Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-31, 13:06   #4081
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
hehe doskonale Go rozumiem, bo ja tez nie potrafilam sie "rozluznic" . Tyle, ze przy tym mrozie nie mialam sumienia wyganiac ludzi na balkon ..poprostu wychodzili na klatke dzis jestem pierwszy dzien sama w mieszkaniu i korzystam ze swobody hehe

oo no to ladnie Was zaopatrzyla kiełbaski sa dobre na kazda okazje..mi tesciowa przywozi kabanosy,bo twierdzi,ze tu na pewno takich nie mamy

Popatrz jak super ile Ci odeszlo rzeczy do zakupu. Ja juz sie nie rozstaje z moja poducha do spania..to jak trzecia osoba w lozku,ale ile wygody

hmm juz mam wizhe takich szelek zaczepianych na brzegach podkladow ja zakupuje tzw. gatki z siatki takze przewiewne...a co ma pozostac na miejscu to pozostanie (obyyy). Smieje sie,ze za chwile zaczne spac z workiem pod pupa coby materaca nie przemoczyc jak wody odejda

no ladnie, to sobie zapaszek zaserwowalas... przy tej temp otworzysz oknno na 10min i sie wywietrzy w miggg. Ja tez kiedys ugotowalam jajka na twardo- nie musze chyba mowic jaki to byl smrod

dzis mi sie snil porod. W jakims szpitalu przypominajacym bunkier powojenny,gdzie mialam miec CC. Nie byloby nic dziwnego gdyby nie fakt,ze inne 4 kobiety tez mialy. Kazali sie Nam polozyc obok siebie na podlodze i kazdej podali jakies kropelki mowiac,ze dzieki temu ciecie nie bedzie bolalo . A potem przyszli z jakas konska igla,ktora rzekomo byla jeszcze jednym znieczuleniem. Nastepnie padlo haslo "czy ktos musi do toalety, bo jesli nie to zaczynamy". Nie wiem co dalej,bo ten blogi stan przerwala mi wiertara pietro nizej
gatki z siatki
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:07   #4082
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jakich firm kupujecie laktatory, sterylizatory, butelki, podgrzewacze, smoki? Bo mi polecono Tommee Tippee. Jak sądzicie, które są dobre?
Ja mam laktator ręczny TT (cały zestaw)
Butelkę antykolkową TT (jeśli będzie coś nie tak z karmieniem cycem to dokupię jeszcze jedną pewnie)
Smoczek TT (dostałam)
Nakładki na sutki TT
Sterylizatora i podgrzewacza nie kupuję

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
mój Dominiś
Śliczny!
A jak jest ułożony?

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
My po wizycie. Corcia ma sie dobrze i wazy juz ok 2234 g i odpowiada 33+1 czyli jest o tydzien mniejsza znowu ... ma ok 44 cm dlugosci juz i mamy tylko zdjecie jej ... ucha nie zapowiada sie na wczesniejszy porod u nas, bo jestem pozamykana na 4 spusty, zadnych skurczy nie ma, wiec musze uzbroic sie w cierpliwosc pewnie pobral mi jakis wymaz rakowy, jak on to nazwal, nie wiem o co chodzi-moze cytologie? Nie dopytalam.
dostalam zaswiadczenie o terminie porodu, zeby moc zlozyc papiery o macierzynski, wiec w tym tyg sie za to wezmiemy

Wczoraj tesciowa u nas byla, wrocila wlasnie z polski i przywiozla mi polskie paczki nie tak dobre jak te co mama mi przywiezie, ale zaspokoily troche apetyt
super informacje a te ważenie przez USG to kłamie czasem, więc Julcia może być nawet cięższa Tym nie ma co się martwić. I co termin porodu jaki lekarz wypisał?
Smaka mi narobiłaś na pączka

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
mam dylemat, czy po porodzie miec majtki jednorazowe czy bawelniane "barchany" ktore pozniej pojda do smietnikowa???
Ja kupiłam 2 op. tych siateczkowych BabyOno (10szt), a takie stare bawałnianie co mi nie szkoda też mam jak coś zawsze je trzymam jako "okresowe", bo ich nie szkoda

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Aha no i mam wyniki na tą cholestaze...i na szczęście wszystko w normie a skąd to swędzenie to nie wiem...na razie odstawiłam pomarańcze bo jadłam codziennie...i zobacze...
a może tak tyję dużo i skóra się rozciąga...?
No to świetne wiadomości możliwe, że skóra się rozciąga. A balsamujesz/nawilżasz się systematycznie? Czymś nieuczulającym?

