|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
![]() ![]() klask i: i zazdroszczę po cichu
|
|
|
#2342 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Telik
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
dziex dziewczynki - czyli jak dla mnie nie ma znaczenia czy wspolnie czy razem.
Moje dziecie po wielkim krzyku usnelo ( ale od kiedy ona az tak krzyczy). polozylam do lozeczka i sama zasnela. TZ ma od rana focha i juz mnie wkurzyl przez telefon - gamon jeden, Oj ja mu jeszcze pokaze ![]() Takie pysznosci tu pokazujecie a czlowiek sie mial odchudzac, a ta granola ![]() poki co czekam na wyplate jak na zbawienie - pustki sie zrobily w moich zapasach |
|
|
|
#2344 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() tak tak pomyliłam ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
ehh gdyby to wszystko nie bylo az takie drogie to czlowiekowi by sie troszke lzej zylo
|
|
|
|
#2346 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No no ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hania drzemie, ale chyba ją zaraz bezczelnie obudzę bo znowu będzie mi wieczorem 2 godziny zasypiać.. będę wredną matką ![]() Muszę iść do rosmana bo dzisiaj ostatni dzień rabatu na słoiczki hippa (z tej darmowej paczki co przysyłają) i właśnie się zorientowałam, że to już jutro luty.. zapierdziela ten czas strasznie.. dni to mi tak mijają, że nawet nie wiem kiedy
|
||||||
|
|
|
#2347 |
|
Zadomowienie
|
AgaG. Majorka super
też będzie ciepło
|
|
|
|
#2348 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się wali to wszystko na raz Cytat:
Przecież nie zasłonią maluchowi oka i nie każą czytać literek z tablicy A komputerowe badanie też nie dla takich bobasów.Cytat:
![]() Cytat:
Takie sytuacje mają jeden niewątpliwy plus - po całym dniu sam na z dziećmi facet zaczyna (choć na trochę, póki nie zapomni) doceniać codzinną pracę żony
|
|
#2349 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja miałam i mam jak najlepsze zdanie o swoim ginekologu a nie zlecał mi (w żadnej z ciąż) badań na tarczycę ... hmmm
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Aha a propo gina - byłam wczoraj u gina na kontroli - i torbieli nie ma! wchłonęła się całkowicie - na wizycie poporodowej we wrześniu była jeszcze torbiel 33 mm ale to było przed okresem po porodzie jeszcze i gin mówił mi że kiedy wróciła czynność jajników do porządku to torbiel najpewniej wchłonęła się i na usg wsio ok. Ale mi ulżyło... no i mogę się zacząć oswajać z tabsami. i moje pytanie, zapisał mi OC-35 - nowocześniejsza wersja Diane 35 - brała któraś z Was? albo bierze teraz? bo chciałam coś co mi pomoże przy okazji na cerę bo w ciąży było super a teraz ciągle mi coś wyłazi i włosy przetłuszczają się strasznie, że o wypadaniu nawet nie wspomnę..
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-01-31 o 18:10 |
|
|
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do pierwszej części posta, to ja też chodziłam na NFZ i cytologię miałam dwa razy.
|
|
#2352 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super wieści Iustyna
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
wodaqua jeszcze dzisiaj mnie sąsiadka z dołu nie podkurzyła, ale tż właśnie poszedł tam z Sarą, zobaczymy jakie wieści przyniesie
![]() Beata to super że masz torbiel z głowy Iustyna widzisz, ja gdyby nie ciąża i moja gin do tej pory żyłabym w nieświadomości, bo do głowy by mi nie przyszło by zrobić tsh...a jak sięgam pamięcią to od dawna miałam objawy niedoczynności. I dzięki jej za to że mnie skierowała. Nieleczona tarczyca w ciąży to poważne zagrożenie dla dziecka. Brumek okuliści mają swoje sposoby i metody na badanie wzroku u niemowląt. Wcześniaki narażeni są na retinopatię i co miesiąc przechodzą badania wzroku do jakiegoś tam czasu..
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Trzymałam cały czas
Jak było? Rany mam dość. Padam na twarz. Prawie w ogóle nie spał, marudzi, piszczy, wierci się. Głowa mi pęka ![]() Tż już jest, zajmuje się Małym, mogę odetchnąć. co to za ciasto z kisielem ? Ja się rozliczam z mężem, ale co i jak to pojęcia nie mam, nie znam się. Teraz rozlicza się Tż z Radkiem, beze mnie. Tak księgowa mówiła. Cytat:
---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Iustyna Ty dobij mnie a ja dobije Ciebie |
|
|
|
|
#2355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 szklanka kiślu (różowego) - 2 kiśle jeśli ktoś woli w ten sposób 6 jaj 1 szklanka oleju (mozna zamiast oleju szklankę oranżady) 1,5 lyżeczki proszku do pieczenia Utrzeć jaja z cukrem, dodać mąkę, kisiel, proszek do pieczenia, wlać olej (lub oranżazdę) zmiksować. Wylewamy do brytfanki. Pieczemy 50 minut. SMACZNEGO ![]() lub Ciasto z kisielem 0,5 kostki masła 4 jaja 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 3 torebki kiślu cytrynowego 1 szklanka mleka mała torebka proszku do pieczenia aromat cytrynowy Masło ucierać z cukrem na puszysta masę, dodając po jednym żółtku. Do utartej masy wsypać kiśle, dodać aromat i dokładnie wymieszać. Nastepnie wsypać mąkę, proszek i wlać mleko. Ciasto powinno mieć gęstość cukrzącego się miodu. Na końcu dodać pianę z białek, ostrożnie wymieszać i włożyć do formy. Piec około 50 minut. Posypać cukrem pudrem |
