyć. Zawsze ją jeszcze tuninguję czymś.

Cytat:
Kciuki trzymane

Cytat:
Brak im objętości (bez względu na to czym umyję i jak wysuszę), kiepsko się kręcą. Kombinowałam z ilością odżywki, tuningowaniem odżywek, szamponem, żelem (mniej, więcej). Olejowanie. Efekt zawsze nieciekawy.
Włosy potrzebują cieniowania, to widzę, ale nie na tyle, zeby robić mi takie fochy.

Poza tym tydzień temu, kiedy byłam chora, umyłam byle jak, odżywka na szybko, troszkę żelu aloesowego, podeschły i poszlam spać. Rano bylo fajnie, trochę puchu, ale objętość i loki były.
Mam wrażenie, że im bardziej się staram, tym jest gorzej.

Do fryzjera nie pójdę, w przyszłym tygodniu podetnę pewnie sama. Zamierzałam czekać do marca, ale chyba nie wytrzymam (plan: cięcie 2 razy w roku - zawsze tak robiłam i było ok). W ciągu półtora roku szalałam i podcinałam co chwilę i przez to ciagle mam prawie takiej samej dlugości.

Stary 2012-01-31, 11:35   #54619
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Czy jeśli dam maskę (kupną) przed myciem włosów, a później umyję (odżywką) to nie wymyję tych wszystkich dobrodziejstw, które maska ma za zadanie dać włosom, czy takie dawanie maski przed myciem ma w ogóle jakiś sens?
I drugie pytanie, też dotyczy dawania maski przed myciem. Jeśli zanim dam maskę bardzo dokładnie zmoczę włosy, ale ich nie umyję, czy składniki tej maski przenikną do włosów przez ten kurz, brud, odżywki b/s i inne rzeczy, które nagromadzą się na włosach?
Nie wymyjesz dobroci, a nawet polecam nakładać maskę pod olej przed myciem wczoraj tak zrobiłam, umyłam włosy odżywką i jest w porządeczku
Maskę nakładam na suche włosy, nie spłukuję ich wcześniej. Nie sądzę byś miała tyle brudu, kurzu na włosach by powstrzymało to dobre działanie maski

Stary 2012-01-31, 11:37   #54620
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Ma sens, zwłaszcza, jeśli maska jest bogata, możesz jeszcze dodać jakieś dobroci do niej.
Cytat:
E, przecież nie masz brudnych włosów. Przenikną, przenikną.

Jakaś powolna jestem, DMka mnie ubiegła
A z maską pod olej to fajny sposób, robiłam tak kiedyś.

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2012-01-31 o 11:46
Stary 2012-01-31, 11:40   #54621
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:
Nie wymyjesz dobroci, a nawet polecam nakładać maskę pod olej przed myciem wczoraj tak zrobiłam, umyłam włosy odżywką i jest w porządeczku
Maskę nakładam na suche włosy, nie spłukuję ich wcześniej. Nie sądzę byś miała tyle brudu, kurzu na włosach by powstrzymało to dobre działanie maski
Czyli jak? Na suche włosy maskę, później olej? Dobrze zrozumiałam? Ale od razu, czy czekać, aż podeschną z tą maską
Stary 2012-01-31, 11:43   #54622
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Chyba kryzys, albo chcą cieniowania. Sama nie wiem. Co bym nie nałożyła jest ble. Ty chyba podcinałaś niedawno?
Podcinałam 27 grudnia właśnie, więc nie wybieram się do fryzjera przez następnych kilka miesięcy
Może faktycznie 'źle' mi je podcięła? Tzn tak jak proste...no, ale ja mam fale bardziej niźli loki nie wiem, może woda...bo po podcięciu umyłam je w swoim rodzinnym domu, gdzie woda jest tysiąc razy lepsza niż w Poznaniu i się pięknie skręciły przy minimalnej pielęgnacji. Teraz nakładam same dobrocie i jest nędza
A może moje włosy po prostu wolą taki plan minimum...testowanko i obserwowanko mnie czeka tak do siebie piszę trochę

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
O właśnie, u mnie podobnie...

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Czyli jak? Na suche włosy maskę, później olej? Dobrze zrozumiałam? Ale od razu, czy czekać, aż podeschną z tą maską
Dokładnie tak nie czekam, nakładam maskę, zaraz potem olej na to
Metoda Benkowa (właśnie, gdzie się podziewa? ), sprawdza się świetnie u mnie też. Wypróbuj.

Stary 2012-01-31, 11:55   #54623
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Podcinałam 27 grudnia właśnie, więc nie wybieram się do fryzjera przez następnych kilka miesięcy
Może faktycznie 'źle' mi je podcięła? Tzn tak jak proste...no, ale ja mam fale bardziej niźli loki nie wiem, może woda...bo po podcięciu umyłam je w swoim rodzinnym domu, gdzie woda jest tysiąc razy lepsza niż w Poznaniu i się pięknie skręciły przy minimalnej pielęgnacji. Teraz nakładam same dobrocie i jest nędza
A może moje włosy po prostu wolą taki plan minimum...testowanko i obserwowanko mnie czeka tak do siebie piszę trochę
A, to nie podcinaj w żadnym wypadku.
Hmm, no ale chyba większość fryzjerów podcina włosy kręcone jak proste. I kręcą się, falują. Pewnie za dużo kombinujemy
Czyli co, wprowadzamy pielęgnację minimum? Ale oleje zostają
Zaraz nałożę znów heenarę, miałam powtórzyć wczoraj, ale mi się nie chciało. fajnie zmywa się odżywką.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:

Metoda Benkowa
O właśnie, nie pamiętałam skąd to wzięłam.

Stary 2012-01-31, 11:55   #54624
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Też mi się tak często wydaje...

Cytat:
A biorąc pod uwagę fakt, że tera silikony mnie przerażają (mam jakieś dziwne urojenie, że jak będę miała choć odrobinę silikonu na włosach to nie przedostanie się do nich nic ani z odżywki, ani z maski, ani z oleju)
heh, no ale też bez przesady, często silikony są zmywalne samą wodą, albo delikatnym detergentem, z tego co czytałam, to rzadko się zdarza taki "twardziel", któremu by trzeba było coś więcej, polecam zajrzeć do tabelki, gdzie jest rozpisana zmywalność silikonów
Ja stosuję delikatnie i silikony i zalecaną tu pielęgnacje i włoski coraz lepiej wyglądają, więc chyba coś jednak przez te silikony się przedostaje

Byłam dzisiaj w Farmonie odebrać Jantara i wzięłam 3 ostatnie buteleczki, no nakład się wyczerpał i jest dopiero w produkcji następna partia rozmawiałam z tym panem do wydaje i wysyła paczki i mówi, że teraz mają wstrzymane dostawy Jantara, bo wszystkie zapasy się im wykończyły przez to pospolite ruszenie i że przez styczeń wydał tego więcej niż przez cały zeszły rok bo ludzie zamawiali po 10 buteleczek
Więc niedługo będzie świeżutki Jantar prosto z taśmy produkcyjnej

No i chciałam się pochwalić, że moje włosy odrastają już są widocznie dłuższe, niż po wizycie u fryzjera, więc chyba i Himalaya i Jantar działają
Rabarba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 12:01   #54625
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Wrzucaj tu chociaż kilka.
No oki. Żeby nie obciążać zbytnio, to podam linki.
1. Tu są po żelu i bez suszenia pierwsze, reszta po podsuszeniu dyfuzorem: http://imageshack.us/g/841/przedsuszeniem.jpg/
i jeszcze tu jedno: http://imageshack.us/photo/my-images...odsuszone.jpg/
2. Tu sa po odcisnięciu w satynę - chyba nie do końca ale zawsze http://imageshack.us/g/836/wygniecione.jpg/
3. A tu zdjęcia moich końcówek: http://imageshack.us/g/40/dsc01453nk.jpg/

Sorry za taki ogrom. Będę bardzo wdzięczna jak się komus będzie chciało im przyjrzeć i cos zaradzić
Stary 2012-01-31, 12:06   #54626
86Paula
Zakorzenienie

ja ostatnio mam wrażenie, że moje włosy się do kryzysu szykują dopiero (przejrzałam swoje wszystkie zdjęcia i wychodzi na to, że mi za jakieś 10 dni 3 miesiące miną, wcześniej wydawało mi się, że własnie mi 2 minęły) możliwe to po takim czasie?
ostatnio był wyprost prawie całkowity, mimo dyfuzora.

ja zwykle zwilżam lekko włosy, pozniej kładę odżywkę/ maskę alterry i na to olej- własnie tak sobie siedze, nałożyłam wczoraj przed snem i pochodze pewnie do wieczora bo się raczej nigdzie nie wybieram.
mam nadzieje, że tym razem się pofalują, bo ostatnio mi aż jakoś dziwnie było z tymi prostymi było (jak to się człowiekowi odmienia jeszcze niedawno pisałam, że nie jestem pewna czy do mnie takie falowane włosy pasują, a jak bez prostownicy miałam proste, to mi było dziwnie, mało ich i w ogóle jakos na nie)

E: Miska pierwsze zdjęcie super

Edytowane przez 86Paula
Czas edycji: 2012-01-31 o 12:14
86Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 12:16   #54627
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ayrine Pokaż wiadomość
dziękuję
mam nadzieję, że jak wrócę tu z nowym zdjęciem za miesiąc to będzie jeszcze lepiej
(chyba że namówię TŻ-a żeby mi zrobił foto po wizycie u fryzjera )
Jakimiesiąc?! Po fryzjerze koniecznie!!!
Cytat:
Ewcia, przetrzymać, przetrzymać!!! To grzech prostować takie lokasy rasowe! I tak ich do końca nie wyprostujesz, a tylko zniszczysz i lepiej Ci moze przez godzinę bedzie. I nie ścinać, to juz całkiem niedowracalne. Chyba,że wiesz w 100%,że w króciutkich kręciołach dobrze wygladasz. Tylko nie dziąłaj pod wpływem chwili, potem płacz moze byc jeszcze wiekszy. Uwierz. Po prostu omijaj lustra, zepnij. Ja w czasie kryzysu żadnego zdjecia sobie nie zrobiłam(głuuupia, teraz żałuje, miałabym co pokazać). Mam tylko jak juz prawie wyszłam- były o niebo lepsze i cieszyłam sie jak durna, że minęło, ale i tak jak dzisiaj patrze-srednio mi się podobają, suche takie( przedtem prócz suchosci były powyginane, spuszone,a jednocześnie strąkowate i nie chciały sie układać). Ale warto przetrwac - do wszystkich w kryzysie piszę, bo widzę,że plaga jakaś.
Cytat:
A ja wczoraj cos nie mogłam się tu wbić
Przejeżdżałam koło kauflandu, więc napalona postanowiłam nabyć Hegrona, Glorię, Bingo czy Joaśki a tu :dupa: Był tylko Hegron za ponad 8zł a poza tym kompletnie nic! Ale na szczęście był Rossmann, więc własnie nabyłam metoda kupna olejek Brzoza i Pomarańcza Jeszcze nie nakładałam, ale zapach rzeczywiście jest booosko!

Ogólnie wszystko byłby dobrze, gdyby nie fakt, że zamknęłam na parkingu kluczyki w aucie... :facepalm: Czego to myśli o włosach nie robią z człowiekiem...
Wizaż wariował. Też uwielbiam zapach pomarańczowego, granat duzo gorszy-zbyt cukierkowy, słodki i intensywny.
No to niezła akcja z kluczykami. I tak miałaś szczescie, że się tak dał otworzyc.(doczytałam dalej) Koszt zakupów mógł sie okazać dużo wyzszuy
Cytat:
mam tak samo kilka razy w ciągu dnia Kusi mnie chociaz powyciagac je na okraglej szczotce

kiedy ja nadrobie te 40 stron...
Przecież są przecudne!!! Co Ty chcesz prostowac? Po co wyciagać? Piękne, nawilżone, regularne.

Cytat:
Agatka, oglądałam właśnie twoje włosy - super! kolorek tez ładny, tęsknię trochę za takim... Ślicznie Ci się układają!

Dziewczyny - ja zrobiłam wczoraj trochę zdjęć (nawet to mi zbytnio nie wyszło). Czy byłaby szansa na jakąś diagnozę? Wiem, że sa umęczone i zniszczone ale nie wiem czy rzadkie czy cienkie - niegdys miałam za dużo włosów ale na zdjęciach to dopiero sama zauwazyłam jak bardzo biednie wyglądają ;( Nie chcę Was tu zarzucać wszystkimi, bo trochę ich jest - może wrzucę na jakiś serwer a Wy, które ię znacie doradzicie coś?
Dawaj tu choć kilka. Resztę mozesz gdzieś na serwer.
Cytat:
Schować prostownicę!!!! Przyznaję, że mnie tez parę razy kusiło, głownie po to, aby zobaczyć efekty pielęgnacji na prostych (wyobrażam sobie,że bardziej lsnią, zwłaszcza przejechane gorącem), ale jak pomyślę, że mogę w ten sposób zniweczyc te efekty, to mi mija.
Cytat:

Ale tak szczerze to tez mam lekki kryzys, wprawdzie juz mniejszy bo wlosy po wczorajszym myciu odzyly, ale nadal korci mnie zeby cos zrobic z tym kolorem (w kierunku jasniejszym albo przynajmniej chlodniejszym). No i przydaloby sie ciachnac koncowki tak o centymetr po 2 miesiacach, mimo ze nie zauwazylam zadnej rozdwojonej i az mnie to szczerze mowiac dziwi, moze slepa jestem

No mówię, że plaga.
Trzymamy!!!
Cytat:
jasne nmie może być aż tak źle

dziękuję

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

u mnie też nie rozdwajają się

I cuden są do tego!!! Zalewaj nas częsciej(zdjęciami)!

U mnie też, choć ja co chwila podcinam, to 10 cm, to postpniuję. Ale na tych najdłuższych (ciachnietych we wrześniu) nie widzę rozdwojeń. Wiem,że to nie tylko pielęgnacja, ale porzucenie prostownicy.
Cytat:
Dziewczyny, mam pytanie, z góry uprzedzam, że głupie
Maski przed myciem sa skuteczne(efekty widoczne i odczuwalne na włosach), wiec nie mozliwe, by wszystko szło na marne i nic nie przenikało. Maska działa podczas "pobytu" na włosach
Coś tam zawsze przeniknie. Nawet przez kilkurazowo zastosowane silikony coś tam chyba przenika, raczej dopiero po dłuzszym czasie się nabudowują(ale jakim, nie pytajcie)-tak sobie gdybam.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 12:17   #54628
pussynka
Raczkowanie

Cytat:

Joaśki i Gloria sa w drogerii Jaśmin kolo mnie na piatkowie, ta drogeria jest tez na ogrodach przy petli, moze zajrzyj tam jesli nie masz ich nigdzie blizej siebie Bingo szukalas w Tesco?
Moze zwrocilas uwage bedac w Kauflandzie czy byl taki Hegron ? Napalilam sie na niego jako odzywke do mycia, sama nie wiem w sumie

Gdzie ta drogeria dokładniej na Piątkowie? zajrzę jak będę u rodziców
A na ogrody wybiore się jak mróz zejdzie albo leń pójdzie gdzies dalej P:
W Tesco szukałam, ale na początku stycznia, więc wybiorę się raz jeszcze.
Tego Hegrona niestety nie widziałam w ogóle jeszcze A była w kauflandzie na Serbskiej.

Trzymam kciuki za zaliczenie!
Stary 2012-01-31, 12:44   #54629
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:

Metoda Benkowa (właśnie, gdzie się podziewa? ), sprawdza się świetnie u mnie też. Wypróbuj.
Wypróbuję Zobaczymy jak u mnie się sprawdzi. A olej wtedy zostawiasz na całą noc?
Stary 2012-01-31, 12:45   #54630
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Curly production in progress
Na dodatek bardzo duży progress, ale postaram się odpowiedzieć na to, co skierowane do mnie... Może dam radę

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
"Hmmm, czyli wierzchnia warstwa dłuższa od spodniej?" - właśnie, tak trzeba próbować????
Będę wdzięczna za rady z pierwszej ręki, bo tak jak pisałam, zamierzam sama podcinać, jak już będą sobie swobodnie odrastały, najczęściej mam problem właśnie z tym, że z tyłu robi się mega płasko i okropnie to wygląda
Tutaj jest cały wątek o cięciu i filmiki. W FAQ pisałam o cięciu skrótowo, podając też linki do filmików.
Kręcone trzeba ciachać regularnie, by nie było przyklapów oraz by nabrały wigoru. Najfajniej poprzyglądać się im dokładnie, obejrzeć stare zdjęcia i wybrać, kiedy wyglądały najkorzystniej. przy jakim cięciu. Po prostu nie ma dwóch identycznych głów i loków
Czasem prócz cięcia niezbędna jest też stylizacja i optymalne suszenie. Sama bez dyfuzora i suszenia z głową w dół mam kompletny brak objętości...

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
a ja wpadlam zameldowac ze dbam
Ależ długość

Cytat:
Napisane przez zakrecona_ona Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać o oleju... używam lnianego, albo na noc, albo zaraz przed myciem <jakies 5 min>, żeby szampon tak nie niszczył
O proszę - to jest dobry pomysł mam nadzieję, że szampon rozwadniasz w kubeczku (metoda kubeczkowa opisana w FAQ). Dzięki temu spada jego moc.
Cytat:
Czyli tak: odstawię szampon, a będę myła odżywką; zamiast ręcznika koszulka
Szampon od czasu do czasu niezbędny, więc niech nie stoi na samym końcu półki.
Cytat:
do prostych mogłabym dojść 'na sucho', odsłonić je, loki związać, a pomoczyć tylko proste. nie wiem czy to się uda, mam coraz większe wątpliwości
Może na teraz zostań przy doprowadzeniu wierzchniej warstwy do lepszego stanu. W tym samym czasie coś niecoś dostanie tez i spód. Zobaczymy, jak się zachowa.
Cytat:
Może odżywka Jantar by coś tu zdziałała?
Na pewno. Można ją stosować na wiele sposobów. Sama jednak nie poradzi sobie ze wszystkimi problemami.
Cytat:
Napisane przez styna15 Pokaż wiadomość
co do odżywek to kiedyś dokrapiałam do b/s kilka kropel oleju lub keratyny ale jakoś nie podpasowało mi to
Olej to raczej do odżywek d/s. Do b/s to nieco zbyt duże ryzyko obciążenia i braku emulgacji - składniki mogą się nie zmieszać i zostaną Ci jakieś dziwne osady na włosach.
Keratyna tez zależy kiedy i z czym.

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Ech, pewnie jeszcze parę dni i się uspokoję
I jak w tym tygodniu?
Cytat:
Chemia mnie nigdy nie przekonywała - w cuda nie wierzę...bałabym się tego prasowania każdego pasma po 7 razy
Ja też. A gdy widzę włosy zniszczone prostownicą, to aż się kulę w sobie...
Cytat:
Przecież my głupi konsumenci nie patrzymy na skład tylko na to co obiecuje producent...a że pewnie na każdym opakowaniu obiecują to samo, to co za różnica..?
Niestety masz rację Ileż ja się nagadam, by mi nie czytać przez telefon marketingowego blablania, ale skład!
Zabawne, że zwykle blablanie oddaje skład... Choćby "okiełznane" albo "wygładzaone" włosy to gwarancja silikonu albo parafiny

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
Dokumentację fotograficzną robię od sierpnia, do tej pory trzymałam ją w ukryciu Ale warto Wam się pokazać, bo ja postępuję z włosami dość chaotycznie... Skoro Ty, Eloe, masz patrzeć z przyjemnością, to nie będę się dłużej wahać

Ciesze się, ze pokazałaś zdjęcia
Ależ zmiana! Jestem pod ogromnym wrażeniem!
Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
Nawet po nocnym trzymaniu oleju na włosach mam właśnie suche i sztywne, miękkie są tylko dzień po umyciu
A próbowałaś już bardziej wnikających olejów? Kokos, palmowy?
Zastanawiam się też, czy nie powinnaś miast oleju solo nakładać jego mieszankę choćby z Biowaxem albo lecytyną.
Cytat:
Wygląda na to, że wszystkie wcierki na bazie alkoholu przetłuszczają mi włosy (dlatego próbuję używać Seboradin przed myciem, nie wiem, czy on coś da używany w taki sposób, i czy po myciu używać Jantara - czy to nie za dużo będzie, ale chyba spróbuję) - ściśle rzecz biorąc, chyba przesuszają, i wtedy skóra reaguje przetłuszczeniem. Po Jantarze często fajne uniesienie włosów u nasady, ale bywają też szorstkie i strączkowate (staram się nakładać jak najmniej, tylko na skórę głowy, ale nie zawsze się udaje), ale na pewno nie tłustawe
Jantar usztywnia włosy, więc nadaje się do stylizacji i odświeżenia loków. Trzeba tylko pamiętać, by go odgnieść, gdy już wyschnie. Wówczas strączków nie będzie
Henna niestety ma tendencję do prostowania włosów skutkiem ich obciążania. Wystarczy jednak pamiętać o proteinach oraz o nakładaniu jej jedynie na odrosty, nie na całość.
Poza tym również henna może przyczyniać się do tego, że włosy są sztywne.

Pytanie dodatkowe - kiedy ostatnio je podcinałaś?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości