Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1825 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-31, 22:21   #54721
86Paula
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Napisz i pokaż koniecznie.
nie wytrzymałam, bo wydawały mi się nie bardzo, odgniotłam, no i jednak poszłam myc drugi raz, tym razem sls poszedł w ruch.
nie wiem, może czas na jakąs diete? ale co? rzadziej olej? czy np nie kłasc na odzywke oleju? albo tylko na kilka godzin a nie na całą noc?

foto, i przy okazji mój ostatni wyprost (znaczy zawsze mam powywijane koncówki, chyba że po prostownicy, to dopiero na drugi dzien sie wywijały)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN7008.jpg (27,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN7018.jpg (40,7 KB, 22 załadowań)
86Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 22:34   #54722
Lenka_1987
Zadomowienie

Zrobiłam tak jak radziłyście. Na suche włosy dałam maskę, na to olej. Teraz muszę myć włosy znów codziennie, bo od czapki mam następnego dnia tłuste
Więc dałam najpierw maskę, później, za jakieś pół godziny olej. Jak na razie nie jestem zbyt zadowolona, bo albo za dużo maski dałam, albo placenta nie chciała mi się z olejem połączyć. Musiałam dać dużo oleju i dokładnie wmasować, żeby nie było białych "glutków" maski. Jutro zmyję to odżywką i zobaczymy jakie efekty będą, następnym razem spróbuję dać mniej odżywki.
I teraz trzy pytania:
Pytanie pierwsze: czy jak jutro bym zmoczyła obficie włosy, dała maskę na pół godziny pod czapkę, a później umyła odżywką to nie będzie przesada?
Pytanie drugie: Czy jutro na noc mogę powtórzyć zabieg najpierw maska, na maskę olej, czy za często będzie i przekarmię włosy?
Jak mówiłam przez te mrozy znów myję włosy codziennie i nie chcę przesadzić...
Więc będzie jeszcze trzecie pytanie: Jeśli myję codziennie włosy to co ile kłaść na nie oleje i maski, żeby nie przedobrzyć.
Jak mam maski, odżywki d/s, oleje, myję odżywką codziennie to pomóżcie mi ułożyć plan działania Wszystkie sugestie mile widziane
Lenka_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 23:52   #54723
tiniaczek
Zakorzenienie

No właśnie kciuczki za Myszkę i Loczka

Agrafko nie waż się myśleć o kryzysie Rubinowe cudo

Eiri piękniaste
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 06:11   #54724
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
chyba mi potrzeba urlopu,to jak ja Twoją wypowiedz zrozumiałam?
ja zrozumiałam ze przenawilżone i niedoproteinowane = gumowe

moje rwą się nie ciągną czyli lodówkę poziom wyżej i dochlapywać keratyny?
Chyba mi trzeba urlopu
Dobrze zrozumiałaś to co pogrubiłam
Naolejuj porządnie i zobaczymy jak szybko odpowiedzą ;]

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 06:58   #54725
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość

i jeszcze

A skoro już mowa o KRYZYSACH
Moje włosy znów wariują, nie chcą odżywek, nawet szampon ze slesem im nie pomógł, ba! nawet pofarbowałam wczoraj włosy henną żeby je trochę usztywnić i podnieść ale i tak mam przyklap. Protein ostatnio nie używałam za często. Może to keratyna we wcierce??? Bo to jedyna zmiana w pielęgnacji. A może to mróz? Ma ktoś pomysł?

A po hennie zrudziałam Wrzucam foty, włosy po całodniowym upięciu, robią se co chcą, ja już nie wnikam w ich poczynania
jaka objętość blask..

zaczyman sie poważnie bać tego kryzysu, jak padnie na mnie to marudzenia nie będzie końca
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Chyba mi trzeba urlopu
Dobrze zrozumiałaś to co pogrubiłam
Naolejuj porządnie i zobaczymy jak szybko odpowiedzą ;]

lece olej nakładać te trzymajace sie głowy nie rwą sie i nie łamią, sprawdzałam tylko te, które wyczesywałam podczas mycia. Po hennowaniu nie wypadaja mi włosy - nie moge w to uwierzyć, zawsze dookoła na mnie na podłodze były moje kudły a teraz jak jednego wyrwę pierścionkiem

Ajrisz a jak Twoje włosy?? dawno nie wrzucałaś fotek

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 07:28   #54726
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Ajrisz a jak Twoje włosy?? dawno nie wrzucałaś fotek
Nie ma czego wrzucać Wieki nie robiłam lnianego, bez niego nie kręcą się. W niedzielę miałam zrobić beauty session to się rozchorowałam
Cały czas zdrowe, cały czas gęste i cały czas układają się dokładnie jak chcą :P Czyli krzywo

Stary 2012-02-01, 07:32   #54727
anias2
Zadomowienie

Cytat:
Fotka, koniecznie!!!
Bardzo chetnie, tylko moze innym razem bo nie mialam aparatu w domu.
tylko ja od razu mowie ze mam proste wlosy. Tzn. doprowadzam modelowaniem do tego zeby byly proste. Jak by same wyschly to niewygladalabym fajnie. Ale dzieki Eloe pracuje nad tym i jest coraz lepiej.
A dlatego siedzie na watku dla kreconych bo jest tu super atmosfera, nikt nikogo z oburzeniem nie gania ze odpowiedzi sa w pierwszym watku ze wyszukiwarka itp. Tylko grzecznie i z kultura
anias2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 07:39   #54728
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Nie ma czego wrzucać Wieki nie robiłam lnianego, bez niego nie kręcą się. W niedzielę miałam zrobić beauty session to się rozchorowałam
Cały czas zdrowe, cały czas gęste i cały czas układają się dokładnie jak chcą :P Czyli krzywo
no tak zapomniałam o chorobie
siedze z olejem, jednak dzis nie za długo, bo trzeba iść na mróz

Stary 2012-02-01, 07:40   #54729
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Nadrabianka ciąg dalszy

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
Dzisiaj na spacerze porannym z psem było mi żal moich kosmyków wystających z pod czapki i tak się zastanawiałam, czy jakbym potraktowała je czymś takim, to by nie zaszkodziło? stosował ktoś na włosy?
http://styl.fm/newsy/22481.testujemy...-cien-bodycare
tylko ja mam taki z nagietkiem, skład:
petrolatum, paraffinum liquidum, calendula officinalis extract, tocopheryl acetat, parfum, beta-carotene, benzyl alcohol, limonene
Cytat:
Napisane przez iga_s Pokaż wiadomość
Ja np. robię tak włosy przed założeniem czapki spinam taką klamrą do włosów(jest nieduża, więc nie wystaje) i dzięki temu włosy nie wypadają spod czapki, klamrę później zdejmuję albo zostawiam. Jak wcześniej pisałam kiedyś używałam zwykłego kremu nivea i to też się sprawdzało.
Na składach nie bardzo się znam dopiero uczę się je czytać, ale w tym co dałaś jest chyba rozpuszczalnik, dwa razy zapach . Dobra nie wymądrzam się, bo tak jak mówiłam na składach się nie znam xD. W zimę dobrze jest też chyba używać jakiegoś serum silikonowego na końce?
Cytat:
Wazelina je natłuści, więc raczej powinna zabezpieczyć, np. jak się jedzie w góry na narty to smaruje się twarz i ręce tłustym kremem albo wazeliną to chyba działa na tej zasadzie
Oprócz wazeliny mamy tutaj parafinę. Rozpuszczalnika nie ma, za to nagietek, wit. E i daleko jeszcze beta karoten (ale nie liczyłabym na działanie nawłosowe. Najprawdopodobniej dodany jako barwnik).
Jeśli służą Ci odparafinowce, nafta, to możesz nakładać. Pamiętaj tylko o nieco częstszym zmywaniu szamponem z siarczanem.
Co do serum silikonowego, to jeśli użyjesz takiej "mazi", serum nie będzie już potrzebne. Silikon podziała podobnie, ale nie zostawi na włosach tłustego filmu.
Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Dobra. zrobiłam zdjęcie w podobnym świetle co sprzed pielęgnacji
Grzeszysz, kobieto, narzekając na tak pięknie skręcone loczki
Cytat:
a wax dla mnie był dobry ten zagraniczny - mam jeszcze w domu wersję blond dla dziecia po tym z l'biotici do włosów ciemnych miałam beznadziejnie spuszone włosy - a to bylo przed pielęgnacją jeszcze
W zagranicznych Waxach - i Treatment Wax i Pilowax (choć tu nie we wszystkich) - jak pisała już Agrafka jest siarczan. Tyle, że nie daleko, a na pierwszych miejscach składu. Potrafi myć z pianą - używałam
L'Biotica do ciemnych zawiera hydrolizowany jedwab - być może to on spuszył Ci włosy (mnie rozmiękcza).

