|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
1. lepszy smoczek niż palec czy jakiś róg poduszki - smoczek zawsze umyjesz, wyparzysz a jak już będze trzeba to wyrzucisz a z kciukiem byłby raczej problem ![]() 2. na spacerze, szczególnie w taką pogodę jak obecnie dziecko będzie sobie cmokało smoczka, nawet jak zacznie już domagać się mlesia to zawsze na "drogę do domu" ten smoczek mu na chwile wetkniesz i pomoże a bez smoka to się tylko na wrzeszczy i zimnego powietrza na łyka 3. Czytałam kiedyś,że smoczek zmniejsza ryzyko śmierci łóżeczkowej - jakiś profesor to stwierdził, że niemowlę ssąc smoczek równomierniej oddycha (w końcu ssanie to jego naturalny odruch) 4. Zawsze jest to jakaś "przerwa w karmieniu" bo tak za każdym razem dawać dziecku cyca to kończy się tylko tym, że dziecku się ulewa bo wiadomo, że nie zatkasz cycucha i jak nawet chce tylko sobie pomemlać a nie jest głodne to coś mu tam skapnie do buźki no i brzuszek się przepełnia ![]() Także ja jestem za dawaniem smoka, chyba że dziecko samo go odrzuci - ba tak też się zdarza mój synek kochał smoka i miał go dość długo bo prawie do 2 lat (ale babcia go pilnowała i to w sumie przez to, bo jej było go "szkoda" przy oduczaniu) a jak ja się za to wzięłam to oduczyłam bąka w 1 wieczór - jak już przespał 1 noc bez smoka to nie ma co wracać...i tak minął tydzien, dwa potem miesiąc... i znalazł go później, spojrzał i stwierdził "FE", od tego czasu uważa, że smoczek -owszem - ale dla dzidziusia
|
|
#2042 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
Choć nie mówię, że to nie pomoże przy porodzie....zobaczymy
|
|
#2043 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2044 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najważniejsze, że wszystko jest w granicach normy.Cytat:
![]() Ja też nie miałam zgagi i ciekawe czy jednak mały będzie miał włoski ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sama dzisiaj zrobiłam pierogi ze szpinakiem i serem feta Całkiem dobre ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że synek nie będzie miał problemów, ale w razie czego dzięki za radę ![]() Cytat:
Dzisiaj odebrałam zamówienie z DOZ i mam już tą maść Maltan. Tak się zastanawiałam czy mogę ją stosować na brodawki jeszcze przed porodem, czy to jakoś zabezpieczy brodawki i wyczytałam na ulotce, że można hartować brodawki przed porodem. Chyba od dzisiaj zacznę stosować, a nóż widelec troszkę pomoże
Edytowane przez kropeczka1984 Czas edycji: 2012-01-31 o 16:06 |
|||||||
|
|
|
#2045 |
|
Raczkowanie
|
Pearl - my do szpitala jechaliśmy z własną szczepionką - engerix. Tak nam polecił pediatra, podobno jest lepsza od tych szpitalnych i dodatkowo to ona jest w tych 5 w 1.
MissZuzia - do tej pory nie mamy kłopotów z usypianiem (i mam tylko nadzieję, że nie powiedziałam tego w złą godzinę), po karmieniu idziemy na przewijak a z przewijaka do łóżeczka Na początku ogromnie pomocy był otulaczek, pobił rożek na łeb na szyję ![]() Natalia - jeśli karmisz piersią, to takie wodniste kupki są jak najbardziej normalne Renata - my używamy smoczka choć założenia były inne, na szczęście Konrad sporadycznie chce z niego korzystać. Smoka zaleciła pediatra po tym jak widziała jak łapki do buzi pakuje. A głowa póki co mnie nie boli. Małgosia - dokładnie tego samego argumentu użyła moja pediatra ------------------------------- Muszę Wam napisać jaka ja głupia jestem Od piątku męczymy się z katarkiem, kropimy, odciągamy, denerwujemy się, że nic nie idzie, ja ze stresu po ścianach chodzę, konsultujemy telefonicznie z pediatrą w przychodni no cyrk na kółkach. Wczoraj stwierdziłam, że koniec tego dobrego dzwonię do poleconego pediatry i umawiam wizytę prywatną. Dzisiaj przychodzi pan doktor (przy okazji okazało się, że to nasz były sąsiad ) bada Konrada i stwierdza, że on żadnego katarku nie widzi, dziecię jest zdrowe jak rydz a mama najzwyczajniej na świecie spanikowała Co do opieki męża nad małym, to pozwalam robić wszystko o ile tylko ma chęć. A wieczorny rytuał kąpielowo-higieniczny należy tylko do Konrada i taty. Mama nie ma odwagi kąpać... A jak fajnie Ci moi mężczyźni razem wyglądają przy masażu Dziś humor dużo lepszy (pewnie przez zażegnany katarek) ale zmęczenie daje popalić. Mąż codziennie od 8 do ok 18 w pracy a ja sama z synkiem, w domu prawie nic nie zrobione ale sił brak ![]() Zjadłam 6 klusek śląskich. Kupnych. Ciekawe czy zaszkodzą dziecięciu? ![]() Faktycznie coś cicho tu teraz... Co stosujecie na odparzenia i jak często? I co do codziennej pielęgnacji pupy przy każdorazowej zmianie pieluchy?
