|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
|
|
|
|
#2282 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cześć!
Marina, coś tak czuję, że będziesz chodzić często do TEGO dentysty ![]() Mamad, dzięki za odp dot. kleiku Jak dziś tata?Cytat:
Biedulko! Mogę sobie tylko wyobrazić co czujesz! Domiś duży juz, na pewno sobie dobrze poradzi, a przytulankami wynagrodzicie sobie oboje ta cycową stratę. Najważniejsze, żeby ta okropna alergia się uspokoiła, bo długo tego nie wytrzymasz! Coś wczoraj wizaż nie działał, widzę, że nie tylko u mnie. Wczoraj Zosia stękała do wieczora, ale kąpiel i latanie na golasa było dla niej superowe, więc choć trochę czasu gardło oszczędziła ![]() Robiłam Telikową granolę Brumek, do lekarza ![]() Cytat:
Wow? Jaki trening? Czyżbym znowu czegoś nie doczytała??? Cytat:
szczęściaro!
|
|||
|
|
|
#2283 | |||||
|
Zadomowienie
|
Ja wczoraj pół dnia byłam, Agadus w K widziałam.
Dziś też może posiedzę z Wami trochę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za dentystę (może będzie taki przystojaniak jak u Mariny ![]() Czyli miałaś z kotem, to co ja poprzedniej nocy Miałam ostatnio pytać czy kicur wyleczony?Ewa, ja oglądałam... Niektóre leżaczki przesadzone... A ta kobieta z rakiem i jej marzenia.. Aż się łezka w oku zakręciła
|
|||||
|
|
|
#2284 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aaa wiesz, zaprosiłabym Cię do nas, ale wątpie, że chciałabyś ze znieczuloną połową buzi ![]()
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
Helloł laski
![]() Informuje, że..od dzisiaj w rossie promocja na deserki Hippa, kupuje się jeden i drugi jest za 50% pojemność 160 Tylko nie wykupcie !! ![]() U nas w sumie wszystko ok. Filip sobie właśnie leży na macie i przebiera zabawki. Nastawiłam zupę i w sumie jestem wolna jak sanie na wiosnę
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
lezaczki faktycznie przesadzone niektore im drozszy - tym jesli chodzi o mnie - glupszy
a ta babka z rakiem - lzy same mi ciekly ![]() Marys wlasnie padla pospi pewnie pol godzinki |
|
|
|
#2287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Napisałam posta i mi się skasował Ja jakaś "luźna" dzisiaj... tylko obiad do zrobienia- Bruumek Twoje leniwe. Ciekawe czy mi wyjdą. Sara nadal kwękliwa jak licho.
|
|
#2288 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć i czołem
![]() Melduję że Tymuś dziś (na razie) lepiej: jadł już dwa razy całkiem ładnie i kupka się pojawiła Za to moja głowa, jak bolała, tak boli Trochę mniej na szczęście, ale boli. Wieczorem było już tak, że się zastanawiałam, czy to w ogóle przeżyję czy jakiegoś pogotowia nie wzywać albo coś A ja mam naprawdę wysoką tolerancje na ból, wierzcie mi ![]() A co Ty się z moim mężem zgadałaś? On tak samo mówi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A u Tymcia to chyba jednak nie był brzuszek, bo kupka była taka normalna i zupełnie nie wyglądała na zaparciową. Cytat:
Współczuję ciężkiej nocy. U nas dzień był do d... ale noc już ok ![]() ale jaki trening? ![]() Jeszcze nigdy nie dawałam. Na razie dentinoxem smaruję. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale masz łaskawe dziecko ![]() Cytat:
Oby to już był koniec przejśc z oczkiem i żadnego więcej przetykania ![]() A reszta: 1. Pójdę, pójdę, bo wczoraj wymęczyło mnie tak strasznie, że trzeba coś z tym zrobić. (3 apapy nie pomogły ani odrobinę, a nic innego nie mogę) 2. 3. To dobrana z nas para - u mnie głowa, u Ciebie kręgosłup. Szlachetne zdrowie... ![]() Dzięki No właśnie sie zastanawiam, bo póki co -15 jest na termometrze ![]() Cytat:
za dyntystę.Biedna kocina... Jak nie dzieci spać nie dają, to zwierzęta domowe ![]() Kajool - mam nadzieję że dziś w pracy jest ok ![]() .