Cytat:
dzięki to i ja sie skuszę, można go podczas CG? dawno nie używałam ( to tak a'props tych szkodliwych rewelacji z henowego, powcieramy w czaszkę)
Szkodliwe rewelacje? Ciekawam Poproszę o więcej

Cytat:
A ja zaszalałam. Uległam znów nożyczkom (ach, ta szuflada jest za blisko). Pocieniowałam sobie troszkę. Póki co podoba mi się. Niby ich mniej, a jakby więcej.
No i są po orzechu włoskim.
Ależ wigoru falom dodało to cięcie! I taki cudowny rudy...

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 07:40   #54730
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anias2 Pokaż wiadomość
tylko ja od razu mowie ze mam proste wlosy. Tzn. doprowadzam modelowaniem do tego zeby byly proste. Jak by same wyschly to niewygladalabym fajnie. Ale dzieki Eloe pracuje nad tym i jest coraz lepiej.
A dlatego siedzie na watku dla kreconych bo jest tu super atmosfera, nikt nikogo z oburzeniem nie gania ze odpowiedzi sa w pierwszym watku ze wyszukiwarka itp. Tylko grzecznie i z kultura
Na ładne włosy zawsze miło popatrzeć
Próbowałaś pomóc włosom stylizacją a'la zakręcone? Plunking, ugniatanie? A nóż?
Przeganiamy do pierwszego posta i podpiętych wątków
Ale fakt, atmosfera jest niepowtarzalna

Stary 2012-02-01, 07:40   #54731
anias2
Zadomowienie

Cytat:
Rwą czy łamią? EDIT - > czy włos się ciągnie zanim pęknie?
Jak rwą to właśnie trzeba protein! i mniej oleju
Jak łamią to oleju i mniej protein

Ag Rafka - ślicznie też chcem
No wlasnie ja sprobowalam na moim wlosie to jak pociagne rekoma z obudwu stron to najpierw sie troche naciagnie i rwie na na koncach rozerwanych zawijaja sie tworzac maly loczek to w takim razie mniej oleju i wiecej protein?
Stary 2012-02-01, 07:46   #54732
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

Szkodliwe rewelacje? Ciekawam Poproszę o więcej
Proszę
http://www.zdrowe-kosmetyki.pl/niebezpieczne_subst.php
jakby sie nie udalo z linkiem

Stary 2012-02-01, 07:47   #54733
anias2
Zadomowienie

Cytat:
Na ładne włosy zawsze miło popatrzeć
Próbowałaś pomóc włosom stylizacją a'la zakręcone? Plunking, ugniatanie? A nóż?
Przeganiamy do pierwszego posta i podpiętych wątków
Ale fakt, atmosfera jest niepowtarzalna
jakis czas temu pozwolilam im samym, wyschnac i tak od góry do polowy wlosów sa proste a koncówki sa spuszone i powywyijane, i nie zbyt fajnie ta wyglada. Nie powiem moze to byc spowodowane zniszczeniami jakie im fundowalam. Ale dzieki wskazówkom Eloe Modeluje na szczotke srednim nawiewem a nie jak wczesniej najgoretszym + prostownica i efekty z dnia na dzien sa widoczne coraz bardziej.
Tak sobie planuje ze jak bede miala urlop to sproboje je wystylizowac na fale.
Stary 2012-02-01, 07:47   #54734
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie ja sprobowalam na moim wlosie to jak pociagne rekoma z obudwu stron to najpierw sie troche naciagnie i rwie na na koncach rozerwanych zawijaja sie tworzac maly loczek to w takim razie mniej oleju i wiecej protein?
Eh, jak jest mały niedobór to trudno ocenić. Dopiero jak są druty albo guma. Spróbujesz, zobaczysz jak reagują

Stary 2012-02-01, 07:52   #54735
Karen15
Zakorzenienie

Witam się.

Mam dzisiaj piękne loczki z przodu głowy. Miałam olejek kokosowy vatika na 6 godzin i zmyłam go szamponem BD, bez żadnej odżywki.
Loczki są piękne. Szkoda, że z tyłu włosy są tylko falowane, ale i tak się ciesze, bo pamiętam, że jeszcze 2 miesiące temu z przodu miałam siano, to nawet fale nie były. Jestem taka szczęśliwa.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ww1w1 (1).jpg (81,5 KB, 32 załadowań)
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 08:08   #54736
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
W tygodniu się wybiorę do Rossmanna... Jest promocja na żele Alterry. Jak znam życie to jeszcze inne rzeczy kupię... Tylko nie wiem jakie. Spróbuję olejki Alterry upolować
Polecam pomarańczowy. Pięknie pachnie i nie drażni, jeśli ktoś lubi pomarańcze.I wg rozpiski Małgosi najlepszy skład na włosy. Zmyłam goostatnio odżywka. Granat bardzo intensywny-mnie po chwili drażni (bardzoooo cukierkowy). Pozostałych nie sprawdzałam.
Cytat:
Napisane przez 86Paula Pokaż wiadomość
nie wytrzymałam, bo wydawały mi się nie bardzo, odgniotłam, no i jednak poszłam myc drugi raz, tym razem sls poszedł w ruch.
nie wiem, może czas na jakąs diete? ale co? rzadziej olej? czy np nie kłasc na odzywke oleju? albo tylko na kilka godzin a nie na całą noc?

foto, i przy okazji mój ostatni wyprost (znaczy zawsze mam powywijane koncówki, chyba że po prostownicy, to dopiero na drugi dzien sie wywijały)
Fajne i te niby proste. Widać, ze lśnią!
Cytat:
Ag Rafka - ślicznie też chcem
Przecież masz, gotuj lniany! Raz! I zdjecia! Brakuje nam Twojej gęścizny!
Cytat:
JUż obczaiłam album Śliczne. My tu proste też lubimy, niektóre wrecz wolałyby(prawda, Yarr?minęło juz?). Ale godzimy się z naturą naszych włosów i staramy się im pomóc być szczęśliwymi . Niektóre z nas latami prostowały, ale zrozumiałysmy, jaką krzywdę wyrządzamy włosom i staramy sie to naprawić-choć sporo wysiłku nas to kosztuje i efekty nie zawsze zadowalajace...
Jak same wyschna , to i moje średnio wygladaja (niby proste z załamaniami i wybrzuszeniami). Nie zamierzam naciskać, ale może kiedyś spróbujesz w ramach eksperymentu ugniatania z żelem.
Może też zdradzisz nam sposoby na prostowanie bez szczotki i prostownicy (wiem, Ajrisz, że u Ciebie na blogu są sposoby, ale moze koleżanka coś dorzuci).
A do pigułki i FAQ też odsyłamy, tyle że grzecznie.

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
jakis czas temu pozwolilam im samym, wyschnac i tak od góry do polowy wlosów sa proste a koncówki sa spuszone i powywyijane, i nie zbyt fajnie ta wyglada. Nie powiem moze to byc spowodowane zniszczeniami jakie im fundowalam. Ale dzieki wskazówkom Eloe Modeluje na szczotke srednim nawiewem a nie jak wczesniej najgoretszym + prostownica i efekty z dnia na dzien sa widoczne coraz bardziej.
Tak sobie planuje ze jak bede miala urlop to sproboje je wystylizowac na fale.
Doczytałam, ze jednak szczotka i prostownica. Dobrze,że choc mniej niszczysz przez ten chłodny nawiew, ale prostownica swoje zrobi (wiem, bo używałam przez 7 lat-tu dowód). Świetnie,że zamierzasz eksperymentować z falami, moze Ci się spodoba(też nie wierzyłam, że mogę fale na moich polubić). Spuszenie na pewno od zniszczeń. Sa suche na końcach najbardziej. Żel wygładzi i ujarzmi, a dodatkowo utrzyma skręt. Gotuj lniany-nie sklei, nie bedą oblepione. (przynajmniej u mnie tak jest)
Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Witam się.

Mam dzisiaj piękne loczki z przodu głowy. Miałam olejek kokosowy vatika na 6 godzin i zmyłam go szamponem BD, bez żadnej odżywki.
Loczki są piękne. Szkoda, że z tyłu włosy są tylko falowane, ale i tak się ciesze, bo pamiętam, że jeszcze 2 miesiące temu z przodu miałam siano, to nawet fale nie były. Jestem taka szczęśliwa.
Śliczne loczzki. Zaczna i z tyłu. Choć moze być tak, że masz różne rodzaje skrętu. Ale to się okaze.