Co do Walentynek to dla nas będzie pretekst żeby spędzić jakoś miło wieczór - pewnie gdzieś wyjdziemy sami i raczej bez prezentów

Muszę brać się za naukę Jutro mam egzamin z metodyki nauczania języka polskiego i oczywiście jestem w czarnej...

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:07   #4083
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

wlasnie sie dowiedzialam od kolezanki ktora rodzila w tym szpitalu co ja chce ze nie pozwalaja majtek jednorazowcyh bo sie krocze odparza i trzeba wietrzyc, czyli z podpaska miedzy nogami dopuszczaja bawelniane
wiec kupie sobie jakies na bazarze wieksze co by ta mega podpaska weszla
bylam w aptece i zaopatrzylam sie w podklady ginekologiczne, gaziki jalowe i sol fizjologiczna

w drodze do domu weszlam do biedronki do frugo

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-01-31 o 13:08
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:16   #4084
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
no ladnie, to sobie zapaszek zaserwowalas... przy tej temp otworzysz oknno na 10min i sie wywietrzy w miggg. Ja tez kiedys ugotowalam jajka na twardo- nie musze chyba mowic jaki to byl smrod
to jajeczka byly chyba bardzo twarde

a moj ryzowy smrod niestety nadal jest... najgorsze jest to, ze zanim poczulam na samej gorze, to juz ryz zdazyl sie ladnie spalic i zasmrodzic 2 pozostale pietra

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Dobrze,że czułać smrodzik, butelki TT jak się topią to nie smierdzą

Kiedyś siedzimy z kuzynem u mnie i on mówi:ale pachnie ziemniakami z ogniska ja mowię, no fajnie, jak na biwaku wiadomo co było, pierdu pierdu a ziemniaki się sfajczyły

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Gucia Mój syn też od zawsze był na smoczkach z NUK'a i uważam, że są bardzo fajne
i sa tez cenowo bardzo przystepne
Stary 2012-01-31, 13:16   #4085
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
konia, jeśli chodzi o Biedronkę... moja siostra pracowała w tym sklepie
Z okazji dnia dziecka maluchy mogły pomagać swoim rodzicom, było poznawanie sklepu od zaplecza, mogły siedzieć na kasie.

Córcia kopie mnie w bok. I to bardzo mocno kopie, aż muszę się przechylać albo łapać. I chyba zmieniła pozycję. Znowu.
Ja mam koleżankę, która pracuje w biedronce i o tym dniu dziecka slyszałam, fajno to, sama w sumie też pracowałam pod jednym dachem z biedronką , ale w innym sklepie, więc właśnie tak myślę,że może na dzień dziecka sie wkręcimy, ale pewnie Jej faza na biedronki minie do czerwca
w tamtym tygodniu były dzwony kościelne, teraz biedronka ...ciekawe co będzie za tydzień

Roksape coś fajnego muszą mieć w sobie te Biedronki, heheheh, chyba ten szczery uśmiech netie też lubi, głównie tańczy przy tym, ale uwielbiała HD fun pack mam piloto mam laptopo Słodkie sa takie dzieciaczki
Stary 2012-01-31, 13:18   #4086
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
laktator mam Medeli podwojny, elektryczny... bylam z niego mega zadowolona, tym bardziej ze dosc sporo odciagalam

butelki uzywamy NUK... i tylko szklane... powiem szczerze, ze plastikowych sie brzydze i nigdy nie mam pewnosci, czy wszystko dobrze jest wymyte... poza tym plastiki trzeba co jakis czas zmieniac, a szklo jest szklem... najwyzej moze sie stluc

smoki tez NUK

a sterylizator i podgrzewacz to wg mnie niepotrzebmy wydatek... wysterylizowac mozna wrzatkiem, podgrzac mozna w garnku albo we wrzatku

