|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#54721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
nie wytrzymałam, bo wydawały mi się nie bardzo, odgniotłam, no i jednak poszłam myc drugi raz, tym razem sls poszedł w ruch.
nie wiem, może czas na jakąs diete? ale co? rzadziej olej? czy np nie kłasc na odzywke oleju? albo tylko na kilka godzin a nie na całą noc? foto, i przy okazji mój ostatni wyprost (znaczy zawsze mam powywijane koncówki, chyba że po prostownicy, to dopiero na drugi dzien sie wywijały) |
|
|
|
#54722 |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam tak jak radziłyście. Na suche włosy dałam maskę, na to olej. Teraz muszę myć włosy znów codziennie, bo od czapki mam następnego dnia tłuste
![]() Więc dałam najpierw maskę, później, za jakieś pół godziny olej. Jak na razie nie jestem zbyt zadowolona, bo albo za dużo maski dałam, albo placenta nie chciała mi się z olejem połączyć. Musiałam dać dużo oleju i dokładnie wmasować, żeby nie było białych "glutków" maski. Jutro zmyję to odżywką i zobaczymy jakie efekty będą, następnym razem spróbuję dać mniej odżywki. I teraz trzy pytania: Pytanie pierwsze: czy jak jutro bym zmoczyła obficie włosy, dała maskę na pół godziny pod czapkę, a później umyła odżywką to nie będzie przesada? Pytanie drugie: Czy jutro na noc mogę powtórzyć zabieg najpierw maska, na maskę olej, czy za często będzie i przekarmię włosy? Jak mówiłam przez te mrozy znów myję włosy codziennie i nie chcę przesadzić... Więc będzie jeszcze trzecie pytanie: Jeśli myję codziennie włosy to co ile kłaść na nie oleje i maski, żeby nie przedobrzyć. Jak mam maski, odżywki d/s, oleje, myję odżywką codziennie to pomóżcie mi ułożyć plan działania Wszystkie sugestie mile widziane
|
|
|
|
#54723 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie kciuczki za Myszkę i Loczka
![]() Agrafko nie waż się myśleć o kryzysie ![]() Eiri piękniaste |
|
|
|
#54724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze zrozumiałaś to co pogrubiłam ![]() Naolejuj porządnie i zobaczymy jak szybko odpowiedzą ;] |
|
|
|
|
#54725 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
zaczyman sie poważnie bać tego kryzysu, jak padnie na mnie to marudzenia nie będzie końca ![]() Cytat:
lece olej nakładać te trzymajace sie głowy nie rwą sie i nie łamią, sprawdzałam tylko te, które wyczesywałam podczas mycia. Po hennowaniu nie wypadaja mi włosy - nie moge w to uwierzyć, zawsze dookoła na mnie na podłodze były moje kudły a teraz jak jednego wyrwę pierścionkiem ![]() Ajrisz a jak Twoje włosy?? dawno nie wrzucałaś fotek
|
||
|
|
|
#54726 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma czego wrzucać
Wieki nie robiłam lnianego, bez niego nie kręcą się. W niedzielę miałam zrobić beauty session to się rozchorowałamCały czas zdrowe, cały czas gęste i cały czas układają się dokładnie jak chcą :P Czyli krzywo |
|
|
|
#54727 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo chetnie, tylko moze innym razem bo nie mialam aparatu w domu.
