|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
Cytat:
|
|
#4202 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
![]() Chciałabym żeby faktycznie tak było ![]() Przyjemność echh ciekawe jaką nie mam jakoś ochoty na przyjemności.---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
![]() Ale póki co mam czarne myśli ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
![]() Chciałabym aby się ułożyło, ale na chwile obecną mam czarne myśli ![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
Myślałam, że jak już będę w ciąży to jakoś się zmienią nasze relacje, ale cóż myliłam się... I wiem, że jak urodzi się dziecko to będą stale pretensje, że spać nie można bo ryczy, bo głośno bo to i tamto...i trzeba chyba będzie wynieść się do TŻta masakra---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
![]() a no niestety taka matka, próbuję ją olewać ale ta myśl jak sobie damy radę w przyszłości jest przerażająca ![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Aj zjadłam ale nadal czuję się głodna nie wiem czy dalej się zapychać czy odczekać chociaż troszkę bo się objem i będzie mi ciężko.Muszę zabrać się za jakieś aukcje, coś wystawie może... sama nie wiem
|
|||||||
|
|
|
#4203 |
|
Rozeznanie
|
Mam wiadomości od Zariah:
"Hej kochana! Dzięki za troskę. Przepraszam że się nie odzywam ale najpierw pakowałam cały dom i wracałam do PL. A jak tylko wylądowałam dostałam plamienia i trafiłam do szpitala Byłam pod kroplówką z Fenoterlu przed 70 godzin non stop Ale już mnie odpięli Ale jak na razie wszystko wydaje się ok. Mała waży już 2800g (!) więc jest w 90 centylu - duża dziewuszka nie wiem jak ja ją urodzę W szpitalu będę jeszcze pewnie kilka dni - internet mam tylko w komórce więc pisanie jest dość trudne. Jak się tylko ogarnę to na pewno do Was wrócę. Dziękuję Ci kochana jeszcze raz za troskę i mam nadzieję, że u Ciebie wszystko dobrze. ))) Buziaki!" nieciekawie... pewnie się przeforsowała przy przenosinach i dlatego wylądowała w szpitalu. Ale ja tak czułam,że coś nie jest w porządku. tak w ogóle to witajcie.. Wracam nadrabiać. bo teraz od razu chciałam Was poinformować,
|
#4204 |
|
Rozeznanie
|
hmmm... ja tam się do końca nie znam... ale też mam II stopień i wydaje mi się, że to jest normalne tak około 33-34 tc no i z tego co mi się wydaje to kończy się na III stopniu (niektórzy lekarze podobno nawet IV wyróżniają) tak w granicach terminu porodu - powiedzmy 38 tc
|
|
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
corcia rzeczywiscie spora
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozdrow ja od nas, niech szybko wraca do zdrowia no i do nas! |
|
|
|
|
#4207 | |||
|
Zakorzenienie
|
MoniaHan myślę, że jak dowiesz się w szpitalu co i jak to jeszcze możesz zmienic zdanie, ale nie sądze by przebijali pęcherz.. Na pewo to jakie nieinwazyjne badanie, trzymam kciuki żeby wszystko okazało się ok!
eee no, tylko i wyłącznie ja prasowac nie znoszę!Jolka współczuję sytuacji![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
bo napatrzec się nie mogę![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
czy na tym etapie ciązy na którym jesteś to nie jest normalne, że łożysko przechodzi w drugi stopień? ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
po prostu proszą zaświadczenie o ewentualnym ubezpieczeniu, ale tylko po to by odnotowac czy jesteś ubezpieczona czy nie - to dla nich ważne żeby potem mogli się rozliczyc za udzielone CI świadczenia (za kobiety ubezpieczone płaci NFZ, a na nieubezpieczone idzie z innej puli). |
|||
|
|
|
#4208 |
|
Rozeznanie
|
No,nadrobiłam.
Monia mnie właśnie grzebali takim czymś jak Cytrynka pisała bodajże. Taki długi patyczek jak do uszu z watą po jednej stronie to był. Wziernikiem sobie poszerzyli i zebrali próbkę. Mnie tylko właśnie to poszerzanie bołało,a pobieranie w ogóle. Jolka współczuję sytuacji... nie mogę sobie wyobrazić,żeby tak mogła się zachowywać matka... Trzymaj się cieplutko!! I nawet nie myśl,że dziecko może być chore! Może być tylko nerwowe z lekka ale na pewno będzie zdrowe jak ryba!
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurczę! pewnie się przeforsowała biedna ZAriah, balbinka uściskaj Ją od nas i życz szybkiego powrotu do zdrowia i do nas! Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-31 o 20:27 |
|
|
|
|
#4210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajne zakupy |
|
|
|
|
#4211 |
|
Rozeznanie
|
Monia widzę Cię
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Balbinko pozdrów Zariah od nas, niech się tam trzyma w dwupaku i nie szarżuje zbytnio
Aguśka Ty też tam grzecznie leż , ok? Bo jak nie to wlecę tam do Ciebie i ...i będę Cię osobiście pilnowac , mam nadzieję,że jakos dajesz radę ![]() A ja mam w domu dwójkę dzieci tzn,Ninę i chorego TŻ, ma 38, 2 gorączki i leży biedny taki, jak coś potrzebuje to dzwoni do mnie z "izolatki" , a jak go obsłużę ( bez włochatych myśli proszę ) np. podam leki to mówi:dziękuję siostro
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-31 o 20:22 |
|
|
|
#4213 |
|
Rozeznanie
|
to buziaki od Zariah obiecuje,ze wróci do nas tak szybko jak tylko to będzie możliwe
|
#4214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wraca szybko do zdrowia---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- no cóż życie okrutne jest... ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
ja niestety taką matkę mam, a wiele bym dała żeby była inna. Zazdroszczę nie którym wspaniałych mam - ja z moją nigdy nie będę miała dobrych relacji, miłych wspomnień itp.
|
||
|
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siostrzyczko przekaż życzenia zdrówka dla mężulka!
|
|
|
|
|
#4216 |
|
Rozeznanie
|
ach, jednak miałyśmy nosa, że z Zariah może być coś nie tak...
![]() pewnie się przeforsowała... ale dobrze że już jest ok trzymamy kciuki Zariah
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
przekażę jak zadzwoni
, jeść dostał, leki też , więc teraz siostra odpoczywa przed tv ps. ale jak znam życie to zadzwoni po herbatę
|
|
|
|
#4218 |
|
Zadomowienie
|
Zariah wracaj szybko do zdrowia
Widziałam zdjęcia na mailu Dziewczyny wygladacie cudnie A nasza nowe kobiety na forum to piękne ![]() Boże, może ja się wkońcu za siebie wezmę i pokarzę wam swój brzuszek :P Aparat mam a nie chce mi się wyciągnąć i cyknąć foty... To się nazywa lenistwo :p
|
|
#4220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się i myśl o swoim maleństwie![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
hheehe![]() a jak tam - byłas u fryzjera już? |
||
|
|
|
#4221 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
fajne i łóżeczko i fotelik ![]() Któraś z was wklejała przewijak z Ikei, ale mi się skasowało i nie pamiętam. W każdym razie ja też mam zamiar go kupić, a do tego utwardzony przewijak jakbym go chciała gdzieś przełożyć na pralkę, albo gdzieś
|
||||
|
|
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja poprasowalam pieluchy flanelowe, ubranka dziedziece i koszule meza a teraz leze i zdycham Jolka przykro mi z powodu mamy, trzymaj sie kochana |
|
|
|
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
łączę się w bólu - też mnie łamie;/
|
|
|
|
#4224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech wraca szybko do zdrówka i więcej się nie przemęcza![]() Cytat:
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karo89, dzięki, mam nadzieję,że jutro się wykuruje, wziął urlop i będzie leżał Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-31 o 20:51 |
|
|
|
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
w tym tygodniu zrobię, obiecuję, muszę się tylko wyszykować i jak tż się podniesie z wyrka to Go zmuszę do zabawy w fotografa
|
|
|
|
#4228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś to będzie... ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]() no mój nie prowadzi własnej działalności tylko jest pracownikiem w firmie, ale mam nadzieję że można dopisać bo inaczej katastrofa albo urząd pracy. ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- mnie od wczoraj tak bolą wcześniej, aż tak nie bolały... |
||
|
|
|
#4229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
głowa do góry! proszę mi tu natychmiast zmienić nastrój! już dość tych smutków na dziśna pewno się da dopisać - przecież czasami kobiety nie pracują przez całe życie tylko mężowie utrzymują rodzinę, ja pamiętam jak mój poprzedni pracodawca nie chciał mi dać umowy o pracę (byłam na zleceniu) "bo przecież może być Pani na męża ubezpieczeniu"
|
|
|
|
|
#4230 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() czyli kupisz do tego twardy przewijak? się właśnie zastanawiam czy będzie pasować?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

Zrób sobie dziś jakąś małą przyjemność na poprawę nastroju 
nie mam jakoś ochoty na przyjemności.
Pozdrow ja od nas, niech szybko wraca do zdrowia no i do nas!
współczuję sytuacji

Może być tylko nerwowe z lekka ale na pewno będzie zdrowe jak ryba!