|
|
|
|
#2357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tiaaa... sąsiadka z dołu a ja w pierwszej chwili nie załapałam o kim mowa zawsze byłąm wyczulona na Cytat:
ja się nie będę rozliczać w tym roku - bo dochodów nie miałam dzięki dziewczyny - no ucieszyłam się że mam chociaż to z głowy - bo bałam się że jak miała 7x5cm ponad to na pewno czeka mnie laparoskopia albo co innego jeszcze a tu takie miłe zaskoczenie ufff...
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie nalezy nam sie ulga za dzieciaczka?? wiedzialam ze o cos chcialam Was zapytac
Ja w ciazy chodzilam do endokrynologa - ale ja lecze sie prawie 20 lat, wiec dla mnie zadna nowosc. nom moje dziecko po 2,5 snu wlasnie sie obudzilo i "powiedzialo cos" ale nie dolecialo do mnie co - chyba rusz mamuska doopsko po mnie
|
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za kciuki
Beatko super,że torbiel się wchłonęła.
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Stronczek, Iustyna ) i nie mogłam opuścić wc do godziny 4 Myślałam, że to grypa jelitowa, ale na szczęście przeszło mi. Byłam od rana u rodziców i tam odpoczywałam, mała została u nich na noc. DZISIAJ SIE WYŚPIĘ ![]() ![]() |
|
|
|
#2361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko że nie w pełnej kwocie 1112.04 zł - tylko proporcjonalnie - ulga prorodzinna przysługuje także na dziecko, które urodziło się w 2011 roku - "uprawnia" swoich rodziców do skorzystania z ulgi ale tylko za faktyczną liczbę miesięcy sprawowania pieczy nad dzieckiem - za każdy miesiąc można odliczyć od podatku 92,67 zł. Kwotę ulgi możemy odliczyć tylko od swojego podatku, bądź też od podatku naszego współmałżonka (drugiego rodzica).---- ale tylko jedno z rodziców-tylko raz można odliczyć ulgę - Proporcję, w jakiej korzystamy z odliczenia ustalamy sami - czyli przykładowo dla dzieci urodzonych w lipcu - 6x 92,67 zł.=556.02zł
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-01-31 o 19:05 |
|
|
|
|
#2362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Zazdroszczę zostawienia małej terrorystki dziadkom . Mojej nie chcą też przygarnąć na noc? No dobra, sama się pomęczę .
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
bRUneta wow wow, ciekawe jaki popis w nocy mała da u dziadków
![]() ![]() (pewnie będzie spać.) Czym się zatrułaś? Moja kwękała po ciężkim dniu zapada w sen, odmówiła mleka. Ja padam.
|
#2365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tabletek niestety nie znam...Beatko, widze że znasz się na tym dobrze. Czyli jeśli Adas urodził się 15.06 to za czerwiec też ulga się należy? Nie ma to znaczenia że w połowie miesiąca?
|
|
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zatrułam się makrelą wędzoną ![]() szybko jej już nie tknę
|
|
|
|
|
#2367 |
|
Wtajemniczenie
|
Brunetka fajnie masz
![]() Zjadłam kolację i dalej jestem głodna No trudno. Zapcham się czerwoną herbatą.
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2369 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super wieści!! Co do tabletek to niestety nie miałam styczności, więc nie wiem.. Cytat:
aż skrycie zazdroszczę![]() Hania padła jak kawka.. nawet się nie namęczyłam w usypianiu jej oby noc była spokojna.. Byłam w rosmanie.. taki mróz na dworze, że uda mi godzine dochodziły do siebie.. Dziewczyny poratujcie.. Hania ma wysypane plecy.. i nie wiem od czego to może być.. czy którejś z was dziecko miało coś podobnego? To jest tylko na dole plecków.. w załączniku zdjęcie... HELP!!!!! |
||
|
|
|
#2370 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Cioteczki kochane dziękujemy pięknie za oklaski i gratulacje ząbkowe. Widziałam, że Brunetka pytała o spanie na brzuchu. Otóż Ida zaczęła w nocy spać właśnie tak. Na początku bałam się, ale jak się nie dała przełożyć, to doszłam do wniosku, że chyba już dorosła do tego. Umie ładnie się przekręcać, ponosić głowę i wspierać na rączkach. Jak ma ochotę to sypia więc na brzuchu. Brunetko - powrotu do zdrowia życzę. Beatko - super wieści z tą torbielą. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:57.

klask i: i zazdroszczę po cichu 

ale od kiedy ona az tak krzyczy). polozylam do lozeczka i sama zasnela. 

)
Za to moja głowa, jak bolała, tak boli
Trochę mniej na szczęście, ale boli. Wieczorem było już tak, że się zastanawiałam, czy to w ogóle przeżyję czy jakiegoś pogotowia nie wzywać albo coś 

co to za ciasto z kisielem ? 
Myślałam, że to grypa jelitowa, ale na szczęście przeszło mi. Byłam od rana u rodziców i tam odpoczywałam, mała została u nich na noc. DZISIAJ SIE WYŚPIĘ 

szybko jej już nie tknę