tylko ja od razu mowie ze mam proste wlosy. Tzn. doprowadzam modelowaniem do tego zeby byly proste. Jak by same wyschly to niewygladalabym fajnie. Ale dzieki Eloe pracuje nad tym i jest coraz lepiej. A dlatego siedzie na watku dla kreconych bo jest tu super atmosfera, nikt nikogo z oburzeniem nie gania ze odpowiedzi sa w pierwszym watku ze wyszukiwarka itp. Tylko grzecznie i z kultura
|
|
|
|
#54728 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() siedze z olejem, jednak dzis nie za długo, bo trzeba iść na mróz
|
|
|
|
|
#54729 | ||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Nadrabianka ciąg dalszy
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli służą Ci odparafinowce, nafta, to możesz nakładać. Pamiętaj tylko o nieco częstszym zmywaniu szamponem z siarczanem. Co do serum silikonowego, to jeśli użyjesz takiej "mazi", serum nie będzie już potrzebne. Silikon podziała podobnie, ale nie zostawi na włosach tłustego filmu. Grzeszysz, kobieto, narzekając na tak pięknie skręcone loczki Cytat:
- używałam L'Biotica do ciemnych zawiera hydrolizowany jedwab - być może to on spuszył Ci włosy (mnie rozmiękcza). Cytat:
Poproszę o więcej ![]() Cytat:
|
|
#54730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Próbowałaś pomóc włosom stylizacją a'la zakręcone? Plunking, ugniatanie? A nóż? ![]() Przeganiamy do pierwszego posta i podpiętych wątków ![]() Ale fakt, atmosfera jest niepowtarzalna
|
|
|
|
|
#54731 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to w takim razie mniej oleju i wiecej protein? |
|
|
|
|
#54732 |
|
Kazar Lady
|
|
|
|
|
#54733 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakis czas temu pozwolilam im samym, wyschnac i tak od góry do polowy wlosów sa proste a koncówki sa spuszone i powywyijane, i nie zbyt fajnie ta wyglada. Nie powiem moze to byc spowodowane zniszczeniami jakie im fundowalam. Ale dzieki wskazówkom Eloe Modeluje na szczotke srednim nawiewem a nie jak wczesniej najgoretszym + prostownica i efekty z dnia na dzien sa widoczne coraz bardziej. ![]() Tak sobie planuje ze jak bede miala urlop to sproboje je wystylizowac na fale.
|
|
|
|
|
#54734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#54735 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się.
Mam dzisiaj piękne loczki z przodu głowy. Miałam olejek kokosowy vatika na 6 godzin i zmyłam go szamponem BD, bez żadnej odżywki. Loczki są piękne. Szkoda, że z tyłu włosy są tylko falowane, ale i tak się ciesze, bo pamiętam, że jeszcze 2 miesiące temu z przodu miałam siano, to nawet fale nie były. Jestem taka szczęśliwa. |
|
|
|
#54736 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Przecież masz, gotuj lniany! Raz! I zdjecia! Brakuje nam Twojej gęścizny! Cytat:
Śliczne. My tu proste też lubimy, niektóre wrecz wolałyby(prawda, Yarr?minęło juz?). Ale godzimy się z naturą naszych włosów i staramy się im pomóc być szczęśliwymi . Niektóre z nas latami prostowały, ale zrozumiałysmy, jaką krzywdę wyrządzamy włosom i staramy sie to naprawić-choć sporo wysiłku nas to kosztuje i efekty nie zawsze zadowalajace...Jak same wyschna , to i moje średnio wygladaja (niby proste z załamaniami i wybrzuszeniami). Nie zamierzam naciskać, ale może kiedyś spróbujesz w ramach eksperymentu ugniatania z żelem. Może też zdradzisz nam sposoby na prostowanie bez szczotki i prostownicy (wiem, Ajrisz, że u Ciebie na blogu są sposoby, ale moze koleżanka coś dorzuci). A do pigułki i FAQ też odsyłamy, tyle że grzecznie. ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
Cytat:
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-02-01 o 08:13 |
|||||
|
|
|
#54737 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie ja myję włosy wieczorem i jak idę spać mam loki wszędzie, a jak się budzę tylko z przodu
|
|
|
|
#54738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wlosy ulejuje od 1 listopada, efekty sa nie powiem, ludzie zuwazaja ze sie blyszcza i ze jest ich wiecej :P Spróbuje w wolnym czasie zaeksperymentowac z falami i wrzuce zdjecia :P Nie, ja modeluje na szczotke wlasnie, ale jak sa sposoby ze bez szczotki to chetnie poczytam zaraz ide poszukac bloga Ajrisz :P ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Ag Rafka , patrze na Twoje wlosy....i WOW jaka zmiana! ![]() Zdecydowanie lepiej i ładne, nie tak mocno skrecone.
|
|
|
|
|
#54739 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
![]() Zmykam do pracki, pa. Ciekawe, jak Myszka... Myślami jestem przy niej.