|
#2046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym chciała zacząć rodzić po wizycie (mam dziś o 19) ![]() To zapraszam na racuchy Ja bym hartowała brodawki... _________________________ _____________ Moje oczyszczanie trwa nadal.... Pierwszy raz cieszę się z dwudniowej biegunki Wypucowałam się, ogoliłam (pozacinałam się tu i ówdzie) i czekam z niecierpliwością na wizytę. Zaczęły mi po kąpieli drętwieć uda... ![]() A teraz zmykam zagrzać zupkę bo zaraz moje chłopaki wrócą. |
|
|
|
|
#2047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam iść do swojego gina i nie wiem jak to zrobić, bo cyca muszę zabrać ze sobą. Udanego wieczoru Cytat:
Zanim kupkę zrobi to jest płacz i prężenie Nie wiem jak jej pomóc, masuję brzuszek tylko :/ Jak skończy dwa tygodnie będę podawać Espumisan
|
|
|
#2048 |
|
Rozeznanie
|
Małgosia kciuki za wizytę![]() annyonne - rzeczywiście sytuacja z katarem zabawna Ale lepiej dmuchać na zimne![]() Poważnie zastanawiam się nad jakimś pożądnym nawilżaczem do sypialni Boje się, że przez to suche powietrze będzie problem z drogami oddechowymi Gabi![]() Z moich planów sprzątania został zrealizowany tylko punkt pranie Normalnie aż mnie palec boli od wciskania on/off
|
#2049 |
|
Rozeznanie
|
mam pytanie do dziewczyn które podają swoim maluszką SAB SIMPLEX - dajecie do każdego karmienia po 15 kropel??? butelka ma 30ml a 1 kropla to 0,6 ml - wiec ta butelka starcza około na tydzień? przy karmieniu 6-7 razy????
|
|
|
|
#2050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Do tego zapisała jakaś maśc bo małej strasznie schodzi skóra ze stópek ,waszym dzieciom tez schodziła skóra.Z tego wszystkiego zapomniałam zapytac lekarki o tą sapke i powiedzieć o tym ,ze mała strasznie prostuje nożki i tak trzyma w górze takie sztywneU nas chyba pampers też podrażnia Nikole ,ale jeszczze nie wyczaiłam tego do końca
|
|
#2051 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nalazilam sie po lekarzach naczytalam wydalam chyba z 300zl..
