|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
MoniaHan i dobrze, że poszłaś
idę spać, dobranoc
|
#4263 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jedzenie nawet dobre. Całe szczęście,że mogę sobie wybrać co chce jeść,bo nie lubię tego ichniego jedzenia. Mleko mają i to najważniejsze A Tomek dziś miał sobie naleśniki smażyć i teraz leżę i myślę cały czas o nich...a najlepszy numer był jak chciałam się ogarnąć. i tak miotam się po tej toalecie i myślę; "Cholera,ja się tu nie podmyję bo ta umywalka tak wysoko.zachlapie i będzie niefajnie.." I tak stałam chyba z pół godziny. Ale w końcu odważyłam sie i poszlam do pielęgniarki zapytać,czy oni nie mają czegoś takiego jak prysznic. Bo wiedziałam,że w Polsce coś takiego było. Więc tu tym bardziej powinni mieć... I ta mnie zaprowadziła do łazienki z prawdziwego zdarzenia z prysznicem i wielgachną wanną Tak to jest jak człowiek nigdy nie był w szpitalu jako pacjent A ze nie chciałam wyjść na jakąś idiotkę to się wstydziłam spytać
|
|
#4264 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale wcześniej było super ![]() Cytat:
więc jak wszystko się uda to będzie co świętować i ja tak samo nie mam zamiaru wcześniej jak po skończonym 38tc rodzić, bo nie mam na to czasu wszystko musze ogarnąć najpierw i zapiąć na ostatni guzik ![]() Najlepiej Bielany lub Żoliborz ze względu na uczelnię, mojego gina i szpitale (Bielański lub Inflancka), ale jeszcze bliskie Bemowo, bliska Wola lub Białołęka i Bródno wchodziłoby w grę. Szukam, przeglądam, ale tak na prawdę to w dniach 17-19 lutego z TŻ będziemy siedzieć w Wawie razem i dzwonić, umawiać się. Oby się udało ![]() Cytat:
Cytat:
![]() W Wawie cena kawalerki za sam wynajem to średnio ok. 1400zł + liczniki... ![]() Cytat:
|
|
#4265 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ceny kosmos u Nas ceny są podobne czasem znajdzie się jakaś za tysiaka czy 900zł ale trzeba trafić.Wiecie co naprawdę mam dość mieszkania tutaj i nie wiem czy faktycznie nie wynieść się do TŻta ale i tak i tak nie dobrze
|
|
|
|
|
#4267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe dobre z tą łazienką
|
|
|
|
|
#4269 |
|
Rozeznanie
|
Monia dobrze, że pojechałaś, przynajmniej masz pewnosć, że to nie wody
![]() Ja właśnie godzinę gadałam przez tel z koleżanką z pracy i dowiedziałam się że od nowego roku jest tam rzeźnia! Jak dobrze, że jestem na L4! psychicznie bym nie wytrzymała! zwolnili mojego menedżera, robią rewolucje w planach sprzedażowych ludzie wysiadają psychicznie! w odpowiednim momencie zaszłam w ciążę...
|
#4270 |
|
Rozeznanie
|
Z tą kroplówką to tu jakoś dziwnie jest. Bo ta wcześniej wspomniana koleżanka miala b.ciężki poród. Ponoć rzeźnia była,straciła dużo krwi, była bardzo słaba,nawet nie miała siły żeby dziecko przytulić. i zamiast dac jej jakąś kroplówke właśnie na wzmocnienie to przez pół nocy ją poili dosłownie! Dopiero jak zaczęła gorączkować i tracić świadomość to podpięli ją...
|
#4271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jak będzie ciepło już i będzie czas to tam się wybiorę na wycieczkę pokazać Laurze dalszą Warszawę i wstąpię na herbatkę
|
|
#4272 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kot niegroźny, miał tu kilka miesięcy i akurat ziewał a foto ciekawe, bo mu wypadały mleczaki dopiero i miał tylko górne kiełki, dolne wypadły.I mój ma wyperswadowane użycie pazurków w zabawie. Ząbki się zdarzają, ale nigdy do krwi. Zresztą, swojemu zwierzowi się ufa, cudzemu nigdy. Ja też może pójdę spać. podczytuję dzielnie cały dzień, ale zdenerwowałam się wysokim cukrem (małpy w sklepie sprzedały tz-owi bułki farbowane karmelem) i chyba lepiej będzie jak to prześpię... |
|
|
|
|
#4273 |
|
Wtajemniczenie
|
Cottonpuma no nareszcie się ujawniła
mamuśka jak trzeba i jak pomysłowo z laptopem ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Ja też już uciekam spać... Trzymajcie kciuki jutro o 10.00 za mój egzamin, na który praktycznie nic nie umiem Będzie lanie wody i inwencja twórcza Do jutra! Dobrej nocki
|
#4274 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja też zmykam spać... Dobranoc Mamuśki
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2012-01-31 o 22:47 |
|
|
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
cottonpuma super wyglądasz
a jaki kociak![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- mnie niestety czeka ciężka noc z nerwów chyba nie zasnę idę zaraz coś obejrzeć i może podjeść
|
|
|
|
#4276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
Smutno mi
rozmawialam z mezem, poszlam do kompa aby kupic wozek... ktos mnie uprzedzil o minute. o kolejny na koniec zaczeli sie niemal bic i cena szybko poszybowala w gore. trzeci - gosc nie chce zgodzic sie na moja propozyce ceny, woli czekac do konca aukcji... jutro chyba pojade do hurtowni dowiedziec sie czy mozna kupowac u nich na raty... najwyzej kupie nowy. zobaczymy..
|
#4278 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() może byłby jakiś felerny ten wózek , mam nadzieję,że znajdziesz lepszy i będziesz śmigać aż miło ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak to bywa niestety też nie raz coś bardzo chciałam, a tu cena momentalnie w górę bo podbijać zaczęli...
|
|
|
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
dwa - licytacja, jeden licytacja z opcją "kup teraz" (miał co prawda brzydki kolor czerwono-szary, ale kolor mam już gdzieś).
Ten, co nie zgodził się na moją cenę nie miał nawet jednej oferty kupna (jaka ja jestem czasem idiotka, że nie zalicytuję od razu! mogłam mieć prawie nowy wózek za 99 zł!!!!) Ale może zgodzi się na moje 300 a ładny jest.
|
#4281 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobietki
Podczytuje was codziennie z tel. Mamy bo ma nieograniczony net. Jutro minie tydzień jak leze plackiem. Dziekuje ze jestescie ze mna myslami ja tez ciagle rozmyslam co u was, no i dobrze ze poczytalam bo widze ze balbinka miala problemy ale ciesze sie ze jestes juz w domku. Monia dobrze ze u ciebie tez wszystko ok, no i nie doczytalam co u zariah, co sie u niej dzieje? Przyzwyczailam sie juz do lezenia jednak chcialabym jeszcze pofikac przed porodem a tak powaznie to czuje ze jak nie pofikam przed pojawieniem sie malenstwa to dom nie bedzie gotow jak. powinien.. Na pewno wiecie o czym mowie. Jutro wizyta dziiekuje ze trzymacie kciuki i pamietacie bbardzo mi milo mam nadzieje ze lekarz mi powie w koncu cos milego i dobrego. W domu wszyscy pomagaja maz biega miedzy mna malym, zakupami a obiadem a praca, jest dzielny choc nie powiem ze zgrzyty sa ale jak ma nie byyc jak dom praca i dziecko na jego glowie. Mama moja pomaga bardzo ale ona pracuje w domu jest dopiero o 18 pobawi sie z malym da mu kolacje potem go kapie i potem mi szykuje kolacje pomaga itak zlatuje czas. Babcia moja jest tu u mnie caly czas spi u nas, ale ona tez krepuje sie bo nie jest u siebie mimo iz mowimy ze ma sie czuc jak u siebie itd. Ale ona tego nie przyswaja. Jest siedzi w pokoju z malym pilnuje go bawi sie znim. Ale przy jedzeniu go nie przypilnuje bo takie dziecko w tym wieku trzeba wiedziec jak podejsc. Ona tez ma swoje lata i nie moge wymagac zbyt wiele. No coz latwo nie jest ale jeszcze troche. Buziaki kochane trzymam mocno kciuki za zdrowie waszych maluszkow pod sercem.
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka, dacie radę, jeszcze trochę zostało i wszystko będzie dobrze
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Chyba ten watek bije rekordy jesli chodzi o czestotliwosc pisania ![]() Ja nie nadazam Moja corka jest chora, meza ojciec umiera , nawet nie robia mu juz chemi ani naswietlan a ja staram sie przed porodem jakos dom zorganizowac U mnie zmiany Na razie na 5 Marca mam cesarke ustalona bo mala sie nie obrocila , choc mam jeszcze jedna kontrole w szpitalu w walentynki |
|
|
|
#4284 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
Ku mojemu zdziwieniu dziś miałam w miarę przespaną noc. Tylko jedna pobudka na siusiu - to aż dziwne Dziś muszę zrobić porządki i podzielić torbę z wyprawką do szpitala na dwie mniejsze W jednej spakuję rzeczy tylko na poród, a w drugiej wszystko dla maleństwa. Dzidzię i tak najpierw ubierają w rzeczy szpitalne, więc drugą torbę mąż doniesie mi potem na salę. Dziś mam ogólnie jakiś dzień porządków
|
|
|
|
#4285 |
|
Wtajemniczenie
|
witam z rana
Cottonpuma jak miło cię zobaczyć doczytałam też że i Zariah wylądowała w szpitalu, oj niedobrze niedobrze, mam nadzieję że raz dwa będzie w domciu ja od rana nadrobiłam wasze wczorajsze wpisy i teraz się motywuje żeby do sklepu się wybrać po produkty na obiad, ale mój termometr wskazuje -11 brrrr a dzis na obiad serwuje cannelloni z mięsem mielonym i pieczarkami (o ile będą w naszym osiedlowym sklepiku bo na miasto nie mam zamiaru się wybierać przy tej pogodzie )
|
#4286 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no ale gratuluje terminu cc to juz tak niedlugo!! dzien dobry jako tako sie wyspalam, dzisiaj musze wysprzatac mieszkanie, bo jutro rano odbieram mame z dworca zawsze mam schize jak mama ma gdzies daleko jechac... Zaraz jakies sniadanko musze zjesc... mimo ze nie spie od 6 to jakos nie mam dzisiaj apetytu Jak lezalam jeszcze w lozku (na plecach) i podnioslam koldre, bo poczulam takie dziwne uczucie w brzuchu - jakby mi mala jelita wykrecala, nie wiem jak to okreslic - patrze, a niunka tylek wypiela po prawej stronie no i dzisiaj dokucza mi znowu spojenie
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||
|
|
|
#4287 |
|
Raczkowanie
|
Aguśka
za wizytę !!! Dacie radę, jeszcze trochę i się naganiasz miedzy dziaciakami To bardzo dobrze, że masz pomoc rodziny Wyspałam się i zjadałam już jajecznicę na sniadanko ... od razu lepiej się człowiek czuje jak spokojnie noc minie. A teraz chwilę odpoczynku i podwijam rękawy do sprzątania. Mam już nowe okno a w zasadzie drzwi balkonowe w sypialni ale w całym dom w kurzu ... i prasowanie i pranie i pewnie cos sie jeszcze znajdzie. Miłego dnia |
|
|
|
#4288 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia na egzaminieCytat:
aby jednak ten gość zgodził się na Twoją cenę![]() Cytat:
Cały czas trzymam za Ciebie. Męża podziwiam, że daje radę, w końcu nie ma też wyboru.Dobrze że pomaga jeszcze mama i babcia - rozumiem Cię z tym że piszesz że krępuje się, ale ludzie starsi już tak mają.Oni są przyzwyczajeni do swoich rzeczy. Cytat:
Przykro mi z powodu ojca męża![]() Witam ![]() Dziś już mam 3 z przodu tzn. 30 tc W końcu się wyspałam Przed 9 dzidzia tak mnie skopała że aż brzuch mi skakał ale była to bardzo miła pobudka ![]() Wiecie że wczoraj podobno był dzień PRZYTULANIA?? Wczoraj po 14 jestem w kuchni i sprawdzam czy ziemniaki dochodzą wraca TŻ z pracy i przytula się do mnie (czego nigdy nie robi po powrocie z pracy) więc patrzę na niego podejrzliwie i pytam się "chory jesteś??" a on mi "nie ... dzisiaj jest kochanie dzień przytulania" aż zaczęłam się śmiać z tego ale mile mnie zaskoczył ![]() za dzisiejsze wizytyJa muszę się wybrać na badania, ale nie koniecznie dzisiaj. Ostatecznie w poniedziałek już bym musiała iść, może do tego czasu mróz zelży bo teraz u Nas termometry pokazują -17 |
||||
|
|
|
#4289 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was dziewczyny!
Ja nie mialam wczoraj czasu i sily zdac relacji po usg. No wiec Nerki sa nadal powiekszone, z tym ze jedna mniej do 6 mm a druga do 10 mm. Pozatym to duzo wiecej to wogole sie nie dowiedzialam bo tylko w podsumowaniu mam napisane ze poszerzenie moze byc markerem zaburzen chromosomalnych ( ale skoro mielismy badanie genetyczne, ktore wykluczylo choroby genetyczne to raczej to nie bedzie) lub zwezenia moczowodu lub refluksow moczowodowych. Tak wiec za duzo ta lekarka nie stwierdzila, myslalam ze powie mi cos pewnego a tu nic! W sumie to bez sensu bylo to badanie bo tyle samo mi moj lekarz powiedzial. Wiec jestem zawiedziona Pozatym reszta bylo ok, Viktoria wazy 1430 g, czyli 200 g przybrala przez tydzien ![]() No i nadal lezy ulozona glowka w dol. A w nocy mielismy przeboje, adas ma rozwolnienie, wiec raczej sie nie wyspalam A dzisiaj po poludniu odbieram wyniki glukozy ![]() Teraz ide Was ponadrabiac
|
#4290 |
|
Rozeznanie
|
moniahan super że wszystko dobrze
karolca szkoda że nie udało się z tym wózkiem my dopiero po porodzie kupimy bo teraz też brak kasy karo super łóżeczko też mam podobne, my czesto wyjezdzamy więc to najlepsze rozwiązanie aguśka kciuki za wizytę i trzymaj sie dzielnie już tydzień dalej jesteś jolka przykra sytuacja z mamą z rodziną najlepiej na zdjęciu.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.

i teraz leżę i myślę cały czas o nich...
A ze nie chciałam wyjść na jakąś idiotkę to się wstydziłam spytać
ale wcześniej było super 

Na szczęście wiem dokąd się przenoszę 

za wizytę !!! Dacie radę, jeszcze trochę i się naganiasz miedzy dziaciakami