|
|
#54740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, nie. Nawet o tym nie słyszałam. Śpię normalnie. |
|
|
|
|
#54742 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja niestety też mam podobny problem-z przodu łądnie się układają, a z tyłu znikome fale, prawie proste ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
Mi żele rozluźniają skręt
|
|
|
#54743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Miss Transept, a napisz mi, czy masz farbowane/rozjaśniane włosy (nie ważne, czy w przeciągu kilku tygodni, czy kilku miesięcy temu) I czy może ostatnio gdzieś wyjeżdżałaś. Moje włosy swego czasu rozczesywały się samymi palcami, nawet po szamponie bez odżywki, mimo kilkukrotnego rozjaśniania w przeciągu 2 tygodni. I tak po około pół roku od ostatniego rozjaśniania z dnia na dzień zaczął mi się dread na głowie robić mimo ogromu odżywki d/s i b/s (a około pół roku nie rozjaśniałam, bardzo rzadko prostowałam i odżywiałam je intensywnie), a związane było to wyjazdem na tydzień w góry i zmianą wody |
|
|
|
|
#54744 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Wykop te myśli, są be tego się będę trzymać
|
|
|
|
|
#54745 | ||||||||||
|
|
Tiniaczku wspaniałe włosy! I rewelacyjna objętość. Nie rozumiem skąd problem
![]() Cytat:
Czy myjesz włosy, pochylając głowę? W jaki sposób odgniatasz żel? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czasem też i żel lniany działa w ten sposób, nawet jeśli nie było czego odgniatać. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli chcesz tylko zabezpieczyć podczas pierwszego omo, to się nada. Pamiętasz, ze jest niezgodna z cg? Cytat:
Nie dość, ze jest spora objętość, to jeszcze sa takiej, jak lubię ![]() Zdjęć nie będzie. Nie umiem ich tak zrobić sama, by oddać to, jak wyglądają ![]() Jeszcze jedno? Może KCKT? Cytat:
Super! Piękny ten miodowy blond... Dziewczyny radzą oleje i dobrze radzą. Zastanowiłabym się jeszcze na Twoim miejscu nad tym szamponem z siarczanem. Jak by nie patrzeć niszczy. Od rozplątywania włosów jest odżywka, nie szampon, a jeśli myjesz delikatnie, rozwadniasz, to włosy nie powinny tak bardzo się plątać. Cytat:
Szkoda tylko, ze nie ma więcej informacji o tych produktach
|
|
#54746 |
|
Kazar Lady
|
ful naturiszzzz
krępują mnie takie pytania,jasne, że pomagam im lepiej wyglądać, ale to są wciąż moje naturalne włosy nie mam trwałej ani papilotów, tylko gel z siemienia ![]() dobrze gadam? |
|
|
|
#54747 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#54748 | ||||||||||
|
|
Yarrowia cieszę się, ze dodałas zdjęcie w kręconych
Są wspaniałe, choć widać, ze nieco więcej emolientów zmniejszyłoby piórkowanie. Proste mnie nie powalają. Nie wiem, jak wyglądają przy Twojej buzi, ale prosty tył w porównaniu z kreconymi traci już na starcie.Cytat:
Cytat:
Najczęściej wnikające zmywają się odżywką, zaś te niewnikające już szamponem. Oczywiście są odstępstwa od reguły ![]() U mnie kokos zmywa się odzywką, czasem samą wodą. Podobnie rycynka. Jednak oliwy i shea (choć wnikalność mają różną) nie zmyję niczym innym jak tylko siarczanem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Skręcone słodziaki ![]() Cytat:
Cytat:
Fajnie wygląda ![]() Cytat:
silikony celem łatwiejszego rozprowadzenia. Sama omijam balsamy z parafiną i wazeliną, ale zwykle pojawia się i tak dimethicone lub jego brat.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-02-01 o 10:43 |
||||||||||
|
|
|
#54749 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj chyba przyjdzie zamówienie z ZSK, już przebieram nóżkami z niecierpliwości
|
|
#54750 |
|
Raczkowanie
|
CZesc Dziewczyny !
![]() Znalazłam całkiem interesujące informacje na temat olejku Amla, a raczej tego w formie sproszkowanej( ktora chyba jest lepsza) . Przeczytałam wątek na jego temat ,ale czy jest on zgodny z zaleceniami cg ? Chciałabym sprobowac,bo dziewczyny raczej pozytywnie się na jego temat wypowiadają ,co o tym myslicie ? Pozdrawiam serdecznie !
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.

Wszystkie sugestie mile widziane

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Wrzucam foty, włosy po całodniowym upięciu, robią se co chcą, ja już nie wnikam w ich poczynania 
te trzymajace sie głowy nie rwą sie i nie łamią, sprawdzałam tylko te, które wyczesywałam podczas mycia. Po hennowaniu nie wypadaja mi włosy - nie moge w to uwierzyć, zawsze dookoła na mnie na podłodze były moje kudły a teraz jak jednego wyrwę pierścionkiem

Ale to nie jest obciążenie, tylko przyklapnięte włosy od głowy i twarzy - jak jakas topielica wyglądam no... Nie wiem ale chyba będe musiała się tego pozbyć stylizacją z dyfuzorem
Super! Piękny ten miodowy blond...