Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-31, 13:32   #3091
madzialena-lublin
Rozeznanie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
w temacie znieczulenia, strachu przed uśpieniem itp.
...po kilkunastu godzinach porodu siłami natury i braku postępu przy mega skurczach krzyżowych miałam taką rzucawkę że prawie spadłam z łóżka jak mnie przewozili na salę operacyjną na cc, 4 osoby mnie trzymały gdy anestezjolog czekał aż skurcz minie żeby się wbić w kręgosłup bo sama nie byłam w stanie zapanować nad ciałem ...znieczulenie więc wspominam najmilej z całego porodu ...i pana anestezjologa który był mega empatyczny, trzymał mnie za rękę, mówił co się dzieje póki nie wyszarpali mi małej z brzucha i nie pokazali ...nawet mu powiedziałam że go uwielbiam jak stwierdził ...pani Basiu już po wszystkim, widziała pani córkę, no to teraz ja się panią zajmę, zaśnie sobie pani na troszkę już nic nie będzie bolało daje słowo...ehhh moje wybawienie ten lekarz normalnie i chirurg który podjął decyzję że już nie ma co czekać i jedziemy z cc
To widzę że podobnie trafiłyśmy Ja też miałam baaaardzo sympatycznego pana anestezjologa- opowiadał mi wszystko po kolei co się dzieje, uspokajał, pocieszał a nawet żartował. Jak Kamcie już wyjęli i zanieśli gdzieś spytałam co się z nią dzieje to poszedł sprawdzić. Wrócił i mówi:"Pani Magdo ja nie wiem co się dzieje, ale pani dziecko trzyma na rękach na korytarzu jakiś wielki facet" (to o tż)
Stary 2012-01-31, 13:32   #3092
archinta
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:

wczoraj mi wizażź padł i nie zdążyłam Cię wesprzeć ale w nocy myślałam jak tam walka z okładami Ci idzie bidulko
mogę tylko trzymać kciuki żeby Piotruś i mamusia zwalczyli wspólnie to dziadostwo ehhh ...
dz
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
A my bylysmy na wazeniu... Olivka wazy 6780 kg i od urodzenia przybrala 2590 kg... jakos tak malo....
No ale babka mowi ze dobra ma wage wiec jest ok ...no bo duza sie urodzila....
jak ok to ok spoko luzzzz mamma
Cytat:
ja czasem zostawię na 20 minut żeby się wykąpać i po 3 już ryk a mąż wk...na mnie że se wymyśliłam mu ją dawać a ona ryczy ...a nosi ją wtedy jak worek kartofli i się dziwi że się nie uspokaja nosz...

doszło do tego że jak mała nie uśnie to biorę ją w bujaku do łazienki i jak jakiś ped...fil latam pod prysznic a dziecko się gapi ale lepsze chyba to niż spazmy przez pół godziny u obrażonego tatusia
o kurde- zabić to mało!!!
Cytat:
j
brak mi słów
...też się ostatnio dowiedziałam że to moja wina że mała taki nerwusek bo zdenerwowana chodzę...a czemu tak jest to już nikt nie wnika
aaa- no z nerwuskiem to też nie raz słyszałam...no sorra vinetu!
Cytat:
w temacie znieczulenia, strachu przed uśpieniem itp.
...po kilkunastu godzinach porodu siłami natury i braku postępu przy mega skurczach krzyżowych miałam taką rzucawkę że prawie spadłam z łóżka jak mnie przewozili na salę operacyjną na cc, 4 osoby mnie trzymały gdy anestezjolog czekał aż skurcz minie żeby się wbić w kręgosłup bo sama nie byłam w stanie zapanować nad ciałem ...znieczulenie więc wspominam najmilej z całego porodu ...i pana anestezjologa który był mega empatyczny, trzymał mnie za rękę, mówił co się dzieje póki nie wyszarpali mi małej z brzucha i nie pokazali ...nawet mu powiedziałam że go uwielbiam jak stwierdził ...pani Basiu już po wszystkim, widziała pani córkę, no to teraz ja się panią zajmę, zaśnie sobie pani na troszkę już nic nie będzie bolało daje słowo...ehhh moje wybawienie ten lekarz normalnie i chirurg który podjął decyzję że już nie ma co czekać i jedziemy z cc
widzę,że ten sam dzień i ten sam scenariusz...
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Szymon pospał 1,5h, teraz też śpi - znowu mu się przestawia wszystko
no znów się zgadał z moim- tez teraz komarzy
Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Natko nie strasz
W 6 miesiącu powinno podwoić a do roku potroić
Z reguły niemowlaki już w 5 miesiącu podwajają... ja będę pewnie czekać do tego 6m
Mój podwoił w ciągu 3 m-cy. Chyba Wasz przydział zabrał

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2012-01-31 o 13:33
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:34   #3093
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Natko nie strasz
W 6 miesiącu powinno podwoić a do roku potroić
Z reguły niemowlaki już w 5 miesiącu podwajają... ja będę pewnie czekać do tego 6m
a to w 6 mscu powinno podwoic?? a to jeszcze ma czas....

Cytat:
dziecko mi usnęło na ramieniu jak chciałam odłożyć to się okazało że trzyma mnie za włosy ałłłaaa nie chciałam jej wybudzić, niech pośpi choć te pół godziny...no nieważne że w łapce zaciska sporą kępkę maminych kłaków ...na wiosnę będę jak Sinéad O'Connor
dobre
Stary 2012-01-31, 13:35   #3094
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Ja nie chciałam pełnego uśpienia, bo chciałam byc przytomna jak się Malutka urodzi i do momentu pobytu w szpitalu nie bałam sie wcale znieczulenia. Ale na patologii leżała laska, która opowiadała jaka to jest straszna igł do wbicia w kręgosłup, że nigdy więcej itp itd. I powiem Wam, że tak mnie nastraszyła tymi opowieściami, że aż drgawek z nerwów dostałam jak weszłam na salę. Nie bałam się całego zabiegu, tylko właśnie wbijania igły. I to do tego stopnia, że nawet nie spojrzałam na cały ten przygotowany sprzęt. Tymczasem okazało się, że bardziej poczułam ukłucie znieczulenia miejscowego niż wbijania sie w kręgosłup- tego ostatniego WCALE nie czułam Dużo bardziej nieprzyjemnie wspominam jak mnie juz zszywali- całe to szarpanie brzuchem.
Taaaa, uwielbiam takie co tylko potrafia straszyc Moja szwagierka taka jest - na kazdy temat znajdzie jakas historie swoja lub cudza oczywiscie taka, ze az strach sie bac.
Stary 2012-01-31, 13:37   #3095
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Urodzila sie z waga 4190 ....tez slyszalam o tej podwojonej wadze ....ale moja jakos wolno przybiera na wadze....

Ale to niewiele jej brakuje, a jeszcze nie ma 6 mc, na zdjęciach faktycznie wygląda na zdrową fajną dziewczynkę więc ja bym się nie martwiła

Zastanawiam sie kiedy ten choleryczny zab wylezie.... mala marudna i caly czas na rekach tylko chce.... nawet jesc nie chce
Współczuję

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

Telepatia czy co?

Szymon też

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:40   #3096
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Ja w ogole nie prasuje
ja też
Cytat:
dziecko mi usnęło na ramieniu jak chciałam odłożyć to się okazało że trzyma mnie za włosy ałłłaaa nie chciałam jej wybudzić, niech pośpi choć te pół godziny...no nieważne że w łapce zaciska sporą kępkę maminych kłaków ...na wiosnę będę jak Sinéad O'Connor

Cytat:
Zastanawiam sie kiedy ten choleryczny zab wylezie.... mala marudna i caly czas na rekach tylko chce.... nawet jesc nie chce
rany- nie miałabym sil jeszcze na to... może moj zawsze bedzie szczerbaty
Cytat:
Szymon też
no patrz jak sie gady zmawiają
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:49   #3097
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
ja też

Archi moze Twoj przejdzie zabkowanie bezbolesnie
bynajmniej tego Ci zycze

Poki co mala usnela ....ale wlasnie od tego zabkowania musze ja najpierw utulic do snu i wtedy ja odkladam.... bidulka tak sie meczy....
Ide dzisiaj do apteki po jakis moze lepszy zel....

A czy jakas mamusia zastosowala juz te czopki VIBURCOL.... ??
Mam je ale poki nie jest tak zle.... czekaja na czarna godzine...

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Współczuję

Szymon też
Kolezanka mi mowila ze ponoc dziewczynki zawsze sa drobniejsze ....
Stary 2012-01-31, 13:51   #3098
rabarbar83
Rozeznanie

kłaczki wyplątane dzieć już na ramieniu
Cytat:

A ile miała jak się urodziła jakbyś mogła przypomnieć? Bo chyba w jakimś wieku (chyba 4mc) dziecko powinno podwoić swoją wagę urodzeniową - ale nie jestem lekarz i nie chcę wprowadzić w błąd.
w teorii między 5/6 mies

Cytat:
czuć delikatnie, narazie nie gryzie Trochę mi podrażnia sutki, ale już się przyzwyczajają znowu.

Ja podobnie Ulga niesamowita, ale jak następnego dnia miałam wstać to już nie było tak fajnie
ja się boję że mnie dziecko zagryzie na szczęście u nas nic nie widać na razie
taaa pierwsze podniesienie się to mega wyczyn brrrryyyy

Cytat:
Pogrubione - >
A co do reszty to
Ja w ogole nie prasuje
jak się to czyta to śmiesznie brzmi ale mi naprawdę głupio tak przed dzieckiem paradować i czuje się obleśnie
ja też nie prasuje już od dłuższego czasu bo nie mam na to czasu...jaki inteligentny rym
Stary 2012-01-31, 13:56   #3099
danika
Zakorzenienie

Cytat:
ja też łysieje...juz sie zastanawiam czy nie obciąć się na krótko bo tak to te moje kręcioły wszędzie sie walają i prysznic i umywalkę zatykają

Cytat:

Wymyslilam sobie, ze pora na marchewke z ziemniaczkiem byla pol godziny temu, a moj skarbek nadal spi :/ Czyzby po wczorajszej szczepionce taka spiaca dzisiaj? Jeszcze troche i mi sie zbiegnie pora z mleczkiem i nie bedzie zupki.
moja juz spi 2,5h ale ubrana w kombinezon przy otwartym oknie

Cytat:
Urodzila sie z waga 4190 ....tez slyszalam o tej podwojonej wadze ....ale moja jakos wolno przybiera na wadze....

dzieki kochana... a twoja teraz ile wazy ??
nie wiem my sie w sumie ważymy tylko na szczepieniu a to dopiero w marcu miesiąc temu ważyła 5500g

Cytat:
jak się to czyta to śmiesznie brzmi ale mi naprawdę głupio tak przed dzieckiem paradować i czuje się obleśnie
ja też nie prasuje już od dłuższego czasu bo nie mam na to czasu...jaki inteligentny rym
śliczny rym
ja tez nie prasuje raczej...tylko męzową koszule od czasu do czasu
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 14:07   #3100
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

może też mają jakiś bobowizaż albo coś i się tam zgadują

Cytat:
Kolezanka mi mowila ze ponoc dziewczynki zawsze sa drobniejsze ....
Często tak jest

Cytat:
w teorii między 5/6 mies

o właśnie, sorki za wprowadzenie w błąd

ja się boję że mnie dziecko zagryzie na szczęście u nas nic nie widać na razie
taaa pierwsze podniesienie się to mega wyczyn brrrryyyy
Nawet mi nie mów, jak zaczyna się wiercić to ja aż cała sztywnieję i czekam czy ugryzie czy jednak nie

Dominik

Martynka
Stary 2012-01-31, 14:13   #3101
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Mój podwoił ( przy waszych - dopiero ) teraz - tzn kilka dni temu

Archi, też miałaś rzucawki? Brrr.

Dziewczynki mniejsze to zależy \
U mnie na sali była laska ( brrr złe wspomnienia ) miała dziecko ok 5kg. To było tak pulchne, że szok. Zostawiała je na łóżku bo nie było szans na sturlanie. Króciutkie i szerokie i ciągle jadło, ale to wam opwiadałam co babka brała melko i mówiła, że dla mnie ;p

I żona kuzyna też dużą urodziła. A tu się zdziwiłam bo ona mała, drobna... a tu 4300 chyba.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:

Często tak jest

Nawet mi nie mów, jak zaczyna się wiercić to ja aż cała sztywnieję i czekam czy ugryzie czy jednak nie
Jak rozdziawi dzioba to cykniesz fotkę? PLIZZZZZZ

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 14:13   #3102
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
Czym straszę?
A widzisz tak to było z tą wagą

Będziesz się znać na pewno: co mogę zastosować na afty? u mnie? aftin nie działa
My w 4 miesiącu a z wagą w lesie... tzn utrzymujemy się na 10 centylu... szału nie ma...

Cytat:

a ja prasowania nie lubie.... jeszcze jak piore malej rzeczy to jest duzzoooo...a potem to prasowanie.... ale jak Ty lubisz te malutkie ubranka prasowac to moze Ci podrzuce
podrzucaj

Cytat:
dz

No to już wiem co się stało z wagą mojego dziecka
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 14:17   #3103
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
a tatus nie wie jak sie nosi swoja ukochana coreczke....
przywolaj go do porzadku i tyle....
...no cóż żona i córeczka nie spełniła wyimaginowanych (?) wizji spokojnej sielanki rodzinnej więc ...eee nie pisze bo się nakręce a po co mi to

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
O kurcze, rzucawka to miałaś ciężko .
każda miała ciężko
nom nie przypuszczałam w najczarniejszych scenariuszach że moje ciało tak się na mnie wypnie i nie będzie współpracować z głową ale na szczęście byłam w dobrych rękach i wszystko dobrze się skończyło

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
To widzę że podobnie trafiłyśmy Ja też miałam baaaardzo sympatycznego pana anestezjologa- opowiadał mi wszystko po kolei co się dzieje, uspokajał, pocieszał a nawet żartował. Jak Kamcie już wyjęli i zanieśli gdzieś spytałam co się z nią dzieje to poszedł sprawdzić. Wrócił i mówi:"Pani Magdo ja nie wiem co się dzieje, ale pani dziecko trzyma na rękach na korytarzu jakiś wielki facet" (to o tż)
miło spotkać lekarza z powołaniem, nie? ja myślałam wcześniej że to wymarły gatunek

Cytat:

aaa- no z nerwuskiem to też nie raz słyszałam...no sorra vinetu!

widzę,że ten sam dzień i ten sam scenariusz...

o patrz, z tym porodem to nie wiedziałam...ale dobrze czułam, że mamy sporo wspólnego i zrozumiemy się bez zbędnych słów hihi

Cytat:

łudź się łudź
eee to niech zadzwonią do Hanny bo ona mi dalej strajkuje i nie chce spać w dzień ...chyba że na ramieniu jak teraz
Stary 2012-01-31, 14:20   #3104
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Mój podwoił ( przy waszych - dopiero ) teraz - tzn kilka dni temu

Archi, też miałaś rzucawki? Brrr.

Dziewczynki mniejsze to zależy \
U mnie na sali była laska ( brrr złe wspomnienia ) miała dziecko ok 5kg. To było tak pulchne, że szok. Zostawiała je na łóżku bo nie było szans na sturlanie. Króciutkie i szerokie i ciągle jadło, ale to wam opwiadałam co babka brała melko i mówiła, że dla mnie ;p

I żona kuzyna też dużą urodziła. A tu się zdziwiłam bo ona mała, drobna... a tu 4300 chyba.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Jak rozdziawi dzioba to cykniesz fotkę? PLIZZZZZZ
spróbuję na spaniu mu fotkę zrobić

Cytat:
My w 4 miesiącu a z wagą w lesie... tzn utrzymujemy się na 10 centylu... szału nie ma...

ważne, że nie spada

Dominik

Martynka
Stary 2012-01-31, 14:20   #3105
gerda
Zadomowienie

Cytat:

Co do pogrubionego- wariatka
popieram
Ancia nie wiem jak dady, ale rossmanowskie sa fajnie i nie cuchną

Cotka i Małgosia
panów faktycznie trzeba w potylice, raz a dobrze

Archi
jak czytam o tych Twoich cycochach to mi normalnie slabo, współczuje

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 14:23   #3106
cotynato
Zakorzenienie

Natka, kochana ty!

Ja dzisiaj szukałam w internecie jak to wygląda. Ponieważ od 2 dni mały daje mi taki wycisk i co prawda bardziej obstawiam na lekkie podłapanie przeziębienia niż zęby, ale chętnie zerknę jak to wygląda coby się na zaś nastawić.
W necie mało zdjęć

A dzisiaj patrzyłam na dziąsła Filipa to one bardziej blade niż zaczerwienione.

Wymianka.
Stary 2012-01-31, 14:23   #3107
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
to chyba nie mialas krzyzowych
wiem co piszesz o tych krzyżowych... kilka tygodni po porodzie jeszcze mnie kręgosłup bolał

Cytat:
kaileight a Ty kochana wegetarianką jesteś? Bo o mięchu nie wspominasz...
Ja też łączę się w bólu diety beznabiałowej... ja trochę mięchem nadrabiam...
A stosujesz jakąś suplementację wapnem w kapsułkach np? Ja trochę późno zaczęłam, bo też jak mi się ząb ukruszył... aż boję się mojego ulubionego dentystę nawiedzić
dokładnie my mięskiem nadrabiamy, strasznie jej wspólczuje
a jakie bierzesz wapno? Może i ja powinnam cos brac ?

Cytat:
czuć delikatnie, narazie nie gryzie Trochę mi podrażnia sutki, ale już się przyzwyczajają znowu.
też sie już przyzywczaiłam

Cytat:
A czy jakas mamusia zastosowala juz te czopki VIBURCOL.... ??
nie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ja też łysieje...juz sie zastanawiam czy nie obciąć się na krótko bo tak to te moje kręcioły wszędzie sie walają i prysznic i umywalkę zatykają
u mnie to samo było, ale po 2 mc przeszło i teraz rosną mi włosy ze zdwojoną siłą i to wszedzie
a i małemu momentalnie zaczeły rosnąć włoski na główce

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 14:29   #3108
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
no to jest okropne wszędzie pełno tylko nie na głowie
jak mój pies liniał i mieszkał jeszcze w domu to nie było tyle sierści co ja kłaków swoich zostawiam wszędzie

Cytat:

bobowizaż
ło matko...niezła adrenalinka nie ma to tamto

już 5 raz odkładam smerfa...
Stary 2012-01-31, 14:32   #3109
gerda
Zadomowienie

Cytat:
złodziejaszki wagi

Cytat:
...no cóż żona i córeczka nie spełniła wyimaginowanych (?) wizji spokojnej sielanki rodzinnej więc ...eee nie pisze bo się nakręce a po co mi to
biedna jesteś, życzę dużo siły i mam nadzieje, że będzie lepiej

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

mi włosy też wypadają jak szalone i wkurza mnie niemiłosiernie, że wszędzie są

Monia
na co sa te czopki?

Stary 2012-01-31, 14:33   #3110
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Natka, kochana ty!

Ja dzisiaj szukałam w internecie jak to wygląda. Ponieważ od 2 dni mały daje mi taki wycisk i co prawda bardziej obstawiam na lekkie podłapanie przeziębienia niż zęby, ale chętnie zerknę jak to wygląda coby się na zaś nastawić.
W necie mało zdjęć

A dzisiaj patrzyłam na dziąsła Filipa to one bardziej blade niż zaczerwienione.
Specjalnie dla Ciebie załącznik Inaczej się nie dało bo się kręcił i zamykał buzię U nas jak widać dziąsła też nie specjalnie czerwone

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

A dziabnął Cię już Staś? Bo ja drżę przy każdym karmieniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0023.jpg (88,5 KB, 47 załadowań)

Dominik

Martynka
Stary 2012-01-31, 14:38   #3111
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
w

u mnie to samo było, ale po 2 mc przeszło i teraz rosną mi włosy ze zdwojoną siłą i to wszedzie
a i małemu momentalnie zaczeły rosnąć włoski na główce
zapomniałam że u was też ząbek się przebił
czyli nie jest tak straszno karmić jak mi się wydaje

Hania ma placek z tyłu wytarty i też zaczynają jej tam włoski odrastać, i tak śmiesznie się tam próbuje obadać łapką czy podrapać, nie wiem
ale zawsze jej mówię jak tak szuka i się klepie po głowie żeby się nie martwiła bo już łysinka zaczyna zarastać
Stary 2012-01-31, 14:41   #3112
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Specjalnie dla Ciebie załącznik Inaczej się nie dało bo się kręcił i zamykał buzię U nas jak widać dziąsła też nie specjalnie czerwone

Jakie cudo WOW! WOW. Ząbeczek!!

Wymianka.
Stary 2012-01-31, 14:42   #3113
rabarbar83
Rozeznanie

Gerda dzięki

dobra koniec tego dobrego ze spania i tak nic nie będzie uffff
papatki na dziś
Stary 2012-01-31, 14:47   #3114
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
U mnie prawie tak samo z tym, że ładnie śpi w nocy, ale w ciągu dnia ostatnio to co godzinę chce jeść. A fajnie byłoby coś móc zrobić, a nie tylko karmić dziecko

Strasznie uważam z jedzeniem, ale czasem coś takiego zjem, że zaszkodzi i potem cała rodzina analizuje sytuacje i zagląda mi do talerza, co ja takiego zjadłam. Dobija mnie to

Moja dieta głównie składała się z nabiału, owoców i warzyw, a teraz to nic nie mogę. W ogóle nie chce mi się jeść, jak wiem że to, na co mam ochotę, jest niedostępne. Dużo schudłam (dużo poniżej normy), ostatnio złamał mi się ząb, mam słabe wyniki krwi Też wymiękam.. To sobie ponarzekałam
narzekaj z wagą to Ci zazdroszczę ale sytuacje z jedzeniem masz nie ciekawa

Cytat:
fajowy

Stary 2012-01-31, 15:02   #3115
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Czym straszę?
A widzisz tak to było z tą wagą

Będziesz się znać na pewno: co mogę zastosować na afty? u mnie? aftin nie działa
Siostra zwalczyła aftę dento septem A (czy jakoś tak - ale nie karmiła piersią więc nie wiem czy dozwolone przy karmieniu)

Cytat:
Aaaa, powiem Ci, że tego też się boję. I bałam.

O! Dziękuję za radę. Skoro mówisz, że tak można i tak jest praktykowane to super.

O kurcze, rzucawka to miałaś ciężko .
Nie ma za co

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
Natka, Mała jest na bebilonie pepti więc nie może być mleczna ... i nie wiem co za tym fantem zrobić
Ja na razie podaję Zuzi kaszkę z bobovity minima się nazywa (zamieszczałam na forum linka jak wygląda) ale ona bez glutenu a co będę z glutenem podawać hmm też nie mam zielonego pojęcia. W sumie kupiłam kaszkę mannę z nestle ale ona chyba właśnie na mleku modyfikowanym jest więc pewnie ją będę musiała wyrzucić ehh nie mądra matka ze mnie

Daj znać jak znajdziesz coś z glutenem bez mleka

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 15:10   #3116
SONIA004
Zadomowienie

Małgosiu biorę Calperos 1000- to duża dawka, ale ja nie mam pamięci do tabletek. Powinno się brać 1x dz. a ja jak wezmę raz na 2-3 dni to jest dobrze

Martunia i jak Zuzi podchodzi ta Minima? Ile ona kosztuje, bo to taki jakby odpowiednik sinlaca z Nestle...

Natka rasowa "sztachetka"

Gerda my się kiedyś opomnimy o tą wagę, jak już nie trzeba będzie tyle młodego na rękach nosić... dobrze, że wiadomo do kogo udeżać
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 15:13   #3117
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
bobowizaż
ło matko...niezła adrenalinka nie ma to tamto

już 5 raz odkładam smerfa...

Cytat:
Jakie cudo WOW! WOW. Ząbeczek!!
Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
narzekaj z wagą to Ci zazdroszczę ale sytuacje z jedzeniem masz nie ciekawa

fajowy
Teraz mam lepsze zdjecie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Siostra zwalczyła aftę dento septem A (czy jakoś tak - ale nie karmiła piersią więc nie wiem czy dozwolone przy karmieniu)
dzięki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0014j.jpg (81,2 KB, 39 załadowań)

Dominik

Martynka
Stary 2012-01-31, 15:19   #3118
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Małgosiu biorę Calperos 1000- to duża dawka, ale ja nie mam pamięci do tabletek. Powinno się brać 1x dz. a ja jak wezmę raz na 2-3 dni to jest dobrze

Martunia i jak Zuzi podchodzi ta Minima? Ile ona kosztuje, bo to taki jakby odpowiednik sinlaca z Nestle...

Natka rasowa "sztachetka"

Gerda my się kiedyś opomnimy o tą wagę, jak już nie trzeba będzie tyle młodego na rękach nosić... dobrze, że wiadomo do kogo udeżać
Je ją ładnie - tyle że ja to nie wiem zbytnio jak mam jej to podawać i robię tak że daję normalnie 150ml wody + 5 łyżek mleka i do tego dodaję płaską łyżeczkę minimy tak to sobie na razie wymyśliłam.

Co do ceny - teraz w tesco była promocja i kosztowała jakoś 12-13zł kurcze nie pamiętam dokładnie ale na pewno jest tańsza od sinlaca

sprawdziłam i 12,39 zł dokładnie kosztowała

Ząbki
Synuś
+2

Edytowane przez martunia_199
Czas edycji: 2012-01-31 o 15:22
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 16:17   #3119
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
a co do GLUTENU - chciałam za niedługo małej go podawać i szukam, szukam a znaleźć nie mogę. bo kasza manna była ale tylko mleczna z nestle, taką normalna trzeba gotować. to co ja mam podać???
a nie możesz zrobić takiej normalnej właśnie manny na wodzie - 2-3gr na 100ml gotowego dania odpowiada tej właściwej ilości glutenu na początek. Czyli bierzesz pół łyżeczki manny przygotowujesz sobie w małej ilości wody(to się gotuje 3-4min wg mojego opakowania ) i dodajesz do zupki czy deserku Agatkowego.
Ewentualnie przygotować na mleku co Agatka pije.

Natka wooow, super ten ząbek

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 16:23   #3120
Malgosia1983
Wtajemniczenie

ale produkcja.

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Ja nie mogę - ząbek!

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości