|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV
Cytat:
Ja niespełna tydzień temu wróciłam z operacji w zn. ogólnym i tez leżałam na sali z dwiema starszymi paniami (a ostatnią noc z trzema bo czwarte łóżko dostawili do sali, która w założeniu była trzyosobowa). Ja byłam najmłodsza, różnica wieku to jakieś 50-60 lat między mną a nimi. Ale świetnie się z nimi gadało, w efekcie władowały się na moje łóżko - mina anestezjologa, który przyszedł mnie konsultować bezcenna Zresztą zawsze jak jestem w szpitalu to łóżko nie moje - rekord to 7 osób (wszystkie z sali) na moim łóżku, nie wiem dlaczego tak się pchają ![]() No i co z tego, że jednej z nich zeszłam na parter (z 6 piętra) po kawę kupić bo zapomniała. Za to jak przywieźli mnie z zabiegu śpiącą to gdyby nie te Panie to pewnie nie miałby mnie kto okryć ani dopilnować kroplówek (pielęgniarek było wyjątkowo mało a tłum pacjentów). A chrapać tez chrapały, spać nie mogłam, ale przez stres bo do chrapania to ja jestem przyzwyczajona - mój pies chrapie jak człowiek albo gorzej. Zdarza się. Wyśpisz się w domu. Ważne by operacja się udała. |
|
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tż przywiezie w czwartek dwie butelki
|
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zastanawiam czy nie wziąć jeszcze jednej butelki (wzięłam 1 na razie), ale w sumie nigdy go nie próbowałam i nie wiem czy mi podpasuje
|
|
|
|
#4625 | ||
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczynki
Trochę zaniedbalam ten wątek, bo mialam trochę spraw na głowie, ale olejowanie nie zaniedbalam, co to to nie Mam pytanie, mam nadzieję, że nie popjawiło się podczas mojej nieobecności . Używanie olei z Alterry także na skalp? Ostanio zastanawiałam się nad tym, bo na długości juz stosowałam i wiem, że Wy również . Szczególnie myślę o pomarańczowym, bo ma w składzie rozmaryn.Cytat:
![]() Witaj w klubie. Ja juz nie wnikam w porost, bo straciłam nadzieję .Cytat:
. Jaki kwas nakładalaś na buzkę? Ja czekam na moja paczkę z kwasami
|
|
|
#4626 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie przybiegłam powiedzieć, że Jantar jest, ale już wiecie
Wzięłam 3 butelki chociaż nigdy go nie stosowałam ![]() Dzisiaj nałożyłam Amlę na próbkę własnoręcznie zrobionego psikacza. Miałam w atomizerze resztkę hydrolatu różanego dodałam żelu HA i pantenolu, na tak przygotowane włoski poszedł olej. Zobaczymy jakie będą efekty. |
|
|
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tym bardziej, że zawsze jest Joanna Rzepa
|
|
|
|
|
#4628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zamówiłam jedną butelkę i wcierkę z szyszek chmielu - zobaczymy co to za cudo. |
|
|
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za informację, wreszcie udało mi się ją dorwać.
Byłam dzisiaj w bardzo dobrze zaopatrzonej drogerii, mieli wszystkie Rzepy, Radicale, produkty CHI oraz wszystko z Jantaru oprócz tej odżywki Idę wcierać Rzepę, nakładać olej i pić drożdże
|
|
|
|
#4630 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, szukam i nie moge trafić na listę olejów względem zawartości % ceramidów.
Gdzieś kiedys jakaś wizażanka wklejała tu albo w "oleje, olejki, hydrolaty.." liste od najwiekszej do najmniejszej zawartosci ceramidów. Może ktoś skopiował, bo ja nie moge teraz tego odszukać.
|
|
#4631 |
|
Zadomowienie
|
więc tak... na porost włosów dobre są :
olejek rycynowy amla dabur farmona jantar odżywka coś jeszcze możecie doradzić sprawdzonego? ![]() i pytanie- jak stosować olejek rycynowy? na skalp i na całą długość można?
Edytowane przez zanciapp Czas edycji: 2012-01-31 o 22:27 |
|
|
|
#4632 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jako nawilżacz pod oleje może być ten żel aloesowy z gorvity?
|
|
|
|
#4633 |
|
Rozeznanie
|
Jak zobaczyłam, co napisalaś, to od razu odpalilam doza z wielką nadzieją, że w końcu uzupełnię moj asortyment, przy zamowieni okazlo się, ze juz nie ma go
.No dziewczyny, wykupiłyscie znowu caly jantar
|
|
#4634 |
|
Zadomowienie
|
Jak to już nie ma
![]() Mi pokazuje, że jest. |
|
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze widzę, że jest dostępny, ale przy zamówieniu dopiero się wyświetla, że jednak nie? ![]() Miałam farta, bo weszłam na maila 10 min po tym jak mi przysłali powiadomienie, ale ja wzięłam tylko jedną butelkę, więc to nie na mnie
|
|
|
|
|
#4636 |
|
Zadomowienie
|
Ja też się nie załapałam,znowu
Pociesza mnie fakt,że mam jeszcze Joannę Rzepę i Radicala mgiełkę,więc jest co wcierać.
|
|
|
|
#4637 |
|
Przyczajenie
|
czytam wizaz od tygodnia ale nie nadazam za wami! ![]() doszlam do 143 strony a tu 10 przede mna, postanowilam wiec zadac dreczace mnie pytania, bo chyba nie dobrne do konca w tym tempie ![]() oto moje watpliwosci/pytania: 1) czy przed olejowaniem zmywacie wlosy? szamponem z SLS? (ale jak zmyc silikony skoro wszystkie szampony z SLS maja silikony rowniez? 2)jakiego lakieru do wlosow uzywac? - ja mam cienkie wlosy lekko krecone, ale do ludzi nie moge wyjsc bez stylizacji, przynajmniej na razie dopoki sa do ramion i wycieniowane ![]() 3) jak czesto myc szmponem z SLS? myje odzywkami ale oleje musze zmywac szamponem 4)czy stosowac silikony (po biosilk) przed suszeniem suszarka? 5)czy jest jakas henna dla blondynek (zeby zejsc z tego koszmarnego rozjasniania i farbowania)? Znalazłam farba do włosów Sanotint 09 http://www.deesis.com.pl/sklep/index.php?cPath=121_165 czy wiecie cos na temat tych farb? ale mozecie polecic cos innego? Przez ten czas odkad z Wami jestem uzywalam juz: - lniany + cytryna (moze byc dodana???)+hipp_biovax+al terra b/s - bardzo fajne wlosy, to byl moj pierwszy raz i jak zobaczylam moje (dotychczas suche wiory) wlosy miekkie i nie puszace sie to oniemialam - orzech wl. super ale przyciemnia lekko, a ja mam blondy farbowane, ale wlosy miesiste fajne - alterra olej brzoskw.+joanna b/s na noc (niespecjalnie, sztywne wlosy a po umyciu Odzywka joanna rzepa, potem szamponem hipp byly bardzo suche, dopiero biovax dla zniszczonych je odratowal - ale moze zle zmylam?? generalnie suche byly Nabylam/mam: ![]() - oleje; lniany, orzech wloski, sezam, winogrono, ryzowy, kokos, migdalowy, aranganowy, jojoba - biovax dla suchych, zniszczonych i blond - 2 oleje alterra brzoskwinia... i papaja migdal - 2 odzywki alterra bs i szampon tez - joanna rzepa + jajeczna bs - nafta, gliceryna - zamowilam jantar Waham sie przed kupieniem do nawilzania z Biochemii, bo juz poszlam z torbami i finansowo nie wyrabiam, to rzeczywiscie wciaga! - Zestaw - Żel hialuronowo-peptydowy - Hydrolat aloesowy 100% - Zestaw - Żel hialuronowy z alantoiną i pantenolem 5% co myslicie? ![]() Dodam, ze olejuje od tygodnia i widze efekty, zdumiewajace. Mam cienkie wlosy zniszczone farbowaniem i rozjasnianiem, blond. CIeniowanie mnie wykancza, ostatnio obcielam 10 cm i mam do ramion, kruszyly sie i wypadaly. ![]() Jem skrzypowite od miesiaca widze juz male babyhair. Drozdze od tygodnia. Sama nie wiem juz co robic, zeby byly nawilzone i ladne, czy naprawde musze obciac zniszczone wlosy???Nie da sie ich uratowac? Dziekuje za wasze odpowiedzi aha - co znaczy OMC? czytalam ze niektore dziewczyny stosuja oleje na twarz, jak to robic? |
|
|
|
#4638 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Znowu będę czekala ...Ale gdyby nie Ty, to bym nei wiedziała, ze jest/był dostepny, bo zazwyczaj nei sprawdzam maili wieczorem więc i tak dziękuję za tego posta
|
|
|
#4639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwi mnie tylko jedno, że wszędzie jest napisane, że zaleca się go przy bardzo suchej skórze, a nawet łuszczycy, a dziewczyny z wątku OCM pisały, że działa wysuszająco ![]() Cytat:
Planuję jeszcze zrobić sobie tonik migdałowy 5%, ale to dopiero przy następnym zamówieniu
|
|
#4640 |
|
Raczkowanie
|
Hej, Jantar jest na Alleco (apteka jak Doz). Wczoraj odebrałam swoją pierwszą butelkę
|
|
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra namówiłaś mnie spróbuję
![]() Zobaczę też jak zadziała jako dodatek do balsamu, kapieli itp., czy faktycznie będzie wysuszał
|
#4643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Dziewczyny ale kabaret! Probowalam z tym jantarem dwa razy, pomyslalam sprobuje jeszcze raz i kliknęłam 2 butelki i teraz udało się
|
|
|
#4644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja używałam co ocm w połączeniu z oliwą z oliwek i nic mi się nie stało. Co prawda nie używałam codziennie, ale nic nie było nawet zaraz po. |
|
|
|
|
#4645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja kuzynka, kosmetyczka, z dużym doświadczeniem z kwasami sama mi go teraz polecała. Z tego co wiem, to na pewno nie można zbytnio przebywać na słońcu (o filtrach wiem), ale że zimą to pierwsze słyszę ![]() Cytat:
Z tym dodawaniem do balsamów, czy kąpieli, to po prostu chcę go jakoś zużyć i przy okazji przekonać się czy faktycznie wysusza ![]() Jak chodzi o OCM, to dziewczyny pisały, że nie może on przekraczać 50 %, bo wtedy wysusza, także pewnie nie zauważyłaś tego przy mieszance z OzO
|
|
#4646 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Chyba napisze do jednej kosmetyczki, zeby wytlumaczyla dokladnie o co chodzi z tą zimą. Przepraszam za OT.
|
|
|
#4647 |
|
Raczkowanie
|
masakra po oleju sezamowym z lidla, moje miekkie wlosy przypominaja spalone rozjasnianiem siano, nie polecam.
ratuje je kokosem teraz |
|
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie jak na to patrzę, to ja i tak teraz jak jest naprawdę zimno siedzę w domu z córeczką, także super często nie wychodzę. Póki co nie zauważyłam jakiegoś negatywnego skutku Jedynie dzisiaj był wyjątek, że wyszłam jak było faktycznie zimno
|
|
#4649 |
|
ma zielone pojęcie
|
A jaki olej masz? Tj. tak dokładnie? Znalazłabyś jakieś zdjęcie w necie?
Ja używałam oleju sezamowego i był świetny
|
#4650 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ale skoro nie wychodzisz w taką pogodę często, to nie powinno zaszkodzić w takim razie.A teraz ciiii ...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.

Udało mi się w końcu zamówić
. Używanie olei z Alterry także na skalp? Ostanio zastanawiałam się nad tym, bo na długości juz stosowałam i wiem, że Wy również
no ale coz widzialy galy co braly
I w ogóle nic nie dała.
.