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2012-02-01 o 08:13
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 08:10   #54737
Karen15
Zakorzenienie

Właśnie ja myję włosy wieczorem i jak idę spać mam loki wszędzie, a jak się budzę tylko z przodu
Stary 2012-02-01, 08:18   #54738
anias2
Zadomowienie

Cytat:
Polecam pomarańczowy. Pięknie pachnie i nie drażni, jeśli ktoś lubi pomarańcze.I wg rozpiski Małgosi najlepszy skład na włosy. Zmyłam goostatnio odżywka. Granat bardzo intensywny-mnie po chwili drażni (bardzoooo cukierkowy). Pozostałych nie sprawdzałam.

JUż obczaiłam album Śliczne. My tu proste też lubimy, niektóre wrecz wolałyby(prawda, Yarr?minęło juz?). Ale godzimy się z naturą naszych włosów i staramy się im pomóc być szczęśliwymi . Niektóre z nas latami prostowały, ale zrozumiałysmy, jaką krzywdę wyrządzamy włosom i staramy sie to naprawić-choć sporo wysiłku nas to kosztuje i efekty nie zawsze zadowalajace...
Jak same wyschna , to i moje średnio wygladaja (niby proste z załamaniami i wybrzuszeniami). Nie zamierzam naciskać, ale może kiedyś spróbujesz w ramach eksperymentu ugniatania z żelem.
Może też zdradzisz nam sposoby na prostowanie bez szczotki i prostownicy (wiem, Ajrisz, że u Ciebie na blogu są sposoby, ale moze koleżanka coś dorzuci).
A do pigułki i FAQ też odsyłamy, tyle że grzecznie.
Ja mam olejek altery z granatem i potwierdzam, ma bardzo intensywny zapach, po chwili mnie osobiscie drazni.

Ja wlosy ulejuje od 1 listopada, efekty sa nie powiem, ludzie zuwazaja ze sie blyszcza i ze jest ich wiecej :P

Spróbuje w wolnym czasie zaeksperymentowac z falami i wrzuce zdjecia :P
Nie, ja modeluje na szczotke wlasnie, ale jak sa sposoby ze bez szczotki to chetnie poczytam zaraz ide poszukac bloga Ajrisz :P

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Ag Rafka , patrze na Twoje wlosy....i WOW jaka zmiana!
Zdecydowanie lepiej i ładne, nie tak mocno skrecone.
Stary 2012-02-01, 08:21   #54739
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie ja myję włosy wieczorem i jak idę spać mam loki wszędzie, a jak się budzę tylko z przodu
A śpisz w sucharkach? TZn. zostawiasz nieodgnieciony zel? Mnie żel utrzymuje fale przez noc i w dzień też w miarę. Oczywiscie fajniejsze są w sobotę, gdy myję rano. Ale nie zwasze można sobie pozwolić na ranne mycie i wtedy spanie w chrupkach jest dobrym wyjściem.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Ja mam olejek altery z granatem i potwierdzam, ma bardzo intensywny zapach, po chwili mnie osobiscie drazni.

Ja wlosy ulejuje od 1 listopada, efekty sa nie powiem, ludzie zuwazaja ze sie blyszcza i ze jest ich wiecej :P

Spróbuje w wolnym czasie zaeksperymentowac z falami i wrzuce zdjecia :P
Nie, ja modeluje na szczotke wlasnie, ale jak sa sposoby ze bez szczotki to chetnie poczytam zaraz ide poszukac bloga Ajrisz :P

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Ag Rafka , patrze na Twoje wlosy....i WOW jaka zmiana!
Zdecydowanie lepiej i ładne, nie tak mocno skrecone.
Moje w ogóle nie są i nidgy nie bedą mocno skręcone, bo ja nie mam loków, tylko fale.
Zmykam do pracki, pa.
Ciekawe, jak Myszka... Myślami jestem przy niej.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 08:28   #54740
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
A śpisz w sucharkach? TZn. zostawiasz nieodgnieciony zel? Mnie żel utrzymuje fale przez noc i w dzień też w miarę. Oczywiscie fajniejsze są w sobotę, gdy myję rano. Ale nie zwasze można sobie pozwolić na ranne mycie i wtedy spanie w chrupkach jest dobrym wyjściem.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Moje w ogóle nie są i nidgy nie bedą mocno skręcone, bo ja nie mam loków, tylko fale.
Zmykam do pracki, pa.