super, ze wiesci dobre

a wymaz to albo catologia, albo na gronkowca

nic

no chyba, ze jakas dobra kolacje
no wlasnie glupia jestem, ze sie nie spytalam, ale badanie bylo dla mnie bilesne, a nigdy cytologia mnie nie bolala, wydawalo mi sie ze glebiej ten wymaz bral.
Cytat:
a który gronkowiec ma coś wspólnego z rakiem? zaintrygowało mnie to , bo miałam kiedyś jednego, czy może o paciorkowca chodzi? ale to też z rakiem nic wspólnego nie ma
pewnie nie ma nic wspolnego, ale ja chodze do polskiego gina tutaj i on nie zawsze potrafi po polsku mi nazwac badania, wiec tak mu sie moglo pomylic
Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Nie martw się szkołą rodzenia, ja myślę, że wiele nauczyc się można też z netu - mam zamiar pooglądac trochę filimów instruktażowych, bo na tej szkole to tak wszystko po łebkach i za szybko jak dla mnie

co do majtoch to na tym nieszczęsnym sr właśnie mówiła położna że w ogóle nie nosic! no to jak mi się ten podkład ma trzymac między nogami?;/

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

witaj w klubie, ja właśnie przypaliłam skarpetkę żelazkiem jakaś nadgorliwa jestem i stwierdziłam, że skarpetki po praniu też warto jeszcze żelazkiem przejechac.. Tylko trochę za wysoka temperatura mi się ustawiła;/
nigdy mi do glowy nie przyszlo zeby skarpetki prasowac zawsze tylko skladam
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Ja mam laktator ręczny TT (cały zestaw)
Butelkę antykolkową TT (jeśli będzie coś nie tak z karmieniem cycem to dokupię jeszcze jedną pewnie)
Smoczek TT (dostałam)
Nakładki na sutki TT
Sterylizatora i podgrzewacza nie kupuję

Śliczny!
A jak jest ułożony?

super informacje a te ważenie przez USG to kłamie czasem, więc Julcia może być nawet cięższa Tym nie ma co się martwić. I co termin porodu jaki lekarz wypisał?
Smaka mi narobiłaś na pączka

Ja kupiłam 2 op. tych siateczkowych BabyOno (10szt), a takie stare bawałnianie co mi nie szkoda też mam jak coś zawsze je trzymam jako "okresowe", bo ich nie szkoda

No to świetne wiadomości możliwe, że skóra się rozciąga. A balsamujesz/nawilżasz się systematycznie? Czymś nieuczulającym?

Co do Walentynek to dla nas będzie pretekst żeby spędzić jakoś miło wieczór - pewnie gdzieś wyjdziemy sami i raczej bez prezentów

Muszę brać się za naukę Jutro mam egzamin z metodyki nauczania języka polskiego i oczywiście jestem w czarnej...
wiem, wiem, dlatego sie nie martiwe termin wpisal mi na 10 marca - taki jak mam z OM ...
podzielilabym sie paczkiem, ale .... zjadlam wszystkie
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:20   #4087
gucia6
Zakorzenienie

a co do gatek poporodowych, to u nas w szpitalu daja cos takiego
http://allegro.pl/najlepsze-majtki-s...076122917.html
nic nie uciska, ladnie podtrzymuje, no i wszystko sie wietrzy
Stary 2012-01-31, 13:21   #4088
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Lenami nieźle wyszło Tobie z tymi rajstopami

Do mnie przed chwilą zaleciała Teściówka i podrzuciła troszkę ubranek dla Tymona
Ona tak samo jak ja nigdy nie może się oprzeć i zawsze coś kupi i nawet dla kota jakieś zabawki i smakołyki podrzuciła ... jak rozpieszczać to na całego. Aż mi miło się zrobiło,że ktoś mnie odwiedził

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:

Mam właśnie coś takiego tylko jakiejś innej firmy i tylko na coś takiego pozwalają w szpitalu, w którym będę rodziła.
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:23   #4089
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie glupia jestem, ze sie nie spytalam, ale badanie bylo dla mnie bilesne, a nigdy cytologia mnie nie bolala, wydawalo mi sie ze glebiej ten wymaz bral.
nie "glupia jestes", tylko "glupio sie stalo", ze nie zapytalas...

to jest podejscie, ktorego warto tez nauczyc sie przy wychowywaniu dziecka

a ten bol, to moze byc zwiazany z sama ciaza... w koncu teraz tam jest wszystko bardziej rozpulchnione i bardziej wrazliwe
Stary 2012-01-31, 13:24   #4090
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
haha ja raz do przedszkola poszłam w rajstopkach, ale bez majtoch - zapomniało mi się.. do tej pory pamiętam jak mi niewygodnie było z wrzynającym się w tyłek szwem.
a u Ciebie chłód chłodem, ale jakie widoki zafundowałaś innym dzieciom!

Pamiętaj o zdjęciach
A cc juz jedną przetrwałaś, na pewno dasz radę, choc nie dziwię się bo ja tez się boję

mnie znów wczoraj wieczorem krew zalewała od "dobrych rad", zaczęłam się trochę martwic czy moje relacje z teścmi się nie popsują jak przyjdzie na świat mała
Ja się bólu nie boję itd. tylko ,że coś pójdzie nie tak no normalnie lać po dupie i patrzeć jak puchnie , bo sobie wkrętkę robię , za dużo kłaków na głowie chyba mam i mi nie służą dobrze.

Ja mam to szczęście ,że ani teściowa ani mama się nie wtrącają, mama twierdzi,że teraz czasy są inne i ona się nie zna , teściowa za to miała jedynaka i taka była raczej antydzieciowa .....raczej się dopytuje jak to teraz jest i sie dziwuje ,że takie wynalazki są
Stary 2012-01-31, 13:26   #4091
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Cytrynka co do majtek… to u nas w szpitalu pozwalają tylko na takie siateczkowe… więc nie mam wyboru…
ja wlasnie przegapilam zajecia w sr z polozna i nci nie wiem
Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość

podobno migdały pomagają, żeby sobie chrupnąć

chrupie ale drogo mnie wychodza
Cytat:
Popatrz jak super ile Ci odeszlo rzeczy do zakupu. Ja juz sie nie rozstaje z moja poducha do spania..to jak trzecia osoba w lozku,ale ile wygody
no jak pomyslec to sporo kasy jestesmy do przodu
Cytat:

co do majtoch to na tym nieszczęsnym sr właśnie mówiła położna że w ogóle nie nosic! no to jak mi się ten podkład ma trzymac między nogami?;/

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
zaciskamy nóżki zaciskamy
nic to zostaje nam tylko nogi zaciskac
Stary 2012-01-31, 13:29   #4092
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Roksape coś fajnego muszą mieć w sobie te Biedronki, heheheh, chyba ten szczery uśmiech netie też lubi, głównie tańczy przy tym, ale uwielbiała HD fun pack mam piloto mam laptopo Słodkie sa takie dzieciaczki
Mój siostrzeniec jest wierny temu, co fascynowało go jako dwulatka - rycerze, średniowiecze, sztuki walki, Jezus.
Jak widział krzyż i kościół to była wojna, bo on chce do Jezusa iść i być w kościele! Dziś już trochę łagodniej przez to przechodzi, ale nadal... a rodzice... żadne nawet o kościele nie wspomina

Jak miał ze dwa latka, na Wszystkich świętych na cmentarzu się popisał... Jest u nas pomnik Matki Boskiej z różańcem. I młody tak stoi i patrzy, nagle z fascynacją mówi "mama zobacz! Matka Boska! Korale ma!"

Cytat:
ciekawe są

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:31   #4093
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

nic to zostaje nam tylko nogi zaciskac
ale z tego zaciskania nozek to sie kobitki tak nie smiejcie

nam polozna wlasnie mowila, ze jesli by sie zdarzylo naciecie lub pekniecie, to przez 2-3 dni nic nie robic, tylko z zacisnietymi nozkami lezec... i pozwolic sobie uslugiwac
a to z prostej przyczyny... jak od razu sie lata, biega, nosi i wszystko samodzielnie robi, to rana moze sie rozejsc... a taka rozeszla pozniej trudniej znow do ladu doprowadzic

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Jak miał ze dwa latka, na Wszystkich świętych na cmentarzu się popisał... Jest u nas pomnik Matki Boskiej z różańcem. I młody tak stoi i patrzy, nagle z fascynacją mówi "mama zobacz! Matka Boska! Korale ma!"
Stary 2012-01-31, 13:33   #4094
Madziara 26
Rozeznanie

ewcia główką do wyjścia jest ułożowy waży 1520g .

Gin pytał sie kiedy chce urodzic a ja ze do terminu bo przenosic bym nie chciała a on mi że mąż tyle nie wytrzyma a mój sie mnie potem pyta o co mu chodziło ze on nie wytrzyma wiec mu powiedzialam ze powinien sie cieszyc ze nie wie dlaczego bo jakbym miala mocno rozbujane hormony to by chyba sie wyprowadził na ten czas Szczesciarz z niego że ja taka spokojna jestem

ja sobie niemoge wyobrazic jak to jest bez gaci gdy leci

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:35   #4095
karolca
Zakorzenienie

Córa teraz gra mi na żebrach
i jak ja mam w takim stanie prowadzić auto? a muszę do sklepu podjechać

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:42   #4096
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

nigdy mi do glowy nie przyszlo zeby skarpetki prasowac zawsze tylko skladam
no mi tez nie przyszło nigdy do głowy, ale że dziecięce, to się poświęciłam
Stary 2012-01-31, 13:47   #4097
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
noo... ale byłam przerażona samą myślą tego, co mogę zastać
ale jeszcze tyle razy coś przypalę w swojej karierze kucharskiej, że nie przejmuję się tym
dobrze, że się nic nie stało

Cytat:
chrupie ale drogo mnie wychodza
to ja więcej sposobów nie mam

Cytat:
jedź, nie będziesz musiała radia włączać

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:50   #4098
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się bólu nie boję itd. tylko ,że coś pójdzie nie tak no normalnie lać po dupie i patrzeć jak puchnie , bo sobie wkrętkę robię , za dużo kłaków na głowie chyba mam i mi nie służą dobrze.

Ja mam to szczęście ,że ani teściowa ani mama się nie wtrącają, mama twierdzi,że teraz czasy są inne i ona się nie zna , teściowa za to miała jedynaka i taka była raczej antydzieciowa .....raczej się dopytuje jak to teraz jest i sie dziwuje ,że takie wynalazki są
Jeśli chodzi o rzeczy które kupujemy to nie wtrącają się, bardziej chodzi o pielęgnację dziecka, wychowanie, przyjazd do szpitala (do sali może po porodzie może wchodzic tylko jedna osoba i wolałabym żeby był to tylko mąż), pierwszą wizytę u nas w domu itp...

Wiem konia, że to strach i stres ogromny, myślę, że także w przypadku porodu sn. Nigdy nie wiadomo co się stanie, ale musimy byc twarde i ufac że wszystko będzie szło prawodłowo Głowa do góry!
Ale w sumie dobrze, że piszesz o swoich obawach, mam nadzieję, że nie zabrzmi to źle, ale wiesz, to takie wspierające, że nie tylko pierworódki się boją. To po prostu mega ludzkie, szczególnie dla nas kobitek się obawiac, choc myślę, że tatuśkowie też nie będą spokojni
no i racja - idź już do tego fryzjera!
Stary 2012-01-31, 13:51   #4099
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam tylko jedną paczkę Pampersów do szpitala A podpaski też próbowałam kupić Belli, ale nie mogę dostać takich dużych :/
ja na allegro kupowałam, bo w sklepach to tego nigdzie nie widziałam...

Cytat:
mieta, melisa, cieple mleko, wafle ryzowe (naturalne) i absolutnie nic z cukrem

sama sie lapie wielu sposobow

ladny

na poczatek wystarczy... zreszta zobaczysz najpierw jaki duzy bedzie twoj maluszek

a co do podpasek, to juz po szpitalu proponuje najzwyklejsze "na noc"... i to tez nie za duzo... najgorsze krwawienie jest przez pierwsze 3-4 dni, a potem juz szybko sie zmniejsza... po tygodniu mozna smialo najzwyklejsze podpaski wziac..
fakt, ze kazda z nas moze przechodzic polog inaczej, ale po co macie niewiadomo jakie zapasy robic, kiedy moze sie okazac, ze nigdy tego nie wykorzystacie
poza tym w najgorszym wypadku wyslecie meza z pustym opakowaniem do sklepu, zeby kupil co trzeba
też tak myślę...nie ma co robić zapasów na niewiadomo jak długo...sklepów nie pozamykają jak urodzimy

Cytat:
Dziewczyny a jakich firm kupujecie laktatory, sterylizatory, butelki, podgrzewacze, smoki? Bo mi polecono Tommee Tippee. Jak sądzicie, które są dobre?
Ja dostałam dwie butelki Aventa i resztę (laktator, smoczki do butelek) też Aventa żeby pasowało do siebie...zastanawiam się tylko czy nie kupić tej butelki TT antykolkowej...niby te Aventa też są antykolkowe, ale w TT jest jakaś rurka w środku...nie wiem jak to działa i czy się opłaca dokupować...

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
* dziś odbieram wyniki na próby wątrobowe... proszę o kciuki
Uwielbiam brać prysznic ostatnio bo mogę się drapać gąbką ... to jest coś niesamowitego jak tak swędzi
oby wyniki były ok!

Cytat:
mój Dominiś
śliczny!!!

Cytat:
A ja jak będę na siłach to może przygotuję jaką kolacyjkę przy świecach A jak nie to chociaż liczę tego dnia na dobry humor męża i to, że wogóle będzie w domu w Walentynki, bo tak do końca niczego pewną nie mogę być :/ Ale od jakiegoś czasu jakoś nie potrafię ani ja, ani on obchodzić jakiś uroczystości :/ Jakoś wszystko się pozmieniało i nie jest tak jak kiedyś, że każde urodziny, imieniny czy rocznice spędzaliśmy wspólnie miło i przyjemnie.
Ja też mam taki plan na walentynki...coś upichce i będzie git przynajmniej zaoszczędzimy trochę
Cytat:
a zmieniajac temat na bardziej przyziemny...dzis na obiad..kalafiorowa(jak odnajde oczywiscie karton z garnkami i przyprawami )
U nas też kalafiorowa wczoraj zrobiłam cały garnek i będziemy to jeść do końca tygodnia pewnie

Cytat:
dzis mi sie snil porod. W jakims szpitalu przypominajacym bunkier powojenny,gdzie mialam miec CC. Nie byloby nic dziwnego gdyby nie fakt,ze inne 4 kobiety tez mialy. Kazali sie Nam polozyc obok siebie na podlodze i kazdej podali jakies kropelki mowiac,ze dzieki temu ciecie nie bedzie bolalo . A potem przyszli z jakas konska igla,ktora rzekomo byla jeszcze jednym znieczuleniem. Nastepnie padlo haslo "czy ktos musi do toalety, bo jesli nie to zaczynamy". Nie wiem co dalej,bo ten blogi stan przerwala mi wiertara pietro nizej
niezły sen!

A tak w ogóle to Dzień Dobry!
Wczoraj korzystając z tego, że dostałam wypłatę i że umówiłam się z mężem, że z niej kupię resztę wyprawki zasiadłam przy allegro i muszę Wam powiedzieć, że mam już praktycznie wszystko!!!

została mi wizyta w Ikei po to:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20045205/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70025318/

i w aptece po tantum rosa, octenisept i bepanthen.
No i najważniejszy zakup czyli wózek...ale to tak dopiero za miesiąc...jeszcze muszę się zastanowić czy chcę ten tako GT, czy warrior, czy może używany Xlander XA...

czy któraś z Was kupowała ten regał z Ikei?? czy na niego lepiej kupić tą podkładkę czy lepiej kupić przewijak twardy?
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:55   #4100
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
ale z tego zaciskania nozek to sie kobitki tak nie smiejcie

nam polozna wlasnie mowila, ze jesli by sie zdarzylo naciecie lub pekniecie, to przez 2-3 dni nic nie robic, tylko z zacisnietymi nozkami lezec... i pozwolic sobie uslugiwac
a to z prostej przyczyny... jak od razu sie lata, biega, nosi i wszystko samodzielnie robi, to rana moze sie rozejsc... a taka rozeszla pozniej trudniej znow do ladu doprowadzic
jak trzeba bedzie to bedziemy lezec choc mnie juz denerwuje jak mi wszyscy nadskakuja i nie pozwalaja herbaty zrobic ale pozniej moze mi sie odmieni
Cytat:
skad ja to znam dzieki temu chociaz jak siedze to sie nie garbie
Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość

to ja więcej sposobów nie mam
spoko
Stary 2012-01-31, 13:56   #4101
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

u mnie kolejna koszmarna noc i dzień nie mogłam zasnąć udało mi się dopiero ok 4 ale co z tego skoro po 6 wrócił Mąż i pobudka więc do ok 9 byłam na nogach i poszłam spać chciałam wstać ok 11 lecz budzę się patrzę, a tu po 13 - masakra

I byłam tak głodna, że nawet nie chciało mi się lecieć nic zrobić, a na stole leżało ciastko francuskie z serem i gniazdko (mąż kupił sobie rano i nie zjadł - miał zabrać do pracy) więc gniazdko zjadłam w mig i teraz czaję się na francuskie ale czy nie przeginam z tą słodkością

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:58   #4102
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
ja na allegro kupowałam, bo w sklepach to tego nigdzie nie widziałam...
u mnie w aptece sa bella mama ale jak kupowałam na allegro z innymi rzeczami bo taniej wychodziło
Stary 2012-01-31, 14:02   #4103
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość

I jeszcze jedno mam pięć opakowań Pampersów w tym najmniejszym rozmiarze. Myślicie,że wystarczy i później będzie można już na dwójki przejść czy jeszcze kilka paczek dokupić ? Sama nie wiem ...

Ja mam 2paczki małe "1" i jedną paczkę dużą "2" i nie wiem właśnie jakie kupić następne czy jeszcze "1" czy może już tylko "2"

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość

Ja tych wkładów belli kupiłam 3 paczki (przy okazji innych zakupów na all) i teraz się zastanawiam, że pewnie za dużo wzięłam
to ja jestem lepsza bo kupiłam 5 paczek - nie wiem po co i na co

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-31, 14:02   #4104
Asika21
Rozeznanie

Ach a ja jakoś muszę się zmotywować do zakupów, bo pozostało jeszcze parę rzeczy do kupienia, może nie aż takich niezbędnych ale muszę je mieć. I jeszcze dzisiaj coś mnie kuje w jajnikach tak dziwnie jak do okresu. Ja nie wiem co się ostatnio ze mną dzieje. Chodzę jak struta :/

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 14:08   #4105
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

i zjadłam to francuskie jeszcze, nie mogłam się opanować masakra

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
a ja laktator, sterylizator, butelki, smoczki mam TT - kupiłam na allegro w zestawie wszystko

a podgrzewacz mam stary jakis - dostałam.

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
a ja brunetka i kreski nie mam

ja na zgzge reni biore

wiecie co dziewczyny zakochałam się w moim maluszku mam nowe zdjecia z usg cudeńko jak sie dobudze to wrzuce na meila. na wizycie wszystko ok mały skopał pana doktora
super, że wizyta udana i wsio ok

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-31, 14:11   #4106
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Zalecają robić tego paciorkowca, ale są znam lekarzy , którzy jakoś się tym nie przejmują i olewają.

Ja jak byłam 6 latką poszłam na dwór bez majtek , w samej sukience , skapnęłam sie jadąc na takiej karuzeli co na placu zabaw bywały, jak wiatr mi podwiał kieckę to mi jakoś chłodno mocno było

Dzisiaj mam ogólnie jakąs jazdę ,że się boję cc, mam nadzieję,że mi przejdzie.Idę do fryzjera to pewnie mi się głowa przewietrzy
to mi przypomina jak wyszlam z mlodsza siostra na spacer, Ona w sukience, schyla sie,a tam gołe posladki;]. Alez mi bylo wtedy wstyyyyd...zaciagnelam Ją szybko do domu zeby zalozyla brakujace czesci

Cytat:
haha ja raz do przedszkola poszłam w rajstopkach, ale bez majtoch - zapomniało mi się.. do tej pory pamiętam jak mi niewygodnie było z wrzynającym się w tyłek szwem.
a u Ciebie chłód chłodem, ale jakie widoki zafundowałaś innym dzieciom!

Pamiętaj o zdjęciach
A cc juz jedną przetrwałaś, na pewno dasz radę, choc nie dziwię się bo ja tez się boję

mnie znów wczoraj wieczorem krew zalewała od "dobrych rad", zaczęłam się trochę martwic czy moje relacje z teścmi się nie popsują jak przyjdzie na świat mała
Ehh najgorsze,ze kazdy wie swoje i czesto uwaza,ze to jego rady sa NAJ...ja sie nauczylam nie odzywac wyslucham, a i tak zrobie przeciez po swojemu. Nie chce mi sie bojkotowac super pomyslow kolezanek/rodziny etc
Cytat:
gatki z siatki
gacie na wacie a tak serio serio to wlasnie te z linku ktore wkleila gucia

Cytat:
to jajeczka byly chyba bardzo twarde

a moj ryzowy smrod niestety nadal jest... najgorsze jest to, ze zanim poczulam na samej gorze, to juz ryz zdazyl sie ladnie spalic i zasmrodzic 2 pozostale pietra

i sa tez cenowo bardzo przystepne
no powiem Ci,ze w zyciu tak twardych nie trzymalam w reku, moznaby kogos tym zabic

podobnie kiedys wpadlam na pomysl zrobienia klusek na parze w...mikrofali(wiecie takie puchate kluchy)..bo na opakowaniu jak wół napisane,ze mozna. Pewnie i mozna,ale nikt nie napisal w jakiej mocy i jak dlugo Jeden wielki dym i smrod

Cytat:
Ja mam koleżankę, która pracuje w biedronce i o tym dniu dziecka slyszałam, fajno to, sama w sumie też pracowałam pod jednym dachem z biedronką , ale w innym sklepie, więc właśnie tak myślę,że może na dzień dziecka sie wkręcimy, ale pewnie Jej faza na biedronki minie do czerwca
w tamtym tygodniu były dzwony kościelne, teraz biedronka ...ciekawe co będzie za tydzień

niezly repertuar ma Twoja corcia;] nie brakuje Jej inwencji twórczej. Takze musisz byc gotowa na wszystko!

Cytat:
ooo dokladnie takie reformy tez zakupie

w mieszkaniu obok odkurzaja ,wiec chyba za chwile bede miala sasiadow..T juz ich widzial i mowi,ze bedziemy mieszkac obok "Mitch'a z Baywatch )", oby nie biegał po korytarzu w samych kąpielówkach
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 14:15   #4107
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Mała ja też tak mam, tak jak ty-przy tych mocniejszych skurczach. Takie jakby uderzenie gorąca. Myślę że to i tak przedsmak tych porodowych... auć?!

Dziewczyny ważne pytanie: Co kupujecie (dajecie/przygotowujecie) na WALENTYNKI dla waszych facetów?
Czas jest bliski a ja nie zawsze mam siłę i możliwość żeby gdzieś wyskoczyć, może wy coś podpowiecie Myślę o czymś NIE w stylu "będziesz tatusiem, zostaniemy rodzicami, będziemy mieli dzidziusia" itp.(na urodziny zarzuciłam go poradnikami) -wręcz przeciwnie -chciałabym coś co pokarze mu- jesteś moim facetem, mężem -i tak pozostanie nawet jak będziemy mieli dziecko

Czekam na wasze propozycje.
Ja niestety również nie mam pomysłu w tym roku

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
mój Dominiś
śliczny

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-31, 14:17   #4108
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
i zjadłam to francuskie jeszcze, nie mogłam się opanować masakra

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

a ja laktator, sterylizator, butelki, smoczki mam TT - kupiłam na allegro w zestawie wszystko

a podgrzewacz mam stary jakis - dostałam.

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

A dużo zapłaciłaś za te zestawy? Bo ja na allegro właśnie siedzę i szukam w jakiejś rozsądnej cenie :/

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 14:24   #4109
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

A macie może jakiś pomysł na nie typowe śniadanko bardziej romantyczne, takie dla dwojga

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
A dużo zapłaciłaś za te zestawy? Bo ja na allegro właśnie siedzę i szukam w jakiejś rozsądnej cenie :/
ja mam dokładnie ten zestaw od tego sprzedawcy
http://allegro.pl/mega-zestaw-do-kar...078259622.html
i też tyle płaciłam, ale ja zamawiałam jeszcze od niego kilka innych rzeczy więc koszt wysyłki był jeden

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-31, 14:27   #4110
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
A macie może jakiś pomysł na nie typowe śniadanko bardziej romantyczne, takie dla dwojga

uuu widze ze szalejesz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości