|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
Strasznie uważam z jedzeniem, ale czasem coś takiego zjem, że zaszkodzi i potem cała rodzina analizuje sytuacje i zagląda mi do talerza, co ja takiego zjadłam. Dobija mnie to ![]() Moja dieta głównie składała się z nabiału, owoców i warzyw, a teraz to nic nie mogę. W ogóle nie chce mi się jeść, jak wiem że to, na co mam ochotę, jest niedostępne. Dużo schudłam (dużo poniżej normy), ostatnio złamał mi się ząb, mam słabe wyniki krwi Też wymiękam.. To sobie ponarzekałam
Maluszek Edytowane przez kaileight Czas edycji: 2012-01-31 o 11:47 |
|
|
|
|
#3062 | |
|
kosmitka
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Dzięki za odpowiedzi o dadach, bo wystraszyłam się, że mąż jakieś stare kupił. Poza zapachem są super, zobaczymy jak z wytrzymałością itd.
Cytat:
.Co do przejścia na mm - to wcale nie były błahe powody!! A faceci nigdy tego nie zrozumieją. Czy Twój Staś mógłby pić normalne mm czy musiałby jakieś takie bez tego co uczula? Nie wiem, jak się fachowo to określa. A próbowałaś na noc dać mu mm? Lub kleiku dodać do swojego mleczka? Taki kukurydziany jest chyba bezpieczny? Skoro je warzywka to chyba kleikiem mu szkody nie zrobisz? Nie wiem naprawdę co Ci poradzić. A te rosmanowskie to dla mnie mocno moczem czuć jak są zlane. Weź tu dogódź takiej .
|
|
|
#3063 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
Soniu niekiedy tak
![]() ja rodziłam bez znieczulenia i za drugim razem tez nie chce brać
|
#3065 | |
|
Zakorzenienie
|
Kelight (chyba nick pomyliłam
) własnie ty mnie rozumiesz z tym jedzeniem, u mnie też jest odrazu analiza rodzinna co zjadłam... tak mnie to denerwuje.Cytat:
Boję sie zwykłego mleka dawać, nie wiem jak mały zareaguje
|
|
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3068 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mY z rosmana nie probowalismy, jakos dady są oki i wydaje mi sie ze ten zapaszek wietrzeje jak sie pieluchy trzyma nie w tej plastikowej paczce ![]() noł łej Cytat:
Dla mnie wbicie igły w kręgosłup było jak ukłucie komara, no 4 ukłucia bo koleś nie mógł trafić przez mój tattoo a tez sobie nie wyobrażałam tej igły w kręgosłupie
|
|||
|
|
|
#3069 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam i ostatnie minuty przed partymi wykręcało mnie z bólu tak, że nie wiedziałam co ze sobą robić
Myślę, że takie ukłucie to pikuś.
|
|
|
|
#3071 | ||
|
Rozeznanie
|
hejka
ja dziś po kawałku nadrabiam bo Heniutka uprasza się o uwagę 50 sekund na minutę chwilowo zagryza książeczkę to może coś się uda naskrobać Cytat:
Bartuś ma piteczka i gdzieś może się zakręcić a Hania ruchliwa w nocy wędruje i ściąga sobie z pleców albo poluzowuje, wcześniej miała często wzdęty brzuszek to też słabo jej zapinałam żeby pampers nie uciskał i jak robiła "co robiła" to powietrze z niej uciekało pielucha się luzowała i zawartość wyskakiwała na plecki, brzuszek czy nogawki ![]() teraz ciasno zapinam i już nie każda kupka kończy się wymianą garderoby hehe... na szczęście wczoraj mi wizażź padł i nie zdążyłam Cię wesprzeć ale w nocy myślałam jak tam walka z okładami Ci idzie bidulko ![]() mogę tylko trzymać kciuki żeby Piotruś i mamusia zwalczyli wspólnie to dziadostwo ehhh ...Cytat:
![]() choć nie wiem o co chodzi
|
|
|
#3072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hej co do znieczulenia... to ja przy nastepnym porodzie tez poprosze.... bole krzyzowe mnie meczyly pare ladnych dni... wiec dziekuje tak cierpiec.... ![]() hej A my bylysmy na wazeniu... Olivka wazy 6780 kg i od urodzenia przybrala 2590 kg... jakos tak malo.... ![]() No ale babka mowi ze dobra ma wage wiec jest ok ...no bo duza sie urodzila.... Ok zaraz ponadrabiam ide nakarmic moja kochana
|
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
począwszy od sparaliżowania przez złe wbicie, do - jesli by doszło do CC - nie wybudzenia z narkozy. I to mnie bardziej przerażało od porodu wolę się przemęczyć. Jak po odejściu wód położna mi powiedziała, ze muszę urodzić w ciągu godziny przez te brzydkie wody inaczej konieczne będzie cc, to dostałam takiej siły, ze sama nie wiem skąd
|
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3075 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
doszło do tego że jak mała nie uśnie to biorę ją w bujaku do łazienki i jak jakiś ped...fil latam pod prysznic a dziecko się gapi ale lepsze chyba to niż spazmy przez pół godziny u obrażonego tatusia ![]() Cytat:
o jacie... Natka a coś czujesz jak karmisz na piersi???![]() Cytat:
Cytat:
brak mi słów...też się ostatnio dowiedziałam że to moja wina że mała taki nerwusek bo zdenerwowana chodzę...a czemu tak jest to już nikt nie wnika
|
|
|
#3076 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo o mięchu nie wspominasz...Ja też łączę się w bólu diety beznabiałowej ... ja trochę mięchem nadrabiam...A stosujesz jakąś suplementację wapnem w kapsułkach np? Ja trochę późno zaczęłam, bo też jak mi się ząb ukruszył... aż boję się mojego ulubionego dentystę nawiedzić ![]() Cytat:
Moje dziecię dużo coś śpi po tej szczepionce dzisiaj... ![]() A ja mogę coś poprasować ... jak nie znosiłam prasować (no nadal nie lubię pościeli, naszych ubrań itd) tak prasowanie tych małych ubranek chyba nigdy mi się nie znudzi!
|
||
|
|
|
#3077 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
a na zdjęciach bynajmniej nie wygląda na zabiedzoną wiec nie masz sie czym martwić
|
||||
|
|
|
#3078 |
|
Rozeznanie
|
w temacie znieczulenia, strachu przed uśpieniem itp.
...po kilkunastu godzinach porodu siłami natury i braku postępu przy mega skurczach krzyżowych miałam taką rzucawkę że prawie spadłam z łóżka jak mnie przewozili na salę operacyjną na cc, 4 osoby mnie trzymały gdy anestezjolog czekał aż skurcz minie żeby się wbić w kręgosłup bo sama nie byłam w stanie zapanować nad ciałem ...znieczulenie więc wspominam najmilej z całego porodu ...i pana anestezjologa który był mega empatyczny, trzymał mnie za rękę, mówił co się dzieje póki nie wyszarpali mi małej z brzucha i nie pokazali ...nawet mu powiedziałam że go uwielbiam i chirurg który podjął decyzję że już nie ma co czekać i jedziemy z cc
|
|
#3079 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cały artykuł o ząbkowaniu był w gazecie "Dziecko" Cytat:
Cytat:
![]() Ja też miałam.... brrrr ![]() A ile miała jak się urodziła jakbyś mogła przypomnieć? Bo chyba w jakimś wieku (chyba 4mc) dziecko powinno podwoić swoją wagę urodzeniową - ale nie jestem lekarz i nie chcę wprowadzić w błąd. |
||||
|
|
|
#3080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i nie wiem co za tym fantem zrobić
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Trochę mi podrażnia sutki, ale już się przyzwyczajają znowu.Cytat:
Ulga niesamowita, ale jak następnego dnia miałam wstać to już nie było tak fajnie
|
|
|
|
|
#3082 |
|
Zadomowienie
|
Natko
nie strasz![]() W 6 miesiącu powinno podwoić a do roku potroić ![]() Z reguły niemowlaki już w 5 miesiącu podwajają... ja będę pewnie czekać do tego 6m
|
|
|
|
#3083 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak pytam z ciekawosci, bo jak sie czytalam o porodzie to tez wszedzie bylo, ze jakby wody odeszly zielone to natychmiast do szpitala, a u mnie czekali az sie Niusia sama urodzi, lacznie ok 10h. Cytat:
A co do reszty to ![]() Cytat:
|
|
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znalazłam TAKĄ glutenową, bezmleczną ale dopiero po 6 mc
|
|
|
|
|
#3085 |
|
Rozeznanie
|
dziecko mi usnęło na ramieniu jak chciałam odłożyć to się okazało że trzyma mnie za włosy ałłłaaa nie chciałam jej wybudzić, niech pośpi choć te pół godziny...no nieważne że w łapce zaciska sporą kępkę maminych kłaków
...na wiosnę będę jak Sinéad O'Connor
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A widzisz tak to było z tą wagą ![]() Będziesz się znać na pewno: co mogę zastosować na afty? u mnie? aftin nie działa |
|
|
|
|
#3087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3088 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wymyslilam sobie, ze pora na marchewke z ziemniaczkiem byla pol godziny temu, a moj skarbek nadal spi :/ Czyzby po wczorajszej szczepionce taka spiaca dzisiaj? Jeszcze troche i mi sie zbiegnie pora z mleczkiem i nie bedzie zupki.
Edytowane przez Sharifa Czas edycji: 2012-01-31 o 13:30 |
|
|
|
|
#3089 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za szczepienie.... Ty mamusiu korzystaj poki dziecie spi.... ![]() a ja prasowania nie lubie.... jeszcze jak piore malej rzeczy to jest duzzoooo...a potem to prasowanie.... ale jak Ty lubisz te malutkie ubranka prasowac to moze Ci podrzuce ![]() Cytat:
a tatus nie wie jak sie nosi swoja ukochana coreczke.... przywolaj go do porzadku i tyle.... ![]() Zastanawiam sie kiedy ten choleryczny zab wylezie.... mala marudna i caly czas na rekach tylko chce.... nawet jesc nie chce
|
|
#3090 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to miałaś ciężko .
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

Też wymiękam.. To sobie ponarzekałam

a Hania ruchliwa w nocy wędruje i ściąga sobie z pleców albo poluzowuje, wcześniej miała często wzdęty brzuszek to też słabo jej zapinałam żeby pampers nie uciskał i jak robiła "co robiła" to powietrze z niej uciekało pielucha się luzowała i zawartość wyskakiwała na plecki, brzuszek czy nogawki

choć nie wiem o co chodzi 

TZ po nerach i niech zobaczy jak to miło z bólami krzyżowymi 
to miałaś ciężko