|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Witajcie!
Dziś miałam radosny dzień - kończę 30 lat (Natko, zmień na liście w wolnej chwili, proszę) i nawet się cieszę, bo nie czuję tego na swoim karku, jednak całą radochę przesłoniło mi zmartwienie koleżanki, która zadzwoniła z informacją, że jej 5-tygodniowy synek musi mieś niebawem operację na serduchu - ma 4 dziurki i inaczej nie da rady. Popłakałyśmy do słuchawki i mam doła, do ![]() Miłego dnia, mimo wszystko! |
|
|
|
#2522 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
Cytat:
Biedny Szymuś... A z tą Madzia to naprawdę bardzo dziwna sprawa... mam tylko nadzieję że ktokolwiek się tym dzieckiem zajmuje i nie zrobił mu krzywdy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dokładnie... mamad1 bardzo dobrze napisała, zgadzam się, Głupie porównanie ale mnie się kojarzy od razu z braffiterką, też fajny zawód a sytuacja podobna, mało kto wie że takowa jest ![]() Cytat:
nie wiem. Adaś czasem zje miseczkę, czasem dwie łyżki... ale nie zmuszam jak nie chce ![]() Biedny Brumek, wszyscy się do jej piersi dobrali ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...niewiedze.html ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- wodaqua, STO LAT!!!!! Trzymam kciuki za synka koleżanki!
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-02-01 o 11:49 |
|||||||
|
|
|
#2523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nerolka trzymam za Izunię !!!!!Cytat:
koleżance współczuję, trzymam kciuki za maluszka !! Lili mój wciąga zawsze duży słoiczek i to już od ponad miesiąca i chętnie by jeszcze drugi wciągnął. Marinka szkoda ,że badania nie będzie ale dobrze,że nie pojechałaś na darmo. mały śpi od 40 minut a ja zdążyłam w końcu brwi doprowadzić do ładu tak a propo koleżanka mówiła ,że sobie debiluje brwi
|
||
|
|
|
#2524 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NIe dość że sama się męczysz, to pewnie jeszcze stresujesz gorączką małej, współczuję Cytat:
Ja niby mam gdzie wracać, ale chodzi o to, że ... nie chcę Na razie. Bo nie chcę przeoczyć niczego z rozwoju Tymka, chce być teraz cały czas z nim. Nie po to tyyle czasu na niego czekałam, żeby teraz oddać go na pół dnia komuś innemu Marzy mi się zostać z nim do roku. A z drugiej strony boję się że wtedy wypadnę z obiegu w pracy i już będzie trudniej i z powrotem i z utrzymaniem się w niej. A pracy nie chciałabym zmieniać, bo w tej mi było bardzo dobrze... Ot, dylematy młodej mamy ![]() Nooo :ziewa: Mąż mnie obudził. Bo Tymek cały czas śpi ![]() Tzn. rano wstał, próbowałam go nakarmić, ale odmówił i teraz dalej śpi. Cytat:
ALe sama wiesz jak jest, człowiek się lubi zamartwiać ![]() Po drugie: tak chyba zrobię następnym razem. Wczoraj nic mu nie było, więc na razie mam nadzieję że przeszło. Po trzecie: Fajnie że niania się tak dobrze sprawuje. To bardzo ważne żeby między mamą a taką osobą "zaiskrzyło" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak ząb dzisiaj? Cytat:
Masz rację, że kobiety nie wiedzą, a gdyby wiedziały i w ogóle miały jakąś wiedzę na ten temat, to zamiast 15 % piersią karmiłoby 70%. A na pomoc lekarzy w szpitalu czy zwykłych pielęgniarek, nie laktacyjnych, często nie ma co liczyć, bo dla nich najprościej jest powiedzieć "butle" i mieć problem z głowy. U mnie, w dużym mieście, takie poradnie są na każdym kroku, ale w mniejszych miastach to faktycznie nisza do wypełniania. Taaaa, w tej dziedzinie w Polsce (zresztą nie tylko w Polsce) jest mnóstwo do zrobienia ![]() Cytat:
Ja też robię różne wariacje z tym nadzieniem. Bardzo lubię np z pieczarkami
|
|
#2525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sie ciesze bo juz słysząłam ze Internetu nie można.Ja daje, ale nie gotuje razem z warzywami, tylko osobno umytego w skórce (w całości). woda stówa |
|
|
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
Wodaqua 100 lat, szczęścia,pociechy z męża i Zosieńki.
Mam nadzieję,ze ten Maluszek jest bardzo silny i da rady, trzymam kciuki i pomodlę się za niego. A nie wiesz gdzie ma mieć tę operację?
|
#2527 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=marzena_S;31977704
A może dołączysz do rozmów?[/QUOTE] Jesli moge do was dolaczyc to z mila checia Ale Wy pedzicie z tymi postami..... ![]() Moja wlasnie spi ...a jestesmy na etapie rozszerzania diety i wyrzynajacego sie zeba ...( mam nadzieje ze lada chwila to nastapi) Brumku chyba skusze sie na Twoje piersi.... tez kurczka of kors
|
#2528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
30-jest super Chociaż, kiedy mi wskakiwała tak 3 zamiast 2 to jednak przez chwilę smutno się zrobiło ![]() A koleżance bardzo współczuję. To taki koszmarny stres musi być ![]() Cytat:
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2530 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby szybko![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
(Dla mojego słoiczek to za dużo Na razie nawet z połową małego ma problemy)
|
||||
|
|
|
#2531 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kto to taki? ![]() Wodaqua kochana uśmiechu życzę Ci od rana, niech rośnie zdrowo Twoja słodka dama. Niech mąż codziennie kręgosłup Ci masuję i całe ciało niech wycałuję ![]() STO LAT STO LAT ! Lili śmietana + koncentrat, mieszam i zalewam misz masz.Śmietana 18%, często też robię: cebulę podsmażam, oregano bazylia dodaję pokrojona w paski papryke i szynkę, dorzucam makaron rurki i właśnie ten sos sos powinien zgęstnięć i na góre na talerzu sera
|
|
|
|
|
#2533 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i musze się przyznać - że jestem też jedną z fanek twoich postów, do tej pory zza krzaków ale super się czyta twoje doświadczone rady![]() mam nadzieje, że jak wrocicie będzie Cię znowu troche wiecej ![]() Kajool mój nigdy jeszcze nie zjadł małego sloiczka 130 i też kruszyna, wczoraj byliśmy u lekarza wkoncu z ciągle -3 wskoczył na 10 centyl
|
|
|
|
|
#2534 |
|
Wtajemniczenie
|
Wodaqua 100 lat i spelnienia marzen
Bella Ty masz blizniaczki i zawsze chcialam Ci zadac pytanie...jak sobie radzisz...?? A jak bylo po porodzie mialas jakas pomoc?? ( wtedy jeszcze Was nie czytalam ) ale masz podwojne szczescie.....
|
#2535 | ||
|
Zadomowienie
|
no wiesz.....
![]() Cytat:
Cytat:
thx heh masz racje skonczyl 5 mc ![]() w domu najlepiej...... obiecuje poprawe..... ![]() heh tak masz racje ![]() tak tak
|
||
|
|
|
#2536 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
".Cytat:
dobry dzień!
|
|
|
#2537 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Aaa zapomniałam się pochwalić. Agatul dostał paczkę Mikołajową od M. z pracy I znów się zraziłam do Hippa, nie dość ze słodzą owoce, to solą słoki 7+ |
|||
|
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
dziubku, nerolka chyba lepiej, że dzis nie ma badania, jak rozmawiałam z babą przez tel. to powiedziała, że to kwestia jednego ucha, a im dziecko większe, tym więcej można sprawdzić.A ja chora, zdecham, gorączkę mam, mały też mi cos pokasłuje, jakby nie patrzeć to ponad godzina drogi, a taki mróz na polu.
Brumeczku dzięki, ze pytasz, napisałam co prawda powyżej gdzieś, ząb lepiej, chociaż boli jeszcze ( ale stawiam na obruszanie, jak agadus pisała ) wodaqua 1000000000000000 lat kochana nasza !
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2539 |
|
Wtajemniczenie
|
Nerola, zapomniałaś o mnie, ja też trzymam kciuki
![]() Monia fajnie, ze jestes
|
|
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
WODAQUA STO LATEEEEK NAJLEPSZEGO, PIĘKNY WIEK
Zdrówka dla maluszka koleżanki, musi być dobrze. Dziewczyny jak robicie sos serowy? Agadus jejku ale wysoką gorączkę miała mała, ja bym spanikowała. Dobrze, ze poszła precz.
|
#2541 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też bym szukałą pomocy, gdyby była taka potrzeba. Sama się zbuntowałam, gdy lekarka kazałą mi dokarmiać MM bez podstaw (przynajmniej ja nie widziałam powodu ). Chodzi mi tylko o to, że nie znam OSOBIŚCIE żadnej mamy, która by korzystałą z poradni laktacyjnej, za to wiele takich, które "miały za mało pokarmu"... Tylko o to mi chodziło...Cytat:
Cytat:
![]() Ja też nie słyszałam wcześniej o kryzysach laktacyjnych ![]() Masz rację, że potrzebni są doradcy laktacyjni. Tylko u nas nawet lekarze nie maja podstawowej wiedzy na temat laktacji... Niestety. Temat rzeka... Poczytaj sobie: http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,1...armu_.html?v=2 |
|||
|
|
|
#2542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oliwka kiedys też taka miała, i dzwoniłam do lekarza i mówiła co robic jak bardzo wysoka,ale cieszę się juz trzydniówka za nami, bo uodparnia dziecko na całe życie, Oliwka tez miała w wieku 6 miesięcy, teraz to plamy pozostawały, ale kilka dni i zejdą ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- o matko o tej porze tyle ludzi na wątku
|
|
|
|
|
#2543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja wlasnie splilam garnek z obiadkiem Igora..... bo wyje i marudzi dzis od rana i nic nie moge zrobic.... chyba oszaleje
|
|
|
|
|
#2544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po tym pokazie miałam brodawki w ranach ![]() I powiem że jestem w szoku, że tylko 15% karmi piersią, ale wiem że powód nie tkwi w nich samych tylko brak pomocy też tu ma znaczenie. Pomyślałam sobie o tych kobietach które tej pomocy potrzebują, tego wsparcia,słowa pocieszenia, ze karmienie piersią nie jest takie trudne jakby mogło się wydawać po czasie...wiem, że taka pomoc jest potrzebna.Kiedyś Reni Rusis mowiła o Karmieniu piersią w DDTVN że powstaje jakieś stowarzyszenie, czy coś.Musiałabym się zagłębić. |
|
|
|
|
#2545 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
Dzięki! Cytat:
Cytat:
Dziękuję! Cytat:
Dziękuję! Dziękuję Cytat:
Póki co są w szpitalu w Olsztynie, ale operacja raczej w Gdańsku, jeszcze robią badania... A tylko na kontrolę ze szmerami pojechali ![]() Jakoś nie mogę o niczym innym myśleć... To ich pierwsze, bardzo wyczekane dziecko, mają po 40 lat i chyba były jakieś problemy z zajściem. Tak mi ich szkoda, nawet nie wiem jak mam ją pocieszyć ![]() Zosia śpi, muszę się czymś zająć
|
||||
|
|
|
#2546 |
|
Wtajemniczenie
|
dla mnie ta poradnia laktacyjna bo takie .....nie wiem ...zbędne, ale nie jednej mamie pomogła,
a ja mam pytanie dziewczyny, co szykujecie na 14 lutego?? |
|
|
|
#2547 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() zajmuje się fachowym doborem biustonoszy w odpowiednim rozmiarze. I wyjaśnianiem że 75b to nie jest uniwersalny i jedyny rozmiar ![]() Cytat:
też tak uważam. Może kiedyś tego dożyjemy
|
|
|
#2548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie szukam nowej pracy, bo nie mam z kim zostawić Małego. Poza tym on teraz najbardziej potrzebuje mamy. Emerytury nam szybko nie grożą, więc jeszcze dość się napracuję. Trochę to uszczupli nasz budżet, opóźni niektóre plany, ale są ważniejsze sprawy. Z drugiej strony nie chcę zostać zgorzkniałą matką bez aspiracji, nierozwijającą się... 2. w szpitalu, w którym rodziłam też była pani od laktacji. Bardzo mi pomogła, zwłaszcza dała wsparcie emocjonalne, gdy zabrali mi Małego, bo za mało przybierał na wadze. Nawet laktator mi sprzedała "na krechę" (bo mąż nie zostawił mi gotówki ). Jednak inne dziewczyny, które tam rodziły, nawet nie wiedziały o jej istnieniu... A położne były różne. Na dobrą sprawę nikt mi nie pokazał po porodzie jak mam przystawić dziecko do piersi. Za to przyniesiono mi butelkę MM, że mogę dziecko nakarmić...Wodaqua sto lat!!! |
|
|
|
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie że sobie siedzą i czekają na mamuśki, tylko sprawę trzeba nagłośnić, mówić o tym, rozwiązywać problemy wspólnie... Lekarze u mnie zadaję tylko pytanie : czym Pani karmi?odpowiadam "piersią" - "ok" i finito. Poczytam,dziękuję |
|
|
|
|
#2550 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Też ją kiedyś pytałam jak sobie radzi . Można zostać dla towarzystwa ![]() Brida!!!! Gdzieś jest?! Cytat:
. Nooo ruch na wątku jak za czasów porodów .Wodaqua!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! Sto lat kochana, pociechy z męża i córki, pracy, rodziców i
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

za Izunię !!!!!
zębole

już nawet zapach straciła
(Dla mojego słoiczek to za dużo
klask i:

będę pewnie siedzieć w krzakach i czytać chociaż, bo nie wiem czy da mi popisać