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja na Telikowa granole ostrze sobie smaka, a jeszcze bardziej na tego piernika z bananami ![]() My dziś po południu jedziemy do neurologa z dziewczynami i prosiła bym o kciuki. i na zakupy pampersowe i chusteczkowe, i piżamki dla dziewczyn ![]() Idę zobaczyć jak obiad i obiadek. Ja nie wiem o co chodzi tym moim laskom, bo budzą sie w nocy a potrafiły jeśc dopiero około 5 rano
|
#2290 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie idę
|
|
|
|
#2291 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tu nie ma nic do "śmiacia" - sprzątałam z mebli, stołu i podłogi, prałam dywan i obrus... Firankę zostawiam na później.... Brumek, ja sie do żadnej znajomosci z Twoim mężem nie przyznaję! Syn Ci się poprawił teraz za siebie się weź kobieto!Cytat:
za neuro... I za zakupy też
|
||
|
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2293 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
2 własnie tak to oczko się"zachowuję" tj stojąca łezka i czasami odrobina ropki 3 nie wiem czy zdaze przez ta wizyte we Wrocławiu jesli tak to chociaz na 15 minut wyjde Cytat:
ja kiedyś z migreną wyleciałam w szpitalu twarz mi cała dretwiała i mówić nie mogłam i togeo dziwne zwidy miałam i światłowstęt migrene odziedziczyłam po tacie ale na szcescie od kilku lat nie miałam ataku hihi 2 starusztki w wieku ok 30 lat mam jeszce 40 minut Jas ma 2 drezmkę uciekam poprasować i ogarnąć domostwo
|
|
#2294 |
|
Zadomowienie
|
Dziubek
dla Szymka! Z doidy wypił?
|
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2296 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2297 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Natka<marinka gratuluje egzaminów Aania moje dziecko też ciągle z języczkiem na wierzchu,póki co bezzębne ![]() Dostałam dziś kolejne 2 tyg opieki AgaG no własnie co robicie z wczasami?Madera? jak tak to weźcie mnie ze sobą ja nie znam na tyle języka żeby sobie samemu wczasy wyhodować i super,że wyniki Antka dobreMarinka wszystko co rozmrozisz w mikrofali straci swoje cenne witaminy ja rozmrażam w kąpieli wodnej, w ciepłej wodzie.Agulaaabar witaj Wodaqua no właśnie jakoś mało Ciebie ostatnio
|
|
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak Nikoś ?? jak Ty?? czy któraś jest chętna na kod na pampki do rossmanna ?? do dziś ważny |
|
|
|
|
#2299 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Natka przykro mi, ze musiałaś przerwac karmienie z powodu alergii-coś strasznego z tą chorobą ![]() Brumek co z ta Twoja główką?? DZIEŃ DOBRY Wszyscy spią-TŻ, Julka i pies, tylko ja buszuję ![]() Wczoraj mąż kupił juleczce taki żel na ząbki i jak bardzo marudzi, to jej smaruję- zaszkodzic nie zaszkodzi, a czy to na 100% zęby, to Bóg jeden wie ![]() Coś doczytałam, że nasz wątek jest na FB? Dajcie linka, z ciekawości zobaczę. Dojrzałam też bloog Brumka Jak to jest z tymi temperaturami minusowymi i wychodzeniem z maluchem? Do-10 nie można wychodzic pomimo np. słońca?Mogą popękac jakieś błony?? Wiecie co-dodzwoniłam się do okulisty ( co dostałam skierowanie od pediatry) i lekarka powiedziała mi ze jak dziecko nie zezuje, to nie potrzeby badania i sprawdzania wzroku- mówię, że dostałam skierowanie od pediatry, ale mimo to Julka nie będzie miała badania-trochę to dziwne...ale nie jedziemy. MIŁEGO DNIA |
||||
|
|
|
#2300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dlatego tymbardziej mnie cieszy mama i dlatego tatuś się napalił na tata a teraz sprytny jak Jaś coś krzyczy mówi -"poszedłbym, ale ewidentnie ciebie woła" |
|
|
|
|
#2301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2302 |
|
Raczkowanie
|
może ja też kupię....
a próbowalaś mu dawać z niekapka i niechciał czy od razu zaczełaś od doidy? bo moj nie chce nic pić szukam pomysłow jakby mu wcisnąc ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- no dokladnie, nie myślałam że "manipulacja" zacznie sie tak wcześnie ![]() |
|
|
|
#2303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet nie bede próbowała was nadgonic. mam slaby dostep do kompa i pewnie dopiero w nastepny poniedzialek wroce na wasze łono, ja wyrodna!!! do tego wszystkiego co sie ogolnie u mnie dzieje artur chyba dostal jakiegos swierzba albo wysypke. ma cale rece podrapane, szyję... od wczoraj dostal jakas masc przeciw pokrzywkom i swierzbowi i jest niebo lepiej... a ja dalej smarkajaco-kaszlaca, siedzi mi w zatokach az łep pęka, naswietlam sie nawet jakas lampą i troche lepiej ale jeszcze musze niezle to wygrzac by zeszło... jakas masakra w tym roku z rpzeziebieniem... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-01-31 o 12:26 |
|
|
|
|
#2304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
w końcu mam czas zajrzeć bo oba Gluty spią.. dziękujemy za wszystkie gratulacje co do chrzcin ![]() Co do Filipa to on rzeczywiście jest taka cicha woda - wygląda jak aniołeczek, uśmiecha się niewinnie ale ostatnio pokazuje rogi ![]() U nas kolejna nocka z pobudkami Lila budzi się już po północy, a potem zasypia na godzinkę i budzi się o 1,2,3 przewala po łóżku, dopiero nad ranem lepiej zasypia... ale wtedy już Filip się wybudza..na dwór dziś nie idziemy bo coś choroba nas bierze, tż już wczoraj się rozłożył, , mnie w nocy zaczęło w gardle drapać, w nosie swędzieć i chodzę i kicham. Filipowi też coś cieknie z nosa więc siedzimy na chacie.. zanetko dla pocieszenia Ci powiem że moja Lila też gardzi moimi obiadkami Kusicie tą granolą idę oblukam do tego telikowego bloga ![]() bella trzymam kciuki za wizytę dziewczynek :kciuk i:brumek
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Zlazłam się na darmo, bo coś mi się popiętroliło i od 15 dziś przyjmuje
![]() Cytat:
Cóż te koty takie chorowite ostatnio. ![]() Aaaaaaaaaaa... ![]() Kupuje w takim razie po wypłacie ![]() Brumku biedniście. U nas na szczęście zęby wyszły bez krzyku. Ide sprzątać. |
|
|
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny macie jakieś fajne przepisy na przystawki na ciepło?
coś na późny podwieczorek/ kolację? W najbliższą niedzielę 2 urodziny Filipa i nie robię obiadu, tylko na godz 16 będzie na słodko: tort, jakieś ciasta (przepisy dawać! ) , przekąski i pomyślałam żeby zrobić na później coś na ciepło do jedzenia?coś typu pizza na imprezach dla dzieci, czy jakieś ciepłe bułęczki? help!
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
Brumek mnie ostatnio też co raz częściej boli głowa, zazwyczaj pod wieczór i do tego piszczy mi w uszach... ach starzejemy się chyba ![]() Youyou no to zrób małe pizze albo jak masz czas i ochotę same podstawki na pizze a dzieciaki sobie nałożą coś na nią i będą się piekły.Widziałam ostatnio na stronce paróweczki w cieśnie francuskim. Kroisz parówki na pół Ciasto francuskie na trójkąty i zawijasz i do piekarnika.Ja bym je wzbogaciła o ser,oregano,paprykę :P A tak to robię często pierś w cieście naleśnikowym - pierś kroję w kostkę, dodaję groszek, marchewkę startą na duzych oczkach, oregano,bazylię, koperek i vegeta + ciasto naleśnikowe i piekę potem odgrzewam ewentualnie w piekarniku.Hmm co jeszcze, pałeczki z kurczaka. I polecą tą stronę -> MNIAM ![]() może jakaś zapiekanka makaronowa? franki? A wiecie, że Ja cytologi nigdy nie miałam :| nawet nie miałam jakieś większej potrzeby, pewnie teraz jak pójdę kiedyś na kontrolę to mi zrobi... ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- A ciasta... Robię zwykły biszkopt jakiś kupny krem owoce i galaretka. Bananowiec jest dobry też... karpatka kupna ? |
|
|
|
#2309 |
|
Zadomowienie
|
Oliweczko, to jest Telikowa granola:
http://kuchnianaplazy.blox.pl/2012/0...-z-melasa.html Baboniku, muszę dzielić kompa z mężem, co powoduje, że mam zaległości a bez nadrobienia jakoś nie potarfię się wbić, ale ostatnio próbuję Żaneta, w ciąży to chyba standard mieć cytologię, a ty nie miałaś? ![]() Youyou, ja też proponuję ciasto francuskie i do tego taki farsz,który możesz przygotować sobie wcześniej: brokuła w różyczki i gotujesz, pieczarki i cebulę w kostkę - smażysz z sola i pieprzem, dorzucasz kabanosy w kosteczkę i ugotowane (odcedzone) brokuły, smażysz, żeby ewentualna woda odparowała i się wymieszało. jak wystygnie dodajesz żółty ser w kosteczkę. Taki farsz wykładasz na pokrojone w kwadraty ciasto francuskie - takie z biedronki ja dzielę na 3 paski podłużne i chyba 5 poprzecznych, więc wyjdzie 15 sztuk, zawijasz jak potrafisz i do piekarnika, chyba 20 min wystarcza i gotowe. Do zrobienia od ręki jak masz farsz, który też jest pikusiem ![]() Moja gwiazda spała przeszło 2 h! O co chodzi? Zjadła ziemniaka ze szpinakiem, popiła cycem i teraz szaleje na macie w super humorze, takie dziecko to mi się podoba |
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
Zanetaa nigdy cytologii? chyba żartujesz... idź do lekarza
![]() Ja miałam już 4 razy w życiu, w ciąży też. Smętny mam dzień jak cholera.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.

Teraz robimy wywiady branżowe, dzisiaj rozesłaliśmy. Kupiliśmy ogrodzenie i jak tylko się cieplej zrobi to ogrodimy juz działkę. Mam nadzieję, że marzec/kwiecień ruszymy z budową
granolę
szczęściaro!