|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
|
|
|
|
|
#4082 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
Butelkę antykolkową TT (jeśli będzie coś nie tak z karmieniem cycem to dokupię jeszcze jedną pewnie) Smoczek TT (dostałam) Nakładki na sutki TT Sterylizatora i podgrzewacza nie kupuję ![]() Śliczny! A jak jest ułożony? Cytat:
a te ważenie przez USG to kłamie czasem, więc Julcia może być nawet cięższa Smaka mi narobiłaś na pączka Cytat:
zawsze je trzymam jako "okresowe", bo ich nie szkoda ![]() Cytat:
możliwe, że skóra się rozciąga. A balsamujesz/nawilżasz się systematycznie? Czymś nieuczulającym? Co do Walentynek to dla nas będzie pretekst żeby spędzić jakoś miło wieczór - pewnie gdzieś wyjdziemy sami i raczej bez prezentów Muszę brać się za naukę Jutro mam egzamin z metodyki nauczania języka polskiego i oczywiście jestem w czarnej...
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie sie dowiedzialam od kolezanki ktora rodzila w tym szpitalu co ja chce ze nie pozwalaja majtek jednorazowcyh bo sie krocze odparza i trzeba wietrzyc, czyli z podpaska miedzy nogami
dopuszczaja bawelniane wiec kupie sobie jakies na bazarze wieksze co by ta mega podpaska weszla ![]() bylam w aptece i zaopatrzylam sie w podklady ginekologiczne, gaziki jalowe i sol fizjologiczna ![]() w drodze do domu weszlam do biedronki do frugo
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-01-31 o 13:08 |
|
|
|
#4084 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moj ryzowy smrod niestety nadal jest... najgorsze jest to, ze zanim poczulam na samej gorze, to juz ryz zdazyl sie ladnie spalic i zasmrodzic 2 pozostale pietra Cytat:
Cytat:
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w tamtym tygodniu były dzwony kościelne, teraz biedronka ...ciekawe co będzie za tydzień ![]() Roksape coś fajnego muszą mieć w sobie te Biedronki, heheheh, chyba ten szczery uśmiech netie też lubi, głównie tańczy przy tym, ale uwielbiała HD fun pack mam piloto mam laptopo Słodkie sa takie dzieciaczki
|
|
|
|
|
#4086 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zawsze tylko skladam ![]() Cytat:
termin wpisal mi na 10 marca - taki jak mam z OM ... podzielilabym sie paczkiem, ale .... zjadlam wszystkie
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||
|
|
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
a co do gatek poporodowych, to u nas w szpitalu daja cos takiego
http://allegro.pl/najlepsze-majtki-s...076122917.html nic nie uciska, ladnie podtrzymuje, no i wszystko sie wietrzy ![]()
|
#4088 | |
|
Rozeznanie
|
Lenami nieźle wyszło Tobie z tymi rajstopami
![]() Do mnie przed chwilą zaleciała Teściówka i podrzuciła troszkę ubranek dla Tymona ![]() Ona tak samo jak ja nigdy nie może się oprzeć i zawsze coś kupi i nawet dla kota jakieś zabawki i smakołyki podrzuciła ... jak rozpieszczać to na całego. Aż mi miło się zrobiło,że ktoś mnie odwiedził ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
Mam właśnie coś takiego tylko jakiejś innej firmy i tylko na coś takiego pozwalają w szpitalu, w którym będę rodziła.
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#4089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest podejscie, ktorego warto tez nauczyc sie przy wychowywaniu dziecka ![]() a ten bol, to moze byc zwiazany z sama ciaza... w koncu teraz tam jest wszystko bardziej rozpulchnione i bardziej wrazliwe ![]()
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam to szczęście ,że ani teściowa ani mama się nie wtrącają, mama twierdzi,że teraz czasy są inne i ona się nie zna , teściowa za to miała jedynaka i taka była raczej antydzieciowa .....raczej się dopytuje jak to teraz jest i sie dziwuje ,że takie wynalazki są
|
|
|
|
|
#4091 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chrupie ale drogo mnie wychodza Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak widział krzyż i kościół to była wojna, bo on chce do Jezusa iść i być w kościele! Dziś już trochę łagodniej przez to przechodzi, ale nadal... a rodzice... żadne nawet o kościele nie wspomina ![]() Jak miał ze dwa latka, na Wszystkich świętych na cmentarzu się popisał... Jest u nas pomnik Matki Boskiej z różańcem. I młody tak stoi i patrzy, nagle z fascynacją mówi "mama zobacz! Matka Boska! Korale ma!" Cytat:
|
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
ale z tego zaciskania nozek to sie kobitki tak nie smiejcie
nam polozna wlasnie mowila, ze jesli by sie zdarzylo naciecie lub pekniecie, to przez 2-3 dni nic nie robic, tylko z zacisnietymi nozkami lezec... i pozwolic sobie uslugiwac ![]() a to z prostej przyczyny... jak od razu sie lata, biega, nosi i wszystko samodzielnie robi, to rana moze sie rozejsc... a taka rozeszla pozniej trudniej znow do ladu doprowadzic ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
|
|
#4094 |
|
Rozeznanie
|
ewcia główką do wyjścia jest ułożowy waży 1520g .
Gin pytał sie kiedy chce urodzic a ja ze do terminu bo przenosic bym nie chciała a on mi że mąż tyle nie wytrzyma a mój sie mnie potem pyta o co mu chodziło ze on nie wytrzyma wiec mu powiedzialam ze powinien sie cieszyc ze nie wie dlaczego bo jakbym miala mocno rozbujane hormony to by chyba sie wyprowadził na ten czas Szczesciarz z niego że ja taka spokojna jestem ja sobie niemoge wyobrazic jak to jest bez gaci gdy leci
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
Córa teraz gra mi na żebrach
![]() i jak ja mam w takim stanie prowadzić auto? a muszę do sklepu podjechać
|
#4096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja więcej sposobów nie mam Cytat:
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głowa do góry!![]() Ale w sumie dobrze, że piszesz o swoich obawach, mam nadzieję, że nie zabrzmi to źle, ale wiesz, to takie wspierające, że nie tylko pierworódki się boją. To po prostu mega ludzkie, szczególnie dla nas kobitek się obawiac, choc myślę, że tatuśkowie też nie będą spokojni ![]() no i racja - idź już do tego fryzjera! |
|
|
|
|
#4099 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby wyniki były ok!śliczny!!! Cytat:
przynajmniej zaoszczędzimy trochę ![]() Cytat:
wczoraj zrobiłam cały garnek i będziemy to jeść do końca tygodnia pewnie ![]() Cytat:
A tak w ogóle to Dzień Dobry! Wczoraj korzystając z tego, że dostałam wypłatę i że umówiłam się z mężem, że z niej kupię resztę wyprawki zasiadłam przy allegro i muszę Wam powiedzieć, że mam już praktycznie wszystko!!! została mi wizyta w Ikei po to: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20045205/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70025318/ i w aptece po tantum rosa, octenisept i bepanthen. No i najważniejszy zakup czyli wózek...ale to tak dopiero za miesiąc...jeszcze muszę się zastanowić czy chcę ten tako GT, czy warrior, czy może używany Xlander XA... ![]() czy któraś z Was kupowała ten regał z Ikei?? czy na niego lepiej kupić tą podkładkę czy lepiej kupić przewijak twardy?
|
|
#4100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pozniej moze mi sie odmieni Cytat:
![]() spoko
|
||
|
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie kolejna koszmarna noc i dzień nie mogłam zasnąć udało mi się dopiero ok 4 ale co z tego skoro po 6 wrócił Mąż i pobudka więc do ok 9 byłam na nogach i poszłam spać chciałam wstać ok 11 lecz budzę się patrzę, a tu po 13 - masakraI byłam tak głodna, że nawet nie chciało mi się lecieć nic zrobić, a na stole leżało ciastko francuskie z serem i gniazdko (mąż kupił sobie rano i nie zjadł - miał zabrać do pracy) więc gniazdko zjadłam w mig i teraz czaję się na francuskie ale czy nie przeginam z tą słodkością
|
|
|
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam 2paczki małe "1" i jedną paczkę dużą "2" i nie wiem właśnie jakie kupić następne czy jeszcze "1" czy może już tylko "2" ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4104 |
|
Rozeznanie
|
Ach a ja jakoś muszę się zmotywować do zakupów, bo pozostało jeszcze parę rzeczy do kupienia, może nie aż takich niezbędnych ale muszę je mieć. I jeszcze dzisiaj coś mnie kuje w jajnikach tak dziwnie jak do okresu. Ja nie wiem co się ostatnio ze mną dzieje. Chodzę jak struta :/
|
|
|
|
#4105 | ||
|
Zakorzenienie
|
i zjadłam to francuskie jeszcze, nie mogłam się opanować masakra
![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
a podgrzewacz mam stary jakis - dostałam. ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4106 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to mi przypomina jak wyszlam z mlodsza siostra na spacer, Ona w sukience, schyla sie,a tam gołe posladki;]. Alez mi bylo wtedy wstyyyyd...zaciagnelam Ją szybko do domu zeby zalozyla brakujace czesci![]() Cytat:
wyslucham, a i tak zrobie przeciez po swojemu . Nie chce mi sie bojkotowac super pomyslow kolezanek/rodziny etcgacie na wacie a tak serio serio to wlasnie te z linku ktore wkleila guciaCytat:
![]() podobnie kiedys wpadlam na pomysl zrobienia klusek na parze w...mikrofali(wiecie takie puchate kluchy)..bo na opakowaniu jak wół napisane,ze mozna. Pewnie i mozna,ale nikt nie napisal w jakiej mocy i jak dlugo Jeden wielki dym i smrod![]() Cytat:
Cytat:
w mieszkaniu obok odkurzaja ,wiec chyba za chwile bede miala sasiadow..T juz ich widzial i mowi,ze bedziemy mieszkac obok "Mitch'a z Baywatch )", oby nie biegał po korytarzu w samych kąpielówkach ![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||
|
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- śliczny
|
|
|
|
|
#4108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4109 | |
|
Zakorzenienie
|
A macie może jakiś pomysł na nie typowe śniadanko bardziej romantyczne, takie dla dwojga
![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/mega-zestaw-do-kar...078259622.html i też tyle płaciłam, ale ja zamawiałam jeszcze od niego kilka innych rzeczy więc koszt wysyłki był jeden
|
|
|
|
|
#4110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.

. Tyle, ze przy tym mrozie nie mialam sumienia wyganiac ludzi na balkon
..poprostu wychodzili na klatke
kiełbaski sa dobre na kazda okazje..mi tesciowa przywozi kabanosy,bo twierdzi,ze tu na pewno takich nie mamy 

pobral mi jakis wymaz rakowy, jak on to nazwal, nie wiem o co chodzi-moze cytologie? Nie dopytalam.
i raczej bez prezentów