i teraz jako doswiadczona mama proponuje.. od 1tyg zycia podawac dziecki raz dziennie Dicoflor i 2 razy dziennie po 5kropelek Espimisanu dla dzieci. ja przerabialam SS, Infacol, Debridat i jedyne skutki to ciagle wymioty dalsza kolka i biegunka.. od wczoraj podaje tamto co wyzej.. wczorajsza noc ok.. dam znac jak dzisiejsza
|
#2052 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja nie potrafiłam stwiedzić czy miałam wyciek - wg mnie nie - a lekarz bada to wkłądając paseczek do pochwy i jak zmieni kolor to znaczy że jest wyciek (chodzi o pH -w pochwie jest kwaśne a wody sa obojętne) Cytat:
jak dotąd to tylko przedwczoraj miała kolki i nie spała długo ale chyba to z nadmiaru wrażeń w dzień- bo ją dziadki odwiedzili i zabawiali cały dzień Pola to nie wiem czy ma kolki - po prostu się męczy jak robi kupę i płacze i krzyczy wtedy gdy zmaga się z "bąkiem barbarzyńcą" (tż wymysla nazwy )Cytat:
jak z bombowca taki głośne i na mokro bo zwykłe bączki czy prytnięcia są u nas raczej bez ładunku![]() dziś była u nas położna i co powiedziała: maluszki do miesiąca mają taką wodnistą kupę szczególnie te karmione piersią i mają ją mieć kilka razy na dobę, natomiast jak skończą miesiąc to jelita powoli zaczynają dojrzewać i może się zdarzyć ze nie będzie kupki nawet kilka dni i to jest ok - jakby tak było wcześniej to niedobrze ale teraz jest to w porządku tylko potem ta kupa powinną byc porządniejsza a nie jakiś tam kleksiki bo właśnie nasza Pola jutro o 11 kończy 4 tygodnie a na ropiejące oczko dostaliśmy kropelki od lekarza i zobaczymy czy pomogą - tzn ropa pewnie zniknie ale czy kanalik sie odblokuje to zobaczymy a mnie zatkał sie jeden przewód w piersi - tak stwierdziła połozna bo mam białą plamkę na szczycie sutka i mam robić okłady i ciągnąc jak najwięcej z tego cyca laktatorem albo małą by nie zrobiło się z tego zapalenie piersito właściwie nie jest plamka tylko kawałek skóry na sutku mi zbielał.. bałam się że to pleśniawka ale podobno zdecydowanie nie w ogóle miewam stany depresyjne jak mała zaczyna płakać i że płacze przeze mniei odkryłam że mała woli być na rękach u tż - chyba wyczuwa moje nerwy bo spokojniejsza jest u niego na rękach.. muszę się opanować ![]() bo sama się nakręcam i wmawiam rożne bzdury że nie pasuje mojej córce że nie jestem dla niej wystarczająco dobra cierpliwa i ona to czuje ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- ACH - któraś pisała że czuje że przez to ze miała cc czuje jakby ją coś ominęło.. że nie doświadczyła prawdziwego porodu i tż nie mógł być przy narodzinach że się tego nie przeszło razem i nie było przecięcia pępowiny...ja właśnie myślę podobnie i wiem że to głupie ale bardzo nastawilam się na poród naturalny na wspólne rodzenie i powitanie malutkiej na świecie ale zdarzyło się inaczej ![]() i wiem że nie ma czego załować jeśli chodzi o skurcze i bóle i że nie wiadomo czy dałabym radę w ogóle urodzić ale jakoś tak smutno - tym bardziej że podobno jak zajdę szybko w następną ciąże - tak w ciągu kilku lat to raczej też będzie cc bo może macica nie wytrzymać skurczy i peknąć przy parciu... więc tak jakby nie mam szans już doświadczyć wspólnego porodu naturalnego i odczuwam żal mimo że jak pisałam - może wcale nie dałabym rady urodzić... a ja jakos w czasie cc nie potrafiłam cieszyć się z dziecka nawet nie przywitałam się z nim bo całą uwagę skupiłam na tym co robia ze mną i obserwowałam operację i tak mam wyrzut że nie przeżyłam tego jak należy PROSZĘ O KONKRETNEGO KOPA W DUPSKO BYM PRZESTAŁA BIADOLIC I BZDURZYĆ!!!!
Edytowane przez Psotnika Czas edycji: 2012-01-31 o 17:37 |
|||
|
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pozwolę sobie zacytować moją koleżankę, która przysłała mi bardzo budującego maila ![]() "...chyba zwariowałaś i jakichs opowieści nawiedzonych matek się naczytałaś, tych co to mówią jakie to niezwykłe doznania miały podczas porodu czyli ta niby euforia. Ze wszystkich dziewczyn jakie znam żadna nie wspomina porodu w taki sposób jak to piszą w kolorowych pismach dla przyszłych rodzicow, niestety prawda jest o wiele bardziej bolesna, no ale można zawsze wmówić sobie co innego. Skurcze będziesz miała po cesarce, bo czasami podają oksytocynę zeby szybciej się macica skurczyła a nawet jak ci tego nie dadzą to i tak swoje wycierpisz. Euforię przeżyjesz jak tylko zobaczysz Malutką i zaraz zapomnisz o wszystkim co czytałas, co ci kto mówił, będzie tylko ona najważniejsza. Mnie Piotrusia po porodzie pokazali i przytulili do twarzy - to bylo tak cudowne i niepowtarzalne i w pełni świadome bo przy Ani byłam tak zmęczona (cieszyłam się że już po wszystkim) ze nie zapamiętałam jak pachniała ani jaka była mięciutka i delikatna a przy Piotrusiu wszystko pamiętam. Trochę mi teraz głupio, bo z pierwszego pamietam przede wszystkim ból i zmeczenie a potem wielkie śliczne oczka Ani a przy drugim przede wszystkim to przytulenie. Wiec absolutnie nie powinnas sie czuc przez to gorszą kobietą. Tak naprawdę to nie ma większego znaczenia." |
|
|
|
|
#2054 |
|
Rozeznanie
|
Psotnika a czy Ty te krople kupiłas w niemczach w aptece? bo ja znalazłam w Poznaniu ogłoszenie ale boję się że mogą to byc jakies podróbki albo jakies inne dziadostwo
Też mam takie doły ,że nie potrafię uspokoic mojego dziecka ,jem tylko kanapki z szynką drobiową ,żeby tylko nie zaszkodzic Bartusiowi Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-01-31 o 18:18 |
|
|
|
#2055 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatku, Annyonne
A ja poczytalam troche o szczepionkach, ich dzialaniu i postanowilam nie szczepic w szpitalu. Bede szczepic, ale wybiorczo i na pewno nie tak wczesnie. Mam nadzieje, ze lekarze mnie nie zjedza... Ale serio, w wiekszosci krajow rozwinietych te szczepienia, ktore sa obowiazkowe w PL sa albo wycofane, albo odlozone w czasie i robione szczepionkami bez rteci. U nas podaja najgorszy syf produkowany w Korei i stosowany tylko w Chinach, Brazylii, Korei wlasnie i Polsce :/ Za malo sie mowi o tym,jaki to syf :/
|
#2056 |
|
Wtajemniczenie
|
Bylam dzis w biedronce i sie zdziwilam , ze Dada nie ma od 2kg, wiec poszlam do schleckera po te Babysmile i mialam dostac jeszcze wkladki laktacyjne za 1gr, bo byly razem z tymi pieluchami ,ale nic nie wyszlo z tego, bo juz nie mieli. Dziwne,bo powinni miec tyle ile jest tych paczek pieluch :/
Na Lilce przetestuję je jak sie urodzi ![]() Ale chyba i tak bede kupowac te Dada w biedronce |
|
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dostalam hugisy new born 2 paczki w sumie mam trzy tak na poczatek bo nie wiem jakie bedzie zapotrzebowanie
![]() no i czy mlodemu spasuje dzis sie schylilam i chyba za gwaltownie normalnie bol taki myslalam ze mi sie brzuch w srodku zapalil na szczescie nie boli cos musialam nadciągnac |
|
|
|
#2058 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dzis dostałam strasznego skuruczu na pośladku, aż chodzić nie umiałam
|
|
|
|
#2059 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc teraz tylko tyle - koleżanka dobrze mówi ale te głupie mysli same przychodzą i nijak da się je odpędzić ![]() Cytat:
od kogoś tam obcego bym nie kupiła bo nie iwem jak to było przechowywane gdzie kupione itp te moje są z ulotką tylko czeska ale produkowane we francji - tak jak te niemieckie Cytat:
ogólnie szczepia Euvax'em - koreańską szczepionka zawiera 0,01% thimerosalu który jest związkiem rtęci .. "engerix B" ma o połowę mniej ale są też takie szczepionki bez tego związku tylko są drogie zresztą wszytstkie te refundowane mają rtęć i maluch dostaje duzą dawkę rtęci w ciągu 18 miesięcy.. mówią że odkłada się w mózgu i może powodować autyzm ..ech sama nei wiem co już mysleć o tym wszystkim.. bo są głosy za i przeciw tej teorii ..po cc tak mnie wszystko bolało że nie miałam siły na dyskusję - i pomyslałam że skoro inne dzieci to przeżyją to i moje pewnie też ![]() i Pola jest zaszczepiona tym Euvaxem.. chyba jednak wolę szczepić na niektóre choroby ale np. ja chorowałam na świnkę i zyję nie wiem po co szczepić na tą chorobę - nie pamiętam by mi źle było wtedy - tylko ma się duże podgardle i tyle mam zdjęcia z ogrodu botanicznego jak jesteśmy z rodzinka i ja mam apaszkę na szyi i normalnie biegam po dworze latem - więc ta choroba chyba nie jest groźna... więc po co szczepić???jak jesteś zainteresowana tematem to mam kilka rożnych fajnych linków i materiałów o szczepieniach w innych krajach jakie są tam kalendarze itp - wszystko z neta ale moze sama jeszcze nie szukałaś to podam
|
|
|
#2060 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja już pisałam o tym wcześniej , mi położna kazała dawać przed każdym jedzeniem (og godziny 15 tak by do wieczora zaczeły działać bo to wieczorami przeważnie dziecko kolki ma) więc kazała dawać te 15 kropli bo ja dawałam wpierw po 7 to mi tłumaczyła że to tak jak bym brała 1/4 antybiotyku czyli nie będzie mieć żadnego działania pytałam się jej czyu to nie za dużo te 15 kropli powiedziała ze nie ze to bezpieczny lek i wie że on cuda działa bo już nie raz sie przekonała nam też bardzo pomógł aha ja te kropelki dostałam jak mały miał 3 tyg teraz ma 5 a ja te kropelki jeszcze mam choć fakt od tyg ju ich nie używamy a my z Miskiem niedawno wróciliśmy od lekarza z bioderkami wszysko dobrze a za tydzień do szczepienia
Edytowane przez MMONIKA9 Czas edycji: 2012-01-31 o 19:31 |
|
|
|
|
#2061 |
|
Wtajemniczenie
|
Psotnika co do świnki to słyszałam, że mogą w późniejszych latach wystąpić poważne powikłania , więc dlatego się szczepi. Ponoć u chłopców te powikłania są bardziej szkodliwe.
|
|
|
|
#2062 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a takie uczucie to ja mam b. często nie powiem, strach mnie obleciał, w końcu mam jeszcze cały miesiąc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no sorryyyy. a potem będzie pewnie jeszcze gorzej jak będzie mały. koleżanka , która niedawno urodziła oczywiście teraz po lekarzach jeździ prywatnie, bo mały np. ma problem z ropiejącymi oczkami i co? okulista of kors prywatnie, bo nie może przecież parę miesięcy czekać na wizytę w ramach nfz. po prostu masakraoo faktycznie, musze wytulic tż-ta, jak co dzień zresztą ale was też
|
|
|
#2063 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moje słowa![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a tak byś się zastanawiała czy jednak chory czy nieale mróz dzisiaj, szok jak nie było mrozu siedziałam w domu, a dzisiaj się wylatałam zmykam suszyć moje kudły
|
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj odebrałam ten pas ortopedyczny. chodziłam w nim cały dzień i miała wrażenie, że jest lepiej, ale w nocy i dzisiaj znowu tragedia, tak boli
![]() w ogóle to jestem zła, bo nie mogę w nim siedzieć (wbija się w podbrzusze ). dzwoniłam do mojej ginki, zapytać, czy może lekko uciskać, powiedziała, że nie... mam leżeć. to po jaką cholerę mi ten pas?![]() nie pamiętam, która chciała go zobaczyć, wklejam foto. sexy, co nie?
|
|
|
|
#2065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz jestem na etapie - albo poprosze o zaszczepienie kupiona wczensiej przeze mnie Hbvax, albo w ogole zrezygnuje z tego szczepienia w szpitalu i poczekam, az Nietoperek skonczy kilka miesiecy - chociaz wtedy podobno moge miec problemy z pediatrami, przychodnia itd Ta szczepionka, ktora dzieci dostaja z kolei na gruzlice w szpitalu, jest jedna z najmniej skutecznych szczepionek i nie chroni przed ta najbardziej "popularna" gruzlica, na ktora jednak wsytepuje jakas zachorowalnosc, a tez ma w sobie rtec i inne syfy. W innych krajach w ogole zniej zrezygnowano i dziwia sie, ze u nas jeszcze ja podaja Poza tym podobno ona "daje" odpornosc tylko na dwa lata... No i jeszcze przeraza mnie to, ze podaja takie szczepionki takim malenstwom !!! Kiedy jeszcze nie ma w organizmie rozwinietej blokady krew-mozg i wszystkie syfy trafiaja do mogu. Pozniej sie dziwia, ze tyle dzieci choruje na utyzm i inne cholerstwa W ogole przykre jest to, ze nie mowi sie o tym, ze bardzo duzo tych szczepionek nie daje 100% ochrony przed chorobami, jaka daje przejscie tej choroby w dziecinstwie. Ja mialam i swinke, i rozyczke i ospe i zyje, mam sie dobrze i teraz przynajmniej mam 100% pewnosci, ze jestem uodporniona. Te dzisiejsze szczepienia to moim zdaniem zbyt duza ingerencja w naturalny uklad odpornosciowy - dlatego tak czesto jest on oslabiany i stad m.in alergie i inne go*na. A materialy jak najbardziej poprosze dlatego wlasnie lepiej ja przejsc w okresie dziecinstwa i pozniej juz jest spokoj...
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Ja już w domku, miałam was nadrabiać ale musze się męzem nacieszyć póki jesteśmy we dwójke ![]() Jutro jak pojedzie do pracy to nadrobię
|
|
|
|
#2067 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u nas bardzo ciężko trafić na takich lekarzy miałam jedną pediatrę na NFZ i kurcze zwolniła się z przychodni na rzecz szpitala ale to był tylko jeden taki przypadekCytat:
za takie myślenie na pewno jesteś najlepszą mamą dla swojego dzieciątkaCytat:
![]() które tu narzekały na małe pisanie na wątku dzisiaj miałam w trzy i trochę stron do nadrabiania
|
|
#2068 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Teraz łatwo być na bieżąco przy nadrabianiu ![]() Dzisiaj zadzwoniła do mnie mama i pierwsze pytanie to: Torba spakowana? No i dowiedziałam się, że moja kuzynka, która miała termin jakoś na początek marca, wczoraj urodziła Jutro zabieram się za torbę. Co prawda z grubsza mam przygotowane to, co trzeba, ale nie wiem, jak mam to spakować, bo zajmuje mi to dużą torbę i karton! A niby same niezbędne rzeczy. No ale co zrobić, jak po wrzuceniu pieluch, podkładów, wody, kocyka i podusi nie ma miejsca na więcej...
|
|
|
|
#2069 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiem że każdy ma swoje zdanie na ten temat ale nie powinniśmy popadać w paranoję ani w jedną stronę ani w drugą
|
|
#2070 |
|
BAN stały
|
U nas niby ok. Depresja mnie łapie, szczególnie wieczorami. A jak pomyślę że mąż za 2 tygodnie wraca do pracy to płakać mi się chce...
Marcel w nocy dostaje butle z moim mlekiem. Wstaję do niego 3x ale i tak rano jestem jak zombi. Boli mnie głowa codziennie i leże na kanpie. Nie wiem jak sobie dam radę gdy tż nie będzie... Teraz on zajmuje się wszystkim, domem i starszą córą a ja odpoczywam. Trzymajcie się. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

Gabrysia - 09.02.2012 

Od piątku męczymy się z katarkiem, kropimy, odciągamy, denerwujemy się, że nic nie idzie, ja ze stresu po ścianach chodzę, konsultujemy telefonicznie z pediatrą w przychodni no cyrk na kółkach. Wczoraj stwierdziłam, że koniec tego dobrego dzwonię do poleconego pediatry i umawiam wizytę prywatną. Dzisiaj przychodzi pan doktor (przy okazji okazało się, że to nasz były sąsiad 
ja mam iść do swojego gina i nie wiem jak to zrobić, bo cyca muszę zabrać ze sobą. Udanego wieczoru 

.Do tego zapisała jakaś maśc bo małej strasznie schodzi skóra ze stópek ,waszym dzieciom tez schodziła skóra.Z tego wszystkiego zapomniałam zapytac lekarki o tą sapke i powiedzieć o tym ,ze mała strasznie prostuje nożki i tak trzyma w górze takie sztywne

no sorryyyy. a potem będzie pewnie jeszcze gorzej jak będzie mały. koleżanka , która niedawno urodziła oczywiście teraz po lekarzach jeździ prywatnie, bo mały np. ma problem z ropiejącymi oczkami i co? okulista of kors prywatnie, bo nie może przecież parę miesięcy czekać na wizytę w ramach nfz. po prostu masakra