Nie, nie. Nawet o tym nie słyszałam. Śpię normalnie.
Stary 2012-02-01, 08:29   #54741
Miskaa78
Kazar Lady

jak myślicie? naturalne, czy pomagam?KLIK
i znowu wracają myśli czy to moje czy oszukane

Stary 2012-02-01, 09:03   #54742
edyta07
Zadomowienie

Cytat:
Witam się.

ładne loczki
ja niestety też mam podobny problem-z przodu łądnie się układają, a z tyłu znikome fale, prawie proste

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:

Zmykam do pracki, pa.

Mi żele rozluźniają skręt

udo:
60-58-54 cm

mój blog
edyta07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 09:34   #54743
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość

Pamiętam jak kiedyś mojej koleżance na wyjeździe zabrakło żelu pod prysznic, myła się szamponem i bała się że jej więcej włosów na ciele wyrośnie (no ale małe byłyśmy i głupie więc to poniekąd usprawiedliwione)
Mi czasem zdarzyło się umyć ciało szamponem, jak żel się skończył a zapomniałam kupić, bo ja to zawsze robię zapasy żelu, a później się kończy, zostaję bez żadnego i szamponem się myć trzeba (no ale jak raz na 2 lata mi się to zdarzy to można wybaczyć)

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Miss Transept, a napisz mi, czy masz farbowane/rozjaśniane włosy (nie ważne, czy w przeciągu kilku tygodni, czy kilku miesięcy temu)
I czy może ostatnio gdzieś wyjeżdżałaś.
Moje włosy swego czasu rozczesywały się samymi palcami, nawet po szamponie bez odżywki, mimo kilkukrotnego rozjaśniania w przeciągu 2 tygodni. I tak po około pół roku od ostatniego rozjaśniania z dnia na dzień zaczął mi się dread na głowie robić mimo ogromu odżywki d/s i b/s (a około pół roku nie rozjaśniałam, bardzo rzadko prostowałam i odżywiałam je intensywnie), a związane było to wyjazdem na tydzień w góry i zmianą wody
Lenka_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 09:44   #54744
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
A jak Ty czujesz?
Wykop te myśli, są be tego się będę trzymać

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 09:47   #54745
Eloe77

Tiniaczku wspaniałe włosy! I rewelacyjna objętość. Nie rozumiem skąd problem

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
A ja wczoraj umyłam sls-em, przed tym olejowanie tylko na 4 godziny, po tylko żel lniany i... kurcze, nadal jest przyklap Ale to nie jest obciążenie, tylko przyklapnięte włosy od głowy i twarzy - jak jakas topielica wyglądam no... Nie wiem ale chyba będe musiała się tego pozbyć stylizacją z dyfuzorem
A próbowałaś podpinać włosy spinkami, gdy są mokre? Sposoby w FAQ
Czy myjesz włosy, pochylając głowę?
W jaki sposób odgniatasz żel?
Cytat:
W ogóle to chciałam Wam wkleić w końcu zdjęcia, bo cos mam wrażenie, że konkretne cięcie by się im przydało...
Mam nadzieję, że gdzieś dalej znajdę

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Poza tym po kokosie mi strasznie dużo włosów wypada I to po vatice. Chyba przestaje jej używać bo efekty fajniejsze niż po parachute ale strasznie duużo włosów leci..
Nakładasz na skórę głowy? Lepiej będzie zostawić tylko na włosach i na skórę nakładać coś innego.

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem mylam a dzis od rana wygladaja nieswiezo! Normalnie wytrzymuja spokojnie 2 dni, w porywach 3...
Może lniany. Może Bingo shea. Oba te emolienty nie są specjalnie wnikające. Może być tak, że włosy ich nie lubią.
Czasem też i żel lniany działa w ten sposób, nawet jeśli nie było czego odgniatać.
Cytat:
Mam dac SLS i program minimum czy nadal odzywiac i czekac az samo przejdzie?
Umyj szamponem z siarczanem i zastosuj to, co zwykle. Pielęgnuj normalnie. Jeśli nadal będzie tak samo, to możliwe, ze to kryzys. Jeśli sytuacja się zmieni i utrzyma, to będziesz celować w obciążenie lnianym lub shea.
Cytat:
Mi normalnie tez, po migdale mam nawet czasami od nasady, moim zdaniem jak maja dobry dzien to sa takie kobiece falki, miejscami poloczkowane...
Może powinnaś stosować więcej olejów wnikających skoro migdał tak dobrze działa?
Cytat:
O właśnie zapomniałabym się was spytać dziewczyny, czy odżywka o takim składzie:
Aqua,Cetearyl Alcohol, Dimethicone, Stearamidopropyl, Dimethylamine, Behentrimonium Chloride, Parfum, Dipropylene Glycol, Lactic Acid, DMDMHydantoin, Amodimethicone, Disodium EDTA, Sodium Chloride, Glycerin, PEG-7 Propylheptyl Ether, Cetrimonium Chloride, Phenoxyethanol, Benzyl Salicylate, Butylphenyl methylpropional, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Linalool, CI15985, CI 19140.
nadawałaby się do pierwszego O? Moja mama kiedyś przez pomyłkę ją kupiła, sama jej nie wykorzysta, a jednak coś zrobić z nią trzeba.
Ależ silikonowiec... Cóż to? Jakiś Dove albo Pantene? Prawdę mówiąc nic w niej nie ma.
Jeśli chcesz tylko zabezpieczyć podczas pierwszego omo, to się nada.

Cytat:
Napisane przez 86Paula Pokaż wiadomość
było mycie samą Alterra papaja i bambus
Pamiętasz, ze jest niezgodna z cg?
Cytat:
Napisane przez tiniaczek Pokaż wiadomość
Muszę spróbować KCCC, które zachwala Eloe. Tylko się muszę przemóc by wydać tyle
Musisz się przemóc Ja mam dziś na włosach Nie dość, ze jest spora objętość, to jeszcze sa takiej, jak lubię
Zdjęć nie będzie. Nie umiem ich tak zrobić sama, by oddać to, jak wyglądają

Cytat:
co to jest to KCCC i jeszcze jedno takie cos było?
Jeszcze jedno? Może KCKT?

Cytat:
Moje włosy mają dzisiaj naprawdę dobry dzień. Nawet mama powiedziała, że mam świetną fryzurę
Super! Piękny ten miodowy blond...

Cytat:
Napisane przez vanadis Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wiecie co robić na te rozdwajające się włosy?
Dziewczyny radzą oleje i dobrze radzą. Zastanowiłabym się jeszcze na Twoim miejscu nad tym szamponem z siarczanem. Jak by nie patrzeć niszczy.
Od rozplątywania włosów jest odżywka, nie szampon, a jeśli myjesz delikatnie, rozwadniasz, to włosy nie powinny tak bardzo się plątać.

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Rabarba - chodzi o tę hennę, KLIK!
Fajny sklep Szkoda tylko, ze nie ma więcej informacji o tych produktach

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-02-01, 09:54   #54746
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
A jak Ty czujesz?
Wykop te myśli, są be tego się będę trzymać
ful naturiszzzz
krępują mnie takie pytania,jasne, że pomagam im lepiej wyglądać, ale to są wciąż moje naturalne włosy nie mam trwałej ani papilotów, tylko gel z siemienia
dobrze gadam?

Stary 2012-02-01, 10:11   #54747
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
ful naturiszzzz
krępują mnie takie pytania,jasne, że pomagam im lepiej wyglądać, ale to są wciąż moje naturalne włosy nie mam trwałej ani papilotów, tylko gel z siemienia
dobrze gadam?
No pewno, że dobrze. Polać jej!

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 10:41   #54748
Eloe77

Yarrowia cieszę się, ze dodałas zdjęcie w kręconych Są wspaniałe, choć widać, ze nieco więcej emolientów zmniejszyłoby piórkowanie. Proste mnie nie powalają. Nie wiem, jak wyglądają przy Twojej buzi, ale prosty tył w porównaniu z kreconymi traci już na starcie.

Cytat:
A może będę myć całe włosy szamponem po olejowaniu, a normalnie tylko OMO?
Cytat:
No właśnie teraz myślę, czy po olejach nie myć całych ale delikatnym szamponem, może bazą szamponową z ecospa... jest na coco glucoside.
Właśnie zmywanie SLSem olei, to takie chyba błędne koło...
Zawsze zależy co i czym zmywasz. Dobrze jest sprawdzić oleje solo - sprawdzić, po czym najlepiej się zmywają i jak wyglądają włosy.
Najczęściej wnikające zmywają się odżywką, zaś te niewnikające już szamponem. Oczywiście są odstępstwa od reguły
U mnie kokos zmywa się odzywką, czasem samą wodą. Podobnie rycynka. Jednak oliwy i shea (choć wnikalność mają różną) nie zmyję niczym innym jak tylko siarczanem.
Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
a np. ja? Jeśli zmywam 2 razy hippem lub raz Alterrą oleje to też wychodzi błędne koło tak jak ewcia pisała?
dlaczego? Bo nic na włosach nie zostaje? To zależy od tego, co nałożysz i czym zmyjesz. Sam wygląd włosów pokazuje, że coś tam jednak zostaje. Wszystkiego doszczetnie siarczan nie wyrwie, choć wyrywa sporo.
Cytat:
milena798 ale one są bez SLSu mimo, że dwa razy myjesz, to pewnie i tak delikatniej wychodzi niż typowym szamponem
Tylko Alterra Perfumfrei jest bez siarczanów.

Cytat:
Aby utworzyć żel na bazie skrobi należy najpierw skrobie wymieszać z zimną wodą i dopiero taką zawiesinę wlać do gorącej wody.
źródło: http://www.jaworek.net/kosmetyki/surowce_zelujace.php

Myślicie, że wyszedłby z tego fajny żel? Czy po prostu taka klucha po której zostałyby mi na włosach kawałki skrobi?
Wszystko zależy od proporcji.

Cytat:
Dziewczyny, myślicie, że częste mycie włosów może wiązać się ze stopniowym pojawianiem się większej porowatości?
Częstsze mycie czym?

Cytat:
nie widać bardzo na tym zdjęciu, ale telefonem to ja sobie moge w uchu pogrzebać
cienki telefon czy szerokie ucho?
Skręcone słodziaki

Cytat:
olej lniany jest fajny chętnie bym go piła, ale gdzies mi mignęło że odchudzająco dziala? moze bredzę
Nie, nie bredzisz. Znam sporo osób, u których podziałał. Sama próbowałam go rano ssać, ale u mnie odchudzanie polegałoby w tym przypadku na prowokowaniu torsji

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
To ten balsam Nizej na tej stronie w zakladkach jest podany dokladny sklad. Pachnie bardzo ziolowo. Nie kupowalam go specjalnie do wlosow ale zdaje egzamin na koncowkach
Swoja droga ciekawa jestem co sprawia ze tak trudno sie go wymywalo z calych wlosow, bo chyba nie kokos? Moze shea albo wosk pszczeli?
Kokos na pewno nie. Raczej właśnie shea, wosk i oliwa.
Fajnie wygląda Tylko sporo zapachów

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Krem do rąk, płyn do higieny intymnej można, to balsam do ciała też
Jeśli jesteś cg, to ostrzegałabym przed balsamem do ciała - sporo z nich ma
silikony celem łatwiejszego rozprowadzenia.
Sama omijam balsamy z parafiną i wazeliną, ale zwykle pojawia się i tak dimethicone lub jego brat.

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2012-02-01 o 10:43
Stary 2012-02-01, 10:51   #54749
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Przepraszam Twoje włoski przypominają mi trochę moją fryzurę sprzed roku po nocy masakrę miałam. Z tyłu jakby gniazdo (u Ciebie nie ma, bo Ty masz busz na głowie ), całość szła do przodu...coś strasznego to było
ja taki stan mam częściej, bo moje umiejętności stylizacyjne nie zwiększyły się ani na jotę od czasu gdy tu trafiłam
Cytat:
Ale ogólnie objętości, ilości, stanu zazdroszczę
A tam, widziałam ostatnio Twoje włosy gdzieś na ogólnym pielęgnacyjnym, nie pamiętam gdzie - aż westchnęłam z zazdrości

Cytat:
Oczywiście - są proste a Ty zmuszasz je do kręcenia siłą autorytetu Jak tupniesz nogą to od razu sprężynują

Cytat:
ful naturiszzzz
dobrze gadam?
dobrze gadasz.

Dzisiaj chyba przyjdzie zamówienie z ZSK, już przebieram nóżkami z niecierpliwości
Stary 2012-02-01, 10:52   #54750
katarinkaa_
Raczkowanie

CZesc Dziewczyny !
Znalazłam całkiem interesujące informacje na temat olejku Amla, a raczej tego w formie sproszkowanej( ktora chyba jest lepsza) . Przeczytałam wątek na jego temat ,ale czy jest on zgodny z zaleceniami cg ? Chciałabym sprobowac,bo dziewczyny raczej pozytywnie się na jego temat wypowiadają ,co o tym myslicie ? Pozdrawiam serdecznie !
katarinkaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości