zazdroszę zaręczonym dziewczynom...odsłona 48. - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-31, 13:34   #4291
Hawwa87
Zakorzenienie

Dot.: zazdroszę zaręczonym dziewczynom...odsłona 48.

Cytat:
Napisane przez kkasia007 Pokaż wiadomość

Hawuś a moze to teściowa ksiedza podburzyła żeby tak powiedział Twojemu P. Może chodzi i narzeka i ksiądz jej "chciał pomóc w jej samotnosci"?
Nie, jestem pewna, że temat wyszedł od księdza. To jest stosunkowo niewielkie osiedle i jest na nim grupa ludzi, którzy z księdzem dobrze się znają - w tym także byli rodzice P., a że taty P. już nie ma, to ksiądz po prostu chce, żeby jego mama nie była sama... Ostatnio też się okazało, że jak zmarł tata P., to ksiądz dowiadywał się od sąsiadów, czy mamie P. niczego nie brakuje

Ksiądz pewnie chęci ma dobre, problem w tym, że patrzy tylko na to, żeby mamie P. było dobrze, a mnie nie bierze pod uwagę (bo P. przecież u mamy byłoby dobrze, on nie miałby nic przeciwko, żeby mieszkać z mamą)

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:38   #4292
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

A czy któraś z Was jest z Poznania??? Co tam jeszcze można ciekawego robić? Oprócz pójścia do kina??
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:40   #4293
patuska18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Wolałabym osobno I coś romantycznego Chciałabym do kina jechać na rocznicę(u nas kino to wielkie wydarzenie bo najbliższe jest w Poznaniu a to prawie 100 km) , później może kolacja Ale to ja mam proponować czy czekać aż K. coś wymyśli? Wczoraj się go pytałam co robimy na rocznicę to powiedział, że nie wie... I tyle:/
U mnie zawsze było tak, że to ja wymyślałam coś na rocznicę a on kupował tylko kwiatka. Ale w końcu rocznica to jest wspólne wydarzenie,a nie jednej ze stron.
Ty zaproponuj, bo znając chłopów to oni nic nie wymyślą

Antoś 15.03.2018

patuska18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:41   #4294
kasia0912
Zakorzenienie

Ja do rocznicy mam jaszcze trochę czasu

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:42   #4295
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Wolałabym osobno I coś romantycznego Chciałabym do kina jechać na rocznicę(u nas kino to wielkie wydarzenie bo najbliższe jest w Poznaniu a to prawie 100 km) , później może kolacja Ale to ja mam proponować czy czekać aż K. coś wymyśli? Wczoraj się go pytałam co robimy na rocznicę to powiedział, że nie wie... I tyle:/
My ustaliliśmy że nie robimy sobie prezentów na rocznicę ani walentynki tylko pójdziemy gdzieś na kolację
Cytat:
Napisane przez kasia0912 Pokaż wiadomość
ooo może zabiorę TŻ do kina ale w weekend bo kurcze 14.02 mam zajęcia do 21 prawie.
Generalnie nie polecam kina 14.02 Pracowałam kiedyś w Multikinie i to właśnie jest najbardziej oblegany dzień (100 razy bardziej niż wszystkie święta i długie weekendy) rezerwacje są na kilka dni przed a sale dosłownie pękają w szwach - nic romantycznego
Cytat:
A czy któraś z Was jest z Poznania??? Co tam jeszcze można ciekawego robić? Oprócz pójścia do kina??
Można iść na Stary Rynek do jakieś fajnej knajpki Albo jak Wam nie szkoda kasy to może Dark Restaurant? ->http://www.darkrestaurant.pl/
Stary 2012-01-31, 13:43   #4296
patuska18
Zakorzenienie

Cytat:
A Wy zawsze do Poznania jeździcie? do Wroc chyba tyle samo jest może tam się wybierzcie?

Antoś 15.03.2018

Stary 2012-01-31, 13:43   #4297
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
A ja do rocznicy mam jeszcze 11 miesięcy

stygmatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:44   #4298
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
Boże to straszne...

Glenia, kciukam mocno, na pewno wszystko będzie dobrze!

Byłam po wpis właśnie z jednego egzaminu (z tłumaczeń) i dostałam 4+...niby wszystko fajnie, egzamin nie był trudny, uczyłam się na niego dużo (choć to głównie pamięciówka bo słówka) i byłam pewna że wszystkie 5 dostaniemy...zabrakło mi 1% ale najgorsze jest to że koleś odejmował punkty że takie bzdury że masakra, np. przecinki itp... Nie cierpię zaliczeń i takich młodych, zadufanych w sobie doktorantów

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Odpraw się ONLINE na wszystkie loty
No właśnie nie mogę, nie dam rady, a na stronie Austrian mi wyskakuje komunikat: The passenger data contained an error. Reason: One of your flights is currently not available for check-in.
The system was unable to accept all the chosen passengers on all chosen flights. Please contact our helpdesk. A niedostępny do odprawy jest ten pierwszy, bo już odprawa zakończona, mam to w nosie, interesuje mnie drugi, gdzie jest zajętych 6 miejsc

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:45   #4299
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Hawwa co to za wlazenie z butami w zycie prywatne
Cytat:
O jak bym mojego słyszała.: Mogłem nie ruszać tego pilota. No powzdychaj sobie bo ja zawsze głośno wzdycham, jak widzę zareczyny, pierścionki, suknie ślubne i dzidziusie. Nic nei muszę mówić wystarczy moje jedno mmmmmmmmm

Stygmatku
brokat brokatem ale jak to się cudownie czyta

Kawa czy ty jesteś Tudi20 na pingerze?

Hawuś a moze to teściowa ksiedza podburzyła żeby tak powiedział Twojemu P. Może chodzi i narzeka i ksiądz jej "chciał pomóc w jej samotnosci"?

Wiecie co pojechałam w -14 stopni mrozu, zmarzłam żeby sie dowiedzieć że ZALICZENIA NIE BEDZIE BO JEST RADA WYDZIAŁU
nie to nie ja co nie zmienia faktu ze ktos ukradl moja wlasnosc

co do zaliczenia ale chamówa

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:46   #4300
patuska18
Zakorzenienie

Cytat:
Można iść na Stary Rynek do jakieś fajnej knajpki Albo jak Wam nie szkoda kasy to może Dark Restaurant? ->http://www.darkrestaurant.pl/
Byłaś może w tej restauracji? Zaciekawiło mnie to

Cytat:
Ja też 5 miesięcy

Antoś 15.03.2018

Stary 2012-01-31, 13:47   #4301
kasia0912
Zakorzenienie

Capri no właśnie więc zabiorę go 12.02

Stygmatek co to jest 11 miesięcy

Patuska no u mnie 4 miesiące

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Stary 2012-01-31, 13:51   #4302
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
My ustaliliśmy że nie robimy sobie prezentów na rocznicę ani walentynki tylko pójdziemy gdzieś na kolację

Generalnie nie polecam kina 14.02 Pracowałam kiedyś w Multikinie i to właśnie jest najbardziej oblegany dzień (100 razy bardziej niż wszystkie święta i długie weekendy) rezerwacje są na kilka dni przed a sale dosłownie pękają w szwach - nic romantycznego

No właśnie ja też bym wolała jakąś kolację Tylko wkurza mnie, że to zawsze ja muszę organizować No ale cóż...

Jeśli chodzi o Dark Restaurant to słyszałam o tym ale nie wiem czy warto? Może któraś z Was była?? Albo jakiś znajomy był?? Podane ceny są od osoby, tak? Najtańsza opcja nie jest zła

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez patuska18 Pokaż wiadomość
A Wy zawsze do Poznania jeździcie? do Wroc chyba tyle samo jest może tam się wybierzcie?
Zawsze do Poznania bo w miarę znamy i wiemy gdzie, jak dojechać Mam też siostrę w Poznaniu, więc tak lepiej Wrocławia wogóle nie znam bo byłam tylko raz A co byś mogła tam polecić??

Edytowane przez zuken
Czas edycji: 2012-01-31 o 13:53
Stary 2012-01-31, 13:52   #4303
kkasia007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Nie, jestem pewna, że temat wyszedł od księdza. To jest stosunkowo niewielkie osiedle i jest na nim grupa ludzi, którzy z księdzem dobrze się znają - w tym także byli rodzice P., a że taty P. już nie ma, to ksiądz po prostu chce, żeby jego mama nie była sama... Ostatnio też się okazało, że jak zmarł tata P., to ksiądz dowiadywał się od sąsiadów, czy mamie P. niczego nie brakuje

Ksiądz pewnie chęci ma dobre, problem w tym, że patrzy tylko na to, żeby mamie P. było dobrze, a mnie nie bierze pod uwagę (bo P. przecież u mamy byłoby dobrze, on nie miałby nic przeciwko, żeby mieszkać z mamą)
No to teraz P będzie miedzy młotem a kowadłem. Ciebie kocha i ciebie wybrał ale ciekawe czy mama nie będzie nalegała na waszą przeprowadzkę.

Kawa to nie pierwszy raz w tej sesji. Tydzień temu czekałam 3 godziny żeby sie dowiedzieć że pani dr wychodzi, więcej pytać nie będzie bo pies i kot jest w domu i stłuką jej ukochaną rzeźbę. Tak pomyślałam że komuś spodobało się Wasze logo.
kkasia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:59   #4304
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stygmatek Pokaż wiadomość
A ja do rocznicy mam jeszcze 11 miesięcy

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
No właśnie nie mogę, nie dam rady, a na stronie Austrian mi wyskakuje komunikat: The passenger data contained an error. Reason: One of your flights is currently not available for check-in.
The system was unable to accept all the chosen passengers on all chosen flights. Please contact our helpdesk. A niedostępny do odprawy jest ten pierwszy, bo już odprawa zakończona, mam to w nosie, interesuje mnie drugi, gdzie jest zajętych 6 miejsc
Kurczę to nie wiem...może zadzwoń tam? ja się zawsze odprawiałam online na cały lot, łącznie z przesiadkami...poza tym, jeśli masz godzinę czasu na przesiadkę to może być ciężko z odprawą na miejscu, to nie jest małe lotnisko, trzeba brać też pod uwagę że lot może być opóźniony...
Cytat:
Byłaś może w tej restauracji? Zaciekawiło mnie to
Nie Mieliśmy tak rezerwacje na Walentynki 2lata temu ale pożałowaliśmy kasy i zrezygnowaliśmy
Ale wszyscy znajomi co byli bardzo sobie chwalą
Stary 2012-01-31, 13:59   #4305
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
A w ogóle to miałam się Wam pożalić...

Jakiś czas temu P. był na kolędzie u mamy, ja nie mogłam, bo miałam zajęcia. I jak P. wrócił, to mówił, że ksiądz mówił, żebyśmy się do mamy przenieśli, że nie teraz, ale może jak pojawi się dziecko... Ale nic więcej P. mi nie mówił. I w sobotę, jak byliśmy u mamy, rozmawialiśmy o cenach mieszkań, ja mówię, że moje mieszkanie teraz jest dużo droższe, niż jak je Tata kupował i zażartowałam, że nic tylko sprzedawać mieszkanie. No i mama P. na to "No, przecież ksiądz mówił, żeby sprzedać mieszkanie, pieniądze w coś zainwestować, a tutaj pokoje stoją puste"... Ja już nic nie powiedziałam, ale w środku się we mnie zagotowało, bo ten ksiądz mnie w ogóle nie zna (P. i jego mamę tak), a będzie mi mówił, co mam zrobić z moim mieszkaniem? Generalnie ksiądz już przed ślubem mówił P., żebyśmy zamieszkali z mamą, żeby nie była sama, ale teraz to już przegiął... Na pewno nie zdecyduję się na mieszkanie z teściową, jak będą mnie naciskać

Po takich tekstach nie mam ochoty nawet na nocowanie u mamy w weekendy, nie mówiąc już o chodzeniu do kościoła u teściowej U mnie księża się nie wtrącają...
nie dziwię Ci się

chyba Karola była w Dark Restaurant

Glen, będzie dobrze
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 14:00   #4306
justyna_dt
Zakorzenienie

Capri, heh... no zadzwoniłam i teraz czekam aż coś tam ogarną, kobieta ma mi dać znać, zadzwonić albo mailem. Super... już mam ochotę się rozpłakać, dobija mnie to wszystko, a nieprzespana normalnie noc, @ i choroba wcale nie pomagają.

Stary 2012-01-31, 14:02   #4307
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
No to teraz P będzie miedzy młotem a kowadłem. Ciebie kocha i ciebie wybrał ale ciekawe czy mama nie będzie nalegała na waszą przeprowadzkę.
Póki co nie nalega... Był temat przed ślubem, ale decyzja jest, jaka jest i na razie nie planuję zmian. A mama na ogół nic nie wspomina Choć wiem, że liczy, że kiedyś zdecydujemy się przenieść do niej.

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 14:03   #4308
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
nie to nie ja co nie zmienia faktu ze ktos ukradl moja wlasnosc
Zgłoś komuś. Co to za kradzieże loga do pierona?

Stary 2012-01-31, 14:11   #4309
magda2109
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Jestem po egzaminie. Generalnie nie było tak tragicznie, mam nadzieję, że jakoś zdam chociaż na te 3. Bo pytania w stylu "Ciężka hipoglikemia występuje u: a)10% osób wstrzykujących insulinę 2x dziennie i 15% osób wstrzykujących 4x dziennie, b) 15%..., 20%.. c)16%..., 28% d)12%..., 23% mnie zabiły Żeby chociaż o tym ktoś mówił

I mam temat pracy mgr. Profesorka jeszcze stwierdziła, że chce nas wysłać w maju na konferencję STN-u z naszym tematem i mamy napisać publikację Holenderciu, jak ja potem nazwisko zmienię po ślubie z takim wielkim dorobkiem naukowym?
Też zaczęłam się ostatnio nad tym zastanawiać Tylko u mnie powoli nie zpeszając z "dorobkiem zawodowym", bo pracuję na swoje nazwisko i już mnie zaczynają kojarzyć tu i ówdzie ;cojest:
Cytat:
Napisane przez Zuzik06 Pokaż wiadomość
Magda gratulacje, tylko sie nie zatrzasnij
Ale że w solarium?

Heh, był u mnie ten prezes, o którym Wam niegdyś pisałam, wrócił właśnie z dwutygodniowego urlopu w Meksyku Mam dostać do spróbowania prawdziwą czekoladę i gumę do żucia tą z drzewa, nie sztuczną

Edytowane przez magda2109
Czas edycji: 2012-01-31 o 14:16
magda2109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 14:13   #4310
karola991
Zakorzenienie

ja byłam w dark restaurant najka to ma jednak pamięc absolutną
super jest namawiam tż na pojscie tam znowu ale tym razem nie we dwoje tylko z całą paczką znajomych kupa śmiechu będzie
tam do jedzenia każdy dostaje coś innego, każdy ma indywidualne menu ale do konca nie wiadomo co się je dopiero po wyjściu jest spotkanie z szefem kuchni i on oznajmia co to było, mi bardzo smakowało przed zamówieniem jest zwiad i się pytają co lubisz czego nie czego nie możesz jeść itd my z tż rękami sobie podbieralismy z talerzy było zabawnie obok słychać rozmowy ale nie wiadomo kto gdzie siedzi ogólnie fantastycznie!;]
Stary 2012-01-31, 14:13   #4311
patuska18
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ja też bym wolała jakąś kolację Tylko wkurza mnie, że to zawsze ja muszę organizować No ale cóż...

Jeśli chodzi o Dark Restaurant to słyszałam o tym ale nie wiem czy warto? Może któraś z Was była?? Albo jakiś znajomy był?? Podane ceny są od osoby, tak? Najtańsza opcja nie jest zła

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Zawsze do Poznania bo w miarę znamy i wiemy gdzie, jak dojechać Mam też siostrę w Poznaniu, więc tak lepiej Wrocławia wogóle nie znam bo byłam tylko raz A co byś mogła tam polecić??
Co do restauracji we Wroc to nie znam nic oprócz pizzeri bo nie chodzę. Ale moglibyście kupić kłódkę ( jeżeli nie macie ) i ją zawiesić na mostku
Co mój TŻ by stwierdził, że szkoda kasy....

Antoś 15.03.2018

Stary 2012-01-31, 14:19   #4312
karola991
Zakorzenienie

pod poznaniem w luboniu jakieś 2-3km więc bliziutko jest super restauracja na walentynki idealna jedzenie bardzo dobre ceny w miarę ok menu najróżniejsze świetna pizza i dania obiadowe też ryby mięsa w sumie na co ma się ochotę ;-)
nazywa się verona i jest klimacik miły, często są wieczorki z tancami wstęp wolny d-j albo jakiś zespół różnie to bywa, nie wiem co organizują na walentynki ale na pewno cos fajnego, wystrój jest fajny czerwone akcenty wszędzie tapety, klosze, obrusy, serwetki mają cytaty z romeo i julia obsługa bardzo miła drink bar na lato jest ogródek, super miejsce
Stary 2012-01-31, 14:23   #4313
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez karola991 Pokaż wiadomość
ja byłam w dark restaurant najka to ma jednak pamięc absolutną
super jest namawiam tż na pojscie tam znowu ale tym razem nie we dwoje tylko z całą paczką znajomych kupa śmiechu będzie
tam do jedzenia każdy dostaje coś innego, każdy ma indywidualne menu ale do konca nie wiadomo co się je dopiero po wyjściu jest spotkanie z szefem kuchni i on oznajmia co to było, mi bardzo smakowało przed zamówieniem jest zwiad i się pytają co lubisz czego nie czego nie możesz jeść itd my z tż rękami sobie podbieralismy z talerzy było zabawnie obok słychać rozmowy ale nie wiadomo kto gdzie siedzi ogólnie fantastycznie!;]
Właśnie widziałam filmik na YT i tam wszyscy wszystko jedli rękami hehe Ja jakoś nie wiem Nie jestem do końca przekonana W sumie nie wiem czemu kurde Ja bym się bała chyba

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Co do restauracji we Wroc to nie znam nic oprócz pizzeri bo nie chodzę. Ale moglibyście kupić kłódkę ( jeżeli nie macie ) i ją zawiesić na mostku
Co mój TŻ by stwierdził, że szkoda kasy....
Dla mnie szkoda ale przede wszystkim czasu Jakbyśmy byli przejazdem we Wro to co innego a tak specjalnie jechać, żeby zawiesić kłódkę to mi się nie chcę
Stary 2012-01-31, 14:24   #4314
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Capri, heh... no zadzwoniłam i teraz czekam aż coś tam ogarną, kobieta ma mi dać znać, zadzwonić albo mailem. Super... już mam ochotę się rozpłakać, dobija mnie to wszystko, a nieprzespana normalnie noc, @ i choroba wcale nie pomagają.
Nie martw się, będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez magda2109 Pokaż wiadomość
Też zaczęłam się ostatnio nad tym zastanawiać Tylko u mnie powoli nie zpeszając z "dorobkiem zawodowym", bo pracuję na swoje nazwisko i już mnie zaczynają kojarzyć tu i ówdzie ;cojest:
No moje właśnie trochę też (trochę ze studiów,a trochę względu na tatę, który mi załatwiał dużo fajnych rzeczy )poza tym chciałabym zostać na uczelni i zrobić doktorat w przyszłości i m.in. dlatego zawsze chciałam mieć podwójne, no ale Narzut się nie zgadza
Stary 2012-01-31, 14:26   #4315
stygmatek
Zakorzenienie

Ja się zastanawiałam nad nazwiskiem i tak.... z jednej strony chciałabym nazwisko męża, jeśli będzie miał ładne (a M. ma ładne ), ale z drugiej....dyplom i tytuł dostanę na swoje.... i fajnie by było mimo wszystko mieć to swoje rodowe nazwisko, skoro rodzicom nie wyszedł syn, to żeby chociaż córka dłuższy czas miała....
Ale nie wiem... z podwójnym jest dużo zamieszania....

Stary 2012-01-31, 14:29   #4316
kasia0912
Zakorzenienie

Grunt,żeby dwa nazwiska do siebie pasowały. Skoro ładnie brzmią razem to ja nie widzę problemu. W moim przypadku to odpada totalnie . Ale moje nazwisko będzie miał kto przedłużyć

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Stary 2012-01-31, 14:34   #4317
karola991
Zakorzenienie

ale to jedzenie rekami nie przeszkadza w dark bo jest tak ciemno ze nie widac nic ja jadlam widelcem ale pomagałam sobie rekami nie byłam brudna ani nic jak wychodziłam ;]
Stary 2012-01-31, 14:36   #4318
justyna_dt
Zakorzenienie

Capri, mam nadzieję w ogóle jak Was czytam to mi lepiej i się mniej stresuję. Ale i tak muszę walnąć drugą meliskę poszłabym spać najchętniej teraz czy po pracy, ale nie mogę...

Stary 2012-01-31, 14:46   #4319
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez karola991 Pokaż wiadomość
ale to jedzenie rekami nie przeszkadza w dark bo jest tak ciemno ze nie widac nic ja jadlam widelcem ale pomagałam sobie rekami nie byłam brudna ani nic jak wychodziłam ;]
No bo pewnie jak jest ciemno to łatwiej pomagać sobie rękami, żeby sobie oka nie wybić I ogólnie tak bezpieczniej chyba jak można chociaż wymacać co tam jest na tym talerzu a Twojemu tż-towi się podobało? Rezerwowaliście miejsca wcześniej?
Stary 2012-01-31, 14:46   #4320
najfajniejsza
Zakorzenienie

józia, spokojnie, będzie gites

o ja Cię, to ja nie mam wyrobionego nazwiska, Bogu dzięki ale nie wyobrażam sobie, by mi facet mówił, że mam nazwisko zmienić czy też nie wkurzyłabym się bardzo, gdyby mi coś w tej kwestii narzucał
no chyba że nie chciałby z jakiegoś powodu, bym zmieniła na jego nazwisko - wtedy bym to pewnie uszanowała, choć sytuacja byłaby... nietypowa
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości