|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
a moze pojdzie fala tak jak ostatnio na poczatku stycznia ja troche d.upa dzisiaj poruszalam w rytm muzyki i jak tz przyjdzie z pracy i zje to wygonie go na spacer ze swoja gruba narzeczona ![]()
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
mi jakos dziwnie serce kolacze dobrze ze jutro mam wizyte z rana ale z GP(internista) pewnie znow siku mi zbada cisnienie i po 10 min grzecznie wypchnie z gabinetu
to moja 1 i ostatnia ciaza noszona w UK ale jak pomysle ze w Polsce opieka jest tylko trzeba miec gruby portfel to juz sama nie wiem czy nadal narzekac
|
|
|
|
#2013 |
|
Raczkowanie
|
Likas
nie wiedziałam ostatnio trudno mi sie Was nadrabia i wstyd sie przyznac ale czasami czytam tak po łebkach
|
|
|
|
#2014 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie martw sie mnie tez przeraza macierzynstwo, ale mysle ze jak zobaczymy swoje pociechy to nie bedziemy sobie wyobrazac zycia bez nich, zreszta ja juz w tym momencie nie wyobrazam sobie zycia bez tego mojego niedobrego maluszka zdradz nam jakie plany zawodowe ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
ale dokladniej powiem ci po porodzie zobaczymy jak mnie wymecza a usg robione co miesiac, badania tez itp. lekarze spoko nie narzekam
|
|
#2015 |
|
Rozeznanie
|
bambusiek 6 godzin Twoje dzieciątko spało i go nie budziłas na karmienie?Udanego wieczoru
![]() Ja juz glupieje bo nie wiem jak karmic mojego Bartosza, ostatnie dni jest bardziej nerwowy,mniej spi i częsciej budzi sie na jedzonko,stwierdziłam ,ze to od mojego mleka bo dostawal tylko moje z butli,chociaż miałam badane i ma 4,2 % wiec jest dobre!Od nocy karmię mm i obserwuję - no ale sama nie wiem czy się zachowuje tak samo czy inaczej.... Mojego mam odciagniętego 460 ml wiec muszę zamrozic na czarną godzinę a i po moim ma ostatnio jakies wodniste kupki..Nikt nie umie mi doradzic więc zostałam z tym sama!!!!!! Jutro przychodzi położna i Maluszek będzie ważony,ciekawe czy przytył.. Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-01-31 o 13:41 |
|
|
|
#2016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż nie mam miesiączki noszę podpaski Ja coraz częściej odczuwam skurcze w dole brzucha takie jak przy okresie.
|
|
#2017 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo mamuśki z doskoku widać że jak urodziły największe spamiarki wątek się zastał a wy nie chcecie pisać nieładnie myślę, że warto już powoli myśleć o wątku w odchowalni bo dziewczyny się zestresują i nie będą chciały rodzić przez nasze problemy z dzieciakami ![]() Cytat:
bo mój na tormentiol nie reaguje już, ma rankę w odparzeniu i nie wiem już co zrobić więcej ![]() wietrzę też parę min przy okazji zmiany pieluchy o ile się da bo czasem wrzeszczy okropnie że wytrzymac się nie da ![]() uzywałam huggies i dad, teraz znów huggies więc przejdę na pampersy, zobaczymy może wina pieluch
|
|
|
#2018 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
współczuje! Też się tego obawiałam bardzo i ćwiczyłam intensywnie mięśnie Kegla i chyba pomogło bo potrafię to kontrolować. Jeszcze chwila i minął wszystkie takie dolegliwości
|
|
#2019 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
takze rozumiem cie doskonale
|
|
#2020 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A pierwsza urodzę ja... dzisiaj w nocy - zobaczycie ![]() Cytat:
Zgagi w żadnej ciąży nie miałam A mdli mnie teraz na końcu (od niedzieli). Cytat:
Szkoda maleństwa że takie odparzone.Nie wiem co Ci poradzić. Trzymajcie się kochane Cytat:
http://muzyka.interia.pl/teledyski/t...te-pego,324630 Mogłabym przy niej rodzić. Oczywiście głośno fałszując... A i proszę mi się nie wpychać w kolejkę.... ja chce pierwsza urodzić. Rezerwuję sobie dzisiejszą noc Cytat:
Zresztą czopa nie mam już tydzień i 2 dni... ale dziś zaczęły jakieś resztki wychodzić.... ![]() Zmykam robić te racuchy, bo jeszcze nie zaczęłam.
|
|||||
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
ja tylko podczytuję ostatnio, bo mam bardzo denerwujące mnie wahania nastrojów. Średnio co drugi dzień chce mi się ryczeć. Wczoraj było super - full energii, dobry humor, dzisiaj znowu dół. Jak jakiś schizofrenik Za równe 2tygodnie, 14.lutego mam cc. Czas tak szybko leci, że boję się, że nie zdążymy z przygotowaniem wszystkiego ![]() Pozdrawiam Was wszystkie i tulę, bo dziś światowy dzień przytulania
|
|
|
|
#2022 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jaki kolor mają kupki bo mój ma często lekko zielone, nie wiem od czego, przeważnie takie żółte
|
|
|
#2023 |
|
Raczkowanie
|
wlasnie urodzily najwieksze spamiarki
a my skromne myszki wchodzilysmy od czasu do czasu, bo pomimo tego ze duzo czasu bo bez dzieci, to ja nie wiem jak mozna calymi dniami przesiedziec na forum, przeciez sa inne obowiazki w domu no i my nie zdazylysmy sie tak poznac jak inne dziewczyny przez tyle czasu ale tu nikt do nikogo pretensji nie ma, stwierdzilysmy tylko fakt, ze zrobilo sie cicho, a dzisiaj troche nadrobilysmy zaleglosci ![]() ja np. zdazylam dzisiaj zrobic obiad i ogarnac i psa nakarmic i troche poczytac na wizazu, za 10 minut moj tz wroci z pracy i na forum wejde dopiero okolo 21 a z tego co wczesniej widzialam to dziewczyny 24 na dobe siedzialy dlatego tak dobrze sie poznaly i tu nikt nikogo nie oskarza my tez czekamy na nasze pociechy
|
#2024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz w marcu? to predko ja tez mam plany ale na wrzesnien najpredzej co sobie bede odbierala przyjemnosci zajmowania sie maluszkiem bo drugiego nie planuje juz na pewno nie na wyspach jednak nic nie planuje bo jak to bywa chcesz rozsmieszyc Pana Boga to sobie cos zaplanuj ![]() Cytat:
![]() [/COLOR] ja tam wszystko robie na NFZ i uwazam ze opieka nie jest zla ale dokladniej powiem ci po porodzie zobaczymy jak mnie wymecza a usg robione co miesiac, badania tez itp. lekarze spoko nie narzekam [/QUOTE]szczesciara,ja tez nie wydalam grosza aaa sorry bylam na trzecim prywatnym usg bo tu sa tylko dwa na "kase" ale tez opieka pozostawia wiele wiele do zyczenia |
||
|
|
|
#2025 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
piosenka fajna lipa ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------
|
|
#2026 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak widzę jej pupkę to mi sie płakać chce, dzis jak wietrzyłam to jej dmuchałam, bo się ranki zaraz porobią
|
||
|
|
|
#2027 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2028 | |
|
Zadomowienie
|
Hejka
U nas najpierw kąpiel a później karmienie, tak mi mówiła położna w szpitalu i chyba tak jest lepiej bo czasami zdarza sie ze ładnie zaśnie po karmieniu. Co prawda czesto płacze jak już ją ubieram i dlatego takie czynności jak czyszczenie uszu czy poczesanie kudłaczków odbywa sie w trakcie karmienia ![]() Mamuśki które czuja sie niezauważone, nie smutajcie sie i nie denerwujcie. Cieżko jest wszystko nadrobić i jesczze odpisać jak sie ma juz szkraba w domu. Ja się staram być na bieżąco ale nie jest łatwo to wszystko pogodzic jak sie jeszcze nie jest ogarniętym tak ogólnie Co do obaw przed wywoływaniem porodu, to was doskonale rozumiem bo sama sie strasznie bałam i jestem przeszczęśliwa że na trzeci dzień po terminie samo sie ruszyło. Owszem też cholernie bolało ale urodziłam tego samego dnia co zaczęły skurcze. Zycze żeby i Wam się udało Cytat:
A głąskanie po główce u mnie też sie sprawdza, bardzo ja to uspokaja i jeszcze masowanie plecków. Przez to że głąszcze główkę Milenki tżetowa głowa jak ją dotknę wydaje sie taaaaka wieeeelka
|
|
#2029 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jutro położna będzie u mnie więc popytam dokładnie. |
|
|
|
|
#2030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2031 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
aaaaaaaa wrr właśnie, w piątek mi się kończy 38 tydzień więc albo niech się rusza albo niech mi wywołują bo oszaleje w tym szpitalu ![]() ![]() Cytat:
DZIEWCZYNY KTÓRE EKSPERYMENTOWAŁY Z LIŚĆMI MALIN UWAŻACIE, ŻE COŚ WAM "POMOGŁY" ??? JA już jestem zła normalnie, załamana i ogólnie wyć mi się chce... nie chcę iść do tego szpitala ;( normalnie bym chciała żeby mnie ruszyło albo niech mi dadzą na wywołanie albo CC (już mi obojętne naprawdę jak ale chcę urodzić!!!)
|
|
|
#2032 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() nooo... styczniówki się kończą ![]() Cytat:
|
|
#2033 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to gratulacje moja też ma takie gorsze i lepsze dni. zauważyłam że jak jej nie wybudzam i daje jeść od razu jak się przebudza to zasypia znowu spokojnie na dłużej...mam nadzieje że tak pociągnie troche![]() Cytat:
co do męża to się nie martw kochana ja mojemu już zrobiłam 3 awantury z płaczem i wrzaskiem trudno hormony szaleją i jeszcze niewyspanie i zmęczenie daje znać o sobieCytat:
w dzień zawsze juz tam śpi a w nocy ze mną![]() Cytat:
zaciskam mocnoooo!!!Cytat:
![]() ![]() Cytat:
życie ratują normalnie! trzeba dac nobla temu kto je wymyślił![]() zazdroszcze kolacji! ![]() Cytat:
żółte wodniste kupki z takimi ziarenkami to norma mamusie dajecie dzieciom smoczki? czuje się jak wyrodna matka ale moja ma strasznie rozwinięty odruch ssania i położna kazała wręcz dawać no i nie wiem czy dobrze robię ![]() i jeszcze jedno pytanko też was tak głowa napier.dziela ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- MartuNiunia na mnie liście strasznie działałay pisałam wcześniej o tym... idę jeść obiad i się położe na chwile strasznie mnie głowa boli a Lilka śpi...
|
|
#2034 |
|
Zadomowienie
|
bylismy u lekarza i na spacerku
lekarz powiedzial ze skaza bialkowa plus alergia.. musze kapac w olilatum i jeszcze smarowac kremem olilatum.. ciemieniucha masakra.. mam oliwkowac przed kapiela ubierac czapeczke i potem szczoteczka a po kapieli nie oliwkowac.. a potem bylismy znowu na spacerze bo zapomnialam igly kupic a guziki mi odpadly z plaszcza;/ a treaz maly spi to biore sie za obiad
|
#2035 |
|
Raczkowanie
|
Heja,
coś dziś dużo napisałyście Chyba wyzwanie do tablicy podziałało na wszystkie mamusie i te rozpakowane i te jeszcze czekające na porody.Gdzieś przeczytałam jeszcze, że na kolki i pomoc w trawieniu pomaga masaż z olejkiem kminkowym?! Nie pamiętam gdzie to widziałam i olejek kminkowy też chyba trudno kupić, ale może warto spróbować? Co do tżta to ja teoretycznie też chciałabym żeby wszystko robił to co ja przy maluszku, ale mam taką głupią naturę, że będę się na pewno wtrącać, muszę to jakoś opanować. Szczególnie, że z waszych opisów wynika, że faceci radzą sobie całkiem dobrze, a w niektórych przypadkach nawet lepiej niż my! ![]() Ja wczoraj byłam na wizycie i z przygotowań do porodu to tylko szyjka się skraca, ale wszystko pozamykane na trzy spusty, tak więc mamy teoretycznie jeszcze trochę czasu. Dobrze się składa, bo mi plomba wypadła... ![]() Czy któraś z Was miała może problem z małą ilością wód płodowych? Ktoś pisał, że mu wyciekały i poszedł do szpitala. Czy to było jakoś ewidentnie widać, że wyciekały czy lekarz stwierdził? |
|
|
|
#2036 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak jadę co tydzień do Poznania samochodem to przeważnie leci w radio.... wtedy podgłośniam i z Hubikiem tańczymy... oczywiście on w brzuchu ![]() Własnie wróciłam od lekarza. Hm... 36 tydzień, rozwarcia zero, glówka bardzo nisko- powiedziała że jak już się zacznie to szybciej pójdzie bo jest bardzo nisko i jak mnie bada to czuje, ale szyjkę mam gdzieś daleko schowaną przy kręgosłupie... - jakoś dziwnie. Mam tyłozgięcie macicy to może dlatego. Dzisiaj miała to badanie na paciorkowca, wyniki na maila dostanę. i kolejna wizyta 15 luty.Z jednej strony chciałabym jeszcze na nią iść a z drugiej już zaoszczędziłabym 100 zł za wizytę. i ostatnia wizyta to 28 luty - godzina 20,00 czyli dzień przed terminem. Oby po wizycie był wyjazd do szpitala jak coś ![]() Pytałam się jak będzie po terminie to jak długo będę chodzić to mi odpowiedziała ze 41+ 5 dni wtedy wysyłają do szpitala.... kurcze późno jakoś. oby zaczęło się samo i szybciej niż 41 tydzień.... |
|
|
|
|
#2037 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zgadzam się z Tobą... Ja przy moim 2,5 latku mam tyle obowiązków że nie dam rady siedzieć na kompie.... Fajnie że nie ja jedna. Rozumiem dziewczyny leżące że siedzą na necie, bo cóż mają robić?! W tym pudle zwanym telewizorem Nic nie ma... zupełnie NIC! ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie bój się smoczka, oduczysz później w tydzień, a po co masz się teraz męczyć kilka miesięcy??? A i jeszcze jedno... mnie bardzo przestrzegano przed tym, żeby malec z powodu braku smoczka i silnego odruchu ssania nie nauczył się ssać paluszka. Smoka wyrzucisz, kciuka nie utniesz... Podobno jest masakra z oduczeniem ssania paluszka. No i od paluszków się ząbki krzywią. Cytat:
_________________________ ____ A ja się chciałam pochwalić że robiłam pierwszy raz w życiu racuszki i mi wyszły Zrobiłam dwa wielkie talerze (kto to zje???) jedne z bananami a drugie z jabłuszkiem... |
|||||
|
|
|
#2038 |
|
Raczkowanie
|
wkurzyłam się wczoraj na wizaz i wyłączyłam bo myślałam że post mi wcięło i wogóle nie chciał mi działać a tu dziś wchodzę i patrzę jak nabałaganiłam jeden post chyba z 4 razy....
![]() a ja dziś korzystając z tego że ładny dzień i musiałam iść do szkoły to w drodze powrotnym do ciucholandu wstąpiłam i się obkupiłam troszkę dobry humor mam sia la la a dzidzius wierci się jak nie wiem co
|
#2039 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- poważnie, mój brat podobno miał okropne kolki, a prababcia przyszła natarła go olejkiem, pomasowała brzuszek, potem ubrała i położyła na brzuszek rozgrzaną żelazkiem/na kaloryferze pieluchę tetrową i po paru minutach zaczynał pierdzieć jak ta lala, a ból mijał podobnie było z moim synkiem, tyle, że nie mam już prababci ale moja mama mi to poradziła bo pamiętała o tym jeszcze z tamtych czasów i ja robiłam tak synkowi - zawsze pomagało a nie jest to jednak jakaś inwazyjna metoda, ani nie podaje się tego doustnie więc raczej zaszkodzić nie może, jedynie co to zanim pępek odpadnie to trzeba uważać żeby go nie zabrudzić olejkiem (ja zawsze brałam kropelkę olejku na 2 palce (wskazujący i środkowy) i nimi masowałam robiąc kułka wokół pępuszka na małego działało, co do dostępności olejku.. to różnie w różnych aptekach, ja wtedy pamiętam,że czekałam na niego parę dni - pani mi go sprowadziła do apteki
|
|
|
#2040 | |
|
Zadomowienie
|
hello
Cytat:
![]() eh.. posprzatalam, ugotowalam, pomylam gary, popralam a mala nic!! ale za to pyszna zupka mi wyszla hehe |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

Może coś się ruszy
Ciekawe która z przeterminowanych mam urodzi pierwsza

Chociaż nie mam miesiączki noszę podpaski
bo mamuśki z doskoku
bo mój na tormentiol nie reaguje już, ma rankę w odparzeniu 

Gabrysia - 09.02.2012 

to gratulacje