|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Mnie trochę to DDTVN śmieszy, bo nieraz zaproszą takiego eksperta, że mam wrażenie, ze ja wiem więcej na dany temat. A już zupełnie nie mogę jak jest taka babka zapraszana (niestety nie pamiętam jak się nazywa, z takimi warami dziwnymi) i ona się wypowiada na każdy temat prawie! nie wiem czy ma z nimi jakąś umowę czy co.
|
|
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3813 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie Navington Cadet to na razie nr 1, ale zastanawiam się też cały czas nad Tako Laret. Widziałam ten wózek na żywo i jest fajnie wykonany, dobra cena itd, ale jest ciężki
![]() http://www.ewozki.eu/item/556/wozki-...-laret-3w1.htm Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-01-31 o 12:03 |
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
Ja DDTVN oglądam dla zagłuszenia ciszy w mieszkaniu
. Przy tutejszych cenach najbardziej opłaca mi się iść po prostu do H&M i tam kupić co potrzebne. To, jakie mają być konkretnie, to sama się domyśliłam, bez rad ekspertów. Najbardziej rozwaliły mnie te bujaki, szczególnie ten jakiś kosmiczny i tekst "imitujący drganie w samochodzie" |
|
|
|
#3815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3816 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i jeszcze to, że nie można tego wózka nigdzie pooglądać na żywo. Ale ogólnie to jest bardzo fajny i wygląda na wygodny, więc gdyby nie te "podejrzane" rzeczy to może też bym sie na niego zdecydowała, bo cena jest bardzo atrakcyjna ![]() A jeszcze sprawdziłam wczoraj maila, którego dostałam od tej firmy z ofertą różnych opcji i ceny są fajne jak się kupuje bezpośrednio od nich (nie wiem czy nie taniej niż na Allegro) - wklejam poniżej, może Ci się przydadzą: GRATISY Regulacja wysokości rączki - gratis Torba na rączkę -- gratis Moskitiera przeciw owadom -- gratis Pokrowiec przeciwdeszczowy -- gratis Super gratis – PROFESJONALNA – aluminiowa POMPKA DO POMPOWANIA KÓŁ wózka UWAGA : Na podwoziu typu ASTON dostępne są wszystkie pokazane na naszej stronie internetowej kolory wózków. Razem za cały zestaw z parasolką, fotelikiem, śpiworkiem i gratisami oraz kosztami dostawy bezpośrednio z firmy Mikado --- 1.059 zł Wózek z gratisami - bez śpiworka, parasolki i fotelika, cena wraz z kosztami dostawy wynosi --- 855 zł. Cytat:
Już się właściwie zdecydowaliśmy na niego na 100%, tylko jeszcze nie chcemy teraz kupować ze względu na gwarancję, myślę, że dopiero gdzieś za 2 miesiące kupimy.---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- A w ogóle to jestem dziś padnięta, bo nie mogłam spać w nocy, bo mnie plecy napierniczały Wieczorem mam wizytę u gina to mu się poskarżę trochę z tych moich boleści... Acha i wiecie co? Musiałam wczoraj doprowadzić swój "wstyd" do stanu oglądalności i normalnie MASAKRA!!! W ogóle go nie mogłam zobaczyć, bo nie dało się schylić. Co ja się namęczyłam... W dodatku zadrapałam się 2x, bo źle sobie maszynkę ustawiłam. A jeszcze 2 czy 3 tyg. temu spokojnie dawałam radę. Do lusterka nie umiem, bo jest na odwrót
|
||
|
|
|
#3817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale planuję chustować, więc w trudniejsze tereny i tak wózkiem pchać się nie będziemy ![]() Cytat:
![]() Jestem zawalona robotą po uszy. Skończyłam wczoraj jeden projekt w pracy, a drugi się ciągnie do 15 lutego. I wcześniej go nie skończę bo jak zwykle ogromną większość potrzebnych materiałów i danych dostanę na sam koniec. Ten, który wczoraj skończyłam dłubałam od połowy grudnia, a dopiero w czwartek mogłam wziąć się za niego na dobre. Bo stale mi brakowało jakichś danych do obliczeń i rysunków. Bleh! Do tego katar mam taki jakby ktoś kran odkręcił. Idę dziś do lekarza żeby coś mi dał, ale do pracy i tak będę chodzić. W tym tygodniu zaczynają, mam wybrany kibel, wannę i stelaż do zabudowy. Tylko zamówić i czekać. Wszystko muszę na budowę zamawiać bo przecież sobie wanny nie wstawię do pokoju... Muszę wyliczyć ile płytek... a po całodziennym liczeniu w pracy, w domu nie mam na to ochoty. A mój chłop nie ma o tym pojęcia.
|
|
|
#3818 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cena kosmos ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31957857]Ja będę miała jego polską wersję, ew. podróbkę Roan Marita.[/QUOTE]a jaka to polska wersja ?? Trzymam kciuki za wzorowe wyniki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No ale póki co to mój faworyt również na fakt że wyczytałam że wózki wytrzymałe i spokojnie dla dzieci od 0 do 3 lat. Boję się żebym nie musiała za rok kupować nowej spacerówki jak mały będzie za cieżki albo coś ... ale w sumie wogóle się na tym nie znam |
|||
|
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj wizaż mi nie działał, dzisiaj wchodzę, patrzę, a Wy tyle naprodukowałyście, że masakra
![]() Ja jestem udupiona mówiąc potocznie, moja rwa kulszowa jest coraz silniejsza, ciężko mi nawet wstawać z łóżka już w tej chwili. Ból dolnej części kręgosłupa jest tak okropny, że nikomu go nie życzę. Z przyjemnością powróciłabym do tego bólu, który wiąże się z ciążą.Mówię Wam, fatalitis do kwadratu ![]() Tak więc leżę i leżę i leżę, mąż pracuje,a ja tu sama zamulam.Moje baby strasznie kopie całymi dniami, ale tak jak już tu pisałyście, przynajmniej jestem spokojna, że wszystko jest w porządku
|
#3820 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3821 |
|
Wtajemniczenie
|
andzya, współczuję
A nic się nie da poradzić na te bóle? Jakieś masaże, czy coś?Perse już pewnie się widzi ze swoim maleństwem Ciekawe kto do nas dołączy, czy dziewczynka, czy chłopczyk ![]() Dobra, ja się zbieram. Trzeba by wyskoczyć w końcu z piżamki, iść z piesem na spacer i ogarnąć coś w chałupie. Takie życie ciężarnej na L4
|
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
Ja coś podobnego, tylko lżejszego, miałam w ostatni weekend. Dodatkowo musieliśmy z Mężem jechać na zakupy. On sobie dziarsko szedł, a ja kuśtykałam. Moim sukcesem za to jest fakt, że nauczył się chodzić wolniej, bo ja nie daję rady. Ubolewam nad tym, bo też zawsze szybko chodziłam, a teraz no nie bardzo. Dziś mam dzień mega lenia... dalej się zbieram, żeby iść pod prysznic... straszne.
|
|
|
|
#3823 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój Maks jak skończył rok, to dostawał picie z lodówki (mama i teściowa ręce załamywały!). Nigdy nie miał czapki w domu. Jak miał chłodne rączki, to miał... byleby kark był ciepły (ja też też mam często zimne dłonie, taki typ), chodziłam z nim na spacery przy każdej pogodzie (tylko mróz poniżej -10 i wiatr zatrzymywały nas w domu) itp... itd... Do czasu pójścia do przedszkola był okazem zdrowia. W okresie niemowlęctwa był chory kilka razy, a potem między 1,5 a 3,5 roku ze dwa razy w ciągu zimy miał katar i tyle... Każdy wychowuje dziecko jak uważa za stosowne ![]() Cytat:
A to katar mi przeszkadzał, a to mi niewygodnie było... Jak wzięłam koc w rulon i sie do niego "przytuliłam" to zaraz zasnęłam spokojnie Może zamiast poduszek spróbuj tak ze zwiniętym kocem spać - mniej się będzie przemieszczać Ja przez ciążę z Maksem tak spałam, a teraz ciągle biję się z myślami, czy jest sens wydawać tyle kasy na rogala, skoro koc też daje u mnie radę... ![]() Cytat:
![]() Obawiałam się właśnie tych powodów Twojego ucichnięcia (tego "bycia w opozycji"), więc spieszę donieść, że ja i zapewne nie tylko ja chętnie czytam Twoje opinie, więc proszę mi tu bez takich ![]() Kuruj się z tym katarem i nie przesadzaj z pracą Żeby się znowu nie skończyło na antybiotyku, lepiej wyleżeć Z moim chłopem miałam podobnie przy remoncie. Dobrze, że choć na to dobre słowo możemy liczyć ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3824 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To będę eksperymentować
|
|
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
kism :Pisałam tak ogólnikowo. Domyślam się, że są jeszcze na świecie normalni ludzie, jak np. Ty
.
|
|
|
|
#3827 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczyny
Ostatnio walczymy z remontem, więc mam mało czasu na wizażowanie, jak juz włączę komputer to nadrabiam zaległosci w czytaniu, tyle tego produkujecie Poza tym ostatnio mam częściej Męża w domu, więc też mniej czasu przy komputerze spędzam. Tak czy inaczej remont trwa, dzis mają mi przywieźć okno, co prawda dopoki są mrozy musimy czekać ale i tak się cieszę bo w kazdej chwili będzie można wstawiać. Szafa wyszła nam super, teraz jeszcze tylko kolor na ściany wybrać, wyjazd do ikei po meble i gotowe ![]() Byłam wczoraj na badaniach, morfologia, Coombs i mocz, a glukozę zrobię za tydzień w domu. Mam glukometr więc polozna zgodziła się żebym sobie sama zbadala, cieszę się bo najgorsze to czekanie, musiałabym siedzieć w przychodni, a tam warunki kiepskie, a tak to sobie w domu poleżę i nie będe się dodatkowo stresować To trzymajcie się Kobietki! Gratuluję poznania płci Dzieciaczków i dobrych wyników ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#3828 |
|
Wtajemniczenie
|
3bit jeszcze siedzi w lodówce, a ja mam ochotę zrobić to http://pysiamn.blox.pl/2011/10/Ciasto-Snickers.html
i to http://pysiamn.blox.pl/2012/01/Twarogowe-Oponki.htmlA na wadze przybywa coraz szybciej Zbliżam się wielkimi krokami do 60!
|
|
|
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja póki co śpię bez rogala, bo mi wygodnie zarzucić nogę na chłopa. ![]() No bo ile mogę pisać, że ciąża to nie choroba. Że owszem, jesteśmy w ciąży bardziej narażone na różne przypadłości, ale sama ciąża chorobą nie jest Ja np. nie chorowałam przez ostatnich kilka lat, a w ciąży mnie dopadło. Ale zwolnienia nie dostaje się z powodu ciąży, tylko innego schorzenia, które wystąpiło...Mogę też pisać, że kontrola ZUS-u ma sens, bo ile z nas szlag trafia jak widzimy kogoś będącego na zwolnieniu, a np. śmigającego na nartach? Mnie trafia i sama miałabym ochotę poinformować odpowiedni organ A jeśli ktoś ma czyste sumienie to żadna kontrola mu niestraszna ![]() Mogę znowu pisać, że warto zainwestować w dobry atestowany fotelik, bo od tego może zależeć zdrowie i życie naszego dziecka. Ale nauczona doświadczeniem wolę się nie odzywać. ![]() Tutaj informacja nt. awarii. Krótko i zwięźle, ale zawsze coś https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=590254
|
|
|
#3830 |
|
Zadomowienie
|
andzya a jakieś ćwiczenia na to na pomagają? Ja nie wczuwałam się zbytnio w temat, ale moze da się coś zrobic. Szkoda żeby tak Cię to męczyło. Albo jakaś pozycja chociaz, bo może wtedy ucisk mniejszy.
Mnie też przed paroma minutami wystraszył jakiś ból. Stałam w kuchni przy piekarniku, bo chciałam zobaczyć jak tam moje żeberka dochodzą i nagle w prawym boku mnie tak zaczęło bolec, ze ledwo co doszłam do łózka. Poleżałam chwilę i nic nie przechodziło. Dopiero po kilku minutach ból ustąpił, ale cały czas coś czuję w tym boku. Ale to bardziej jakieś wnętrzności niż rwa czy coś w tym stylu. |
|
|
|
#3831 |
|
Zadomowienie
|
witam juz po usg połowkowym będzie dziewczynka
jak ja się ucieszyłam bo mam tyle sukieneczek po 4 dziewczynkach że szok nie mowię z syna też bym się cieszyłatylko jedna zła dla mnie informacja muszę więcej pic bo mam mało płynu owodniowego i dziecko jak to pan doktor powiedział jest takie pościskana więc od rana cały czas piję i latam do wc , kazał przyjśc na kontrole za 2 tyg na kolejne usg bo kręgosłupka nie mógł sobie dokladnie obejrzeccała wizytę mamy na kamerce i mąz kręcił a jego uśmiech jak zobaczył dziecko bezcenne szczęśliwy ze zdrowe a płec dla niego nie ważna po tym jak lekarz zalecił więcej picia powiedział P. mi tylko w końcu urośnie ci trochę brzuszek bo masz taki mały a mi się on wielki wydajei jeszcze jedno dostałam opiernicz od męza ja je taka mało mobilna się zrobiłam a tam była kobitka z taka piłką i jakoś się normalnie ruszała a ja to jak babcia już się ruszam ![]() więc w styczniu mamy więcej dziewczynek czy chłopców ?po wynikach usg |
|
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są są niektórzy po prostu są podatni na "udogodnienia i dobre rady" dlatego tak wychodzi.... a tak naprawdę najlepiej sprawdza się intuicjaw czwartek jadę po farby do pokoju dziecięcego - ciekawe co wybiorę...czas już najwyższy zacząć działać bo poród mnie tu zastanie
|
|
|
|
|
#3833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-01-31 o 13:39 |
|
|
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3835 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3836 |
|
Zadomowienie
|
raczej tylko typowo damska bo ciuszki dostałam od takiej jakby rodzinki i okazało się ze tamta mama w wieku 42 lat zaszła w ciąże termin jakoś na kwiecień więc oddałam wszelkie bodziaki i inne ,zostawiłam sobie tylko troszkę z całego multum ale dzięki temu mogę spokojnie kupic sobie takie ciuszki jak mi się będą podobały
więc teraz mogę spokojnie kupowac piękne bodziaki dla dziewuszki
|
|
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam nieco inne zdanie na ten temat, ale nie jestem rozumiana ![]() Sama z kolei rozumiem, że reszta ma opinię odmienną, i szanuję ją. I po koleżankach, które na zwolnieniu siedzą od początku ciąży (mam na myśli zdrowe ciąże), uważam że bezczynne siedzenie w domu w większości przypadków przynosi im więcej szkody niż pożytku. Nie od dziś wiadomo, ze za dużo wolnego czasu nie robi dobrze ![]() Ale już siedzę cicho.
|
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie Maja dzisiaj szaleje od rana. Mój Mąż mówił rano, że jak się przytulił, to dostał parę kopniaków
. W końcu udało mi się zwlec z łóżka i wykąpać... muszę Mojego poprosić o napompowanie piłki do ćwiczeń, żebym miała co robić w czasie oglądania tv w domu, ewentualnie czytania, chociaż na to ostatnio w ogóle nie mam ochoty .
|
|
|
|
#3839 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Każdy ma swoje zdanie w danym temacie i kultura wymaga, żeby je szanować. No chyba, że są to jakieś poglądy ogólnie uznawane za coś nie do przyjęcia np. przemoc wobec dzieci (skrajny przypadek). Wtedy szacunek nie wchodzi w grę. A jeszcze w temacie, wcale na l4 nie trzeba "bezczynnie siedzieć w domu". Można robić wiele pożytecznych rzeczy, ale dawkować sobie je wg własnego uznania, a nie wg uznania pracodawcy Ja tam nigdy w domu się nie nudzę. Robię co chcę, chcę to sprzątam, chcę to piorę, chcę to gotuję Poza tym teraz, to chyba najbardziej nie chcą mojego powrotu do pracy moje szefowe, bo przyjęły już nową dziewczynę na moje miejsce i musiałyby wygenerować więcej wypłat Ja za pracą tęsknię baaaaardzo.
|
|
|
|
|
#3840 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Witajcie. Miałam do nadrobienia 15 stron, udało się
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.

. Przy tutejszych cenach najbardziej opłaca mi się iść po prostu do H&M i tam kupić co potrzebne. To, jakie mają być konkretnie, to sama się domyśliłam, bez rad ekspertów. Najbardziej rozwaliły mnie te bujaki, szczególnie ten jakiś kosmiczny i tekst "imitujący drganie w samochodzie"
No i jeszcze to, że nie można tego wózka nigdzie pooglądać na żywo. Ale ogólnie to jest bardzo fajny i wygląda na wygodny, więc gdyby nie te "podejrzane" rzeczy to może też bym sie na niego zdecydowała, bo cena jest bardzo atrakcyjna
U zdecydowanej większości normą jest to, że robią wszystko po terminie
Zdawaj nam tu relację na bieżąco! Nie mogę się doczekać Twojego wybierania farb, bo wiem sama ile z tym sama przechodziłam i ciekawa jestem, co powybierasz

ale firma porządna, myślę że wózek fajny 
A nic się nie da poradzić na te bóle? Jakieś masaże, czy coś?

A to katar mi przeszkadzał, a to mi niewygodnie było... Jak wzięłam koc w rulon i sie do niego "przytuliłam" to zaraz zasnęłam spokojnie
Żeby się znowu nie skończyło na antybiotyku, lepiej wyleżeć 
więc od rana cały czas piję i latam do wc , kazał przyjśc na kontrole za 2 tyg na kolejne usg bo kręgosłupka nie mógł sobie dokladnie obejrzec