|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#54601 | ||
|
Kazar Lady
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
dziękuję
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#54602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Miskaa78 wcale nie są cudne Nie są zdefiniowane, włoski odstają....Nie mam już od nich siły
|
|
#54603 |
|
Raczkowanie
|
nie moge sie do nich przekonac walcze ze soba
jak patrze w lustro to jakies takie oklapniete a na zdjeciach ladnie wychodza, sama nie wiem Twoje wloski sa piekne, takie sprezynki, mi sie bardzo podobaja !
|
#54604 |
|
Raczkowanie
|
Agatka, oglądałam właśnie twoje włosy - super! kolorek tez ładny, tęsknię trochę za takim... Ślicznie Ci się układają!
Dziewczyny - ja zrobiłam wczoraj trochę zdjęć (nawet to mi zbytnio nie wyszło). Czy byłaby szansa na jakąś diagnozę? Wiem, że sa umęczone i zniszczone ale nie wiem czy rzadkie czy cienkie - niegdys miałam za dużo włosów ale na zdjęciach to dopiero sama zauwazyłam jak bardzo biednie wyglądają ;( Nie chcę Was tu zarzucać wszystkimi, bo trochę ich jest - może wrzucę na jakiś serwer a Wy, które ię znacie doradzicie coś? |
|
|
|
#54605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A biorąc pod uwagę fakt, że tera silikony mnie przerażają (mam jakieś dziwne urojenie, że jak będę miała choć odrobinę silikonu na włosach to nie przedostanie się do nich nic ani z odżywki, ani z maski, ani z oleju) więc po silikonach zrobię oczyszczanie włosów szamponem z dodatkiem sody oczyszczonej. I co w tedy?? Pewnie miesiąc mojej pielęgnacji pójdzie na marne... Gdyby nie wrażenie, że moja miesięczna pielęgnacja pójdzie na marne już dawno prostownica poszłaby w ruch... |
|
|
|
|
#54606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wpadnę chyba przez nie w depresje ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
|
|
#54607 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#54608 |
|
Zakorzenienie
|
|
#54609 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() ta, co obiecała pare dni temu nie marudzić ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- pokaż, bo az wierzyć mi się nie chce
|
|
|
|
|
#54610 |
|
Zakorzenienie
|
Miskaa78 teraz już nie zdążę wrzucić, bo niedługo wychodzę ale pstryknę zdjęcie i pod wieczór wstawię
|
#54611 | |||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zauważyłam, tylko ostatnio chwalę hurtowo, piękne masz włoski, trudno ich nie zauważyć ![]() Cytat:
![]() Moje włosy przeżywają kryzys, podchodzę do nich z odżywką, olejem, szamponem, a one uparte . No nic, dalej będę próbować
|
|||
|
|
|
#54612 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
chociaż kilka.
|
|
|
|
|
#54613 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#54614 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
a jak będą długie to już w ogóle Basiu, moje tez jakiś kryzysik ostatnio ich nie ogarniam, oleje im nie pasują, mieszanki z nimi też - dziwactwo wczoraj za to umyłam je odżywką i jest troszkę lepiej, ale nadal nie to co w maju czy czerwcu ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#54615 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale tak szczerze to tez mam lekki kryzys, wprawdzie juz mniejszy bo wlosy po wczorajszym myciu odzyly, ale nadal korci mnie zeby cos zrobic z tym kolorem (w kierunku jasniejszym albo przynajmniej chlodniejszym). No i przydaloby sie ciachnac koncowki tak o centymetr po 2 miesiacach, mimo ze nie zauwazylam zadnej rozdwojonej i az mnie to szczerze mowiac dziwi, moze slepa jestem ![]() Cytat:
Bingo szukalas w Tesco?Moze zwrocilas uwage bedac w Kauflandzie czy byl taki Hegron ? Napalilam sie na niego jako odzywke do mycia, sama nie wiem w sumie dlaczego ![]() Cytat:
Dam jej jeszcze szanse po umyciu Hegronem, moze bedzie lepiej niz po szamponie.Jade zaraz na zaliczenie... trzymajcie kciuki - przydadza sie!
|
|
|
#54616 | |||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
nmie może być aż tak źle ![]() dziękuję ten kryzys czym sie u Twoich włosów objawia? ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
u mnie też nie rozdwajają się ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#54617 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam pytanie, z góry uprzedzam, że głupie
![]() Czy jeśli dam maskę (kupną) przed myciem włosów, a później umyję (odżywką) to nie wymyję tych wszystkich dobrodziejstw, które maska ma za zadanie dać włosom, czy takie dawanie maski przed myciem ma w ogóle jakiś sens? I drugie pytanie, też dotyczy dawania maski przed myciem. Jeśli zanim dam maskę bardzo dokładnie zmoczę włosy, ale ich nie umyję, czy składniki tej maski przenikną do włosów przez ten kurz, brud, odżywki b/s i inne rzeczy, które nagromadzą się na włosach? |
|
|
|
#54618 | |||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Brak im objętości (bez względu na to czym umyję i jak wysuszę), kiepsko się kręcą. Kombinowałam z ilością odżywki, tuningowaniem odżywek, szamponem, żelem (mniej, więcej). Olejowanie. Efekt zawsze nieciekawy. Włosy potrzebują cieniowania, to widzę, ale nie na tyle, zeby robić mi takie fochy. Poza tym tydzień temu, kiedy byłam chora, umyłam byle jak, odżywka na szybko, troszkę żelu aloesowego, podeschły i poszlam spać. Rano bylo fajnie, trochę puchu, ale objętość i loki były. Mam wrażenie, że im bardziej się staram, tym jest gorzej. Do fryzjera nie pójdę, w przyszłym tygodniu podetnę pewnie sama. Zamierzałam czekać do marca, ale chyba nie wytrzymam (plan: cięcie 2 razy w roku - zawsze tak robiłam i było ok). W ciągu półtora roku szalałam i podcinałam co chwilę i przez to ciagle mam prawie takiej samej dlugości. |
|||||
|
|
|
#54619 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
wczoraj tak zrobiłam, umyłam włosy odżywką i jest w porządeczku ![]() Maskę nakładam na suche włosy, nie spłukuję ich wcześniej. Nie sądzę byś miała tyle brudu, kurzu na włosach by powstrzymało to dobre działanie maski
|
|
|
|
|
#54620 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
.Jakaś powolna jestem , DMka mnie ubiegła![]() A z maską pod olej to fajny sposób, robiłam tak kiedyś. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2012-01-31 o 11:46 |
||
|
|
|
#54621 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#54622 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Może faktycznie 'źle' mi je podcięła? Tzn tak jak proste...no, ale ja mam fale bardziej niźli loki nie wiem, może woda...bo po podcięciu umyłam je w swoim rodzinnym domu, gdzie woda jest tysiąc razy lepsza niż w Poznaniu i się pięknie skręciły przy minimalnej pielęgnacji. Teraz nakładam same dobrocie i jest nędza ![]() A może moje włosy po prostu wolą taki plan minimum...testowanko i obserwowanko mnie czeka tak do siebie piszę trochę ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- O właśnie, u mnie podobnie... ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
nie czekam, nakładam maskę, zaraz potem olej na to ![]() Metoda Benkowa (właśnie, gdzie się podziewa? ), sprawdza się świetnie u mnie też. Wypróbuj.
|
||
|
|
|
#54623 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Hmm, no ale chyba większość fryzjerów podcina włosy kręcone jak proste. I kręcą się, falują. Pewnie za dużo kombinujemy ![]() Czyli co, wprowadzamy pielęgnację minimum? Ale oleje zostają![]() Zaraz nałożę znów heenarę, miałam powtórzyć wczoraj, ale mi się nie chciało. fajnie zmywa się odżywką. ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- O właśnie, nie pamiętałam skąd to wzięłam. |
|
|
|
|
#54624 | |
|
Raczkowanie
|
Też mi się tak często wydaje...
Cytat:
![]() Ja stosuję delikatnie i silikony i zalecaną tu pielęgnacje i włoski coraz lepiej wyglądają, więc chyba coś jednak przez te silikony się przedostaje ![]() Byłam dzisiaj w Farmonie odebrać Jantara i wzięłam 3 ostatnie buteleczki, no nakład się wyczerpał i jest dopiero w produkcji następna partia bo ludzie zamawiali po 10 buteleczek ![]() Więc niedługo będzie świeżutki Jantar prosto z taśmy produkcyjnej ![]() No i chciałam się pochwalić, że moje włosy odrastają
|
|
|
|
|
#54625 |
|
Raczkowanie
|
No oki. Żeby nie obciążać zbytnio, to podam linki.
1. Tu są po żelu i bez suszenia pierwsze, reszta po podsuszeniu dyfuzorem: http://imageshack.us/g/841/przedsuszeniem.jpg/ i jeszcze tu jedno: http://imageshack.us/photo/my-images...odsuszone.jpg/ 2. Tu sa po odcisnięciu w satynę - chyba nie do końca ale zawsze http://imageshack.us/g/836/wygniecione.jpg/3. A tu zdjęcia moich końcówek: http://imageshack.us/g/40/dsc01453nk.jpg/ Sorry za taki ogrom. Będę bardzo wdzięczna jak się komus będzie chciało im przyjrzeć i cos zaradzić
|
|
|
|
#54626 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio mam wrażenie, że moje włosy się do kryzysu szykują dopiero (przejrzałam swoje wszystkie zdjęcia i wychodzi na to, że mi za jakieś 10 dni 3 miesiące miną, wcześniej wydawało mi się, że własnie mi 2 minęły) możliwe to po takim czasie?
ostatnio był wyprost prawie całkowity, mimo dyfuzora. ja zwykle zwilżam lekko włosy, pozniej kładę odżywkę/ maskę alterry i na to olej- własnie tak sobie siedze, nałożyłam wczoraj przed snem i pochodze pewnie do wieczora bo się raczej nigdzie nie wybieram. mam nadzieje, że tym razem się pofalują, bo ostatnio mi aż jakoś dziwnie było z tymi prostymi było (jak to się człowiekowi odmienia jeszcze niedawno pisałam, że nie jestem pewna czy do mnie takie falowane włosy pasują, a jak bez prostownicy miałam proste, to mi było dziwnie, mało ich i w ogóle jakos na nie)E: Miska pierwsze zdjęcie super Edytowane przez 86Paula Czas edycji: 2012-01-31 o 12:14 |
|
|
|
#54627 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No to niezła akcja z kluczykami. I tak miałaś szczescie, że się tak dał otworzyc.(doczytałam dalej) Koszt zakupów mógł sie okazać dużo wyzszuy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymamy!!! Cytat:
U mnie też, choć ja co chwila podcinam, to 10 cm, to postpniuję. Ale na tych najdłuższych (ciachnietych we wrześniu) nie widzę rozdwojeń. Wiem,że to nie tylko pielęgnacja, ale porzucenie prostownicy. Cytat:
Coś tam zawsze przeniknie. Nawet przez kilkurazowo zastosowane silikony coś tam chyba przenika, raczej dopiero po dłuzszym czasie się nabudowują(ale jakim, nie pytajcie)-tak sobie gdybam.
|
|
#54628 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A na ogrody wybiore się jak mróz zejdzie albo leń pójdzie gdzies dalej P: W Tesco szukałam, ale na początku stycznia, więc wybiorę się raz jeszcze. Tego Hegrona niestety nie widziałam w ogóle jeszcze A była w kauflandzie na Serbskiej.Trzymam kciuki za zaliczenie! |
|
|
|
|
#54629 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#54630 | |||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Curly production in progress
Na dodatek bardzo duży progress, ale postaram się odpowiedzieć na to, co skierowane do mnie... Może dam radę ![]() Cytat:
Kręcone trzeba ciachać regularnie, by nie było przyklapów oraz by nabrały wigoru. Najfajniej poprzyglądać się im dokładnie, obejrzeć stare zdjęcia i wybrać, kiedy wyglądały najkorzystniej. przy jakim cięciu. Po prostu nie ma dwóch identycznych głów i loków Czasem prócz cięcia niezbędna jest też stylizacja i optymalne suszenie. Sama bez dyfuzora i suszenia z głową w dół mam kompletny brak objętości... Ależ długość Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Keratyna tez zależy kiedy i z czym. I jak w tym tygodniu? Cytat:
Cytat:
Ileż ja się nagadam, by mi nie czytać przez telefon marketingowego blablania, ale skład!Zabawne, że zwykle blablanie oddaje skład... Choćby "okiełznane" albo "wygładzaone" włosy to gwarancja silikonu albo parafiny ![]() Cytat:
Ciesze się, ze pokazałaś zdjęcia Ależ zmiana! Cytat:
Zastanawiam się też, czy nie powinnaś miast oleju solo nakładać jego mieszankę choćby z Biowaxem albo lecytyną. Cytat:
![]() Henna niestety ma tendencję do prostowania włosów skutkiem ich obciążania. Wystarczy jednak pamiętać o proteinach oraz o nakładaniu jej jedynie na odrosty, nie na całość. Poza tym również henna może przyczyniać się do tego, że włosy są sztywne. Pytanie dodatkowe - kiedy ostatnio je podcinałaś?
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

Nie są zdefiniowane, włoski odstają....
-47-48-49-50

Nalozylam ok. 2x wiecej niz normalnie Alterry i mialam wrazenie ze nadal nic na tych wlosach nie ma. Pochodzilam 10 czy 15 min. pod czepkiem i przyszla kolej na przeczesanie grzebieniem i splukanie z glowa w dol. Rozczesywanie bylo dramatem, same koltuny